Lokator i ''ostatnia szansa'' - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-04, 18:20   #211
cukier_bialy2
Raczkowanie

Dot.: Lokator i ''ostatnia szansa''

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Babcia może sobie wpadać pod nieobecność właścicielki, jeśli mieszkańcy się na to zgodzą. Nie wyobrażam sobie, że gadam ze współlokatorką, ona mówi, że wychodzi wieczorem i wraca rano, ja sobie planuję domowe spa, ściągam majty, leję wodę do wanny, odpalam muzykę w laptopie, otwieram wino, idę naga do łazienki, a na trasie spotykam babunię, bo akurat była w okolicy. No kuźwa, nie
Babciu...a czemu masz takie wielkie oczy...?
cukier_bialy2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-04, 19:31   #212
Hultaj
BAN stały

Koleżanka współlokatorki a babka właścicielki która tam też mieszka to nie to samo i db o tym wiecie. Choć rzeczywiście, mogłaby być przyjaciółka - mówimy tu tak samo o osobie zaufanej.

po 1 skąd wiadomo na co umówili się lokatorzy z właścicielką, na różne ustepstwa ludzie idą, i np. mają taniej; po 2 jak wynajmujecie o u kogoś pokój, nie całe mieszkanie, to właśnie kolejne osoby kręcące się po domu to są właśnie obcy ludzie. Mnie chodzi o to, że właścicielka u siebie jest nie tylko właścicielką ale także lokatorką, co za różnica, czy po mieszkaniu chodzi obcy chłopak (ten student) czy babcia? Zakładamy oczywiście granice zdrowego rozsądku czyli np. w tym wątku - mieszkaniu - są 4 osoby. Chłopak, drugi chłopak, autorka i jej babcia (która zresztą zagląda sporadycznie pod nieobecność lokatorki nr 3 ). Nie brzmi to jakoś szaleńczo dramatycznie.
Co innego jak sobie ktoś grupą wynajmuje mieszkanie albo np. para i właściciel im robi bezczelnie nalot, ale tu jest 1 osoba = 1 pokój.

Po 2 nie róbcie z babki nie wiadomo jakiej szpiegaczki skoro ona przychodzi po rachunki i przy okazji widzi, czy mieszkanie nie zarasta albo czy ktoś nie robi z nie b-elu (np.), przecież im pokoi nie przeszukuje, a to, że widzi, co który lubi robić, to sorry, po to ma wzrok, żeby go używać.

Po 3 nie lansujcie tak kaucja to czy siamto bo dobrze wiecie, że, jeśli, czysto wyobrażeniowo lokator zapuści mieszkanie do okropnego stanu to kaucja na tle konieczności remontu może zabrzmieć co najwyżej smiesznie. To takie dziwne, że autorka interesuje się, kogo wpuściła do własnej chaty? Owszem, on ma prawo mieć święty spokój i drapać się po tyłku do woli a ona ma prawo nie bać się, że facet jej parkiety doprowadzi do spuchnięcia bo ma sklerozę i może mu się zapomnieć zakręcić wodę.

I nie rozsmieszajcie, że gdybyście wynajmowały pokój w trybie całorocznym to uważałybyście za święty obowiązek informować współlokatorów, kiedy się zjawiacie, żeby dać im czas - jeśli np. lubią sobie siedzieć w ''waszym'' pokoju czy spać w łóżku, by wiedzieli, że tej a tej soboty lepiej by ten czy tamten obudził się w swojej pościeli.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
to tak, jak gdyby twoja współlokatorka wyjeżdżała na weekend do domu, ale zamiast niej wpadała jej mama posiedzieć "bo moje, zapłacone" XD
a przeciętny lokator czy lokatorka wynajmowanego mieszkania od czasu do czasu przyjmuje na noc faceta/kobietę ani nie prowadzi księgi gości, żeby właściciel miał pełne sprawozdanie, że np. w piątek 16 o 18.20 po mieszkaniu kręcił mu się pan x, kolega pana y, a nie powinien, bo to nie jego dom, nie on w nim wynajmuje, i panowie mogli spotkać się na mieście w kawiarni.

A tak bardziej serio to dobrze wiesz, że jak właściciel pozwoli na to, by w pokoju obok pn-pt mieszkała Basia, a sb-ndz mama Basi to masz gie do gadania i możesz co najwyżej podkręcać wąsa z oburzenia i wymiksować się z takiego cyrku.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-10-04 o 19:34
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-04, 21:12   #213
201604181004
Konto usunięte

Dlatego mowie ze bym sie wymiksowala
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 00:26   #214
mysipysiu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
po 1 skąd wiadomo na co umówili się lokatorzy z właścicielką, na różne ustepstwa ludzie idą,
Dla lokatorow bylo to logiczne, ze skoro mam swoj pokoj to bede z niego korzystac. Chlopak o ktorym jest watek zapytal jedynie jak czesto mniej wiecej przyjezdzam, zadnego sprzeciwu nie bylo, a rozmawialismy o tym na poczatku, gdy przyszedl ogladac mieszkanie, takze gdyby mu nie pasowalo pewnie nie podpisalby umowy. Jesli chodzi o babcie, zostali poinformowani, ze jest na miejscu i zjawia sie czasem po rachunki. Mamy umowe, ze jesli wyciagaja poczte ze skrzynki, zostawiaja ja w konkretnym miejscu w kuchni. Sa swiadomi, ze babcia wchodzi do mieszkania, a gdyby im to jakos strasznie przeszkadzalo to po 1. pewnie cos by na ten temat wspomnieli / probowali sie dogadac, ze np. babcia uprzedza telefonicznie, po 2. nie wyciagaliby poczty i tym samym ''nie zapraszaliby'' po nia do domu.
Sytuacja jest w tej kwestii miedzy nami jasna.

Edytowane przez mysipysiu
Czas edycji: 2014-10-05 o 00:28
mysipysiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 03:26   #215
201703060948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
W cieście naleśnikowm Ci się robaki pojawiły? Czytałaś wypowiedzi Autorki, czy tak tylko chciałaś się zabawić w zoologa?

Swoją drogą ciekawe, skąd Autorka wie, że to na naleśniki, a nie np. na biszkopt? Może piekł dla niej niespodziankę, a tu go zj*bali :P
czy ty się dobrze czujesz?

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2014-10-05 o 03:29
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 09:36   #216
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Osterhase Pokaż wiadomość
czy ty się dobrze czujesz?
A Ty? Odniosłam się do właścicielki, która bezpodstawnie rzuca tekstami o robakach (bo nie potrafi odróżnić brudu od bałaganu po gotowaniu), a Ty wyskakujesz z czymś zupełnie innym. tak, wierzę w istnienie robaków. Nie, nie biorą się z rozciapanego ciasta i plam sosu na kuchence. Wystarczy spojrzeć w dół i sprawdzić, czy na podłodze leżą resztki pizzy, kanapka sprzed wczoraj, a w szafce jest jakieś stare mięso. Przypominam - podloga była czysta, co świadczy raczej o tym, że chłopaki sprzątają.
Stary 2014-10-05, 09:45   #217
zakonna
Naczelna Nastolatka

czasami... tak mi się na myśl ciśnienie "perły przed wieprze", kiedy czytam reakcje na humorystyczne i ironiczne posty.

Podejrzewam mpt, że chodzi o Twoją sugestię jakoby lokator mógł się zajmować wyrobem ciasta dla właścicielki

Edytowane przez zakonna
Czas edycji: 2014-10-05 o 09:47
zakonna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-05, 11:43   #218
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
czasami... tak mi się na myśl ciśnienie "perły przed wieprze", kiedy czytam reakcje na humorystyczne i ironiczne posty.

Podejrzewam mpt, że chodzi o Twoją sugestię jakoby lokator mógł się zajmować wyrobem ciasta dla właścicielki
A widzisz, niedzielny poranek i straciłam czujność
Stary 2014-10-07, 10:10   #219
giselle2504
Rozeznanie

Ja jakoś używam środków czystości z biedronki i zawsze wszystko udaje mi się doczyścić. Kamienia ze zlewów pozbywam się przy okazji odkamieniania czajnika. Po prostu wylewam wodę po zagotowaniu i kamień z umywalki spływa "przy okazji" a umywalkę w łazience miałam mega zasyfioną, bo na dnie zawsze zatrzymuje się trochę wody i to tak sobie stało prawie 2 lata zanim się wprowadziłam.

Autorko myślę, że przesadzasz i tu już nawet nie chodzi o to, że wymagasz bezwzględnego porządku. Jesteś po prostu niemiła i niekulturalna. Chłopaki czują się już wystarczająco niekomfortowo ze świadomością, że w każdej chwili możesz wpaść i ich skontrolować (niby Twoje prawo, no ale ). Do tego "nie będziesz z lokatorem dyskutować, bo Ty tu rządzisz". Podejdź jak człowiek, powiedz, co Ci nie pasuje, a nie strzelasz fochy, bo ktoś śmiał zapytać, co masz na myśli. Facet potraktował Cię na luzie, a Ty się obrażasz i wywyższasz.
Stary 2014-10-07, 10:18   #220
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giselle2504 Pokaż wiadomość
Ja jakoś używam środków czystości z biedronki i zawsze wszystko udaje mi się doczyścić. Kamienia ze zlewów pozbywam się przy okazji odkamieniania czajnika. Po prostu wylewam wodę po zagotowaniu i kamień z umywalki spływa "przy okazji" a umywalkę w łazience miałam mega zasyfioną, bo na dnie zawsze zatrzymuje się trochę wody i to tak sobie stało prawie 2 lata zanim się wprowadziłam.
Tez tak robie z czajnikiem i zlewem. A zacieki chyba wieloletnie w jednym mieszkaniu doczyscilam wlasnie srodkami z biedry.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 11:32   #221
Azmika88
Zadomowienie

A może wystarczy porozmawiać z chłopakiem, że chodzi Ci o to, żeby porządnie sprzątał, a nie zaraz gadać o jakimś odrobaczaniu itp. Za bardzo pokazujesz, że Ty tu rządzisz, ja bym nie chciała mieszkać w takim mieszkaniu, z taką właścicielką.
To wygląda dziwacznie, jakbyś wysyłała babcię na przeszpiegi...
W wolnej chwili poczytaj sobie ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=745601
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 11:50   #222
kennedy
Zakorzenienie

wlascicielka łaske robi ze kase bierze i ma wynajmujacych?:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości