Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-15, 07:13   #211
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 1 :)

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Mój ojciec ma za dwie godziny przeszczep serca. Proszę o modlitwę aby wszystko skończyło się dobrze.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

kciuki Gosia. Będzie dobrze :-*

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
dzięki
ja biogaie i espumisan też daję na łyżeczce, tylko ten delicol jakiś taki gorzki jest wg mnie... wczoraj mialam odciagniete mleko i z nim mu podalam... dzisiaj dam Mu na łyzeczce, moze Jemu posmakują

Trzymam mocne kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze!

A ja znów mam kolejne pytanie: ma któraś z Was NEBULIZATOR? Nam pediatra poleciła wczoraj kupić (bo mały ma lekką chrypkę najprawdopodobniej od częstego płaczu z powodu tego brzuszka) i nie wiem jakiej firmy będzie najlepszy? Jest to rzecz, która przyda się pewnie nie raz, więc szukam czegoś fajniejszego Możecie coś polecić?
Ja mam. Rewelacyjny. Firma microlife. Polecam. Nigdy nic sie z nim nie dzialo a uzywany bardzo często. Maja go używała przez dwa lata dzień w dzień 2razy dziennie. Teraz przy wszelkich przeziebieniach też używamy. Rurka jest dosyc szeroka wiec olejki eteryczne tez go nie zapychaja. Nadaje sie również do podawania sterydów.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 07:16   #212
Mirabelka_90
Zadomowienie

Moj Maly wczoraj dzien przespal a w nocy harce. Teraz lezy ze mna i odsypia.
My w listopadzie lecimy do Polski i chrzcimy wtedy. Chcielismy ze slubem ale nie damy rady czasowo zalatwic formalnosci w usc. A i tak 30 osob zapraszamy. Pozniej obiad w restauracji.
Dziewczyny gdzie ubranko dla chlopca do chrztu kupujecie?
Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!

Dziewczyny, wiem ze juz o tym było,ale zrobił mi sie zastój w jednej piersi, mały ja ssie to tego nie ściąga, moze z laktatorem dłużej posiedzieć? Przykładałam termofor i nic, nie boli mnie ale boje sie zeby cos sie z tego złego nie zrobiło ...
Idz pod cieply prysznic i masuj porzadnie. U mnie dziala i pozniej az samo kapie ale laktatorem sciagnij
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 07:42   #213
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
My w listopadzie lecimy do Polski i chrzcimy wtedy. Chcielismy ze slubem ale nie damy rady czasowo zalatwic formalnosci w usc. A i tak 30 osob zapraszamy. Pozniej obiad w restauracji.

Idz pod cieply prysznic i masuj porzadnie. U mnie dziala i pozniej az samo kapie ale laktatorem sciagnij
Poszukaj w internecie. Sa tez sklepy typowo z rzeczami do chrztu i komunii ale ceny maja duzo wyższe.
My poki co mamy kombinezon z bialego milutkiego misia (bedzie grudzień) i body z yak jakby narysowanym krawatem i kamizelka. Musimy jeszcze jakis garnitur kupic.
Stary 2015-09-15, 07:52   #214
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ja biogaie i espumisan też daję na łyżeczce, tylko ten delicol jakiś taki gorzki jest wg mnie... wczoraj mialam odciagniete mleko i z nim mu podalam... dzisiaj dam Mu na łyzeczce, moze Jemu posmakują

A ja znów mam kolejne pytanie: ma któraś z Was NEBULIZATOR? Nam pediatra poleciła wczoraj kupić (bo mały ma lekką chrypkę najprawdopodobniej od częstego płaczu z powodu tego brzuszka) i nie wiem jakiej firmy będzie najlepszy? Jest to rzecz, która przyda się pewnie nie raz, więc szukam czegoś fajniejszego Możecie coś polecić?
znalazłam go
taki:
http://www.e-medicus24.pl/cat,24__IN...ICROLIFE_NEB50
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg NEB_50_large1.jpg (98,7 KB, 1 załadowań)
Stary 2015-09-15, 08:17   #215
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość

Ja mam. Rewelacyjny. Firma microlife. Polecam. Nigdy nic sie z nim nie dzialo a uzywany bardzo często. Maja go używała przez dwa lata dzień w dzień 2razy dziennie. Teraz przy wszelkich przeziebieniach też używamy. Rurka jest dosyc szeroka wiec olejki eteryczne tez go nie zapychaja. Nadaje sie również do podawania sterydów.
Cytat:
dziekuje

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:31   #216
MsLullaby
Zakorzenienie

Mirabelka ja bartkowi brałam w next, teraz może też tak zrobię, mi się typowo na chrzest nie podobają
Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 08:47   #217
martulka0991
Zadomowienie

Kitsi, ja piersze przykladalam lod (tzn.cos mrozonego, zazwyczaj mieso bo sie szybko nie rozmarza;-) ) nie dosc ze ulga w bolu to pomagal na zatory. Masowalam tez piers pod dobrze cieplym prysznicem, pozniej odciagalam laktatorem.
Cytat:
My kupilismy w eleclerc bialy pajacyk (sa tez takie z motywem typowo do chrztu ale my wzielismy taki prosty jednolity z wyszytym srebrna nitka misiem tzn tylko obramowka misia) pod spod biale body wlozymy jak bedzie chlodniej, dokupimy do tego czapke muche i buciki. Nie podobaja mi sie garnitury dla malych dzieci no i wydaja mi sie niewygodne...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:04   #218
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
ja1003moj maly tez ma czerwona pupcie...bo czesto pruta i robi otzy tym kleksa kupy i tak w ciagu godziny z 7 razy.. wczoraj mu robilam wietrzenie posladkow czyli lezal sobie bez pampersa z 1,5 godziny,zeby skora oddychala
...podkladoww ile poszlo to historia dzis juz lepiej i smaruje sudocremem
No to chyba mamy to samo... Zaczęłam się zastanawiać czy te podrażnienia nie sa też związane ze zmianą pampersów. Do póki używaliśmy oryginalnych pampersów było ok, tydzień temu zaczęłam dady i mu się pojawiły aż takie rany. Nie wiem czy maść którą mi przepisała lekarka jest taka fenomenalna czy faktycznie chodzi o pieluchy (od wczoraj znowu używamy pampersów) ale dziś jest o niebo lepiej

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
My kupilismy w eleclerc bialy pajacyk (sa tez takie z motywem typowo do chrztu ale my wzielismy taki prosty jednolity z wyszytym srebrna nitka misiem tzn tylko obramowka misia) pod spod biale body wlozymy jak bedzie chlodniej, dokupimy do tego czapke muche i buciki. Nie podobaja mi sie garnitury dla malych dzieci no i wydaja mi sie niewygodne...
Ja wczoraj próbowałam ubrać niby koszulowe body do chrztu... Masakra! Myślałam ze mały mnie zje...
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:06   #219
mms_22
Zakorzenienie

jesli chcecie to na czerwona pupe (z powodu odparzen czy uczulenia) moge Wam podac skladniki do masci robionej w aptece u nas sie sprawdza i wszystkie alantany, sudocremy i inne sie chowaja
z tym, ze 100g tej masci kosztuje ok 50 zl, ale ja zawsze prosze swoja pediatre o wypisanie recepty i place 8 zl

Igorek

Stary 2015-09-15, 09:10   #220
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
springtime nawiązała do chrzcin to tak z ciekawości zapytam - ile z Was nie chrzci dzieci? Bo coś czuję, że w mniejszości jestem :p
My nie chrzcimy dziecka. Pierwsze też nie ochrzczone i ślubu kościelnego też nie mamy.

Cytat:
i myślisz, ze bez problemu wypije je z łyżeczki? ja dzisiaj spróbowałam jedną kropelkę i myślałam, ze się Ja Małego karmię piersią (dokarmiam raz dziennie mm, ale nie zawsze) i nie wiem jak Mu je podawać...
Ja podaję Delicol z łyżeczki. Nie smakowałam i myślałam, że są słodkie, bo młody za każdym razem aż cmoka, jak je dostaje. Dostaje 5 kropel do każdego karmienie, no może oprócz nocy. Widzę, że jest trochę lepiej, ale jeszcze dokupię Biogaie i będę mu podawać.

Cytat:
Mój ojciec ma za dwie godziny przeszczep serca. Proszę o modlitwę aby wszystko skończyło się dobrze.

Trzymam kciuki bardzo mocno, aby wszystko się udało.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:11   #221
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie niedyskretne pytanie. Dzis minal mi miesiac od porodu i probowalismy sie "tyrpac", ale nie bylo szans.. czulam bol i pieczenie normalnie jakbym dziewica byla
czy ktoras tez tak miala moze ?
Ja tak miałam przez 1,5 roku. I jak się karmi piersią, to w żel nawilżający warto się zaopatrzyć bo susza będzie. Poza tym jest stres i nawet chyba większy niż za pierwszym razem sprobowac ur jeszcze trochę poczekać bo miesiąc to krótko by wszystko wróciło do starego ładu

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Julka nie spi od 1.15... Chodze po ścianach z niewyspania...
Ja miałam pobudkę dziś 4.30
Cytat:

Trzymam kciuki by wszystko poszło zgodnie z planem

Cytat:
dzięki

Ja mam i nawet podczas zwykłego kataru czy przeziębienia używamy

Zbieramy się na jakieś zakupy a potem na ważenie. Aż ciekawa jestem ile przybrała. Od ostatniego ważenia to już kluseczka się zrobiła
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 09:17   #222
MsLullaby
Zakorzenienie

Gosia kciuki dla taty!

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-09-15, 09:29   #223
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja powiedziałabym mu, że to co wyprawiają księża itd nie ma nic wspólnego z Bogiem
Ja idąc do kościoła modlę się do Boga, nie do księdza i w takim też przekonaniu będę małego wychowywać
Choć cała ta BANDA z kk też przyprawia mnie o ból głowy

Przypomnij mi ile jest różnicy pomiędzy Jaśkiem a Natalką ???[COLOR="Silver"]
Bartek jest niewierzący, ale stwierdził, że skoro mi o Boga chodzi, to sami możemy Małą ochrzcić...np w lesie, bi tam się czuje bliżej Stwórcy niż w kościele

Niecałe dwa lata - Żuk jest z 4.10, a Księżniczka z 29.08.

Cytat:
lula,vea to faktz jednym dzieckiem to jest mega sielanka nie wiem jak Wasze starsze dzieci ale moj jescze lubi sie budzic w nocy na picie...takze dzis wstawalam do noworodka ,2 razy i do.dwulatka tez dwa razy.. z tym starszym mam wiecej pracy jak.jest w domu! Jutro nie ma zmiluj odzie do.przedszkola bo katar juz minal lulu no naprawde Tobie wspoczuje byc z dwojka w domu..moj mama nadzieje,ze zacznie chodzic porzadnie do przedszkola.na razie byl dwa razy i bylo.bosko bez.niego
Janek nie wiedzieć czemu właśnie zaczął się w nocy budzić :banghead:
Kocham swoje potworki nad życie, ale chwile kiedy Jasko w zlobku a Małą q lozeczku są absolutnie cudowne :-D
Bo czasem nawet kawę ciepła zdążę wtedy wypić

Cytat:
Dziewczyny mam takie niedyskretne pytanie. Dzis minal mi miesiac od porodu i probowalismy sie "tyrpac", ale nie bylo szans.. czulam bol i pieczenie normalnie jakbym dziewica byla
czy ktoras tez tak miala moze ?

Trochę szybko - te 6 tygodni pologu po coś są ;-)

Cytat:

Duuuzo ciepłych myśli przesyłam. Będzie dobrze :-*

Karmimy się ;-)
Dzisiaj Bartek ostatni dzień na urlopie, więc wielkie porządki. A koło południa jedziemy zobaczyć, co tam na budowie słychać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:56   #224
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że w Pl
Ale skoro to tutaj to tak samo masakra jakaś!!!
Oglądam codziennie wiad.i jestem w szoku widząc to wszystko
I oczywiście jak się wypowiadają to wszyscy z nich mówią, że chcą do Niemiec
Cytat:
Trzymam mocno kciuki !!! Na pewno wszystko sie uda, ma dla kogo walczyc
Cytat:
Hej A my wlasnie po jedzonku ;-) probujemy zasnac... Tzn.ja, bo mały chyba nie zamierza teraz spac tylko gadać ;-)

Będzie dobrze, trzymam kciuki za Twojego tate zobaczysz, będzie walczył dla kochanej wnusi
Cytat:
dzięki

Cytat:
Trzymam kciuki!

Dziewczyny, wiem ze juz o tym było,ale zrobił mi sie zastój w jednej piersi, mały ja ssie to tego nie ściąga, moze z laktatorem dłużej posiedzieć? Przykładałam termofor i nic, nie boli mnie ale boje sie zeby cos sie z tego złego nie zrobiło ...
Cytat:

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
My nie chrzcimy dziecka. Pierwsze też nie ochrzczone i ślubu kościelnego też nie mamy.

Ja podaję Delicol z łyżeczki. Nie smakowałam i myślałam, że są słodkie, bo młody za każdym razem aż cmoka, jak je dostaje. Dostaje 5 kropel do każdego karmienie, no może oprócz nocy. Widzę, że jest trochę lepiej, ale jeszcze dokupię Biogaie i będę mu podawać.

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam przez 1,5 roku. I jak się karmi piersią, to w żel nawilżający warto się zaopatrzyć bo susza będzie. Poza tym jest stres i nawet chyba większy niż za pierwszym razem sprobowac ur jeszcze trochę poczekać bo miesiąc to krótko by wszystko wróciło do starego ładu

Ja miałam pobudkę dziś 4.30

Trzymam kciuki by wszystko poszło zgodnie z planem

Ja mam i nawet podczas zwykłego kataru czy przeziębienia używamy

Zbieramy się na jakieś zakupy a potem na ważenie. Aż ciekawa jestem ile przybrała. Od ostatniego ważenia to już kluseczka się zrobiła
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Gosia kciuki dla taty!
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Bartek jest niewierzący, ale stwierdził, że skoro mi o Boga chodzi, to sami możemy Małą ochrzcić...np w lesie, bi tam się czuje bliżej Stwórcy niż w kościele

Niecałe dwa lata - Żuk jest z 4.10, a Księżniczka z 29.08.

Janek nie wiedzieć czemu właśnie zaczął się w nocy budzić :banghead:
Kocham swoje potworki nad życie, ale chwile kiedy Jasko w zlobku a Małą q lozeczku są absolutnie cudowne :-D
Bo czasem nawet kawę ciepła zdążę wtedy wypić

Trochę szybko - te 6 tygodni pologu po coś są ;-)

Duuuzo ciepłych myśli przesyłam. Będzie dobrze :-*

Karmimy się ;-)
Dzisiaj Bartek ostatni dzień na urlopie, więc wielkie porządki. A koło południa jedziemy zobaczyć, co tam na budowie słychać
Dziękuję ślicznie

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 09:57   #225
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość

a to ja zawsze próbuję to co mam Małemu podać... nawet tak z czystej ciekawości chociaz dzisiaj dalam mu delicol na lyzeczce i choc ja nim plułam, to Mały wręcz przeciwnie, jeszcze sie oblizał

Igorek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 10:04   #226
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam mocno kciuki za tatę.
Cytat:
Trzymam kciuki!

Ja bym pod ciepłym prysznicem pomasowala a pozniej laktator w ruch i sciagnela do poczucia ulgi (jak zator pusci).

Mały zasnal na mnie i leze uziemiona ale mogłabym sie na niego gapic caly czas

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 10:20   #227
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

gooosienka tez trzymamjciuki mocno!!!! Musi byc wszystki dobrze

Witam sie z karmienia chyba produkuje wiecej mleka niz mlody pije

veapewnie zuk przezywa jeszcze to wszystko stad te pobudki...moj potrafil sie w nocy obudzic z pytaniem czy nie jade przypadkiem do sZpitalateraz juz jest ok..snia mu sie inne glupoty i tez sie wybudza moj dzis w przedszkoludoslownie bieg z radisci..a mama z nim od meza po powrocie licze na jakis medal w postaci bransoletki tak jsk Ty dostalad za corcie swoja droga ciekawe co powie Bartek jak Janek.zapyta "tatusiu a za moje.urodzenie co dales mamusi" oj vea maz chyba naprawde marzyl o corci co? Ps Twoj maz tez jest najlepszy kumpel synka ale przyjdzie co do czego to tak trzyma krotko,ze az serce peka? ,bo moj raz az wszystko z nim robi a szkoli jak we wojsku czasem..az sie zastanawiam.czy taki.konsekwentny byłby do corci no ale sie nie wtracam musze trzymac z nim sztame zeby mlody sie.nierozbestwilmimo wszystko my matki chyba mamy wiecej cierpliwości,tak mysle
Stary 2015-09-15, 10:54   #228
Mirabelka_90
Zadomowienie

ech.. a mój Maluszek już wiem chyba czemu w nocy nie spal. teraz taką kupę zrobił, że aż wypłynęła a później zwymiotował jeszcze. albo ulało się Mu tak mocno. w końcu zasnął.
Czy któraś z Was mogłaby polecić chustę do noszenia dziecia?
Stary 2015-09-15, 10:59   #229
Kitsi
Zadomowienie

Puścił mi zator! O rańy ale ulga, nie bolało mnie, ale martwiłam sie zeby to zeszło, wróciliśmy ze spaceru i moj wygłodniały syn tak sie rzucił ze w koncu ściągnął ;D
A kupiłam na spacerze kapustę teraz musze cos mężowi z niej ugotować, kilka liści zostawię w zamrażalniku w razie czego zeby miec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-15, 11:17   #230
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
gooosienka tez trzymamjciuki mocno!!!! Musi byc wszystki dobrze

Witam sie z karmienia chyba produkuje wiecej mleka niz mlody pije

veapewnie zuk przezywa jeszcze to wszystko stad te pobudki...moj potrafil sie w nocy obudzic z pytaniem czy nie jade przypadkiem do sZpitalateraz juz jest ok..snia mu sie inne glupoty i tez sie wybudza moj dzis w przedszkoludoslownie bieg z radisci..a mama z nim od meza po powrocie licze na jakis medal w postaci bransoletki tak jsk Ty dostalad za corcie swoja droga ciekawe co powie Bartek jak Janek.zapyta "tatusiu a za moje.urodzenie co dales mamusi" oj vea maz chyba naprawde marzyl o corci co? Ps Twoj maz tez jest najlepszy kumpel synka ale przyjdzie co do czego to tak trzyma krotko,ze az serce peka? ,bo moj raz az wszystko z nim robi a szkoli jak we wojsku czasem..az sie zastanawiam.czy taki.konsekwentny byłby do corci no ale sie nie wtracam musze trzymac z nim sztame zeby mlody sie.nierozbestwilmimo wszystko my matki chyba mamy wiecej cierpliwości,tak mysle
Heh śmieje się, że tresura w pełni, bo jak Księżniczka dorosnie , to on będzie tresowany ;-)
Z tym prezentem to nie tak, że z małej cieszy się bardziej. Prży Janku był po prostu tak zaaferowany dzieckiem, że o mamie zapomniał ;-)

A Żuk budzi się w nocy z krzykiem Tataaa niezależnie od tego czy i jak bardzo w dzień będą się kłócić. Jak próbuję przytulić, jest hasło " mama nie!" i musi być tata.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:09   #231
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mirabelka ja bartkowi brałam w next, teraz może też tak zrobię, mi się typowo na chrzest nie podobają
Dzień dobry

Hehe
To samo chcialam napisac
Te typowo do chrztu wogole mi sie nie podobaja, za to w Next piekne widzialam

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

Gosia, trzymam mocno kciuki za tatę ...
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 12:49   #232
dd1dd
Zakorzenienie

Gosia trzymam kciuki za tatę

O matko Jess, Ty już się za tyrpanie bierzesz a ze mnie nadal leci nie wiem kiedy przestanie

Dziewczynki a kupiłyście te poduszki Angel's Wings? Bo ostatnio o nich pisałyście i ja zamówiłam, bo u mnie naprawdę małą po tych drogach moich wytrzepie

Co do chrzcin to czuję, że się z mężem nie dogadam... ja nie chcę wielkiej imprezy... A chrzcić będziemy dopiero w przyszłym roku
Stary 2015-09-15, 12:59   #233
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Heh śmieje się, że tresura w pełni, bo jak Księżniczka dorosnie , to on będzie tresowany ;-)
Z tym prezentem to nie tak, że z małej cieszy się bardziej. Prży Janku był po prostu tak zaaferowany dzieckiem, że o mamie zapomniał ;-)

A Żuk budzi się w nocy z krzykiem Tataaa niezależnie od tego czy i jak bardzo w dzień będą się kłócić. Jak próbuję przytulić, jest hasło " mama nie!" i musi być tata.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Wiem,wiem kochana.na pewno z obu pociech cieszy i cieszyl sie tak samo tak sobie zartuje tylko..ale sama przyznasz,ze do kobiety w rozu bedzie mial wieksza slabosc.juz widze jakby moj maz byl porobiony przez corcie tak jak piszesz,wrecz wytresowany
Vea to masz dobrze,ze wola tate!,masz spokoj..a moj wlasnie wola mamusiu...tata nie...no ale jakby nie bylo msmcia 2,5roku z nim w domu!

za godzine odbieram mlodego jak ja sibie odpoczelam bez niego wyspalismy sie z Tymkiem Barsczyk sobie zrobilam,pranie,prasowani e...po prostu laba jak pomysle,ze za godzine bedzie mi naskakiwal na glowe to az strach

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dziewczyny wczoraj pisalam,ze mlody tak malo.spal a dzis wrecz odwrotnosc! Tylko sie budzi na piers i ciagnie bez otwierania oczu Czyli juz go wyczulam i ma tsk jsk brat!jeden dzien spi super to na drugi dzien caly czuwania i.tak w kolkoczyli jutro caly dzien czuwania mnie czeka

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

dd11dd ile sie staraliscie o coreczke? ,jesli moxna wiedziec? Bo na pocieszenie Tobie napisze,ze my tez o Boryska bardzo dluuuuugo az tracilismy nadzieje.z drugim natomiast az dwa cykle! A tez mydlalsm,ze dopiero moze po roku sie uda.takze mysl pozytywnie bo wiesz jak to jest,juz macie jedo wiec takiej presji nie ma i moze pojsc bardzo szybko czego zycze gdy zapragniecie drugiego bejbi
Stary 2015-09-15, 13:04   #234
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
ech.. a mój Maluszek już wiem chyba czemu w nocy nie spal. teraz taką kupę zrobił, że aż wypłynęła a później zwymiotował jeszcze. albo ulało się Mu tak mocno. w końcu zasnął.
Czy któraś z Was mogłaby polecić chustę do noszenia dziecia?
Lenny Lamp, tkana, bawełna i bambus Nosimy się już miesiąc i mała to uwielbia a ta chusta jest świetna

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-09-15, 13:07   #235
goooosienka
Zakorzenienie

uploadfromtaptalk1442318828240.JPG

Oooo, mój okruszek w chuście

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-09-15, 13:13   #236
dd1dd
Zakorzenienie

Ambi 4 lata. W tym 3 lata jeżdżenia po lekarzach ,klinikach, kupa leków, nie wspomnę ile nerwów i łez... I w końcu jak odpuściłam to zaszłam raz dwa
Stary 2015-09-15, 13:22   #237
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam bardzo mocno!!!!!

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ambi 4 lata. W tym 3 lata jeżdżenia po lekarzach ,klinikach, kupa leków, nie wspomnę ile nerwów i łez... I w końcu jak odpuściłam to zaszłam raz dwa
U mnie wyglądało to tak samo. My staraliśmy sie około 5 lat
Stary 2015-09-15, 13:24   #238
MsLullaby
Zakorzenienie

Jess co do tyrpania to u nas średnio, w jednym miejscu mnie coś boli :/ ale nie jest tak źle

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-09-15, 13:34   #239
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Trzymam bardzo mocno!!!!!

U mnie wyglądało to tak samo. My staraliśmy sie około 5 lat
ale to już na szczęście za nami i maluszki są już z nami

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-09-15 o 13:36
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-15, 14:09   #240
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Cytat:
Kitsi, ja piersze przykladalam lod (tzn.cos mrozonego, zazwyczaj mieso bo sie szybko nie rozmarza;-) ) nie dosc ze ulga w bolu to pomagal na zatory. Masowalam tez piers pod dobrze cieplym prysznicem, pozniej odciagalam laktatorem.

Cytat:
Hehe
To samo chcialam napisac
Te typowo do chrztu wogole mi sie nie podobaja, za to w Next piekne widzialam

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Gosia, trzymam mocno kciuki za tatę ...
Dziewczyny a pokażcie jak macie jakie stroje wybrałyście w next są? o to muszę się wybrać
Cytat:
Lenny Lamp, tkana, bawełna i bambus Nosimy się już miesiąc i mała to uwielbia a ta chusta jest świetna

Cytat:
Załącznik 6052711

Oooo, mój okruszek w chuście

ALe słodka o oglądałam je. myślałam między nimi a natibaby.
a powiedz mi czy byłaś na specjalnym szkoleniu jak wiązać czy sama ogarnęłaś temat?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości