|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki temat szkolenia zainteresowałby cię najbardziej? | |||
Asertywność |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 10,00% |
Stres |
1 | 10,00% |
Efektywna komunikacja |
0 | 0% |
Zarządzanie zespołem |
1 | 10,00% |
Prezentacja i autoprezentacja |
4 | 40,00% |
Integracja |
0 | 0% |
Konflikt |
0 | 0% |
Przemoc i agresja |
2 | 20,00% |
Inne |
1 | 10,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Pomysł na biznes - Proszę o pomoc ! ;)
No na to, że ktoś podpowie Ci gotowy pomysł na biznes to raczej nie masz co liczyć... Przede wszystkim Ty sama musisz wiedzieć, w czym tak naprawdę jesteś dobra i czym mogłabyś się zająć.
Ja mogę Ci jedynie polecić np. dobry poradnik, w którym krok po kroku jest wyjaśnione, jak się w ogóle własny biznes zakłada i jak się go prowadzi. To jest darmowy e-book, który możesz przejrzeć tutaj: http://www.teklaplus.pl/index.php?op...4&catid=96&m=0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysł na biznes - Proszę o pomoc ! ;)
Przychylam sie do całej reszty wypowiedzi - nikt Ci nie pomoże załozyć własnego bizensu ot tak
![]() Każdy z nas chciałby otworzyć sobie na pewno jakiś fajny biznes i zarabiać pieniążki, więc raczej nie liczyłabym na innych tylko na sama siebie ![]() Trzeba szukać, rozgłagać się i mysleć czy to sie opłaca w Twojej okolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysł na nazwę dla sklepu z biżuterią - proszę o pomoc :)
witam. i jak? sklepik ruszyl? jaka nazwa? interes sie kreci?
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Pomysł na biznes
Zawsze lubiłam sprawiać mojemu mężczyźnie przyjemność przebierając się w różne kostiumy. Wielokrotnie szukałam w internecie i sklepach gotowych strojów, ale przerażała mnie ich cena, która była zupełnie nieadekwatna do jakości i staranności wykonania. Poza tym nie wiem skąd oni biorą miary do tworzenia poszczególnych rozmiarów, o rozmiarze UNI nawet nie wspominam. Postanowiłam więc sama przygotować sobie strój - najpierw była to niegrzeczna uczennica, później stewardessa AXE, pokojówka, a ostatnio arabska tancerka. Zastanawiam się czy na rynku nie ma takiej luki... Powiedzcie - kupiłybyście strój (trochę erotyczny, trochę zabawny) za niewielkie pieniądze, robiony ręcznie i niepowtarzalny..? Dodam, że raczej nie szyję strojów z kupionych tkanin, ale raczej umiejętnie "kompletuję" je szukając części w second handach, ewentualnie uzupełniając o jakieś drobne części wymagające przeróbki (np. z jedwabnej koszulki szyję fartuszek, rękawki itp.) Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomysł na biznes
Pomysł może i fajany, ale wydaje mi się ze na rynku jest pełno tego typu ofert ze strojami, więc nie wiem czy by to przeszło, chyba że Twoj pomysł jest bardzo ogryginalny wyrozniający sie spośród innych, wtedy moze
![]()
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Myślę, że wyróżniające byłoby przede wszystkim to, że strój byłby na zamówienie, dopasowany do indywidualnych wymiarów, niepowtarzalny i bardzo tani (np. uszycie stroju tancerki kosztowało mnie 19zł - 17zł "dzwoniące" pareo i 2zł spódnica z dużą ilością tiulu z którego powstała reszta stroju). Na razie tak tylko sobie gdybam, chciałam się zorientować czy to w ogóle ma jakiś sens...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Sens zawsze jest jak jest DOBRY pomysl :S
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
No właśnie... Najgorzej jak człowiek się wyszkoli w zarządzaniu, umie stworzyć i poprowadzić firmę, a pomysłu brak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
duże firmy które robią tego typu akcesoria, szyją takie ilosci że cena może też byc niska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
![]()
Uważam, że to dość ciekawy pomysł, zwłaszcza, że faktycznie na rynku nie ma za dużo firm oferujących tego typu usługi. Grunt to mieć swój pomysł i spróbować go zrealizować
![]() ![]() Powiem, że sama jestem w trakcie rozważania założenia swojego biznesu, mniej oryginalnego, ale zawsze to jakiś pomysł jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Pomysł na biznes fajny, ale należy odpowiedzieć na pytanie, jak zamierzasz docierać do potencjalnych klientów i jak ich obsługiwać, np. czy musisz się z nimi spotkać osobiście, aby uszyć strój na miarę?
Poza tym wydaje mi się, że biznes jest raczej sezonowy z większym wolumenem zleceń w karnawale. A co przez resztę roku? Dodatkowo jeśli styl strojów ma być "trochę erotyczny", to jest pewna polska firma, która produkuje takie ciuszki i w moim odczuciu mają absolutnie dominującą pozycję na rynku. Jak chcesz z nimi konkurować? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Biznes nie musi od razu oznaczać zakładania działalności gospodarczej, nie nastawiam się na produkcję masową
![]() A do klientów docierałabym przez internet tak sądzę, dobre wypozycjonowanie strony może zdziałać cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
BAN stały
|
Moim zdaniem to fajny pomysł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
pomysł na prace w domu. jak zarobić?!? pomocy!!
Cześć dziewczyny!!
Mam 22 lata i ucze się zaocznie w technikum uzupełniającym po ZSZ. W maju matura, a w czerwcu egzaminy zawodowe. Jestem samotną matką 3letniego chłopca. Mieszkam ze swoją mamą oraz bratem i jego żoną. Wszyscy pracują, a ja.... Siedze całe dnie, wieczory i noce w domu. Zajmuje sie dzieckiem i domem (taka stereotypowa matka Polka) Kombinuję, myślę i wymyśleć nie mogę jak bym mogła zarobić ![]() Od niedawna zaczełam wyszywać haftem krzyżykowym ale..... to wszystko za wolno idzie i nie wiadomo czy i tak ktoś będzie chciał kupić. Mam też zrobione kusy piercingu, ale..... mieszkam w małej miejscowości i raczej niekt nie jest tym zainteresowany ![]() Pomóżcie mi kobietki bo nie wiem już co robić. a nie mam narazie możliwości iść do normalnej pracy, bo niania też kosztuje!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Dot.: pomysł na prace w domu. jak zarobić?!? pomocy!!
może robienie sztucznej biżuteri i sprzedaż na allegro albo gra w totka!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
takie szkolenie może może trwać nawet 2 miesiące ale jest super. tylko sprawdz czy jest cos w twojej okolicy i czy cie zainteresuje taka tematyka. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- firmy szkoleniowe organizujące szkolenia z EFS: Zapewniamy m.in.: zwrot kosztów dojazdu, wyżywienie, stypendium szkoleniowe, opiekę nad dziećmi do lat 7 podczas zajęć szkoleniowych, materiały szkoleniowe.
![]() |
![]() |
#229 |
BAN stały
|
Jeśli odpowiadałoby ci pisanie, możesz po prostu zacząć pisać artykuły pozycjonujące, tzw. precle. Nie musisz tu mieć jakiś wybitnych zdolności językowych ani studiów filologicznych. Wystarczy pisać z sensem. Jest to dosyć łatwa i lekka praca. Na poczatku może być trudniej, ale z czasem nabiera sie wprawy.
Za tekst 1000 znaków, czyli ok. 10 linijek - przecietnie 3 zł (są stawki niższe i wyższe). Pracę najlepiej znaleźć przesyłając swoją propozycje i kilka przykładowych artykułów do agencji pozycjonujących (znaleźć je mozna wpisując hasło pozycjonowanie w wyszukiwarkę) lub interaktywnych albo na priv na forach dla pozycjonerów (wtedy narażasz się na ban ale z mojego doswiadczenia warto zaryzykować). Lepiej niż na serwisach ogłoszeniowych, gdzie są bardzo niskie stawki. Wazna sprawą jest to aby wraz ze swoją ofertą wysłać kilka swoich fajnych tekstów. Precle pisze się łatwo. Po prostu piszesz co ci przyjdzie do głowy, nie musza być jakieś super. Ważne żeby miało sens. Możesz zarobić zwykle kilkaset zł miesięcznie, ale jak sie dużo bardziej zaangażujesz to nawet z 2 tyś zł. Zależy ile się ma czasu. Nie są to kokosy, ale łatwo znaleźc taką pracę. Choć tak naprawde może być ona nieco monotonna. Pracę mozna znaleźc tez w serwisach ogłoszeniowych dla fralenceerów, ogłoszenia przez net albo oferia... Edytowane przez Majka000 Czas edycji: 2011-03-03 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
polecam hand made, ale jakieś nietypowe, bo teraz tego pełno. bądź tak jak jedna wizażanka wspomniała zapisz się na jakiś kurs
![]()
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
święte słowa, ale to nie takie hop siup niestety (pracuję w tej branży więc wiem). Moim zdaniem szycie na indywidualne zlecenia jest najdroższe. To Tobie się wydaje, że kupisz w second i już. A na to potrzebny jest czas, trafienie z ciuszkiem, poźniej przeszycie, dopasowanie itd. Nie orientuję się jak jest w branży erotycznej, ale moim zdaniem to konkurencja na rynku jest spora.
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
white69rose stwórz kilka kreacji i zacznij od allegro. W ten sposób łatwo sprawdzić czy to ma sens
![]() ![]()
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Wiec odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj." M. Twain |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysł, tylko szyjąc na zamówienie raczej nie mogłabyś korzystać z używanych ciuchów, więc koszt jednego stroju by wzrósł.
Sklepy z bielizną mają w swojej ofercie takie stroje, poszukaj inspiracji u nich ![]()
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
pomysł na maly biznes
witam! jestem już dosyć długo bezrobotna,chcialabym otworzyć coś swojego,ale nie mam pomyslu co by to mogło być,myślałam o firmie zajmującej się dekoracją sal weselnych ale może ktos podpowie mi coś ciekawego? mieszkam w małym miasteczku ok.15 tys mieszkańcow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomysł na maly biznes
wszystko zależy co potrafisz i czy nie masz słomianego zapału jak np ja
![]()
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomysł na maly biznes
świetny pomysł - ogólnie branża ślubna jest OK. można dorzucić dekorację kościołów i w ogóle organizowanie wesel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
mój pomysł na biznes. trafiony?
Od dłuższego czasu myśle nad założeniem pewnego interesu związanego z moją pasją czyli szyciem ubrań. Już mąjąc 6 lat szyłam sobie ubranka dla lalek
![]() Co sądzicie o tym pomyśle? Czy taki biznes ma jakieś szanse?
jesteśmy razem już... ![]() Edytowane przez narciarka Czas edycji: 2011-04-11 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mój pomysł na biznes. trafiony?
Pokaż coś swojego co zrobiłas juz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
musisz wziac pod uwage, ze w polsce ludzie wola isc do sklepu zamiast kupic w necie. no chyba ze chcesz to wystawiac np. na allegro?
wydaje mi sie ze , aby zalozyc taka strone internetowa potrzebujesz sporej ilosci wzorow- ubrania musza byc dosc roznorodne. jak ktos zobaczy ze masz 10 ubran to pewnie go to nie zacheci. ogolnie pomysl fajny tylko musisz dobrze to przemyslec ![]()
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Według mnie to w 75% kwestia dobrej reklamy, bo aktualnie sklepów internetowych jest od groma, a jak ktoś chce kupić coś przez internet to i tak zazwyczaj przez allegro...
a właśnie, próbowałaś już sprzedać ciuchy na allegro? tak na próbę 4, 5 sztuk? jeśli tam jest zainteresowanie, to można myśleć o sklepie, ale jeśli nikt się nie interesuje to raczej nie pchałabym się w to... no i też chętnie zobaczyłabym jak wyglądają takie ciuszki, jak będziesz miała je gdzieś wystawione to daj linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.