Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-07, 20:48   #211
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Oj jak pikuś to znaczy że coś słaba ta tabata. Jakie miałaś ćwiczenia?
Widziałaś moje pytanie o rozmiar butów lasek?
Stary 2015-03-07, 20:53   #212
martolina1982
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

30 i 31

No to z nazwy chyba tylko tabata. Byly 4 cw. w 2 seriach (przysiady, wykrok zakrok??? i wspinanie na palce w pozycji przysiadu). Na you tubie sate cw. Wpisac trzeba Get Slim Club.

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 21:00   #213
bakus13
Rozeznanie

martolina zalezy od zlecenia i tego czy w ogole jest. Potrafi pojechac na 3tyg wrocic na 2dni znowu pojechac na 2tyg pobyc np 4dni pojechac na 3tyg siedziec w domu 4-5tyg i znowu pojechac na 3tyg. Zamotane strasznie. Mozna powiedziec, ze loteria.
Teraz np byl 3tyg wrocil na prawie 1tyg, bo zmienial firme pojechal na 3-4dni pobyl 1dzien i pojechal na 3-4dni. Wraca poniedzialek/wtorek i jedzie 11marca gdzies do 25marca i na pewno zostaje w domu na przerwe swiateczna czyli malo i tak z nim pobede, bo zostanie zatrudniony u swojego ojca do prac przygotowawczych, a ja pewnie pojade z Julka na kilka dni do mojej mamy pomoc w kuchni i zapewne znowu wyjedzie do pracy miedzy 9-13kwietnia zapewne 2-3tyg. Po tylu latach juz do takiego tryby przywyklam choc jak bylam w ciazy i kilka miesiecy po ciazy to bywal w domu czesciej i na dluzej ze wzgledu na moj stan i dziecko.

hagie dopiero 3-4dni biore wiec pewnie mam za mala dawke i w poniedzialek mi gin-endo podwyzszy albo bede brac dwie dawki na przemian.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

przegladalam formy i chyba sie zdecyduje na nowe, poniewaz od czasu gdy kupowalam swoje pojawily sie fajnie. Pewnie wezme te dwa wzory
1. http://allegro.pl/forma-silikonowa-k...078787642.html
2. http://allegro.pl/forma-silikonowa-d...126661261.html

widzialam jeszcze fajne z motywem rozy, aniola, wstazki, serca 3d na babki z tym, ze ja ich nie pieke. Jedynie z ciekawosci reszte poogladalam jakie teraz cuda do ulatwiania pieczenia wymyslili
bakus13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 21:00   #214
martolina1982
Zakorzenienie

Nie moge. Po co tej Felicjanskiej lakier na wlosach hahaha a ten komentator to wkurrr...

O to calkiem zyjesz w kratke. Juz pewnie przywyklas. Ja jak na zlosc zawsze cos gdy maz wyjedzie. To auto sie zepsulo na miescie, to dziecko chore. Ale ogolnie lubie

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-07, 21:12   #215
bakus13
Rozeznanie

Pewnie, ze tak. Jak wiem, ze nie bedzie go z 3tyg to mieszkam czesto u mamy i wtedy dziecko chodzi do przedszkola prywatnie na ten czas. Zalatwialam po znajomosci, bo sama do niego chodzilam. Uprzedzam jedynie przedszkole wczesniej, ze dziecko bedzie chodzic przez okreslony czas zeby obiad byl zapewniony. Poszli ze mna na taki uklad, bo i tak zarabiaja przeciez na tym, a dla dziecka lepiej jak 2-3tyg pobedzie z dziecki i sie porozwija przez zabawe. Od wrzesnia juz bedzie normalnie chodzic blizej domu choc i tak kilka km bede musiala wozic jak to na wsi bywa, a ja bede sie doszkalac/chodzic do pracy.

Teraz mnie wkurza, ze nie jest na dluzej w domu, bo nie ma kiedy zawiesc swoje auto by wstawili szybe, a mu pekla, ma ryse w rogu i niestety moje zabiera, a ja sie teraz dziele z siostra.

Edytowane przez bakus13
Czas edycji: 2015-03-07 o 21:14
Stary 2015-03-07, 21:20   #216
HaGie
Zadomowienie

Haha ten Adam tragedia, już kojarzę tą Ankę, mama mi coś kiedyś opowiadała, bo ona oglądała ten program o rolnikaqch. Teraz podobno rolniczki mają szukać mężów a Salecie i tej od ubijania masła spadły gacie w wodzie

Martolina ile lat mają Twoje córy? bo moja ma 4 lata i 2 m-ce i też ma numer buta 30, no ale ona chyba ma po prostu wielką girkę no i wysoka jest

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 21:26   #217
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
30 i 31
No to lipa bo mam od 28 do 29,5.

Cytat:
Napisane przez bakus13 Pokaż wiadomość
martolina zalezy od zlecenia i tego czy w ogole jest. Potrafi pojechac na 3tyg wrocic na 2dni znowu pojechac na 2tyg pobyc np 4dni pojechac na 3tyg siedziec w domu 4-5tyg i znowu pojechac na 3tyg. Zamotane strasznie. Mozna powiedziec, ze loteria.
Teraz np byl 3tyg wrocil na prawie 1tyg, bo zmienial firme pojechal na 3-4dni pobyl 1dzien i pojechal na 3-4dni. Wraca poniedzialek/wtorek i jedzie 11marca gdzies do 25marca i na pewno zostaje w domu na przerwe swiateczna czyli malo i tak z nim pobede, bo zostanie zatrudniony u swojego ojca do prac przygotowawczych, a ja pewnie pojade z Julka na kilka dni do mojej mamy pomoc w kuchni i zapewne znowu wyjedzie do pracy miedzy 9-13kwietnia zapewne 2-3tyg. Po tylu latach juz do takiego tryby przywyklam choc jak bylam w ciazy i kilka miesiecy po ciazy to bywal w domu czesciej i na dluzej ze wzgledu na moj stan i dziecko.

przegladalam formy i chyba sie zdecyduje na nowe, poniewaz od czasu gdy kupowalam swoje pojawily sie fajnie. Pewnie wezme te dwa wzory
1. http://allegro.pl/forma-silikonowa-k...078787642.html
2. http://allegro.pl/forma-silikonowa-d...126661261.html
Czyżby mąż kierowca?
Te silikonowe to lepiej dotknąć, bo jak cienkie to się będą rozjeżdżać, a coś cena nie sugeruje dobrej jakości.

Cytat:
Napisane przez HaGie Pokaż wiadomość
Martolina ile lat mają Twoje córy? bo moja ma 4 lata i 2 m-ce i też ma numer buta 30, no ale ona chyba ma po prostu wielką girkę no i wysoka jest
To rzeczywiście ma sporą nogę. Mój Boczek też, ma 2,5 roku a rozmiar 27
Stary 2015-03-07, 21:30   #218
martolina1982
Zakorzenienie

No to twoja ma duza. Moje chyba standard. Ale rosna im stopy jak szalone. Kapcie z wrzesnia juz miesiac temu zmienialam im na wieksze.

Ja pierdziele. Stenka chyba cos pila :P Ilez by mi musieli zaplacic bym tak sie blaznila czyvto skaczac czy oceniajac. Omg!

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-07, 21:38   #219
HaGie
Zadomowienie

Bakus a dlaczego twierdzisz, że masz za małą dawkę? Skoro endo tak przepisał, to myślę, że trochę powinnaś brać taką dawkę i obserwować organizm, to niestety nie są cudowne tabletki i nie unormują hormonów i tsh z dnia na dzień, poziom hormonów zależy od wielu rzeczy, nawet pora dnia i dzięn cyklu mają spore znaczenie i wpływ na poziom hormonów tarczycy. Nie ma sensu też od razu zaczynać od wysokiej dawki, ja też na początklu narzekałam i marudziłam, że powinnam mieć większą dawkę eutyroxu, ale lekarz mi wytłumaczył, trochę się przemęczyła, ale od jakiegoś czasu mam hormony w jako takiej normie, chociaż zdarzają sie gorsze okresy. Ja teraz biorę 50, a nie mam tarczycy. jeszcze niedawno brałam 75.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
No to twoja ma duza. Moje chyba standard. Ale rosna im stopy jak szalone. Kapcie z wrzesnia juz miesiac temu zmienialam im na wieksze.

Ja pierdziele. Stenka chyba cos pila :P Ilez by mi musieli zaplacic bym tak sie blaznila czyvto skaczac czy oceniajac. Omg!

Przepraszam, właśnie sprawdziłam polską rozmiarówkę i jednak ma 29 haha więc nie jest aż tak źle

Ten program to w ogóle jakaś żenada, czekam na Twoja twarz brzmi znajomo

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Martolina czujesz jakieś działanie tych suplementów?

99-->96
-->66
Stary 2015-03-07, 21:40   #220
martolina1982
Zakorzenienie

Nieeeee

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-07, 21:57   #221
HaGie
Zadomowienie

pewnie za wcześnie, to dopiero jeden dzień

99-->96
-->66
Stary 2015-03-07, 22:16   #222
Joanna XL
Zakorzenienie

Domowe nachos Coś czuje że waga mnie jutro ukaże Ale jutro już nic nie ruszam-żadnego świętowania

Muszę się chyba przyzwyczaić do imprez z dziećmi - bo moje jest spoko ale wieksza ilość rocznych Ale zaczynanie o 16 jest fajne No i pozbyłam się paczki michałków (cały tydzień nie ruszyłam) a dostaliśmy dwie karuzelki ... Czysty zysk- bo właśnie mieliśmy kupować

Ja dziś bardzo romantycznie ustaliłam ze na dzień kobiet to sobie wybiorę porządną torebkę...Chyba że do kwietnia w płaszcz wiosenny nie wejdę Jakże praktycznie
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 23:02   #223
bakus13
Rozeznanie

tamlin wstawilam zdjecie pierwszych lepszych zeby czasu nie tracic na szukanie tych konkretnych. Robi w duzych napieciach sieciowych.

hagie pisze tylko o swoich przypuszczeniach. W poniedzialek ide bardziej w sprawach gin to sie dowiem przy okazji o sprawy endo.

joanna niezly prezent. Ja czekam do jego powrotu i dam mu dzien, a potem wyjdzie czy mam z siebie robic ''obrazona nastolatke'' Trzymam kciuki na dopiecie sie.
Stary 2015-03-09, 07:31   #224
martolina1982
Zakorzenienie

co z tym forum

całą niedziele próbowałam napisać posta. nawet życzeń Wam nie złożyłam. przyjmijcie spóźnione

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2015-03-09 o 07:32
Stary 2015-03-09, 07:34   #225
creature666
Zakorzenienie

Siema z wieczora
Ja tylko na chwilunię. JesteM po 13h pracy, więc no ten tego

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ten post miał się pojawić wczoraj wieczorem, a nie dziś. Tak czy inaczej spóźnione, ale szczere życzonka z okazji Naszego Święta
Stary 2015-03-09, 08:52   #226
Ashya_
Zakorzenienie

Matko bez wizażu i Was to jak bez ręki ale dalej nie wyświetla się, że nowe posty są dodane

Spóźnione Wszystkiego Najlepszego

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Wczoraj nie miałam jak poćwiczyć to co zwykle bo siostra przyszła z chłopakiem i psem To mój tata mi zrobił wojskowy trening brzuszki(trzymał nogi nie puścił i liczył) krzesełko, pompki, skłony, przysiady i stał nade mną i darł się jak jakiś zbyt ambitny oficer no i wyszło, że do wojska to się nie nadaje
Stary 2015-03-09, 09:26   #227
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry tatuś

Psychiczny wizaż nam zepsuł dzień kobiet

Mati dostał rowerek biegowy od sąsiadów. Wysłałm Kropa by zapytał czy sprzedadzą bo ten ich dzieciak już na większy się przesiadł, a Ci nie chcą kasy i dali ten rowerek. Ale mi głupio, będę pytała ile chcą, a jak nie to kupię coś temu Maćkowi fajnego. Tylko co dla 5-cio latka?
Stary 2015-03-09, 09:36   #228
martolina1982
Zakorzenienie

ja tez wlasnie na tapecie rowery. musze używane jakies kupic dziewczynkom bo zadna juz nie ma dobrego. i strach troche. na olx jest troche, ale np120km od nas. jechac by sie rozczarować? nie wiem sama.

tamlin ładnie z ich strony. biegowe są swietne. tez oddalismy nasz synkowi znajomych. kup jakiś samochód.

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-09, 09:57   #229
KuckaKuc
Raczkowanie

Ale miałam nadrabiania

Cześć kobitki - zaległe kwiatki:

U mnie spadek 2kg, ale przyznaje, że szalałam od czwartku, a o weekendzie i wielkim pucharku lodów nie wspomnę...

Czytałam, że piszecie o edno., ja się w końcu zapisałam prywatnie - pierwszy raz w życiu do endokrynologa-ginekologa - podobno jakiś nieziemsko dobry lekarz dr Michał Kunicki, była któraś?
Kurcze musi być dobry, skoro prywatnie czeka się ponad miesiąc na wizytę.
Stary 2015-03-09, 11:21   #230
bakus13
Rozeznanie

Cytat:
co z tym forum

całą niedziele próbowałam napisać posta. nawet życzeń Wam nie złożyłam. przyjmijcie spóźnione
daj spokoj masakra, wkurzalo mnie to strasznie, ze nie moge nic napisac, a wpierw chcialam sie pozalic, a potem powiedziec o niespodziance. Na koniec posta bedzie.
Wzajemnie : roza:

Ashya czyzby tata oficer?

tamlin co sie stalo, ze psychicznie? Kurde wychodzi, ze jestesmy uzaleznione od wizaz chociaz nawet dobre uzaleznienie mamy na pewno lepsze jak fajki, dragi, alko itp.

KuckaKuc a masz badania zrobione? Bez badan nic ci nie powie tylko wydrze kase za to, ze zrobi wywiad i da skierowanie na badania. Od razu zapisz sie na drugi termin juz teraz skoro piszesz, ze czeka sie miesiac.

Pamietacie jak pisalam, ze w dzien kobiet moge jedynie liczyc na esa ''wszystkiego najlepszego, kocham cie'' ? No wiec bylam wrozka i takiego esa doslownie tego samego dostalam. Mialam od razu o tym napisac ale wizaz zrobil numer nam wszystkim. Wypilam kawe u mamy, bo u niej spalam zeby do lekarza dzis pojsc i miec z kim dziecko zostawic i tez oddac auto siostrze, bo potrzebne bardzo jej bylo wczoraj i dzisiaj(czeka mnie miejski dzis) no i dzwonic domofon mama odbiera myslac, ze ulotki, a facet sie odzywa, ze przesylka do mnie. Zdziwiona strasznie stalam pod drzwiami i czekalam az wejdzie na gore, a gdy otworzylam:
ukazal sie z kurier, z usmiech i kwiatuszkami z bilecikiem
Mezuz sie tym razem postaral w koncu moje narzekania, ze kwiaty, czekoladki inne drobiazki mozna dac na odleglosc bez wychodzenia z domu. A juz myslalam, ze bez okazji bede zmuszona wymyslec i dac duza koperke z napisanem ''delegacyjny niezbyt romantyka'', a w srodku papateria, kartki okolicznosciowe, zelpeny i znaczki.

Z moim zakwasem cos jest nie tak, przynajmniej tak sadze
Produkuje sie juz jakis 3-4dzien (wstawilam dwa, drugi dzien pozniej) i ma strasznie malo tych pecherzykow oraz jakos bardzo znaczaco sie nie podniosl w gore. Siedzi sobie w spokoju kolo kaloryfera. Co moge zrobic zeby jakos mu pomoc?

Zmykam do kuchni robic tortille z kurczakiem i sie szykowac do lekarza, bo chwile po 13 musze wyjsc na autobus.
Stary 2015-03-09, 14:10   #231
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bakus13 Pokaż wiadomość

Ashya czyzby tata oficer?
Emerytowany górnik ale w wojsku był (dalej ma sentyment, uwielbia wszystko co się z wojskiem wiąże) ale zrezygnował z zawodowego i wrócił bo bał się ze mama mu ucieknie sprzed nosa zanim zdąży się oświadczyć i hajtnac a tak to może bym w Krakowie mieszkała o ile bym istaniala wgl historia ich poznania to dla mnie jest historia życia normalnie

U mnie na obiad rybka i warzywa

Edytowane przez Ashya_
Czas edycji: 2015-03-09 o 14:13
Ashya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 14:59   #232
tamlin111
Zakorzenienie

Ja no, nie ma posta mojego

Co oni maja z tym wizażem

Bakus super, że mąz taka niespodziankę sprawił
Stary 2015-03-09, 17:54   #233
martolina1982
Zakorzenienie

https://m.youtube.com/watch?v=Hz-nII29Is8

Po pierwsze to bakus sprobuj zrobic wg przepisu ze strony, ktora ci podalam. Mnie roanie jak glupi az wylazi czasem jak za duzo juz go w sloju.

Gratki dla meza i radze ci sowicie mu podziekowac by mial dobre skojarzejia. Do obejrzenia polecam!!!!!!! to co podlinkowalam na gorze (nie moge na tel wkleic linka tam gdzie chce tylko idzie mi zawsze na poczatek).

Ashya opowiedz. Lubie romantyczne historie.

Ja dietuje ladnie wierzac w cudowna moc specyfikow

Te treningi smiech na sali. 5 min. Ale zakwasy w tylku mam. Oj bardzo ze mna zle ze po czyms takim mam zakwasy.

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-09, 19:45   #234
HaGie
Zadomowienie

Ach ten wizaż, wczoraj nie działał, dziś jakaś przerwa techniczna...

u nas też ostatnio wypłynął temat rowerów, bo dziecię wyrosło ze swojego i trzeba kupić nowy

Bakus i jak po wizycie u lekarza?

KuckaKuc piszesz, że miesiąc się czeka do endo na prywatną wizytę. To i jak super, u mnie w mieście obecnie nfz nie podpisał umowy z żadnym endokrynologiem, bo podobno większość ich obowiązków mają przejąć lekarze rodzinni. A na prywatną wizytę czeka się jakieś pół roku, a dwóch najlepszych lekarzy w mieście w ogóle już nie umawia nowych pacjentów. I najlepiej przed wizytą zrób sobie badanie krwi, bo inaczej tylko wydasz kasę na wizytę, podczas której nic sie nie dowiesz, bo bez badan lekarz nic Ci nie powie. Zrób sobie TSH, ft3 i 4, antyTPO - to podstawa.

99-->96
-->66
Stary 2015-03-09, 20:10   #235
Ashya_
Zakorzenienie

Marta moi rodzice mieszkali w klatkach obok siebie ale jakoś się nigdy nie poznali i jak mieli jakieś 18-19 lat to poznali się na domówce u jakiegoś wspólnego kolegi i sie kłócili kto ją odprowadzi więc uznali, że zagrają w karty kto odprowadzi moją mamę do domu, no to tata się zawziął, wygrał i wyszedł z domówki z mamą a potem się dziwili, że klatkę koło siebie mieszkają i tak już zostało za to ja się nie mogę napatrzeć na zdjęcia jak mój tata był młody, taki przystojny a teraz bojler wielki

Kupiłam sobie topy w lidlu ale kurcze to S to dość luźne jest myślę czy ich nie wyprać na 60 stopni to się trochę skurczą no i majtki ale strasznie gumka odcina mi pośladki na pół mam zbyt sflaczały tyłek chyba

Edytowane przez Ashya_
Czas edycji: 2015-03-09 o 20:13
Stary 2015-03-09, 20:13   #236
tamlin111
Zakorzenienie

Ashya te w wielopakach kupiłaś? Jeśli tak to się rozciągną jeszcze, bo mam takie z kiedyś. Szmaty się zrobiły,szersze niż dłuższe.
Lidl ma dziwną rozmiarówkę, wkurzające to jest.
Stary 2015-03-09, 20:30   #237
Ashya_
Zakorzenienie

Tamlin no w paczce 3szt to jak będe prać to na 60 stopni wstawię jednak
Stary 2015-03-09, 20:37   #238
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Obawiam się, że musiała byś je wygotować
Stary 2015-03-09, 20:48   #239
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
może je oddaj?
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:49   #240
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że musiała byś je wygotować
jak to nie pomoże to pewnie tak zrobię

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
może je oddaj?
Też opcja ale w sumie się przydadzą chociaż do spania akurat

Zaraz będę pić piwo jagodowe bo dorwalam ale się wlicza w bilans no i pocwiczone już dzisiaj

Edytowane przez Ashya_
Czas edycji: 2015-03-09 o 20:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości