W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 06:55   #211
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI

No właśnie ja nie mam w dziecinny łóżeczku szuflad i do córki zamawiałam skrzynię na pościel.. Teraz córka chce dorosłe łóżko, które będzie miało schowek na pościel, ale skrzynia i tak ma u niej zostać ogólnie córka stwierdziła, że chce mieć pokój jak nastolatka, zaczęła przebierać zabawki do sprzedania/oddania :-D

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 07:22   #212
Monian
Zakorzenienie

Drugie pobranie za mną. Jeszcze jedne za godzinke
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 07:24   #213
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

A jak się czujesz?

Mikołaj <3
Stary 2016-04-06, 07:36   #214
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
No właśnie ja nie mam w dziecinny łóżeczku szuflad i do córki zamawiałam skrzynię na pościel.. Teraz córka chce dorosłe łóżko, które będzie miało schowek na pościel, ale skrzynia i tak ma u niej zostać ogólnie córka stwierdziła, że chce mieć pokój jak nastolatka, zaczęła przebierać zabawki do sprzedania/oddania :-D

Córka chcw juz być dorosła
Stary 2016-04-06, 07:37   #215
kamila_509
Zakorzenienie

Jak się czujesz po glukozie?
Stary 2016-04-06, 07:42   #216
Monian
Zakorzenienie

Bardzo dobrze. No i wlasnie nie wiem czy to dobry czy zly objaw.....
Stary 2016-04-06, 07:49   #217
olutka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale jestem nieprzytomna, a muszę już wstać jedziemy dziś jeszcze raz obejrzeć auto z soboty i na jazdę testową. Jak będzie ok to mimo, że tż jest na 'nie' umówię je na przegląd. I pojedziemy jeszcze jedno zobaczyć. Może uda mi się zbliżyć do finalizacji tematu.

W nocy padał deszcz. Oby panowie od ogrodu dali radę i tak pracować...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 07:50   #218
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Okaże się po wynikach
Ja siedze od wczoraj po pachy w prasowaniu... Jak lubię tak mam juz dość. Przez remont prawie nie prasowałam tylko to co było potrzebne a teraz się uzbierało.. Pociesza mnie piękna pogoda i dzisiejsze wizytowanie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 07:59   #219
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Alloffkowa, ja przez takie odkładanie pranie też znienawidzilam prasowanie. Z pracy wracałam tak padnięta, t pracowałam tylko rzeczy ma jutro i dla córki...

Olutka, kciuki za auto

Siostra już normalnie że mną rozmawia.. ;-)

Mikołaj <3
Stary 2016-04-06, 08:01   #220
Iza0808
Rozeznanie

Witajcie laski! Ależ trudno było was znaleźć! A ile nadrabiania, macie moc!
Trochę mnie nie było przepraszam, ciągle coś chwilowe zawirowania zawodowe, prace z tarasem i w ogrodzie. Wczoraj był pierwszy grill w naszym w domku na naszym Jeszcze starym tarasie :-D pyszne było ;-)
U mnie ok, Liliana pozostaje Marcelina;-) , bo czytałam o różnych przypadkach. 31-03 miała 720 gram i teraz idziemy za tydzień na Wizytę. W wyprawce mojej niewiele się zmieniło, kupiłam tylko biały MALM bo jest okazja. Reszta w czarnej du..... Widzę że w ciuszkach Kamila przoduje chyba!!!! Aaaaaaaa Kamila dużo miłości wam życzę, wygladaliscie pięknie!!!!
Dziś o 16 zaczynam SR, mąż chce koniecznie iść ze mną. Dam znać co się Dowiedziałam.
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:06   #221
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
MartasSul- ładne ubranka uzbierałaś, te turkusowe z zajączkiem też mam, są słodziachne
Elrosa- kącik pracowy wygląda bardziej na kącik relaksu
Lazurowa1, Kamila- współczuje przejść z glukozą
kama_pas- bardzo ładny brzuszek, czepiasz się
dzojsticzek- ale niespodzianka! Nie wiem czemu, ale cały czas mi się wydawało, że nosisz synka, a potem się kilkukrotnie dziwiłam jak wstawiałaś dziewczęce ciuszki.
eskav8- u mnie pępek tylko wystaje jak siedzę, jak stoję, albo leżę to jest normalny. Ale wystający pępek wygląda właśnie super
Arida- piękny nowy wątek. Dzięki za ściągawkę dot. formalności, na pewno nie jednej mamusi się przyda.
Inka- piękne masz zdjęcia syneczka, śliczną ma buźkę
Dreamer9o- kciuki za wizytę

nieeee wystający pepek jest okropnyyy:P taki guzik bezpieczeństwa Ja noszę jeszcze kolczyk w pepku i zaraz będę musiała już wyjąć

Cytat:
Hej, mąż chce wykładzinę dywanowąw pokoju Mikiego położyć. Niby będzie ciszej i ciepłej... Nie lubię wykładzin, siedlisko brudu i roztoczy. Dywan zabiera się do pralni i po kłopocie..

ja mam wszędzie wykładziny, nie polecam sam syf i to wszystko najchętniej bym to zerwała ale nie mój dom ;/ wolałabym duży dywan. Muszę zamówić pana który pierze wykładziny specjalną maszyna. Nie położę dziecka nawet na kocu na tym sajgonie co tam siedzi w środku. Blee

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ja miałam mocz co miesiąc a krew raz

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Dziewczyny inhalacje robi się wdychajac nosem i ustami czy samym nosem czy jak? Nigdy nie robiłam sobie ..
Wdychasz nosem wydychasz ustami i wysmarkujesz nos, raz jedna dziurkę raz druga
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:10   #222
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Iza gratulacje domku fajnie, że Marcylinka zdrowa i rośnie

Eska, no właśnie mam takie same obawy. Wcześniej nawet dywanów nie mieliśmy, ale jak się córka urodziła, to nam znajoma ortopeda kazała kupić. Podobno na samej podłodze drewnianej dzieci ciągną nóżki przy raczkowaniu. Więc dywany mamy od tamtej pory w salonie i u córki (oczywiście nie ten sam ;-)) teraz u synka muszę coś wymyślić. Chciałam sama robić, ale duże sznurkowe źle się piorą.

Mikołaj <3

Edytowane przez mamaNiny
Czas edycji: 2016-04-06 o 08:12
Stary 2016-04-06, 08:14   #223
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Okaże się po wynikach
Ja siedze od wczoraj po pachy w prasowaniu... Jak lubię tak mam juz dość. Przez remont prawie nie prasowałam tylko to co było potrzebne a teraz się uzbierało.. Pociesza mnie piękna pogoda i dzisiejsze wizytowanie

Dobrych wieści na wizycie!
Ja w ciąży prawie wcale nie prasuję rzadko noszę ubrania tego wymagające, a tż swoje musi prasować sam i koniec

Cytat:
Alloffkowa, ja przez takie odkładanie pranie też znienawidzilam prasowanie. Z pracy wracałam tak padnięta, t pracowałam tylko rzeczy ma jutro i dla córki...

Olutka, kciuki za auto

Siostra już normalnie że mną rozmawia.. ;-)

Nie-dziękuję

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Witajcie laski! Ależ trudno było was znaleźć! A ile nadrabiania, macie moc!
Trochę mnie nie było przepraszam, ciągle coś chwilowe zawirowania zawodowe, prace z tarasem i w ogrodzie. Wczoraj był pierwszy grill w naszym w domku na naszym Jeszcze starym tarasie :-D pyszne było ;-)
U mnie ok, Liliana pozostaje Marcelina;-) , bo czytałam o różnych przypadkach. 31-03 miała 720 gram i teraz idziemy za tydzień na Wizytę. W wyprawce mojej niewiele się zmieniło, kupiłam tylko biały MALM bo jest okazja. Reszta w czarnej du..... Widzę że w ciuszkach Kamila przoduje chyba!!!! Aaaaaaaa Kamila dużo miłości wam życzę, wygladaliscie pięknie!!!!
Dziś o 16 zaczynam SR, mąż chce koniecznie iść ze mną. Dam znać co się Dowiedziałam.

Grill... Brzmi cudnie

Ja muszę w końcu zamówić meble na taras -a powstrzymuje mnie to, że bramę będę robić dopiero w przyszłym roku, i boję się, czy mi ktoś tych mebli po prostu nie gwizdnie...
Stary 2016-04-06, 08:18   #224
nutik
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, ale lecicie z tematem! Próbowałam Was nadrabiać od dwóch tygodni, ale ciągle nie mogę się od rozprawy wyzwolić i obecnie walczę z grafiką :/ od dzisiaj też początek nauki na egzaminy bo już są za 2 tygodnie, ehhh (W co ja się ubiorę????).

Dzojsticzek ale mieliście niespodziankę ;P gratulacje chłopczyka

My chyba w sobotę podskoczymy do IKEA po mebelki dla małej i tym samym zacznie się kompletowanie wyprawki, bo nie mamy jeszcze kompletnie NIC. W niedzielę jedziemy do znajomych, którzy chcą nam oddać ubranka po swojej córeczce. Mam dylemat jak się zachować, bo oni nie chcą za to żadnych pieniędzy, a my się z tym źle czujemy. Chcielibyśmy im coś dać, ale nie mam kompletnie pojęcia ile, poza tym oni za cholerę nie chcą się zgodzić, żebyśmy im dawali kasę. I jak tu sprawę rozwiązać żeby być w porządku?
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:21   #225
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja muszę nowy parasol kupić, w stary korbka się ułamała.. Meble zimowaly na dworze, teraz jeszcze trzeba hustawkę wynieść i ten parasol zorganizować :-o

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale lecicie z tematem! Próbowałam Was nadrabiać od dwóch tygodni, ale ciągle nie mogę się od rozprawy wyzwolić i obecnie walczę z grafiką :/ od dzisiaj też początek nauki na egzaminy bo już są za 2 tygodnie, ehhh (W co ja się ubiorę????).

My chyba w sobotę podskoczymy do IKEA po mebelki dla małej i tym samym zacznie się kompletowanie wyprawki, bo nie mamy jeszcze kompletnie NIC. W niedzielę jedziemy do znajomych, którzy chcą nam oddać ubranka po swojej córeczce. Mam dylemat jak się zachować, bo oni nie chcą za to żadnych pieniędzy, a my się z tym źle czujemy. Chcielibyśmy im coś dać, ale nie mam kompletnie pojęcia ile, poza tym oni za cholerę nie chcą się zgodzić, żebyśmy im dawali kasę. I jak tu sprawę rozwiązać żeby być w porządku?
Kupcie coś fajnego dla ich coreczki

Mikołaj <3
Stary 2016-04-06, 08:23   #226
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Iza gratulacje domku fajnie, że Marcylinka zdrowa i rośnie

Eska, no właśnie mam takie same obawy. Wcześniej nawet dywanów nie mieliśmy, ale jak się córka urodziła, to nam znajoma ortopeda kazała kupić. Podobno na samej podłodze drewnianej dzieci ciągną nóżki przy raczkowaniu. Więc dywany mamy od tamtej pory w salonie i u córki (oczywiście nie ten sam ;-)) teraz u synka muszę coś wymyślić. Chciałam sama robić, ale duże sznurkowe źle się piorą.

To prawda że od podłogi zimno chyba że ktoś ma ogrzewanie podłogowe co jest najlepsze na świecie zwłaszcza w łazience osobiście nie położylabym wykładziny. Trzeba mocować, nie można ściągnąć jak coś wylejesz to klops;/ jasne się brudza, ciemne zreszta też tylko nie widać więc to nawet gorzej. Wolec duże dywany które można nawet zwinac i wytrzepac albo oddac do pralni. Nienawidzę moijej wykladziny zwlaszcza że mieszkam po kimś i jest strasznie uswiniona;/
Ale wiadomo - kto co lubi

W ogole witam się z rana od wczoraj zaczęłam sapac jak wieprz, zaczęło mi się ciężko oddychać i cokolwiek robić a lepiej już nie będzie ;D do tego jestem zmęczona w tym tygodniu, jest zimno pada i zapomniałam zapakować sobie kinder bueno do pracy na śniadanie łeeeeee;(

Udanych wizyt i miłego dnia
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:25   #227
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja nie mam dzisiaj w domu nic słodkiego.. ;-) przeżyję?

Mikołaj <3
Stary 2016-04-06, 08:28   #228
Dreamer9o
Rozeznanie

Dzień dobry
Melduję się po wizycie, lekarz twierdzi, że moja Zosia jest nadal Zosią! ogólnie wszystko ok z maluszkiem więc to najważniejsze, ale wizyta beznadziejna! nic mi na usg nie pokazał, nie mam żadnych ładnych zdjęć, nie wiem ile waży, ojjj... szkoda gadać! nie lubię tych wizyt na nfz.
Stary 2016-04-06, 08:29   #229
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Munia ja miałam badanie krwi i moczu tylko dwa razy (24tc)
Ja właśnie mam chyba za często bo co dwa tygodnie, czasem co tydzień.
Dzisiaj się zdziwilam bo przychodze a tu nikogo. Zwykle jest ze 20 osób

Cytat:
To masz spora tolerancje glukozy.

Ja łóżeczko biere z ikei to szare z wbudowanymi szufladami. Mam nadzieje ze się nie będzie kurzyc w nich..

Korzystając ze jestem w mieście lece na łowy do Lidla,lumpa i gdzie mnie poniesie

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

Edytowane przez MuniaMusia
Czas edycji: 2016-04-06 o 08:32
MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 08:31   #230
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Eh, no znawca wychowania 8 latki. Córka nie lubi czytać, ma zadawane lektury, więc czytać musi. Ale urządza przy tym sceny. Ogólnie uczy się bardzo dobrze, przynosi same 5 i 6, Pani ją chwali. Więc poskarzylam się, że mam dość tych codzienniych scen przy czytaniu. Dostałam wykład o tym jak mam zmusić dziecko do czytania. Bo to nie dziecko dyktuje warunki. A za sceny to powinnam dać jej w lanie. Jestem przeciwnikiem bicia dzieci. Siostra też swojego synka nie bije, więc nie wiem skąd te rady super mądre. Sama tak sobie świetnie radzi z wychowaniem, z jej 4 latek dopiero od miesiąca chodzi bez pieluch, a do tek pory ona chodziła za nim i prosiła czy może mu pieluchę zmienić...
Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i jej to powiedziałam, więc teraz jest foch.. I jeszcze usłyszałam, że przy dwójce dzieci, żebym nie oczekiwałem, że będzie łatwo.

A chciałam się po prostu pożalić po babsku tak..

Ogólnie córa jest bardzo ułożona. Nie wiem skąd ta nie chęć do samodzielnego czytania. Bardzo lubi jak się jej czyta nawet talię bardziej popularno naukowe książki :-(

Nie chciałam porad - zwłaszcza takich.

Dobrze, że siostra z Tobą normalnie już rozmawia. Ja też nienawidze jak mi ktoś prawi takie "dobre rady" Ale ja ogolnie nienawidzę jak mi sie wtrącaja ludzie i rodzina do wszystkiego...
Jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczasz Albo mistrz ciętej riposty---> u mnie działa ale foch z automatu
Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Delektujmy się tym zdaniem. To powinno być motto tego wątku :-D
Taak, wczoraj wieczorem zezarłam smietankowo- waniliowe, od razu Janeczek podskakiwał radośnie
Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
oj tak, zdecydowanie rządzą na naszym forum białe łóżeczka u mnie będzie bez szuflady, chyba łatwiej pod nim posprzątać, zawsze to mniej kurzu
chyba czas spać! rano wizyta więc poproszę kciuki co by było bez niespodzianek... że zamiast Zosi w brzuszku Wojtek...
dobranoc mamuśki
Kciukasy zaciśniete
Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Moje będzie z szuflada :p Tez idę spać bo rano jedziemy po ten wózek. Oby wszystko było ok.
Dobranoc
Za wózek też potrzymamy Pochwal sie co kupiliscie :P
Cytat:

Ja bym kupiła cos do domu/ mieszkania

Helloł
U Nas wyprawka też daleko, daleko w lesie... Musze dzisiaj poprasować, umyc podłogi i odkurzyc, kurze pościerac i odgruzowac nogi, bo juz chaszcze wyszły :P
Musze sie zmobilizować i zrobic swoja liste wyprawkową , ale mi sie nie chce.

Potrzymajcie kciuki, żeby Pan od remontów, wszedł do Nas koncem maja, bo muszą sie przed porodem wyrobic... Dzisiaj przychodzi obejrzec co jest do zrobienia...

Lece na kawke, do wanny a potem reszta... a jeszcze w łóżku leze :P
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:33   #231
olutka
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm... Karta podarunkowa do Smyka? A kwota? To najtrudniejsza rzecz. Chyba kierowałabym się bardziej stopniem zażyłości z nimi, bo nie wiesz dokładnie ile tego będzie i w jakim stanie... 100-200zł?
Stary 2016-04-06, 08:34   #232
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Blue, no że mną też nie ma łatwo, za stara jestem, żeby sobie na takie rzeczy pozwolić ale myślałam, że dłużej się będzie foszyć.

Munia, pochwal się później zakupami. Mi te lildlowe czy pepcowe ubranka nie podchodzą :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-04-06, 08:36   #233
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Melduję się po wizycie, lekarz twierdzi, że moja Zosia jest nadal Zosią! ogólnie wszystko ok z maluszkiem więc to najważniejsze, ale wizyta beznadziejna! nic mi na usg nie pokazał, nie mam żadnych ładnych zdjęć, nie wiem ile waży, ojjj... szkoda gadać! nie lubię tych wizyt na nfz.

Gratuluję dobrych wieści
A doktorek jak ten co mnie ostatnio awaryjnie przyjmował

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Dobrze, że siostra z Tobą normalnie już rozmawia. Ja też nienawidze jak mi ktoś prawi takie "dobre rady" Ale ja ogolnie nienawidzę jak mi sie wtrącaja ludzie i rodzina do wszystkiego...
Jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczasz Albo mistrz ciętej riposty---> u mnie działa ale foch z automatu

Taak, wczoraj wieczorem zezarłam smietankowo- waniliowe, od razu Janeczek podskakiwał radośnie

Kciukasy zaciśniete

Za wózek też potrzymamy Pochwal sie co kupiliscie :P

Ja bym kupiła cos do domu/ mieszkania

Helloł
U Nas wyprawka też daleko, daleko w lesie... Musze dzisiaj poprasować, umyc podłogi i odkurzyc, kurze pościerac i odgruzowac nogi, bo juz chaszcze wyszły :P
Musze sie zmobilizować i zrobic swoja liste wyprawkową , ale mi sie nie chce.

Potrzymajcie kciuki, żeby Pan od remontów, wszedł do Nas koncem maja, bo muszą sie przed porodem wyrobic... Dzisiaj przychodzi obejrzec co jest do zrobienia...

Lece na kawke, do wanny a potem reszta... a jeszcze w łóżku leze :P

Blue, ambitne plany!! Obyś miała dużo sił na to sprzątanie!!
I kciuki za pana od remontów zapewnione!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 08:42   #234
Elfka86
Zakorzenienie

Ale lecicie

U mnie pralka i zmywarka chodzą, poodkurzane, ciasto na bułeczki rośnie muszę jeszcze kwiatki przed domem wsadzić i dalej poplewić
Stary 2016-04-06, 08:49   #235
Arida_
Zadomowienie

Dzień dobry dziewuszki
ja zaraz zrobię sobie kawkę i zaczynam pracę
Obudziło mnie stukanie w rynnę i sobie myślę, komu przeszkadzało to słoneczko przez jeden dzień Ale wstałam do okna i patrzę, ale się zrobiło zielono przez jedną noc! Pięknie! uwielbiam wiosnę
Stary 2016-04-06, 08:51   #236
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrych wieści
A doktorek jak ten co mnie ostatnio awaryjnie przyjmował

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Blue, ambitne plany!! Obyś miała dużo sił na to sprzątanie!!
I kciuki za pana od remontów zapewnione!
Plany ambitne ale co z tego wyjdzie??
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Ale lecicie

U mnie pralka i zmywarka chodzą, poodkurzane, ciasto na bułeczki rośnie muszę jeszcze kwiatki przed domem wsadzić i dalej poplewić
Nie widze tego posta, chyba oślepłam...
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:55   #237
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Nie widze tego posta, chyba oślepłam...
od początku tygodnia tak jakoś intensywnie się u mnie zrobiło mam wielką ochotę dużo rzeczy robić, gorzej z kondycją wieczorami chodzę jak połamana
Stary 2016-04-06, 08:55   #238
kamila_509
Zakorzenienie

Nie mam sily nic robić a bałagan taki, że aż oczy bolą. Zaczynam od zupy a potem się zobaczy...

Chyba jest troszkę lepiej dziś niż wczoraj ale nadal nie mam sily.
Stary 2016-04-06, 08:59   #239
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
dzojsticzek- ale niespodzianka! Nie wiem czemu, ale cały czas mi się wydawało, że nosisz synka, a potem się kilkukrotnie dziwiłam jak wstawiałaś dziewczęce ciuszki.
Na usg w 13tyg. lekarz powiedział, że on nic nie widzi, ale raczej chłopak więc miałam wpisanego chłopaka na pierwszej stronie ale nie wierzyłam mu kompletnie, bo po prostu wg mnie sobie strzelił (i wtedy nic nie kupowałam). A w 21tyg u innego lekarza dziewczynka więc ruszyłam na shoppingi

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
[B]

dzojsticzek omg ale zmiana Cudna fotka buziaka

Przebrnęłam

Cytat:
Witam się w nowym wątku. Nie miałam dzisiaj zbytnio czasu zajrzeć na forum, zaraz lecę nadrabiać. Byłam dzisiaj w hurtowni z artykułami dla dzieci, zamówiłam łóżeczko- kołyskę, ostatni z największych zakupów już z głowy. Dokupiłam jeszcze m.in. sterylizator, utrafiłam smoczki soothie, prześcieradła, przewijak. Został jeszcze materac z większych zakupów i dosłownie kilka drobiazgów, więc już bardzo niewiele. Cieszę się, bo całkiem szybko udało się uwinąć wyprawką. Byłam też na wizycie, dzisiaj 26+4, córa waży 927g, wszystko ok. Wg pomiarów brzuszek trochę mniejszy i nożki, ale gin powiedziała, żeby się nie martwić, ale żeby zwrócić na to uwagę przy następnym usg. To chyba nóżki po mamusi będą, bo tata ma dłuuuuugie.
U mnie też nóżki jakieś krótkie jak sprawdziłam na skanie z tego usg, ma dosyć mało procent w porównaniu do reszty ale u mnie lekarz tego nie komentował. Powiedział, że wszystko jak najbardziej w normie. Więc wrzuciłam na luz z tymi krótkimi nóżkami ;D (u mnie też TŻ wyższy o 20cm;P)

Cytat:

Dzięki

Cytat:
Dzień dobry
Super, dobrze że Wam nic nie wyrosło między nóżkami
Współczuję takich lekarzy Zastanawiam się czasem czemu wykonują ten zawód skoro mają gdzieś swoje pacjentki i trudno im cokolwiek opisać i pokazać na monitorze.

Szkoda, że dziś już słońca brak
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:59   #240
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Dobrych wieści na wizycie!
Ja w ciąży prawie wcale nie prasuję rzadko noszę ubrania tego wymagające, a tż swoje musi prasować sam i koniec

Nie-dziękuję

Grill... Brzmi cudnie

Ja muszę w końcu zamówić meble na taras -a powstrzymuje mnie to, że bramę będę robić dopiero w przyszłym roku, i boję się, czy mi ktoś tych mebli po prostu nie gwizdnie...
Ja nienawidze nieprasowanych ubran... Wszystko prasuje, nawet szmatki do kurzu

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Nie mam sily nic robić a bałagan taki, że aż oczy bolą. Zaczynam od zupy a potem się zobaczy...

Chyba jest troszkę lepiej dziś niż wczoraj ale nadal nie mam sily.
Witaj w klubie bałaganu... Ja tez mam poremontowy, najgorzej z podłogami jest, ale to na końcu, a teraz musiałam najpierw poprasowac zeby zetrzeć kurze, bo od prania zawsze się mocno kurzy a podłogi na końcu :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości