|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Groźne to? nie za wcześnie? mam się już zacząć martwić czy za chwile?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
wywracanie ubranek na lewą stronę rozumiem jeśli chodzi rzeczywiście o metki, ale ze względu na to, że dziecko jest przestraszone, albo żeby nie zauroczyc, to już dziwne.
moja mama była zszokowana widzą c mnie noszącą korale na szyi (nie noś bo się dziecko pępowiną okręci). ja wychodzę z założenia, że jak ma się okręcic to sie okręci i bez moich koralikó (choc broń panie boże) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za rady, myślałam że ja już jestem nienormalna... kryzys chyba zażegnany, wczoraj nie odzywała się do mnie chyba ze 4 godziny, nic jej nie powiedziałam olałam temat aż jej przeszło. pewnie do następnego razu
![]() dzięki za rady bo myślałam że już mi hormony szaleją. Dziś u nas piękny dzień, ruszamy na piknik. Miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Brzuszki
![]() Bella super że z dziewczynkami już lepiej ![]() Nerolka czekamy na Ciebie ![]() Kolina gratuluję udanej wizyty ![]() agulaaabar wczoraj też przechodziłam przez ćwiczenia macicy i strach nieziemski, że zaraz urodzę ![]() ![]() Patik no własnie miałam pytać jak się ubieracie w takie upały ? Bo ja też nic nie mam a w lumpkach niestety ciężko coś już znaleźć bo brzuch duży, bluzka dłuższa musi być a w ramionach wąska :/ A chodzicie w tunikach bardziej czy w takich obciślejszych też ? Bo mnie np. trochę to krępuje że wszyscy się wtedy gapią na mój brzuszek jak idę w jakiejś bokserce.
#2376 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Wklejam obiecane wczoraj dzieło mojego P. z SR ![]() Trochę was nadrobię i ruszam na miasto. Ale jeszcze pytanko: Polecacie jakiś krem na puchnące i nabrzmiałe nogi? Bo kostki co prawda jeszcze widzę, ale mam wrażenie że łydki z betonu mi się zrobiły ![]()
#2379 |
Zadomowienie
|
witam
![]() Oczywiscie ![]() Kolina ![]() Brumek dobrze doczytałam Macie dziś rocznice ? Wszystkiego naj dla Ciebie i Męża ![]() Bella ciesze sie że z Twoimi córkami już lepiej żeby rosły zdrowo ![]() Nerolka mam nadzieje że szybko wrócicie do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak najbardziej w obcisłych! osobiście dużo lepiej się czuję w przylegającej bluzce niż w takiej rozkloszowanej, bo czuje się jak w namiocie ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tam nie wierze w zadne przesady. tesciowa nieraz mi mowi, ze jak robie pranie to mam do kieszeni nie zaglądac itp itd.. ja jej na to zawsze tylko mowie ze nie jestem zababoniara i ze to jest niezgodne z naszą wiarą, teraz troche jej przeszlo bo wie ze i tak nie poslucham a jeszcze skrytykuje i pozniej aby jej glupio jest bo ona ogolnie wierząca praktykująca a tu takie pierdoły* wygaduje. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-19 o 09:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
A ja w obcisłych się czuję jak napompowany balon
![]() Arcydzieło brzuszkowe śliczne ![]()
#2383 |
Zakorzenienie
|
NA POPRAWĘ HUMORU :
- nie wolno przechodzić pod wiszącymi sznurkami, bo dziecko będzie okręcone pempowiną - z tego samego powodu (okręcenie pępowiną) nie można nosić w ciąży żadnych łańcuszków, apaszek itp. - nie wolno farbować włosów bo dziecko urodzi się rude - nie wolno obcinać włosów, bo dziecku życie się skróci - nie wolno patrzeć przez wizjer lub dziurkę od klucza bo dziecko - tu znam dwie wersje: będzie miało zeza albo urodzi się ślepe - jak się wystraszysz lub oparzysz to w miejscu na ciele gdzie się dotkniesz/złapiesz twoje dziecko będzie miało znamię - nie wolno niczego kupować dla dziecka przed porodem, bo się zapeszy - jak się ma zgagę w ciąży to oznacza, że dziecku włosy rosną - nie wolno być w ciąży chrzestną, bo się chrześniakowi szczęście odbiera - nie wolno patrzeć na księżyc, bo dziecko urodzi się łyse i długo łyse będzie - Przyszła Matka nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu. - Podczas zmywania naczyń lub prania Przyszła Matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem. - Przyszła Matka nie powinna siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nóżki. - Tańcząc, Przyszła Matka nie może się okręcać - grozi to okręceniem siędziecka pępowiną - W razie wizyty u krawcowej, nie wolno nic na Przyszłej Matce szpilkami przypinać, bo łożysko się przypnie i nie wyjdzie po porodzie. - Przyszła Matka nie może biegać po kałużach, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem. - nie wolno się w ciąży kąpać, bo się dziecko utopi ![]() Chłopiec czy dziewczynka? 1. Chłopiec w brzuchu dodaje Przyszłej Matce urody, zaś dziewczynka - odbiera. 2. Apetyt Przyszłej Matki na potrawy ostre i kwaśne wróży narodziny chłopca, natomiast na potrawy słodkie i mdłe - dziewczynkę. 3. Kształt brzucha w zaawansowanej ciąży również wróży, ale zdania są podzielone, jaki wróży jaką płeć. 4. Kiedy Przyszła Matka jest już kilka dni przed porodem i - co się z tym wiąże - ma duży brzuch, sadza się ją na podłodze. Jeżeli wstając, podeprze się lewą ręką - urodzi chłopca, jeżeli prawą - dziewczynkę. 5. Niecierpliwi nie muszą czekać aż do dziewiątego miesiąca, bo pierwsze ruchy dziecka też wróżą - jeśli Przyszła Matka odczuje je po prawej stronie, to znak, że urodzi się dziewczynka, jeśli po lewej - to chłopiec. 6. Jeśli Przyszła Matka ma w ciąży zgagę, to dziecko urodzi się z długimi włosami. 7. Jeśli ktos poprosi Przyszłą Matkę o pokazanie dłoni i ona pokaże je górną (zewnętrzną) częscia dłoni, to będzie chłopiec, jak wewnętrzną - to dziewczynka znalazlam jeszcze takie: 1. Przyszła Matka powinna nosić grzywkę. Chodzenie z odsłoniętym czołem spowoduje, że dziecko urodzi się łyse i długo łyse będzie 2. Przyszła Matka nie może chodzić z wypchanymi kieszeniami, bo dziecko będzie miało guzy 3. Przyszła Matka nie może się zbyt mocno malować, zwłaszcza ust, aby, jezli dziecko okaże się dziewczynką, nie zeszło na złą drogę. 4. Przyszłej Matki nie wolno klepać po tyłku, bo dziecko urodzi się głupie 5. Jezli kobieta usiądzie na jeszcze ciepłym krześle, z którego wstała Przyszła Matka, to sama na pewno wkrótce zajdzie w ciążę. 6. Przymierzanie ciuchów, które nosiła Przyszła Matka, grozi szybkim zajściem w ciążę 7. Dotykanie brzucha Przyszłej Matki przynosi szczęście. A na porodówce... 8. W czasie porodu trzeba krzyknąc - wtedy woła się do siebie dzieci i będzie się ich miało więcej. Jezli rodząca nie wyda z siebie głosu, to maleństwo zostanie jedynakiem. 9. Pierwsze karmienie decyduje o lateralizacji: przystawienie do prawej piersi sprawi, że dziecko będzie praworęczne, do lewej - leworęczne |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() Ale dziś piękna pogoda ![]() ![]() bella to świetne wieści ![]() ![]() margaret, JustPi kciuki a wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() rozwala mnie to że w XXI wieku są jeszcze ludzie którzy głoszą takie zabobony ![]() Cytat:
super fotka a z Ciebie szczuplaczek ![]()
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przesądy są boskie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sygine - fajna foteczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
Dziubek to JUŻ 35 tydzień? wow gratulacje
![]() Agula dla Ciebie też ![]() Zapomniałam wcześniej napisać: trzymam kciuki kto ma dzisiaj wizytę ![]() Zmalowana nie wiem jak ja się będę eraz ubierać...chodzę raczej w luźniejszych tunikach bo mam więcej, jak ubiorę coś obcisłego to też tak dziwnie patrzą...ale problem z dołem...mam tylko 1 spódnicę, żadnych spodenek, rybaczek nic co by się nadawało na upały. sygine piękna buźka na brzuszku |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Mamusie doradźcie...
Kiecka na wesele 1. http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki 2.http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki 3. http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki 4. http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-h...9.html#gallery Co myslicie? Bo ja się sama w zyciu nie zdecyduje,... |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
agulaaabar ta pierwsza unikatowa
![]()
#2391 |
Zakorzenienie
|
Agulaaabar ten numer który wywineła teściowa z prezentem -bardziej dla tżta- to mi sie w głowie nie mieści. Oj podziwiam Cię dziewczyno, ja to nie wiem czy, potrafiłabym się odezwać już do takiej teściówki...Zero taktu, zero czegokolwiek...
Mam nadzieję tylko, że nie będę taką zgorzkniałą pukwą na starość... ![]() A bólami @ się nie martw, przechodziłam przez to samo. Tak jak zmalowana pisze i monia. Wiadome, jakby były jakieś bardzo uporczywe, to inna sprawa... Ale mi się nudzi, pojechałabym na miasto na jakies lumpy, ale nie mam na paliwo za bardzo ![]() Wiecie co,przypomniało mi się, wczoraj na poczcie się mnie pytała taka babka, jakiej jestem narodowości, bo mam skośne oczy ![]() Aż sobie wczoraj póznym wieczorem obejrzałam z tego wszystkiego ,,wyznania gejszy " ![]() A i za tygodnie! Za 35 ![]() ![]() i 29 ![]() ![]() a zmalowana, ja wolę takie szersze trochę tuniki teraz, też mi jakoś głupio w takich obcisłych bardzo,bo mam brzuch jak arbuz dużyyyy ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-19 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie masz rację,po co inwestować w coś co macie dobre ![]() Dziubek ![]() ![]() Gratki za 35 tyd ![]() ![]() Vaniliova na jakiej kopalni robi? bo widzę że ze śląska jesteś?! Bella ![]() Natka ![]() Margaret ![]() Agulaabar ![]() Sygnie fajny bebzol!!! ![]() Idę w miasto, mąż ma wolne ![]() Ma ochotę ugotować jakaś zupkę !! i koniecznie kupuje szpinak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem 1 ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Bella-super, że z dziewczynkami wszystko ok ![]() Nerolka-bardzo się cieszę, że już będziesz z małą w domku ![]() Dziewczyny, ja też nie mam nic ,, na dół" na upały, ale będę musiała się zaopatrzyć-jak nie w sklepach, to na all-chociaż wczoraj patrzyłam i nie ma tam nic ciekawego ![]() A ja dzisiaj ostatni CAŁY dzień w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() A- i pytanie do dziewczyn, które mają duze łóżka sypialniane-my zamówiliśmy 160/200- w związku z tym mam pytanie jaki rozmiar kołdry kupić do niego? też 160/200, czy lepiej 200/200?? jakie Wy macie? i czy jest potem problem z doborem pościeli? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-19 o 09:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bella dobre wieści! Trzymajcie się! Margaret, JustPi kciuki za wizytę! I za inne też, jeśli ktoś ma! Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam od wczoraj
![]() Cytat:
![]() Tesciów tez mam juz dość. Mam diete wątrobową i wielu produktów nie moge jesc. np. jajek na twardo, a oni beda mi mówić, ze przecez jak zjem jedno to mi się nic nie stania ![]() szkoda gadać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.