Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-28, 12:26   #211
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny. Ja siê ju¿ za³amujê, ¿e nigdy nie wyjdê z tego przeproteinowania. Zreszt± zobaczcie same jak to wygl±da. Mam jeden wielki puch, z którym nie umiem sobie poradziæ. Oczywi¶cie olejujê (nawet codziennie), obowi±zkowo zabezpieczam koñcówki, stosujê du¿o emolientów i dalej kiepsko. To siê ju¿ nadaje chyba tylko do porz±dnego ¶ciêcia.
Chcia³abym takie w³osy. Co wiêcej by³abym wniebowziêta, gdybym takie mia³a. ¯eby¶ Ty zobaczy³a mój jeden wielki puch.

Maska aloesowa NaturVital u mnie akurat wzmaga³a puszenie.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-09-28 o 12:27
syklamen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:33   #212
Karen15
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 436

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
Chcia³abym takie w³osy. Co wiêcej by³abym wniebowziêta, gdybym takie mia³a. ¯eby¶ Ty zobaczy³a mój jeden wielki puch.

Maska aloesowa NaturVital u mnie akurat wzmaga³a puszenie.
Czyli nie jestem sama ze swoim problemem. Na zjdêicu w³osy jeszcze zno¶nie wygl±daj±, ale po kilku godzinach od rozpuszczenia zaczynaj± siê pl±taæ i pusz± dwa razy mocniej. Mnie nawet najciê¿sze silikony nie pomog±.

U mnie ta maska na razie sprawdza sie ca³kiem nie¼le, ale musze patrzec na punkt rosy. Najbezpieczniej jej u¿ywac w po³±czeniu z emolientami. Ja lubiê do niej dodac dwie kropelki maceratu z marchwi
Karen15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:44   #213
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Dzi¶ zrobi³am po swojemu. Reanimacja hydrolatem z joanny bs MiB oraz twisted sista.
Mysia mówi³a, ¿e Joanny bski to raczej syf, i lepiej u¿ywaæ ds w ma³ej ilo¶ci, no i ¿e te proteiny mam zostawiæ a tu kolejny dowód, ¿e nie wiem jak siê do rad ustosunkowaæ bo od razu je podbilo.
A jak uzasadni³a t± swoj± opiniê na temat tych Joann i protein?

Jak pisa³am, ja dopiero niedawno u¿y³am joannê b/s na w³osy i nic mi tak puchu nie zwalczy³o jak ta od¿ywka.
Co do protein, to moje w³osy je lubi±. Najlepsze efekty mam w³a¶nie albo po dobrze dobranym oleju (b³yszcz±ce, bardziej ¶liskie w³osy), albo po proteinach. Za to maski, czy od¿ywki nawil¿aj±ce albo nie robi± na moich w³osach nic, albo w³osy s± bardziej spuszone. Wczoraj postawi³am na proteiny i zrobi³am maskê na bazie od¿ywki nawil¿aj±cej z ¿ó³tka jaj, miodu, z dodatkiem oleju rycynowego, oleju z pestek winogron i soku z cytryny. Umy³am Alterr± z morel± i pszenic±, potem farmona lniana na chwilê, sp³uka³am i trochê joanny b/s z makiem i bawe³n±. Czyli w ka¿dym z tych specyfików by³y proteiny. My¶la³am ju¿, ¿e przedobrzy³am i jeszcze przeproteinowanie bêdzie, ale nie. Uzyska³am wzmo¿one falowanie, bardziej miêkkie w³osy, puch dzisiaj w normie, tak jak zwykle na drugi dzieñ po umyciu. Ale na jaki¶ czas dam sobie z proteinami spokój.

Cytat:
Czyli nie jestem sama ze swoim problemem. Na zjdêicu w³osy jeszcze zno¶nie wygl±daj±, ale po kilku godzinach od rozpuszczenia zaczynaj± siê pl±taæ i pusz± dwa razy mocniej. Mnie nawet najciê¿sze silikony nie pomog±.

U mnie ta maska na razie sprawdza sie ca³kiem nie¼le, ale musze patrzec na punkt rosy. Najbezpieczniej jej u¿ywac w po³±czeniu z emolientami. Ja lubiê do niej dodac dwie kropelki maceratu z marchwi
U mnie na drugi dzieñ w³osy wygl±daj± du¿o lepiej ni¿ od razu po wyschniêciu. Dobre efekty daje spanie w koczku ¶limaczku, naprawdê, w³osy s± bardziej wyg³adzone.
Stosowa³a¶ oleo repair? Te silikony, które tam s± u mnie ujarzmiaj± puch bardzo ³adnie.
Stary 2014-09-28, 12:59   #214
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:

Mysia mówi³a, ¿e Joanny bski to raczej syf
, i lepiej u¿ywaæ ds w ma³ej ilo¶ci, no i ¿e te proteiny mam zostawiæ a tu kolejny dowód, ¿e nie wiem jak siê do rad ustosunkowaæ bo od razu je podbilo.
(Nie sugerujcie siê kolorem na dole bo aparat przeklamuje)
Generalnie to wydaje mi sie, ze zadna odzywka nie jest syfem jesli tylko komus dobrze dziala na wlosy. Nie mowie, ze joanny bs jakis mega odzywczy sklad ale u mnie sa niezbedne.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:21   #215
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na drugi dzieñ w³osy wygl±daj± du¿o lepiej ni¿ od razu po wyschniêciu. Dobre efekty daje spanie w koczku ¶limaczku, naprawdê, w³osy s± bardziej wyg³adzone.
Stosowa³a¶ oleo repair? Te silikony, które tam s± u mnie ujarzmiaj± puch bardzo ³adnie.
¦piê czasami w koczku ¶limaczku, ale w sumie dalej problem jest, a w³osy czasami nie¼le siê odkszta³caj±. Oleo repair jeszcze nie mia³am okazji stosowaæ
Stary 2014-09-28, 13:35   #216
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Generalnie to wydaje mi sie, ze zadna odzywka nie jest syfem jesli tylko komus dobrze dziala na wlosy. Nie mowie, ze joanny bs jakis mega odzywczy sklad ale u mnie sa niezbedne.
Mo¿e przy Joa¶kach bs chodzi o to, ¿e przy praktycznie ¿adnej warto¶ci od¿ywczej maj± w sk³adzie jeszcze isopropyl alcohol?
Ja siê nigdy nimi jako¶ specjalnie nie zachwyca³am, bo niewiele mi pomaga³y. Ale i nie szkodzi³y.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:43   #217
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e przy Joa¶kach bs chodzi o to, ¿e przy praktycznie ¿adnej warto¶ci od¿ywczej maj± w sk³adzie jeszcze isopropyl alcohol?
Ja siê nigdy nimi jako¶ specjalnie nie zachwyca³am, bo niewiele mi pomaga³y. Ale i nie szkodzi³y.
Mnie bardzo pomagaja. To jest moj must-have, po niczym mi sie tak wlosy nie ukladaja. Wlasnie o to chodzi, ze czasem sklad nie jest jakis super, a cos mega pomaga. Czasem jest tez odwrotnie - sklad jest mega naturalny, a szalu nie ma. Ja tak mialam z marokanska maska z Planeta Organica. Powinien byc szal - nie bylo. Dlaczego mimo tak ubogiego skladu duzo lepiej dziala na mnie Joanna bs? Nie mam pojecia. Dlatego uwazam, ze nie ma czegos takiego jak 'syfiasta odzywka'. To zwyczajnie zalezy od wlosow i jest duzo bardziej skomplikowane niz sam sklad.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-09-28 o 13:46

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 14:41   #218
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
No to witaj w klubie, u mnie odk±d siê pojawi³y jest meeega.
Mówi³a w³a¶nie ze do bs ¿eby by³y l¿ejsze dorzuca siê niepotrzebnego syfu.
Co do protein to w³a¶nie nie wyja¶ni³a mi do koñca 'dlaczego nie'. Powiedzia³a, ¿e lepiej postawiæ na emolienty (ale.. przecie¿ widzialyi¶cie efekt)
U mnie joaski s± super. Ds nawet w ma³ej ilo¶ci mnie obci±¿a
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 14:52   #219
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
No to witaj w klubie, u mnie odk±d siê pojawi³y jest meeega. Mówi³a w³a¶nie ze do bs ¿eby by³y l¿ejsze dorzuca siê niepotrzebnego syfu. Co do protein to w³a¶nie nie wyja¶ni³a mi do koñca 'dlaczego nie'. Powiedzia³a, ¿e lepiej postawiæ na emolienty (ale.. przecie¿ widzialyi¶cie efekt)
Generalnie - dla mnie fryzjer jest od ciecia. Wydaje mi sie, ze sama znam swoje wlosy najlepiej bo fryzjerka widzi je raz na pol roku w konkretnych warunkach przez 3 minuty, a potem uklada po swojemu. Twoje wlosy prawde mowiac wygladaja duzo lepiej po tym jak sama sie nimi zajelas. Rozumiem, ze Mysia ma wiedze i absolutnie jej nie umniejszam ale chyba wole jak moje wizyty u fryzjera koncza sie scieciu. Fajnie jak poradzi cos tam, ale nie podoba mi sie sam pomysl, ze ktos mi mowi, tego nie, to tak i ja mam sie stosowac.
Stary 2014-09-28, 17:00   #220
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Joanku, racja ciêcie super po Mysi, ale uk³adaj je po Twojemu
Stary 2014-09-28, 17:21   #221
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie - chyba nieco bzdurne ale co tam. Zastanawiam siê czy która¶ ma mo¿e u³o¿ony plan pielegnacji? Zastanawiam siê nad zrobieniem czego¶ takiego bo w wakacje robi³am wszystko kiedy chcia³am i na nic nie brakowa³o mi czasu ale teraz bêdê mieæ masakrê z czasem i my¶la³am, ¿e mo¿e taki plan pozwoli mi siê lepiej ogarn±æ.

Na razie wymy¶li³am, ¿e:
- olejowanie x1 w tygodniu,
- mycie w³osy od¿ywk± 2 x w tygodniu
- oczyszczanie w³osów SLS x1 na 2 tygodnie

Nie bardzo wiem jak w ten plan wprowadziæ proteiny i czy gdzie wcisn±æ jakie¶ maski emolientowe/humektantowe. Zastanawia³am siê czy nie robiæ np. 1 tydzieñ - olej, 2 tydzieñ - maska emolientowa, 3 tydzieñ - maska humektantowa. Ma która¶ mo¿e jakie¶ porady, uwagi? Z chêci± pos³ucham. Nie wiem czy ten plan siê sprawdzi, bêdê musia³a spróbowaæ bo innego wyj¶cia nie ma. Pewnie ulegnie milionom modyfikacji ale przynajmniej nie skoñczy siê jak ostatnio - na nicnierobieniu.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 17:40   #222
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie - chyba nieco bzdurne ale co tam. Zastanawiam siê czy która¶ ma mo¿e u³o¿ony plan pielegnacji? Zastanawiam siê nad zrobieniem czego¶ takiego bo w wakacje robi³am wszystko kiedy chcia³am i na nic nie brakowa³o mi czasu ale teraz bêdê mieæ masakrê z czasem i my¶la³am, ¿e mo¿e taki plan pozwoli mi siê lepiej ogarn±æ.

Na razie wymy¶li³am, ¿e:

Nie bardzo wiem jak w ten plan wprowadziæ proteiny i czy gdzie wcisn±æ jakie¶ maski emolientowe/humektantowe. Zastanawia³am siê czy nie robiæ np. 1 tydzieñ - olej, 2 tydzieñ - maska emolientowa, 3 tydzieñ - maska humektantowa. Ma która¶ mo¿e jakie¶ porady, uwagi? Z chêci± pos³ucham. Nie wiem czy ten plan siê sprawdzi, bêdê musia³a spróbowaæ bo innego wyj¶cia nie ma. Pewnie ulegnie milionom modyfikacji ale przynajmniej nie skoñczy siê jak ostatnio - na nicnierobieniu.
A nie latwiej po prostu robic cos kiedy masz na to czas? Wydaje mi sie, ze szkoda zachodu na taki plan. Nie wiem czy planujesz czy studiujesz i jak u Ciebie z wolnym czasem, ale ja np pracuje codziennie do 18 i robie wszystko w zaleznosci od wolnegi czasu. Np jak po pracy wracam i mam czas to sie bawie z wlosami, jak ide biegac to przed wyjsciem nakladam olej, jak nie musze gotowac obiadu bo mam wczorajszy to robie cos co zajmuje wiecej czasu, a jak np. po pracy musze zrobic zakupy, ugotowac i jeszcze ide biegac to tylko myje i tyle. Ale ja np proteiny daje jak mi sie przypomni, maski nakladam zazwyczaj na weekendzie zeby potrzymac kilka godzin jak nie musze wyjsc, olej nakladam czasami na noc jak wiem, ze rano bede miala czas umyc(zazwyczaj myje wieczorem) itd
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 17:46   #223
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
A nie latwiej po prostu robic cos kiedy masz na to czas? Wydaje mi sie, ze szkoda zachodu na taki plan.
Wiedzia³am, ¿e pojawi± siê takie g³osy dlatego wyja¶ni³am - jak nie mam planu to stopniowo przestajê robiæ cokolwiek oprócz mycia sls i nak³adania byle jakiej od¿ywki. Ju¿ to przerabia³am. Mo¿e bez planu komu¶ jest ³atwiej i wygodniej, ale mnie nie. U mnie to po prostu nie zdaje egzaminu. Choæ dziêkuje za i tak przydatne triki.

Czas edycji: 2014-09-28 o 17:54
Stary 2014-09-28, 18:40   #224
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Moje drogie, poczyta³am sobie o punkcie rosy, no i w Vancouver dzisiaj punkt rosy wynosi 13 st C, a wilgotno¶æ 90%. Obstawiam, ¿e to jest g³ówny powód moich problemów z w³osami. :/ Czy mo¿e która¶ z Was ma sprawdzone sposoby albo jakie¶ triki na brak puchu przy du¿ej wilgotno¶ci powietrza? Mo¿e dziewczyny mieszkaj±ce w UK? Mo¿e powinnam wiêcej olejowaæ albo nak³adaæ jeszcze wiêcej silikonów?
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 18:45   #225
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Moje drogie, poczyta³am sobie o punkcie rosy, no i w Vancouver dzisiaj punkt rosy wynosi 13 st C, a wilgotno¶æ 90%. Obstawiam, ¿e to jest g³ówny powód moich problemów z w³osami. :/ Czy mo¿e która¶ z Was ma sprawdzone sposoby albo jakie¶ triki na brak puchu przy du¿ej wilgotno¶ci powietrza? Mo¿e dziewczyny mieszkaj±ce w UK? Mo¿e powinnam wiêcej olejowaæ albo nak³adaæ jeszcze wiêcej silikonów?
Nie wiem czy Ci sie to przyda, ale ilekroc jest za wilgotno na dworze to nakladam zel lniany lub jakis inny i nie ugniatam wlosow. W ciagu dnia zel wchlania ta wilgoc i nie mam w sumie prawie w ogole siana.
Stary 2014-09-28, 18:50   #226
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 570

moze nie ma sie czym chwalic... ale zdenkowalam 45g oleju lnianego ktorego uzywalam od 18 stycznia ^^ na noc olejuje na odzywke (nie ma lepszego sposobu olejowania dla moich wlosow) zobaczymy co bedzie rano ^^

co do punktu rosy to Anwen miala taki ogolny zarys... o tutaj
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:25   #227
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

U mnie na puch i przy wysokiej wilgoci cuda dzia³a 30sec curl spray twisted sista.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:27   #228
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Wiedzia³am, ¿e pojawi± siê takie g³osy dlatego wyja¶ni³am - jak nie mam planu to stopniowo przestajê robiæ cokolwiek oprócz mycia sls i nak³adania byle jakiej od¿ywki. Ju¿ to przerabia³am. Mo¿e bez planu komu¶ jest ³atwiej i wygodniej, ale mnie nie. U mnie to po prostu nie zdaje egzaminu. Choæ dziêkuje za i tak przydatne triki.
A no rozumiem, mi tak jest zdecydowanie lepiej, ale ja nie nale¿e do osób zorganizowanych, które potrafi± sobie zaplanowac i planu siê trzymaæ, Czasami zapominam, ¿e istniej± te¿ osoby zorganizowane, a nie tylko takie roztrzepane jak ja:P
Cytat:
Nie wiem czy Ci sie to przyda, ale ilekroc jest za wilgotno na dworze to nakladam zel lniany lub jakis inny i nie ugniatam wlosow. W ciagu dnia zel wchlania ta wilgoc i nie mam w sumie prawie w ogole siana.
I z takimi sucharami ca³y dzieñ pomykasz
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:32   #229
syklamen
Zakorzenienie

Ja my¶la³am, ¿e jak zetnê w³osy to bêd± mi siê bardziej krêciæ, a tu wrêcz przeciwnie, s± bardziej proste. Nie rozumiem swoich w³osów ju¿ wcale.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 19:36   #230
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
I z takimi sucharami ca³y dzieñ pomykasz
Nie ma sucharów bo ¿el powoli ch³onie t± wilgoæ nie pusz±c w³osów. Przynajmniej u mnie tak jest. Eloe opisywala pare lat temu tu jego mo¿liwo¶ci - mówi³a, ¿e mo¿na ugniataæ albo wej¶æ pod prysznic i wtedy nie bêdzie trzeba ugniataæ, ¿el sam zejdzie - i st±d siê wzi±³ mój pomys³ nie ugniatania w³osów w wilgotne dni. U mnie dzia³a bez zarzutu.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Ja my¶la³am, ¿e jak zetnê w³osy to bêd± mi siê bardziej krêciæ, a tu wrêcz przeciwnie, s± bardziej proste. Nie rozumiem swoich w³osów ju¿ wcale.
Gdzie¶ czyta³am, ¿e w zale¿no¶ci od typu skrêtu w³osy krêc± siê albo mocniej kiedy s± krótsze, a s³abiej kiedy d³u¿sze albo odwrotnie.

Czas edycji: 2014-09-28 o 19:43
Stary 2014-09-28, 19:43   #231
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Hmmm. Mo¿e. Wypróbujê nastêpnym razem. Dziêki.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:47   #232
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Humektanty pod olej - przez wilgoæ woda ucieka, wiêc trzeba j± zawi±zaæ ale bezpiecznie wiêc fajnie pod olej. No i mam wra¿enie, ¿e siê przyzwyczaiæ musz± kude³ki - ja na pocz±tku mia³am puch ale potem jako¶ siê unormowa³o. Dodatkowo moim zdaniem od¿ywki na bazie stearyl alcohol mocniej zatrzymuj± wilgoæ i mocniej powlekaj± ni¿ na bazie cetearyl alcohol.

By³am dzi¶ nad morzem bo wczoraj by³o brzydko i wypoczê³a moja psychika wreszcie trochê
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 08:09   #233
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Gdzie¶ czyta³am, ¿e w zale¿no¶ci od typu skrêtu w³osy krêc± siê albo mocniej kiedy s± krótsze, a s³abiej kiedy d³u¿sze albo odwrotnie.
To moje sa wlasnie te ''odwrotnie''. Obcieta na bardzo krotko mam calkiem proste wlosy, dlugosc przeklada sie na skret.
Wiec - odwazam sie wrzucic zdjecie. Nie ma sie czym specjalnie chwalic powinnam je porzadnie zapuscic zeby ujawnily caly potencjal skretu, trzeba to wyrownac, i porzadnie olejowac i nawilzyc zeby pozbyc sie tego puchu i odstawaczy. Tak wiec - trzy z plusem i bede jeszcze nad nimi pracowac.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Falki 2.jpg (29,3 KB, 60 za³adowañ)
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 09:53   #234
macka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 468
Cytat:
Moje te¿ z tych 'odwrotnych'. Krótkie falowane, ¶rednie to fale i pojedyncze loki, mogê siê nawet wtedy czesaæ ;-). D³ugie -to ju¿ loki, siano i sprê¿yny, zakaz czesania

Przy okazji, dawno nic nie wstawia³am. Nie podcina³am od 2 lat, odk±d zapuszczam. Zaczynaj± mi siê powoli pojawiaæ pierwsze rozdwojone koñcówki. I dodatkowo w³osy nad karkiem najmniej mi siê krêc±, wiêc wystaj± smêtnie jako najd³u¿sza warstwa - takie pojedyncze piórka. Pewnie czas na fryzjera. Co by¶cie poleca³y? Skróciæ tylko koñcówki i t± doln± warstwê, czy mo¿e ca³o¶æ co¶... Sama nie wiem co?

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2014-09-29 o 10:05
macka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 10:06   #235
macka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 468

I zdjêcie, co¶ nie mogê dodaæ...
uploadfromtaptalk1411981601053.jpg
macka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 10:14   #236
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez macka Poka¿ wiadomo¶æ

Moje te¿ z tych 'odwrotnych'. Krótkie falowane, ¶rednie to fale i pojedyncze loki, mogê siê nawet wtedy czesaæ ;-). D³ugie -to ju¿ loki, siano i sprê¿yny, zakaz czesania
Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
To moje sa wlasnie te ''odwrotnie''. Obcieta na bardzo krotko mam calkiem proste wlosy, dlugosc przeklada sie na skret.
Ja jeszcze nie wiem któr± opcj± jestem, nie mia³am d³ugich w³osów od podstawówki. A wtedy mia³am proste - niezale¿nie czy krótkie czy d³ugie. Nie ukrywam, ¿e wola³abym opcje czym d³u¿sze tym mocniej.
Stary 2014-09-29, 10:16   #237
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Moje tez na odwrot Im dluzsze tym mocniejszy skret wydobywaja. Krotkie nie kreca sie praktycznie wcale
I chyba przez to, ze sa takie cieniutkie, wygladaja duzo lepiej bez cieniowania

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-09-29 o 10:19
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 13:37   #238
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Mo¿liwe, ale dziwi mnie to, poniewa¿ kiedy¶ jak mia³am w³osy krótsze to mia³am naprawdê o wiele lepszy skrêt. Teraz po ¶ciêciu mam jedynie ma³e fale, a nawet s± prawie ca³kowicie proste (nie licz±c wierzchniej warstwy). Jak pisa³am, zawsze chcia³am mieæ proste w³osy wiêc nie rozpaczam z tego powodu, ale jestem ju¿ zdezorientowana, nie wiem w koñcu, jakie te moje w³osy s±.

Cytat:
Napisane przez macka Poka¿ wiadomo¶æ

Ja teraz te¿ siê normalnie czeszê na drugi dzieñ i prawie nie ma puchu.
Ale masz piêkne, d³ugie loczki, zazdroszczê objêto¶ci bardzo.
Stary 2014-09-29, 15:03   #239
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Kochane me ;]
Co do Mysi to cudów nie ma.
Mimo, ¿e jestem trochê zawiedziona, próbujê sobie t³umaczyæ, ¿e mo¿e moja wiedza nie jest tak tragiczna i sporo osi±gnê³am na w³asn± rêkê a sytuacja nie jest tak skrajna ¿eby by³ efekt 'wow', jak z blogowych notek ;P

Nie umniejszaj±c Mysinemu profesjonalizmowi sama chyba znam swoje w³osy najlepiej ;D

Mmm, co mogê powiedziec sama Mysia super. Widaæ, ¿e ma pojêcie konkretna i rzeczowa, ale nie rozwik³a³a moich w±tpliwo¶ci.
Powiedzia³a, ze nie jest w stanie przeskoczyæ tego wahania mojego skrêtu i taki ju¿ mój urok.
Mia³am nadziejê, ¿e trochê kosmetyków podrzuci po tym co jej powiedzia³±m o proteinach w pielegneacji ale tez jako¶ nic nie wyniknê³o.
Zaproponowa³a w³±czenie protein mlecznych i wykluczy³a szklisto¶æ moich w³osów.
Stwierdzi³a te¿, ze mam za du¿o protein w pielegnacji, choæ nie odnios³a sie za bardzo do tego, ¿e brak protein to brak loków, i ¿e ³atwiej mi sie przenawilzyæ ni¿ przeprotienowac.
Bardzo chcia³a mi udownodniæ ,¿e rzucaj±c mocniej emolientów te¿ mogê mieæ loki.
I w sumie dopiê³a swego ale... Suszy³a mnie ponad godzinê dyfuzorem.
[Gdybym ja, co mycie, tyle czasu mia³a na suszenie...]
Przekona³a mnie te¿ do ¿elu ale niestety po ca³ym [3,5 h] przedsiêwziêciu mia³am g³adkie ulizane loczki od po³owy,a zanim dojecha³am do domu to by³y str±czki ;< Ja ju¿ to znam - smêtnie po emolientach...
Wrzucam Wam fotencje. Oceñcie same.

Napi³am sie u niej pysznej herbatki posmia³y¶my siê z tego i owego, poprawi³a ciêcie po poprzedniej pani fryzjerce.
Bardzo pomog³a mi te¿ ze skóra g³owy ale o tym nie chcê za bardzo pisac bo diagnoza troszkê mnie dobi³a i musze to sobie pouk³adaæ.

Tak wiêc tyle u mnie.
Wg mnie ³adniej jest, jak sama stylizujesz
Najlepiej znasz swoje w³osiêta, wiêc nie ma co kombinowaæ, rób to, co Twoje loczki uwielbiaj±

Cytat:
http://kosmostolog.blogspot.com/

Fajnie by by³o, ja jestem z tych co siê rozdwajaj± jak cholera ale od niedawna zaczê³am zabezpieczaæ, zobaczymy co z tego bêdzie. ¦cinaæ muszê raz na pó³ roku bo koñcówki wygl±daj± jak miot³y.
Znam tego bloga, bardzo przydatne informacje

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny. Ja siê ju¿ za³amujê, ¿e nigdy nie wyjdê z tego przeproteinowania. Zreszt± zobaczcie same jak to wygl±da. Mam jeden wielki puch, z którym nie umiem sobie poradziæ. Oczywi¶cie olejujê (nawet codziennie), obowi±zkowo zabezpieczam koñcówki, stosujê du¿o emolientów i dalej kiepsko. To siê ju¿ nadaje chyba tylko do porz±dnego ¶ciêcia.
Nie jest Kochana tak ¼le, choæ hmm, mi to teraz wygl±da bardziej na przenawil¿enie teraz (te¿ mo¿e byæ puch), ni¿ na przeproteinowanie.

Cytat:
Oczyszcza³am i teraz jeszcze u¿ywam szamponu z Yves Rocher (z sls). U¿ywam maski aloesowej NaturVital
Ona mocno nawil¿a i mo¿e po czasie przenawil¿yæ, b±d¼ sama z siebie mo¿e puszyæ

Cytat:
Karen a mo¿esz podaæ czego u¿ywasz?

Dzi¶ zrobi³am po swojemu. Reanimacja hydrolatem z joanny bs MiB oraz twisted sista.
Mysia mówi³a, ¿e Joanny bski to raczej syf, i lepiej u¿ywaæ ds w ma³ej ilo¶ci, no i ¿e te proteiny mam zostawiæ a tu kolejny dowód, ¿e nie wiem jak siê do rad ustosunkowaæ bo od razu je podbilo.
(Nie sugerujcie siê kolorem na dole bo aparat przeklamuje)

W ogóle, to tak bardzo chce zapuscic, w³osy a one takie fajne w tej d³ugo¶ci, bo i objêto¶æ i skrêt... :Love:
Dylematy, dylematy..
Ale locze

Cytat:
Mycie: szampon Yves Rocher odbudowuj±cy
Oleje: olej winogronowy, oliwka BDFM, olej rokitnikowy, a na koñcówki olej ¶liwkowy (chcê jeszcze kupiæ olej sezamowy w Lidlu, ale ci±gle go nie ma)
Maski: Omia z siemieniem lnianym (na zdjêciu w³osy po jej u¿yciu. Wydaje mi siê, ¿e jest za lekka), Aloesowa maska NaturVital, Ziaja kakaowa, Gliss Kur z siedmioma olejami (ale tylko przed myciem, bo inaczej w³osy wygl±daj± nie³adnie), Balea maska kokosowa (u¿ywam jako od¿ywki na 1-2 minuty)

Po myciu: olej ¶liwkowy+serum na koñcówki z Green Pharmacy i do tego od czasu do czasu od¿ywka b/s z Joanny

A mog³yby¶cie poleciæ jakie¶ maski humektantowe? Bo wydaje mi siê, ¿e nie jest ich du¿o
A mi siê w³a¶nie wydaje, ¿e mo¿e teraz wiêcej emolientów, ni¿ humektantów - omia lniana nawil¿a i jest mimo wszystko humektantowo (choæ ma olej, ale na mnie omie dzia³aj± w³a¶nie bardziej jak maski humektantowe), aloesowa naturvital jest mocno humektantowa, gliss kura olejowego dajesz przed myciem tylko - wydaje mi siê w³a¶nie, ¿e przesadzi³a¶ w drug± stronê i za du¿o tu humektantów teraz Mogê siê myliæ, ale postawi³abym bardziej na emolienty (niekoniecznie z maski gliss kura, bo ona mo¿e mocno obci±¿aæ i str±czkowaæ, co te¿ nie jest ³adne)

Mo¿e masz gdzie¶ u siebie kallosa color albo te nowe - bananowy i algowy maj± oliwê

Cytat:
No to witaj w klubie, u mnie odk±d siê pojawi³y jest meeega.
Mówi³a w³a¶nie ze do bs ¿eby by³y l¿ejsze dorzuca siê niepotrzebnego syfu.
Co do protein to w³a¶nie nie wyja¶ni³a mi do koñca 'dlaczego nie'. Powiedzia³a, ¿e lepiej postawiæ na emolienty (ale.. przecie¿ widzialyi¶cie efekt)
Twój skrêt bez protein nie istnieje, tak jak mój

Cytat:

Na razie wymy¶li³am, ¿e:

Plany s± fajne, s± ludzie, którzy nie umiej± bez nich ¿yæ, np. moja siostra Ja bardziej bym maski stosowa³a na zmianê, bo tak 1 tydzieñ maska humektantowa to mo¿na siê przenawil¿yæ, a przy emolientowych zestr±czkowaæ Lepiej na zmianê u¿ywaæ emolientowej, potem humektantowej, olej sobie rozpisz, jak masz mo¿liwo¶æ u¿ywaæ, np. w weekend i jeden dzieñ w tygodniu

Cytat:
Wiêcej silikonów i olejów powinno poprawiæ sprawê, choæ przy takiej wilgotno¶ci i tak pewnie nie bêdzie idealnie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Wiec - odwazam sie wrzucic zdjecie. Nie ma sie czym specjalnie chwalic powinnam je porzadnie zapuscic zeby ujawnily caly potencjal skretu, trzeba to wyrownac, i porzadnie olejowac i nawilzyc zeby pozbyc sie tego puchu i odstawaczy. Tak wiec - trzy z plusem i bede jeszcze nad nimi pracowac.
I u mnie - im d³u¿sze, tym wiêkszy skrêt hehe

Joanku - zarazi³a¶ mnie henn±
Zahennowa³am siê henn± z aml± od khadi, w s³oneczku jestem ruda, w cieniu mahoniowo- ruda Przesusz mam ,ale nie tak tragiczny, jak my¶la³am, jutro olej i mycie, trzeba je dopie¶ciæ
Oba zdjêcia bez lampy:
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg KODC2357.jpg (86,9 KB, 33 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg KODC2354.jpg (54,4 KB, 29 za³adowañ)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-09-29 o 15:07
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:08   #240
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ

Nie jest Kochana tak ¼le, choæ hmm, mi to teraz wygl±da bardziej na przenawil¿enie teraz (te¿ mo¿e byæ puch), ni¿ na przeproteinowanie.

Ona mocno nawil¿a i mo¿e po czasie przenawil¿yæ, b±d¼ sama z siebie mo¿e puszyæ

A mi siê w³a¶nie wydaje, ¿e mo¿e teraz wiêcej emolientów, ni¿ humektantów - omia lniana nawil¿a i jest mimo wszystko humektantowo (choæ ma olej, ale na mnie omie dzia³aj± w³a¶nie bardziej jak maski humektantowe), aloesowa naturvital jest mocno humektantowa, gliss kura olejowego dajesz przed myciem tylko - wydaje mi siê w³a¶nie, ¿e przesadzi³a¶ w drug± stronê i za du¿o tu humektantów teraz Mogê siê myliæ, ale postawi³abym bardziej na emolienty (niekoniecznie z maski gliss kura, bo ona mo¿e mocno obci±¿aæ i str±czkowaæ, co te¿ nie jest ³adne)

Mo¿e masz gdzie¶ u siebie kallosa color albo te nowe - bananowy i algowy maj± oliwê
No i teraz juz sama nie wiem. Bojê siê na razie wprowadzaæ proteiny, bo w³osy s± jeszcze takie sianowate w dotyku, wiêc mnie siê wydaje, ze jeszcze s± przeproteinowane.

Mam w domu maskê z Planeta Organica z oliw± z oliwek to mo¿e jej wypróbujê
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.