![]() |
#151 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej
Wszystkie te próby rozwalenia TK to nie jest powód? Niepozwalanie na dyskusję podczas wyboru sędziów itd.? Próby obalenia sędziów, łamanie konstytucji przez Dudę? Przecież polskie środowisko prawników, także prawicowe, uważa postępowanie PiSu za niedopuszczalne i skandaliczne. Prawnicy PANu i najważniejszych uczelni sprzeciwiają się temu, co PiS wyprawia. A jeśli dla kogoś jedynym powodem, dla którego poszedłby na protest, jest ograniczanie swobód obywatelskich, to chyba powinien sobie zdawać sprawę z tego, że do tego właśnie zmierzają zmiany, jakie próbuje, póki co na szczęście nie do końca udanie, przeprowadzić PiS.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
BAN stały
|
Trybunał nie był apolityczny od dawna, a po.drugie był skompromitowany. Dla mnie to zwykła banda jeśli prezes Tk z polecenia partii tworzy niekonstytucyjną ustawę co stwierdził sam skład Tk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"u mnie w mieście nic nie robią a do warszawy mi daleko", że tak zacytuję koleżankę wyżej Ale jak chcecie to serio, droga wolna, ja wam nawet ciastka na droge upieke pod ten sejm. Serio, nie czaje nawoływania IDZCIE PROTESTOWAC ja sie samemu siedzi i walczy klawiaturą co najwyżej i jeszcze w stylu malarskiego snu pisze "jak na razie nie mam po co wychodzic" oburzając sie w tym samym poscie, ze ktos pisze, ze nie wychodzi póki co :"D i jak pisałam - jestem daleka od tego, zeby mówic, ze pis nie robi nic zlego, więc nie musisz mnie przekonywac Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-12-04 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeżeli TK nie jest apolityczny figterze to może podaj przykład jego werdyktów, które nie miały pokrycia z konstytucją oraz wnioski formalne, ułożone bezbłędnie, które zostały odrzucone "bo tak". Kompromitacja to jest to co nasz prezydent zrobił aż dostaliśmy ofertę pomocy w rozwiązaniu problemu od UE :banghead: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą ja tam tak do końca rankingom nie wierzę, są pewne kwestie nieuchwytne, których w rankingach nie widać. Moja alma mater w rankingach polskich uczelni wygląda na średnią, ale mój instytut stoi wyżej niż takie same w uczelniach, które są wyżej. Zresztą podobną sytuację zauważyłam z moim liceum. W rankingach było dobre, ale nie najlepsze. Liceum, które było uważane za najlepsze miało świetne klasy ścisłe, ale zupełnie średnie humanistyczne. Amerykańskie uczelnie weszły na wyższy poziom, gdy w powodu tego, co działo się w Europie w latach 30. i 40. wyemigrowała do USA europejska elita intelektualna i artystyczna. Nie porównywałabym patriotyzmu Brytyjczyków i Amerykanów oraz Polaków. Oni mieli zupełnie inną historię, kilkaset lat wolności. U nas demokracja była przez chwilę, zanim się rozkręciła nadeszła wojna i PRL, który raczej trudno kochać, a postaw obywatelskich też nie tworzył, wręcz przeciwnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trybunał to 15 sędziów a nie sam prezes TK. A kto Twoim zdaniem powinien wybierać skład TK jeśli nie Sejm?
![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...60fb&_ticrsn=5 Wolności wyboru nie będzie. Sumienie Polaków zastąpi sumienie prezesa PiS i Konferencji Episkopatu Polski. ![]() ---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- Cytat:
Jak dla mnie choćby ta kobieta dowiodła tego, że sędziowie nie chodzą na pasku partii politycznych.
![]() |
![]() |
#160 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
dla mnie to majstrowanie przy trybunale jakos nie rusza. zwlaszcza, ze trybunal jakos nic nie zrobil z tym pseudo referendum komorowskiego, ktore ewidentnie nie bylo zgodne z prawem i do tego powstalo w ciagu jednej nocy.. takze TK to zadna demokratyczna instytucja, ktora broni naszej demokracji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
O czeeesc Jeff. Jeff ma rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
BAN stały
|
Cytat:
Osobiście Duda mi się na razie podoba, bo działa zdecydowanie. Sprawę Kamińskiego załatwił jednym ruchem, a sądy bawiły się przy tym ładnych parę lat. Z TK też zadziałał szybko i bardzo dobrze, bo byśmy się z tym babrali jeszcze parę miesięcy. Inna sprawa co z tego wszystkiego wyniknie. Na razie za wcześnie by oceniać. W sumie PiS, jeśli chodzi chodzi o ustawy mające bezpośredni wpływ na nasze życie, nie uchwalił jeszcze nic, co mogłoby wywołać jakieś wielkie kontrowersje. Trzeba im patrzeć na łapska, ale z drugiej strony dać trochę czasu. P.S. Co do tych protestów "w obronie demokracji", to mnie nie rozśmieszajcie. 95% tego protestu odbywa się i będzie się odbywać w internecie. Pozostałe 5% ma frekwencję jak promocja schabu w Biedronce na prowincji. Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2015-12-05 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
Myślę, że jak 9 grudnia nie uda się ogarnąć TK i unieważnić wyboru PiS, to więcej ludzi wyjdzie na ulicę, ale nadal będą to ludzie świadomi politycznie i społecznie, czyli zdecydowana w Polsce mniejszość. Prości ludzie wyjdą dopiero, jak im się coś ograniczy. Tak jak np. było z ACTAA, wyszły tysiące ludzi bo poczuli zagrożenie wolności i anonimowości oraz pobierania w Internecie.
![]() Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2015-12-05 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
BAN stały
|
Środowiska które byłyby w stanie wyciągnąć ludzi na ulice (prawica na prawo od PiS) jak na razie są neutralne wobec działań PiSu, więc Petru musi brać kredyt i płacić ludziom za wyjście na ulicę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://niezalezna.pl/73525-relacja-kod-z-protestu Edytowane przez Yuri22 Czas edycji: 2015-12-05 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby TK zajął się jakąś ustawą musi być wniosek lub skarga, bez niej TK się nie zajmuje daną sprawą.
![]() |
![]() |
#169 | |
BAN stały
|
Cytat:
P.S. Przejęcie pieniędzy z OFE było bardzo zgodne z prawami obywatela... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale czym ja mam się niby dziwić teraz w kontekście rządów PO? Przecież już nie żądzą. Mi też się nie podobał wyrok TK w sprawie OFE. Też go krytykowałam. Tak jak pisałam wyżej nie jestem ani zwolennikiem PO ani PiSu.
![]() Edytowane przez ewanka1989 Czas edycji: 2015-12-05 o 11:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | ||
BAN stały
|
Cytat:
2. Prezydent miał prawo to zrobić i szczerze mówiąc patrząc na nazwiska ułaskawianych u poprzednich prezydentów (nawet u Lecha Kaczyńskiego), to Kamiński jest aniołem. Cytat:
Na dzień dzisiejszy to walka o stołki w instytucji typowo politycznej. TK jest bardziej organem władzy wykonawczej, a nie sądowniczej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Konto usunięte
|
Zgadzam sie. Przy tak niedofinansowanej sluzbie zdrowia, gdzie ucinaja kase na chemioterapie, dofinansowanie in vitro, to akurat ostatnia rzecz, o ktorej powinno sie myslec. Szczegolnie przy tak watpliwej skutecznosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
BAN stały
|
Tu się zgadzam in vitro spełnia marzenia a nie ratuje życie i nie widzę powodu by w sytuacji braku pieniędzy w NFZ było refundowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj był protest w Poznaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
BAN stały
|
I ekstra ja kontroluję czy w moim mieście się zapowiada :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
BAN stały
|
I jeszcze wstrętne Euroszmaty. Coś czuję, że gdyby to były inne czasy, to wiem jaka opcja polityczna prosiłaby o "bratnią pomoc" z Zachodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
BAN stały
|
Ta euroszmaty... Weź idź to pisać gdzie indziej. Tego się czytać nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.