Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 20:50   #211
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja nie mam stokke
Ja choruje na quinny moodd na kolach terenowych

Quinny mood nie polecam Sasiadka ma jest dość niski -dla mnie za mały nam 172 wzrostu gondola płytka. Pomiędzy kółko z przodu wchodzi śnieg zima i źle sie jeździ.

Ale wiadomo na stokke tez są rożne opinie a ja stwierdziłam ze muszę miec i koniec

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 20:57   #212
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Sunmade ... Badz dobrej mysli, za nic negatywow w glowie. Niestety, ale takie tragedie maja miejsce, niezaleznie od nas i lekarzy. Nie potrafie sobie wyobrazic co czuje ta dziewczyna... Nawet nie wiem co moglabym Ci napisac. 3maj sie cieplutko..

Polinezyjka, wiesz wszedzie sa rozne przyzwyczajenia i tradycje. Nie mam pojecia czy oba przypadki to rzeczy powtarzalne. Litwa raczej tak, bo to akurt od Andriusa wiem...a czy IRL nie mam pojecia. Tak czy siak...nie wyobrazam sobie zaprosic gosci na wesele i kazac im placic za alkohol

Wiecie ze jeszcze glowa mnie nie przestala bolec...mam wrazenie ze jest coraz gorzej! Bedzie migrena jak nic bo zaczynam miec nudnosci..

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Quinny mood nie polecam Sasiadka ma jest dość niski -dla mnie za mały nam 172 wzrostu gondola płytka. Pomiędzy kółko z przodu wchodzi śnieg zima i źle sie jeździ.

Ale wiadomo na stokke tez są rożne opinie a ja stwierdziłam ze muszę miec i koniec

Mam zamiar miec 4 kolowca wiec problem z glowy. Ale musze jeszcze przymierzyc i pomacac w sklepie z mezem. A co do gondoli to wg mnie jest okej na wiosne/lato ja sie nie upieram az tak...ale jednak, meeeega mi sie podoba caly czarny
Kolezanka miala juz ponad 10 wozkow quinny a maly ma rok, wiec jakos na naszych wertepach jej sie sprawdza tylko spacerowka wydaje sie byc plytka..

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:00   #213
Polinezyjka
Zakorzenienie

Apropo halloween muszę wam pokazać ten obrazek, który znalazłam w necie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10374457_10154753874270693_3529812187791347988_n.jpg (61,5 KB, 27 załadowań)
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:01   #214
becia777
Raczkowanie

Tyle się tu dzieje ze ciężko nadążyć za wami.
Witam wszystkie nowe mamusie .
Gratuluję udanych wizyt.
U nas ok. We środę byłam u lekarza. Zrobiłam badania. Usg nie miałam bo za 3 tygodnie będzie polowkowe więc wtedy będzie dokładne usg. Płci nadal nie znam, ale widzę wysyp chłopców.
Ja do tej pory ani jednego ciuszka dla malucha nie kupiłam. Wy to już widzę konkretne zakupy.
Ktoś tu wspomniał o truskawkach. Ja to mam je codziennie od pon-sob w pracy i wystarczy mi jak na nie patrze. Także ja bardziej z owoców to banany mandarynki i jabłka.
Stary 2015-10-31, 21:02   #215
beth007
Zadomowienie

Linaewen gratulacje zakupu!

Ileż wy piszecie hah nie ogarniam haha może po weekendzie będę na bieżąco! A narazie trzymajcie się ciepło !! Padam na ryjek wiec uciekam spać a wy tak nie spamujcie! !!

Ha po badaniu u gin i mam jednego chłopaka a drugie uparte nie chce się w ogóle pokazać hehe. .. mam nadzieje ze będzie kobietka
Mąż szczęśliwy i cały dzień z bananen na buzi hehe :-P kupiliśmy pierwsze spiochy dla małego.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:04   #216
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becia777 Pokaż wiadomość
Tyle się tu dzieje ze ciężko nadążyć za wami.
Witam wszystkie nowe mamusie .
Gratuluję udanych wizyt.
U nas ok. We środę byłam u lekarza. Zrobiłam badania. Usg nie miałam bo za 3 tygodnie będzie polowkowe więc wtedy będzie dokładne usg. Płci nadal nie znam, ale widzę wysyp chłopców.
Ja do tej pory ani jednego ciuszka dla malucha nie kupiłam. Wy to już widzę konkretne zakupy.
Ktoś tu wspomniał o truskawkach. Ja to mam je codziennie od pon-sob w pracy i wystarczy mi jak na nie patrze. Także ja bardziej z owoców to banany mandarynki i jabłka.
Hah! to się nie dziwie! Jak się z czymś pracuje to potem się nie może na to patrzeć

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Linaewen gratulacje zakupu!

Ileż wy piszecie hah nie ogarniam haha może po weekendzie będę na bieżąco! A narazie trzymajcie się ciepło !! Padam na ryjek wiec uciekam spać a wy tak nie spamujcie! !!

Ha po badaniu u gin i mam jednego chłopaka a drugie uparte nie chce się w ogóle pokazać hehe. .. mam nadzieje ze będzie kobietka
Mąż szczęśliwy i cały dzień z bananen na buzi hehe :-P kupiliśmy pierwsze spiochy dla małego.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie...
Jeeeeja! jeden maluch się pokazał
Cudownie!
A tak z ciekawości -jak lekarz ich rozróżnia? Tzn co mówi? Że jeden maluszek jest np po lewej, drugi po prawej?
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 21:08   #217
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze tylko na szybko bo jestem załamana... Dziewczyna z która leżałam na sali w szpitalu właśnie mi napisała sms ze poroniła 16 tydzień!!! A jeszcze we wtorek miałyśmy usg i widziała swojego synka, wszystko było w porządku w środę wyszła ze szpitala. W piątek zadzwoniła do mnie, że znowu krwawi i ma skurcze, pojechała do szpitala, było w porządku z dzieckiem. A dziś rano juz serduszko nie biło nie potrafię sobie znaleźć teraz miejsca... Przecież jej synek był niewiele mniejszy od mojego
( biedactwo(

Boze, to ja tez grzecznie leze bo mam skurcze i nakaz lezenia w lozku a mnie ciagle nosi... Wysiedziec nie moge

Sluchajcie, konczac jeszcze dyskusje o porodach, znalazlam idealna porodowke, ktora zabezpieczy moj paniczny lek przed porodem selve w lodzi, maja oddzial dla noworodkow a ja mam tam dwie godziny samochodem co za ulga! )

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Sunmade współczuję bardzo. Jednak staraj się z całych sił nie myśleć o tej tragicznej historii, uśmiechaj się, zrób dla siebie coś miłego. To wszystko dla maleństwa musisz pozytywnie się nastawiać. Dzieci wszystko czują dlatego jak najwięcej pozytywnych bodźców.

A propo włosów miałam za ramiona a obcięłam na styl tak mniej więcej Chylińskiej, Kożuchowskiej, Gardias... tak na serio serio krótko

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A i jeszcze ja mam takie samo Taco identyczne z tym, że kolor granatowo-biały. Rewelacyjnie się sprawdza wszędzie. Zawieszenie bajka, ocieplacze na ręce uratowały moje dłonie przed marznięciem, na serio bardzo wygodna sprawa. Gondola jest głęboka i jedna z większych na rynku. Koła dmuchane więc płynna jazda i bardzo baaaaardzo długie spacery przed Wami.
Kabriela, daj linka do tego wozka !
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 21:17   #218
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Jak dobrze wyjasnij co znaczy zabezpieczy Twoj lek przed porodem?
Dla mnie 2 h jazdy to za duzo jak na porodowke, panikara ze mnie, pewnie bym w samochodzie ze strachu utodzila

beth007 gratki za chlopca i kciuki za dziewczynke

Mikołaj <3
Stary 2015-10-31, 21:18   #219
Kabriela
Zadomowienie

http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/TA...a-SLIM-2w1/573
z tym, że tutaj jest 2 w 1 a ja zakupiłam 3 w 1 (fotelik, spacerówka i gondola)

a tu na ich firmowej stronie ale jest już bardziej unowocześniony ( ma zdobienie na gondoli taki srebrny szlaczek i troszkę inaczej wygląda gondola jest taka bardziej zaokrąglona)
http://tako.net.pl/pl/klasyczne/10-dalga-classic.html
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:24   #220
nunus89
Raczkowanie

Dziewczyny pomocy!!!
Macie jakiś pomysł na ból gardła? Nie znam się ale wydaje mi się ze łapie mnie angina, w gardle widzę pęcherzyki. ..nie wiem co robić, płukanie sólz nie pomaga, mleko i czosnek tez nie, a jutro święto wiec nikt mnie raczej nie przyjmie, a ja tracę głos i kaszle mnie. Czuje ze boli mnie "rura" czyt. Przełyk.

Może któraś coś w ciąży zażywaŁa? Ja do tej pory byłam zdania że ratuje się domowymi, żeby małemu nie szkodzić ale tym razem to nie wystarcza. ..boje się czekać do pon.
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:25   #221
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
groszekpat; no teraz dopiero zobaczyłam wózek pięny! Ach mi się te xlandery podobają

tabaska ojejjuniu Ale ślicznie urósł

velika malutki jeszcze ale i tak widać już zaokrąglenie ładnie

nunus oj Biedna! Trzymaj się tam! Zdrowiej szybciutko - i skonsultuj kaszel z lekarzem, mi powiedział, że mam brać syrop tylko kazał jakiś specjalny wziąć co nie szkodzi maleństwu bo kaszel źle wpływa - bo napina się nam macica i brzuch i mięśnie tam dlatego trzeba koniecznie brać coś na kaszel.
Ale ciulek mi nie podał jaki syrop... to trzeba się w aptece pytać.

GGI -te xlandery są chyba bardzo ciężkie prawda? To mnie martwi wlaśnie chociaż mi się skurczybyki podobają :P ale jednak na 1 piętro muszę wnieść (niby nisko, ale i tak dziękuję)

velka i teraz to co napisalam na kom! Widzialam na innych wątkach, że sobie terminy wypisują, nie wiem w sumie czy to ma sens - może tylko połówkowe USG bo tak każda na to czeka

Ale właśnie apropo tego wpadłam na pomysł chociaż nie wiem czy on mądry jest:P
Napisałabym do każdej z nas pytanie: (Mogę to zrobić )( ale te które to przeczytają mogłyby mi pomóc i same napisać do mnie na PW )
-jakich kosmetyków do brzucha i biustu używacie?
Potem zrobiłabym z tego zestawienie np:
Nic - 7 osób
Ziaja - 5 osób
Rossmann oliwka - 3 osoby
Itd. chodzi mi o to by zobaczyć, co jest dla nas najbardziej popularne tak z ciekawości
ale no właśnie nie wiem czy taka statystyka nam się do czegoś przyda oprócz zaspokojenia mojej ciekawości

Idę robić sałatkę i walczyć z granatem (kocham go obierać , ale smak uwielbiam!! )
Ja używam tylko oliwki z Ross. Może kupie sobie jeszcze olej ze słodkich migdałów.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mamy wózek

Zdjęcie z aukcji

Świetny ☺

Cytat:
Czemu? Masz wysoki cukier normalnie? ja w sumie nawet nie wiem ale ta ciąża jest och słodyczowa

SMAKI
zjadłabym pączka z różą, ptasie mleczko (właśnie jem, kupiłam takie małe opakowanie gdzie są dwa), kebaba (właśnie jedzie bo TŻ sobie zamówił więc zjem mu troszkę ), zupe rybną pikantną z anansem - najlepiej tak bardzo pikantną! , placek z dyni (zrobię niedługo) itd.

SKLEPY
tak się zachcicowałam na tą sałatke gyros i dupa byłaby jutro bo sklepy nie czynne ale na szczęście mężunio pamiętał i zrobiłam właśnie zakupy

RoseLady ja to po prostu lubię statystyki hehhe może to się jakoś wiąże z tym, że studiowałam matmę i wszelakie statystyki to było TO!
Zjadłam dziś paczka i eklerka. A poza tym marzą mi się galaretki takie w cukrze i nigdzie nie mogę ich znaleźć.

Zresztą ciągle mam jakieś zachcianki, które trudno zrealizować bo akurat nigdzie tego nie ma. 😕
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 21:26   #222
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ja bym poszła do apteki po syrop i spytała o taki który nie szkodzi dziecku, nie mam innego pomysłu. Albo do internisty na pogotowie (kiedys tak bylam w święta bo cala spuchłam na buzi:|) bo jak to angina to żartów nie ma
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 21:26   #223
AsiaPo
Mama Land

Cytat:
Apropo halloween muszę wam pokazać ten obrazek, który znalazłam w necie
Hahahahaha!
Halloween 2015+ :P

Btw.
Polinezyjka:Pamiętam, ze Tobie bardzo brakuje leżenia na brzuchu. Polecam poduszkę w kształcie litery C (tudzież rogala). Zawijasz go, by było miejsce na brzuch, a klatkę (też mam/miałam mały biust ) podpierają Ci zaokrąglone boki <3

Edytowane przez AsiaPo
Czas edycji: 2015-10-31 o 21:31 Powód: dopisanie
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:27   #224
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!
Macie jakiś pomysł na ból gardła? Nie znam się ale wydaje mi się ze łapie mnie angina, w gardle widzę pęcherzyki. ..nie wiem co robić, płukanie sólz nie pomaga, mleko i czosnek tez nie, a jutro święto wiec nikt mnie raczej nie przyjmie, a ja tracę głos i kaszle mnie. Czuje ze boli mnie "rura" czyt. Przełyk.

Może któraś coś w ciąży zażywaŁa? Ja do tej pory byłam zdania że ratuje się domowymi, żeby małemu nie szkodzić ale tym razem to nie wystarcza. ..boje się czekać do pon.
Możesz użyć tantum verde, ale jak nie pomoże to na ostry dyżur i niestety antybiotyk.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 21:28   #225
Polinezyjka
Zakorzenienie

Lucy hihi rozumie ja mam tak ze wystarczy mi ciutke tego na co miałam ochotę i koniec😎

Za tydzie zrobię ta zupę rybna pikantna z ananasem 💖

Koleżanka mi dala dobra rade jedz ostre poki możesz bo jak będziesz karmić to koniec :P
21 tc córeczka
Stary 2015-10-31, 21:37   #226
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Jak dobrze wyjasnij co znaczy zabezpieczy Twoj lek przed porodem?
Dla mnie 2 h jazdy to za duzo jak na porodowke, panikara ze mnie, pewnie bym w samochodzie ze strachu utodzila

beth007 gratki za chlopca i kciuki za dziewczynke
Kejka, wiesz, bo ja odkad pamietam porodu boje sie jak niczego innego. No kojarzy mi sie to z odcinaniem reki na zywca gdzie wszyscy mowia, ze tak ma byc. Dziecko bratowej urodzilo sie z zamartwicy, znajomej jest uposledzone umyslowo, bo nie zrobili cesarki na czas i bylo niedotlenione, cudem je odratowali. Poza tym boje sie o siebie, ze bedzie bolalo a prog bolu mam wyjatkow niski, ze sie wykrwawie itd. I wiem, ze nie kazdy boi sie az tak bardzo, ale u nas to przed poczeciem bylo ustalone, ze porodowka tak ale tylko prywatna i przez cc. Umowie sie na ciecie pewnie ok 35-37 tygodnia.
Tylko, ze martwia mnie teraz te skurcze w 14 tc, dostalm dupka, magnez, nospe i mam lezec. Jakby co,lekarz u ktorego prowadze ciaze pracuje w szpitalu w moim miescie, wiec raczej mnie nie oleje. To co przeszlam podczas poronienia wola o pomste do nieba, a to tylko woda na mlyn, na moje i tak wyolbrzymione leki.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/TA...a-SLIM-2w1/573
z tym, że tutaj jest 2 w 1 a ja zakupiłam 3 w 1 (fotelik, spacerówka i gondola)

a tu na ich firmowej stronie ale jest już bardziej unowocześniony ( ma zdobienie na gondoli taki srebrny szlaczek i troszkę inaczej wygląda gondola jest taka bardziej zaokrąglona)
http://tako.net.pl/pl/klasyczne/10-dalga-classic.html
Boze, jaki piekny ten wozek!! Zwlaszcza pierwszy, no wyglada fantastycznie !
Stary 2015-10-31, 21:53   #227
Kabriela
Zadomowienie

Jak dobrze, dziękuję!!!! Miód na moje uszy, też mi się bardzo podobał. A służy mi do teraz, choć Mała już piechotna. Jednak co on ze mną przeszedł, nie bałam się krawężników, kocich łbów, nie bałam się o niekontrolowany skręt( w tych ruchomych kołach- to dla mnie osobiście, potwornie niewygodne), piasek, żwir, deszcz, śnieg, nic nie było dla wózka mojej pierworodnej straszne!!!
Stary 2015-10-31, 21:56   #228
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Jak dobrze, dziękuję!!!! Miód na moje uszy, też mi się bardzo podobał. A służy mi do teraz, choć Mała już piechotna. Jednak co on ze mną przeszedł, nie bałam się krawężników, kocich łbów, nie bałam się o niekontrolowany skręt( w tych ruchomych kołach- to dla mnie osobiście, potwornie niewygodne), piasek, żwir, deszcz, śnieg, nic nie było dla wózka mojej pierworodnej straszne!!!
Super, az musze dokladniej obejrzec ten wozek i na pewno bede chciala zobaczyc go na zywo. Cena tez jest przystepna
Stary 2015-10-31, 22:07   #229
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Jak dobrze, jak najbardziej rozumiem. Czyli chodzi o to ze po prostu masz tam dostepne cc myslalam ze sn tylko jakies nowoczesne techniki czy cos ciesze sie ze znalazlas bezpieczne miejsce dla siebie a co do skurczy to wypoczywaj i na pewno bedzie wszystko w porzadku!

Mikołaj <3
Stary 2015-10-31, 22:13   #230
Kabriela
Zadomowienie

Jak dobrze, obejrzyj sobie na żywo oczywiście, ale nie kupuj od razu od producenta, bo producent (o dziwo!!!) ma wyższe ceny niż ten sam model w innym stacjonarnym a nawet internetowym sklepie. Jak Ci się spodoba, to się jeszcze rozejrzyj gdzie ten sam model możesz dostać taniej, bo będziesz mogła. Mnie też to na początku bardzo zdziwiło, ale pamiętam jak dwa lata temu właśnie wybieraliśmy wózek (Tako produkuje tylko w Częstochowie) to tam wózek był o jakieś 300-400 zł droższy niż kupno i sprowadzenie wózka ze sklepu internetowego z Gdańska
Stary 2015-10-31, 22:18   #231
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Jak dobrze, obejrzyj sobie na żywo oczywiście, ale nie kupuj od razu od producenta, bo producent (o dziwo!!!) ma wyższe ceny niż ten sam model w innym stacjonarnym a nawet internetowym sklepie. Jak Ci się spodoba, to się jeszcze rozejrzyj gdzie ten sam model możesz dostać taniej, bo będziesz mogła. Mnie też to na początku bardzo zdziwiło, ale pamiętam jak dwa lata temu właśnie wybieraliśmy wózek (Tako produkuje tylko w Częstochowie) to tam wózek był o jakieś 300-400 zł droższy niż kupno i sprowadzenie wózka ze sklepu internetowego z Gdańska
Ojej, az niespotykane podejscie producenta. Na pewno poszukam + dodatkowo olx a wozek jest piekny ile wazy?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Jak dobrze, jak najbardziej rozumiem. Czyli chodzi o to ze po prostu masz tam dostepne cc myslalam ze sn tylko jakies nowoczesne techniki czy cos ciesze sie ze znalazlas bezpieczne miejsce dla siebie a co do skurczy to wypoczywaj i na pewno bedzie wszystko w porzadku!
Wlasnie tak! Chce miec wybor, i chce spac spokojnie a nie do kwietnia denerowowac sie porodem. I musze moec lekarza, ktory to rozumie.
Stary 2015-10-31, 22:33   #232
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

GGI ja szis zjadłam rozowa w trakcie obiadu i tylko lekko mnie zemdlilo ale nie wyrzygalam hurra a zolta wieczorem i bylo ok

Jak Dobrze co dostałaś na stawianie sie macicy i jak odczuwalas te skurcze? Ja biore 2x2 dopochwowo luteine i do tego magnez, ale brzuch mam napięty praktycznie caly czas, cale szczęście szyjka sie nie skraca tylko ze gin nie mierzyl mi jej kilkakrotnie a po jednym badaniu to stwierdził... Masz konkretne skurcze czy napięcie i twardość brzucha?
Stary 2015-10-31, 22:34   #233
Kabriela
Zadomowienie

Jak dobrze, niestety nie należy do najlżejszych, są lżejsze od niego.
Osiąga wagę do 15 kg, nie wiem czemu producent tak napisał, mój waży 12 kg.

Z tym, że w drugie święta Bożego Narodzenia mojego dziecka, (z dzieckiem w wózku) przewiozłam na tym wózku choinkę żywą 150 cm. I wózek dał radę hhiihiihi. Do tej pory mi się buzia cieszy, bo Mała smacznie spała a ja przez pół miasta z choinką w poprzek na wózku położoną przemaszerowałam. Miny ludzi mnie mijających bezcenne.

niestety wtedy jeszcze nie miałam uprawnień do prowadzenia pojazdów. ( czyt. prawa jazdy)
Stary 2015-10-31, 22:37   #234
Jak dobrze
Raczkowanie

Mam skurcze takie jak na okres i w dole boli mnie brzuch. I nie wiem, czy jutro na ip nie jechac bo boli mnie caly czas, pomimo lezenia. To jest tez takie wrazenie napiecia miesni.

Nie wiem, jechac, nie jechac, dzwonic do gina?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
GGI ja szis zjadłam rozowa w trakcie obiadu i tylko lekko mnie zemdlilo ale nie wyrzygalam hurra a zolta wieczorem i bylo ok

Jak Dobrze co dostałaś na stawianie sie macicy i jak odczuwalas te skurcze? Ja biore 2x2 dopochwowo luteine i do tego magnez, ale brzuch mam napięty praktycznie caly czas, cale szczęście szyjka sie nie skraca tylko ze gin nie mierzyl mi jej kilkakrotnie a po jednym badaniu to stwierdził... Masz konkretne skurcze czy napięcie i twardość brzucha?
A dostLam magnez, dupka, nospe, suplementy.
Stary 2015-10-31, 22:39   #235
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Mam ten sam dylemat, zastanawiam sie co robic bo martwi mnie to, boje sie ze to poważniejsze niż mysle, a przepisał Ci cos?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ile juz czasu zażywasz te leki? Ja od wczoraj a poprawy żadnej, wręcz jest gorzej:/
Stary 2015-10-31, 22:40   #236
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Sunmade współczuję bardzo. Jednak staraj się z całych sił nie myśleć o tej tragicznej historii, uśmiechaj się, zrób dla siebie coś miłego. To wszystko dla maleństwa musisz pozytywnie się nastawiać. Dzieci wszystko czują dlatego jak najwięcej pozytywnych bodźców.

A propo włosów miałam za ramiona a obcięłam na styl tak mniej więcej Chylińskiej, Kożuchowskiej, Gardias... tak na serio serio krótko

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A i jeszcze ja mam takie samo Taco identyczne z tym, że kolor granatowo-biały. Rewelacyjnie się sprawdza wszędzie. Zawieszenie bajka, ocieplacze na ręce uratowały moje dłonie przed marznięciem, na serio bardzo wygodna sprawa. Gondola jest głęboka i jedna z większych na rynku. Koła dmuchane więc płynna jazda i bardzo baaaaardzo długie spacery przed Wami.
Z opisu wnoszę, że mówisz o moim Tako Właśnie to wszystko o czym piszesz mnie urzekło, ale te rękawiczki to najbardziej
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 22:43   #237
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Mam ten sam dylemat, zastanawiam sie co robic bo martwi mnie to, boje sie ze to poważniejsze niż mysle, a przepisał Ci cos?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Ile juz czasu zażywasz te leki? Ja od wczoraj a poprawy żadnej, wręcz jest gorzej:/
Wiesz, jutro swieto, ale mysle, ze jak bedzie tak w pn to jade do gina na kontrole albo do szpitala. Boje sie, ze cos sie dzieje. Wiesz, to typowo skurczowy bol brzucha, macica nie powinna tak walczyc
Stary 2015-10-31, 22:47   #238
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja nie mogę sobie znalezc miejsca, bo to jest takie rozpieranie w brzuchu, jakbym wzdeta byla, nie da sie ani leżeć, ani siedziec a tym bardziej chodzic:/ nospe bierzesz doraźnie czy regularnie? Pomaga troche?
Stary 2015-10-31, 22:51   #239
Kabriela
Zadomowienie

Dziewczyny, macica różnie reaguje u mnie duphaston zaczął działać po dwóch tygodniach brania. I to w dodatku chyba zadziałało jak jeszcze dopchnięto mnie luteiną.
Może zadzwońcie do lekarzy i zapytajcie o nospę czy możecie wziąć.
W poprzedniej ciąży właśnie na samym początku do ok 5 miesiąca brałam.

Jej współczuję bólu, bo to nie należy do przyjemnych a jeszcze niepokoje z tym związane. Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Stary 2015-10-31, 22:54   #240
Jak dobrze
Raczkowanie

Nospe biore regularnie, 2 razy dziennie.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Dziewczyny, macica różnie reaguje u mnie duphaston zaczął działać po dwóch tygodniach brania. I to w dodatku chyba zadziałało jak jeszcze dopchnięto mnie luteiną.
Może zadzwońcie do lekarzy i zapytajcie o nospę czy możecie wziąć.
W poprzedniej ciąży właśnie na samym początku do ok 5 miesiąca brałam.

Jej współczuję bólu, bo to nie należy do przyjemnych a jeszcze niepokoje z tym związane. Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
Dzieki Kabi, kochana jestes
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości