Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Uroda > Piel璕nacja w這s闚 i fryzury > W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje

Notka

W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje Forum dla os鏏 z kr璚onymi w這sami. Rozmawiamy o stylizacji i piel璕nacji lok闚. Wejd, podziel si do鈍iadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-09-28, 13:26   #211
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo軼i: 6 518
Dot.: Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI

Cytat:
Napisane przez Karen15 Poka wiadomo嗆
Cze嗆 dziewczyny. Ja si ju za豉muj, 瞠 nigdy nie wyjd z tego przeproteinowania. Zreszt zobaczcie same jak to wygl康a. Mam jeden wielki puch, z kt鏎ym nie umiem sobie poradzi. Oczywi軼ie olejuj (nawet codziennie), obowi您kowo zabezpieczam ko鎍闚ki, stosuj du穎 emolient闚 i dalej kiepsko. To si ju nadaje chyba tylko do porz康nego 軼i璚ia.
Chcia豉bym takie w這sy. Co wi璚ej by豉bym wniebowzi皻a, gdybym takie mia豉. 疾by Ty zobaczy豉 m鎩 jeden wielki puch.

Maska aloesowa NaturVital u mnie akurat wzmaga豉 puszenie.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-09-28 o 13:27
syklamen jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:33   #212
Karen15
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 436

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka wiadomo嗆
Chcia豉bym takie w這sy. Co wi璚ej by豉bym wniebowzi皻a, gdybym takie mia豉. 疾by Ty zobaczy豉 m鎩 jeden wielki puch.

Maska aloesowa NaturVital u mnie akurat wzmaga豉 puszenie.
Czyli nie jestem sama ze swoim problemem. Na zjd甋cu w這sy jeszcze zno郾ie wygl康aj, ale po kilku godzinach od rozpuszczenia zaczynaj si pl徠a i pusz dwa razy mocniej. Mnie nawet najci篹sze silikony nie pomog.

U mnie ta maska na razie sprawdza sie ca趾iem nie幢e, ale musze patrzec na punkt rosy. Najbezpieczniej jej u篡wac w po陰czeniu z emolientami. Ja lubi do niej dodac dwie kropelki maceratu z marchwi
Karen15 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:44   #213
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka wiadomo嗆
Dzi zrobi豉m po swojemu. Reanimacja hydrolatem z joanny bs MiB oraz twisted sista.
Mysia m闚i豉, 瞠 Joanny bski to raczej syf, i lepiej u篡wa ds w ma貫j ilo軼i, no i 瞠 te proteiny mam zostawi a tu kolejny dow鏚, 瞠 nie wiem jak si do rad ustosunkowa bo od razu je podbilo.
A jak uzasadni豉 t swoj opini na temat tych Joann i protein?

Jak pisa豉m, ja dopiero niedawno u篡豉m joann b/s na w這sy i nic mi tak puchu nie zwalczy這 jak ta od篡wka.
Co do protein, to moje w這sy je lubi. Najlepsze efekty mam w豉郾ie albo po dobrze dobranym oleju (b造szcz帷e, bardziej 郵iskie w這sy), albo po proteinach. Za to maski, czy od篡wki nawil瘸j帷e albo nie robi na moich w這sach nic, albo w這sy s bardziej spuszone. Wczoraj postawi豉m na proteiny i zrobi豉m mask na bazie od篡wki nawil瘸j帷ej z 鄴速ka jaj, miodu, z dodatkiem oleju rycynowego, oleju z pestek winogron i soku z cytryny. Umy豉m Alterr z morel i pszenic, potem farmona lniana na chwil, sp逝ka豉m i troch joanny b/s z makiem i bawe軟. Czyli w ka盥ym z tych specyfik闚 by造 proteiny. My郵a豉m ju, 瞠 przedobrzy豉m i jeszcze przeproteinowanie b璠zie, ale nie. Uzyska豉m wzmo穎ne falowanie, bardziej mi瘯kie w這sy, puch dzisiaj w normie, tak jak zwykle na drugi dzie po umyciu. Ale na jaki czas dam sobie z proteinami spok鎩.

Cytat:
Czyli nie jestem sama ze swoim problemem. Na zjd甋cu w這sy jeszcze zno郾ie wygl康aj, ale po kilku godzinach od rozpuszczenia zaczynaj si pl徠a i pusz dwa razy mocniej. Mnie nawet najci篹sze silikony nie pomog.

U mnie ta maska na razie sprawdza sie ca趾iem nie幢e, ale musze patrzec na punkt rosy. Najbezpieczniej jej u篡wac w po陰czeniu z emolientami. Ja lubi do niej dodac dwie kropelki maceratu z marchwi
U mnie na drugi dzie w這sy wygl康aj du穎 lepiej ni od razu po wyschni璚iu. Dobre efekty daje spanie w koczku 郵imaczku, naprawd, w這sy s bardziej wyg豉dzone.
Stosowa豉 oleo repair? Te silikony, kt鏎e tam s u mnie ujarzmiaj puch bardzo 豉dnie.
Stary 2014-09-28, 13:59   #214
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 187

Cytat:

Mysia m闚i豉, 瞠 Joanny bski to raczej syf
, i lepiej u篡wa ds w ma貫j ilo軼i, no i 瞠 te proteiny mam zostawi a tu kolejny dow鏚, 瞠 nie wiem jak si do rad ustosunkowa bo od razu je podbilo.
(Nie sugerujcie si kolorem na dole bo aparat przeklamuje)
Generalnie to wydaje mi sie, ze zadna odzywka nie jest syfem jesli tylko komus dobrze dziala na wlosy. Nie mowie, ze joanny bs jakis mega odzywczy sklad ale u mnie sa niezbedne.
ShrinkingViolet jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 14:21   #215
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na drugi dzie w這sy wygl康aj du穎 lepiej ni od razu po wyschni璚iu. Dobre efekty daje spanie w koczku 郵imaczku, naprawd, w這sy s bardziej wyg豉dzone.
Stosowa豉 oleo repair? Te silikony, kt鏎e tam s u mnie ujarzmiaj puch bardzo 豉dnie.
如i czasami w koczku 郵imaczku, ale w sumie dalej problem jest, a w這sy czasami nie幢e si odkszta販aj. Oleo repair jeszcze nie mia豉m okazji stosowa
Stary 2014-09-28, 14:35   #216
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 9 549

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka wiadomo嗆
Generalnie to wydaje mi sie, ze zadna odzywka nie jest syfem jesli tylko komus dobrze dziala na wlosy. Nie mowie, ze joanny bs jakis mega odzywczy sklad ale u mnie sa niezbedne.
Mo瞠 przy Joa鄂ach bs chodzi o to, 瞠 przy praktycznie 瘸dnej warto軼i od篡wczej maj w sk豉dzie jeszcze isopropyl alcohol?
Ja si nigdy nimi jako specjalnie nie zachwyca豉m, bo niewiele mi pomaga造. Ale i nie szkodzi造.
martaakow jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 14:43   #217
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka wiadomo嗆
Mo瞠 przy Joa鄂ach bs chodzi o to, 瞠 przy praktycznie 瘸dnej warto軼i od篡wczej maj w sk豉dzie jeszcze isopropyl alcohol?
Ja si nigdy nimi jako specjalnie nie zachwyca豉m, bo niewiele mi pomaga造. Ale i nie szkodzi造.
Mnie bardzo pomagaja. To jest moj must-have, po niczym mi sie tak wlosy nie ukladaja. Wlasnie o to chodzi, ze czasem sklad nie jest jakis super, a cos mega pomaga. Czasem jest tez odwrotnie - sklad jest mega naturalny, a szalu nie ma. Ja tak mialam z marokanska maska z Planeta Organica. Powinien byc szal - nie bylo. Dlaczego mimo tak ubogiego skladu duzo lepiej dziala na mnie Joanna bs? Nie mam pojecia. Dlatego uwazam, ze nie ma czegos takiego jak 'syfiasta odzywka'. To zwyczajnie zalezy od wlosow i jest duzo bardziej skomplikowane niz sam sklad.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-09-28 o 14:46
Stary 2014-09-28, 15:41   #218
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 159

Cytat:
No to witaj w klubie, u mnie odk康 si pojawi造 jest meeega.
M闚i豉 w豉郾ie ze do bs 瞠by by造 l瞠jsze dorzuca si niepotrzebnego syfu.
Co do protein to w豉郾ie nie wyja郾i豉 mi do ko鎍a 'dlaczego nie'. Powiedzia豉, 瞠 lepiej postawi na emolienty (ale.. przecie widzialyi軼ie efekt)
U mnie joaski s super. Ds nawet w ma貫j ilo軼i mnie obci捫a
Joanku jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 15:52   #219
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
No to witaj w klubie, u mnie odk康 si pojawi造 jest meeega. M闚i豉 w豉郾ie ze do bs 瞠by by造 l瞠jsze dorzuca si niepotrzebnego syfu. Co do protein to w豉郾ie nie wyja郾i豉 mi do ko鎍a 'dlaczego nie'. Powiedzia豉, 瞠 lepiej postawi na emolienty (ale.. przecie widzialyi軼ie efekt)
Generalnie - dla mnie fryzjer jest od ciecia. Wydaje mi sie, ze sama znam swoje wlosy najlepiej bo fryzjerka widzi je raz na pol roku w konkretnych warunkach przez 3 minuty, a potem uklada po swojemu. Twoje wlosy prawde mowiac wygladaja duzo lepiej po tym jak sama sie nimi zajelas. Rozumiem, ze Mysia ma wiedze i absolutnie jej nie umniejszam ale chyba wole jak moje wizyty u fryzjera koncza sie scieciu. Fajnie jak poradzi cos tam, ale nie podoba mi sie sam pomysl, ze ktos mi mowi, tego nie, to tak i ja mam sie stosowac.
Stary 2014-09-28, 18:00   #220
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 177

Joanku, racja ci璚ie super po Mysi, ale uk豉daj je po Twojemu
Stary 2014-09-28, 18:21   #221
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie - chyba nieco bzdurne ale co tam. Zastanawiam si czy kt鏎a ma mo瞠 u這穎ny plan pielegnacji? Zastanawiam si nad zrobieniem czego takiego bo w wakacje robi豉m wszystko kiedy chcia豉m i na nic nie brakowa這 mi czasu ale teraz b璠 mie masakr z czasem i my郵a豉m, 瞠 mo瞠 taki plan pozwoli mi si lepiej ogarn望.

Na razie wymy郵i豉m, 瞠:
- olejowanie x1 w tygodniu,
- mycie w這sy od篡wk 2 x w tygodniu
- oczyszczanie w這s闚 SLS x1 na 2 tygodnie

Nie bardzo wiem jak w ten plan wprowadzi proteiny i czy gdzie wcisn望 jakie maski emolientowe/humektantowe. Zastanawia豉m si czy nie robi np. 1 tydzie - olej, 2 tydzie - maska emolientowa, 3 tydzie - maska humektantowa. Ma kt鏎a mo瞠 jakie porady, uwagi? Z ch璚i pos逝cham. Nie wiem czy ten plan si sprawdzi, b璠 musia豉 spr鏏owa bo innego wyj軼ia nie ma. Pewnie ulegnie milionom modyfikacji ale przynajmniej nie sko鎍zy si jak ostatnio - na nicnierobieniu.
Stary 2014-09-28, 18:40   #222
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 246

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie - chyba nieco bzdurne ale co tam. Zastanawiam si czy kt鏎a ma mo瞠 u這穎ny plan pielegnacji? Zastanawiam si nad zrobieniem czego takiego bo w wakacje robi豉m wszystko kiedy chcia豉m i na nic nie brakowa這 mi czasu ale teraz b璠 mie masakr z czasem i my郵a豉m, 瞠 mo瞠 taki plan pozwoli mi si lepiej ogarn望.

Na razie wymy郵i豉m, 瞠:

Nie bardzo wiem jak w ten plan wprowadzi proteiny i czy gdzie wcisn望 jakie maski emolientowe/humektantowe. Zastanawia豉m si czy nie robi np. 1 tydzie - olej, 2 tydzie - maska emolientowa, 3 tydzie - maska humektantowa. Ma kt鏎a mo瞠 jakie porady, uwagi? Z ch璚i pos逝cham. Nie wiem czy ten plan si sprawdzi, b璠 musia豉 spr鏏owa bo innego wyj軼ia nie ma. Pewnie ulegnie milionom modyfikacji ale przynajmniej nie sko鎍zy si jak ostatnio - na nicnierobieniu.
A nie latwiej po prostu robic cos kiedy masz na to czas? Wydaje mi sie, ze szkoda zachodu na taki plan. Nie wiem czy planujesz czy studiujesz i jak u Ciebie z wolnym czasem, ale ja np pracuje codziennie do 18 i robie wszystko w zaleznosci od wolnegi czasu. Np jak po pracy wracam i mam czas to sie bawie z wlosami, jak ide biegac to przed wyjsciem nakladam olej, jak nie musze gotowac obiadu bo mam wczorajszy to robie cos co zajmuje wiecej czasu, a jak np. po pracy musze zrobic zakupy, ugotowac i jeszcze ide biegac to tylko myje i tyle. Ale ja np proteiny daje jak mi sie przypomni, maski nakladam zazwyczaj na weekendzie zeby potrzymac kilka godzin jak nie musze wyjsc, olej nakladam czasami na noc jak wiem, ze rano bede miala czas umyc(zazwyczaj myje wieczorem) itd
Wizazanka5000 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 18:46   #223
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka wiadomo嗆
A nie latwiej po prostu robic cos kiedy masz na to czas? Wydaje mi sie, ze szkoda zachodu na taki plan.
Wiedzia豉m, 瞠 pojawi si takie g這sy dlatego wyja郾i豉m - jak nie mam planu to stopniowo przestaj robi cokolwiek opr鏂z mycia sls i nak豉dania byle jakiej od篡wki. Ju to przerabia豉m. Mo瞠 bez planu komu jest 豉twiej i wygodniej, ale mnie nie. U mnie to po prostu nie zdaje egzaminu. Cho dzi瘯uje za i tak przydatne triki.

Czas edycji: 2014-09-28 o 18:54
Stary 2014-09-28, 19:40   #224
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 9 866

Moje drogie, poczyta豉m sobie o punkcie rosy, no i w Vancouver dzisiaj punkt rosy wynosi 13 st C, a wilgotno嗆 90%. Obstawiam, 瞠 to jest g堯wny pow鏚 moich problem闚 z w這sami. :/ Czy mo瞠 kt鏎a z Was ma sprawdzone sposoby albo jakie triki na brak puchu przy du瞠j wilgotno軼i powietrza? Mo瞠 dziewczyny mieszkaj帷e w UK? Mo瞠 powinnam wi璚ej olejowa albo nak豉da jeszcze wi璚ej silikon闚?
krolewna_smieszka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:45   #225
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka wiadomo嗆
Moje drogie, poczyta豉m sobie o punkcie rosy, no i w Vancouver dzisiaj punkt rosy wynosi 13 st C, a wilgotno嗆 90%. Obstawiam, 瞠 to jest g堯wny pow鏚 moich problem闚 z w這sami. :/ Czy mo瞠 kt鏎a z Was ma sprawdzone sposoby albo jakie triki na brak puchu przy du瞠j wilgotno軼i powietrza? Mo瞠 dziewczyny mieszkaj帷e w UK? Mo瞠 powinnam wi璚ej olejowa albo nak豉da jeszcze wi璚ej silikon闚?
Nie wiem czy Ci sie to przyda, ale ilekroc jest za wilgotno na dworze to nakladam zel lniany lub jakis inny i nie ugniatam wlosow. W ciagu dnia zel wchlania ta wilgoc i nie mam w sumie prawie w ogole siana.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 19:50   #226
201708250935
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 570

moze nie ma sie czym chwalic... ale zdenkowalam 45g oleju lnianego ktorego uzywalam od 18 stycznia ^^ na noc olejuje na odzywke (nie ma lepszego sposobu olejowania dla moich wlosow) zobaczymy co bedzie rano ^^

co do punktu rosy to Anwen miala taki ogolny zarys... o tutaj
201708250935 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:25   #227
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 159

U mnie na puch i przy wysokiej wilgoci cuda dzia豉 30sec curl spray twisted sista.
Joanku jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:27   #228
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 246

Cytat:
Wiedzia豉m, 瞠 pojawi si takie g這sy dlatego wyja郾i豉m - jak nie mam planu to stopniowo przestaj robi cokolwiek opr鏂z mycia sls i nak豉dania byle jakiej od篡wki. Ju to przerabia豉m. Mo瞠 bez planu komu jest 豉twiej i wygodniej, ale mnie nie. U mnie to po prostu nie zdaje egzaminu. Cho dzi瘯uje za i tak przydatne triki.
A no rozumiem, mi tak jest zdecydowanie lepiej, ale ja nie nale瞠 do os鏏 zorganizowanych, kt鏎e potrafi sobie zaplanowac i planu si trzyma, Czasami zapominam, 瞠 istniej te osoby zorganizowane, a nie tylko takie roztrzepane jak ja:P
Cytat:
Nie wiem czy Ci sie to przyda, ale ilekroc jest za wilgotno na dworze to nakladam zel lniany lub jakis inny i nie ugniatam wlosow. W ciagu dnia zel wchlania ta wilgoc i nie mam w sumie prawie w ogole siana.
I z takimi sucharami ca造 dzie pomykasz
Wizazanka5000 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:32   #229
syklamen
Zakorzenienie

Ja my郵a豉m, 瞠 jak zetn w這sy to b璠 mi si bardziej kr璚i, a tu wr璚z przeciwnie, s bardziej proste. Nie rozumiem swoich w這s闚 ju wcale.
Stary 2014-09-28, 20:36   #230
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka wiadomo嗆
I z takimi sucharami ca造 dzie pomykasz
Nie ma suchar闚 bo 瞠l powoli ch這nie t wilgo nie pusz帷 w這s闚. Przynajmniej u mnie tak jest. Eloe opisywala pare lat temu tu jego mo磧iwo軼i - m闚i豉, 瞠 mo積a ugniata albo wej嗆 pod prysznic i wtedy nie b璠zie trzeba ugniata, 瞠l sam zejdzie - i st康 si wzi掖 m鎩 pomys nie ugniatania w這s闚 w wilgotne dni. U mnie dzia豉 bez zarzutu.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Ja my郵a豉m, 瞠 jak zetn w這sy to b璠 mi si bardziej kr璚i, a tu wr璚z przeciwnie, s bardziej proste. Nie rozumiem swoich w這s闚 ju wcale.
Gdzie czyta豉m, 瞠 w zale積o軼i od typu skr皻u w這sy kr璚 si albo mocniej kiedy s kr鏒sze, a s豉biej kiedy d逝窺ze albo odwrotnie.

Czas edycji: 2014-09-28 o 20:43
Stary 2014-09-28, 20:43   #231
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 9 866

Cytat:
Hmmm. Mo瞠. Wypr鏏uj nast瘼nym razem. Dzi瘯i.
krolewna_smieszka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:47   #232
Klaudenc
Moderator

Wiadomo軼i: 3 203

Cytat:
Humektanty pod olej - przez wilgo woda ucieka, wi璚 trzeba j zawi您a ale bezpiecznie wi璚 fajnie pod olej. No i mam wra瞠nie, 瞠 si przyzwyczai musz kude趾i - ja na pocz徠ku mia豉m puch ale potem jako si unormowa這. Dodatkowo moim zdaniem od篡wki na bazie stearyl alcohol mocniej zatrzymuj wilgo i mocniej powlekaj ni na bazie cetearyl alcohol.

By豉m dzi nad morzem bo wczoraj by這 brzydko i wypocz窸a moja psychika wreszcie troch
Klaudenc jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:09   #233
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 861

Cytat:
Gdzie czyta豉m, 瞠 w zale積o軼i od typu skr皻u w這sy kr璚 si albo mocniej kiedy s kr鏒sze, a s豉biej kiedy d逝窺ze albo odwrotnie.
To moje sa wlasnie te ''odwrotnie''. Obcieta na bardzo krotko mam calkiem proste wlosy, dlugosc przeklada sie na skret.
Wiec - odwazam sie wrzucic zdjecie. Nie ma sie czym specjalnie chwalic powinnam je porzadnie zapuscic zeby ujawnily caly potencjal skretu, trzeba to wyrownac, i porzadnie olejowac i nawilzyc zeby pozbyc sie tego puchu i odstawaczy. Tak wiec - trzy z plusem i bede jeszcze nad nimi pracowac.
Za陰czone zdj璚ia
Rodzaj pliku: jpg Falki 2.jpg (29,3 KB, 60 za豉dowa)
paulownia jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 10:53   #234
macka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 468
Cytat:
Moje te z tych 'odwrotnych'. Kr鏒kie falowane, 鈔ednie to fale i pojedyncze loki, mog si nawet wtedy czesa ;-). D逝gie -to ju loki, siano i spr篹yny, zakaz czesania

Przy okazji, dawno nic nie wstawia豉m. Nie podcina豉m od 2 lat, odk康 zapuszczam. Zaczynaj mi si powoli pojawia pierwsze rozdwojone ko鎍闚ki. I dodatkowo w這sy nad karkiem najmniej mi si kr璚, wi璚 wystaj sm皻nie jako najd逝窺za warstwa - takie pojedyncze pi鏎ka. Pewnie czas na fryzjera. Co by軼ie poleca造? Skr鏂i tylko ko鎍闚ki i t doln warstw, czy mo瞠 ca這嗆 co... Sama nie wiem co?

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2014-09-29 o 11:05
macka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-29, 11:06   #235
macka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 468

I zdj璚ie, co nie mog doda...
uploadfromtaptalk1411981601053.jpg
macka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-29, 11:14   #236
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez macka Poka wiadomo嗆

Moje te z tych 'odwrotnych'. Kr鏒kie falowane, 鈔ednie to fale i pojedyncze loki, mog si nawet wtedy czesa ;-). D逝gie -to ju loki, siano i spr篹yny, zakaz czesania
Cytat:
Napisane przez paulownia Poka wiadomo嗆
To moje sa wlasnie te ''odwrotnie''. Obcieta na bardzo krotko mam calkiem proste wlosy, dlugosc przeklada sie na skret.
Ja jeszcze nie wiem kt鏎 opcj jestem, nie mia豉m d逝gich w這s闚 od podstaw闚ki. A wtedy mia豉m proste - niezale積ie czy kr鏒kie czy d逝gie. Nie ukrywam, 瞠 wola豉bym opcje czym d逝窺ze tym mocniej.
Stary 2014-09-29, 11:16   #237
201605161428
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 5 219

Moje tez na odwrot Im dluzsze tym mocniejszy skret wydobywaja. Krotkie nie kreca sie praktycznie wcale
I chyba przez to, ze sa takie cieniutkie, wygladaja duzo lepiej bez cieniowania

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-09-29 o 11:19
201605161428 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-29, 14:37   #238
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Mo磧iwe, ale dziwi mnie to, poniewa kiedy jak mia豉m w這sy kr鏒sze to mia豉m naprawd o wiele lepszy skr皻. Teraz po 軼i璚iu mam jedynie ma貫 fale, a nawet s prawie ca趾owicie proste (nie licz帷 wierzchniej warstwy). Jak pisa豉m, zawsze chcia豉m mie proste w這sy wi璚 nie rozpaczam z tego powodu, ale jestem ju zdezorientowana, nie wiem w ko鎍u, jakie te moje w這sy s.

Cytat:
Napisane przez macka Poka wiadomo嗆

Ja teraz te si normalnie czesz na drugi dzie i prawie nie ma puchu.
Ale masz pi瘯ne, d逝gie loczki, zazdroszcz obj皻o軼i bardzo.
Stary 2014-09-29, 16:03   #239
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 4 099

Cytat:
Kochane me ;]
Co do Mysi to cud闚 nie ma.
Mimo, 瞠 jestem troch zawiedziona, pr鏏uj sobie t逝maczy, 瞠 mo瞠 moja wiedza nie jest tak tragiczna i sporo osi庵n窸am na w豉sn r瘯 a sytuacja nie jest tak skrajna 瞠by by efekt 'wow', jak z blogowych notek ;P

Nie umniejszaj帷 Mysinemu profesjonalizmowi sama chyba znam swoje w這sy najlepiej ;D

Mmm, co mog powiedziec sama Mysia super. Wida, 瞠 ma poj璚ie konkretna i rzeczowa, ale nie rozwik豉豉 moich w徠pliwo軼i.
Powiedzia豉, ze nie jest w stanie przeskoczy tego wahania mojego skr皻u i taki ju m鎩 urok.
Mia豉m nadziej, 瞠 troch kosmetyk闚 podrzuci po tym co jej powiedzia陰m o proteinach w pielegneacji ale tez jako nic nie wynikn窸o.
Zaproponowa豉 w陰czenie protein mlecznych i wykluczy豉 szklisto嗆 moich w這s闚.
Stwierdzi豉 te, ze mam za du穎 protein w pielegnacji, cho nie odnios豉 sie za bardzo do tego, 瞠 brak protein to brak lok闚, i 瞠 豉twiej mi sie przenawilzy ni przeprotienowac.
Bardzo chcia豉 mi udownodni ,瞠 rzucaj帷 mocniej emolient闚 te mog mie loki.
I w sumie dopi窸a swego ale... Suszy豉 mnie ponad godzin dyfuzorem.
[Gdybym ja, co mycie, tyle czasu mia豉 na suszenie...]
Przekona豉 mnie te do 瞠lu ale niestety po ca造m [3,5 h] przedsi瞝zi璚iu mia豉m g豉dkie ulizane loczki od po這wy,a zanim dojecha豉m do domu to by造 str帷zki ;< Ja ju to znam - sm皻nie po emolientach...
Wrzucam Wam fotencje. Oce鎍ie same.

Napi豉m sie u niej pysznej herbatki posmia造鄉y si z tego i owego, poprawi豉 ci璚ie po poprzedniej pani fryzjerce.
Bardzo pomog豉 mi te ze sk鏎a g這wy ale o tym nie chc za bardzo pisac bo diagnoza troszk mnie dobi豉 i musze to sobie pouk豉da.

Tak wi璚 tyle u mnie.
Wg mnie 豉dniej jest, jak sama stylizujesz
Najlepiej znasz swoje w這si皻a, wi璚 nie ma co kombinowa, r鏏 to, co Twoje loczki uwielbiaj

Cytat:
http://kosmostolog.blogspot.com/

Fajnie by by這, ja jestem z tych co si rozdwajaj jak cholera ale od niedawna zacz窸am zabezpiecza, zobaczymy co z tego b璠zie. 圭ina musz raz na p馧 roku bo ko鎍闚ki wygl康aj jak miot造.
Znam tego bloga, bardzo przydatne informacje

Cytat:
Cze嗆 dziewczyny. Ja si ju za豉muj, 瞠 nigdy nie wyjd z tego przeproteinowania. Zreszt zobaczcie same jak to wygl康a. Mam jeden wielki puch, z kt鏎ym nie umiem sobie poradzi. Oczywi軼ie olejuj (nawet codziennie), obowi您kowo zabezpieczam ko鎍闚ki, stosuj du穎 emolient闚 i dalej kiepsko. To si ju nadaje chyba tylko do porz康nego 軼i璚ia.
Nie jest Kochana tak 幢e, cho hmm, mi to teraz wygl康a bardziej na przenawil瞠nie teraz (te mo瞠 by puch), ni na przeproteinowanie.

Cytat:
Oczyszcza豉m i teraz jeszcze u篡wam szamponu z Yves Rocher (z sls). U篡wam maski aloesowej NaturVital
Ona mocno nawil瘸 i mo瞠 po czasie przenawil篡, b康 sama z siebie mo瞠 puszy

Cytat:
Karen a mo瞠sz poda czego u篡wasz?

Dzi zrobi豉m po swojemu. Reanimacja hydrolatem z joanny bs MiB oraz twisted sista.
Mysia m闚i豉, 瞠 Joanny bski to raczej syf, i lepiej u篡wa ds w ma貫j ilo軼i, no i 瞠 te proteiny mam zostawi a tu kolejny dow鏚, 瞠 nie wiem jak si do rad ustosunkowa bo od razu je podbilo.
(Nie sugerujcie si kolorem na dole bo aparat przeklamuje)

W og鏊e, to tak bardzo chce zapuscic, w這sy a one takie fajne w tej d逝go軼i, bo i obj皻o嗆 i skr皻... :Love:
Dylematy, dylematy..
Ale locze

Cytat:
Mycie: szampon Yves Rocher odbudowuj帷y
Oleje: olej winogronowy, oliwka BDFM, olej rokitnikowy, a na ko鎍闚ki olej 郵iwkowy (chc jeszcze kupi olej sezamowy w Lidlu, ale ci庵le go nie ma)
Maski: Omia z siemieniem lnianym (na zdj璚iu w這sy po jej u篡ciu. Wydaje mi si, 瞠 jest za lekka), Aloesowa maska NaturVital, Ziaja kakaowa, Gliss Kur z siedmioma olejami (ale tylko przed myciem, bo inaczej w這sy wygl康aj nie豉dnie), Balea maska kokosowa (u篡wam jako od篡wki na 1-2 minuty)

Po myciu: olej 郵iwkowy+serum na ko鎍闚ki z Green Pharmacy i do tego od czasu do czasu od篡wka b/s z Joanny

A mog造by軼ie poleci jakie maski humektantowe? Bo wydaje mi si, 瞠 nie jest ich du穎
A mi si w豉郾ie wydaje, 瞠 mo瞠 teraz wi璚ej emolient闚, ni humektant闚 - omia lniana nawil瘸 i jest mimo wszystko humektantowo (cho ma olej, ale na mnie omie dzia豉j w豉郾ie bardziej jak maski humektantowe), aloesowa naturvital jest mocno humektantowa, gliss kura olejowego dajesz przed myciem tylko - wydaje mi si w豉郾ie, 瞠 przesadzi豉 w drug stron i za du穎 tu humektant闚 teraz Mog si myli, ale postawi豉bym bardziej na emolienty (niekoniecznie z maski gliss kura, bo ona mo瞠 mocno obci捫a i str帷zkowa, co te nie jest 豉dne)

Mo瞠 masz gdzie u siebie kallosa color albo te nowe - bananowy i algowy maj oliw

Cytat:
No to witaj w klubie, u mnie odk康 si pojawi造 jest meeega.
M闚i豉 w豉郾ie ze do bs 瞠by by造 l瞠jsze dorzuca si niepotrzebnego syfu.
Co do protein to w豉郾ie nie wyja郾i豉 mi do ko鎍a 'dlaczego nie'. Powiedzia豉, 瞠 lepiej postawi na emolienty (ale.. przecie widzialyi軼ie efekt)
Tw鎩 skr皻 bez protein nie istnieje, tak jak m鎩

Cytat:

Na razie wymy郵i豉m, 瞠:

Plany s fajne, s ludzie, kt鏎zy nie umiej bez nich 篡, np. moja siostra Ja bardziej bym maski stosowa豉 na zmian, bo tak 1 tydzie maska humektantowa to mo積a si przenawil篡, a przy emolientowych zestr帷zkowa Lepiej na zmian u篡wa emolientowej, potem humektantowej, olej sobie rozpisz, jak masz mo磧iwo嗆 u篡wa, np. w weekend i jeden dzie w tygodniu

Cytat:
Wi璚ej silikon闚 i olej闚 powinno poprawi spraw, cho przy takiej wilgotno軼i i tak pewnie nie b璠zie idealnie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka wiadomo嗆
Wiec - odwazam sie wrzucic zdjecie. Nie ma sie czym specjalnie chwalic powinnam je porzadnie zapuscic zeby ujawnily caly potencjal skretu, trzeba to wyrownac, i porzadnie olejowac i nawilzyc zeby pozbyc sie tego puchu i odstawaczy. Tak wiec - trzy z plusem i bede jeszcze nad nimi pracowac.
I u mnie - im d逝窺ze, tym wi瘯szy skr皻 hehe

Joanku - zarazi豉 mnie henn
Zahennowa豉m si henn z aml od khadi, w s這neczku jestem ruda, w cieniu mahoniowo- ruda Przesusz mam ,ale nie tak tragiczny, jak my郵a豉m, jutro olej i mycie, trzeba je dopie軼i
Oba zdj璚ia bez lampy:
Za陰czone zdj璚ia
Rodzaj pliku: jpg KODC2357.jpg (86,9 KB, 33 za豉dowa)
Rodzaj pliku: jpg KODC2354.jpg (54,4 KB, 29 za豉dowa)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-09-29 o 16:07
myszka2020 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-09-29, 16:08   #240
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka wiadomo嗆

Nie jest Kochana tak 幢e, cho hmm, mi to teraz wygl康a bardziej na przenawil瞠nie teraz (te mo瞠 by puch), ni na przeproteinowanie.

Ona mocno nawil瘸 i mo瞠 po czasie przenawil篡, b康 sama z siebie mo瞠 puszy

A mi si w豉郾ie wydaje, 瞠 mo瞠 teraz wi璚ej emolient闚, ni humektant闚 - omia lniana nawil瘸 i jest mimo wszystko humektantowo (cho ma olej, ale na mnie omie dzia豉j w豉郾ie bardziej jak maski humektantowe), aloesowa naturvital jest mocno humektantowa, gliss kura olejowego dajesz przed myciem tylko - wydaje mi si w豉郾ie, 瞠 przesadzi豉 w drug stron i za du穎 tu humektant闚 teraz Mog si myli, ale postawi豉bym bardziej na emolienty (niekoniecznie z maski gliss kura, bo ona mo瞠 mocno obci捫a i str帷zkowa, co te nie jest 豉dne)

Mo瞠 masz gdzie u siebie kallosa color albo te nowe - bananowy i algowy maj oliw
No i teraz juz sama nie wiem. Boj si na razie wprowadza proteiny, bo w這sy s jeszcze takie sianowate w dotyku, wi璚 mnie si wydaje, ze jeszcze s przeproteinowane.

Mam w domu mask z Planeta Organica z oliw z oliwek to mo瞠 jej wypr鏏uj
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.