|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011 - ostatnie chwile luzu ;) część II.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
rany,w porownaniu z nią to ja jestem chole.rnie chuda :O
ja sie w sumie dziwie,że ta babka akceptuje siebie,pomimo swojej tuszy. Moge nawet powiedziec,że ją podziwiam Ja nie akceptuje siebie i pewnie sie to nigdy nie zmieni
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zadomowienie
|
Z buźki nawet ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
akceptacja wyglądu - okej, podziwiam, ja siebie też nie akceptuję. Podoba się sobie i to wielki plus. ale moim zdaniem ona jest chora i to poważnie. Wolę nie myśleć w jakim stanie jest jej serce i żołądek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i przepraszam bardzo, że co? sorry bardzo, ale nie cierpię takiego podejścia jak Twoje... ludzie często nie zdają sobie sprawy, że nadwaga nie musi być winą człowieka, jest dużo chorób, które mają na to wpływ. Ja zawsze byłam szczupła [nie przekraczałam 50kg przy wzroście 168cm], a podczas choroby znacznie przytyłam i nie jest to kwestią tego, że jadłam więcej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
no z buzi jest spoko
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
potem ludzie się dziwią, że dziewczyny mają zaburzenia odżywania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Nie mam nic do pulchnych dziewczyn, sama jestem grubszą osobą - nie z winy nadmiaru słodyczy w mojej diecie, których swoją drogą nie jadam, ale ciałko mam. I to jest okej, jeśli ktoś grubszy się akceptuje.
Ale nie przesadzajmy w żadną stronę, dziewczyna z bloga jest za gruba i z pewnoscią negatywnie odbija się to na jej zdrowiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zadomowienie
|
Chciałabym mieć jej odwagę i to że nie boi się, że ludzie ją wyśmieją
![]() Faktycznie, otyłość nie zawsze jest winą tego że się dużo je - kiedyś oglądałam program o dziecku które w wieku 7lat ważyło ponad 80kg jak się okazało lekarze nie potrafili 'odnaleźć' w nim choroby która była przyczyną tycia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Ludzie negują osoby otyłe, skazują je na gorsze tylko i wyłącznie ze względu. Jest wiele osób których otyłość nie jest związany tylko ze złą dietą, są różne choroby.
Pomijam to że jest otyła. Czy to jej wina czy nie, czy powinna coś zrobić czy nie-to jej życie. Ale zauważmy jedno-jak takie osoby są traktowane! Wyśmiewanie, poniżanie, szydzenie- to jest właśnie na porządku dziennym. Takie osoby są zaszczuwane przez otoczenie, które powinno się zająć własnym tyłkiem. Zauważmy jak wiele jest osób otyłych które się siebie nie akceptują, co jest bardzo trudne w takich przypadkach, myślicie że jak taka osoba bedzie dołowana na każdym kroku to podejmie jakieś działania? Nie. Nabawi się kompleksów i depresji. Zauważcie jak niewiele jest uśmiechniętych takich osób, zakrywają się pod szerokimi okropnymi ciuchami "bo jak to będzie wyglądać jak się wystroję" a srak! (za przeproszeniem), co to kogo interesuje. Takie osoby mają prawo do normalnego życia i szczęścia a co najważniejsze do szacunku! który jest w rzeczywistości na poziomie 'tłusta świnia'. Takie osoby powinny być pod opieką dietetyka i powoli obniżać wagę, ale same muszą tego chcieć. A najważniejsze jest ich zdrowie i to jak czują się we własnym świecie i otoczeniu innych. Nie jestem za promowaniem otyłości, ale za uświadomieniem ludziom że to też są osoby, takie jak każdy inny i żeby otoczenie przestało ich traktować jak gorszych. Podziwiam ją za odwagę, za to że pokaząła się taka jaka jest, że nie wstydzi się siebie. Widać że moda jest jej pasją i pokazuje to, nie może? A taka osoba z prawidłową waga ma do tego większe prawo? Choćby pokazała nie wiem co, dokonała rzeczy niemożliwych to i tak ktoś jej wytknie że jest gruba. Róbmy tak z głupotą, bo zazwyczaj ludność popiera ogólną głupotę zamiast doceniać w ludziach to co w nich piękne.
Teach a parrot the terms supply – and – demand and you've got an economist. http://miejpoglad.blogspot.com/ Edytowane przez Bziu Czas edycji: 2010-08-18 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
no właśnie .. ; (
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sama jestem chuda (chociaż ostatnio chyba zaczynam tyć) i nie wiem jak to jest, raczej akceptuje siebie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
no okej co do tej babki,widac,że jest zadbana,faktycznie fajnie sie ubiera,z twarzy też jest ładna
ja jak mówiłam,ZAWSZE mam gorszą średnia na koniec roku ;P
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
uciekam spać, dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do zobaczenia [yy napisania?] w niedziele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie TAKA otyłość- i nie mówię tutaj o nadprogramowych 10 kilogramach, ale osobach o BMI>50- to proszenie się o szybką śmierć. Bo nie wierzę, że ta kobieta ma taki wygląd przez chorobę, a tak to je na pewno samą sałatę i popija wodą oraz uprawia sporty min. 3 razy w tyg. Na jakieś 99,9999% ma otłuszczone serce, zniszczoną wątrobę i problemy żołądkowe. Albo już się dorobiła cukrzycy typu II.
Ja właśnie zmieniam nawyki żywieniowe i tryb życia- za pół roku zamierzam zostać dawcą krwi i może nie tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olkaaaa_s - dobre postanowienie, też chciałąm zostać dawcą, ale nie spełniam wszystkich warunków ![]() Edytowane przez Kloe Czas edycji: 2010-08-18 o 22:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
ja nie śpię ;p
#2392 |
Zakorzenienie
|
Muszę się jeszcze spytać mojego neuro czy mogę być, bo moje plany nie kończą się tylko na krwi, ale na razie o tym ciii
![]() Też nie śpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Ja dawcą krwi raczej nie, bo podobnież mam za mało-tak mi moja lekarka powiedziała i w sumie jak się skaleczę to krwi nie za wiele, trochę dziwne o.O ale może co innego się będzie nadawać. Ja jestem za oddaniem narządów po smierci, na co mi one?
#2395 |
Zadomowienie
|
nie śpię
![]() ja chciałam oddawać krew ale się boję i nawet nie wiem czy mogę. ;P
#2396 |
Zakorzenienie
|
Ja jak tylko skończę 18. i zrobię badania to lecę oddać krew
![]() ![]() Co do narządów, mam trzy wypełnionme "bloczki" do portfela że zgadzam się na pobranie narządów. W końcu na co mi one, a komuś mogą uratować życie. Tylko martwi mnie to, że jeszcze być może przez rok nie będę mogła być dawcą niczego ![]() Lya- a czego tu się bać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
a ja wyjde na samoluba,ale nie chce oddawać krwi ;P
strasznie sie boje,ostatnio byłam na pobieraniu krwi(przez moją mame!),pani która mi pobierała była baardzo miła,ale musiała mi pobierac z palca ;P domyślcie sie czemu ;P ja ledwo na tym krześle siedze,prawie mdleje,łzy mi lecą,igła juz wbita a mama i ta pielęgniarka do mnie-rozluźnij sie! ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Zadomowienie
|
bo się wkręciło, że jak mi zabiorą trochę krwi to mi może zabraknąć xD
wiem, że to głupota ale po prostu nie chce się ode mnie odczepić ta myśl ![]() ale pójdę oddać, może komuś tym pomogę. Mam grupę krwi 0RH+ czyli przydatną chyba ![]()
#2399 |
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam wszelkie szczepienia i pobieranie krwi do morfo- lubię patrzeć jak igła mi się wbija w skórę
![]() (tak, wiem, nie należę do normalnych ![]() Lya, przecież nie pobiera się dużo tej krwi, organizm szybko "nadrabia" straty ![]() ![]() Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2010-08-18 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zadomowienie
|
Kiedyś też miałam takie schizy z pobieraniem krwi
![]() Nie oszukumy się, to nie jest najprzyjemniejsze uczucie ;P . Mnie widok wbijania mi igły osłabia i zawsze staram się patrzeć w zupełnie drugą stronę i myśleć o czymś przyjemnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.