![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Witam się z Wami w 6 tygodniu ciąży...czy mogę dołączyć?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widziałam na drugim wątku ze pytałaś się o tygodnie ciąży. Przy IVF najlepiej liczyć od "owulacji" czyli punkcji. Ale liczenie od OM również funkcjonuje. Potem może się zmienić termin po USG I trymestru. U mnie rozstrzał był i na razie żaden termin się nie sprawdza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Nowastarsza witaj
![]() Danus trzymam kciuki bo czytałam ze uderzasz do szpitala. Życzę szybkiego rozwiązania I mądrych decyzji lekarza... Może Szymuś juz zechce spotkać się z rodzicami ♡♡ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny i pozdrawiam Was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Rozeznanie
|
Danae moje gratulacje! Jak się dowiedziałam, że już urodziłaś to od razu na mamusie wrześniowe i przeczytałam właśnie Twój opis porodu! Cudownie! Tak się cieszę, że Szymuś już jest z Wami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Tak, jestem z wątku Invimed/Invicta. Udało nam się za 1 razem in vitro w Invimedzie.
Staraliśmy się prawie 4 lata, ale nie chcę tego wspominać, bo to już jest za mną...teraz tylko do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Danae moje wielkie gratulacje !!
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Danusia Tobie już gratulowałam ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Danus gratulacje
![]() Emi ty następna? Kiedy masz tp? Mała a ty się oszczędzaj, bo jeszcze masz czas a czytam ze Gabrysia juz się spieszy na świat ![]() Witam się w drugim trymestrze ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-09-10 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się czujesz? Najpierw mała, potem ja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Myslalam ze ty jesteś przed Małą
![]() Poważnie ci się dluzylo?,mi to jakoś szybko leci.Niby nie liczę jakoś specjalnie tych tyg a tu się okazuje ze dopiero był 12 a już jest 14 ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty niedlugo wyprawke będziesz robic he he ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Jak dobrze pamiętam to mala ma termin na 6.10. ale juz po 20.09. moze się rozłożyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy po prenatalnych dzwonił do was lekarz?tydz temu miałam test pappa,dziś dzwoniła pielęgniarka z kliniki ze lekarz prosi o kontakt ale jak zadzwoniłam to się okazało ze jest nieuchwytny i mam cierpliwie czekać na tel...
Tak,cierpliwie...ja wariuje bo niewiem o co chodzi..usg wyszło super,dr powiedział ze mało prawdopodobne ze coś wyjdzie z krwi bo wszystkie parametry świetne. . Myślicie że coś mogło się zadziac??mam mega stresa,czy takie testy się mylą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Bombka, ja czekałam na wynik dwa tygodnie i moj lekarz potem na wizycie (nie wcześniej) nawet ich specjalnie nie omówił. Ale inny dr podczas badania usg mówił mi, żeby się nie przejmować na zaś nawet jak mi wyjdzie podwyższone ryzyko, bo w ciazach ze sztucznego rozrodu częściej ten wynik jest fałszywie dodatni. Wyczytał to w jakichś medycznych pismach naukowych. I temu lekarzowi zaufalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Ja nie mialam tego testu
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Emi, on jest nieobowiązkowy, dodatkowy test z krwi robiony w dniu usg pierwszego trymestru
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Mnie zastanawia to ze na usg wyszło wszystko dobrze a z krwi ryzyko tak wzrosło. .Odpisałam ci kochana na tamtym wątku,boje się bo teraz ryzyko wynosi1:97..
Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-09-12 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Witam w 38 tc
![]() BOMBKA w ogole to ponoc zwiekszone ryzyko zespolu downa z testu pappa wychodzi jak jest wyzsza beta hcg jak powinna ale wlasnia ta bete moze zaburzyc sztuczne zaplodnienie, tony hormonow ktore sie bierze itd ![]() Widzialam ze sie tu rozmawialo o moim rozpakowaniu ![]() ![]()
Gabrysia 9. 10. 2015r. ![]() Edytowane przez mala29lll Czas edycji: 2015-09-17 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Bombka, wybacz ze do dziś nie wrzucilam tej fotki z opisem badania, miałam problemy techniczne, dzis wrzucę.
Mala, 28 tc i rozwarcie?! Aaaaaaaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Eleo naprawdę nie szkodzi
![]() Mała mnie właśnie wyszło podwyższone wolne B hcg 99,15 i obnizone białko pappa 1,820 co wyczytalam ze może świadczyć o zespole.. Wiem ze u mnie jeszcze wiek robi swoje i tylko dlatego w zaleceniach mam amnio..dlatego jestem troszkę spokojniejsza ![]() Pisałam ostatnio z kilkoma wizazankami z innych wątków z takim samym problemem i okazuje się ze wszystkie albo urodziły zdrowe dzieciaczki albo po połówkowym okazało się ze wszystko jest idealnie...to też jest pocieszające. . Niewiem czy te 6 tyg czekając nie Zwariuje i Tż namawia mnie na te nieinwazyjne wiec po konsultacji z moim gin za tydz podejmiemy decyzję. . Bardzo wam dziękuję za wsparcie wiele to dla mnie znaczy :-* Kochana a to jeszcze nie za wcześnie na rozwarcie ???Szybko się Gabrysia pcha na świat, w brzuszku jest tak ciepło i dobrze że niech jeszcze siedzi grzecznie.. Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-09-17 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Bombka ja też uważam, że z Twoim dzieciaczkiem wszystko w porządku, ale rozumiem Twój strach. Ja też bym się bała i pewnie poddała tym nieinwazyjnym badaniom.
Mała niech ta Gabi Wasza jeszcze siedzi w brzuszku i czeka na bezpieczniejszy czas do wyjścia na świat :-* Za nami już prawie połowa, płci nadal nie znamy, bo dziecię uparte nie chce się pokazać ;-) Może na kolejnej wizycie 28 września ujawni nam kim jest ![]()
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No co Wy przeciez ja juz prawi ena wylocie. Już Gabrysia może śmiało wychodzić jak będzie chciała. Bombka ja bym chyba poczekała te 6 tygodni jak to aż 3000 tys kosztuje. W sumie co to teraz zmieni? Fakt upewnisz się, ze nie ma choroby, ale denerwuje się cżłowiek całą ciążę czy wsio ok. Hmm... sama nie wiem w sumie, bo nie byłam w takiej sytuacji, ale bardziej bym zrobiła jakby wyszło jeszcze coś nie tak na USG a jak tam wszystko było ok to lepiej kaskę zostawić na wyprawkę ![]() Daj znac co zdecydujesz.
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Mordsith dziękuję bardzo
![]() Czyli ty tez jeszcze nie wiesz kto zamieszkuje brzuszek,ciekawa jestem prawie tak samo jak swojego mieszkańca. Trzymam kciuki żeby się nieśmiałe dziecię ujawniło ;-) Mała a mi tak właśnie coś nie pasowało ale też się nie odzywałam,w końcu wiesz lepiej nie ![]() Wiesz kasa to tylko kasa ja juz wyluzowalam za to Tż zaczyna czytać i raz chce żebym robila test raz nie chce..Zwariować można z nim ;-) Zaczęłam rozmawiać z brzuszkiem i czuje ze wszystko z dzieciakiem ok. Powiedzcie mi jak wygląda to połówkowe,tez się robi jakieś badania czy tylko usg? Eleo kochana dziękuję za maila :-* poczytałam,fajnie to miałaś opisane u mnie tego brakowało. Jestem trochę spokojniejsza, wierzę w to będzie dobrze a wizyta juz a parę dni.. Pojawia mi się brzuszek ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-09-19 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Połówkowe to tylko USG. Nie ma już pobierania krwi
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Bombka zapomniałam napisac, że faktycznie widac juz brzusio chodzinko ![]()
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Bombka cudny brzuszek...
![]() A mnie od rana muli...bleeee ![]() Edytowane przez NowaStarsza Czas edycji: 2015-09-20 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Jaki ładny mały brzuszek
![]() Polowkowe to tylko usg, dr wtedy dokładnie mierzy dzieciaka, patrzy na budowę serca, narządy, bo wszystko ładnie widać. Ciesze się ze mój opis badania trochę pomógł. Nowastarsza, a nie przechodzi ci po sucharku, herbatniku itp? Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-09-20 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.