Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 10:34   #211
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
No mój dokłądnie mówi tak samo.
oj aakkzzii takam ciekawa kto u Ciebie w brzuszku mieszka

chcem Weronikę

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:49   #212
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
xXAnetaXx gratuluje córci

A ja 5:30 już z piesami po lesie chodziłam,piękne słońce,choć chłodno było,ale nie ma tego cholernego wiatru co wczoraj szalał.Piękne chmurki na pogodę,ale zeby nie było że cud miód malina to dzisiaj moje życie jest jak striptiz transwestyty-wszystko pięknie cacy aż tu nagle...uj Moje dziecię przypomniało sobie jak to mama przyjaźniła sie do niedawna z haftowaniem i.......postanowiło znowu nas ze soba zparzyjaźnić.
Mam tyle do zrobienia dzisiaj i nie wiem czy wgl się ruszę "do ludzi".raczej nic mi nie zaszkodziło. ot,Młoda dowcipnisia-pewnie po mnie -robi se z matki jaja o poranku

Sandrusia napisz po obchodzie co z Tobą zdecydowali. i się trzymaj,powodzenia
Za wcześnie wstałaś :P I dziecko stwierdziło, że jemu się to nie podoba :P
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
tak i wyjdzie, że tylko ja na liście nie wiem jakiej płci jest dziecko, tym bardziej nie wybraliśmy imienia, nie mam wózka ani nic dla dziecka

myślę, że po tym remoncie zacznę coś ogarniać..

wczoraj dowiadywałam się o SR blisko mojej miejscowości ale tam już nie prowadzą bo nie ma chętnych (płatna - 480 zł) ale dogadałam się z położną (z Madalińskiego), że przygarnie nas do siebie na indywidualne SR weekendowe bliżej 32 tygodnia. Fajnie mi się z nią rozmawiało miło gdyby się trafiła podczas porodu
Nie przesadzaj, ja też jeszcze nic nie zdecydowałam, a jest nas 50 i mało która zna płeć
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja mam tak ze nie cgce żeby się domyślił, ale żeby obowiązek myślenia o tym ci trzeba zrobić w domu nie spoczywał tylko na mnie. Nie chce mu mówić jak mamusia, co ma robić w domu. O to czasami walczymy. Mówię mu: rozejrzyj się czasem, jak widzisz ze kosz jest pełny to wstaw pranie i nie czekaj aż ci powiem. Mnie to bardzo cieszy jak on sam o coś zadba od razu się czuje taka spokojna. Może to głupie bo jak mu powiem żeby coś zrobił to zwykle robi, ale nie chce tu być od rozkazywania.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
No u mnie to jest nie do przeskoczenie, ale to jest wina teściowej. Nigdy nic nie wymagała, NIC. Nawet swoich ubrań popranych, poprasowanych do szafki nie chował, tylko mamusia układała. Czaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaasem wyjmie ze zmywarki albo śmiecie wywali, tzn frakcjęsuchą. Ostatnio ten organiczny kipiał, więc postawiłam na środku kuchni. Myślisz, że się domyślił? 2 dni chodził obok, dopełniał, aż mu wreszcie powiedziałam, czy jest tak mało domyślny, żeby te śmiecie wywalić. Walka o sedes trawała łoooooo. Ale powiedziałam, że nie będę myła i nie umyłam. Niech sra na brudnym jak mu nie przeszkadza. To wczoraj się oburzył, że nie umyła. Kuźwa powiedziałam mu, że w ciąży nie będę i basta. A jeszcze młoda wymazała pastą do zębów klapę i zaschła ale był zły Dzisiaj z rana oczywiście foch, bo wczoraj powiedział, że ja odwiezie rano a dzisiaj już mu się nie chciało wstawać, ale co mnie to, ja musze zawsze wstać, to jak się zdeklarował to niech zapitala i się cieszy, że przygotowałam mu ubranie dla małej i nie musi sam wymyślać białego stroju Nie no mojemu to wszystko przeszkadza, ale żeby sprzątnąć? Zapomnij, pogadać to tak. A jak skarpet albo majtek nie ma w szufladzie to siędo kosza z praniem nie skala żeby zajrzeć, NIE MAM Majtek!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Witam się witam się U mnie już 19t, czas przelatuje mi przez palce. Praca, uczelnia, urządzanie nowego mieszkania i przeprowadzka. Dnie lecą jak szalone Ale mam kochanych braci wiecie, w weekend będziemy już przewozić nasze rzeczy do nowego mieszkanka i brat zadzwonił dzisiaj, że przyjeżdżąją obydwaj w piątek, żeby nam pomóc, żebym ja niczego nawet nie dotykała, jedyne na co liczą to jakiś dobry obiad, bo lubią jak ja coś ugotuję Miło z ich strony bardzo, no i pomoc się przyda na pewno!

Co do wózka to ja jestem jednak zdecydowana na Jedo Fyn , myślałam nad bartatiną, ale ciężko mi jest z nią jakoś, więc mógłby być problem w sklepie na przykład w wąskich alejkach.

Tusia
piewsza strona pełna profeska U mnie też jest dziewczynka już na 100% i będzie Gabrysia (miała być Hania, ale dużo ich ostatnio wokół nas). I połówkowe mam 15.05 o godzinie 18.30.

Wiecie co, już naprawdę czuję dokładnie ruchy dzidzi, ale mąż jak przykłada łapkę to nic nie czuje Chyba jeszcze trochę czasu minąć, musi poczekać na mocniejsze kopniaki Ja dziś będę dzwoniła na Karową, bo chcemy się zapisać do szkoły rodzenia i wynająć tam położną.

Jeżeli chodzi o smoczki to najlepszy uspokajacz to curaprox (smoczek medyczny). Jest bardzo dziwny i nie wygląda jak standardowy smoczek no cena poraża... Poza tym nie ma opcji pokazaniu dziecku innego smoczka, bo ten jest trochę niewygodny, ale spełnia swoją funkcję i jest najbezpieczniejszy na ryku dla wszystkich narządów artykulacyjnych. Nie wiem tylko jak wygląda wtedy karmienie butelką, bo z tego co wiem ta firma produkuje tylko uspokajacze.
A mnie logopedka powiedziała, że to bzdura z tymi zmoczkami. I tak na prawdę to dziecko sobie smoczek wybierze, nie my Bo może mu np kształt nie odpowiadać i za chiny go nie będzie ciumciać. No i niestety, ale smoczki mają to do siebie, że giną jak skarpety w pralce

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:54   #213
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

jak to jest z tymi żłobkami, tam dziecko nie może chodzić w pampersie ? musi sikac już na nocnik ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 10:57   #214
fatal21
Wtajemniczenie

Smoczki mowicie....hmmm dla Zosi miałam 12 różnych firm i co?i nic żaden Królewnie nie odpowiadał.A butelka dr browns tak.Ja miałam 5 smoków od zawsze i była masakra jak jednego nie mogłam znaleźć.Dodam ze ssalam do 5-6 rz i problemu ze zgryzem brak wiec wg mnie to nie smoki maja zgubienny wpływ na szczękę a raczej papki DK jedzenia przez długi czas.Niektóre mamy do 2 lat blenduja dzieciom jedzenie.
oczywiście nikogo nie namawiam do dawania smoków ale z doświadczenia jako niania wiem ze o wiele lepiej tzn spokojniej chowa się dziecko ze smokiem.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

W zlobkach nie ale w przedszkolach chyba juz tak
Stary 2015-04-21, 11:09   #215
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fanfelka Pokaż wiadomość
Witam się z wszystkimi wrześniowymi Mamusiami
Nie udzielam się z Wami za często ale cały czas na bieżąco staram się czytać- czasami trudno ogarnąć 15-20 stron .
Ja już po połówkowym. W brzuszku na 100% jest dziewczynka i będzie Michasia lub Jagódka. Ma cudowne duże wargi (po tatusiu) i już czuję ewidentnie ruchy które porównałabym do dużego balona przesuwającego się pod powłokami brzusznymi.
U mnie w przedszkolu są dwie sisotry jedna Jagódka, a druga Kalina

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
TusiaeM,
W poprzednim wątku pisałaś o liście rzeczy dla dziecka. Możesz umieścić
link w pierwszym wątku.
Ok, zaraz spróbuje

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Fajnie jakbyś dodała też to o tych wózkach, ktora jaki ma
Ok, możecie mi wysyłać pw z wózkami

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
jak to jest z tymi żłobkami, tam dziecko nie może chodzić w pampersie ? musi sikac już na nocnik ?
W żłobku chodzą w pampersach

Co do twardnienia brzucha, to ja wieczorami mam nie twardy, ale taki napięty, to chyba nic groźnego? A dziś w nocy złapał mnie jakiś ból z lewej strony brzucha

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:16   #216
owieczkaa
Zakorzenienie

Info dla dziewczyn z Gdańska - przebudowali H&m w Manhattanie i jest naprawdę duży i solidny kąt z ciuchami ciazowymi. Kupiłam sobie dwie sukienki. Tanio nie było ale dwie porządne chciałam mieć.

Ja tez mam twardy brzuch wieczorem i wiecznie mnie coś kłuje, już na to nie zwracam uwagi. Gin mówi ze to normalne okej i mam to olać no to tak robię
Stary 2015-04-21, 11:17   #217
party_girl7
Zakorzenienie

W żłobku pieluchy, ale w przedszkolu juz obowiązkowo bez pieluch.

Ja wróciłam z 2 godzinnego spaceru trochę wieje, ale ładne słoneczko. Musiałam się ruszyć bo wczoraj cały dzień w domu i az mnie głowa rozbolała wieczorem. Wstawiłam juz zupę marchewkowa, czekam aż się ugotuje
A na drugie danie kielbaska i sałatka bo zostały z urodzin.

Sandrusia91 trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło i żeby nie było to nic poważnego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 11:28   #218
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
W żłobku pieluchy, ale w przedszkolu juz obowiązkowo bez pieluch.

Ja wróciłam z 2 godzinnego spaceru trochę wieje, ale ładne słoneczko. Musiałam się ruszyć bo wczoraj cały dzień w domu i az mnie głowa rozbolała wieczorem. Wstawiłam juz zupę marchewkowa, czekam aż się ugotuje
A na drugie danie kielbaska i sałatka bo zostały z urodzin.

Sandrusia91 trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło i żeby nie było to nic poważnego.
Zależy od przedszkola. U nas niby wymóg jest aby dziecko sikało w wieku 3 lat do nocnika ale nie wszystkie dzieci z musisz
Stary 2015-04-21, 11:28   #219
mamcia092015
Raczkowanie

Hej Dziewczyny Ale pędzicie! Ja dzisiaj ruszam na połówkowe, mam nadzieję że poznam w końcu płeć i że wszystko ok u dzidziolka.

A co do H&m to w sklepie online są sezonowe obniżki cen i jest kilka rzeczy ciążowych w promocji.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:30   #220
mamcia092015
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Zależy od przedszkola. U nas niby wymóg jest aby dziecko sikało w wieku 3 lat do nocnika ale nie wszystkie dzieci z musisz
U nas w przedszkolu dziecko musi być samodzielne tzn wołać sikuu i samo jeść. A przyjmują od 3 lat a jak już bez pampersa jest to nawet młodsze.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 11:32   #221
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
17 stron ? w takim razie mi gdzieś pokasowało połowę
Taaaa... Ty napisałaś już na 20, a ja.na 21 .(jestem na apliakcji).
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 11:43   #222
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Taaaa... Ty napisałaś już na 20, a ja.na 21 .(jestem na apliakcji).
Ja w apce mam teraz 12 stronę Ale chyba można sobie ustawić ilość postów na stronę i w tym tkwi szczegół
Stary 2015-04-21, 11:44   #223
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w apce mam teraz 12 stronę Ale chyba można sobie ustawić ilość postów na stronę i w tym tkwi szczegół
Ja mam 22, nawet nie wiem jak się ustawia strony. Fakt jest, ze koło 500 mamy nowy wątek

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Ja mam 22, nawet nie wiem jak się ustawia strony. Fakt jest, ze koło 500 mamy nowy wątek
Sorry, 23
Stary 2015-04-21, 11:45   #224
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja mam 23 stronę.
Na stronie h&m są obniżki ale rozmiary jakie zostają to inna rzecz...
Stary 2015-04-21, 11:46   #225
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam 23 stronę.
Nom, ja również masz aplikacje?
Stary 2015-04-21, 11:47   #226
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, ja również masz aplikacje?
Tak na kompie gdzieś połowa mniej jest zawsze czyli pewnie kolo 11-12 strony.
Stary 2015-04-21, 11:50   #227
truskafffka91
Wtajemniczenie

Wytłumaczy mi ktoś jaka jest różnica między Usg prentalne, a normalne? I jak czesto to prentalne jest ?
Stary 2015-04-21, 11:57   #228
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Owieczki jaki wybralas?Ja chyba jedno fyn albo mutsy rider.Jakoś te dwa mi się podobają.

Podoba mi się ten jedo fyn. Muszę o nim poczytać.

Cytat:
Skąd ja to znam
Daję wytyczne:
1- zrób to
2-zrób tamto
3-siamto
4-owamto
Znam jednego,który sam widzi syfilis,bród,kurze i się z własnej woli zajmuje porządkami.
Zastanawiam się i śmiem twierdzić,że to wina matek naszych chłopów,że nie nauczyły,że nie przyzwyczaiły swoich synów dbać o porządek.

Nie zawsze tak jest. Czasami po prostu taki charakter. Mój jest pracowity, ale lubi poleżeć i mu to nie przeszkadza. Jak ja bym nie posprzątała albo nie zrobiła tego to nic by nie powiedział. Brud zauważy jak muchy zaczną latać. Jeśli natomiast o ubiór chodzi to nie wyjdzie z mała plamką. Ten typ tak ma.

Mój dzisiejszy brzuchol. W tle remont. Proszę się nie przerazić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20,1f.jpg (40,9 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Airish88
Czas edycji: 2015-04-21 o 11:58
Airish88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:02   #229
elcia88
Wtajemniczenie

witam, ja czekam dziś na wizyte , mam nadzieje ze cos już tam dojrzy gin i powie mi co za ktoś tam u mnie siedzi, bo sama jakos nie chce dac o sobie znac, siedzi cichutko i ani kopnać mamusi

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Melduje sie po dlugiej przerwie
Bylam nega zabiegana i chora rowniez wiec ciezko mi bylo do Was zagladnac. Jestem juz po polowkowym. Mialam dzisiaj Nasza Majeczka wazy juz 385 gram i wszystko w jak najlepszym porzadku
Gratuacje

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez fanfelka Pokaż wiadomość
Witam się z wszystkimi wrześniowymi Mamusiami
Nie udzielam się z Wami za często ale cały czas na bieżąco staram się czytać- czasami trudno ogarnąć 15-20 stron .
Ja już po połówkowym. W brzuszku na 100% jest dziewczynka i będzie Michasia lub Jagódka. Ma cudowne duże wargi (po tatusiu) i już czuję ewidentnie ruchy które porównałabym do dużego balona przesuwającego się pod powłokami brzusznymi.
Super , gratulacje córusi
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 12:02   #230
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Ale pędzicie! Ja dzisiaj ruszam na połówkowe, mam nadzieję że poznam w końcu płeć i że wszystko ok u dzidziolka.

A co do H&m to w sklepie online są sezonowe obniżki cen i jest kilka rzeczy ciążowych w promocji.
Ja też dziś po 16 mam usg prenatalne i zarazem połówkowe-moja ginekolog idzie na łatwiznę. Jak już ktoś zdecydował się,że idzie na prenatalne i płaci to ona zerka na wyniki a sama już usg nie robi.

Cieszę się,że wreszcie porządny lekarz fachowym okiem spojrzy dokładnie na Malucha.Wreszcie będzie film i zdjęcia!
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:04   #231
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXAnetaXx Pokaż wiadomość
ja po wizycie na 100 % dziewczynka akurat na usg miala czkawke i lapala sie za nosek pomachala mamusi wymiary ok, wszystko super

Ania nawet nie wiesz jak sie ciesze z Twojej corci nie bylam na biezaco ale jak tylko weszlam to pytalam co tam na usg wyszlo

My będziemy miec Alicję z Krainy Czarów

pięknaaaa strona wątku
kolejna dziewuszka, super piękne imie Alicja, tez o nim myślałam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Wy juz ruchy czujecie, a ja dziś 18 tydz. zaczynam i nic nie czuje widac musze jeszcze troche poczekac
Mysza , nie jestes jedyna
Stary 2015-04-21, 12:05   #232
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
U mnie w przedszkolu dziecko musi być odpieluchowane

Cytat:
Wytłumaczy mi ktoś jaka jest różnica między Usg prentalne, a normalne? I jak czesto to prentalne jest ?
Po prostu prenatalne jest dokładniejsze, lekarz sprawdza więcej parametrów. Robi się je 3 razy (12-14 tydzień, 18-22 tydzień, po 32 tygodniu)

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Ale ładnie wyglądasz
Widzę, że mamy podobny gust, co do wózków. Ja się właśnie zastanawiam nad X-landerem i Jedo Fyn

Idę na wyprawę do Rossmana spacerkiem

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:05   #233
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja mam 23 stronę.
Promocja dla dzieci czy dla mam?

Ja też dzisiaj sobie kupiłam sukienkę z H&M na allegro

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-04-21 o 12:06
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 12:12   #234
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Nie zawsze tak jest. Czasami po prostu taki charakter. Mój jest pracowity, ale lubi poleżeć i mu to nie przeszkadza. Jak ja bym nie posprzątała albo nie zrobiła tego to nic by nie powiedział. Brud zauważy jak muchy zaczną latać. Jeśli natomiast o ubiór chodzi to nie wyjdzie z mała plamką. Ten typ tak ma.

Mój dzisiejszy brzuchol. W tle remont. Proszę się nie przerazić.
W sumie to nie jest ogromniasty ten brzucholek, bardziej jakbyś podjadła
a co do podziału oboiwazków i wywiązywania sie z nich przez meżów. ja na swojego nie moge narzekać. ogolnie to ja się raczej zajmuje domem bo on sporo pracuje i nie ma czasu ani siły ale od kad jestem w ciazy to stara mi sie pomagac chociażby w odkuzrzaniu czy myciu podłóg. jak mnie nie ma to tez w domu porządek i obiad zrobiony. no nie ukrywam ze mam taki charakter że często denerwuje mnie jak coś robi bo ja bym to lepiej zrobiła ale ważne ze sie stara

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

a co do listy zakupoow wyprawkowych, fajnie jakby była gdzies jakas sciągawka zamieszczona, wiec jak ktoś ma taką listę to chetnie skorzystam z pomysłow

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Sandrusia dobrze ze to jednak nie wyrostek i ze pomału Ci przechodzi. dobrze ze pojechałaś do tego szpitala

nie mysl ze cie strasze, bo po prosttu przypomiało mi sie ze, Moja szwagierka miała takie napaday bólowe w ciazy i , cały czas podejrzewali nerki. ale nic nie wychodziło i przechodzilo tak szybko jak sie pojawiało. ale po porodzie , chyba z tydzien okazałao sie ze jednak to był wyrostek i szybko na stół. na szczescie wszytsko się dobrze skończyło
Stary 2015-04-21, 12:14   #235
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaritkaaa Pokaż wiadomość
Ja też dziś po 16 mam usg prenatalne i zarazem połówkowe-moja ginekolog idzie na łatwiznę. Jak już ktoś zdecydował się,że idzie na prenatalne i płaci to ona zerka na wyniki a sama już usg nie robi.

Cieszę się,że wreszcie porządny lekarz fachowym okiem spojrzy dokładnie na Malucha.Wreszcie będzie film i zdjęcia!
Akurat ja też idę na płatne prenatalne i mój gin nie robi mi w tym czasie usg jak mam wizytę, bo do końca nie wiadomo czy częste usg nie szkodzi dziecku, zresztą polskie towarzystwo ginekologii zaleca 3 badania usg przez całą ciążę, a i tak wszystkie mamy częściej, wiec nie ma co narzekać.
Stary 2015-04-21, 12:18   #236
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat ja też idę na płatne prenatalne i mój gin nie robi mi w tym czasie usg jak mam wizytę, bo do końca nie wiadomo czy częste usg nie szkodzi dziecku, zresztą polskie towarzystwo ginekologii zaleca 3 badania usg przez całą ciążę, a i tak wszystkie mamy częściej, wiec nie ma co narzekać.
Ja w ubezpieczeniu mam dwa USG, ale w maju idę na trzecie płatne 4D.

Jeśli ktoraś miała już 2-3 razy USG to jest szcześciarą, bo ja na połówkowe idę dopiero za tydzien i to będzie moje drugie.

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-04-21 o 12:20
Stary 2015-04-21, 12:23   #237
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja rozumiem Wydaje mi się, że wystarczy się podzielić obowiązkami po prostu Tzn tak - u nas to działa, u innych może by nie działało, nie wiem : my mamy tak, że np tż jest odpowiedzialny za śmieci, zmywanie, prysznic i szyby - i ja się nie wtrącam, nie rozkazuję ani nic, nie pytam, czy to zrobi, tylko on to robi, bo to jego przydział obowiązków Ale mówię, to działa akurat u nas, bo ja np nie chciałabym, żeby tż wstawiał pranie, bo ja sama muszę (i lubię)
My mamy cześć rzeczy podzielone na stałe (np gotowanie i zmywanie) a reszta wg potrzeby i warunków, mąż pracuje na różne zmiany.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-04-21, 12:24   #238
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jeszcze nie używałam na dziecku ale wydaje mi się fajna. Mam tą antykolkową ale nie tą cienką. Smoczek jak dla mnie w kształcie sutka (chociaż moje i tak większe od tego smoczka ), więc powinien być ok Wiadomo, że czasem dziecku nie podpasuje dana butelka i już, ale myślę, że będzie ok. Mi się podoba i jest wygodna do trzymania, bo ma wklęsłe boki, więc wygodnie się trzyma i nie jest duża. Mi się podoba
I ponoć polecana przez lekarzy :

Super, że już jest lepiej! Na pewno nie będzie operacji, ustawią Cię tam do pionu i szybko wyjdziesz!

Czemu Ci się wydawało, źle wstawił pranie? :

Eej, ja nie rozumiem, czemu się kobiety czepiają facetów, że się nie domyślają różnych rzeczy. Ja tak miałam z mamą, jak z nią mieszkałam - ciągle oczekiwała, że się domyślę, co trzeba zrobić w domu (i najlepiej kiedy i w jakiej kolejności).
Ale tak jak nie siedzę w głowie swojej mamie i nie wiem, co chce, żebym zrobiła, tak nie siedzi mi w głowie tż.
Zresztą to by się pewnie skończyło tak, że tż by np wstawił sam pranie, a ja bym się wkurzyła, bo bym sobie umyśliła, że bardzo chciałam uprać jeszcze jakąś bluzkę i teraz A przecież co to za problem: "wstawisz pranie?" - raptem dwa słowa i zrobione
A to tak trudno domyślić się, że skoro po obiedzie w zlewie są brudne naczynia, to może je umyć. Że jak zaprasza kolegę to należy posprzątać leżące rzeczy.
a czasem można spytać się czy coś należy zrobić.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:25   #239
xXAnetaXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry .

Sandrusia- kciuki .

Co do butelek ja mam 2 NUK i Chicco. Obie dostałam. Zobaczymy bo obie sa antykolkowe i inne szmery bajery. A i tak wyjdzie w praniu jak zwykle

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Co do imienia u nas tez bedzie Alicja

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

To będziemy mieć obie Alicje czarodziejki

36/40
III Trymestr
nasze 2300g szczęścia
xXAnetaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 12:25   #240
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w ubezpieczeniu mam dwa USG, ale w maju idę na trzecie płatne 4D.

Jeśli ktoraś miała już 2-3 razy USG to jest szcześciarą, bo ja na połówkowe idę dopiero za tydzien i to będzie moje drugie.
Ale Ty nie z PL, a każdy kraj ma swoje zalecenia. Większość z nas jest w Polsce wiec porównujemy ilość usg tych robionych tu w kraju.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości