![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
Rzeczywiście nie jest to dużo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze żeby były dobrej jakości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Prawdopodobnie punkcja w poniedziałek... Jedyne czego się boję że nie będzie co transferowac :-( a ja po cichu liczyłam na mrozaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Więc u nas tak:
z 14 było 11 prawidłowo zapłodnionych W 3 dniu żyło wszystkie 11 ale duża część z nich przyspieszyła z rozwojem i mieliśmy morule (zbyt szybko, morule powinny być ponoć w 4 dniu) co sprawiło, że wyczerpały im się "baterie" do 5. dnia przetrwały 4 blastki ale jedna z nich była 3CC i embriolodzy nie zdecydowali się na jej zamrożenie Zostały nam zamrożone razem dwie blastusie 3BB i jedna zamrożona osobno 3AB Tak więc z 14 zostały 3 i kurczę nagle cieszę się że doktor zdecydował o zapłodnieniu wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic nie jest jeszcze przesadzone, dopóki nie będzie punkcji to tak naprawdę nie wiesz ile tych komórek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Widzę ze u Ciebie tez się podziało. Czyli te morule obumarły 4go dnia? Bierzecie na początek ta jedna czy dwójkę ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
4 dnia nie bylo widac zapisanych obserwacji wiec mysle ze do nich nie zagladali :/
Chcemy wziac najpierw te dwie bo tak sobie pomyslalam ze gdyby pojedyncza z nami zostala to bym sie bala wrocic po 2 zarodki a gdyby z tej dwojki zostal jeden dzidzius to jeszcze mozna sprobowac wrocic po jednego. Lekarz doradza jednego ale nie zmusza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm no to trudna decyzja, ja bym chyba tez chciała w takiej sytuacji od razu dwa wziąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Dokładnie, bardzo dobrze Ci powiedział, to naprawdę jest loteria i bywa bardzo rożnie, mimo, że medycyna poszła tak daleko to i tak natura tu działa i wielu rzeczy lekarze nie wiedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Ja już dziewczyny po. 3 pęcherzyki jeden był pusty. Pobrane 2 komórki. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki żeby były dobrej jakości
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Kciuki za kropki! A jak się czujesz po punkcji?
Teraz to na każdym etapie jest stres, najpierw myślisz ile komórek pobrali, pózniej czy sie zapłodniły i dobrze rozwijają, potem czekasz na betę, no a jak się uda to modlisz się o dobry przyrost, pózniej żeby był pęcherzyk, serduszko i tak w kółko do końca ciąży ![]() Także w pełni rozumiem Twoje obawy, trzeba sobie z tym radzić po prostu, a to juz jest trudne niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle poryczałam się ostatnio mojemu Mężowi bo boję się transferu, boję się czy robimy wszystko co w naszej mocy, czy zrobimy wszystkie badania, czy doktor będzie dosyć na nas skupiony; teraz mam 3 blastki - zamrożone ale są, a jak podejdę do transferu to może się skończyć tak, że one się w ogóle nie przyjmą i dwójka moich dzieci przestanie istnieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
U mnie transfer juz jutro :-D podajemy dwa zarodki. Pięknie się dziela w drugiej dobie jeden jest podzielony na 4 drugi na 2. Transfer u dr M także Martirybka mam nadzieję że i do nas będzie miał dobra rękę. Powiedz mi jakiś czas tam się jeszcze zostaje? To jest w tym pomieszczeniu gdzie punkcja? Długo to trwa? Myślę głęboko czy wziąść jeszcze tydzień L4 czy iść do pracy by nie zwariować, z drugiej strony obawiam się żeby mnie nie denerwowali
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | ||
Rozeznanie
|
STARACZKI z In Vitro/ IUI 2016
Cytat:
Nie zamartwiają się tak. To trudny okres, ja tez Ryczałam, jestem pewna że zrobiliście wszystko co było można. Mnie mówiono w klinice ze mrożaki czasem lepiej łapią niż świeże. Twoje kropki bedą czuły twój nastrój, myśl o mich dobrze, na pewno sa silne maluchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Super, ze to juz jutro! Tak, transfer jest tam gdzie punkcja. Po będziesz sobie jakieś 20-30 minut odpoczywać na łóżeczku w tej salce obok, nie w zabiegowej. Jest tez od razu wizyta u doktora, bo wypisze Ci leki no chyba, że da Ci receptę od razu. Mnie dał papierki przy rejestracji także nie bądź zdziwiona jakby co ![]() Ja brałam l4 na tydzień, potem wróciłam do pracy. A jak się udało od razu poszłam na l4. Położna mi mówiła po transferze ze najważniejsze sa trzy pierwsze doby i lepiej odpoczywać. Ale ja myśle ze to zależy od tego jaka jesteś osoba, jaka masz prace itp i jak ma się udać to się uda nawet jak do pracy wrócisz. Rożnie bywa. Ja wybrałam opcje leżenia ![]() Sam transfer to chwila, kilka minut i juz. Maluszki będziesz widziała na monitorze USG, z tym ze to są pecherzyki powietrza czy płynu w których są maluchy zawieszone ( ich samych byś nie zobaczyła) Jutro musi być szczęśliwy dzień dla nas obu. Ja mam jutro CC ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Martirybka Czas edycji: 2017-05-10 o 13:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Martirybka już jutro poród ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez sie zastanawiał kiedy to zleciało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciąże prowadziłam w gyn, rodzę tez na Ligocie u lekarza prowadzącego. Wskazaniem jest u mnie przodujące łożysko. Po IVF można rodzic SN jak wszystko jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Martirybka jak tam? Masz już maleństwo w ramionach. Ja witam Was już w trojpaku, wziełam oba moje maleństwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
ja własnie staram sie z moim wybrankiem o dzidziusia. Jest to nasze pierwsze staranie, planowany transfer na poczatku czerwca. Ja niemam dzieci ale mój partner ma trójke z poprzedniego małżeństwa. Bardzo sie denerwuje bo zalezy mi zeby wszystko było ok. Przyjmuje juz leki i zastrzyki w piatek mam kolejna wizyte w klinice. Dziś mój partner musiał wyjechac w delegacje na MIESIAC !!!! wiec dzieciątko bedzie tworzone zaocznie (zdeponował juz materiał w banku) chetnie pogadam z kimś kto powie mi wyszystko co i jak wyglada, powie mi krok po kroku z własnego doswiadczenia. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Fajnie ze odpisałas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
A ile jestes dni po transferze? Jak sie czujesz? robisz jakieś badania? Ja od tygodnia biore co drugi dzien zastrzyki Gonapeptyl a w piatek ma mi włączyc jeszcze menopur. Mam jeszcze euthyrox bo TSH mam wysokie no i kwas foliowy i zestaw witamin dla kobiet w ciaży. My raczej niemamy problemów zdrowotynych z zajściem w ciaze ale mój partner jest po wazektomii i jego plemniki sa nieaktywne i robilismy punkcje jąder by sie do nich dostac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Witaj,
ja dzis jestem po wizycie badania ok, pecherzyki w jajnikach sa ![]() dołozył mi jeszcze Menopur codziennie wieczorem i zalecił gonadopeptyl od niedzieli tez codziennie nastepna wizyta za tydzien, a pobranie prawdopodobnie 30 lub 31 maja. A co u ciebie ? jak sie czujesz masz jakieś objawy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.