|
|||||||
| Notka |
|
| W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje Forum dla os鏏 z kr璚onymi w這sami. Rozmawiamy o stylizacji i piel璕nacji lok闚. Wejd, podziel si do鈍iadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo軼i: 6 518
|
Dot.: Piel璕nacja lok闚, loczk闚 i fal, niech si kr璚! :) Cz窷 XXI
Cytat:
Co wi璚ej by豉bym wniebowzi皻a, gdybym takie mia豉. 疾by Ty zobaczy豉 m鎩 jeden wielki puch. ![]() Maska aloesowa NaturVital u mnie akurat wzmaga豉 puszenie.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-09-28 o 13:27 |
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 436
|
Cytat:
U mnie ta maska na razie sprawdza sie ca趾iem nie幢e, ale musze patrzec na punkt rosy. Najbezpieczniej jej u篡wac w po陰czeniu z emolientami. Ja lubi do niej dodac dwie kropelki maceratu z marchwi |
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisa豉m, ja dopiero niedawno u篡豉m joann b/s na w這sy i nic mi tak puchu nie zwalczy這 jak ta od篡wka. Co do protein, to moje w這sy je lubi. Najlepsze efekty mam w豉郾ie albo po dobrze dobranym oleju (b造szcz帷e, bardziej 郵iskie w這sy), albo po proteinach. Za to maski, czy od篡wki nawil瘸j帷e albo nie robi na moich w這sach nic, albo w這sy s bardziej spuszone. Wczoraj postawi豉m na proteiny i zrobi豉m mask na bazie od篡wki nawil瘸j帷ej z 鄴速ka jaj, miodu, z dodatkiem oleju rycynowego, oleju z pestek winogron i soku z cytryny. Umy豉m Alterr z morel i pszenic, potem farmona lniana na chwil, sp逝ka豉m i troch joanny b/s z makiem i bawe軟. Czyli w ka盥ym z tych specyfik闚 by造 proteiny. My郵a豉m ju, 瞠 przedobrzy豉m i jeszcze przeproteinowanie b璠zie, ale nie. Uzyska豉m wzmo穎ne falowanie, bardziej mi瘯kie w這sy, puch dzisiaj w normie, tak jak zwykle na drugi dzie po umyciu. Ale na jaki czas dam sobie z proteinami spok鎩. ![]() Cytat:
Stosowa豉 oleo repair? Te silikony, kt鏎e tam s u mnie ujarzmiaj puch bardzo 豉dnie.
|
|
#214 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 187
|
Generalnie to wydaje mi sie, ze zadna odzywka nie jest syfem jesli tylko komus dobrze dziala na wlosy. Nie mowie, ze joanny bs jakis mega odzywczy sklad ale u mnie sa niezbedne.
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
如i czasami w koczku 郵imaczku, ale w sumie dalej problem jest, a w這sy czasami nie幢e si odkszta販aj. Oleo repair jeszcze nie mia豉m okazji stosowa
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 549
|
Cytat:
Ja si nigdy nimi jako specjalnie nie zachwyca豉m, bo niewiele mi pomaga造. Ale i nie szkodzi造.
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Mnie bardzo pomagaja. To jest moj must-have, po niczym mi sie tak wlosy nie ukladaja. Wlasnie o to chodzi, ze czasem sklad nie jest jakis super, a cos mega pomaga. Czasem jest tez odwrotnie - sklad jest mega naturalny, a szalu nie ma. Ja tak mialam z marokanska maska z Planeta Organica. Powinien byc szal - nie bylo. Dlaczego mimo tak ubogiego skladu duzo lepiej dziala na mnie Joanna bs? Nie mam pojecia. Dlatego uwazam, ze nie ma czegos takiego jak 'syfiasta odzywka'. To zwyczajnie zalezy od wlosow i jest duzo bardziej skomplikowane niz sam sklad.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-28 o 14:46 |
|
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 159
|
Cytat:
M闚i豉 w豉郾ie ze do bs 瞠by by造 l瞠jsze dorzuca si niepotrzebnego syfu. Co do protein to w豉郾ie nie wyja郾i豉 mi do ko鎍a 'dlaczego nie'. Powiedzia豉, 瞠 lepiej postawi na emolienty (ale.. przecie widzialyi軼ie efekt) ![]() U mnie joaski s super. Ds nawet w ma貫j ilo軼i mnie obci捫a
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 177
|
Joanku, racja
ci璚ie super po Mysi, ale uk豉daj je po Twojemu
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - chyba nieco bzdurne ale co tam.
Zastanawiam si czy kt鏎a ma mo瞠 u這穎ny plan pielegnacji? Zastanawiam si nad zrobieniem czego takiego bo w wakacje robi豉m wszystko kiedy chcia豉m i na nic nie brakowa這 mi czasu ale teraz b璠 mie masakr z czasem i my郵a豉m, 瞠 mo瞠 taki plan pozwoli mi si lepiej ogarn望. Na razie wymy郵i豉m, 瞠: - olejowanie x1 w tygodniu, - mycie w這sy od篡wk 2 x w tygodniu - oczyszczanie w這s闚 SLS x1 na 2 tygodnie Nie bardzo wiem jak w ten plan wprowadzi proteiny i czy gdzie wcisn望 jakie maski emolientowe/humektantowe. Zastanawia豉m si czy nie robi np. 1 tydzie - olej, 2 tydzie - maska emolientowa, 3 tydzie - maska humektantowa. Ma kt鏎a mo瞠 jakie porady, uwagi? Z ch璚i pos逝cham. Nie wiem czy ten plan si sprawdzi, b璠 musia豉 spr鏏owa bo innego wyj軼ia nie ma. Pewnie ulegnie milionom modyfikacji ale przynajmniej nie sko鎍zy si jak ostatnio - na nicnierobieniu. |
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 246
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cho dzi瘯uje za i tak przydatne triki. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-28 o 18:54 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 866
|
Moje drogie, poczyta豉m sobie o punkcie rosy, no i w Vancouver dzisiaj punkt rosy wynosi 13 st C, a wilgotno嗆 90%. Obstawiam, 瞠 to jest g堯wny pow鏚 moich problem闚 z w這sami. :/ Czy mo瞠 kt鏎a z Was ma sprawdzone sposoby albo jakie triki na brak puchu przy du瞠j wilgotno軼i powietrza? Mo瞠 dziewczyny mieszkaj帷e w UK? Mo瞠 powinnam wi璚ej olejowa albo nak豉da jeszcze wi璚ej silikon闚?
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#226 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 570
|
moze nie ma sie czym chwalic... ale zdenkowalam 45g oleju lnianego ktorego uzywalam od 18 stycznia ^^ na noc olejuje na odzywke (nie ma lepszego sposobu olejowania dla moich wlosow) zobaczymy co bedzie rano ^^
co do punktu rosy to Anwen miala taki ogolny zarys... o tutaj |
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 159
|
U mnie na puch i przy wysokiej wilgoci cuda dzia豉 30sec curl spray twisted sista.
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 246
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja my郵a豉m, 瞠 jak zetn w這sy to b璠 mi si bardziej kr璚i, a tu wr璚z przeciwnie, s bardziej proste. Nie rozumiem swoich w這s闚 ju wcale.
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma suchar闚 bo 瞠l powoli ch這nie t wilgo nie pusz帷 w這s闚. Przynajmniej u mnie tak jest.
Eloe opisywala pare lat temu tu jego mo磧iwo軼i - m闚i豉, 瞠 mo積a ugniata albo wej嗆 pod prysznic i wtedy nie b璠zie trzeba ugniata, 瞠l sam zejdzie - i st康 si wzi掖 m鎩 pomys nie ugniatania w這s闚 w wilgotne dni. U mnie dzia豉 bez zarzutu. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Gdzie czyta豉m, 瞠 w zale積o軼i od typu skr皻u w這sy kr璚 si albo mocniej kiedy s kr鏒sze, a s豉biej kiedy d逝窺ze albo odwrotnie. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-28 o 20:43 |
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 866
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Moderator
Wiadomo軼i: 3 203
|
Cytat:
By豉m dzi nad morzem bo wczoraj by這 brzydko i wypocz窸a moja psychika wreszcie troch
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 861
|
Cytat:
. Obcieta na bardzo krotko mam calkiem proste wlosy, dlugosc przeklada sie na skret. Wiec - odwazam sie wrzucic zdjecie. Nie ma sie czym specjalnie chwalic powinnam je porzadnie zapuscic zeby ujawnily caly potencjal skretu, trzeba to wyrownac, i porzadnie olejowac i nawilzyc zeby pozbyc sie tego puchu i odstawaczy . Tak wiec - trzy z plusem i bede jeszcze nad nimi pracowac .
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 468
|
Cytat:
![]() Przy okazji, dawno nic nie wstawia豉m. Nie podcina豉m od 2 lat, odk康 zapuszczam. Zaczynaj mi si powoli pojawia pierwsze rozdwojone ko鎍闚ki. I dodatkowo w這sy nad karkiem najmniej mi si kr璚, wi璚 wystaj sm皻nie jako najd逝窺za warstwa - takie pojedyncze pi鏎ka. Pewnie czas na fryzjera. Co by軼ie poleca造? Skr鏂i tylko ko鎍闚ki i t doln warstw, czy mo瞠 ca這嗆 co... Sama nie wiem co? Edytowane przez macka Czas edycji: 2014-09-29 o 11:05 |
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 468
|
I zdj璚ie, co nie mog doda...
uploadfromtaptalk1411981601053.jpg |
|
|
|
#236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#237 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 219
|
Moje tez na odwrot
Im dluzsze tym mocniejszy skret wydobywaja. Krotkie nie kreca sie praktycznie wcale ![]() I chyba przez to, ze sa takie cieniutkie, wygladaja duzo lepiej bez cieniowania
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-09-29 o 11:19 |
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz te si normalnie czesz na drugi dzie i prawie nie ma puchu. Ale masz pi瘯ne, d逝gie loczki, zazdroszcz obj皻o軼i bardzo.
|
|
#239 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 099
|
Cytat:
![]() Najlepiej znasz swoje w這si皻a, wi璚 nie ma co kombinowa, r鏏 to, co Twoje loczki uwielbiaj Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mog si myli, ale postawi豉bym bardziej na emolienty (niekoniecznie z maski gliss kura, bo ona mo瞠 mocno obci捫a i str帷zkowa, co te nie jest 豉dne) Mo瞠 masz gdzie u siebie kallosa color albo te nowe - bananowy i algowy maj oliw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bardziej bym maski stosowa豉 na zmian, bo tak 1 tydzie maska humektantowa to mo積a si przenawil篡, a przy emolientowych zestr帷zkowa Lepiej na zmian u篡wa emolientowej, potem humektantowej, olej sobie rozpisz, jak masz mo磧iwo嗆 u篡wa, np. w weekend i jeden dzie w tygodniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Joanku - zarazi豉 mnie henn ![]() Zahennowa豉m si henn z aml od khadi, w s這neczku jestem ruda, w cieniu mahoniowo- ruda Przesusz mam ,ale nie tak tragiczny, jak my郵a豉m, jutro olej i mycie, trzeba je dopie軼i ![]() Oba zdj璚ia bez lampy: Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-09-29 o 16:07 |
||||||||||
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w domu mask z Planeta Organica z oliw z oliwek to mo瞠 jej wypr鏏uj |
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum W這sy kr璚one: piel璕nacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.

Co wi璚ej by豉bym wniebowzi皻a, gdybym takie mia豉.
疾by Ty zobaczy豉 m鎩 jeden wielki puch. 

Zastanawiam si czy kt鏎a ma mo瞠 u這穎ny plan pielegnacji? Zastanawiam si nad zrobieniem czego takiego bo w wakacje robi豉m wszystko kiedy chcia豉m i na nic nie brakowa這 mi czasu ale teraz b璠 mie masakr z czasem i my郵a豉m, 瞠 mo瞠 taki plan pozwoli mi si lepiej ogarn望.
Z ch璚i pos逝cham. Nie wiem czy ten plan si sprawdzi, b璠 musia豉 spr鏏owa bo innego wyj軼ia nie ma. Pewnie ulegnie milionom modyfikacji ale przynajmniej nie sko鎍zy si jak ostatnio - na nicnierobieniu. 

powinnam je porzadnie zapuscic zeby ujawnily caly potencjal skretu, trzeba to wyrownac, i porzadnie olejowac i nawilzyc zeby pozbyc sie tego puchu i odstawaczy