Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-19, 16:06   #211
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

Cytat:
Napisane przez struga deszczu Pokaż wiadomość

a nie wiem czy już o to pytałam, ale mógłby mi ktoś wyjawić ile % trzeba było mieć z ang. rozszerzonego i polskiego, żeby się dostać na fil. ang.w ubiegłych latach? jak zawsze jestem bardzo wdzięczna duszom odpowiadającym na moje pytania

ja powiem jajajaja
w ubiegłym roku nie brano pod uwagę polskiego w ogóle, tylko angielski
pierwsza lista - trzeba było mieć jakieś 93%, później próg obniżył się do chyba 91%
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 17:09   #212
pomarancza90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ankalime Pokaż wiadomość
zarejestruj sie pod danymi ktoregos z rodzicow/brata/siostry i zobacz ze mozna modyfikowac dane -po calej rekrutacji baza kandydatow jest usuwana.
sama przy rejestracji pomylilam sie z nr swiadectwa i jakos sie dalo poprawic
przypominam ze rejestracja trwa od 1 czerwca a nie od 30 - to mowi samo za siebie
tak, ale tam jest wyraźnie napisane i to nawet kilkar razy, że jeśli ktoś nie ma świdectwa dojrzałości to musi rejestrowac się dopiero po otrzymaniu go...

no nie wiem już co robic:/

A jak wpłacałaś pieniądze? na poczcie czy przelewem przez internet, że czekałaś aż dwa tygodnie?

Edytowane przez pomarancza90
Czas edycji: 2009-06-19 o 17:15
pomarancza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 17:39   #213
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza90 Pokaż wiadomość
tak, ale tam jest wyraźnie napisane i to nawet kilkar razy, że jeśli ktoś nie ma świdectwa dojrzałości to musi rejestrowac się dopiero po otrzymaniu go...

no nie wiem już co robic:/

A jak wpłacałaś pieniądze? na poczcie czy przelewem przez internet, że czekałaś aż dwa tygodnie?
Ja się teraz właśnie próbowałam zarejestrować i jest napisane dokłądnie tak, cytuję: (dane dotyczą świadectwa dojrzałości wydanego przez Centralną Komisję Egzaminacyjną, nie świadectwa ukończenia szkoły! Jeżeli nie masz jeszcze tego świadectwa, musisz zaczekać z rejestracją, aż je otrzymasz.)

Po kliknięciu w odnośnik ( musisz zaczekać z rejestracją) pojawia się taka informacja: Pyt: Zdawałem/am maturę w tym roku. Podczas rejestracji, na końcowej stronie pojawia się pole, w którym trzeba wpisać numer świadectwa dojrzałości i datę jego wydania. Nie mam tych danych, bo jeszcze nie mam świadectwa - jak mogę się w takiej sytuacji zarejestrować?

Odp: Najwyraźniej nieuważnie przeczytałeś/aś (albo w ogóle nie przeczytałeś/aś) informator dla kandydatów, gdyż z zawartych w nim informacji wynika w sposób oczywisty odpowiedź - nie możesz. Tylko kandydaci na niektóre kierunki, wymienione w informatorze, z uwagi na wcześniejszy termin składania dokumentów na te kierunki, mogą złożyć podanie bez kserokopii świadectwa dojrzałości (a zatem również zarejestrować się bez podania jego numeru), i w formularzu rejestracyjnym dla tych kandydatów przy polach przeznaczonych na numer świadectwa i datę jego wydania pojawia się odpowiednia informacja. Na wszystkich innych kierunkach złożenie kserokopii świadectwa dojrzałości wraz z podaniem jest obowiązkowe - a co za tym idzie, obowiązkowe jest również podanie numeru i daty wydania świadectwa przy rejestracji. Musisz po prostu poczekać z rejestracją do czasu, aż otrzymasz świadectwo. Koniec cytatu

Więc ja już w ogóle nic nie czaję - to mam płacić, czy nie? Z jednej strony boję się, że przez taką głupią sprawę jak spóźnienie się i nie zmieszczenie się w terminie nie dostane się na studia, z drugiej strony nie chce składać w ciemno na trzy kierunki i tyle kasy bulić na marne, bo przecież po wynikach matury będę miała już jakie takie rozeznanie w swoich szansach. Chyba przedzwonię do AP, chociaż słyszałam, że tam to podobno nikt informacji udzielić nie potrafi
Senija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 17:50   #214
pomarancza90
Przyczajenie

Senjia Więc ja już w ogóle nic nie czaję - to mam płacić, czy nie? Z jednej strony boję się, że przez taką głupią sprawę jak spóźnienie się i nie zmieszczenie się w terminie nie dostane się na studia, z drugiej strony nie chce składać w ciemno na trzy kierunki i tyle kasy bulić na marne, bo przecież po wynikach matury będę miała już jakie takie rozeznanie w swoich szansach. Chyba przedzwonię do AP, chociaż słyszałam, że tam to podobno nikt informacji udzielić nie potrafi[/QUOTE]

dokładnie jestem w takiej samej sytuacji jak ty... też myslałam żeby dzwonic... Jeśli zadzwonisz i bedziesz miała jakieś info to daj znac na forum, a na jaki kierunek składsz na AP?

Edytowane przez pomarancza90
Czas edycji: 2009-06-19 o 17:52
Stary 2009-06-19, 18:04   #215
Senija
Zadomowienie

no ja składam na filologie romańską bo myślę, że tam mam największe szanse sie dostać, ale wolałabym mimo wszystko PO maturach to zrobić. kurde, dwoniłam przed chwilą do AP ale kurde nikt nie odbiera:/ moja koleżanka tam była osobiście i sie pytała do kiedy można wpłacać pieniądze i jej powiedzieli, ze do ósmego lipca:/ więc już nic nie czaje, wcale. wplacac czy nie? kurde no bo sory, nie chce kasy w błoto wyrzucać a słono sobie każą płacic:/ no ale z drugiej strony... powinno to byc wyraźnie na stronie głównej rekrutacji napisane a nie takie jakieś dziwne dociekania:/ Jutro pewnie będzie zamkniete na weekend i bede musiała do poniedziałku czekać, głupol ze mnie, ze dzisiaj wcześniej nie zadzwoniłam:/ Oczywiście, jak tylko się czegoś dowiem, to dam znać, wy też próbujcie dzwonić.

No i jeszcze coś mi przyszło do głowy: rekrutacja od 1 czerwca jest dla kandydatów na studia drugiego stopnia i maturzystów z ubiegłych lat. A ten papierek zaświadczający o dokonaniu wpłaty po to się wkłada do teczki z dokumentami, żeby nie trzeba było czekać na zaksięgowanie, przecież go dajemy razem z innymi papierami właśnie po to, żeby nie trzeba było czekać na potwierdzenie dokonania wpłaty, tylko żeby komisja rekrutacyjna miała dowód od razu i nie musiała niczego przedłużać... Chyba dobrze myślę. Ja się wstrzymam z tą rejestracją do poniedziałku, zadzwonię, wypytam co i jak i wtedy zadecyduję, czy się rejstrować, czy nie, bo dwa dni mnie nie zbawią, a składać będę pewnie jeszcze na inne kierunki, bo nie jestem do końca przekonana co do filologii i nie będę kasy tracić. A jak zobacze wyniki z matury to na pewno będzie mi łatwiej moje szanse ocenić.

Cytat:
Napisane przez Ankalime Pokaż wiadomość
sama siebie cytuje, ale znalazlam. niech bedzie dla potomności

Podanie, kserokopię świadectwa oraz odcinek potwierdzający dokonaną wpłatę włóż do białej, kartonowej teczki z gumką. W jej prawym, górnym rogu naklej etykietę, którą wydrukowałeś wraz z Podaniem.

voila
No po kiego grzyba oni mieliby czekać na zaksięgowanie, jak mają ten odcinek potwierdzający ŻE ZAPŁACIŁAŚ? Ankalime, a znasz może taki przypadek, że komus nie przyjęli podania bo sie za późno zarejestrował i miał przelew niepotwierdzony? Tzn zdarzyło się już kiedyś tak?

Dziewczyny, które już się zarejestrowały: na jakie kierunki składałyście? I nie pojawił wam się tam żaden taki komunikat?

Edytowane przez Senija
Czas edycji: 2009-06-19 o 18:43
Stary 2009-06-19, 19:47   #216
struga deszczu
Przyczajenie

dziękuję za odp. o filologii i mi smutno, bo przez głupotę swą nie będę tyle mieć a mogłabym spokojnie, gdyby... ble:| głupia matura

a jeżeli chodzi o rejestrowanie to podałam nr świadectwa inny i jak otrzymam swój, to zmienię, pieniądze mają być za niedługo (jak się wybiorą do banku) przelane, zatem zero stresu. Myślałam tak, jak Wy, ale stwierdziłam, że raz się żyje i najwyżej będę się logowała jeszcze raz i jest OK, konto mam, dane można modyfikować, kiedy tylko się zechce, także looz blues a rejestrowałam się na fil.polską i angielską, ale już widzę, że na jedną niepotrzebnie
POZDRAWIAM

Ben Harper <33

Edytowane przez struga deszczu
Czas edycji: 2009-06-19 o 19:49
struga deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 23:05   #217
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez struga deszczu Pokaż wiadomość
dziękuję za odp. o filologii i mi smutno, bo przez głupotę swą nie będę tyle mieć a mogłabym spokojnie, gdyby... ble:| głupia matura

a jeżeli chodzi o rejestrowanie to podałam nr świadectwa inny i jak otrzymam swój, to zmienię, pieniądze mają być za niedługo (jak się wybiorą do banku) przelane, zatem zero stresu. Myślałam tak, jak Wy, ale stwierdziłam, że raz się żyje i najwyżej będę się logowała jeszcze raz i jest OK, konto mam, dane można modyfikować, kiedy tylko się zechce, także looz blues a rejestrowałam się na fil.polską i angielską, ale już widzę, że na jedną niepotrzebnie
POZDRAWIAM
a na jaką specjalizacje z polskiej?
Stary 2009-06-19, 23:40   #218
karioka198
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Amy1987 Pokaż wiadomość
Mam pytanko będę składać papiery na pedagogikę społeczno opiekuńcza ale na studia II stopnia, czy ktoś może wie czy ciężko jest się dostać i w ogóle jak te studia wyglądają?? jestem po licencjacie z Pedagogiki resocjalizacyjnej. Moja średnia z 3 lat to 4,7 a ocena na dyplomie to 5.
Pozdrawiam!
Ja składam na to samo i jestem w podobnej sytuacji ale nie mam pojęcia jak trudno się tam dostać i jak to wszystko wygląda :P jak się coś dowiem, to dam znać
karioka198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 01:25   #219
q_kaska_q
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
no ja składam na filologie romańską bo myślę, że tam mam największe szanse sie dostać, ale wolałabym mimo wszystko PO maturach to zrobić. kurde, dwoniłam przed chwilą do AP ale kurde nikt nie odbiera:/ moja koleżanka tam była osobiście i sie pytała do kiedy można wpłacać pieniądze i jej powiedzieli, ze do ósmego lipca:/ więc już nic nie czaje, wcale. wplacac czy nie? kurde no bo sory, nie chce kasy w błoto wyrzucać a słono sobie każą płacic:/ no ale z drugiej strony... powinno to byc wyraźnie na stronie głównej rekrutacji napisane a nie takie jakieś dziwne dociekania:/ Jutro pewnie będzie zamkniete na weekend i bede musiała do poniedziałku czekać, głupol ze mnie, ze dzisiaj wcześniej nie zadzwoniłam:/ Oczywiście, jak tylko się czegoś dowiem, to dam znać, wy też próbujcie dzwonić.

No i jeszcze coś mi przyszło do głowy: rekrutacja od 1 czerwca jest dla kandydatów na studia drugiego stopnia i maturzystów z ubiegłych lat. A ten papierek zaświadczający o dokonaniu wpłaty po to się wkłada do teczki z dokumentami, żeby nie trzeba było czekać na zaksięgowanie, przecież go dajemy razem z innymi papierami właśnie po to, żeby nie trzeba było czekać na potwierdzenie dokonania wpłaty, tylko żeby komisja rekrutacyjna miała dowód od razu i nie musiała niczego przedłużać... Chyba dobrze myślę. Ja się wstrzymam z tą rejestracją do poniedziałku, zadzwonię, wypytam co i jak i wtedy zadecyduję, czy się rejstrować, czy nie, bo dwa dni mnie nie zbawią, a składać będę pewnie jeszcze na inne kierunki, bo nie jestem do końca przekonana co do filologii i nie będę kasy tracić. A jak zobacze wyniki z matury to na pewno będzie mi łatwiej moje szanse ocenić.

No po kiego grzyba oni mieliby czekać na zaksięgowanie, jak mają ten odcinek potwierdzający ŻE ZAPŁACIŁAŚ? Ankalime, a znasz może taki przypadek, że komus nie przyjęli podania bo sie za późno zarejestrował i miał przelew niepotwierdzony? Tzn zdarzyło się już kiedyś tak?

Dziewczyny, które już się zarejestrowały: na jakie kierunki składałyście? I nie pojawił wam się tam żaden taki komunikat?
mam ten sam problem... nie rozumiem tego wszytskiego ...;/ ale tez myslalam nad tym ze jezeli daje im potwierdzenia przelania pieniedzy to maja dowo ze wplacilam.. wiec jak moga mi tego nie uznac..;/
a ile wynosi ta kwota ktora trezba wplacic? slyszlam ze 65zl... a znowu od innej osoby ze 80zl.. i ta kwota wynosi tyle samo niezaleznie od uczelni czy na rozncyh uczelniach ta kwota sie zmienia?

ja sie bede jutro rejestrowac ale jakby dzwonila do ap i czegos sie dowiedziala to daj znac bo a tez juz tam mialam dzwonic;
pozdrawiam

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 08:30   #220
Amy1987
Przyczajenie

WITAM I PONAWIAM
Mam pytanko będę składać papiery na pedagogikę społeczno opiekuńcza ale na studia II stopnia, czy ktoś może wie czy ciężko jest się dostać i w ogóle jak te studia wyglądają?? jestem po licencjacie z Pedagogiki resocjalizacyjnej. Moja średnia z 3 lat to 4,7 a ocena na dyplomie to 5.
Pozdrawiam!
Amy1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 12:19   #221
nikotynkaaa
Raczkowanie

GG do nikotynkaaa

no jak sie dowiecie co z tą rejestracją to napiszcie bo tez mnie to interesuje
nikotynkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 14:33   #222
Senija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
mam ten sam problem... nie rozumiem tego wszytskiego ...;/ ale tez myslalam nad tym ze jezeli daje im potwierdzenia przelania pieniedzy to maja dowo ze wplacilam.. wiec jak moga mi tego nie uznac..;/
a ile wynosi ta kwota ktora trezba wplacic? slyszlam ze 65zl... a znowu od innej osoby ze 80zl.. i ta kwota wynosi tyle samo niezaleznie od uczelni czy na rozncyh uczelniach ta kwota sie zmienia?

ja sie bede jutro rejestrowac ale jakby dzwonila do ap i czegos sie dowiedziala to daj znac bo a tez juz tam mialam dzwonic;
pozdrawiam
Na AP z tego co wiem 85 złotych, więc tym bardziej się wstrzymam z tą rejestracją. Tym bardziej, ze jak składałam papiery do szkoły średniej to też się wcześniej zarejestrowałam jak nie miałam świadectwa, potem musiałam zmienić jedną ocenę, chyba z biologii, i potem dwa dni przed końcem rekrutacji dzwonili do mnie z gima, że coś jest nie tak z moim kontem, że się coś nie zgadza i musiałam iść do mojej przyszłej szkoły (teraz już byłej) i wszystko tłumaczyć i podać jeszcze raz oceny i wszystkie dane. I od tamtego czasu mam stracha przed robieniem czegoś, co jest niezgodne z komunikatami, a przecież wyraźnie jest napisane MUSISZ POCZEKAĆ Z REJESTRACJĄ DO OTRZYMANIA ŚWIADECTWA DOJRZAŁOŚCI.

Na AP jeszze nie dzwoniłam, ale moja koleżanka tam studiuje zaocznie i wysłała mi sms, że pytała o to i pani jej powiedziała, że ma już dość tego typu pytań, bo wszystko jest wyraźnie napisane na stronie i można spokojnie się rejestrować PO wynikach. I teraz to już całkiem nic nie czaje
Stary 2009-06-20, 18:28   #223
struga deszczu
Przyczajenie

hmm... no to jak ktoś uważa, ja się już zarejestrowałam i nic się nie stało, tylko po prostu jeszcze nie drukowałam podania, bo tam jest zły nr świadectwa, który podałam, a zmienię, jak otrzymam swoje (bo jest taka możliwość)

gdzieś ktoś pytał o specjalizację jaką wybrałam na fil. polską? no to logopedię, ale pierwszy rocznik i tak cały jest na polskiej ogólnie, a dopiero po roku się wybiera specjalizację zresztą był już na tym forum ten temat poruszany, więc nie będę się powtarzać

Ben Harper <33

Edytowane przez struga deszczu
Czas edycji: 2009-06-20 o 18:36
Stary 2009-06-21, 14:04   #224
maturzysta2009
Przyczajenie

Witam Wszystkich.

Mam kilka pytań odnośnie rekrutacji na AP.

Czy jeżeli zarejestruję się w systemie na kilka kierunków, to wpłacać muszę za każdy z osobna, czy te 100 zł obejmuje wszystkie wybrane kierunki?

Jeżeli dokonam rejestracji, wpłacę pieniądze i okaże się, że nie zdałem matury, to czy pieniądze automatycznie wrócą na moje konto?

Pozdrawiam
maturzysta2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-21, 14:26   #225
struga deszczu
Przyczajenie

możesz zarejestrować się na tyle kierunków, ile tylko chcesz, tylko właśnie za każdy płaci sie z osobna i jeżeli się nie dostaniesz, to pieniądze nie zostają Ci zwrócone... zresztą to wszystko jest dokładnie opisane na stronie zarówno UP, jak i każdej innej uczelni

Ben Harper <33

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-21, 18:44   #226
Walking Disaster
Przyczajenie

GG do Walking Disaster

no to dziewczyny ja już zgłupiałam totalnie z tą rejestracją ale po przeglądnięciu tego wątku pomyślałam sobie a co tam, zarejestruje się i wpłacę wcześniej pieniądze .. po zarejestrowaniu widzę że mogę zmieniać wszystkie dane więc chyba wszystko bedzie ok no ale pewnie i tak wszystko na darmo .. z tego co ktoś wcześniej napisał o progu na anglistyce to.. kiepsko to widzę
Walking Disaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 11:57   #227
struga deszczu
Przyczajenie

aajj czyli Walking Disaster jesteśmy w podobnej sytuacji:/ ale to właśnie jest "urok" Krakowa, przynajmniej jeśli chodzi o filologię angielską, bo porównując np. z Lublinem, no to niebo a ziemia, choć i tam nie jest za łatwo...
ale bądźmy dobrej myśli!
już niedługo najokropniejsza chwila w moim życiu... 30VI... pozdrawiam

Ben Harper <33
Stary 2009-06-22, 17:03   #228
Angendil
Raczkowanie

dziewczyny, obawiając się przegapienia terminu rejestracji zadzwoniłam dziś na uczelnie i dowiedziałam sie, ze maturzyści 2009 mogą rejestrować się dopiero po 30 czerwca, gdyż wymagany jest nr świadectwa maturalnego. A więc ta rejestracja od 1 czerwca jest tylko dla maturzystów z ubiegłych lat.
Aha, chciałabym sie zapytać czy któraś z was nie wie od ilu % z matury rozsz. z polskiego można sie dostac na pedagogikę specjalna i polonistykę?
Angendil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-22, 20:51   #229
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość

a no po to, ze pewnie nie sprawdzaja w bazie danych kandydatow czy sie wplacilo. sama pomysl. szybciej chyba zobaczyc komus w teczce czy ma odcinek wplaty, niz wklepywac jego imie nazwisko miejsce i date urodzenia w system, prawda? dopiero w takcie pierwszego sortu kandydatow sprawdza sie zgodnosc danych. jak na poczatku nie ma sie w teczce odcinka=nie wplacilas.
zaksiegowanie kasy=swoiste podpisanie umowy z uczelnia. dalszy jej punkt to zaniesienie dukumentacji. na chlopski rozum, mozna ta sytuacje porownac do sklepu. idziecie placic karta kredytowa za ciuchy (karta, czyli mozna przypuszczac ze ma sie czym zaplacic) a tu sie okazuje przy kasie ze jest nieuzyteczna. no przeciez nie wezmiecie ze soba zakupow i nie powiecie, ze przyniesiecie pieniadze pozniej.
a dlatego mowilam zeby szybko wplacac bo o ile sie orientuje, mozecie skladac papiery od 1 a okolo 15-20 (zabijcie mnie nie pamietam) jest ogloszenie wynikow. jesli mnie szly pieniazki 2 tyg, a jestem starszym rocznikiem, to nie mam pojecia ile moze isc teraz przy natloku z Waszego rocznika... nie znam takiej osoby, ale sama wole wplacac i zalatwiac wczesniej jak pozniej. sama bym sobie pozniej plula w brode, ze za pozno wplacilam bo sie balam rejestracji do odwaznych swiat nalezy
a co do tego swiadectwa... ja sie pomylilam przy rejestracji w numerze swiadectwa i poprawialam go przed wudrukiem. nie wiem czemu jestescie takie niepewne, w dobie rejestracji netowych mozna zmienic kazde dane dotyczace Waszej osoby. Chodzi tylko o to, zeby wydruk podania i etykiety byl zgodny z prawda.

edit: kurde 90%... u lalala... to ja sie obawiam ile w tym roku trzeba bedzie miec na historie. BTW jutro ide zaniesc papiery ^^

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Angendil Pokaż wiadomość
dziewczyny, obawiając się przegapienia terminu rejestracji zadzwoniłam dziś na uczelnie i dowiedziałam sie, ze maturzyści 2009 mogą rejestrować się dopiero po 30 czerwca, gdyż wymagany jest nr świadectwa maturalnego. A więc ta rejestracja od 1 czerwca jest tylko dla maturzystów z ubiegłych lat.
Aha, chciałabym sie zapytać czy któraś z was nie wie od ilu % z matury rozsz. z polskiego można sie dostac na pedagogikę specjalna i polonistykę?

to troche nie trafienie z ich strony... mam doniesc papiery do 26 czerwca... no i co mi po tym skoro musze doniesc aneks do swiadectwa po 30 czerwca?
jak dla mnie to po prostu cala ta rejestracja i te terminy sa grubo nietrafione i nielogiczne co najmniej (donoszenie dokumentow po terminie ich skladania -miodzio )
po prostu zbyto Cie ta sama informacja ktora widnieje na stronie. nihil novi w sumie

przeeeepraszam, za dopiski po czasie wina konca sesji

Edytowane przez Ankalime
Czas edycji: 2009-06-22 o 20:52
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 00:05   #230
Walking Disaster
Przyczajenie

GG do Walking Disaster

ankalime, Twoj post mnie troche uspokoił chyba najważniejsze żeby wydruk był w porządku..a idąc za Twoją radą wpłaciłam wcześniej
ta rejestracja rzeczywiście jest nielogiczna. nie mam pojęcia dlaczego niby nie można wczesniej się zarejestrować. przecież wszystkie dane można później zmieniać
struga deszczu, powodzenia podczas rekrutacji! to prawda że z tą anglistyką w krakowie to jest 'ciekawie' że tak powiem .. ale uszy do góry! 30 czerwiec na pewno nie będzie najokropniejszą chwilą w Twoim życiu, bywają gorsze

dziewczyny taki mally offtop ale orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja na kolegium UJ? jak z rekrutacją itp?
Walking Disaster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 10:18   #231
kasiencja
Pani Buka

a ja mam pytanie bardziej ogólne odnośnie tej uczelni - czy są w ogole tam jacyś faceci? i jak wyglądają te filologie nie-nauczycielskie? mój TŻ chciałby studiować jakąś filologię np w Krk ale ma małe szanse na UJ bo tam liczy się polski, a na AP z tego co wiem nie.

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2009-06-23 o 10:26
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 18:54   #232
Senija
Zadomowienie

Zarejestrowałam się, jutro wpłacam pieniądze Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku I jeszcze to samo mnie czeka z UJ i KULem Ło matko Polko, więcej stresu z tą rekrutacją niż z samą maturą
Stary 2009-06-23, 19:05   #233
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

anglistyka na UP - miodzio bardzo sympatycznie, tylko trzeba się trochę uczyć ;p ciocia dobra rada mówi: uczyć się systematycznie, bo egzamin praktyczny z nauki języka potrafi zaskoczyć!

germanistyka - nie polecam, trochę jak obóz pracy, nie ma żartów. francuski podobno ujdzie
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 21:53   #234
pomarancza90
Przyczajenie

jest ktos taki jak ja, że czeka z rejestracją do 30 czerwac, czyli do wyników matur???
Stary 2009-06-23, 22:26   #235
Vivi12399
Raczkowanie

nono ale papiery składa się też od 30 czerwca do 8 lipca . a gdzie pisze do kiedy trzeba opłate uiścić bo ja tego nie umiem znaleźć ?

btw. ja składam na stosunki międzynar. i administracje

Edytowane przez Vivi12399
Czas edycji: 2009-06-23 o 22:42
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 23:50   #236
struga deszczu
Przyczajenie

Walking Disaster dziękuję za pocieszenie, może jakoś to będzie a jeśli chodzi o Kolegium UJ-tu, to z tego, co mi wiadomo, to rejestrujesz się w ten sam sposób, co na UJ... ja też myślałam, że to takie kolegium jak np. w Suchej Beskidzkiej, ale tam odnośniki rekrutacyjne przenoszą na stronę UJ-tu, więc to chyba tak jest, że po prostu jeśli na UJ-cie są jakieś filologie nauczycielskie, to właśnie tam mają zajęcia, etc... ale NIE WIEM dokładnie, gdybyś jednak dowiedziała się, że nie trzeba tam aż tyle % co na UJ (gdyby nie było tak, jak myślę) to napisz tu lub na priv'a będę baaardzoo dźwięczna, bo kurczę najbardziej znam Kraków i strasznie chciałabym tu studiować a nie w Lublinie czy w Katowicach, bo troszku tam daleko i zero znajomków... łyso jak nie wiem że się tak podzieliłam swoimi dodatkowymi rozterkami pozdrawiam

Ben Harper <33
Stary 2009-06-23, 23:56   #237
q_kaska_q
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza90 Pokaż wiadomość
jest ktos taki jak ja, że czeka z rejestracją do 30 czerwac, czyli do wyników matur???
jaaaa;D na razie tylko na uczelnie chce sie zarejestrowac ale na dokladne kierunki skaldam papiey dopiero jak bede znala wyniki matury... bo matura mi jakso chyba rewelacyjnie nie poszla i jesli zobacze zde wyniki a zle to w ogoleodpuszczam sobie dzienne studia i skladam niestety tlyko na zaoczne

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 09:43   #238
leszczyna9987
Przyczajenie

hej ja tez ;p rejestruje sie 30 czerwca, zaraz jak zobacze wyniki matur. najwyzej 1 lipca dzien pozniej wplace juz pieniadze i zbiore wszystkie dokumenty i im zawioze. nie bede robic niczego na wlasna reke bo to bez sensu.. ;p a jak sie okaze ze matura nie poszla mi tak dobrze jak mysle to szkoda kasy, a 80zl to w koncu nie malo...
poza tym my maturzysci z 2oo9 mamy papiery skladac OD 30 czerwca do 8 lipca. wczesniejsza reejstracja jest dla ubieglorocznych rocznikow i wybrabnych kierunkow na ktory potrzebny jest egzamin. skoro na stronie tak napisali i pani w sekretariacie tak mowila to chyba wiedza prawda?
az takie glupki tam nie pracuja ;p
pozdrawiam maturzystki ))
leszczyna9987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 10:04   #239
lily92920
Zakorzenienie

Ja dopiero w 2011 zdaje mature i wybieram się na kierunek "Pedagogika przedskolna i wczesnoszkolna". Co trzeba zdawać na maturze, żeby sie tam dostać. Oczywiscie matma, bo to obowiazek od przyszlego roku, polski i język. Ale czy trzeba coś jeszcze?!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 16:51   #240
W_eronika
Przyczajenie

Ajć! to już tak blisko!

Witam wszystkich studentów, licealistów, a przede wszystkim maturzystów

Sama też jestem tegoroczną maturzystką i mam mnóstwo znaków zapytania w głowie, dotyczących studiów, rekrutacji, zbliżających się wyników matur.. brrr!

Chciałam składać podanie na polonistykę na dwie specjalizacje logopedia i edytorstwo. Tylko czy jest sens?

W formularzu rejestracyjnym (którego nie wypełniałam tak ostatecznie tylko przeglądałam) wymagają zaznaczenia specjalizacji, więc teraz nie wiem, czy rekrutacja będzie jedna dla kierunku polonistyka, czy osobno dla każdej specjalizacji.. W pierwszym przypadku nie ma sensu zebym składała dwa podania, podwójnie płaciła itd., ale jeśli każda specjalizacja rekrutuje sie osobno, a na logopedii jest tak mało miejsc.. eh..
I co tu robić?

No i oczywiście okropnie boje się wyników matur (szczególnie z j.polskiego, który tak mnie zaskoczył pytaniami do tekstu! (rozszerzenie) )

Poza tym zdawałam WOS rozszerzony i j. angielski podstawowy.

Zastanawiałam się też nad składaniem papierów na romanistykę.. j. fr. uczyłam sie 3 lata w liceum, ale mature zdawałam z ang. - i do tego podstwę.. ale próbny angielski (też podstawowy), napisałam na 96%.. Jest sens składać papiery na romanistykę??

dotrwał ktoś do końca tego mojego narzekania?
Pozdrowienia dla wszystkich
Mam nadzieję, że zobaczymy sie w październiku na UP

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

A co do wypełnania formularza i wpłacania pieniędzy.. Myślę, ze można to zrobić nawet 8.06. Skoro do tego czasu mamy czas, to znaczy, ze tak jest. Po to jest potwierdzenie wpłaty, żeby wiedzieli, ze wpłaciliśmy. Gdyby było inaczej, byłoby napisane, ze trzeba zapłacić zanim dostaniemy wyniki matur.
Przecież to nielogiczne. To nie chodzi tylko o ocenienie szans na dostanie się na uczelnię, równie dobrze ktoś może wcale nie zdać matury..

Jeszcze 6 dni do wyników!!! aaaaa!
W_eronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości