![]() |
#211 |
Kocia mama
|
Dot.: Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Ja Was cały czas czytam, ale nic się u mnie nie ruszyło więc nie mam o czym pisać... Robię reszte zleconych badań. Testosteron dobry(w połowie normy, jakoś 40 a norma chyba 20-78), czekam na wyniki przeciwciał przeciwplemnikowych.
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Napisałam post i go wcięło
![]() Koniczynka bardzo mi przykro ![]() ![]() ![]() Ja nie miałam wcale studniówki ![]() Miałam dziś piękny sen, wszystko było w realnym czasie tj dziś rano robiłam test i wyszedł pozytyw ![]() ![]() Szkoda że to tylko sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Ja miałam sen że z histpatu wyszedł mi rak a nie stan przedrakowy wiec wycięto mi całą szyjkę, macicę i jajniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hej :-* wcale nie jesteś stara! Nie ważny jest wiek, ważne że razem dążymy do wyznaczonego celu ![]() Przykro mi słyszeć takie wieści :-( a masz jakieś objawy, boli Cię coś? Aż się sama przestraszylam... cytologie już robilam jakiś czas temu, wszystko było ok. Już mam cel na 2015, zrobić cytologie... szczególnie że borykam się z problemami torbieli. Od roku mam spokój, ale wszystko może się wrócić.... Cytat:
![]() Nie ma się co dolowac, choć wiem że jest ciężko.... wczoraj byłam na urodzinach. Pełno dzieci i pełno pytań: a kiedy wy :-\ ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Midusia, jak tam starania w tym miesiącu, owocne? Jutro masz termin @, trzymam kciuki!!!! ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla tz. Co mu kupilas? ![]() Przyszła juz @, testowalas?
![]() |
![]() |
#215 |
Kocia mama
|
25.01
![]()
![]() |
#217 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic nie kupiłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to d.upa :-(
![]() |
![]() |
#219 |
Konto usunięte
|
Nie, raczej nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Jeannee,
W zwiazku z pozniejsza niz przypuszczalam owulacja termin @ przesunal mi sie na srode 6.01. Zadnych testow oczywiscie nie planuje, bo ja jestem w tej "szczesliwej" sytuacji ze wiem, ze i tak przyjdzie ![]() Ja pracuje w uslugach ksiegowych, miedzynarodowe korpo. Nowa praca w tej samej branzy, tylko mozna powiedziec, szczebelek wyzej - w controllingu. To cos, co chce docelowo robic, wiec bardzo sie ciesze ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna praca, a jaki jest dokładnie twój zakres obowiązków? Pytam z ciekawości bo praktycznie w tej samej branży pracujemy ![]()
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Jak na razie pracuje w zobowiązaniach: księgowanie faktur, kontakt z dostawca, płatności, księgowanie banków, rozliczanie wydatków pracownikow, rekoncyliacje niektórych kont, zamknięcie miesiąca. Pracuje dla włoskiej spółki i jest całkiem przyjemnie
![]() W nowej firmie bede zajmować sie głownie analiza kosztów projektu, zgodnością z budżetem, rekoncyliacja comiesięcznych balansów, analiza odstępstw, fakturowaniem klientów, forecastami i wsparciem przy prjektowaniu budżetów na nowe projekty. Niby okres dopiero za 2 dni, a ja juz podejrzanie mocno odczuwam bule @...
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może @ przyjdzie prędzej.... albo w ogóle nie przyjdzie ;-)
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
Mi za 2 miesiące pykna 3 lata w księgowości. Do tej pory 2 firmy o diametralnie rożnej wielkości, ciagle zobowiązania. Teraz to jednak głownie praca z ludźmi, pozniej w większym stopniu to bedą cyferki i excelik, ale lubię to. Mam tylko nadzieje, ze moj TZ ze mną wytrzyma, bo swoją dzienna normę gadania bede musiała teraz w domu główne wyrabiać
![]()
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Małe szanse na ciążę mamy, ale się nie poddamy!
A to wszystko zależy od konkretnej firmy, albo i nawet działu. W zależności od tego gdzie trafisz, to albo musisz albo nie robić nadgodziny. W większości nie ma takiej potrzeby, może poza zamknięciami w księdze głównej. Standardem jest, ze nadgodziny płatne 150%. Teraz bede pracować cześciowo na popołudnia (praca dla USA) i te zmiany tez płatne 30% ekstra. Jak ja orientowałam sie w zarobkach w moim mieście, to dużo wyższe były w korpo. Chociaż różnice płac pomiędzy poszczególnymi firmami i stanowiskami (a nierzadko i kolegi pracującego obok na takim samym stanowisku) sa ogromne.
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
Ja szukam pracy
![]() Ta uczelnia mnie wykończy. Przełożyli nam ćw z 30.01 i została nam 3 godzinna przerwa w ciągu dnia, a będą one 16.01 i siedzimy do 20.35 haha chyba spać będę na dworcu ![]() Ja nadal nie mam @ ale boli mnie brzuch co jakiś czas i nie wiem czy nie przyjdzie zaraz. Ale już ze 3 dni mnie tak pobolewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szukasz wszędzie pracy czy tylko w zawodzie? Współczuję ze studiami... Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Wszędzie
![]() Kupiłam dziś test, miałam jutro robić ale właśnie przyszła @ ![]() Wczoraj podjęliśmy z Tż decyzję że idziemy do kliniki Bocian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję @, ale może to i dobrze, wiesz na czym stoisz ![]() W jakim celu idziecie do kliniki? W jakimś konretnym czy tylko podstawowe badania porobić? ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Midusia, a Ty jak tam z @? Napisałam Ci mysza orientacyjny termin następnego @ w pierwszym poście, bo wiem że u Ciebie to różnie bywa... Ja do @ jeszcze mam 9 dni... ale pewnie zatestuje w weekend... taka jestem, że będę testować, a potem się dolowac wynikiem negatywnym...
![]() |
![]() |
#232 |
Konto usunięte
|
Różnie, różnie, teraz było 32 dni
![]() Idziemy ogólnie w celu leczenia niepłodności. Pierwsza wizyta jest taka ogólna, dla obojga partnerów a dalej lekarz zdecyduje co robić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Oddzwaniają pracodawcy ale jak mi proponuje prace w tyg i w weekendy za 5zł brutto i dojeżdżać do warszawy (2h w jedną stronę) to po prostu rezygnuje :/ nie wiem, może jestem leniwa ale ja muszę mieć weekend wolny bo mam uczelnię, a za taką kasę to nie opłaca mi się dojeżdżać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też byliśmy w takiej klinice i u nas tylko in vitro wchodzi w grę niestety :-(
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Czy mogłabym dołączyć do Waszego wątku? Może uznacie, że akurat pasuję tutaj. Staramy się już 2,5 roku. Po pół roku starań byliśmy u pierwszego lekarza. Niestety nie dał nam szans na naturalne poczęcie - zaproponował ICSI ale też nic nie obiecał. Jednak nie zdecydowaliśmy się na in vitro. Leczymy się korzystając z naprotechnologii. Tak na prawdę chyba tylko po to, żeby za parę lat nie pluć sobie w twarz, że za szybko się poddaliśmy. A nasza diagnoza wygląda tak: Ja: pcos, hashimoto, coraz rzadsze miesiączki, wysoki testosteron - właściwie prawie wszystko co PCOS oferuje w pakiecie Mąż: słabe nasienie - aktualnie 1,2mln/ml co jest naszym najgorszym wynikiem, ale też w ostatnich miesiącach nie brał leków, więc....
![]() |
#235 |
Kocia mama
|
Dziewczyny ja dzisiaj obdzwoniłam wszystkie kliniki, które prowadzą program mz, żadna już nie prowadzi kwalifikacji. A mój gin taki optymista, że w razie co program do czerwca
![]()
![]() |
#236 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Witaj u nas ![]() Ile macie lat? Długo się już staracie ![]() Gdzie się leczycie? Współczuje problemów ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Naprotechnologia to chyba mało daje przy słabym nasieniu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Kocia mama
|
Naprotechnologia to w zasadzie przy poważniejszych problemach nic nie da, opiera się na obserwacji cyklu najpierw, co każda z nas po długich staraniach robi sama w domu, za darmo. A potem ewentualnie leki. Na nasienie można brać jakieś suplementy, ale nie wiem na ile one pomagają. Mysza- a jaki jest powód słabego nasienia? Tż był u androloga? USG jąder? Może ma żylaki?
![]() |
#238 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiadomo jaki. Lekarz kazał mu brać witaminy przez 3-4 mce i ponowić badanie. Jak nadal będzie złe to będziemy szukać czemu. A wit bierze od października, czyli dopiero w styczniu/lutym badanie ![]() Wtedy lekarz mówił że to nawet mogło być od tego że po prostu przegrzał jądra. Wtedy akurat były upały, a Tż codziennie samochodem jeździł do białegostoku, czyli 1,5h w jedną stronę. I że to nawet od tego mogło być ![]() Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2016-01-05 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Kocia mama
|
A wyniki były bardzo złe czy "takie sobie"? Bo jeśli bardzo złe to ja bym nie zwlekała z wizyta u androloga, bo jak np są żylaki powrózka nasiennego to je trzeba usunąć bo mogą na stałe uszkodzić i będzie dupa.
![]() |
#240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To u was widzę podwójne problemy... nie chcecie in vitro nigdy czy teraz? Inseminacja wchodzi w grę? Tutaj u nas na pewno znajdziesz wsparcie, bo każda z nas jest tutaj w podobnej sytuacji ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Masz rację. U mojego tz przyczyna uszkodzonego nasienia to uciekające jądro, choroby i leki brane w przeszłości. Między innymi izotec, który powoduje niepłodność.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.