Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-04, 22:14   #151
201605090949
Konto usunięte

Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
nie, ja póki co powodu do wyjscia na ulice nie widzę,
Wszystkie te próby rozwalenia TK to nie jest powód? Niepozwalanie na dyskusję podczas wyboru sędziów itd.? Próby obalenia sędziów, łamanie konstytucji przez Dudę? Przecież polskie środowisko prawników, także prawicowe, uważa postępowanie PiSu za niedopuszczalne i skandaliczne. Prawnicy PANu i najważniejszych uczelni sprzeciwiają się temu, co PiS wyprawia. A jeśli dla kogoś jedynym powodem, dla którego poszedłby na protest, jest ograniczanie swobód obywatelskich, to chyba powinien sobie zdawać sprawę z tego, że do tego właśnie zmierzają zmiany, jakie próbuje, póki co na szczęście nie do końca udanie, przeprowadzić PiS.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 22:20   #152
StarFighter
BAN stały

Trybunał nie był apolityczny od dawna, a po.drugie był skompromitowany. Dla mnie to zwykła banda jeśli prezes Tk z polecenia partii tworzy niekonstytucyjną ustawę co stwierdził sam skład Tk Nad takim trybunałem płakać nie będę, płaczą Ci co ich media omotały. Tk wybierany przez sejm zawsze będzie polityczny
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 22:27   #153
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Wszystkie te próby rozwalenia TK to nie jest powód? Niepozwalanie na dyskusję podczas wyboru sędziów itd.? Próby obalenia sędziów, łamanie konstytucji przez Dudę? Przecież polskie środowisko prawników, także prawicowe, uważa postępowanie PiSu za niedopuszczalne i skandaliczne. Prawnicy PANu i najważniejszych uczelni sprzeciwiają się temu, co PiS wyprawia. A jeśli dla kogoś jedynym powodem, dla którego poszedłby na protest, jest ograniczanie swobód obywatelskich, to chyba powinien sobie zdawać sprawę z tego, że do tego właśnie zmierzają zmiany, jakie próbuje, póki co na szczęście nie do końca udanie, przeprowadzić PiS.
dla mnie na dany moment nie na tyle, zebym gdziekolwiek jechała protestować, wole jeszcze poobserwować
"u mnie w mieście nic nie robią a do warszawy mi daleko", że tak zacytuję koleżankę wyżej
Ale jak chcecie to serio, droga wolna, ja wam nawet ciastka na droge upieke pod ten sejm.
Serio, nie czaje nawoływania IDZCIE PROTESTOWAC ja sie samemu siedzi i walczy klawiaturą co najwyżej i jeszcze w stylu malarskiego snu pisze "jak na razie nie mam po co wychodzic" oburzając sie w tym samym poscie, ze ktos pisze, ze nie wychodzi póki co :"D

i jak pisałam - jestem daleka od tego, zeby mówic, ze pis nie robi nic zlego, więc nie musisz mnie przekonywac

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2015-12-04 o 22:35
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 22:39   #154
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tylko gdzie Ci młodzi milionerzy prowadzą interesy i mają zarejestrowane działalności? Bo możliwe, że nie w Polsce, albo nie do końca.
W Polsce, w Polsce.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 23:22   #155
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
dla mnie na dany moment nie na tyle, zebym gdziekolwiek jechała protestować, wole jeszcze poobserwować
"u mnie w mieście nic nie robią a do warszawy mi daleko", że tak zacytuję koleżankę wyżej
Ale jak chcecie to serio, droga wolna, ja wam nawet ciastka na droge upieke pod ten sejm.
Serio, nie czaje nawoływania IDZCIE PROTESTOWAC ja sie samemu siedzi i walczy klawiaturą co najwyżej i jeszcze w stylu malarskiego snu pisze "jak na razie nie mam po co wychodzic" oburzając sie w tym samym poscie, ze ktos pisze, ze nie wychodzi póki co :"D

i jak pisałam - jestem daleka od tego, zeby mówic, ze pis nie robi nic zlego, więc nie musisz mnie przekonywac
Niekoniecznie w Warszawie, mniejsze protesty są też w innych miastach.
Stary 2015-12-04, 23:57   #156
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:

Jak zwykle przerysowałaś moją wypowiedź ale ok, powtórzę się : jak nic się 9 grudnia nie zmieni to ja, mój Tż i moi najbliżsi znajomi wyjdziemy na ulicę . Do Warszawy na ten moment nie pojadę bo mam za dużo zobowiązań jak np. Sprawdziany i egzaminy ale swoje niezadowolenie wyrażę. Popieram koleżankę wyżej , ja się dziwię, że posłowie PO mieli cierpliwość do marszałka Sejmu... Nie podoba mi się osoba na tym stanowisku.
Jeżeli TK nie jest apolityczny figterze to może podaj przykład jego werdyktów, które nie miały pokrycia z konstytucją oraz wnioski formalne, ułożone bezbłędnie, które zostały odrzucone "bo tak". Kompromitacja to jest to co nasz prezydent zrobił aż dostaliśmy ofertę pomocy w rozwiązaniu problemu od UE :banghead:
MalarskiSen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 23:57   #157
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Podobno Jankesi są najgłupszym społeczeństwem na świecie, a Brytyjczycy mają najgorsze szkoły. Tylko dlaczego w TOP20 uczelni są tylko uczelnie anglosaskie (względnie może pojedyncza szwajcarska albo japońska)?

Amerykanie i Brytyjczycy wytworzyli najbardziej patriotyczne społeczeństwo oraz wspaniałe państwa, których obywatele mogą cieszyć się dostatnim życiem. Na przykład Brytyjczycy w czasie II wojny światowej do wojska szli na ochotnika i obowiązkowy zaciąg ze względu na patriotyzm i nacisk społeczny nie był potrzebny.

Gdyby władza tam traktowała ludzi tak jak w Polsce, to ludzie wyszliby z domów i zaczęłaby się jazda. Z drugiej strony przeciętny Jankes czy Brytyjczyk nie ma takiej roszczeniowej postawy jak Polak i jest wychowany, że powinien sam sobie zapracować na dobrobyt. Do tego u nas oszustwo często nazywa się sprytem i jest ciche przyzwolenie na kradzież - tam czegoś takiego nie ma i zazwyczaj kryminogenna jest nieeuropejska część społeczeństwa.

I wracając do ekonomii - tam ludzie wiedzą, że są w stanie lepiej wydać własne pieniądze niż rząd. Jankesi płacą śmieszne podatki w porównaniu do Europejczyków, a w Wielkiej Brytanii ubezpieczenia społeczne są śmieszne niskie w porównaniu do tych w Polsce, bo wiedzą, że osoba na samozatrudnienia to skarb - nie żebra od państwa i jak się jej powodzi zatrudnia innych ludzi.
Bo mają dobrze dofinansowane uczelnie, a u nas to kuleje.
Zresztą ja tam tak do końca rankingom nie wierzę, są pewne kwestie nieuchwytne, których w rankingach nie widać. Moja alma mater w rankingach polskich uczelni wygląda na średnią, ale mój instytut stoi wyżej niż takie same w uczelniach, które są wyżej. Zresztą podobną sytuację zauważyłam z moim liceum. W rankingach było dobre, ale nie najlepsze. Liceum, które było uważane za najlepsze miało świetne klasy ścisłe, ale zupełnie średnie humanistyczne.

Amerykańskie uczelnie weszły na wyższy poziom, gdy w powodu tego, co działo się w Europie w latach 30. i 40. wyemigrowała do USA europejska elita intelektualna i artystyczna.

Nie porównywałabym patriotyzmu Brytyjczyków i Amerykanów oraz Polaków. Oni mieli zupełnie inną historię, kilkaset lat wolności. U nas demokracja była przez chwilę, zanim się rozkręciła nadeszła wojna i PRL, który raczej trudno kochać, a postaw obywatelskich też nie tworzył, wręcz przeciwnie.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 01:46   #158
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Trybunał nie był apolityczny od dawna, a po.drugie był skompromitowany. Dla mnie to zwykła banda jeśli prezes Tk z polecenia partii tworzy niekonstytucyjną ustawę co stwierdził sam skład Tk Nad takim trybunałem płakać nie będę, płaczą Ci co ich media omotały. Tk wybierany przez sejm zawsze będzie polityczny
Gdyby uznali całą ustawę za niekonstytucyjną to nie zatwierdziliby wyboru żadnego sędziego TK wybranego przez PO.
Trybunał to 15 sędziów a nie sam prezes TK.
A kto Twoim zdaniem powinien wybierać skład TK jeśli nie Sejm?
Stary 2015-12-05, 01:59   #159
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaja1981 Pokaż wiadomość
dla mnie nie hipokryzja - niestety, język, jakim posługują się PiSowcy, brak szacunku dla kogokolwiek, sterowanie prezydentem (dla mnie i on i Szydło to typowe marionetki), kontrowersyjne postaci rządzie (np. Antek M. i jego 20-letni doradca), zmiany, jakie chcą wprowadzić, zupełnie nieprzemyślane, robienie wszystkiego na łapu-capu i pod osłoną nocy... nie lubię PO, ale oni aż takich cyrków nie robili i w dodatku nie bałam się, że będą zaglądać mi do łóżka i pod kołdrę czy do lodówki. Jeszcze trochę i tabletek antykoncepcyjnych nie kupię, bo zuo. A gdzie wolność wyboru? Niestety, zapomnieli, że głosowało na nich tak naprawdę niewielu. I tylko mi przykro, że reszcie się tyłka nie chciało ruszyć, i pójść na wybory, a teraz dramat i pośmiewisko z demokracji.
No na to akurat długo czekać nie będziemy:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...60fb&_ticrsn=5
Wolności wyboru nie będzie. Sumienie Polaków zastąpi sumienie prezesa PiS i Konferencji Episkopatu Polski.

---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ----------

Cytat:
Oczywiście zauważyłeś, że przewodniczącą składu orzekającego była kobieta wybrana przez PiS, która praktycznie śmiała się w głos z absurdalności argumentacji przedstawicieli obecnej większości rządzącej? Jakich innych dowodów niezawisłości sędziowskiej oczekujesz od sędziów TK?
Jak dla mnie choćby ta kobieta dowiodła tego, że sędziowie nie chodzą na pasku partii politycznych.
Stary 2015-12-05, 06:00   #160
MalarskiSen
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
No na to akurat długo czekać nie będziemy:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...60fb&_ticrsn=5
Wolności wyboru nie będzie. Sumienie Polaków zastąpi sumienie prezesa PiS i Konferencji Episkopatu Polski.

---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ----------

Oczywiście zauważyłeś, że przewodniczącą składu orzekającego była kobieta wybrana przez PiS, która praktycznie śmiała się w głos z absurdalności argumentacji przedstawicieli obecnej większości rządzącej? Jakich innych dowodów niezawisłości sędziowskiej oczekujesz od sędziów TK?
Jak dla mnie choćby ta kobieta dowiodła tego, że sędziowie nie chodzą na pasku partii politycznych.
Osoba przed 18 w sumie powinna ją kupić na receptę bo moim zdaniem kontakt z lekarzem jest konieczny, potem czytamy kwiatki na "czy mogę być w ciąży " typu umyłam się dłonią którą bawiłam się z Tż, wezmę tabletkę po dla pewności i o zgrozo ta kobieta miała 19 lat. To nie jest zdrowe rozwiązanie i lepiej z niego nie korzystać bez potrzeby tylko niech odrazu zakażą wymuszania wizyt prywatnych w celu uzyskania recepty.
Stary 2015-12-05, 06:55   #161
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Kruszynka_87 Pokaż wiadomość

Kiedyś w jednej z restauracji byłam świadkiem spotkania dwóch polityków z przeciwnych stron barykady (z przyzwoitości nie podam nazwisk). Wyglądali jak najlepsi kumple - jedli i pili w bardzo sympatycznej atmosferze (nie podsłuchiwałam o czym rozmawiają, ale wyglądali na zaprzyjaźnionych). Miesiąc później w jednym z programów telewizyjnych kłócili i obrażali siebie nawzajem.
Mnie to jakoś wcale nie dziwi. Jeśli masz na myśli wiadome partie to przecież wiadomo, że dzięki wzajemnemu obrzucaniu się błotem te partie rządzą od lat. Na zmianę. I obie strony mają się dobrze. Układ taki. Jak to między kumplami, rozumisz

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 07:21   #162
jeff
Rozeznanie

dla mnie to majstrowanie przy trybunale jakos nie rusza. zwlaszcza, ze trybunal jakos nic nie zrobil z tym pseudo referendum komorowskiego, ktore ewidentnie nie bylo zgodne z prawem i do tego powstalo w ciagu jednej nocy.. takze TK to zadna demokratyczna instytucja, ktora broni naszej demokracji
jeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 07:31   #163
StarFighter
BAN stały

O czeeesc Jeff. Jeff ma rację . Jak Po robiło trybunał swoim to milczeliscie bo i media milczały. A teraz? Duda miał rację, prosząc pajacow z Po żeby nie podejmowali strategicznych decyzji przed wyborami, ale niestety zapomniał że platforma nie ma żadnej klasy ani kultury politycznej nie wspominajac już o języku jakim się posługują na taśmach
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 09:38   #164
Yuri22
BAN stały

Cytat:
O czeeesc Jeff. Jeff ma rację . Jak Po robiło trybunał swoim to milczeliscie bo i media milczały. A teraz? Duda miał rację, prosząc pajacow z Po żeby nie podejmowali strategicznych decyzji przed wyborami, ale niestety zapomniał że platforma nie ma żadnej klasy ani kultury politycznej nie wspominajac już o języku jakim się posługują na taśmach
Dokładnie. PiSowi nie do końca ufam (dlatego na nich nie głosowałem) i bardzo uważnie im się przyglądam, ale to co zrobiła PO bezpośrednio przed wyborami, to był pokaz wyrachowanego cwaniactwa i tego, że zębami będą się chcieli trzymać newralgicznych stołków. Wszystko robione chybcikiem "za pięć dwunasta" i potem wielkie zdziwienie i larum, że zwycięska partia na to nie poszła. O hipokryzji zwolenników PO pisał nie będę, bo nie ma sensu. Ktoś tam wyżej napisał, że PO na pewno chce dla Polski lepiej niż PiS. Powiem tylko tyle, że w normalnym kraju, jeśli szef MSW powiedziałby o własnym kraju "ch.j du.a i kamieni kupa", a marszałek jednej z izb z niekłamaną wesołkowatością stwierdza, że jego kraj robi innemu państwu laskę, to w ciągu kilku godzin straciliby stanowiska, a premier podałby się do dymisji. U nas oczywiście problemu nie było, ale były za to później ośmiorniczki. Kpina.
Osobiście Duda mi się na razie podoba, bo działa zdecydowanie. Sprawę Kamińskiego załatwił jednym ruchem, a sądy bawiły się przy tym ładnych parę lat. Z TK też zadziałał szybko i bardzo dobrze, bo byśmy się z tym babrali jeszcze parę miesięcy. Inna sprawa co z tego wszystkiego wyniknie. Na razie za wcześnie by oceniać. W sumie PiS, jeśli chodzi chodzi o ustawy mające bezpośredni wpływ na nasze życie, nie uchwalił jeszcze nic, co mogłoby wywołać jakieś wielkie kontrowersje. Trzeba im patrzeć na łapska, ale z drugiej strony dać trochę czasu.

P.S. Co do tych protestów "w obronie demokracji", to mnie nie rozśmieszajcie. 95% tego protestu odbywa się i będzie się odbywać w internecie. Pozostałe 5% ma frekwencję jak promocja schabu w Biedronce na prowincji.

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2015-12-05 o 09:39
Yuri22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 09:48   #165
201605090949
Konto usunięte

Myślę, że jak 9 grudnia nie uda się ogarnąć TK i unieważnić wyboru PiS, to więcej ludzi wyjdzie na ulicę, ale nadal będą to ludzie świadomi politycznie i społecznie, czyli zdecydowana w Polsce mniejszość. Prości ludzie wyjdą dopiero, jak im się coś ograniczy. Tak jak np. było z ACTAA, wyszły tysiące ludzi bo poczuli zagrożenie wolności i anonimowości oraz pobierania w Internecie.

Edytowane przez 201605090949
Czas edycji: 2015-12-05 o 09:53
Stary 2015-12-05, 09:50   #166
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Yuri22 Pokaż wiadomość
P.S. Co do tych protestów "w obronie demokracji", to mnie nie rozśmieszajcie. 95% tego protestu odbywa się i będzie się odbywać w internecie. Pozostałe 5% ma frekwencję jak promocja schabu w Biedronce na prowincji.
Środowiska które byłyby w stanie wyciągnąć ludzi na ulice (prawica na prawo od PiS) jak na razie są neutralne wobec działań PiSu, więc Petru musi brać kredyt i płacić ludziom za wyjście na ulicę.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 10:08   #167
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Myślę, że jak 9 grudnia nie uda się ogarnąć TK i unieważnić wyboru PiS, to więcej ludzi wyjdzie na ulicę, ale nadal będą to ludzie świadomi politycznie i społecznie, czyli zdecydowana w Polsce mniejszość. Prości ludzie wyjdą dopiero, jak im się coś ograniczy. Tak jak np. było z ACTAA, wyszły tysiące ludzi bo poczuli zagrożenie wolności i anonimowości oraz pobierania w Internecie.
No na pewno . Zamiast 20 osób pod sejmem będą stały 22. Z resztą w internetach już jest z tego niezła beka.

http://niezalezna.pl/73525-relacja-kod-z-protestu

Edytowane przez Yuri22
Czas edycji: 2015-12-05 o 10:09
Stary 2015-12-05, 10:20   #168
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeff Pokaż wiadomość
dla mnie to majstrowanie przy trybunale jakos nie rusza. zwlaszcza, ze trybunal jakos nic nie zrobil z tym pseudo referendum komorowskiego, ktore ewidentnie nie bylo zgodne z prawem i do tego powstalo w ciagu jednej nocy.. takze TK to zadna demokratyczna instytucja, ktora broni naszej demokracji
Żebyś się nie zdziwiła jak PiS nie będzie miał oporu w postaci Trybunału. Będzie mógł uchwalić co chce, bo przecież ma Sejm, Senat i Prezydenta, więc może uchwalić co mu się podoba, nawet sprzeczne z prawami obywatela. Brakuje mu tylko TK. Moim zdaniem jest to bardzo krótkowzroczne myślenie.
Żeby TK zajął się jakąś ustawą musi być wniosek lub skarga, bez niej TK się nie zajmuje daną sprawą.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 10:31   #169
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
Żebyś się nie zdziwiła jak PiS nie będzie miał oporu w postaci Trybunału. Będzie mógł uchwalić co chce, bo przecież ma Sejm, Senat i Prezydenta, więc może uchwalić co mu się podoba, nawet sprzeczne z prawami obywatela. Brakuje mu tylko TK. Moim zdaniem jest to bardzo krótkowzroczne myślenie.
Żeby TK zajął się jakąś ustawą musi być wniosek lub skarga, bez niej TK się nie zajmuje daną sprawą.
No właśnie. Dzięki Bogu, że przez ostatnie 8 lat PO nie mogła uchwalać czego chce... a nie, chwila...

P.S. Przejęcie pieniędzy z OFE było bardzo zgodne z prawami obywatela...
Stary 2015-12-05, 11:44   #170
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Żebyś się nie dziwiła PO miało Sejm, Senat, Prezydenta i Trybunał Konstytucyjny i mogli uchwalać wszystko co im się podoba - ten wspaniały i wielki TK zalegalizował kradzież pieniędzy z OFE i jeszcze argumentował to troską o finanse państwa. Oczywiście przechodziło wszystko poza tym co nie podobało się PSL, ale ochrona interesów jego wyborców była szkodliwa dla państwa.
Stary 2015-12-05, 11:48   #171
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Dzięki Bogu, że przez ostatnie 8 lat PO nie mogła uchwalać czego chce... a nie, chwila...

P.S. Przejęcie pieniędzy z OFE było bardzo zgodne z prawami obywatela...
Ja nie jestem ani zwolennikiem PO ani PiS. Tylko, że widzę, iż PiS ma dużo niebezpieczniejsze poglądy: likwidują program In vitro, chcą się przyglądać "pigułce po". Ledwo miesiąc żądzą a już jest chaos. Ułaskawienie Kamińskiego przed prawomocnym wyrokiem też mi się nie podoba, tak jak "umarzanie postępowania" przez prezydenta.

Cytat:
Żebyś się nie dziwiła PO miało Sejm, Senat, Prezydenta i Trybunał Konstytucyjny i mogli uchwalać wszystko co im się podoba - ten wspaniały i wielki TK zalegalizował kradzież pieniędzy z OFE i jeszcze argumentował to troską o finanse państwa. Oczywiście przechodziło wszystko poza tym co nie podobało się PSL, ale ochrona interesów jego wyborców była szkodliwa dla państwa.

Ale czym ja mam się niby dziwić teraz w kontekście rządów PO? Przecież już nie żądzą. Mi też się nie podobał wyrok TK w sprawie OFE. Też go krytykowałam. Tak jak pisałam wyżej nie jestem ani zwolennikiem PO ani PiSu.

Edytowane przez ewanka1989
Czas edycji: 2015-12-05 o 11:53
ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-05, 12:05   #172
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Ja nie jestem ani zwolennikiem PO ani PiS. Tylko, że widzę, iż PiS ma dużo niebezpieczniejsze poglądy: likwidują program In vitro, chcą się przyglądać "pigułce po". Ledwo miesiąc żądzą a już jest chaos. Ułaskawienie Kamińskiego przed prawomocnym wyrokiem też mi się nie podoba, tak jak "umarzanie postępowania" przez prezydenta.
1. Akurat mnie cieszy, że chcą zlikwidować program in vitro. Niech ludzie zapładniają się na swój koszt. Bardziej mnie przeraża 500 złotych na dziecko.
2. Prezydent miał prawo to zrobić i szczerze mówiąc patrząc na nazwiska ułaskawianych u poprzednich prezydentów (nawet u Lecha Kaczyńskiego), to Kamiński jest aniołem.

Cytat:
Ale czym ja mam się niby dziwić teraz w kontekście rządów PO? Przecież już nie żądzą. Mi też się nie podobał wyrok TK w sprawie OFE. Też go krytykowałam. Tak jak pisałam wyżej nie jestem ani zwolennikiem PO ani PiSu.
Gdyby PO zaproponowała przeniesienie Trybunału Konstytucyjnego w ręce władzy sądowniczej, czyli sędziowie wybierają najlepszych spośród siebie, to uznałbym, że chcą naprawić sytuację. Gdyby PiS proponował 5 naprawdę niezależnych i elitarnych prawników, to powiedziałbym, że chcą naprawić sytuację.

Na dzień dzisiejszy to walka o stołki w instytucji typowo politycznej. TK jest bardziej organem władzy wykonawczej, a nie sądowniczej.
Stary 2015-12-05, 12:20   #173
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
1. Akurat mnie cieszy, że chcą zlikwidować program in vitro. Niech ludzie zapładniają się na swój koszt. Bardziej mnie przeraża 500 złotych na dziecko.
Zgadzam sie. Przy tak niedofinansowanej sluzbie zdrowia, gdzie ucinaja kase na chemioterapie, dofinansowanie in vitro, to akurat ostatnia rzecz, o ktorej powinno sie myslec. Szczegolnie przy tak watpliwej skutecznosci.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 13:22   #174
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
No na pewno . Zamiast 20 osób pod sejmem będą stały 22. Z resztą w internetach już jest z tego niezła beka.

http://niezalezna.pl/73525-relacja-kod-z-protestu
Niezależna to coś jak Fronda, tylko niekatolickie, nie ufałbym temu portalowi. Oczywiście może i było mało osób, ale oni prawdopodobnie i z 10 tysięcy 'zrobiliby' 500.
Stary 2015-12-05, 13:26   #175
MalarskiSen
BAN stały

Tu się zgadzam in vitro spełnia marzenia a nie ratuje życie i nie widzę powodu by w sytuacji braku pieniędzy w NFZ było refundowane.
Stary 2015-12-05, 14:04   #176
201605090949
Konto usunięte

Dzisiaj był protest w Poznaniu
Stary 2015-12-05, 14:08   #177
MalarskiSen
BAN stały

I ekstra ja kontroluję czy w moim mieście się zapowiada :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-05, 18:09   #178
Yuri22
BAN stały

Cytat:
Dzisiaj był protest w Poznaniu
No i właśnie o tym mówię. Kilkoro ludzi z flagami, a reszta to jacyś przypadkowi gapie.
Stary 2015-12-05, 21:31   #179
Imperialista
BAN stały

I jeszcze wstrętne Euroszmaty. Coś czuję, że gdyby to były inne czasy, to wiem jaka opcja polityczna prosiłaby o "bratnią pomoc" z Zachodu.
Stary 2015-12-05, 21:39   #180
MalarskiSen
BAN stały

Ta euroszmaty... Weź idź to pisać gdzie indziej. Tego się czytać nie da.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości