Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-06, 15:41   #211
elizka1987
Zakorzenienie

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Nie przeczę temu, że wygrana PiSu to coś więcej, niż kwestia uchodźców. Ale to z pewnością dało im wiele głosów. Ja raczej pytam zaufanych znajomych prawników i historyków, jak czegoś nie ogarniam albo chcę się upewnić. Blogi to też fajna sprawa, ale jeśli jakiegoś dobrze nie znam, tak samo jak jego autora, to nie mam pewności, czy jest rzetelny i wiarygodny.
Po wrzucanych przez ciebie linkach wszyscy dobrze wiemy co wg ciebie jest jedyną słuszną prawdą .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 15:48   #212
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Po wrzucanych przez ciebie linkach wszyscy dobrze wiemy co wg ciebie jest jedyną słuszną prawdą .
Jak dobrze, że dobrze wiecie .
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 16:38   #213
StarFighter
BAN stały

W końcu nie bez powodu ma nick Zakleszczotek co nie Eliza
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 16:44   #214
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
1. Akurat mnie cieszy, że chcą zlikwidować program in vitro. Niech ludzie zapładniają się na swój koszt. Bardziej mnie przeraża 500 złotych na dziecko.
2. Prezydent miał prawo to zrobić i szczerze mówiąc patrząc na nazwiska ułaskawianych u poprzednich prezydentów (nawet u Lecha Kaczyńskiego), to Kamiński jest aniołem.

Gdyby PO zaproponowała przeniesienie Trybunału Konstytucyjnego w ręce władzy sądowniczej, czyli sędziowie wybierają najlepszych spośród siebie, to uznałbym, że chcą naprawić sytuację. Gdyby PiS proponował 5 naprawdę niezależnych i elitarnych prawników, to powiedziałbym, że chcą naprawić sytuację.

Na dzień dzisiejszy to walka o stołki w instytucji typowo politycznej. TK jest bardziej organem władzy wykonawczej, a nie sądowniczej.
Skoro tak to ja, która mam problemy z płodnością, a nie robiłam nic by swojemu zdrowiu zaszkodzić nie życzę sobie by mnie zmuszać do dokładania się do finansowania leczenia raka u palaczy przez państwo. W końcu ja nie palę papierosów. Mnie finansowanie tego przez NFZ nie jest potrzebne.
Tak samo jak nie chcę płacić na leczenie alkoholizmu bo ja alkoholikiem nie jestem.
Stary 2015-12-06, 16:48   #215
Yuri22
BAN stały

Cytat:
No ale, nawiązując do metafory, to PiS już zdradzał nie raz, dlaczego więc oczekiwać, że przestanie, zwłaszcza, że ledwo objął rządy i już zdradza na prawo i lewo? Jedynym tego plusem jest coraz większe zniechęcenie wyborców do PiSu.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Oczywiste jest, że polityka imigracyjna UE jest porażką i z tym nie zamierzam się sprzeczać. Mówię o tym, że zarzuty o dyktaturę są kompletnie bezzasadne, a często wręcz to, co uznawane jest za objaw tej straszliwej tyranii, w rzeczywistości jest krokiem bardzo dobrym. Na przykład przymuszanie Polski do ułatwiania papierologii ws odnawialnych źródeł energii jak i samo wymuszanie odstępowania od gospodarki węglowej.
A nie przyszło Ci do głowy, że PiS robi właśnie to, czego oczekuje jego elektorat? Zniechęcenie czyich wyborców? Chyba PO, PSL i Swetru. W pracy często poruszamy tematy polityczne i znakomita większość tych, którzy afiszują się z głosowaniem na partię Jarka jest zadowolona z obrotu spraw. Jeszcze raz powtarzam, że jestem bardzo ostrożny w stosunku do PiSu, ale ich przeciwnicy mają cholernie bujną wyobraźnię myśląc, że cały naród jest ostatnio przeciwko PiSowi.

P.S. Błagam Cię, nawet nie zaczynaj tematu odchodzenia od węgla i zastępowania go odnawialnymi źródłami energii, bo nie masz bladego pojęcia o czym mówisz. Chcesz cały Bałtyk zastawić wiatrakami? Zdajesz sobie sprawę co to jest zastąpienie paliwa stałego wiatrem, słońcem czy biomasą? Nie mogę tego czytać, bo jako osobie technicznej oczy mi więdną.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Skoro tak to ja, która mam problemy z płodnością, a nie robiłam nic by swojemu zdrowiu zaszkodzić nie życzę sobie by mnie zmuszać do dokładania się do finansowania leczenia raka u palaczy przez państwo. W końcu ja nie palę papierosów. Mnie finansowanie tego przez NFZ nie jest potrzebne.
Tak samo jak nie chcę płacić na leczenie alkoholizmu bo ja alkoholikiem nie jestem.
Wiesz co to jest akcyza i na co jest przeznaczana?

P.S. Nie palę.

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2015-12-06 o 17:11
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 17:06   #216
jeff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
A nie przyszło Ci do głowy, że PiS robi właśnie to, czego oczekuje jego elektorat? Zniechęcenie czyich wyborców? Chyba PO, PSL i Swetru.
.
zgadzam sie w 100% sama jakos nigdy nie bylam, nie jestem i pewnie nie bede za zadna partia, co wiecej, do niczego mi to nie jest potrzebne. niemniej jednak w wyborach glosowalam na PiS, kierujac sie jedynie checia oderwania zlodziei typu PO od wladzy. poza tym jakos nie chce mi sie wierzyc, ze nagle wszyscy sie od PiSu odwroca. gadanie typu: w sejmie juz czeka ustawa zakazujacy bycia ateista - chyba tylko idioci wierza w takie rzeczy. w gruncie pogladow PiS i PO to partie centroprawicowe.. straszenie PiSem juz sie przezylo..
jeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 17:10   #217
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jeff Pokaż wiadomość
zgadzam sie w 100% sama jakos nigdy nie bylam, nie jestem i pewnie nie bede za zadna partia, co wiecej, do niczego mi to nie jest potrzebne. niemniej jednak w wyborach glosowalam na PiS, kierujac sie jedynie checia oderwania zlodziei typu PO od wladzy. poza tym jakos nie chce mi sie wierzyc, ze nagle wszyscy sie od PiSu odwroca. gadanie typu: w sejmie juz czeka ustawa zakazujacy bycia ateista - chyba tylko idioci wierza w takie rzeczy. w gruncie pogladow PiS i PO to partie centroprawicowe.. straszenie PiSem juz sie przezylo..
Przecież oni właśnie dlatego przegrali te wybory. Po prostu ludziom znudziło się to straszenie PiSem. Przestali wierzyć w to, że w każdym domu będzie obowiązkowy krzyż, a nie wpuszczenie księdza po kolędzie będzie podlegać pod KK. Jechali na tym 8 lat i w końcu się przejechali.
Stary 2015-12-06, 17:16   #218
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież oni właśnie dlatego przegrali te wybory. Po prostu ludziom znudziło się to straszenie PiSem. Przestali wierzyć w to, że w każdym domu będzie obowiązkowy krzyż, a nie wpuszczenie księdza po kolędzie będzie podlegać pod KK. Jechali na tym 8 lat i w końcu się przejechali.
Bo pomysł trzeba było jednak mieć na rządzenie, dużo rzeczy "zamieciono pod dywan"- i straszenie nie pomogło, bo dla wielu osób punktem odniesienia stało się 8 ostatnich lat.
Do tego zastanawiające jest, jak nagle były wicepremier Balcerowicz najpierw straszył długo, jak rosną nasze długi, pokazywał, pretentował swój licznik długów Polski: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...cerowicza.html

A teraz trwa załamywanie rąk, wyzywanie tych, którzy tak, a nie inaczej zagłosowali itd. itp.

I powiem tak: coś o rządzeniu PIS będzie można powiedzieć po roku rządzenia, a nie pary tygodniach.

Aha, a kto ma TT, niech zerknie na stronę Eryka Mistewicza- pisze, jaki przebieg i jak mocną zmianę widać po dzisiejszych wyborach we Francji- skutek tego, co było w Paryżu.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2015-12-06 o 19:19
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 19:32   #219
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Tak dorosła osoba powinna podejmować decyzję na kogo oddać głos. skisłam.

Czemu nie Korwin? To dopiero byś się "odgryzła"

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
W końcu nie bez powodu ma nick Zakleszczotek co nie Eliza
Twój też, widać, że masz kosmiczny światopogląd.
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 19:33   #220
StarFighter
BAN stały

Stary 2015-12-06, 19:35   #221
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Rak zagraża życiu, bezplodnosc nie.

Edytowane przez MalarskiSen
Czas edycji: 2015-12-06 o 19:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-06, 19:50   #222
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalarskiSen Pokaż wiadomość
Tak dorosła osoba powinna podejmować decyzję na kogo oddać głos. skisłam.

Czemu nie Korwin? To dopiero byś się "odgryzła"

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Twój też, widać, że masz kosmiczny światopogląd.
Spójrz na swój nick .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 20:21   #223
StarFighter
BAN stały

Malarskie sny są tylko w bajkach dla dzieci
Stary 2015-12-06, 20:23   #224
MalarskiSen
BAN stały

Nom i?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Malarskie sny są tylko w bajkach dla dzieci
Nom, nom ciekawe Fighter żałosny jesteś tak samo jak Imperialsta i inne trolle.
Stary 2015-12-06, 20:29   #225
StarFighter
BAN stały

Tylko nie troll

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Nie wolno przezywac za obiektywizm i ponad partyjnosc
Stary 2015-12-06, 20:35   #226
madana
Zakorzenienie

Jak dzieci, które kłócą się o samochodziki, którymi się bawiły

A prawda jest taka, że na naszych oczach zmienia się Europa:
http://www.tvn24.pl/front-narodowy-w...,600666,s.html
http://wiadomosci.onet.pl/dunczycy-p...mach-ue/6kwggl

A wszystko to zmiana będąca m.in. efektem tego: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...6126&_ticrsn=3
i tego: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2015-12-06 o 20:39
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 21:16   #227
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Nie mogę tego czytać, bo jako osobie technicznej oczy mi więdną.
Niech więdną, nie szkoda mi takich techników .

Też mam znajomych, którzy głosowali na PiS i Dudę i już nie popierają i co? Kto ma rację? Chłopie, jak Ty jedynie na anegdotkach swoje poglądy budujesz to nic dziwnego, że głupstwa opowiadasz.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 21:25   #228
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

Też mam znajomych, którzy głosowali na PiS i Dudę i już nie popierają i co? Kto ma rację? Chłopie, jak Ty jedynie na anegdotkach swoje poglądy budujesz to nic dziwnego, że głupstwa opowiadasz.
PiS mam wrażenie miał w tych wyborach dwa rodzaje elektoratu (przynajmniej): swój stały elektorat, którego nie odstraszy to co robi teraz i tę część elektoratu niezadowolonego z rządów PO, który zadaje pytania "PO czy PiS" i nie widzi innych opcji, więc zagłosowała na PiS. I to własnie ta część zacznie ewentualnie odpływać. Ta stała część - wątpię.
Ach, no i jeszcze trzecia część - ta od 500/dziecko, ale ich pomijam :P
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-06, 22:22   #229
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Skoro z Ciebie lepszy technik, to może wytłumacz w jaki sposób zamienić energię uzyskiwaną z węgla na energię odnawialną, przy proporcjonalnym zachowaniu zysków i strat. Tylko poproszę konkrety i popieraj źródłami, czyli tak jak lubisz. Nie mogę się doczekać

Cytat:
Też mam znajomych, którzy głosowali na PiS i Dudę i już nie popierają i co? Kto ma rację?
Jaką znowu rację? Napisałem tylko, że są ludzie, którzy są zadowoleni z tego co robi PiS, wbrew temu, co niektórzy tutaj próbują wmawiać, czyli że cały kraj jest niezadowolony i będą wielkie protesty.

Cytat:
Chłopie, jak Ty jedynie na anegdotkach swoje poglądy budujesz to nic dziwnego, że głupstwa opowiadasz.
Możesz mi wskazać te anegdoty? Anegdotą był mój przykład ze świecami, który zaczęłaś podważać, a na który chwilę później dostałaś twardy dowód? Coś nagle ucichłaś w tym temacie, gdy tylko podałem wiarygodne źródło. Dlaczego?

P.S. Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać. Kolejny marsz "w obronie demokracji". Niech próbują dalej. Może do końca kadencji parlamentu uzbiera się ze 100 osób:

http://parezja.pl/marsz-lemingow-prz...rzez-warszawe/

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2015-12-06 o 22:25
Stary 2015-12-06, 22:45   #230
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
PiS mam wrażenie miał w tych wyborach dwa rodzaje elektoratu (przynajmniej): swój stały elektorat, którego nie odstraszy to co robi teraz i tę część elektoratu niezadowolonego z rządów PO, który zadaje pytania "PO czy PiS" i nie widzi innych opcji, więc zagłosowała na PiS. I to własnie ta część zacznie ewentualnie odpływać. Ta stała część - wątpię.
A mnie się wydaje, że to ludzie pokroju ławeczki z serialu "Ranczo" niby nawet ok, niby to nie są źli ludzie ale za każdy błąd będą obwiniać wszystkich tylko nie siebie i za wroga mieć każdego kto roszczenia co do nich będzie miał. To samo z nienawiścią do UE, jak kase dawała to była dobra jak wymaga spełniania warunków to zło wcielone.
Poszli głosować na PIS bo myśleli, że pieniądze za darmo im będą rozdawać a jak zrozumieją, że jednak nie to dopiero będzie nienawiść społeczeństwa.
PIS strzeliło sobie w stopę, to będzie bujna polityczna kariera ale po raz ostatni.
Stary 2015-12-06, 22:52   #231
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
A mnie się wydaje, że to ludzie pokroju ławeczki z serialu "Ranczo" niby nawet ok, niby to nie są źli ludzie ale za każdy błąd będą obwiniać wszystkich tylko nie siebie i za wroga mieć każdego kto roszczenia co do nich będzie miał. To samo z nienawiścią do UE, jak kase dawała to była dobra jak wymaga spełniania warunków to zło wcielone.
Poszli głosować na PIS bo myśleli, że pieniądze za darmo im będą rozdawać a jak zrozumieją, że jednak nie to dopiero będzie nienawiść społeczeństwa.
PIS strzeliło sobie w stopę, to będzie bujna polityczna kariera ale po raz ostatni.
tak, owszem, tacy tez są, napisałam ze o "pińcetkach" nie piszę :P
Ale zauważ - przez osiem lat w opozycji, po dwóch latach niekoniecznie udanych rządów - ich poparcie oscylowało wciąż na podobnym poziomie. To własnie o ten elektorat m chodzi. Bardzo prawdopodobne, ze oni nadal z PiSem zostaną. Nie mozna patrzec na wszystkich tylko przez pryzmat własnego podejscia, ze "ja bym wiecej na nich nie głosowała". Owszem - ty nie, ci co zagłosowali bo głosowali przeciwko PO - również nie (zapewne zagłosują na kogokolwiek, kto bedzie im w danym momencie odpowiadał), ci od pięciuset na dziecko - tez nie, ale ci, którzy przez te dziesięć lat (2 rządów + osiem w opozycji) twardo za pisem stali - prawdopodobnie nadal będą za nim stac, bo podobają im sie ich działania, program czy retoryka. Są różni ludzie, różne podejsccia, różne poglądy - nie kazdy postępuje według takiego schematu według jakiego postąpiłabys ty, Zaleszczotek, ja, pani Krysia czy ktokolwiek

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2015-12-06 o 22:54
Stary 2015-12-06, 23:45   #232
MalarskiSen
BAN stały

Wiesz mnie nie boli, że inni nie mają poglądów jak ja, mnie boli, że ten kraj zrobił krok naprzód a teraz zrobi 3 w tył. To jest smutne, tak samo nie chcę by ktoś zmieniał konstytucję z którą się zgadzam i szanuję. Mnie to obojętne czy przy władzy jest PiS, PO czy SLD nawet, ja nie chcę by rządziły nami osoby zawiłe w gniewie, z chorymi ideami czy dyktatorskimi zapędami. PO może cwaniaki, złodzieje ale nie robili nic by okroić naszą wolność i mimo wszystko z nami głowy innych państw chciały rozmawiać ,układać się a teraz to każdy odwróci się od nas.
Stary 2015-12-07, 05:02   #233
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ty ich tak ochoczo nie pomijaj, bo to znaczna część tegorocznego elektoratu PiS

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 05:53   #234
Japitu
Raczkowanie

Cytat:
A nie przyszło Ci do głowy, że PiS robi właśnie to, czego oczekuje jego elektorat? Zniechęcenie czyich wyborców? Chyba PO, PSL i Swetru. W pracy często poruszamy tematy polityczne i znakomita większość tych, którzy afiszują się z głosowaniem na partię Jarka jest zadowolona z obrotu spraw. Jeszcze raz powtarzam, że jestem bardzo ostrożny w stosunku do PiSu, ale ich przeciwnicy mają cholernie bujną wyobraźnię myśląc, że cały naród jest ostatnio przeciwko PiSowi.
Potwierdzam. Część mojej rodziny jest za PiSem i są zadowoleni, moi rodzice nawet przyjaźnią się z pewnym dość znanym politykiem z tej partii, nieraz bywa w naszym domu. Ja głosowałam na inną partię. Duża część wyborców PiS jest zadowolona z tego, jak to wszystko się teraz toczy.
Japitu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 06:27   #235
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Japitu Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Część mojej rodziny jest za PiSem i są zadowoleni, moi rodzice nawet przyjaźnią się z pewnym dość znanym politykiem z tej partii, nieraz bywa w naszym domu. Ja głosowałam na inną partię. Duża część wyborców PiS jest zadowolona z tego, jak to wszystko się teraz toczy.
Cóż. Zobaczymy, czy będą równie zadowoleni po (dajmy na to) pierwszym roku rządów Jarosława i jego marionetkowego rządu.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 08:25   #236
jeff
Rozeznanie

Cytat:
PO może cwaniaki, złodzieje ale nie robili nic by okroić naszą wolność
serio? a przymusowe poslanie 6-latkow do szkol? a podejrzana tranzakcja z ofe? pomijajac robienie z licealistow idiotow, kazac uczyc im sie przyrody na poziomie szkoly podstawowej.. poza tym slynna afera tasmowa, ktora pokazala ze nie licza sie ustawy, konstytucja ani wybory, bo takie sprawy zalatwia sie przy obiedzie
jeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 08:43   #237
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
serio? a przymusowe poslanie 6-latkow do szkol? a podejrzana tranzakcja z ofe? pomijajac robienie z licealistow idiotow, kazac uczyc im sie przyrody na poziomie szkoly podstawowej.. poza tym slynna afera tasmowa, ktora pokazala ze nie licza sie ustawy, konstytucja ani wybory, bo takie sprawy zalatwia sie przy obiedzie
6 latki to uderzyłaś jak łysy grzywką o parapet, niby obowiązkowe ale załatwienie papieru, że dziecko nie powinno iść do szkoły trudem nie było. Poza tym według mnie lepiej jak dziecko oswaja się że szkołą, myje ząbki na przerwie i uczy się podstawowych zasad zachowania niż siedzi w przedszkolu w którym nie jest uczone na ten moment niczego. Z licealistów nie wiem kiedy ktoś zrobił debili bo ja się nie uczyłam biologii na poziomie 4 kl podstawówki, lo skończyłam 4 lata temu.
Ofe jak już to zlodziejstwo i pamiętam jak Tusk nawoływał by ludzie zostawali w zus.
Przesłuchałam afery taśmowe, nie wiem jak Ty ale ja słyszałam tam głównie sprawy dotyczące pieniędzy, spraw międzynarodowych itp. Nawet jeżeli padło cokolwiek o ustawach to były to ich PRYWATNE rozmowy a nie interesuje mnie co ktoś myśli /mówi po pracy.

A SKOKI PiS? Wywiezienie pieniędzy ludzi z kraju, bezpowrotnie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 09:01   #238
Yuri22
BAN stały

Oczy mi krwawią...

Cytat:
6 latki to uderzyłaś jak łysy grzywką o parapet, niby obowiązkowe ale załatwienie papieru, że dziecko nie powinno iść do szkoły trudem nie było.
Czyli stworzyli przepis, po to żeby można go było obejść lewymi papierami. Mistrzostwo.

Cytat:
Nawet jeżeli padło cokolwiek o ustawach to były to ich PRYWATNE rozmowy a nie interesuje mnie co ktoś myśli /mówi po pracy.
Człowieku! To są osoby publiczne na najwyższych stanowiskach! Ich prywatne zdanie na temat pracy może mieć ogromne konsekwencje! Myślisz, że to co powiedział Sikorski o robieniu laski nie dotarło do USA? Co oni sobie o nas pomyśleli? Jak osoba publiczna na bardzo wysokim państwowym stołku może się w ten sposób wypowiadać o własnym kraju!?

A jeśli chodzi o SKOKi, to absolutnie się zgadzam, że PiS też z tym grubo popłynął.
Stary 2015-12-07, 09:11   #239
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Ty ich tak ochoczo nie pomijaj, bo to znaczna część tegorocznego elektoratu PiS
a gdzie oni znadą kogos kto im naobiecuje za nic wiecej niz pis?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Wiesz mnie nie boli, że inni nie mają poglądów jak ja, mnie boli, że ten kraj zrobił krok naprzód a teraz zrobi 3 w tył. To jest smutne, tak samo nie chcę by ktoś zmieniał konstytucję z którą się zgadzam i szanuję. Mnie to obojętne czy przy władzy jest PiS, PO czy SLD nawet, ja nie chcę by rządziły nami osoby zawiłe w gniewie, z chorymi ideami czy dyktatorskimi zapędami. PO może cwaniaki, złodzieje ale nie robili nic by okroić naszą wolność i mimo wszystko z nami głowy innych państw chciały rozmawiać ,układać się a teraz to każdy odwróci się od nas.
nie, nie, mi nie chodzi o to czy cie boli czy nie czy cokolwiek innego.
Po prostu chodzi mi o zobrazowanie czegoś.
Tak samo było z PO. Ilu ludzi było mówiących "po aferze tasmowej/ofe/referendum/wpiszcokolwiek nie wyjdą powyżej 10%!". No coż - wyszli - bo nie każdy patrzy na to tak samo. To samo z pisem.
Stary 2015-12-07, 09:23   #240
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Oczy mi krwawią...

Czyli stworzyli przepis, po to żeby można go było obejść lewymi papierami. Mistrzostwo.

Człowieku! To są osoby publiczne na najwyższych stanowiskach! Ich prywatne zdanie na temat pracy może mieć ogromne konsekwencje! Myślisz, że to co powiedział Sikorski o robieniu laski nie dotarło do USA? Co oni sobie o nas pomyśleli? Jak osoba publiczna na bardzo wysokim państwowym stołku może się w ten sposób wypowiadać o własnym kraju!?

A jeśli chodzi o SKOKi, to absolutnie się zgadzam, że PiS też z tym grubo popłynął.
Ja o markecie w którym robiłam mogę powiedzieć, że to syf na kółkach.
Ale z ręką na sercu, nigdy nie zrobiłam nic na jego niekorzyść.

Cytat:
a gdzie oni znadą kogos kto im naobiecuje za nic wiecej niz pis?

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

nie, nie, mi nie chodzi o to czy cie boli czy nie czy cokolwiek innego.
Po prostu chodzi mi o zobrazowanie czegoś.
Tak samo było z PO. Ilu ludzi było mówiących "po aferze tasmowej/ofe/referendum/wpiszcokolwiek nie wyjdą powyżej 10%!". No coż - wyszli - bo nie każdy patrzy na to tak samo. To samo z pisem.
Teraz rozumiem

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

To nie był żaden przepis do złamania tylko pozostawienie rodzicom ostatniego słowa no i być może psycholog niejednego rodzica do posłania dziecka przekonał więc jak dla mnie na plus.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości