|
|
#211 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Was gin. wysyłał do okulisty?
|
|
|
|
#212 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samą myśl słabo mi. W szpitalu pielęgniarka coś niemrawo pobierała tą krew. Raz nie mogła znaleźć żyły, to miałam upuszczaną krew z dłoni W tym labie do którego chodzę, "pyk" i już krew pobrana, nawet nie wiem kiedy. ![]() Cytat:
![]() Biedna! Przyda Ci się niestety ten syrop z Gemini. Cytat:
![]() Zazdraszczam! Cytat:
Ja dzisiaj weszłam do tramwaju w bojowym nastroju i grzecznie poprosiłam laskę, żeby ustąpiła mi miejsce przeznaczone dla ciężarnych. Bo oczywiście nikt nie raczył sam z siebie ustąpić. Za pierwszym razem udała, że podziwia krajobraz za oknem i mnie nie słyszy. Dopiero za drugim razem, raczyła łaskawie podnieść zada. Jak mnie coś takiego wkurza! Wszędzie trzeba się dopraszać. Padłabym w tym dusznym, śmierdzącym tramwaju, to jeszcze by mnie zdeptali...Koniec gorzkich żali ![]() Cytat:
Cytat:
Super, że się wszystko układa!
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-05-26 o 14:08 |
||||||
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostrość wzroku też pewnie zbada przy okazji. Najpierw zakropi Ci oczy, potem po ok. 20 minutach zrobi badanie. Jeśli będzie badał tylko dno oka to ok. 3-4 minut, jeśli będzie to robił przy użyciu tzw. soczewki to ok. 10 minut w sumie.
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Co do ustępowania miejsca ja ostatnio u lekarza byłam jedyna, która stała w poczekalni i to wiecie mała poczekalnia, 4 krzesła, 4 osoby siedzą a ja stoję z brzuchem naprzeciwko nich
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam traume z okulistami ![]() Kiedyś jeden na mnie na wrzeszczał, że literek nie widze, dlatego teraz badania ostrości widzenia unikam jak ognia, więc mnie nie pocieszyłaś Cytat:
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#218 | |
|
Zadomowienie
|
Jak pytałam gina czy mogę rodzić w soczewkach czy mam zdjąć i rodzić w okularach - to powiedział, że to nie jemu oceniać i powinnam iść do okulisty.
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostrość sprawdzał, ja byłam raz w listopadzie a teraz dwa razy. Czasem pyta czy widzę literki, czasem każe czytać. A boisz się sprawdzania ostrości?
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ale sama z siebie poszłam bo mam wadę wzroku i wolałam sprawdzić czy wszystko ok z dnem oka i siatkówką i czy mogę rodzic siłami natury
Cytat:
nie bój się, przecież to dla twojego dobra. Raz na jakiś czas się zbadasz i będziesz miała spokój na kilka lat. idziesz teraz do tego samego okulisty? inny na pewno nie będzie krzyczał, źle trafiłaś wtedy, na buca jakiegoś Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-26 o 14:15 |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Skończyłam prasowanie dla Franka Jeszcze tylko drugi rożek będę musiała wyprać i wyprasować, jak przyjdzie, ale generalnie pierwsze prasowanie zakończone ![]() Cytat:
Do 6 tygodni może się utrzymywać żółtaczka. Ale jeśli białka oczu dziecka są żółtawe to warto kontrolować bilirubinę. U Leosia rosła niestety... I jak miał 8 tygodni, miał 10ktotnie przekroczoną normę I byliśmy w szpitalu przez tydzień. Nie wiem dlaczego nie włożyli go po prostu pod lampy, tylko kazałi odstawić od piersi na kilka dni, ale na szczęście po tych bodajże 3 dniach bilirubina sporo spadła.Jeśli będzie słońce, to wystawiaj go jaknajczęściej, bo to podobno często pomaga Mam nadzieję, że wszystko u Was się samo unormuje i że u mnie sytuacja się nie powtórzy teraz... Rybka myślę, że 4 koszule ci wystarczą. W ostateczności jedną ci w domu szybko wypiorą i przywiozą z powrotem.[/QUOTE] no właśnie też tak sobie myślę, choć mąż mi na pewno koszuli nie wyprasuje ![]() [QUOTE=rybkaa90;51530111] Jejuu jak mi duszno! Chyba będzie padać, a ja muszę jechać na badania. Mam już dość tego pobierania krwi! Całe ręce mam pokłute, jak jakaś narkomanka...[/QUOTE]ja tak samo... a teraz raz w tygodniu muszę krew badać przez małopłytkowość... I siniaki mi się robią straszne w miejscu wkłucia...
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
pfff weź tam owoce, jakas podpierducha
![]() ja nie byłam u okulisty. może jak nie ma wskazań- w sensie nie masz poważnej wady albo problemu z oczami to poprostu nie trzeba
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będzie idealnie ale ważne że czysta
|
|
|
|
|
#226 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mi smaka narobiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niby grosze tam są, ale jak im trzeba zapłacić to nie ma mowy o spóźnieniu się Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pocę się strasznie od połowy ciąży, teraz jest jeszcze gorzej, a wieczorami mam straszne uderzenia ciepła ale lekarka mówiła ze to minie po ciazy ![]() Ja pytałam gina o to to jak nie mam problemów ze wzrokiem to nie musze iść. Tak samo dentysta. Cytat:
|
|
#227 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zostawi Cię, zebyś nawbijała szpitalowi kasę z nfz ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna wielka masakra...trauma z dzieciństwa...u okulisty nie byłam około 5 lat![]() Cytat:
przez tamtego frajera z 5 lat u okulisty nie byłam
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, luzik, nie typujcie mnie tak
Ja juz wczoraj okna w kuchni pomylam, dzis w sypialni plus 2 duze lustra z szaf przesuwnych i nic pewnie i tak bede czekac na poczatek czerwca na wywolywanie takze moge kogos przepuscic w kolejce. Dzis jeszcze chce pozrec dzienny limit: cwiartke arbuza i pol kg truskawek bo pewnie po porodzie juz nie zjem.
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiec w tej kwesti nie mogę narzekac ![]() Cytat:
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mojej T to plus mieszkania z nią był tylko ten jeden, że zostawała z wnuczką. |
||
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już po ćwiartce arbuza, mam jeszcze pół kg truskawek i pół kg czereśni Szkoda, że nie można się najeść na zapas :P Akurat rodzimy w sezonie i przy kp sobie nie pojemy...
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze słodyczy mogę zrezygnować, ale z owocami będzie ciężko. Uwielbiam truskawki, arbuzy, czereśnie, wiśnie... Do tego bób, fasolka szparagowa, młoda kapusta.
|
|
#235 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ci chłopcy to są jednak skomplikowani ;-) Ja się nie pocę, podejrzewam że to po prostu hormony i teraz nie bardzo mamy na to wpływ. Cytat:
A moja mama z okazji dnia matki ugosciła nas torem lodowym bezowo - malinowym... Mniam,mniam mniam :-D Cytat:
|
||||||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
mycha_818 nic dziwnego, że byłaś w szoku! Człowiek nie jest przyzwyczajony do takich uprzejmości, prędzej spodziewałabym się tego że chce mnie przejechać tym wózkiem
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używałam etiaxil bo na mnie antidral nie działał ale się skończył. Z tym że pod pachami byłam zawsze tylko spocona a teraz to między piersiami...pod piersiami..masakra
Co do zlobka u mnie 45tys mieszkańców i jeden publiczny żłobek...bosko a prywatny to tak ok.1000 zł wyjdzie Siedzę w poczekalni.zapytam o ten Singla przy okazji...a jak mnie czacha boli ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Już mamusie lutowe są kiedy ten czas tak leci
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-26 o 15:00 |
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzedawczyni miła ![]() moja ciąża się kończy a nigdzie nie spotkałam się z ustąpieniem miejsca, przepuszczeniem w kolejce. Ludzie tylko udają, że mnie nie widzą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Na samą myśl słabo mi. W szpitalu pielęgniarka coś niemrawo pobierała tą krew. Raz nie mogła znaleźć żyły, to miałam upuszczaną krew z dłoni 

Zazdraszczam!
Bo oczywiście nikt nie raczył sam z siebie ustąpić. Za pierwszym razem udała, że podziwia krajobraz za oknem i mnie nie słyszy. Dopiero za drugim razem, raczyła łaskawie podnieść zada.
Jak mnie coś takiego wkurza!
Wszędzie trzeba się dopraszać. Padłabym w tym dusznym, śmierdzącym tramwaju, to jeszcze by mnie zdeptali...
Pewnie teraz będę dużo rzadziej, ale w miarę możliwości będę pisać co u nas. A Tymek cudowny, grzecznutki poki co. Ładnie przybiera, do wagi urodzeniowej brakuje mu już tylko 70 gram. Ja mam sporo pokarmu a mlodzian ładnie współpracuje bo najada się w 10 minut
Super, że się wszystko układa! 

Ze słodyczy mogę zrezygnować, ale z owocami będzie ciężko. Uwielbiam truskawki, arbuzy, czereśnie, wiśnie... Do tego bób, fasolka szparagowa, młoda kapusta.