![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
nie, nie rozumiem dzieci. Dlatego postarałam się ich nie mieć.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
BAN stały
|
Może sama jestes dzieckiem..., ale takim 30-sto paro letnim?
Narka Edytowane przez Tomatiro Czas edycji: 2015-09-26 o 00:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli to wszystko, co możesz dać kobiecie, to również tego samego powinieneś od niej oczekiwać - nie więcej. Powyższe do oczywiście tekst do facetów, którzy tak myślą. Nie traktuj tego personalnie, bluerose ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już próbowałem wytłumaczyć, że pomiędzy modelką, a laską z lekką nadwagą tu i tam jest milion innych możliwości tak samo śmieszy mnie pisanie w stylu "na tym portalu i na tym są pustaki, czego ty się spodziewałeś?" to jest charakterystyczne dla kobiet przeświadczenie, że wszędzie są pustaki tylko one są te porządne plus ewentualnie ich koleżanki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat antypatię można poczuć nawet do osoby pięknej/przystojnej ![]() Chodziło dokładnie o tindera - czyli wybór praktycznie tylko na podstawie zdjęć. Duża szansa, że odrzucisz z marszu osoby, które na żywo wcale by cię nie odrzucały.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-09-26 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I mi naprawdę nie przeszkadza fakt, że mężczyźni oczekują ładnych kobiet. Niech jednak też przy okazji spojrzą na siebie i zastanowią się, co sami mają do zaoferowania. Ja strasznie nie lubię, kiedy jedna strona ma wymagania z kosmosu (czy to kobieta, czy mężczyzna to nie ma znaczenia), a od siebie może jedynie dać jedną dziesiątą tego, co oczekuje. Sorry, ale nie tędy droga. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w związku z tym trzeba podrywać tylko te co w ogóle ich nie mają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
nie. Ale trzeba liczyć się z tym, że przy dużej konkurencji szanse są mniejsze. Aby się przebić, trzeba zaoferować coś ekstra czego brakuje pozostałym kandydatom (charakter/urodę/pozycję).
Na tym forum praktycznie nie ma wątków kobiet z takimi problemami jak wasze: " wyglądam przeciętnie, zarabiam grosze, nie błyszczę inteligencją, jestem nieśmiała, ale podobają mi się mega inteligentni, bogaci, przystojni. Dlaczego oni mi nie odpisują, kiedy ich zaczepiam na portalu randkowym, tylko piszą z ładnymi laskami? Przecież nie będę sobie obniżać standardów"
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-09-26 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
no może nikt tego wprost nie pisze, ale laski, które narzekają, że są same ileś tam lat, też na pewno odrzuciły paru kandydatów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
najczęściej, jak czytam wątki, jest raczej - nikt nie nie zaczepia, co jest nie tak ze mną?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
a potem w trakcie wątku okazuje się, że jacyś tam faceci się przewinęli
serio, nie wierzę, że nikt nie zaczepiał, kobieta, żeby nie mieć w ogóle powodzenia musiałaby się bardzo bardzo postarać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
krewet - to, że w coś nie wierzysz, nie oznacza, że nie istnieje.
Sama miałam 4 lata przerwy w związkach, bo po prostu nie miałam gdzie poznać faceta. Jedyny, jaki do mnie uderzał w tym okresie, okazał się zajęty.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za inne rzeczy już można odrzucić, to jest dopuszczalne za wygląd nie, wtedy jest się pustym Elfir nie wierzę, bo na rożnych portalach nawet brzydkie mają jakieś branie Edytowane przez krewet Czas edycji: 2015-09-26 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ani do najpiękniejszych nie należę, ani wymagań co do wyglądu faceta dużych nie mam. Mimo to zdarzało mi się nieraz odrzucić kogoś ze względu na wygląd - jeżeli ktoś mnie swoją aparycją odrzuca, to chleba z tej mąki nie będzie. Ale nie musi też być efektu wow, żebym się nim zainteresowała. A problem tkwi w tym, że wielu mężczyzn właśnie tego efektu wow od kobiety oczekuje, żeby w ogóle łaskawie odpisać jej na wiadomość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Mnóstwo kobiet nie ma kont na portalach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Najbardziej mnie dobija jak czytam, że wygląd nie jest ważny. Jest ważny. Nawet jeśli ktoś mi się nie podoba na początku, a później się z nim wiąże to musi mnie pociągac fizycznie. No musi. Nawet jeśli to miałby być sposób w jaki patrzy, lub mówi. Poznałam mężczyznę 12 lat starszego ode mnie. No rzuciłabym wszystkich dla niego, może nie jest super przystojny, ale ma taki głos, uśmiech, mimike twarzy, no masakra. I poznałam go na instagramie . I ma multum cech, które mnie nie przekonują :wiek, wygląd, kraj w którym mieszka, jest Duńczykiem. I mimo, że na początku powiedziałabym: ble, nie mój typ to... . No ale tyle razy mnie zaczepial, że mu się udało. Wiec mi tu nie pisać, że nie da się bo się da.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
>napiszę do maćka >kurde maciek ma mnie gdzieś >znowu ten tamten coś wypisuje, ratujcie >napiszę do adriana >ehh adrian też nie ma ochoty gadać >znowu ten duński emeryt mnie podrywa >a w sumie... nie taki zły, skacze wokół mnie, a i tak w pobliżu nikogo lepszego nie ma >LOVE ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś poznałam faceta, który z wyglądu mi się nie podobał, totalnie nie był w moim typie. Niezbyt wysoki (koło 170 cm), sylwetka taka sobie, do tego okulary, długie włosy, za którymi nie przepadam... Ubrany ot tak przeciętnie. Jakby mi go pokazali na zdjęciu, to bym powiedziała, że eeee, nie. Znaczy, nie był to efekt "potwora z głębin" ![]() Chemia między nami była taka, że poszłabym za nim na koniec świata, pociągał mnie tak, że chyba się bardziej nie dało ![]() ![]() Tylko tu właśnie jest problem z portalami randkowymi, że jest tylko zdjęcie i pewnie ludzie czasem odrzucają kogoś na podstawie fotki, podczas gdy na żywo byłoby całkiem inaczej. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2015-09-26 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie każdy chce w ten sposób kogoś poznać. Wychodzą z założenia, że portale są dla desperatów oraz facetów szukających seksu a nie związków (opisuje na podstawie wypowiedzi z wizażu)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-09-26 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście próbuje teraz poznawać dziewczyny tylko przez portale randkowe i bynajmniej nie jestem zainteresowany tylko seksem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
zdaje sobie sprawę. Ale było kilka wątków "gdzie poznać fajnego faceta?" i autorki z mety odrzucały portale.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
No ale "gdzie poznać fajnego/fajną" to w dużej mierze kwestia indywidualna - ja osobiście uważam,że wszędzie można poznać
![]() Bo niby dlaczego osoba poznana na tinderze miałaby być z zasady gorsza od osoby poznanej na imprezie? Natomiast nie ma sensu też jęczeć nad faktem,że np. poznając przez internet gro facetów jest napalonymi zboczeńcami, a gro kobiet pustakami szukającymi sponsora albo na to, że dużo dziewczyn ignoruje zwykłe 'cześć. pogadamy?' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Na portalach randkowych faceci szukają głównie seksu. Mam konto na takim portalu i masę facetów mi już seks proponowało. Jeden pisał mi, że szuka przyjaciółki , która z nim na imprezy i do łóżka będzie chodzić i nie chodziło mu o przyjaźń na dobre i na złe
![]() I liczy się chemia a nie wygląd. Dla jednego ktoś może być ideał, a da drugiego ten ideał może byc nie atrakcyjny. Jedni faceci lubią kobiety z krótkimi włosami inni z długimi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój eksperyment na badoo trwa dalej, mam tam konto już prawie 24 godziny, dziesiątki wiadomości (czyli tak jak było w tym wątku opisywane), ale ku memu pozytywnemu zaskoczeniu żaden z panów mi otwarcie seksu nie zaproponował. Dodane: Może to kwestia portalu, albo tego, że seksapilu we mnie zero ![]() ![]() Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2015-09-26 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
A mi zdecydowana mniejszość w ogóle odpisuje ...
Choć tak jak mówię ja nie mam konta w celu szukania przygód w łóżku ![]() Edytowane przez lolek9000 Czas edycji: 2015-09-26 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.