![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
A ja dziś idę do ginki i trochę się denerwuję... Mam nadzieję, że mnie uspokoi i że wszystko jest ok. W sumie mogę powiedzieć, że to pierwsza wizyta - powinna mi założyć kartę ciąży i skierować na badania
![]() ![]() Trzymajcie kciuki o 16ej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, jestes spontaniczna, ucieszylas sie i chcialas podzielic sie ta radoscia... Nie mysl o tym juz teraz. Ja licze od poczatku ostatniej @
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rano też mam to samo. ![]() Zawsze od ostatniej @. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Araczki, no własnie mnie powoli mija 12 tydzień i już w środę zaczynam 13, szybko leci... a 27 my idziemy na genetyczne, tez mam stracha, wszyscy mówią, żebym się nie bała, myślała pozytywnie, ale strach pozostaje...
![]() |
#2375 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Choć dziś dopiero kończę 10 tydzień... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-19 o 11:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Jasne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Konto usunięte
|
moj tż już się cieszy na usg (bo na pierwszym byłam sama). ale to dopiero pod koniec listopada... a na początku miesiąca mam iść do gin żeby założyła mi kartę ciąży i chyba pojdę bez tż... raczej nie powinna mi wyskoczyc wtedy z tekstem że a co tam, zrobimy usg, no nie? to będzie pewnie gdzieś 10 tydzień... i nie wiem czy jednak chłopa na wszelki wypadek nie zabrać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pytania zapisz na kartce. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zadomowienie
|
ano właśnie, mnie też się tłucze po głowie, próbuję nie myśleć, zająć się czymś innym, ale mimo wszystko myśli zostają... może przeprowadzka mi pomoże... przynajmniej na chwilę będę miała zajęcie... a od 27 w sumie już mi tylko tydzień został...
#2383 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480862 5]moj tż już się cieszy na usg (bo na pierwszym byłam sama). ale to dopiero pod koniec listopada... a na początku miesiąca mam iść do gin żeby założyła mi kartę ciąży i chyba pojdę bez tż... raczej nie powinna mi wyskoczyc wtedy z tekstem że a co tam, zrobimy usg, no nie? to będzie pewnie gdzieś 10 tydzień... i nie wiem czy jednak chłopa na wszelki wypadek nie zabrać...
![]() A to idziesz ekstra po tę kartę? Czemu nie założyła Ci wcześniej? Jak to jest normalna wizyta to może i będzie badać, kto ją tam wie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Raczkowanie
|
DAnia - kciuki zaciśnięte
![]() Bela trzymaj się słońce KasiaaX nie stresuj się tym, że się szybko pochwaliłaś, ja też długo nie czekałam. Test zaskoczył w 6 tyg, w tym samym tygodniu powiedziałam mamie i przyjaciółce, a pod koniec ósmego reszcie rodziny. Stwierdziłam, że nawet jeśli coś się nie uda to w końcu to są moi najbliżsi i mamy się wspierać. Także uszy do góry, myśl pozytywnie i nie stresuj się niepotrzebnie ![]() Kitty Kubeł zimnej wody może być najlepszą metodą. Dbaj o siebie.
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | ||
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Dziś kończę 9tc. Pierwszą wizytę miałam umówioną wcześniej, ale wtedy wylądowałam w szpitalu, więc idę dopiero teraz... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ramach nie myślenia idę zażreć kanapkę z fetą ![]() ![]()
![]() |
#2388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak coś będzie nie halo to zwariuję podwójnie. ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Ja już nie wiem co zjeść. Ssie mnie strasznie. ![]() Okropne uczucie, nigdy nie słyszałam żeby jakąś znajomą aż tak ssało... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Konto usunięte
|
jakoś tak wyszło jak byłam pierwszy raz u tej akurat lekarki... jak jej powiedziałam że test wyszedł mi pozytywnie zabrała mnie od razu na usg. (to był szósty tydzień) w sumie nie byłam już jakiś czas u gina, więc zrobiła mi też cytologię. miałam jeszcze jakieś tam pytania, dostałam zlecenie zrobienia badań (morfologia, itp) i kazała mi przyjść z tymi wynikami na początku listopada, "to założymy kartę ciąży". to dziwne? ja się tam nie znam, nie wiem czy powinna to zrobić wcześniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480899 7]jakoś tak wyszło jak byłam pierwszy raz u tej akurat lekarki... jak jej powiedziałam że test wyszedł mi pozytywnie zabrała mnie od razu na usg. (to był szósty tydzień) w sumie nie byłam już jakiś czas u gina, więc zrobiła mi też cytologię. miałam jeszcze jakieś tam pytania, dostałam zlecenie zrobienia badań (morfologia, itp) i kazała mi przyjść z tymi wynikami na początku listopada, "to założymy kartę ciąży". to dziwne? ja się tam nie znam, nie wiem czy powinna to zrobić wcześniej?[/QUOTE]
to chyba nie jest dziwne, z tego co tu dziewczyny pisza, częśc z nas nie miała karty założonej na pierwszej wizycie. W pierwszej ciąży też miałam kartę założoną dopiero na drugiej wizycie. ![]() ![]() to chyba od lekarza zależy i nie ma się co stresować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1480899 7]jakoś tak wyszło jak byłam pierwszy raz u tej akurat lekarki... jak jej powiedziałam że test wyszedł mi pozytywnie zabrała mnie od razu na usg. (to był szósty tydzień) w sumie nie byłam już jakiś czas u gina, więc zrobiła mi też cytologię. miałam jeszcze jakieś tam pytania, dostałam zlecenie zrobienia badań (morfologia, itp) i kazała mi przyjść z tymi wynikami na początku listopada, "to założymy kartę ciąży". to dziwne? ja się tam nie znam, nie wiem czy powinna to zrobić wcześniej?[/QUOTE]
A no to masz normalną wizytę, na której założy Ci kartę. ![]() Zrozumiałam wcześniej że lekarka umawia się ekstra na wystawianie kart. W takim razie może i badać i robić USG, nie wiadomo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Konto usunięte
|
no to mi ulżyło, bo już się zaczęłam zastanawiać
![]() biore tż za chabety i nie ma bata. żeby mi potem nie wypominał... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mialam to samo przed tym badaniem ale jestem na 100 pewna, ze i u Was i u innych mamusiek wszysko bedzie dobrze! Ja ostatnio wcinam pomidory. A czy moge zjesc krewetki, czy juz mi sie w d. poprzewracalo i mam nie przesadzac? Wogole nie wiem..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to żeby Wam odciągnąć myśli od wizyt i innych zmartwień to wkleję Wam mój 12 tygodniowy a w zasadzie już 13 tygodniowy brzuszek ![]() tylko proszę się nie śmiać, troszkę jesteśmy już dziś objedzeni ![]()
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-10-19 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Powtórzyłam te badania. a tak mi jakoś nieudolnie pobrała krew, że mi leciała przez godzinę, boli mnie do tej pory mimo że pobierała o 9.
i po 15 mam iść po wyniki to akurat zapiszę sie do gina na dziś ![]() Ale Tża jeszcze nie wezmę. Za miesiac go wezmę, kiedy bede wiedziała ze na pewno bedzie zewnętrzne usg. i karte ciązy tez mi załozy. Tylko.. hm.. zastanawiam sie. bo w mieście 40 km dalej jest GIN-MED. Taka przychodnia ginekologiczna. i słyszałam ze jest tam super. i zastanawiam się czy by tam się nie wybrać. oho.. Dafren.. Rzeczywiście objedzeni ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-19 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pomidory wcinałam w zeszłym tygodniu, w tym jadę na ogórkach... a z owocami morza jak ze wszystkim trzeba uważać, głównie ze względu na to, że mogą być nie świeże... tak myślę ![]()
![]() |
#2397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zła na siebie jestem, bo zachowuję się jak schizus jakiś... ![]() Na szczęście mąż mnie pociesza, nawet rozmawiał z innym znajomym lekarzem ginekologiem (oboje pracujemy w branży medycznej, także szczęśliwie mamy dostęp do różnych lekarzy), który potwierdził zalecenie mojego nie wiedząc o nim. Powiedział, że powinno się teraz robić to standardowo, a u mnie dodatkowym wskazaniem jest poprzednia stracona ciąża. Więc się trochę pocieszyłam. Ale najchętniej to bym wogóle nie robiła tego testu jeśli usg będzie ok, już sama nie wiem... ![]() Witam nowe Mamusie! Bela 14 ![]() DAnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krewetki są zdrowe, zawierają NNKT, zwłaszcza omega-3. Ale to muszą być prawdziwe krewetki, nie te małe mrożone udupstwa, których pełno w marketach. ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
O matko, ale Ty jesteś szczupła. ![]() ![]() Ciekawie będziesz wyglądać jak Cię wypcha tak centralnie do przodu. I biedny Twój kręgosłup... ![]() Cytat:
Czytałam trochę po forach i czasem USG jest dobre, a test do bani wychodzi i potem jest panika do końca ciąży. Też się testu boję w związku z tym i nie zrobię, jeśli USG wyraźnie nie pokaże wskazań. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-19 o 12:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam 170 cm i ważę między 55-57 kg ![]() ![]() ![]() ![]() a kręgosłup to mi już powoli odpada... niestety uroki tańca zawodowego wychodzą ![]() co do testów mam dokładnie takie samo podejście... jeśli po usg nie będzie konkretnych wskazań to nie będę robiła... Basia, mocno trzymamy jutro z Okruchem kciuki za Cibie i Twoje maleństwo ![]()
![]() |
#2400 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuch mam chyba podobny. Strzele fotki wieczorem i postaram sie wstawic. Przypominasz mi laske z japonskich komiksow ![]() ![]() Cytat:
No wlasnie, nie jadam codziennie wiec chyba sobie zrobie, jakos mnie naszlo... Cytat:
![]() Ciotka ma dzieci zdrowe, fajne i sama sie zmienila na lepsze a mi od tamtej pory siedzi w glowie, ze sie doigram...bez sensu Trzymam ![]() ![]() Kropka dzieki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.