|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
![]() A jak to sie ma so Twoihc ograniczeń żywieniowych ![]() Cytat:
ładnie skrzy na pazurkach? ile warstw trzeba do pokrycia? ![]() wlasnie qwperniczyłam całą torbę popcornu
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję inwencji twórczej
![]() Cytat:
e, tam od jednych świąt się nic nie poszerzy
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zamierzam przed świętami trochę przegłodzić i w trakcie tego obżarstwa popijać pu-erh (kupiłam na zapas całe opakowanie)
Bez kitu, wczoraj po tej wigilii w pracy cały dzień dziś nie byłam głodna a co będzie jak się nażrem w domu, chyba pęknę
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Vibesko wszystkiego naj!
Kupiłam ostatni prezent Ja bardzo lubię połączenie sera z makiem, ale i tak najbardziej uwielbiam makowiec królewski mojej Mamy
|
#2375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do ograniczen zywieniowych ehh zakazany owoc smakuje najlepiej ale przy pompie moge sobie pozwolic na takie małe grzeszki a no i wyniki ostatnio dobre więc ![]()
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane jeszcze raz dziękuję ślicznie za życzenia
![]() Miły to był dzień ![]() Jescze tylko jutro do pracy i wolne, jutro robię makówki i sałatki wrzywne ![]() Boskie te pierniczki wasze A! i kupiłam sukienkę
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, dzięki, a w tym roku nie zasłużył i nie dostanie
![]() Cytat:
a Ty masz tę pompę podskórną cyz zwykłą?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
racja, niech zatęskni
![]() Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugą ulubioną moją potrawą jest barszcz wigilijny na warzywkach i czosnku i ucha z grzybamiii ![]() za to siostry uwielbiają kotleciki z gotowanych ziemniaków, orzechów i pietruszki. A co Wy lubicie najbardziej z potraw tradycyjnych?
|
|
#2380 |
|
po prostu Em :)
|
Kaaarpia i barszcz z uszkami bez grzybów.
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś pisałam ale u mnie w domu mało gotuje się typowo wigilijnych potraw.
Kolacja to tradycyjnie barszcz z uszkami i drugie danie kapustka z grzybami, ryba - w tym roku sola i ziemniaczki. I to wszystko - i tak zawsze jestem najedzona że ho ho dzięki Bogu nic więcej nie muszę jeść ![]() Poza tym uwielbiam makówki czyli taki przysmak z maku i bakalii.
|
|
#2382 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Vibesko ja również życzę wszystkiego najlepszego, szczęścia i radości.
Ładnie skrzy, ale mniej niż w buteleczce. I jest naprawdę ciemny. Ale mi się podoba strasznie. Ja z tradycyjnych potraw najbardziej lubię barszczyk z uszkami z grzybkami. Pychota, mogłabym samo to jeść. Z tradycyjnych potraw są jeszcze u mnie tylko 3 odmiany karpia, ja preferuję smażonego.![]() Mam ochotę na romantyczny wieczór z TŻem przy winku, a tu mój tata go porwał i siedzą nad laptopem szukając jakichś dodatkowych programów do telefonu. Faceci. ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Ma któraś z was może pomysł jaki przydatny gadżet do samochodu można kupić na prezent?
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
do auta? skrobaczkę, zmiotkę do śniegu, odmrażacz w sprayu, jakies zapachy, pokrowce na siedzenia, jeśli ma radio z wejściem na kasety to są takei kasetki z kabelkami do mp3 np., brelok do kluczyków, okulary do jazdy- osobiście chciałabym bagażnik dachowy na deskę i narty
![]() Em- a z czym te uszka jak nie z grzybami? ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- a karp dla mnie smakuje mułem, obojętne skąd pochodzi
|
#2384 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No właśnie myślałam o zestawie zmiotka+skrobaczka, ale napotykam same brzydkie i zwykłe i głupio mi coś takiego owinąć kokardką i dać w prezencie.
![]() Uszka robi się też z mięsem z tego co mi wiadomo. Ale nie umywają się do tych z grzybami.
|
|
#2385 |
|
|
Bez niczego.
(w Wigilię mięsa się nie je )
|
|
#2386 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No faktycznie się nie je, zapomniałam o tym fakcie.
![]() Chyba już nici z winka dziś, konfiguracja telefonu trwa.
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Vibesko, przyłączam się do życzeń - spełnienia wszystkich marzeń! Cytat:
Iza, cudne te Twoje pierniczkowe choinki! Rzyrafko, Twoje rybki przesłodko wyglądają ![]() dla mnie też! Ja lubię kapustę z warzywami i grzybami, siostra ma przywieźć rybę po japońsku- tzn. filety w panierce w taki pomidorowym sosie z fasolą czerwoną papryką itp. Poza tym robię pyszną sałatkę warstwową- polecam! śledź w oleju z puszki rozdrobniony, na to posiekana cebulka, smaruje się majonezem, oczywiście kieleckim, 4 jajka na twardo w kostkę, 2 gruszki świeże starte na tarce, majonez, na wierzch starty ser żółty super się komponuje śledź z gruszką, choć na początku takie połączenie wydaje się dziwne ![]() A wiecie co, moja mama kupiła ostatnio mak w takim dobrym/drogim warzywniaku, dziś wyjmuje go do gotowania a tam robaki! wywaliła całe pół kilo i poszłam po mak w torebce
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2009-12-23 o 00:00 |
|
|
|
|
#2388 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że można robić strzykawką, nawet próbowałam - można oszaleć, bo taki odpowiednio gęsty lukier słabo leci... Te dziewczyny, co robią najładniejsze dekoracje używają rożków z papieru - a ja jakoś nie wyobrażam sobie, że by mi się to w rękach nie rozpadło![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nie ma barszczu! Barszcz czerwony to my jemy na Wielkanoc, a na Wigilię - zupę grzybową (uwielbiam!). Poza tym bardzo lubię krokiety z kapustą i grzybami i kotlety grzybowe. Mogłoby nic nie być innego do jedzenia... No ale zawsze jest kilka rodzajów śledzia (tu pasuje mi tylko jedna wizazowa emotka ) i smażony karp. No i jakieś sałatki, coś w galarecie, w sumie to nigdy mnie to nie interesuje, bo zajmuję się tym, co lubię No i u nas nie je się ani kutii ani klusek z makiem, właściwie to ja nie lubię makuCytat:
![]() A kilka lat temu wprowadzono pozwolenie na spożywanie mięsa w Wigilię (nie rozumiem czemu). U nas nie je się nie tylko mięsa, ale też nic mlecznego (masła/jogurty itd). ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() A do niejedzenia maku właśnie mnie całkowicie przekonałaś Nie tknę makowca w tym roku na pewno, bleh.Trzeba było iść do tego sklepu i reklamować, niech sobie popatrzą na to, co sprzedają
|
|
#2389 |
|
|
5 czubatych łyżek kawy mielonej (niezbyt drobno)
1 1/2 szklanki wody wrzącej 1 szklanka wódki 4/5 szklanki cukru 1/2 laski wanilii Kawę z wanilią zaparzyć 1 szklanką wrzątku. Przecedzić, fusy zaparzyć resztą wrzątku. Przecedzić, połączyć napary, dodać cukier. Po rozpuszczeniu dodać wódkę, odstawić na 2 dni. A czemu nie je się u was przetworów mlecznych?
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, nie chciałam nikomu obrzydzić makowca, ale trzeba patrzeć dokładnie
nawet sie nie spodziewałam, ze w maku mogą być robale!A i jeszcze zapomniałam napisać, że dziś specjalnie jechałam z tatą na hodowlę drzew i krzewów i kupił mi małą choineczkę- świerk biały conica ![]() A tak wygląda duży, tylko, że rośnie z 15-20 lat do takiej wysokości
|
#2391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przetworów mlecznych nie jemy kilka razy w roku - wg tradycji w mojej "podlaskiej" części rodziny na tym polega post ścisły. Druga część rodziny niechętnie, ale się podporządkowuje - w końcu to tylko dwa razy w roku Choć muszę przyznać, że właśnie wtedy najbardziej mam ochotę na chleb z masłem![]() Cytat:
. A teraz mam wreszcie dobre wytłumaczenie, żeby go nie jeść![]() Super, choinka, zazdroszczę, u mnie co roku jest wojna o choinkę, bo.... zasłania tacie telewizor
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno wstałam i nie wiem co robić, chyba powoli wezmę się za porządki, bo dziś mama robi ciasta a ja na swoje wypieki mam kuchnię wolną jutro. Super Ja barszcz czerwony z uszkami (ale uszka z grzybami, bo z mięsem nie lubię) i zupę grzybową z suszonymi borowikami no i oczywiście wszystkie ciasta (poza makowcem, bo nie przepadam) Karpia zwykle dziubię a nie jem, bo się boję ości. Przez kilka lat mama specjalnie smażyła mi jakąś inną rybę na tą okazję, ale w tym roku jednak będzie tylko karp. Cytat:
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zupę grzybową ![]() Nigdy nie piję kompotu
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właściwie nie mam ulubionych potraw ![]() biały? u mnie taki jest na wielkanoc ![]() ale leje, po całym śniegu już ani widu ani słychu od 5 rano budziło mnie walenie o parapet, momentami przypominało grad, i co gorsze nadal nie przestaje
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2009-12-23 o 09:42 |
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie barszczyk musi być czerwony, nie wyobrażam sobie Wigilii z białym
![]() No i uszka z grzybami mlask ! Luskap, Iceflower- dziękuję za życzenia
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, z ziemniakami
![]() Czerwony też jest, z uszkami. U nas bialy jest wlasciwie przez cały rok (czerwony zresztą też) Ale wigilijny jest gotowany na wywaze grzybowym, więc ma inny smak
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-12-23 o 10:16 |
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać co kraj to obyczaj ![]() miałam iść na pocztę powysyłać parę rzeczy, a tu tak leje
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakaś inna bo za świętami nie przepadam. Zawsze musi być jakaś świąteczna awantura, gorsza niż na codzień. Tylko prezentu lubię ale bardziej dawać niż dostawać.
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie skończyłam wycieranie mebli, ale to dopiero początek
Mama już piecze ciasta a ja jestem głodna jak wilk. U mnie też leje i to bardzo. Na polach już widać trawę i ziemię zamiast śniegu i jest tak ciepło, że czuję się bardziej jak przed Wielkanocą
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie dziś nudy w pracy
![]() Z tej nudy zrobiłam ciuszkowe zakupy Allegrowe: http://www.allegro.pl/item862017413_...lato_2009.html (z każdego koloru) http://www.allegro.pl/item855148059_...ke_m_l_xl.html (fioletowy - czarny mam i jestem z niego bardzo zadowolona czy ubrany sam (+ korale albo naszyjnik) czy pod sweterek - idealny)http://www.allegro.pl/item859078068_...ekolt_m_l.html
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-12-23 o 11:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

bo potem tyłek sie poszerzy jeszcze bardziej

ładnie skrzy na pazurkach? ile warstw trzeba do pokrycia?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nawet sie nie spodziewałam, ze w maku mogą być robale!