![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lokator i ''ostatnia szansa''
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
BAN stały
|
Koleżanka współlokatorki a babka właścicielki która tam też mieszka to nie to samo i db o tym wiecie. Choć rzeczywiście, mogłaby być przyjaciółka - mówimy tu tak samo o osobie zaufanej.
po 1 skąd wiadomo na co umówili się lokatorzy z właścicielką, na różne ustepstwa ludzie idą, i np. mają taniej; po 2 jak wynajmujecie o u kogoś pokój, nie całe mieszkanie, to właśnie kolejne osoby kręcące się po domu to są właśnie obcy ludzie. Mnie chodzi o to, że właścicielka u siebie jest nie tylko właścicielką ale także lokatorką, co za różnica, czy po mieszkaniu chodzi obcy chłopak (ten student) czy babcia? Zakładamy oczywiście granice zdrowego rozsądku czyli np. w tym wątku - mieszkaniu - są 4 osoby. Chłopak, drugi chłopak, autorka i jej babcia (która zresztą zagląda sporadycznie pod nieobecność lokatorki nr 3 ![]() Co innego jak sobie ktoś grupą wynajmuje mieszkanie albo np. para i właściciel im robi bezczelnie nalot, ale tu jest 1 osoba = 1 pokój. Po 2 nie róbcie z babki nie wiadomo jakiej szpiegaczki skoro ona przychodzi po rachunki i przy okazji widzi, czy mieszkanie nie zarasta albo czy ktoś nie robi z nie b-elu (np.), przecież im pokoi nie przeszukuje, a to, że widzi, co który lubi robić, to sorry, po to ma wzrok, żeby go używać. Po 3 nie lansujcie tak kaucja to czy siamto bo dobrze wiecie, że, jeśli, czysto wyobrażeniowo lokator zapuści mieszkanie do okropnego stanu to kaucja na tle konieczności remontu może zabrzmieć co najwyżej smiesznie. ![]() ![]() I nie rozsmieszajcie, że gdybyście wynajmowały pokój w trybie całorocznym to uważałybyście za święty obowiązek informować współlokatorów, kiedy się zjawiacie, żeby dać im czas - jeśli np. lubią sobie siedzieć w ''waszym'' pokoju czy spać w łóżku, by wiedzieli, że tej a tej soboty lepiej by ten czy tamten obudził się w swojej pościeli. ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() A tak bardziej serio to dobrze wiesz, że jak właściciel pozwoli na to, by w pokoju obok pn-pt mieszkała Basia, a sb-ndz mama Basi to masz gie do gadania i możesz co najwyżej podkręcać wąsa z oburzenia i wymiksować się z takiego cyrku. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-10-04 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
Dlatego mowie ze bym sie wymiksowala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sytuacja jest w tej kwestii miedzy nami jasna. Edytowane przez mysipysiu Czas edycji: 2014-10-05 o 00:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
czy ty się dobrze czujesz?
Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-10-05 o 03:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
A Ty? Odniosłam się do właścicielki, która bezpodstawnie rzuca tekstami o robakach (bo nie potrafi odróżnić brudu od bałaganu po gotowaniu), a Ty wyskakujesz z czymś zupełnie innym. tak, wierzę w istnienie robaków. Nie, nie biorą się z rozciapanego ciasta i plam sosu na kuchence. Wystarczy spojrzeć w dół i sprawdzić, czy na podłodze leżą resztki pizzy, kanapka sprzed wczoraj, a w szafce jest jakieś stare mięso. Przypominam - podloga była czysta, co świadczy raczej o tym, że chłopaki sprzątają.
![]() |
#217 |
Naczelna Nastolatka
|
czasami... tak mi się na myśl ciśnienie "perły przed wieprze", kiedy czytam reakcje na humorystyczne i ironiczne posty.
Podejrzewam mpt, że chodzi o Twoją sugestię jakoby lokator mógł się zajmować wyrobem ciasta dla właścicielki ![]()
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-10-05 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#219 |
Rozeznanie
|
Ja jakoś używam środków czystości z biedronki i zawsze wszystko udaje mi się doczyścić. Kamienia ze zlewów pozbywam się przy okazji odkamieniania czajnika. Po prostu wylewam wodę po zagotowaniu i kamień z umywalki spływa "przy okazji"
![]() Autorko myślę, że przesadzasz i tu już nawet nie chodzi o to, że wymagasz bezwzględnego porządku. Jesteś po prostu niemiła i niekulturalna. Chłopaki czują się już wystarczająco niekomfortowo ze świadomością, że w każdej chwili możesz wpaść i ich skontrolować (niby Twoje prawo, no ale ![]()
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
A może wystarczy porozmawiać z chłopakiem, że chodzi Ci o to, żeby porządnie sprzątał, a nie zaraz gadać o jakimś odrobaczaniu itp. Za bardzo pokazujesz, że Ty tu rządzisz, ja bym nie chciała mieszkać w takim mieszkaniu, z taką właścicielką.
To wygląda dziwacznie, jakbyś wysyłała babcię na przeszpiegi... W wolnej chwili poczytaj sobie ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745601 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
wlascicielka łaske robi ze kase bierze i ma wynajmujacych?:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.