Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-26, 00:04   #211
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w

nie, nie rozumiem dzieci. Dlatego postarałam się ich nie mieć.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 00:07   #212
Tomatiro
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
nie, nie rozumiem dzieci. Dlatego postarałam się ich nie mieć.
Może sama jestes dzieckiem..., ale takim 30-sto paro letnim?

Narka

Edytowane przez Tomatiro
Czas edycji: 2015-09-26 o 00:21
Tomatiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 09:17   #213
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze w takich wątkach urzeka mnie rada pt. zmniejsz wymagania. Jeżeli jesteś czysty, ładnie pachniesz, jesteś miły, masz pracę i nie zachowujesz się jak pajac to nie musisz interesować się na siłę przeciętną dziewczyną z nadwagą i bez ambicji.
Nie no, możesz też interesować się ślicznotkami i stanąć w ogonku za tłumem przystojnych, fascynujących i dobrze zarabiających mężczyzn. Tylko zdawaj sobie z tego sprawę, a nie przychodź płakać na forum, że piękne kobiety nie błagają Cię o spotkanie tylko dlatego, że jesteś czysty i ładnie pachniesz.
Jeśli to wszystko, co możesz dać kobiecie, to również tego samego powinieneś od niej oczekiwać - nie więcej.

Powyższe do oczywiście tekst do facetów, którzy tak myślą. Nie traktuj tego personalnie, bluerose
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 10:05   #214
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez DziewczynaWloczykija Pokaż wiadomość
Nie no, możesz też interesować się ślicznotkami i stanąć w ogonku za tłumem przystojnych, fascynujących i dobrze zarabiających mężczyzn. Tylko zdawaj sobie z tego sprawę, a nie przychodź płakać na forum, że piękne kobiety nie błagają Cię o spotkanie tylko dlatego, że jesteś czysty i ładnie pachniesz.
Jeśli to wszystko, co możesz dać kobiecie, to również tego samego powinieneś od niej oczekiwać - nie więcej.

Powyższe do oczywiście tekst do facetów, którzy tak myślą. Nie traktuj tego personalnie, bluerose
tylko mały odsetek marzy i oczekuje bijących się o niego Adrian Lim czy innych Beyonce. Większa część chce mieć po prostu ładną, normalną dziewczynę. Autor wyraźnie pisał, że marzy o bliskości, ja to rozumiem i nie widzę tutaj nadętego bubka który wygląda jak ofiara losu a oczekuje modelki.
Stary 2015-09-26, 10:21   #215
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
tylko mały odsetek marzy i oczekuje bijących się o niego Adrian Lim czy innych Beyonce. Większa część chce mieć po prostu ładną, normalną dziewczynę. Autor wyraźnie pisał, że marzy o bliskości, ja to rozumiem i nie widzę tutaj nadętego bubka który wygląda jak ofiara losu a oczekuje modelki.
dokładnie, bycie z kimś na siłę to jakaś masakra. Ja też nie widzę powodu, by zmniejszać wymagania, albo ktoś mi podpasuje albo nie, uczucie potrafi się pojawić także do osoby, która nam się na pierwszy rzut oka nie spodobała. Ale jak się czuje do kogoś antypatię od pierwszego wejrzenia itp to czego się spodziewać?

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 10:28   #216
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie
ja już próbowałem wytłumaczyć, że pomiędzy modelką, a laską z lekką nadwagą tu i tam jest milion innych możliwości
tak samo śmieszy mnie pisanie w stylu "na tym portalu i na tym są pustaki, czego ty się spodziewałeś?"
to jest charakterystyczne dla kobiet przeświadczenie, że wszędzie są pustaki tylko one są te porządne plus ewentualnie ich koleżanki
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 11:42   #217
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
Ale jak się czuje do kogoś antypatię od pierwszego wejrzenia itp to czego się spodziewać?

akurat antypatię można poczuć nawet do osoby pięknej/przystojnej

Chodziło dokładnie o tindera - czyli wybór praktycznie tylko na podstawie zdjęć. Duża szansa, że odrzucisz z marszu osoby, które na żywo wcale by cię nie odrzucały.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-09-26 o 11:44

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 12:03   #218
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
tylko mały odsetek marzy i oczekuje bijących się o niego Adrian Lim czy innych Beyonce. Większa część chce mieć po prostu ładną, normalną dziewczynę.
Tylko, że normalna, ładna dziewczyna też ma zazwyczaj co najmniej paru adoratorów. Jak ja byłam młodsza, szczupła i ładna to miałam długą listę oczekiwań co do wyglądu potencjalnego wybranka i nie zamykała się ona jedynie w określeniach "czysty" i "ładnie pachnący".

I mi naprawdę nie przeszkadza fakt, że mężczyźni oczekują ładnych kobiet. Niech jednak też przy okazji spojrzą na siebie i zastanowią się, co sami mają do zaoferowania. Ja strasznie nie lubię, kiedy jedna strona ma wymagania z kosmosu (czy to kobieta, czy mężczyzna to nie ma znaczenia), a od siebie może jedynie dać jedną dziesiątą tego, co oczekuje. Sorry, ale nie tędy droga. Bo to ci, którzy wychodzą z takiego założenia, najbardziej później płaczą, że kobiety lecą tylko na sześciopaki na brzuchu i kasę.
Stary 2015-09-26, 12:13   #219
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że normalna, ładna dziewczyna też ma zazwyczaj co najmniej paru adoratorów. Jak ja byłam młodsza, szczupła i ładna to miałam długą listę oczekiwań co do wyglądu potencjalnego wybranka i nie zamykała się ona jedynie w określeniach "czysty" i "ładnie pachnący"
no ma i co z tego?
w związku z tym trzeba podrywać tylko te co w ogóle ich nie mają?
Stary 2015-09-26, 12:17   #220
Elfir
Zakorzenienie

nie. Ale trzeba liczyć się z tym, że przy dużej konkurencji szanse są mniejsze. Aby się przebić, trzeba zaoferować coś ekstra czego brakuje pozostałym kandydatom (charakter/urodę/pozycję).

Na tym forum praktycznie nie ma wątków kobiet z takimi problemami jak wasze:
" wyglądam przeciętnie, zarabiam grosze, nie błyszczę inteligencją, jestem nieśmiała, ale podobają mi się mega inteligentni, bogaci, przystojni. Dlaczego oni mi nie odpisują, kiedy ich zaczepiam na portalu randkowym, tylko piszą z ładnymi laskami? Przecież nie będę sobie obniżać standardów"

T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-09-26 o 12:19
Stary 2015-09-26, 12:23   #221
krewet
Zakorzenienie

no może nikt tego wprost nie pisze, ale laski, które narzekają, że są same ileś tam lat, też na pewno odrzuciły paru kandydatów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 12:30   #222
Elfir
Zakorzenienie

najczęściej, jak czytam wątki, jest raczej - nikt nie nie zaczepia, co jest nie tak ze mną?

T.Pratchett
Stary 2015-09-26, 12:32   #223
krewet
Zakorzenienie

a potem w trakcie wątku okazuje się, że jacyś tam faceci się przewinęli

serio, nie wierzę, że nikt nie zaczepiał, kobieta, żeby nie mieć w ogóle powodzenia musiałaby się bardzo bardzo postarać
Stary 2015-09-26, 12:35   #224
Elfir
Zakorzenienie

krewet - to, że w coś nie wierzysz, nie oznacza, że nie istnieje.
Sama miałam 4 lata przerwy w związkach, bo po prostu nie miałam gdzie poznać faceta.
Jedyny, jaki do mnie uderzał w tym okresie, okazał się zajęty.

T.Pratchett
Stary 2015-09-26, 12:40   #225
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
no może nikt tego wprost nie pisze, ale laski, które narzekają, że są same ileś tam lat, też na pewno odrzuciły paru kandydatów
Nie wiesz, dlaczego ich odrzuciły, więc dlaczego oceniasz? Miały brać każdego buca jak leci, bo się łaskawie zainteresował?
Stary 2015-09-26, 13:26   #226
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiesz, dlaczego ich odrzuciły, więc dlaczego oceniasz? Miały brać każdego buca jak leci, bo się łaskawie zainteresował?
a dobra kminię
za inne rzeczy już można odrzucić, to jest dopuszczalne
za wygląd nie, wtedy jest się pustym

Elfir nie wierzę, bo na rożnych portalach nawet brzydkie mają jakieś branie

Edytowane przez krewet
Czas edycji: 2015-09-26 o 13:27
Stary 2015-09-26, 13:31   #227
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
a dobra kminię
za inne rzeczy już można odrzucić, to jest dopuszczalne
za wygląd nie, wtedy jest się pustym
Za wygląd również mogły ich odrzucić, jak najbardziej. Nadal mam wrażenie, że nie rozumiesz, o co chodzi i strasznie przeinaczasz nasze słowa.

Ja ani do najpiękniejszych nie należę, ani wymagań co do wyglądu faceta dużych nie mam. Mimo to zdarzało mi się nieraz odrzucić kogoś ze względu na wygląd - jeżeli ktoś mnie swoją aparycją odrzuca, to chleba z tej mąki nie będzie. Ale nie musi też być efektu wow, żebym się nim zainteresowała. A problem tkwi w tym, że wielu mężczyzn właśnie tego efektu wow od kobiety oczekuje, żeby w ogóle łaskawie odpisać jej na wiadomość.
Stary 2015-09-26, 14:35   #228
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
Elfir nie wierzę, bo na rożnych portalach nawet brzydkie mają jakieś branie
Mnóstwo kobiet nie ma kont na portalach.

T.Pratchett
Stary 2015-09-26, 14:47   #229
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Najbardziej mnie dobija jak czytam, że wygląd nie jest ważny. Jest ważny. Nawet jeśli ktoś mi się nie podoba na początku, a później się z nim wiąże to musi mnie pociągac fizycznie. No musi. Nawet jeśli to miałby być sposób w jaki patrzy, lub mówi. Poznałam mężczyznę 12 lat starszego ode mnie. No rzuciłabym wszystkich dla niego, może nie jest super przystojny, ale ma taki głos, uśmiech, mimike twarzy, no masakra. I poznałam go na instagramie . I ma multum cech, które mnie nie przekonują :wiek, wygląd, kraj w którym mieszka, jest Duńczykiem. I mimo, że na początku powiedziałabym: ble, nie mój typ to... . No ale tyle razy mnie zaczepial, że mu się udało. Wiec mi tu nie pisać, że nie da się bo się da.
Stary 2015-09-26, 14:57   #230
krewet
Zakorzenienie

Cytat:
Mnóstwo kobiet nie ma kont na portalach.
to niech sobie pozakładają, w dzisiejszych czasach prawie każdy ma internet

Cytat:
Poznałam mężczyznę 12 lat starszego ode mnie. No rzuciłabym wszystkich dla niego, może nie jest super przystojny, ale ma taki głos, uśmiech, mimike twarzy, no masakra. I poznałam go na instagramie . I ma multum cech, które mnie nie przekonują :wiek, wygląd, kraj w którym mieszka, jest Duńczykiem. I mimo, że na początku powiedziałabym: ble, nie mój typ to... . No ale tyle razy mnie zaczepial, że mu się udało. Wiec mi tu nie pisać, że nie da się bo się da.
>ble co to za dziadek do mnie pisze
>napiszę do maćka
>kurde maciek ma mnie gdzieś
>znowu ten tamten coś wypisuje, ratujcie
>napiszę do adriana
>ehh adrian też nie ma ochoty gadać
>znowu ten duński emeryt mnie podrywa
>a w sumie... nie taki zły, skacze wokół mnie, a i tak w pobliżu nikogo lepszego nie ma
>LOVE
Stary 2015-09-26, 15:00   #231
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie dobija jak czytam, że wygląd nie jest ważny. Jest ważny. Nawet jeśli ktoś mi się nie podoba na początku, a później się z nim wiąże to musi mnie pociągac fizycznie. No musi. Nawet jeśli to miałby być sposób w jaki patrzy, lub mówi.
Sam wygląd to jedno, a pociąganie to osobna kwestia. To przede wszystkim chemia (feromony, zapach, głos, sposób poruszania się, spojrzenie, różne nieuchwytne na pierwszy rzut oka kwestie, a już na pewno ciężkie do uchwycenia na zdjęciu ). Sama piszesz, że tak z wyglądu facet nie jest w Twoim typie, ale i tak Cię pociąga. Pociąga nie tym jak wygląda, tylko właśnie innymi rzeczami.

Kiedyś poznałam faceta, który z wyglądu mi się nie podobał, totalnie nie był w moim typie. Niezbyt wysoki (koło 170 cm), sylwetka taka sobie, do tego okulary, długie włosy, za którymi nie przepadam... Ubrany ot tak przeciętnie. Jakby mi go pokazali na zdjęciu, to bym powiedziała, że eeee, nie. Znaczy, nie był to efekt "potwora z głębin" , ale niczym mnie nie przyciągał z wyglądu. Ani trochę.

Chemia między nami była taka, że poszłabym za nim na koniec świata, pociągał mnie tak, że chyba się bardziej nie dało I jakoś wzrost, włosy i tak dalej nie liczyły się za bardzo. Wtedy dobitnie mi życie udowodniło, że sam wygląd to nie jest to, co sprawia, że przy danym osobniku kolana miękną.

Tylko tu właśnie jest problem z portalami randkowymi, że jest tylko zdjęcie i pewnie ludzie czasem odrzucają kogoś na podstawie fotki, podczas gdy na żywo byłoby całkiem inaczej.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2015-09-26 o 15:02
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 15:07   #232
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
to niech sobie pozakładają, w dzisiejszych czasach prawie każdy ma internet
:

Tylko nie każdy chce w ten sposób kogoś poznać.
Wychodzą z założenia, że portale są dla desperatów oraz facetów szukających seksu a nie związków (opisuje na podstawie wypowiedzi z wizażu)

T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-09-26 o 15:11
Stary 2015-09-26, 15:47   #233
lolek9000
Zakorzenienie

Ja osobiście próbuje teraz poznawać dziewczyny tylko przez portale randkowe i bynajmniej nie jestem zainteresowany tylko seksem
lolek9000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-26, 16:13   #234
Elfir
Zakorzenienie

zdaje sobie sprawę. Ale było kilka wątków "gdzie poznać fajnego faceta?" i autorki z mety odrzucały portale.

T.Pratchett
Stary 2015-09-26, 16:30   #235
lolek9000
Zakorzenienie

No ale "gdzie poznać fajnego/fajną" to w dużej mierze kwestia indywidualna - ja osobiście uważam,że wszędzie można poznać
Bo niby dlaczego osoba poznana na tinderze miałaby być z zasady gorsza od osoby poznanej na imprezie?

Natomiast nie ma sensu też jęczeć nad faktem,że np. poznając przez internet gro facetów jest napalonymi zboczeńcami, a gro kobiet pustakami szukającymi sponsora albo na to, że dużo dziewczyn ignoruje zwykłe 'cześć. pogadamy?'
Stary 2015-09-26, 16:52   #236
uniperfect
Rozeznanie

Na portalach randkowych faceci szukają głównie seksu. Mam konto na takim portalu i masę facetów mi już seks proponowało. Jeden pisał mi, że szuka przyjaciółki , która z nim na imprezy i do łóżka będzie chodzić i nie chodziło mu o przyjaźń na dobre i na złe Drugi pisał, ze szuka kobiety, która lubi 7 dni pod rząd chodzić z facetem do łóżka, trzeci znowu chciał na seksie zarabiać, chciał sex filmiki ze mną nagrywać, czwarty znów pisał, że lubi na 1 randce z kobietą iść do łóżka, 5 pisał, że szuka kochanki( ma firmą z żoną, 2 dzieci, rozwieść się nie ma zamiaru ), szósty pisał, że szuka romansu itd . Dużo facetów jest tez tam dla zabawy, popiszą chwilę a potem się znudzą pisaniem i kończą znajomość. Jak dla mnie nie da się na takich portalach poznać normalnego fajnego faceta. Był jeszcze taki , co napisał, że chciałby od razu z kobietą zamieszkać , po np 3 randkach chciałby wypróbować jakby się razem mieszkało a na 1 randkę chciał się umówić u niego w domu.
I liczy się chemia a nie wygląd. Dla jednego ktoś może być ideał, a da drugiego ten ideał może byc nie atrakcyjny. Jedni faceci lubią kobiety z krótkimi włosami inni z długimi.
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 17:13   #237
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Na portalach randkowych faceci szukają głównie seksu. Mam konto na takim portalu i masę facetów mi już seks proponowało. Jeden pisał mi, że szuka przyjaciółki , która z nim na imprezy i do łóżka będzie chodzić i nie chodziło mu o przyjaźń na dobre i na złe Drugi pisał, ze szuka kobiety, która lubi 7 dni pod rząd chodzić z facetem do łóżka, trzeci znowu chciał na seksie zarabiać, chciał sex filmiki ze mną nagrywać, czwarty znów pisał, że lubi na 1 randce z kobietą iść do łóżka, 5 pisał, że szuka kochanki( ma firmą z żoną, 2 dzieci, rozwieść się nie ma zamiaru ), szósty pisał, że szuka romansu itd . Dużo facetów jest tez tam dla zabawy, popiszą chwilę a potem się znudzą pisaniem i kończą znajomość. Jak dla mnie nie da się na takich portalach poznać normalnego fajnego faceta. Był jeszcze taki , co napisał, że chciałby od razu z kobietą zamieszkać , po np 3 randkach chciałby wypróbować jakby się razem mieszkało a na 1 randkę chciał się umówić u niego w domu.
I liczy się chemia a nie wygląd. Dla jednego ktoś może być ideał, a da drugiego ten ideał może byc nie atrakcyjny. Jedni faceci lubią kobiety z krótkimi włosami inni z długimi.
Może jesteś szalenie seksowna?
Mój eksperyment na badoo trwa dalej, mam tam konto już prawie 24 godziny, dziesiątki wiadomości (czyli tak jak było w tym wątku opisywane), ale ku memu pozytywnemu zaskoczeniu żaden z panów mi otwarcie seksu nie zaproponował.

Dodane: Może to kwestia portalu, albo tego, że seksapilu we mnie zero co właściwie zbytnio mi nie przeszkadza

Edytowane przez _Jinx_
Czas edycji: 2015-09-26 o 17:17
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 17:19   #238
lolek9000
Zakorzenienie

A mi zdecydowana mniejszość w ogóle odpisuje ...

Choć tak jak mówię ja nie mam konta w celu szukania przygód w łóżku

Edytowane przez lolek9000
Czas edycji: 2015-09-26 o 17:31
Stary 2015-09-26, 17:29   #239
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Może jesteś szalenie seksowna?
Mój eksperyment na badoo trwa dalej, mam tam konto już prawie 24 godziny, dziesiątki wiadomości (czyli tak jak było w tym wątku opisywane), ale ku memu pozytywnemu zaskoczeniu żaden z panów mi otwarcie seksu nie zaproponował.
Nie nie jestem . Jeden napisał mi, jak zauważył, że ja seksu tam nie szukam , że jestem nieseksowna( inaczej mnie nazwał nie pamiętam już jak ale chodziło o to, że boginią seksu nie jestem) . Ja mam mało wiadomości dziennie. Jeden to mi nawet napisał, że szuka nimfomanki i opisywał swoją przygodę z kobieta poznaną na portalu. Oboje mieli potrzebę seksu, więc na skype się zaspokajali . Kobieta za daleko mieszkała od niego, więc nie mogli w realu. Jednego się pytam, to czemu chce się spotkać w domu. Tłumaczyl się, że jest nieśmiały i na piwie nie miał by o czym ze mną rozmawiać a domu jest zawsze co do roboty np oglądanie filmów i inne zabawy. Mieszka 70 km ode mnie . Cały czas pisze do mnie, że jestem jego księżniczka haha i że, miałabym z nim wygodne życie dach nad głową,- ma własną kawalerkę, wspólne wieczory, noce , wspólne wakacje, zakupy tylko gotować bym mu musiała za to i zająć się domem. Teraz jako kawaler kupuje gotowe jedzenie.
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-26, 17:32   #240
_Jinx_
Rozeznanie

lolek9000 możesz mi wysłać na priv namiary na konto, to Ci podpowiem co mógłbyś poprawić.
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości