|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Quinny mood nie polecam Sasiadka ma jest dość niski -dla mnie za mały nam 172 wzrostu gondola płytka. Pomiędzy kółko z przodu wchodzi śnieg zima i źle sie jeździ. Ale wiadomo na stokke tez są rożne opinie a ja stwierdziłam ze muszę miec i koniec
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sunmade ... Badz dobrej mysli, za nic negatywow w glowie. Niestety, ale takie tragedie maja miejsce, niezaleznie od nas i lekarzy. Nie potrafie sobie wyobrazic co czuje ta dziewczyna... Nawet nie wiem co moglabym Ci napisac. 3maj sie cieplutko..
Polinezyjka, wiesz wszedzie sa rozne przyzwyczajenia i tradycje. Nie mam pojecia czy oba przypadki to rzeczy powtarzalne. Litwa raczej tak, bo to akurt od Andriusa wiem...a czy IRL nie mam pojecia. Tak czy siak...nie wyobrazam sobie zaprosic gosci na wesele i kazac im placic za alkohol ![]() Wiecie ze jeszcze glowa mnie nie przestala bolec...mam wrazenie ze jest coraz gorzej! Bedzie migrena jak nic bo zaczynam miec nudnosci.. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Mam zamiar miec 4 kolowca wiec problem z glowy. Ale musze jeszcze przymierzyc i pomacac w sklepie z mezem. A co do gondoli to wg mnie jest okej na wiosne/lato ja sie nie upieram az tak...ale jednak, meeeega mi sie podoba caly czarny![]() ![]() ![]() Kolezanka miala juz ponad 10 wozkow quinny a maly ma rok, wiec jakos na naszych wertepach jej sie sprawdza tylko spacerowka wydaje sie byc plytka..
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo halloween muszę wam pokazać ten obrazek, który znalazłam w necie
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Tyle się tu dzieje ze ciężko nadążyć za wami.
Witam wszystkie nowe mamusie .Gratuluję udanych wizyt. U nas ok. We środę byłam u lekarza. Zrobiłam badania. Usg nie miałam bo za 3 tygodnie będzie polowkowe więc wtedy będzie dokładne usg. Płci nadal nie znam, ale widzę wysyp chłopców. Ja do tej pory ani jednego ciuszka dla malucha nie kupiłam. Wy to już widzę konkretne zakupy. Ktoś tu wspomniał o truskawkach. Ja to mam je codziennie od pon-sob w pracy i wystarczy mi jak na nie patrze. Także ja bardziej z owoców to banany mandarynki i jabłka.
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen gratulacje zakupu!
Ileż wy piszecie hah nie ogarniam haha może po weekendzie będę na bieżąco! A narazie trzymajcie się ciepło !! Padam na ryjek wiec uciekam spać a wy tak nie spamujcie! !! ![]() Ha po badaniu u gin i mam jednego chłopaka a drugie uparte nie chce się w ogóle pokazać hehe. .. mam nadzieje ze będzie kobietka ![]() Mąż szczęśliwy i cały dzień z bananen na buzi hehe :-P kupiliśmy pierwsze spiochy dla małego. Kolejna wizyta za 2 tygodnie...
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudownie! A tak z ciekawości -jak lekarz ich rozróżnia? Tzn co mówi? Że jeden maluszek jest np po lewej, drugi po prawej?
|
|
|
#217 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( biedactwo (Boze, to ja tez grzecznie leze bo mam skurcze i nakaz lezenia w lozku a mnie ciagle nosi... Wysiedziec nie moge ![]() Sluchajcie, konczac jeszcze dyskusje o porodach, znalazlam idealna porodowke, ktora zabezpieczy moj paniczny lek przed porodem selve w lodzi, maja oddzial dla noworodkow a ja mam tam dwie godziny samochodem co za ulga! )---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
!
|
||
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze wyjasnij co znaczy zabezpieczy Twoj lek przed porodem?
![]() ![]() Dla mnie 2 h jazdy to za duzo jak na porodowke, panikara ze mnie, pewnie bym w samochodzie ze strachu utodzila ![]() ![]() beth007 gratki za chlopca i kciuki za dziewczynke ️ ️
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/TA...a-SLIM-2w1/573
z tym, że tutaj jest 2 w 1 a ja zakupiłam 3 w 1 (fotelik, spacerówka i gondola) a tu na ich firmowej stronie ale jest już bardziej unowocześniony ( ma zdobienie na gondoli taki srebrny szlaczek i troszkę inaczej wygląda gondola jest taka bardziej zaokrąglona) http://tako.net.pl/pl/klasyczne/10-dalga-classic.html |
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!!!
Macie jakiś pomysł na ból gardła? Nie znam się ale wydaje mi się ze łapie mnie angina, w gardle widzę pęcherzyki. ..nie wiem co robić, płukanie sólz nie pomaga, mleko i czosnek tez nie, a jutro święto wiec nikt mnie raczej nie przyjmie, a ja tracę głos i kaszle mnie. Czuje ze boli mnie "rura" czyt. Przełyk. Może któraś coś w ciąży zażywaŁa? Ja do tej pory byłam zdania że ratuje się domowymi, żeby małemu nie szkodzić ale tym razem to nie wystarcza. ..boje się czekać do pon. |
|
|
|
#221 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetny ☺ Cytat:
Zresztą ciągle mam jakieś zachcianki, które trudno zrealizować bo akurat nigdzie tego nie ma. 😕 |
||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła do apteki po syrop i spytała o taki który nie szkodzi dziecku, nie mam innego pomysłu. Albo do internisty na pogotowie (kiedys tak bylam w święta bo cala spuchłam na buzi:|) bo jak to angina to żartów nie ma
|
|
#223 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Halloween 2015+ :P Btw. Polinezyjka:Pamiętam, ze Tobie bardzo brakuje leżenia na brzuchu. Polecam poduszkę w kształcie litery C (tudzież rogala). Zawijasz go, by było miejsce na brzuch, a klatkę (też mam/miałam mały biust ) podpierają Ci zaokrąglone boki <3
Edytowane przez AsiaPo Czas edycji: 2015-10-31 o 21:31 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy hihi rozumie
ja mam tak ze wystarczy mi ciutke tego na co miałam ochotę i koniec😎Za tydzie zrobię ta zupę rybna pikantna z ananasem 💖 Koleżanka mi dala dobra rade jedz ostre poki możesz bo jak będziesz karmić to koniec :P
|
|
#226 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, ze martwia mnie teraz te skurcze w 14 tc, dostalm dupka, magnez, nospe i mam lezec. Jakby co,lekarz u ktorego prowadze ciaze pracuje w szpitalu w moim miescie, wiec raczej mnie nie oleje. To co przeszlam podczas poronienia wola o pomste do nieba, a to tylko woda na mlyn, na moje i tak wyolbrzymione leki. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze, dziękuję!!!! Miód na moje uszy, też mi się bardzo podobał. A służy mi do teraz, choć Mała już piechotna. Jednak co on ze mną przeszedł, nie bałam się krawężników, kocich łbów, nie bałam się o niekontrolowany skręt( w tych ruchomych kołach- to dla mnie osobiście, potwornie niewygodne), piasek, żwir, deszcz, śnieg, nic nie było dla wózka mojej pierworodnej straszne!!!
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze, jak najbardziej rozumiem. Czyli chodzi o to ze po prostu masz tam dostepne cc
myslalam ze sn tylko jakies nowoczesne techniki czy cos ciesze sie ze znalazlas bezpieczne miejsce dla siebie a co do skurczy to wypoczywaj i na pewno bedzie wszystko w porzadku!
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze, obejrzyj sobie na żywo oczywiście, ale nie kupuj od razu od producenta, bo producent (o dziwo!!!) ma wyższe ceny niż ten sam model w innym stacjonarnym a nawet internetowym sklepie. Jak Ci się spodoba, to się jeszcze rozejrzyj gdzie ten sam model możesz dostać taniej, bo będziesz mogła. Mnie też to na początku bardzo zdziwiło, ale pamiętam jak dwa lata temu właśnie wybieraliśmy wózek (Tako produkuje tylko w Częstochowie) to tam wózek był o jakieś 300-400 zł droższy niż kupno i sprowadzenie wózka ze sklepu internetowego z Gdańska
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wozek jest piekny ile wazy?---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Wlasnie tak! Chce miec wybor, i chce spac spokojnie a nie do kwietnia denerowowac sie porodem. I musze moec lekarza, ktory to rozumie. |
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
GGI ja szis zjadłam rozowa w trakcie obiadu i tylko lekko mnie zemdlilo ale nie wyrzygalam hurra
a zolta wieczorem i bylo ok Jak Dobrze co dostałaś na stawianie sie macicy i jak odczuwalas te skurcze? Ja biore 2x2 dopochwowo luteine i do tego magnez, ale brzuch mam napięty praktycznie caly czas, cale szczęście szyjka sie nie skraca tylko ze gin nie mierzyl mi jej kilkakrotnie a po jednym badaniu to stwierdził... Masz konkretne skurcze czy napięcie i twardość brzucha?
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze, niestety nie należy do najlżejszych, są lżejsze od niego.
Osiąga wagę do 15 kg, nie wiem czemu producent tak napisał, mój waży 12 kg. Z tym, że w drugie święta Bożego Narodzenia mojego dziecka, (z dzieckiem w wózku) przewiozłam na tym wózku choinkę żywą 150 cm. I wózek dał radę hhiihiihi. Do tej pory mi się buzia cieszy, bo Mała smacznie spała a ja przez pół miasta z choinką w poprzek na wózku położoną przemaszerowałam. Miny ludzi mnie mijających bezcenne. ![]() niestety wtedy jeszcze nie miałam uprawnień do prowadzenia pojazdów. ( czyt. prawa jazdy) |
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Mam skurcze takie jak na okres i w dole boli mnie brzuch. I nie wiem, czy jutro na ip nie jechac bo boli mnie caly czas, pomimo lezenia. To jest tez takie wrazenie napiecia miesni.
Nie wiem, jechac, nie jechac, dzwonic do gina? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Mam ten sam dylemat, zastanawiam sie co robic bo martwi mnie to, boje sie ze to poważniejsze niż mysle, a przepisał Ci cos?
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ile juz czasu zażywasz te leki? Ja od wczoraj a poprawy żadnej, wręcz jest gorzej:/
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie to wszystko o czym piszesz mnie urzekło, ale te rękawiczki to najbardziej
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mogę sobie znalezc miejsca, bo to jest takie rozpieranie w brzuchu, jakbym wzdeta byla, nie da sie ani leżeć, ani siedziec a tym bardziej chodzic:/ nospe bierzesz doraźnie czy regularnie? Pomaga troche?
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macica różnie reaguje u mnie duphaston zaczął działać po dwóch tygodniach brania. I to w dodatku chyba zadziałało jak jeszcze dopchnięto mnie luteiną.
Może zadzwońcie do lekarzy i zapytajcie o nospę czy możecie wziąć. W poprzedniej ciąży właśnie na samym początku do ok 5 miesiąca brałam. Jej współczuję bólu, bo to nie należy do przyjemnych a jeszcze niepokoje z tym związane. Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Nospe biore regularnie, 2 razy dziennie.
---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

️

ja sie nie upieram az tak...ale jednak, meeeega mi sie podoba caly czarny
.
16 tydzień!!! A jeszcze we wtorek miałyśmy usg i widziała swojego synka, wszystko było w porządku 

ale i tak widać już zaokrąglenie ładnie 

myslalam ze sn tylko jakies nowoczesne techniki czy cos