![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() przytulam z powodu tragicznych nocy, znam ból.... ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- MENEQ, czyzby Yae tworzyła swoje wlasne prywatne esperanto? ![]() Musze leciec do UP z papierami, zimno, nie chce mi sie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wit c lewoskretna i probiotyk Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae-esperanto mamy dwa: pinga i łufa (zolw); reszta jest albo idealna, albo bliska pierwowzoru. szaja to "esperanto" sie liczy jako slowo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo zadowolona z niego. Kiedyś chyba Marta też go polecała i też ma astmatyka, tak jak ja w domu o ile dobrze pamiętam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja miałam w planie dać małą od września, wyszło, że teraz była 2 dni w przedszkolu. Po tym doświadczeniu wiem, że dam ją dopiero w wieku 3.5 roku. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49183365]SIlver, ja w kamienicy mieszkam - masa plusów ![]() My też w kamienicy, akurat nasze nie jest wysokie, normlane, ale jak mieszkaliśmy na piętrze to było mega wysokie. Dla mnie to nie jest plus, bo ciężej ogrzać. Ale generalnie same plusy chyba widzę. Cytat:
Co do nieśmiałości miałam to samo. Do końca technikum wstydziłam się przy tablicy odpowadać. Pamiętam jak przed studniówką musiałam z klasą przeprowadzić dyskusje dotyczącą menu studniówkowego- moja mama była organizatorką. Stresa miałam i wogle. Poszłam na studia a tam non stop prezentacje jakieś. Doszło do tego, że założyłyśmy teatrzyk uczelniany z koleżankami i chodziłyśmy z przedstawieniami do przedszkoli, organizowałyśmy bale karnawałowe dla dzieci z miasta i dla dzieci pracowników naszej uczelni. Organizowałam wyjazdy na jakieś wycieczki niewielkie. Doszło do tego, że kończąc studia moja recenzentka zaproponowała mi pracę przy jakimś projekcie. Miałam realizować projekt z osobami z unwersytety III wieku, wyjazdy do teatru, wyjścia do muzeum, spotkania z jakimiś znanymi ludźmi. Super sprawa, ale cóz zaczeliśmy ten projekt, zaczęło robić się fajnie i okazało się, że ciąża zagrożona musze leżeć i musiałam zrezygnować a zaraz potem wylądowałam w szpitalu i do końca tam przeleżałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do pakowania tż to jesteś normalna. Ja w zeszłym roku jak tż na to odsnieżanie wyjeżdzał to mu liste zrobiłam i z listą pakowałam. Tzn on sam się pakował twierdząc, że lista mu nie potrzebna, ale jak mu przeczytałam co zapisałam to stwierdził, że jestem wielka bo o takich banalnych rzeczach to on nie pamiętał. Cytat:
No to przy okazji przepisu sałatkowego. Potrzebuję przepis na pierniczki, takie które teraz trzeba już robić. I czegoś na święta, jakiejś ryby. Na pewno nie chcę ryby po grecku. Może jakieś dobre śledzie?? Dacie jakieś pomysły i przepisy? Przygarnę wszystko ![]() ![]() ![]() Melduję, że nadrobiłam i mogę iśc produkować prezent na mikołajki dla dziecka. Mam do tego jeszcze 2 ksiązki i puzzle. Wystarczy ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Amelce znowu rosnie temperatura, dawałam jej wczoraj na wieczór Ibum i dziś rano. Teraz jeszcze moge jej dać, czy jakoś zamieniać? mam jeszcze paracetamol w czopku, a moze coś innego kupić? czy nadal to Ibum???
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Ibum co 6-8 godz, a jak czesciej to zamiennie z paracetamolem
#219 |
Zakorzenienie
|
GOJKA, serio mowisz? 330zl i w tym czynsz? Ten gosc w ogole cos zarabia?
Szok!!! My placilismy 1400zl za kawalerke (!), ale juz bez dodatkowych oplat. Generalnie w G.minimum odstepnego to 1000zl (w tym czynsz) + oplaty typu gaz, prad, media dodatkowo... Co do sprzatania - wiem o co Ci chodzi, ale i tak nie pojmuje :P Ja wole robic inne rzeczy, a w szafkach sprzatam jak mnie juz totalnie wkurza zawartosc ewentunie wysypuje sie na mnie przy otwarciu ![]() Perfekcyjna pania domu raczej nie zostane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciepło myślę o Adasiu ![]() Melduję,że pierwszy spacer za nami ![]() jutro już idzie do przedszkola bo mają teatrzyk a w piątek mikołaj, zobaczymy- on ostatnio wszystkiego się boi acha wczoraj byłam u pediatry na pierwszej wizycie, Marinka przybrała od soboty czyli od 3 dni- uwaga uwaga- 250 g ![]() meneq jak wyglada w japonii podejście do antybiotyków? też są już ostatecznością jak w leczeniu pierwszych objawów przeziębienia w porównaniu do pl ? ![]() ciekawi mnie ten temat Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-12-03 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to żeś poszalała z doniczkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie pomogłyście z tym garażem co wkleiłam, ale i tak go kupiłam ![]()
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My ostatnio wydaliśmy 300 zl na kontakty do kuchni ![]() Cytat:
Kurczaka pokorić, doprawidz, usmażyć Dodać jajka, kukurydzę i żurawinę ( ilości żeby dobrze się komponowało, w zależności od iloiści selera i kurczaka), majonez + jogurt naturalny.
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
I
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Ponawiam pytanie macie godnego polecenia sprzedawce z allegro foto gadzetow potrzebuje kalendarza
![]() |
#224 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Debrah też jestem za fanpejdżem, jak tylko się pojawi to polubię ![]() pisałyście ostatnio o "dziwactwach" dzieci, u nas też są: -równo ułożone buty, skarpety wsadzone do kapci - nie może nigdzie nic wystawać np worek z szafki, reklamówka w szufladzie w zamrażarce - podlewanie kwiatów, namolne, biega z kubkiem i wszystko podlewa - paprochy zanosi do kosza, nie mogą leżeć na podłodze (co prawda wyrzucone przez niego jedzenia mu nie przeszkadza ale mikroskopijny paproch już tak) -kubek/talerzyk/sztućce po jedzeniu obowiązkowo lądują w zlewie, mało tego, zaraz chce je myć, podstawia sobie krzesełko, bierze gąbkę i myje po swojemu, potem płucze ![]() to tyle na szybko ![]() pisałyście też o mowie dzieci, mój gada ale z takich typowych słów niewiele, zdań nie tworzy ![]() podobnie brzmiące słowa (do tych rzeczywistych) to: mama tata dada (dziadki) Andi (Andrzej na większość panów tak mówi) Majmi (Maja na większość pań tak mówi) baja(bajka) oko kolko (kółko) afa (żyrafa) dzi (dzik) ato (palto) denki (dzięki) lub denkija (dziękuję) wąwa (wąż) ogue (ogórek) jaja (jaja) mli mle (mleko) Inne słowa jakich używa to zlepek sylab ale czasem zupełnie nie wiadomo skąd się biorą np ala (kalosze) te te (kapcie/skarpety) goigo (gorące/zimne) bu (żubr) baba (bułka) papa (papuga) onu (okulary) Zwięrzęta nazywa wyrazami dźwiękonaśladowczymi np koko (kura) łała (pies) aaaaa (koń)' bebe (owca) łuuuu (wilk) gugu (gołąb) kra kra (wrona) Normalne to to? Martwić się? Szukać logopedy? Poza tym szał puzzlowy ![]() Dziś wyciągnęłam nowe puzzle 12-elementów, bo wszystkie inne (3,4,5,6,7,9-elementowe) opanował do perfekcji ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam tz o tego wychlodzonego chlopca i powiedzial, ze mozg nie powinien ucierpiec - taka sytuacja jakby zapadl w sen zimowy. Niemniej najwazniejsze, ze nic mu nie jest. Antybiotykow sie uzywa, kiedy sa ku temu wskazania. Ale prosze Cie, gdzie przy przeziebieniu?! Na wirusy nie dzialaja i albo sa niedouczeni, albo daja dla swietego spokoju rodzicow dziecka. Ja mam tu dwoch pediatrow: w jednej przychodni od szczepienia, w drugiej od leczenia. Ten drugi wzbudza moje zaufanie. Lekow praktycznie nie wydaje. Bylam u niego dwa razy z goraczkujaca Yae: 7 mscy i 39 st i 1,5 roku i 39,5. Wiesz, ze nie dostalam nic na zbicie temp.? Wychodzi z zalozenia, ze dopoki dziecko je, to samo pokona goraczke. Wiec podejrzewam, ze antybiotyk podalby tylko w ostatecznosci. Ale ale, tutaj czesto zamiast wypisywac tone lekow, kiedy jest zle, podaje sie kroplowke. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o podejście w przeziębianiach-czyli to co pisałaś kiedyś,że my polskie mamusie faszerujemy dzieci witaminami, przeciwzapalnymi,odciągam y gluty, zakrapiamy noski a w Japonii podchodzi się do tego z dystansem i chciałam się dowiedzieć czy w kwestii leczenia antybiotykami jest tak samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Trochę mniej mnie będzie do wykupilam domenę i przenoszę blog, Ale ile z tym roboty! Cała drzemka mi zeszla A mi się wydaje że nic ! nie zrobiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam pytanie, dlaczego faszerujesz? Sama tak wymyslilas czy jakis lekarz Ci doradzil? Pacjent lubi, kiedy lekarz go zbada, wyda mase lekarstw, zatroszczy sie o zdrowie. Wiecej nie znaczy lepiej. Ja nie mam duzego doswiadczenia, ale trafilam zarowno w Pl jak i tutaj na pediatrow, ktorzy nie szastaja lekarstwami na lewo i prawo i w inny sposob zajmuja sie pacjentami. Antybiotyki jak kazde inne lekarstwo jest potrzebne, w odpowiedniej sytuacji. Nie wyobrazam sobie, zeby ktos tu wydal je, dla swietego spokoju albo na wszelki nie-wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie jesteśmy na antybiotyku bo wyszło bakteryjne zakażenie ale ja się staram unikać nadmiaru, nawet teraz- lekarz przepisał poza antybiotykiem- inhalacje,krople do nosa, krople do ucha, sól morską ja zostałam przy antybiotyku i osłonie na żołądek,zrezygnowałam z reszty bo nie było ani kataru ani kaszlu więc na logikę nie podawalam inhalacji ale zastanawiam się dlaczego w PL nadużywa się leków, siostra TZ mieszka w Austrii tam dostać antybiotyk to niełatwa sprawa z kolei kiedyś na forum kumplowałam się z pewną Kaską z Holandii ona mówiła,że dostać się do pediatry na wizytę to dopiero kiedy tem przekracza 38,5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde u Adasia taki cud???? Az sie lza zakręciła..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Mam straszne tyły,ale powoli wracam do Was
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego "niunia" ,mąż sie tak do Cb np nie zwraca? Albo ktoś do małej,dziadek,babcia? Skądś to musiała podłapać. Cytat:
![]() ![]() Jeśli mówisz o tym co ja pokazywałam to będziesz zadowolona,jeśli jakąś inną to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O,jaka wybredna ![]() ![]()
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marsi ja lewoskretna daje przy infekcji tylko Julo dostaje wit D mielismy niedobor reszcie suplementow jestem przeciwna dieta staramy sie zalatwic wszystko zreszta jajo dalo lepszy efekt niz zelazo podawane w roztworze a naprawde mielismy kiepskie wyniki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#233 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() zaspałam ![]() Cytat:
![]() no właśnie miała, bo z nimi mieszkała, ale już się jej pozbyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to ile Ty masz kwiatków w tej kuchni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1 por 1 puszka kukurydzy jajka na twardo jabłko, ananas szynka świeży koperek (dużo) ![]() majonez/jogurt Pora kroję na cieniutkie plasterki, sparzam wrzątkiem. Jajko, jabłko, ananasa kroję w kosteczkę. Koleżanka dodaje jeszcze sera żółtego i papryki czerwonej, żeby jakiś kolor był w tej sałatce. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() NADROBIŁAM WSZYSTKO ![]() ![]()
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
chciałam Wam tylko pokazać fotkę pt. "Pietraszko pierwszy raz widzi śnieg"
![]() trochę lepiej, żuczek zjadł parę biszkoptów, paluszki poprzegryzał, plus dwie butle z dwiema miarkami mleka i dwiema miarkami kleiku ![]() mąż dzisiaj w domu - rano gorączka prawie 39, spał potem z żuczkiem prawie 5 godzin ![]() ![]()
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płaciłam 245 zł w ikei myślałam nad tym zeby dać do zrobienia ale cena podobna...
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo możliwe, że właśnie tą czapkę wziełam, taka trzykolorowa z pomponem i komin jednokolorowy, za 30zł plus przysyłka. Kurde o co chodzi z naszą Fewcią? Coś przeoczyłam, mam się martwić? Cytat:
![]() Zadna mi nie da przepisu na pierniczki??? Trudno poszukam na necie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Gojka- w takim razie ten komplet ja polecałam
![]() Jeśli chodzi o Fewcie to może kiedyś sama Ci powie o co chodzi. Ja nie mam takiego prawa. Nie mogę decydować za nią ![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
pytanie mam:
Filipowi zrobił się na brodzie taki pryszczyk mały, zaczął to drapać i teraz ma taką rankę, taki zaogniony ten pryszcz; ciągle przy tym majstruje i nie chce mu sie goić; czym mogę posmarować?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.