Grudniowe Mamusie 2014 cz. I - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-30, 16:13   #211
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. I

ja na początek raczej na pewno słoiczki bo póki co nie mam żadnego sprawdzonego źródła takich swojskich jarzyn i mieska..ale szukam wśród znajomych znajomych
dodałaś coś jeszcze nowego do menu synka ?

mnie już tak korci żeby małej podać marcheweczke, zwłaszcza kiedy tak na mnie patrzy i otwiera dziobek jak ja coś jem, hehe ale dzielnie poczekam jeszcze

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sasia stęskniłam sie za tym Twoim ptakiem

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Wmgnieniuoka Ja używam juz spacerówki bo moja Mila straszne wojny robiła w gondoli,specjalnie kupiłam quinny buzz i mała jeździ w pozycji pollezacej,ale do tego Mila jest duża juz ma 7540g i 74 cm ��
duża dziewucha, moja ponad 8kg ale coś ok 70 cm będzie miała.
a to jest ta kubełkowa spacerówka ? spokojniejsza jwst teraz ? one są chyba lepsze dla takich maluszków..
wmgnieniuoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 18:32   #212
19Inka90
Wtajemniczenie

Oj tak wreszcie uwielbia spacery a dzięki temu ze kubelkowa to nie lata po całym wozku tylko elegancko sobie siedzi ☺️

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 22:04   #213
martak23
Raczkowanie

Ja was podczytywalam od poczatku ciazy,moj moz mowil ze jestem pasożyt bo ciagle was czytalam a nic od siebie nie dodalam wszystko u grudniowych dzieciakow ok?
martak23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 15:16   #214
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

no wlasnie ja kilka razy chcialam sie ujawnic i w sumie sama nie wiem czemu tego nie zrobiłam a moj smyk dalej je marchewke i to coraz chetniej, z jabłka zrezygnowalam bo wydawało mi się, ze zle mu to działa na brzuszek...po marchewce jest wporządku..teraz myslę nad wprowadzeniem dyni lub zimniaczka. A ćwiczycie cos dziewczyny? ja póki co tylko spacer, miałam kręcic i hula-hop i biegac i plywac i brak motywacji...a wczesniej naprawde sporo cwiczylam...musze chyba wkoncu sie zawiąć i jak zacznę to moze i pójdzie...musze 7 kilko schudnąc chociaz po porodzie było tylko4 :P tak jakos samo sie przyplątało

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-01, 20:06   #215
19Inka90
Wtajemniczenie

Nooo straszne jesteście ze sie nie ujawniłyście ! :p No nic popiszemy sobie tutaj i zobaczymy co zycie przyniesie ��
U grudniowych maluchów wszystko wporzadku,moja Mila skończyła dzisiaj 5 miesięcy ��
Co do ćwiczeń na fb z pozostałymi dziwczynami dzisiaj zaczynamy 30 dniowe wyzwanie z mel.b zobaczymy jak to pójdzie bo baaaaardzo mi sie nie chce ��
Martak pasożyt zapamiętam ! ��

Emilka
Stary 2015-05-02, 07:50   #216
wmgnieniuoka
Raczkowanie

19Inka90 zazdroszczę tych spokojnych spacerow, chyba muszę się rozejrzeć za taką kubełkowa spacerówka..
ja to taki dzikus, że nawet nie miałam odwagi wtedy się zarejestrować..hehe

Jeannie_jk, szkoda, że te kg nie chcą same pójść jak same przyszły wredne, no
co do ćwiczeń to u mnie masakra, tak sobie powtarzałam, że do lata będę w super formie już i co ? na gadaniu się skończyło, staram sie codziennie cos poruszać, jakies pajace, przysiady, pompki ale niestety na jakis trening nie zawsze mam czas, kilka razy udalo mi sie zrobić coś z mel b ale to trzeba systematycznie..o hula hop nie myslalam, chyba sobie zakupie.
kg do gubienia nie mam ale trzeba ujedrnic sflaczaly tylek..
na basen też chcę chodzić ale to z córa więc ja wtedy nie popływam..

w ogóle to pisałam do Was wieczorem i co ? zasnełam trzymając tel.. hehe.
marzy mi się chociaż jedna przespana noc..

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

rany, ten czas tak szybko leci,za szybko, moja córcia w poniedziałek kończy 5 miesięcy a przecież jeszcze przed chwilą chodziłam z brzuszkiem..
Stary 2015-05-03, 10:08   #217
martak23
Raczkowanie

Ja do wakacji mialam byc sexi mama, ale puki co jestem tylko mama jakos tez ciezko mi sie zabrac za siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 11:45   #218
19Inka90
Wtajemniczenie

W mgnieniuoka a jak przesypia Twoje maleństwo ?
Mila miała wczoraj poważne problemy z brzuszkiem bo babcia dała jej spróbować kapuśniaku ! :/ dobrze ze to juz za Nami bo ile sie wycierpiała to jest jej

Emilka
Stary 2015-05-03, 14:09   #219
martak23
Raczkowanie

Biedna :-/ duzo tego zjadla?bylas przy tym? Czy babcia robila takie eksperymenty pod Twoja nieobecnosc?
Stary 2015-05-03, 14:09   #220
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
W mgnieniuoka a jak przesypia Twoje maleństwo ?
Mila miała wczoraj poważne problemy z brzuszkiem bo babcia dała jej spróbować kapuśniaku ! :/ dobrze ze to juz za Nami bo ile sie wycierpiała to jest jej
co, kapuśniaku?! o matko, chyba bym udusiła..
bidula,współczuję ;(
no a moja mała to od kilku dni co 2h budzi sie, tzn ona się nie wybudza tylko już się tak wierci,że muszę ja wziąć i dać cyca..
był już taki okres, że jadla tylko raz w nocy i potem nad ranem ale ta promocja już się skończyła
a teraz to nie wiem czy to nie czasem kolejny skok..osiwieje chyba, heh
a Twoja córcia jak śpi w nocy ?

Edytowane przez wmgnieniuoka
Czas edycji: 2015-05-03 o 15:00
Stary 2015-05-03, 15:03   #221
wmgnieniuoka
Raczkowanie

martak23, przybij piątkę ta sexi to też tak trochę z tyłu za mną jest..

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

postanowiłam, że bede używać bańki chińskie,na cellulit, rozstępy, ujędrnianie i ból kręgosłupa, ponoć niezle efekty są po nich.. któraś z Was miała z nimi styczność ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 17:38   #222
yanca1
Raczkowanie

Ja jestem sexi póki karmię :P Mam teraz naprawdę fajne cycki, wiem, że jak zacznę mniej karmić i schudnę wróce o normalnego rozmiaru. Na razie cieszę się sexi dekoltem i nie patrzę na wagę. No dobra, raz spojrzałam, jeszcze 4 kg mi zostalo.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 19:50   #223
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Cytat:
Napisane przez wmgnieniuoka Pokaż wiadomość
co, kapuśniaku?! o matko, chyba bym udusiła..
bidula,współczuję ;(
no a moja mała to od kilku dni co 2h budzi sie, tzn ona się nie wybudza tylko już się tak wierci,że muszę ja wziąć i dać cyca..
był już taki okres, że jadla tylko raz w nocy i potem nad ranem ale ta promocja już się skończyła
a teraz to nie wiem czy to nie czasem kolejny skok..osiwieje chyba, heh
a Twoja córcia jak śpi w nocy ?

no mój własnie tez od kilku dni od północy co 2 h , ale dzisiaj byli goście i nie spał aż 3,5 h więc teraz jak padł to mam nadzieje ze pośpi dłuzej ....dzisiaj dalam pierwszy raz małemu dynię i póki co super, jak skonczylam dawac kilka lyzeczek to sie rozpłakał bo chcial wiecej tak mu posmakowało...ogólnie zauwazyłam ze chetniej je z łyzeczki niz ze smoczka- dorosleje mi syn

pozatym postanowilam ze od jutra 3 razy w tyg cwicze, nie wazne czy to bieganie, rower, hula hop czy cos innego...a hula daje rewelacyjne efekty tylko jak cwiczyc sie regularnie..kiedys cwiczylam codziennie lub co drugi dzien 40min-1h i w miesiac spadło miz tali 8cm!!! a ja teraz głupia zmotywowac sie nie moge, a własnie 8 cm mam do zrzucenia z talii

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
martak23, przybij piątkę ta sexi to też tak trochę z tyłu za mną jest..

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

postanowiłam, że bede używać bańki chińskie,na cellulit, rozstępy, ujędrnianie i ból kręgosłupa, ponoć niezle efekty są po nich.. któraś z Was miała z nimi styczność ?
miałam chyba jak ze wszystkim...szczerze jakis oszalamiających efektow nie widziałam, ale wtedy tez lepsze ciało miałam...ogólnie skóra była bardziej napięta i trochę gładsze nózki miałam

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

znam to :/ a 19 lipca mam wesele i postanowilam ze jak nie schudne to z nowej sukienki nici...wiec motywacja jest!!!!

Wymianka
Stary 2015-05-03, 20:33   #224
RudaToJa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, przyjmiecie jeszcze jedną zagubioną owieczkę?
Przyznam że też czytałam wątek jeszcze w ciąży ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać,poza tym do 8 miesiąca pracowałam więc zabrakło trochę sił i czasu na regularne odwiedzanie forum.
Ale widzę że teraz wątek odżył więc chętnie do Was dołączę jeśli pozwolicie
Inka jak przeczytałam o tym kapuśniaku to aż mnie ciarki przeszły,biedna mała!
RudaToJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 21:05   #225
Chemisette
Rozeznanie

Też mam wesele na początku lipca, ale u mnie bardziej brak kondycji niż dodatkowe kilogramy, a mały w domu tylko zasypia na 20 minut więc brak czasu ale podjełam wyzwanie

Co do nowych produktów, na razie daje tylko do spróbowania, a resztę słoiczka ja zjadam Na razie daje słoiczki, później będę sama robić.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 08:56   #226
19Inka90
Wtajemniczenie

Na szczęście nie było tego duzo,był przy tym mój tż :/ strasznie się o to poklocilismy ...
Wczoraj juz na szczęście było dobrze i mój uśmieszek maleńki wrócił na swoje miejsce <3

W nocy od samego poczatku przesypia disc ładnie,w tym momencie najczęściej kładziemy się spać kolo 20 i śpi do 6
Ale śpi z Nami wiec to tez inaczej ... Chociaż q sumie jej to żadna różnica bardziej Ja nie jestem gotowa na przeniesienie jej do łóżeczka :

Emilka
Stary 2015-05-04, 11:08   #227
19Inka90
Wtajemniczenie

Dobra to teraz tak skoro czytałyście to cos nie cos o mnie wiecie ☺️
Powiedzcie cos moze kazda o sobie, ogolnie chyba napisze do Sugub aby poprzyjmowala Was do klubu tu na wizażu,tam mozna dodać zdjecia i inne rzeczy " prywatne"
Jeżeli chcecie zostać dopisane na pierwsza stronę to zapraszam na priv ��

Emilka
Stary 2015-05-04, 18:24   #228
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Ja jestem sexi póki karmię Mam teraz naprawdę fajne cycki, wiem, że jak zacznę mniej karmić i schudnę wróce o normalnego rozmiaru. Na razie cieszę się sexi dekoltem i nie patrzę na wagę. No dobra, raz spojrzałam, jeszcze 4 kg mi zostalo.
prosze Cię, nie mów nic o cyckach..to co sie z moimi dzieje teraz to masakra, co z tego, że urosły jak są tak paskudne ;( moj mega kompleks teraz..a takie fajne były.

Jeannie_jk, skusilas mnie tymi 8cm, byłam dziś w mieście po hula hop ale były tylko takie z czymś w środku, grzechoczace, nie wzielam i jutro idę znów na polowanie
smakosz z Twojego synka

Ruda, pewnie, powiedz coś o sobie i maleństwie

Inka, ja bardzo chętnie na pierwszą stronę, zaraz podeślę Ci pw

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Inka z Opola jesteś ?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

córcia moja już śpi, ciekawe tylko jak długo..
chyba skorzystam i też się już położe bo zmeczona jestem potwornie

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

jeszcze jedno dziewczyny, może któraś bardziej się zna..macałam córe dzisiaj po dziąsłach i na dolnym w miejscu prawej jedynki jest taka hmm jakby gulka, no jakby cos było pod spodem, czy to ząbek ?
Stary 2015-05-04, 20:26   #229
19Inka90
Wtajemniczenie

Wmgnieniuoka No mozna powiedziec ze z Opola �� a dokładnie to spod Opola a czemu ? ☺️
Ruda opowiadaj cos o Was ☺️

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Wmgnieniuoka to najpewniej ząbek

Emilka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 20:38   #230
martak23
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanko, co sadzicie o bio warzywach i owocach z lidla? Kupilam Mai marchew i jablka i teraz sie zastanawiam czy jej dawac to, czy lepiej sloiczki? Nie mam dostepu do zdrowych warzyw a na targu tez sprzedawca pewnie mi powie co chce uslyszec a na zabkach ja sie nie znam, Maja to moje pierwsze dziecko, moze bardziej doswiadczone dziewczyny Ci podpowiedza

Edytowane przez martak23
Czas edycji: 2015-05-04 o 20:42 Powód: .
Stary 2015-05-05, 08:12   #231
19Inka90
Wtajemniczenie

Martak ostatnio dziewczyny na fb pisały ze lepiej unikać warzyw z supermarketów jesli chodzi o przeciery dla maluszków, z drugiej strony tak jak mowisz rolnik tez Ci nic nie powie czym to on tam nie nawozi ��

Emilka
Stary 2015-05-05, 08:34   #232
sasia25
Rozeznanie

Hahaha padłam z tego ptaszka

Ja zapodam marchewke jak będę u mamy i wyrośnie w ogródku a teraz słoiczki, dziś jeszcze sama marchewka, a jutro z ziemniakiem
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 08:35   #233
RudaToJa
Raczkowanie

Ojj napisac do Was to wyzwanie...moja terrorystka za kazdym razem jak widzi tablet w moich rekach to zaczyna jeki i stekanie, zazdrosnica jedna

No nawet teraz dostala czkawki i musialam ja napoic zeby przeszlo...jesli robi to specjalnie to dobra jest

Troszke o nas: ja mam na imie Anka , lat 32, 22grudnia urodzilam coreczke
Liliane 3200g,54cm, porod SN, karmie piersia.

Cytat:
jeszcze jedno dziewczyny, może któraś bardziej się zna..macałam córe dzisiaj po dziąsłach i na dolnym w miejscu prawej jedynki jest taka hmm jakby gulka, no jakby cos było pod spodem, czy to ząbek ?
Jak najbardziej moze to byc zabek, to juz ten czas. A czy corcia ma jeszcze jakies objawy? Slini sie,ma temperature,jest marudna?

P.S. Sorki za brak polskich znakow ale pisze szybko na tablecie bo mala juz wrzeszczy.
Stary 2015-05-05, 10:48   #234
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Inka, mieszkałam do niedawna w Opolu przez kilka lat

Ruda, maruda to ostanio drugie imię mojej córki, hehe. temp nie ma ale bywa taka rozgrzana no i oczywiście ślinotok i obgryzanie wszystkiego co tylko w łapki wpadnie..

2 tyg temu na szczepieniu pani dr nawet powiedziała, że dziąsła podejrzane..tak więc mam nadzieję, że wyjdą szybko te ząbki a z następnymi będzie lżej

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Martak ostatnio dziewczyny na fb pisały ze lepiej unikać warzyw z supermarketów jesli chodzi o przeciery dla maluszków, z drugiej strony tak jak mowisz rolnik tez Ci nic nie powie czym to on tam nie nawozi ��
dokładnie, żeby człowiek wiedział co je tak naprawdę to musiałby sobie wszystko sam wychodować..
Stary 2015-05-05, 10:55   #235
martak23
Raczkowanie

Takich zwyklych warzyw z marketu bym nie kupila ale jest w lidlu kacik z bio zywnoscia i tam to wzielam, pewnie w sklepach ze zdrowa zywnoscia kupilabym to samo. Juz sama nie wiem:-/ Ma ktoras z was pole pod Warszawa?
Stary 2015-05-05, 12:06   #236
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia No bo tak z tym ptakiem to mam same dobre wspomnienia

Wmgnieniuoka a teraz gdzie z Opola uciekłaś ?

Ruda Ooo prosze Mila reaguje bardzo podobnie na tableta,opcjonalnie próbuje go zjeść ��
I mamy kolejną Lilke �� to juz chyba czwarta jak dobrze liczę ��

Martak to wydaje mi sie ze skoro ogłaszają sie ze sa bio to muszą jakieś normy i wymogi spełniać

U nas 5 skok daje popalić,cytat marudzi ze chyba zacznie po nim biegać

Emilka
Stary 2015-05-05, 12:45   #237
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martak23 Pokaż wiadomość
Takich zwyklych warzyw z marketu bym nie kupila ale jest w lidlu kacik z bio zywnoscia i tam to wzielam, pewnie w sklepach ze zdrowa zywnoscia kupilabym to samo. Juz sama nie wiem:-/ Ma ktoras z was pole pod Warszawa?
Ja jakoś nie mam przekonania do tych warzyw w marketach bo nawet jeśli są uprawiane zgodnie z zasadami BIO to i tak muszą być jakoś konserwowane żeby przetrzymały warunki przechowywania. A nie chcesz spróbować słoiczków BIO? Tam są przynajmniej warzywa zbierane w sezonie.

Inka jak wybierałam imię dla córki to wydawało mi się że jest takie niespotykane...hehe...a teraz co chwilka to Lilka

Widzę że Wam też dzieciaczki dają popalić,moja dziś przechodzi samą siebie. Muszę ją cały czas nosić,jak usiądę to płacz,w łóżeczku płacz,na macie to samo, ehh...czyżby to ten słynny skok? Drzemki też nam się rozjechały, wcześniej miała 3 z czego jedną 3-godzinną w czasie której zdążyłam obiad zrobić,ogarnąć sajgon w mieszkaniu i jeszcze nawet napić się kawy na spokojnie. Teraz jak prześpi 40 min to jest sukces
Kiedy to minie?
Stary 2015-05-05, 14:49   #238
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

a ja dzisiaj pierwszy raz miałam spacer -koszmar...zawsze pieknie spał , a nawet jak nie spał to oglądał świat, chwilę pomarudził i zasypiał znowu...a dzisiaj jak odeszłam daleeeko od domu to spać mu się odechciało, przez ponad godzinę się wyginał, pręzył i płakał. Masakra!! Jak brałam na ręce to oczywiscie od razu spokój ale długo tak jechac sie nie dało...a jak wychodziłam z domu to babka jakas zajrzala do wozka i mowi "pfu pfu fajny dzieciaczek niech sobie ładnie spi"
?! i pospał rzeczywiscie ładnie

a co do ząbków to tez mi sie wydaje ze u mojego Antka cos sie dzieje, bo jak posmaruje mascia Bobotend czy jakos tak to widze ze jest troche spokojniejszy.

A trochę i nas Jestem Justyna, mam 28 lat i Antoś to moje pierwsze dziecko, urodziłam cc ponieważ mam torbiel na śledzionie i chirurg zdecydował ze tak bedzie bezpieczniej, ale szczerze to bardzo sie ciesze ze akurat tak rodzilam. Karmie mm , swoim karmiłam około miesiąca i to chyba wszystko...a synek urodziła się 51 cm 3500kg

RudaToJa u mnie maly też marudny, ale zawsze trochę go noszę, zagaduję itp a potem odkładam i jak marudzi to zostawiam na trochę, gadam z gory jezeli lezy ma macie itp, nie biorę od razu na ręce bo nie chce aby sie nauczył ze marudzenie=ręce. Ale widze ze najchętniej to by ciągle był na rękach i najszczęsliwszy jak ktos sie nim zajmuje, zabawia i zagaduje jak to bobas

Wymianka

Edytowane przez Jeannie_jk
Czas edycji: 2015-05-05 o 14:52
Stary 2015-05-05, 15:32   #239
RudaToJa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jeannie_jk Pokaż wiadomość
RudaToJa u mnie maly też marudny, ale zawsze trochę go noszę, zagaduję itp a potem odkładam i jak marudzi to zostawiam na trochę, gadam z gory jezeli lezy ma macie itp, nie biorę od razu na ręce bo nie chce aby sie nauczył ze marudzenie=ręce. Ale widze ze najchętniej to by ciągle był na rękach i najszczęsliwszy jak ktos sie nim zajmuje, zabawia i zagaduje jak to bobas
Też tak zawsze robię, jak leży w łóżeczku czy na macie i marudzi to zabawiam ją tak żeby jej nie nosić bo kręgosłup mam w opłakanym stanie. Zazwyczaj potrafiła się też sama pobawić chwilkę jak mnie nie widziała i miała włączoną karuzelkę albo światełka na macie ale dziś to jakiś armagedon. Skończyło się na tym że poszłyśmy na spacer w deszczu...folia na wózek,parasol w rękę i śpi...zobaczymy jak długo

A macie już jakieś filtry dla maluchów? Ostatnio taka pogoda że chyba trzeba już zacząć używać?
Stary 2015-05-05, 16:14   #240
wmgnieniuoka
Raczkowanie

Inka, mieszkam teraz w małej mieścinie jakieś 40km od Opola..dziura na B.

Ruda, 3 godzinna drzemka, wow, moja dama też potrafi taką mieć ale tylko na mnie..

Jeannie_jk, ja kilka razy wracałam tak z małą na rękach ze spaceru, wczoraj był spokój ale wzięłam ją w foteliku na spacer, dzis w gondoli ale było ok.

moja panna też marudzi i nie chce sama zostawać, pobawi sie chwilę i zaraz woła mamusie, ciagle chciałaby na rączkach i obserwowaća jak ide pod prysznic to mała w bujaku ze mną, inaczej się nie da.
myślę, że wpływ na to maja zęby+skok, chyba w tym właśnie jest lęk separacyjny..nie pamiętam..

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Ruda ja kupiłam w rossku z babydream 50+, mam nadzieje, że to dobry wybór..

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

aaa ja o sobie nie napisałam nic..no wiec, jestem Aśka mam 25 lat, Zuza to moje pierwsze dziecko, urodzilam 4 grudnia przez cc ( wskazania okulistyczne), córa miała 2900 i 54 cm no i oczywiście 10 pkt. .ciesze sie z cc bo chyba sie ogarnelabym normalnego porodu, przed cc mialam meeega skurcze co 5 min i odlatywalam,jaki to był ból...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości