Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 14:03   #211
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Was gin. wysyłał do okulisty?
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:03   #212
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ty widziałaś moje żyły? Od paru ładnych lat oddaję honorowo krew więc mam piękne zrosty na zgięciach
Nie i nie chcę widzieć Na samą myśl słabo mi. W szpitalu pielęgniarka coś niemrawo pobierała tą krew. Raz nie mogła znaleźć żyły, to miałam upuszczaną krew z dłoni W tym labie do którego chodzę, "pyk" i już krew pobrana, nawet nie wiem kiedy.

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Tż odpalił plan treningowy na xboxie i powiem wam, że patrzyłam na to i zazdrościłam. Mam nadzieję, że jak już będę mogła to mnie to mega wkręci i będę usypiać małą i ćwiczyć

Witam się tak w ogóle w 40tc zakatarzona.
Dzisiaj mam wizytę także zobaczymy czy mała sie wybiera na ten świat
Trzymam kciuki za wizytę
Biedna! Przyda Ci się niestety ten syrop z Gemini.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
to jest świetny pomysł, zawsze pomaga

jade odebrać wyniki, dowiem sie czy mam kiłe a potem do mojej mamusie na ciasto z truskawkami
O jeju ciasto z truskawkami! Zazdraszczam!

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
A więc jeszcze nie rodzę,grzecznie trzymam się kolejki
Wg lekarza dotrwam do terminu. Szyjka dopiero lekko sie zaczela skracac, jestem pozamykana,dziecię wysoko główkę ma.
Morfologia w normie,L4 wypisane,nawet mi PIERWSZY RAZ pan w autobusie ustapil miejsca. Dzień dobroci jakis

Też planuje isc na rok macierzynskiego.
Ale Cię zaszczyt kopnął, normalnie w szoku jestem! Ja dzisiaj weszłam do tramwaju w bojowym nastroju i grzecznie poprosiłam laskę, żeby ustąpiła mi miejsce przeznaczone dla ciężarnych. Bo oczywiście nikt nie raczył sam z siebie ustąpić. Za pierwszym razem udała, że podziwia krajobraz za oknem i mnie nie słyszy. Dopiero za drugim razem, raczyła łaskawie podnieść zada. Jak mnie coś takiego wkurza! Wszędzie trzeba się dopraszać. Padłabym w tym dusznym, śmierdzącym tramwaju, to jeszcze by mnie zdeptali...
Koniec gorzkich żali

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Zjadlam kilogram czeresni chyba obiad dzisiaj pozniej bedzie bo sie objadlam jak BONK

Ja zamierzam sie obkupic w sierpniu na wyprzedazach jak juz bede wiedziala jak wygladam po ciazy mniejwiecej.
Czereśnie! Uwielbiam!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej. Daje znać ze dziś wychodzimy i właśnie czekam na TZ i Julka. Jestem ciekawa jego reakcji na braciszka Pewnie teraz będę dużo rzadziej, ale w miarę możliwości będę pisać co u nas. A Tymek cudowny, grzecznutki poki co. Ładnie przybiera, do wagi urodzeniowej brakuje mu już tylko 70 gram. Ja mam sporo pokarmu a mlodzian ładnie współpracuje bo najada się w 10 minut Pozdrawiamy
Jak cudnie! Super, że się wszystko układa!

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-05-26 o 14:08
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:03   #213
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Na co dzień noszę szkła kontaktowe więc rozumiem, że do okulisty mam iść ślepa? a bada on też ostrość wzroku czy tylko samo dno oka?ile trwa takie badanie?
No masz iść w okularach. W soczewkach Ci nie zbadana dna oka.
Ostrość wzroku też pewnie zbada przy okazji.
Najpierw zakropi Ci oczy, potem po ok. 20 minutach zrobi badanie.
Jeśli będzie badał tylko dno oka to ok. 3-4 minut, jeśli będzie to robił przy użyciu tzw. soczewki to ok. 10 minut w sumie.
Stary 2015-05-26, 14:05   #214
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie a powinien?

06.09.2014
Stary 2015-05-26, 14:06   #215
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Marta1881, ja też byłam na badaniu dna oka i nie mam przeciwwskazań do porodu sn. Na czym to polega? Siadasz sobie, opierasz głowę o maszynę i okulista sobie tam świeci w oko i sprawdza czy wszystko w porządku To nic nie boli
Mehja miała oczy zakrapiane, a mi nic nie zakrapiał i nie czekałam

Pszczoua, ale Ci zazdroszczę, że wychodzisz już z Maluszkiem do domu
Ilonus, to musiałaś mieć badaną siatkówkę, dna oka nie zbadasz bez rozszerzenia źrenic. No albo miałaś tak na łapu capu

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Co do ustępowania miejsca ja ostatnio u lekarza byłam jedyna, która stała w poczekalni i to wiecie mała poczekalnia, 4 krzesła, 4 osoby siedzą a ja stoję z brzuchem naprzeciwko nich
Stary 2015-05-26, 14:07   #216
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
zakropliła mi oczy, po ok. pół godz. znowu i po ok. godzinie badanie. Świeciła jakąś "latarką" w oko, sprawdzała przy różnych urządzeniach a potem normalne badanie ostrości wzroku czyli czytanie literek z tablicy. Łącznie 2 godziny mi to zajęło ale ja byłam na nfz, może prywatnie szybciej to robią
Kurcze..nie mam 2 h
Mam traume z okulistami
Kiedyś jeden na mnie na wrzeszczał, że literek nie widze, dlatego teraz badania ostrości widzenia unikam jak ognia, więc mnie nie pocieszyłaś
Cytat:
Marta1881, ja też byłam na badaniu dna oka i nie mam przeciwwskazań do porodu sn. Na czym to polega? Siadasz sobie, opierasz głowę o maszynę i okulista sobie tam świeci w oko i sprawdza czy wszystko w porządku To nic nie boli
Mehja miała oczy zakrapiane, a mi nic nie zakrapiał i nie czekałam

Pszczoua, ale Ci zazdroszczę, że wychodzisz już z Maluszkiem do domu
A Ty prywatnie czy n a nfz? tobie ostrość sprawdzał?
Stary 2015-05-26, 14:07   #217
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ilonus, to musiałaś mieć badaną siatkówkę, dna oka nie zbadasz bez rozszerzenia źrenic. No albo miałaś tak na łapu capu

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Co do ustępowania miejsca ja ostatnio u lekarza byłam jedyna, która stała w poczekalni i to wiecie mała poczekalnia, 4 krzesła, 4 osoby siedzą a ja stoję z brzuchem naprzeciwko nich
ale prostaki!

06.09.2014
Stary 2015-05-26, 14:10   #218
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Jak pytałam gina czy mogę rodzić w soczewkach czy mam zdjąć i rodzić w okularach - to powiedział, że to nie jemu oceniać i powinnam iść do okulisty.

Cytat:
Cytat:

Może i miałam na łapu capu, hmmm... Byłam prywatnie, powiedziałam, żeby mnie zbadał pod kątem porodu sn, że tak chciałabym rodzić i czy mogę w soczewkach.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:12   #219
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze..nie mam 2 h
Mam traume z okulistami
Kiedyś jeden na mnie na wrzeszczał, że literek nie widze, dlatego teraz badania ostrości widzenia unikam jak ognia, więc mnie nie pocieszyłaś

Ja byłam prywatnie.
Ostrość sprawdzał, ja byłam raz w listopadzie a teraz dwa razy. Czasem pyta czy widzę literki, czasem każe czytać.
A boisz się sprawdzania ostrości?
Stary 2015-05-26, 14:13   #220
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam prywatnie.
Ostrość sprawdzał, ja byłam raz w listopadzie a teraz dwa razy. Czasem pyta czy widzę literki, czasem każe czytać.
A boisz się sprawdzania ostrości?
Boję, bom ślepa jak kret
Stary 2015-05-26, 14:13   #221
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
nie ale sama z siebie poszłam bo mam wadę wzroku i wolałam sprawdzić czy wszystko ok z dnem oka i siatkówką i czy mogę rodzic siłami natury

Cytat:

zgadzam się

Cytat:
Kurcze..nie mam 2 h
Mam traume z okulistami

nie bój się, przecież to dla twojego dobra. Raz na jakiś czas się zbadasz i będziesz miała spokój na kilka lat. idziesz teraz do tego samego okulisty? inny na pewno nie będzie krzyczał, źle trafiłaś wtedy, na buca jakiegoś

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-05-26 o 14:15
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:14   #222
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Skończyłam prasowanie dla Franka Jeszcze tylko drugi rożek będę musiała wyprać i wyprasować, jak przyjdzie, ale generalnie pierwsze prasowanie zakończone

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
kurczę ja słyszałam ze do 6 tygodni moze byc ta zółtaczka, lekarka nie wyglądała na mocno zaniepokojoną, mamy się jeszcze w czwartek pokazać mam nadzieję ze nie bede go musiala odstawiać od piersi

Julek w klubie
spokojnie
Do 6 tygodni może się utrzymywać żółtaczka. Ale jeśli białka oczu dziecka są żółtawe to warto kontrolować bilirubinę. U Leosia rosła niestety... I jak miał 8 tygodni, miał 10ktotnie przekroczoną normę I byliśmy w szpitalu przez tydzień. Nie wiem dlaczego nie włożyli go po prostu pod lampy, tylko kazałi odstawić od piersi na kilka dni, ale na szczęście po tych bodajże 3 dniach bilirubina sporo spadła.
Jeśli będzie słońce, to wystawiaj go jaknajczęściej, bo to podobno często pomaga
Mam nadzieję, że wszystko u Was się samo unormuje i że u mnie sytuacja się nie powtórzy teraz...

Rybka myślę, że 4 koszule ci wystarczą. W ostateczności jedną ci w domu szybko wypiorą i przywiozą z powrotem.[/QUOTE]
no właśnie też tak sobie myślę, choć mąż mi na pewno koszuli nie wyprasuje

[QUOTE=rybkaa90;51530111]
Jejuu jak mi duszno! Chyba będzie padać, a ja muszę jechać na badania. Mam już dość tego pobierania krwi! Całe ręce mam pokłute, jak jakaś narkomanka...[/QUOTE]

ja tak samo... a teraz raz w tygodniu muszę krew badać przez małopłytkowość... I siniaki mi się robią straszne w miejscu wkłucia...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:14   #223
industria
Zakorzenienie

Cytat:

takie rzeczy to ja lubię a nie jakieś owoce
pfff weź tam owoce, jakas podpierducha owoce to jest namiastka

ja nie byłam u okulisty. może jak nie ma wskazań- w sensie nie masz poważnej wady albo problemu z oczami to poprostu nie trzeba
Stary 2015-05-26, 14:17   #224
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

no właśnie też tak sobie myślę, choć mąż mi na pewno koszuli nie wyprasuje
jak będzie musiał to jakoś tam wyprasuje nie będzie idealnie ale ważne że czysta
Stary 2015-05-26, 14:17   #225
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Boję, bom ślepa jak kret
No ale masz źle dobrane soczewki? Ja mam wadę -8.00 więc jestem ślepa jak ślepy kret, no ale przecież w soczewkach widzę
Stary 2015-05-26, 14:20   #226
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Zjadlam kilogram czeresni chyba obiad dzisiaj pozniej bedzie bo sie objadlam jak BONK

Ja zamierzam sie obkupic w sierpniu na wyprzedazach jak juz bede wiedziala jak wygladam po ciazy mniejwiecej.
ale mi smaka narobiłaś

Cytat:

Marei, trzymam kciuki, żeby u Ciebie w końcu ruszyło...
Będę się przyglądać czy nic mi nie zaczyna cieknąć za bardzo, na razie cisza...

Byłam w Zusie zanieść zwolnienie, też sobie w kulki lecą, już mi za dwa mi nie wypłacili i dopiero za tydzień dostanę kasę

Właśnie wcinam arbuza, kupiłam też truskawki i czereśnie Ale będzie dziś wyżerka
Ooo Poldzik też po czereśniach, ja sobie fundnęłam pół kilo- i tak mnie 17 zł kosztowało...
No to czereśnie jeszcze drogie

Cytat:
Ilona u nas powiedzieli, że 29 będą wszystko wypłacać, wszystkie zaległości
Teraz do mnie dotarło, że mi jeszcze z pita nie wypłacili niby grosze tam są, ale jak im trzeba zapłacić to nie ma mowy o spóźnieniu się

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam nie iść do pracy. W sensie, że finansowo to duża strata.
No i ja bym chyba jajko zniosła siedząc w domu, naprawdę moją psychę strasznie by to zryło

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

czereśnie nam wredota wkleiła
Ja też nie wyobrażam sobie nie pracować

Cytat:
Hej. Daje znać ze dziś wychodzimy i właśnie czekam na TZ i Julka. Jestem ciekawa jego reakcji na braciszka Pewnie teraz będę dużo rzadziej, ale w miarę możliwości będę pisać co u nas. A Tymek cudowny, grzecznutki poki co. Ładnie przybiera, do wagi urodzeniowej brakuje mu już tylko 70 gram. Ja mam sporo pokarmu a mlodzian ładnie współpracuje bo najada się w 10 minut Pozdrawiamy
daj znać jak synek zareaguje na braciszka

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
To my mamy lepsza opcje bo składka 42,50 miesięcznie od lebka a dostaniemy po 1800 zł na jedno

Tylko jak żłobek wyniesie tyle co pensja to już nie ma aż takiego sensu

Super ze wszystko u Was ok

Hello.
Byliśmy z siurkiem młodego i lekarza i powiedziała że to nie Stulejka tylko napletek się przykleil.kazała kupić zwykły alantan i ściągać ta skórkę. Więc nie jest zle...

Idę za pół godziny na wizytę..

Kurde zaczęłam się strasznie pocic
Boje się pielęgnacji chłopca
Ja pocę się strasznie od połowy ciąży, teraz jest jeszcze gorzej, a wieczorami mam straszne uderzenia ciepła ale lekarka mówiła ze to minie po ciazy

Cytat:
Ja pytałam gina o to to jak nie mam problemów ze wzrokiem to nie musze iść. Tak samo dentysta.

Cytat:

Straszne to jest. Zero zrozumienia
Stary 2015-05-26, 14:21   #227
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Ja mam jedną parę, ale nie lubię ich. Ten panel zjeżdża mu z brzucha.
mi też mam podobny wielkościowo brzuch do Twojego

Cytat:
Dzien dobry! Spokojna noc byla dzis widzę ;-) ja się zaraz zbieram do Zusu, muszę zwolnienie podrzucić.
W ogóle robilam rano kawę i nagle cos mi kapnelo na stopę (bylam w samej koszulce) patrze a tam na podłodze kilka plam, cos ze mnie wycieka, niby sluz ale taki jakis bardziej mokry, nie rozciagliwy :P ciekawe co to było, mam nadzieję, że samochodu nie zaleję A szkoda by bylo bo mam go dopiero od piątku
ooo czyżby się coś zapowiadało?

Cytat:
Wczoraj miałam wizytę u gin. Szyjka długa, zamknięta. do porodu się nie szykuje;P
Mały mocno ściśnięty, nie mogła go dokładnie zmierzyć, wyszło jej, że waży 3200, ale powiedziała, że to z pewnością nie jest prawidłowa waga
Łożysko w II stopniu dojrzałości, mam mało wód płodowych,ale nie jest to małowodzie.
W środę mam ktg, ale mam przyjechać już z torbą, bo być może mnie zostawi...tylko cholerka wie po co uparła się, że te moje ciśnienie jest kosmiczne, a nigdy nie przekroczyło 145/95...
W czwartek idę do okulisty na badanie dna oka...któraś z was to miała?

a zostawi Cię, zebyś nawbijała szpitalowi kasę z nfz

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ja w sumie też się z wkładkami nie rozstaje, bez nich zle się czuje :/
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U mnie nadal nic... miałam mieć rano cesarskie, ale czop odszedł i postanowiliśmy poczekać do jutra... jeszcze jeden dzień tej męczarni wytrzymam.
oby się samo rozkręciło
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:23   #228
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:

nie bój się, przecież to dla twojego dobra. Raz na jakiś czas się zbadasz i będziesz miała spokój na kilka lat. idziesz teraz do tego samego okulisty? inny na pewno nie będzie krzyczał, źle trafiłaś wtedy, na buca jakiegoś
Do innej idę teraz. Ale jak sobie przypomnę jak tamten po mnie jechał jedna wielka masakra...trauma z dzieciństwa...u okulisty nie byłam około 5 lat
Cytat:
No ale masz źle dobrane soczewki? Ja mam wadę -8.00 więc jestem ślepa jak ślepy kret, no ale przecież w soczewkach widzę
Soczewki mam na -3,75 ale na bank widzę gorzej, chociaż na widzenie w soczewkach nie narzekam...albo mi się tylko wydaje, że widzę przez tamtego frajera z 5 lat u okulisty nie byłam
Stary 2015-05-26, 14:24   #229
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dziewczyny, luzik, nie typujcie mnie tak Ja juz wczoraj okna w kuchni pomylam, dzis w sypialni plus 2 duze lustra z szaf przesuwnych i nic pewnie i tak bede czekac na poczatek czerwca na wywolywanie takze moge kogos przepuscic w kolejce. Dzis jeszcze chce pozrec dzienny limit: cwiartke arbuza i pol kg truskawek bo pewnie po porodzie juz nie zjem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:25   #230
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Ja czereśnie mogłabym non stop jeść. Za to za wiśniami nie przepadam.
W ogóle to zawsze nie mogę się doczekać na maliny, jeżyny, jagody, truskawki i czereśnie.
Ja też zawsze czekam na wszystkie sezonowe owoce - dodam jeszcze boróweczki

Cytat:
A moja tesciowa gotuje to co ja lubie
Nawet maz i tesciu narzekaja, bo rzadko jest makaron (ja raczej nie jadam)
Moja też jak nas na obiad zaprasza to pyta na co mamy ochote i przygotowuje to wiec w tej kwesti nie mogę narzekac

Cytat:
Super wiadomości

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:27   #231
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U mnie nadal nic... miałam mieć rano cesarskie, ale czop odszedł i postanowiliśmy poczekać do jutra... jeszcze jeden dzień tej męczarni wytrzymam.

Ilonus to mogły być wody. Załóż wkładkę i jak coś znowu pocieknie to do położnej lub gina zadzwoń. Żeby za długo nie chodzić w razie czego z pęknie tym pęcherzem.
.
Miłego dnia!
bidulka trzymam kciuki żeby ten poród w końcu nadszedł
Stary 2015-05-26, 14:27   #232
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Mialo byc zdjecie moich czeresni ale chyba nie umieM z telefonu dodawac.
Już dziewczyny napisały, że to czereśnie.
Cytat:
To ja używam antidralu, nawet nie pomyślałam, że nie można
Ja mam takie zimne poty, ręce, nogi, plecy wszystko
Powiedziała mi, że ogólnie lekarze nie polecają tego typu środków. Ja się zapytałam, bo on jest na bazie alkoholu, ale ledwo co przenika do organizmu.

Co do mojej T to plus mieszkania z nią był tylko ten jeden, że zostawała z wnuczką.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:31   #233
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dziewczyny, luzik, nie typujcie mnie tak Ja juz wczoraj okna w kuchni pomylam, dzis w sypialni plus 2 duze lustra z szaf przesuwnych i nic pewnie i tak bede czekac na poczatek czerwca na wywolywanie takze moge kogos przepuscic w kolejce. Dzis jeszcze chce pozrec dzienny limit: cwiartke arbuza i pol kg truskawek bo pewnie po porodzie juz nie zjem.
Ja już po ćwiartce arbuza, mam jeszcze pół kg truskawek i pół kg czereśni Szkoda, że nie można się najeść na zapas :P Akurat rodzimy w sezonie i przy kp sobie nie pojemy...
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:34   #234
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po ćwiartce arbuza, mam jeszcze pół kg truskawek i pół kg czereśni Szkoda, że nie można się najeść na zapas :P Akurat rodzimy w sezonie i przy kp sobie nie pojemy...
To mnie najbardziej smuci Ze słodyczy mogę zrezygnować, ale z owocami będzie ciężko. Uwielbiam truskawki, arbuzy, czereśnie, wiśnie... Do tego bób, fasolka szparagowa, młoda kapusta.

06.09.2014
Stary 2015-05-26, 14:39   #235
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Ja też! Ja też! Ja też!!! ;-)

Cytat:
Paranoja z tymi wypłatami, mi na początku pierwszą kasę wypłacili po 1,5 miesiąca... A gdybym nie miała oszczędności to chyba bym tynk ze ścian jadła.
Ja teraz przechodzę na ZUS. Zobaczymy jakie cyrki odstawią, już się boję...

Cytat:
Ale pięknie! Nie dość, że poród bez pęknięcia i nacięcia, to jeszcze w 10 minut dziecko się najada... Szok!!! ;-) Ale gratuluję :-*

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
To my mamy lepsza opcje bo składka 42,50 miesięcznie od lebka a dostaniemy po 1800 zł na jedno

Tylko jak żłobek wyniesie tyle co pensja to już nie ma aż takiego sensu

Super ze wszystko u Was ok

Hello.
Byliśmy z siurkiem młodego i lekarza i powiedziała że to nie Stulejka tylko napletek się przykleil.kazała kupić zwykły alantan i ściągać ta skórkę. Więc nie jest zle...

Idę za pół godziny na wizytę..

Kurde zaczęłam się strasznie pocic
No to super Ci chłopcy to są jednak skomplikowani ;-)

Ja się nie pocę, podejrzewam że to po prostu hormony i teraz nie bardzo mamy na to wpływ.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
oczywiście że tak po roku Gosie przejmie moja mama a ja na chwile wracam do pracy na cały etat. ta chwila ma potrwać jakieś pół roku bo wtedy chce zajść z drugą ciąże

nooooo, słodka jest

matko....moja mama zrobiła ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i truskawami. umarłam z rozkoszy

A moja mama z okazji dnia matki ugosciła nas torem lodowym bezowo - malinowym... Mniam,mniam mniam :-D

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nie i nie chcę widzieć Na samą myśl słabo mi. W szpitalu pielęgniarka coś niemrawo pobierała tą krew. Raz nie mogła znaleźć żyły, to miałam upuszczaną krew z dłoni W tym labie do którego chodzę, "pyk" i już krew pobrana, nawet nie wiem kiedy.

Trzymam kciuki za wizytę
Biedna! Przyda Ci się niestety ten syrop z Gemini.

O jeju ciasto z truskawkami! Zazdraszczam!

Ale Cię zaszczyt kopnął, normalnie w szoku jestem! Ja dzisiaj weszłam do tramwaju w bojowym nastroju i grzecznie poprosiłam laskę, żeby ustąpiła mi miejsce przeznaczone dla ciężarnych. Bo oczywiście nikt nie raczył sam z siebie ustąpić. Za pierwszym razem udała, że podziwia krajobraz za oknem i mnie nie słyszy. Dopiero za drugim razem, raczyła łaskawie podnieść zada. Jak mnie coś takiego wkurza! Wszędzie trzeba się dopraszać. Padłabym w tym dusznym, śmierdzącym tramwaju, to jeszcze by mnie zdeptali...
Koniec gorzkich żali

Czereśnie! Uwielbiam!

Jak cudnie! Super, że się wszystko układa!
Ja wczoraj chodzę po rossmannie z materiałową torbą z zakupami ale wcale nie ciężką, nawet nie dużą. Podchodzi od tylu ekspedientka z koszem na kółkach a w środku towar w kartonie i mówi "przepraszam". No to się odsunęłam bo myślałam, że chce przejść, a ona na to: "nie, nie ja do Pani". Podaje mi koszyk i mówi, żebym sobie tu włożyła torbę i późniejsze zakupy, a potem zostawiła przy ochronie, to ona sprzątnie. Wzięła karton z towarem i wyraziła nadzieję, że tak będzie mi wygodniej. Szok!!! Pierwszy raz miałam taką sytuację, az mi się głupio zrobiło, nie umiałam się zachować ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:45   #236
rybkaa90
Zakorzenienie

mycha_818 nic dziwnego, że byłaś w szoku! Człowiek nie jest przyzwyczajony do takich uprzejmości, prędzej spodziewałabym się tego że chce mnie przejechać tym wózkiem

06.09.2014
Stary 2015-05-26, 14:59   #237
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja używałam etiaxil bo na mnie antidral nie działał ale się skończył. Z tym że pod pachami byłam zawsze tylko spocona a teraz to między piersiami...pod piersiami..masakra

Co do zlobka u mnie 45tys mieszkańców i jeden publiczny żłobek...bosko a prywatny to tak ok.1000 zł wyjdzie

Siedzę w poczekalni.zapytam o ten Singla przy okazji...a jak mnie czacha boli

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Już mamusie lutowe są kiedy ten czas tak leci

Maja

Edytowane przez alkamor
Czas edycji: 2015-05-26 o 15:00
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:00   #238
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

A moja mama z okazji dnia matki ugosciła nas torem lodowym bezowo - malinowym... Mniam,mniam mniam :-D

Ja wczoraj chodzę po rossmannie z materiałową torbą z zakupami ale wcale nie ciężką, nawet nie dużą. Podchodzi od tylu ekspedientka z koszem na kółkach a w środku towar w kartonie i mówi "przepraszam". No to się odsunęłam bo myślałam, że chce przejść, a ona na to: "nie, nie ja do Pani". Podaje mi koszyk i mówi, żebym sobie tu włożyła torbę i późniejsze zakupy, a potem zostawiła przy ochronie, to ona sprzątnie. Wzięła karton z towarem i wyraziła nadzieję, że tak będzie mi wygodniej. Szok!!! Pierwszy raz miałam taką sytuację, az mi się głupio zrobiło, nie umiałam się zachować ;-)
dziś własnie będę robić ten tort!

Sprzedawczyni miła

moja ciąża się kończy a nigdzie nie spotkałam się z ustąpieniem miejsca, przepuszczeniem w kolejce. Ludzie tylko udają, że mnie nie widzą

Cytat:
mycha_818 nic dziwnego, że byłaś w szoku! Człowiek nie jest przyzwyczajony do takich uprzejmości, prędzej spodziewałabym się tego że chce mnie przejechać tym wózkiem
dokładnie
Stary 2015-05-26, 15:02   #239
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
czereśnie nam wredota wkleiła
Hihihihihi jestem zuaaaaa
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:02   #240
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
To mnie najbardziej smuci Ze słodyczy mogę zrezygnować, ale z owocami będzie ciężko. Uwielbiam truskawki, arbuzy, czereśnie, wiśnie... Do tego bób, fasolka szparagowa, młoda kapusta.
No bedzie ciężko z tego zrezygnować - slodycze mamy cały rok ale takie pyszne czereśnie tylko latem

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości