|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Dziewczyny, które już mają dzieci - powiedzcie mi jak to jest z rozmiarem biustu. Chciałabym kupić już ze 2 staniki do karmienia, żeby mieć do szpitala. Nie mam jednak pojęcia jak mi się biust zmieni po porodzie. W stosunku do stanu obecnego: obwód pewnie trochę pójdzie w dół a miseczka w górę, czy źle myślę?
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Emdzik przez Ciebie się zmierzylam... Prawie 108cm
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Inco też się zastanawiałam jak to z tymi stanikami... Tym bardziej, że wolałabym żeby moje cycki już nie urosły
![]() Daria ooo wow ale ładny ten brzuszek masz ![]() Wiesz te cm to zależne też od tego kto ma jaką figurę
|
#214 |
|
Zadomowienie
|
daria ładny brzuszek, ufff przejrzałam to wszystko... już nie kupuję nic do jesieni z ubranek...
mała mnie okłada po wątrobie... chyba stąd te moje nudności... normalnie przemoc domowa
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daria jaki zgrabny brzusio
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj rano sie mierzylam i tez 108 a waga wzrosla o 18 kg. MASAKRA
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Hej wpadlam sie przywitac
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się nie mierzę bo
już wczoraj wzięłam płaszcz od mamy bo moja alaska powiedziała STOP i puściła zamek |
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za komplementy
Jednak oszołomiła mnie ta liczba...ile będzie w lutym ja się pytam?? ![]() Ewcik a może z chłopakami ma się większe brzuchy? pocieszam się Ala ja już też się w niczym nie dopinam...2 razy już byłam szukać kurki i nic... wszystko taliowane..na suwaki..a ja w L się nie zapinam, a XL mam w ramionach podwójnie na siebie.. no i nie wiem co z tym fantem zrobić.. Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2014-12-01 o 14:44 |
|
|
|
#220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mała dziś mi tak żebra z prawej strony obkopuje że normalnie ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Raczej wątpię że z chłopcami większe brzuchy.. Ja już teraz mam taki brzuch jak w pierwszej ciąży do porodu szłam a teraz też dziewczynka... |
||
|
|
|
#221 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
taa najpierw grała na moim telefonie a teraz biega i sprzata mi dom
Cytat:
Cytat:
skad je masz.... daj znaccc Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tydzień temu miałam 128 byłam w sklepie elektrycznym po żarówke i spotkałam mojego byłego... jak myslałam jeszcze ponad 1,5 roku temu moja miłosc zycia... ehhh jakos tak mnie na wspomnienia wzieło ide sprzatac bo dom przypomina pobojowisko a potem musze zrobic pare aukcji bo mi kasa potrzebna i musze troche rzeczy sie pozbyc z domu
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-12-01 o 14:45 |
||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
A macie, wstawiam wam golasa, a co mi tam
|
|
|
|
#223 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Ja mam 98 Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Sliczny brzuch i wcale nie ogromny. Ale znam ten "bol" bo tez teraz w 30/31 tyg wygladam jak z moja corcia tuz przed porodem. Brzuch mam 107cm
Jedyne na co licze to ze synek bedzie wiekszy niz Ania byla (3200), wiec sie to dzwiganie oplaci
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
ZIA- cześć
![]() MLEBI- z sernikiem na mleku kokosowym- robiłam też warstwy z galaretki (żeby nie dawać gotowej używałam żelatyny i zamrożonych owoców, dosładzałam trochę cukrem) i na przemian z mlekiem+ żelatyną, owocami. U mnie w domu ciocia (z cukrzycą ) robi czasem pieczony sernik z małą ilością cukru i bez spodu kruchego i też cukry nie skaczą po nim. MALADT- pytałaś o pierniki, które nie są twarde- robię co roku kilka innych partii, te wychodzą przyzwoicie i rzeczywiście dodając sztuczny miód są bardziej miękkie.http://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i http://www.mojewypieki.com/przepis/p...zki-przepis-ii W zeszłym roku zrobiłam też jedną partię bez miodu (stał jakoś się nie napatoczył podczas mieszania ) i miały nieco inny smak, ale były bardziej miękkie. Ponadto jeśli do zwykłych kruchych ciastek dodamy cynamonu, kardamonu, gałki muszkatałowej, zmielonej skórki pomarańczowej to są prawie piernikami o ciekawym smaku To takie ciasteczka świąteczne last minute. Ja piekę pierniki odkąd zaczęłam się spotykać z Mężem (wtedy chłopakiem ), chciałam mu dać taki prezent od serca... No i były okropnie twarde, miały posmak mąki z cukrem. I od tamtej pory z roku na rok wychodzą coraz lepsze, a od kilku lat pieczemy i dekorujemy je razem ![]() BUU- ja używam lukru i w sumie różne przerobiłam- tak jak pisały dziewczyny- białko +cukier puder, mleko+ puder, woda, sok z cytryny. Najlepiej używa mi się białka z pudrem i sokiem z cytryny, bo robię kropki, paski itd. a on jest taki sztywny. Pozostałe wychodziły mi takie lepsze do całkowitego pomalowania ciastka. Jeśli sparzysz jajo, to nie masz, co się obawiać wg mnie, nie wiem, co na to lekarze ![]() 85JAA- odkąd wróciłam do pracy, to przesypiam całą noc bez problemu. Wcześniej miałam tylko problem z zaśnięciem, bo leżałam cały dzień i nie byłam zmęczona. Kręgosłup, jak zaczął boleć we wrześniu, tak boli ortopeda powiedział, że po porodzie przestanie ![]() PRZEKLĘTE PRAGNIENIA- ja mam dużo guzików to mogę Wam coś opłacić My też ostatnio włożyliśmy w samochód 2 tys, bo amortyzatory, linki srinki, napinacze i się uzbierało. Na jakiś czas wystarczy, mam nadzieję. ALA- dzięki za opinie o orzechach! A te leginsy z biedronki kupowała mi Mama i rozmawiam z nią przez telefon i mówię, żeby może wzięła xxl, albo xl, żebym się zmieściła, a Mama, że one są chyba na taką małą ciąże, bo L to tak niepozornie wygląda. Zaczęła się śmiać, jak powiedziałam, że one ciążowe to wcale nie są Mam xl i po przymierzeniu są w porządku, na jakiś czas na pewno mi wystarczą. KASIULA- ja robię musli "tak jak chcę" kupując osobno płatki owsiane, żytnie, orzechy, żurawinę i mieszam do pojemnika MIGOTKA- ja też dopiero na luty zaplanowałam poród hehehehe AGATA- witaj! BIAŁA- u mnie wyprawka zaczęła się od przypadkowo kupionego łóżeczka i wózka ![]() W promocji w biedronce Mąż kupił ręczniki i płyn do prania, a w tesco kilka paczek ciuszków. Ostatnio dostałam ubranka po siostrzenicy, więc czekają na wypranie w przeuroczym kartonie ![]() Lista do apteki jest w trakcie dodawania zakładek (czytając, co kupujecie co i raz coś dorzucam). U nas odpada urządzanie dziecięcego pokoju, bo dopiero w wakacje zaczniemy remont. Teraz dokańczamy "naszą" część mieszkania. Po jednodniowej panice: "dziewczyny na wątku mają już wszystko, torby spakowane, ciuszki poprasowane", stwierdziłam, że to kwestia zrobienia dwóch zamówień z rzeczami w aptece i na all; praniem i prasowaniem zajmuje się Mąż i zapowiedział to po Świętach. I już jestem znów spokojna Jeśli nagle zacznę rodzić i teraz, to tym się nie muszę martwić- brak podkładów poporodowych i majtek z siatki może i by mnie przeraził, ale mamy po drodze do szpitala tesco 24h, aptekę, więc może damy radę, jeśli zamówienie złożę za późno ![]() Cieszę się, że wróciłam do pracy, swoje wyleżałam, jak już nie musiałam patrzeć w sufit, to wysprzątałam. Kręgosłup boli jak bolał, więc różnicy nie ma ![]() Ah i w piątek Mąż kupił mi koszulę nocną w tesco ![]() coś takiego jak na zdjęciu- flanelowa, w kratę, rozpinana. Rozpakowując ją stwierdził z dumą, że może mi się przyda na teraz, albo przy karmieniu nie zaprzeczam, podoba mi się ![]() AGA 114- jak przeczytałam, co Ty zjadłaś ostatnio, to ja na prawdę podziwiam, jak to przeżyłaś! Ja nawet myśli o zjedzeniu ciastek, czy czipsów zajadam owocem, albo kanapką, bo wiem, że to czyste łakomstwo i głód przeze mnie przemawia
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ala brzusio okraglutki, taka piłeczka A ja się boję zmierzyć, setkę przekroczyłam już miesiąc temu
|
|
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
Aggo dziękuje za wskazówki co do sernika. Będę testować
Koszula fajna Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękny brzuszek, wow 108 cm ![]() Cytat:
Robert, bardzo ładne imię Alunia, super brzuszek porównując z moim, mamy podobne |
||
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zgrabne macie te brzuchy
![]() Ja nie wiem czym Wy się stresujecie. A waga po porodzie spadnie. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
ta tylko nie spadnie o niewiadomo ile. mi po porodzie z mała spadło 6kg tylko
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo, dobry gust ma Twój mąż
Mnie czasami jak dopadnie nieraz taki nagły ból brzucha, myślę sobie: "a jak to już to..." to wtedy nasuwa mi się, ze ja jeszcze nic nie mam z "aptekowych" rzeczy, nic dla siebie .... ehhh ale co się później okazuje, to zawsze są jelita
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Aggo_di zanim doczytałam, że to fotka koszuli nocnej- pomyslałam sobie- o, jaka fajna tunika
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Aggo bardzo fajna koszula
mój nie nienawdzi nawet po zwykłe spożywcze jeździć(ale teraz nie ma wyjścia) a po ubrania jak już się nastawi to go hurtowao od góry do dołu trzeba obkupić..ehhhZia witaj Ala Twój jest piękny no i mniejszy niż mój... może się pomyliła ta moja ginka i ja będę miała bliźniaki |
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie witam
nadaje z mroznego Wschodu,w dodatku z komwiec niezbyt wygodnie.Emdzik kochana,mozesz na pierwszej stronie dopisac imie mojego berbecie,bedzie Klara.Za godzine ide na pierwsze zajecia z SR,troche poznawo,ja juz o 17z lekka jestem zdechla,a tu jeszcze trzeba zlapac drugi oddech,no ale dam rade,czego sie nie robi dla malej wiercipietki.Moja jest bardzo ruchliwa,.Rusza sie prawie caly czas,nie ma godziny zeby mnie kilka razy nie szturchnela.Buziaki dla Was!!
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh...Ci mężczyźni Zielona, miłego na SR Jak coś ciekawego będzie, podziel się z nami
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-01 o 15:15 |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, to macie i moje 98 cm
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zajrazalam do was hehe logoasia o kurcze to faktycznie macie z malym przejscia,ale z jedna nerka jak pisza dziewczyny ludzie tez normalnie funkcjonuja moja mama teoretycznie ma dwie a w praktyce jedna,bo obie maja torbiele i sa tak nimi pozajmowane ze jest tak jakby miala jedna(tu sie boje,bo to jakas choroba ponoc dziedziczna genetyczna albo nabyta-wiem ze jak u niej wykryli wszystkie mialysmy usg-bo to glownie u kobiet sie robi) lui wow no fajne te rzeczy super,ciesz sie a co do pralki-moja koelzanka mi uswiadomila ze ich pralka,jak i nasza za niedlugo tez gwarancje straci,i zebym lepiej odklada kase na naprawe juz milo z jej strony nie powiem,pralki mamy inne,ale obie sie dzieciaczkow spodziewamy no i nasze pralki maja juz prawie 2 latamaciejka ale mialyscie desery,to sie spotkanie udalo? agata witaj d_a_r_i_a moim zdaniem ciemne niebieskie,granatowe,ziel one i brazowe mozesz spokojnie prac razem,czerwone i rozowe-choc nie wiem czy masz cos rozowego bo nie wiem,ale ty chyba synka masz miec? biale,zolte,kremowe i blekitne tez spokojnie mozna prac razem ![]() zawsze to mniej tego ![]() kurcze ja bym juz chciala nasze meble ![]() bo jak tu prac jak nie mam gdzie trzymac? ewek000 ojj kuruj sie kochana ![]() mala oj tam,raz corcia nie pojdzie do szkoly noo ![]() IncognitoNick ja zarowno teraz,jak i w pierwszej ciazy biust mialam tylko pelniejszy,normalne staniki nosze,jedynie wiem ze mam obwod wiekszy napewno,ale urosly dopiero po samym porodzie i pamietam jak kupowalam przed porodem stanik do karmienia,i choc mialam jeszcze miseczke b babka mi doradzila wziac d,bo jak przymierzylam,sporo miejsca bylo,ale ona mowi ze za chwilke urosna,i jeszcze wkladka no i nie pomylila sie 3 dzien po porodzie mialam mega d albo i wieksze,wtedy mialam tez taki stanik sportowy po prostu,a jak juz mi sie latkacje uspokoila to d czyli z miseczki b do d ale czy teraz tez tak bedzie? ![]() Zia witaj rowniez jaki brzuszek hehe |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

ale ładny ten brzuszek masz 

już wczoraj wzięłam płaszcz od mamy bo moja alaska powiedziała STOP i puściła zamek 
wiesz.. jeszcze bez pieniążków da się wychować dziecko, ale jak nie ma ojca/ rodzina niekompletna i jakaś patologiczna to chyba najgorsze

coś takiego jak na zdjęciu- flanelowa, w kratę, rozpinana. Rozpakowując ją stwierdził z dumą, że może mi się przyda na teraz, albo przy karmieniu 

mój nie nienawdzi nawet po zwykłe spożywcze jeździć(ale teraz nie ma wyjścia) a po ubrania jak już się nastawi to go hurtowao od góry do dołu trzeba obkupić..ehhh