Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 08:36   #2371
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cześć

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Za miesiąc ślub Jak to minęło Wielkie obserwowanie pogody!
Ja też mam za miesiąc wesele, ale nie moje męża kuzynki. 11 maj.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:37   #2372
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

87czarna to 17.05 obie smigamy na usg?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:39   #2373
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a co do plamki na zebie,duza jest ona? moj tz tez palil i niestety na jedynce ma taka plame :/ ale u niego to martwy zab, wybielic mozna jedynie od srodka, ale tez go jeszcze do tego nie przekonalam
Jesli pali to wybielanie od srodka i tak nie pomoze.Przynajmniej tak bylo w moim przypadku..Tez mialam martwego zeba i przed slubem chcialam go wybielic..Samo wybielanie bylo dla mnie tragedia...Bylam kilka razy ,delikatny efekt byl no ale nie na dlugo..Jedynym rozwiazaniem byla dla mnie licowka..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:40   #2374
bojatoja
Zakorzenienie

A ma któraś z Was skierowanie na posiew z pochwy? Bo ja mam pod koniec kwietnia, a moja siostra mówi, że ona miała dopiero przed porodem.
Stary 2013-04-10, 08:44   #2375
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ma któraś z Was skierowanie na posiew z pochwy? Bo ja mam pod koniec kwietnia, a moja siostra mówi, że ona miała dopiero przed porodem.
Ja nie dostałam.tez słyszałam ze to sie przed porodem robi..Mi w sumie zrobili jak bylam w 15 tyg w szpitalu ..ale tak zeby od lekarza prowadzacego dostac to nie.A Ty dostałas?Tak szybko?ciekawe..

Sory na przodzie uciekło mi nie.Mialo byc ze nie dostałam

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-04-10 o 08:45
Stary 2013-04-10, 08:45   #2376
agusiamaskota
Wtajemniczenie

bojatoja ja też mam ślub 11 maja

Co do plamki to nie duża, trzeba się przypatrzeć... ja ją widzę - może spróbujemy z pastami i zobaczymy co będzie? Ja sama raz dziennie myję zęby tą pastą http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...99%3B580%3B611 bo boję się więcej, żeby nie zaszkodziło

Zjadłam śniadanko, odczekam 2h i spróbuję wykonać jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży, a w międzyczasie uciekam pisać kolejny rozdział pracy.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-04-10 o 08:46
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:46   #2377
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak to nie można cytryny ? ehhhh a to była moja nadzieja , no nic trzeba będzie wypić

witam z rana
wczoraj nie miałam pomysłu na obiad, poczytałam forum i co było ?
schabowe na obiad, a kolacja kefir i ziemniaczki
No way!!
Bez cytryny to będzie pawik

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 08:47   #2378
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
bojatoja ja też mam ślub 11 maja

Co do plamki to nie duża, trzeba się przypatrzeć... ja ją widzę - może spróbujemy z pastami i zobaczymy co będzie? Ja sama raz dziennie myję zęby tą pastą http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...99%3B580%3B611 bo boję się więcej, żeby nie zaszkodziło
Fajnie działa ta pasta?Ja na czas ciaży zmieniałam sobie na elmexa.Zawsze uzywałam wybielajacych..Teraz gdy nie uzywam moje zeby wygladja tragicznie..Niesadzilam ze zwykle pasty wybielajace maja takie działanie..Po ciazy i karmieniu koniecznie bede musiała wrocic do nich..
Stary 2013-04-10, 08:49   #2379
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeeść
Cytat:
skusisz sie, ja dlugo gadalam ze nie chce wiecej dzieci a najwczesniej za 6 lat. ale mi sie odwidzialo i to chyba przez moja przyjaciolke ktora rok po roku dzieci urodzila, jak zobaczylam jak sobie swietnie radzi, tym bardziej ze tez tz nie ma w wiekszosci na miejscu to stwierdzila ze tez dam rade no pozazdroscilam normalnie
zreszta pozniej rozmawiajac z matka, uswiadomila mnie ze tylko dziecku krzywde zrobie jesli bedzie jedynaczka. sama mialam 6 lat starszego brata, teraz jak go nie ma, widze ze zostane sama jak moich rodzicow ez zabraknie, a to smutna perspektywa. oczywiscie wiadomo ze bede miala swoja rodzine, ale chodzi wlasnie o rodzenstwo. paskudnie czuje sie jako juz nie siostra.
Moja koleżanka twierdzi,że najłatwiej się zdecydować na drugie jak pierwsze dziecko jest jeszcze małe-ma roczek lub półtora i nie przechodzi jeszcze okresu buntu. Potem jak dziecko pokaże co potrafi to już podobno gorzej.
Między mną a bratem też jest 6 lat różnicy (on starszy). Przykro mi bardzo,bo widzę,że u Ciebie jakaś tragedia się wydarzyła Ja z moim bratem kiedyś w ogóle się nie dogadywałam, dopiero jak skończyłam jakieś 20 lat to z roku na rok jest coraz lepiej.

A tak w ogóle to polecam blog tej koleżanki-zresztą Wizażanki-super pisze!! http://mrowkomama.blox.pl/html/13107...5.html?11,2012

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Laski, nadal żadna poza kaską niezdecydowana na imię?

Wróciłam, trochę nadrobiłam
Byłam u lekarza, wizyta trwała 5 minut może USG dopiero 17 maja, więc już kombinuję, że pójdę prywatnie w 18 tc, bo do 22 nie wytrzymam
Generalnie ze mną i dzidzią wszystko ok, o tyle, o ile na samolocie można zbadać

Córeczkę i synków dopisałam do listy
Poza tym padam na twarz, a już 21:30, a ja dopiero obiad na jutro zaczynam. Spaaaaaaaać!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Aaaaa dziękuję za pw, kochane jesteście
Ja jestem zdecydowana na imię,ale nie jestem zdecydowana na płeć

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Dzień doberek..

ja po Waszych opowieściach z poprzednich stron, ile było "kinder niespodzianek" w trakcie porodu chyba niechce się nakrecac juz wogole na płeć..

a dziś pojde do pepco, bo mam tu niedaleko takie nowo otwarte i mały jest ruch i pobuszuje na ciuszkach szczerze nigdy nic niekupiłam w pepco może czas to zmienić skoro chwalicie
Co do Pepco to z kolei moje koleżanki odradzają. Podobno okropnie się naciągają. I w ogóle to polecają bodziaki z zatrzaskami przy szyi.Podobno bez nich "dekolty"strasznie się naciągają.
Fajne jakościowo rzeczy są w Cocodrillo, C&A, Smyku (oprócz jednej firmy na C), F&F.Nie wiem jak cenowo. A w H&M niektóre tylko rzeczy są warte swojej ceny.To sa ich opinie, ja się nie znam

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję porady, w sumie nie ja a mój TŻ - palił papierosy i teraz ma okropną plamkę na pierwszym zębie - chce się tego pozbyć, ale on nie chce stosować pasków wybielających - czym to jeszcze może wybielić? Pasty? Polecacie jakieś? Dodam, że ma mega zdrowe zęby - ani jednej plomby. Będę wdzięczna za porady!
Ja miałam robiony u dentysty odlew szczęki i miałam taką silikonową foremkę, a do niej dawałam sobie żel na noc.Opalesence. Bardzo dobry, pasty wybielające też są ok.Sam żel nie jest taki drogi, najgorszy koszt to ten odlew...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:51   #2380
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Fajnie działa ta pasta?Ja na czas ciaży zmieniałam sobie na elmexa.Zawsze uzywałam wybielajacych..Teraz gdy nie uzywam moje zeby wygladja tragicznie..Niesadzilam ze zwykle pasty wybielajace maja takie działanie..Po ciazy i karmieniu koniecznie bede musiała wrocic do nich..
Nie potrafię się jeszcze wypowiedzieć bo stosuję ją od tygodnia, ale myje mi się nią zęby dobrze bo mnie nie szczypie ani nic w tym stylu. O zęby trzeba dbać niestety... często słyszę jak ludzie mówią "ciąża = jeden ząb mniej", dlatego śmigam do dentysty dość często, następną wizytę mam końcem maja. Jak to mówią "lepiej zapobiegać niż leczyć".

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Sam żel nie jest taki drogi, najgorszy koszt to ten odlew...
No właśnie wiem, moja dentystka mówiła coś o koszcie odlewu 130-150zł tylko nie pamiętam czy za górę i dół czy tylko za jedną część.

Mama foka
Stary 2013-04-10, 08:52   #2381
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie dostałam.tez słyszałam ze to sie przed porodem robi..Mi w sumie zrobili jak bylam w 15 tyg w szpitalu ..ale tak zeby od lekarza prowadzacego dostac to nie.A Ty dostałas?Tak szybko?ciekawe..

Sory na przodzie uciekło mi nie.Mialo byc ze nie dostałam
Wczoraj dostałam skierowanie od mojej ginki i mam przyjść 24 kwietnia. Będzie to 21 tydzień.
Może 2 razy robi się ten posiew? Teraz i przed porodem. W sumie to nie wiem Pytam bo jeszcze nikt o tym nie pisał.
Stary 2013-04-10, 08:53   #2382
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No way!!
Bez cytryny to będzie pawik
znając mnie to pewnie będzie i co wtedy kolejne podejście do badania w innym terminie ?

poczytałam w necie o ciuszkach z F&F Baby , dużo pozytywnych opinii, wszyscy tylko dodają że warto na przecenach kupować , czy któraś mieszka blisko tesco i będzie informować na bieżąco ?
u mnie w Piasecznie jest małe tesco, tylko spożywcze, ale w Wawie już ja znajdę odpowiednie hihih
nabrałam ochoty na zakupy ciuszków

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 08:57   #2383
butterfly20
Zakorzenienie

Agusia ja za odlewy na oba łuki+żele płaciłam 800 zł i była to najtańsza ze znalezionych ofert.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:00   #2384
daohar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Zdzicha, Genia, Halinka http://www.pani-halinka.pl/
ew jak moja córcia KUNEGUNDA (znaczy sie kinga)

edit: a ziuta?
Pani Halinka

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:00   #2385
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj dostałam skierowanie od mojej ginki i mam przyjść 24 kwietnia. Będzie to 21 tydzień.
Może 2 razy robi się ten posiew? Teraz i przed porodem. W sumie to nie wiem Pytam bo jeszcze nikt o tym nie pisał.
No niestety ja wiecej nie pomoge.Moze ktoraz z wizazanek bedzie orientowac sie w tym lepiej...Zerknełam na rozpis badan na karcie przebiegu ciazy i tam mam tylko jedna rubryke na te badanie wiec moze tylko jeden posiew bedzie robiony..
Stary 2013-04-10, 09:02   #2386
daohar
Raczkowanie

pomyliłam karte z nadrabianiem i karte bierzącą nie bierzcie mnie za wariatke

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:07   #2387
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
znając mnie to pewnie będzie i co wtedy kolejne podejście do badania w innym terminie ?

poczytałam w necie o ciuszkach z F&F Baby , dużo pozytywnych opinii, wszyscy tylko dodają że warto na przecenach kupować , czy któraś mieszka blisko tesco i będzie informować na bieżąco ?
u mnie w Piasecznie jest małe tesco, tylko spożywcze, ale w Wawie już ja znajdę odpowiednie hihih
szczerze ja sie nastawiam tylko na wyprzedaże no może poza pepco bo tam są naprawde tanie... szkoda mi kasy jak wiem ze np w rozmiarze 56 pochodzi moze tydzien albo dwa.. tym bardziej że musze kupić wszytsko od podstaw i chce nowe.. bo na lumpach się nieznam ale może poznam

wiec 5-10-15 i smyk narazie bo były wyprzedaże i teraz czekam do kolejnych kombinezon mam to najważniejsza dla mnie zdobycz póki co

a ja bywam czasami w tesco na górczewskiej i faktycznie wcześniej się tym nieinteresowałam, ale wybór mają ogromny... jak zauważe wyprz to dam znać.

a ktoś kupuje ubranka a Auchan?? bo mam tu nowe niedaleko domu i też widziałam że wybór spory i unisex... bo w smyku cięzko kupić, bo albo róż, albo samochody
Stary 2013-04-10, 09:16   #2388
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Będę dzisiaj w Magnolii we Wrocławiu w Tesco i jak najbardziej mogę zrobić rekonesans, czy i co jest wyprzedawane
Na pewno dużo fajnych rzeczy było tak mniej więcej w lutym - wyprzedawali zimę.

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
Pani Halinka
Pani Halinka rządzi

Cytat:
szczerze ja sie nastawiam tylko na wyprzedaże no może poza pepco bo tam są naprawde tanie... szkoda mi kasy jak wiem ze np w rozmiarze 56 pochodzi moze tydzien albo dwa.. tym bardziej że musze kupić wszytsko od podstaw i chce nowe.. bo na lumpach się nieznam ale może poznam

wiec 5-10-15 i smyk narazie bo były wyprzedaże i teraz czekam do kolejnych kombinezon mam to najważniejsza dla mnie zdobycz póki co
Jest jeszcze All i Tablica

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:24   #2389
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

a ja bywam czasami w tesco na górczewskiej i faktycznie wcześniej się tym nieinteresowałam, ale wybór mają ogromny... jak zauważe wyprz to dam znać.

a ktoś kupuje ubranka a Auchan?? bo mam tu nowe niedaleko domu i też widziałam że wybór spory i unisex... bo w smyku cięzko kupić, bo albo róż, albo samochody
super to jak będziesz w tesco to dawaj znać o wyprzedażach

Auchan mam blisko, widziałam tam ciuszki nawet po 3-5 zł na przecenach, doświadczenia nie mam ,ale chętnie poczytam opinie

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Będę dzisiaj w Magnolii we Wrocławiu w Tesco i jak najbardziej mogę zrobić rekonesans, czy i co jest wyprzedawane
Na pewno dużo fajnych rzeczy było tak mniej więcej w lutym - wyprzedawali zimę.

Pani Halinka rządzi

Jest jeszcze All i Tablica
Super czekamy zatem na opinie ja w sumie też nastawiam się na promocje i wyprzedaże, dzidzia szybko będzie rosnąć

dzwonił do mnie kurier ! wiezie mi paczuszkę , zamówiłam z apteki internetowej mustele ,dwa opakowania, pokończyły mi się już wszystkie próbki wiec czas na duże opakowanie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:25   #2390
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie wwtedy powtórka, więc już lepiej chociaż polizac ta cytryne. Mi nie zabraniali

Na kabatach masz duże tesco

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-04-10, 09:32   #2391
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli pali to wybielanie od srodka i tak nie pomoze.Przynajmniej tak bylo w moim przypadku..Tez mialam martwego zeba i przed slubem chcialam go wybielic..Samo wybielanie bylo dla mnie tragedia...Bylam kilka razy ,delikatny efekt byl no ale nie na dlugo..Jedynym rozwiazaniem byla dla mnie licowka..
nie pali 3 lata juz.

Cytat:
chodzi o paciorkowca? ja mialam tylko w 38 tc.

Cytat:
Czeeeeść

Moja koleżanka twierdzi,że najłatwiej się zdecydować na drugie jak pierwsze dziecko jest jeszcze małe-ma roczek lub półtora i nie przechodzi jeszcze okresu buntu. Potem jak dziecko pokaże co potrafi to już podobno gorzej.

moja przyjaciolka zawszla w ciaze 4 miesiace po porodzie miedzy dziewczynami jest niecale 13 miesiecy roznicy ale cos w tym jest, jak czlowiek nie wie co go czeka, to latwiej mu sie zdecydowac, a takie rok po roku to prawie jak blizniaki

Między mną a bratem też jest 6 lat różnicy (on starszy). Przykro mi bardzo,bo widzę,że u Ciebie jakaś tragedia się wydarzyła Ja z moim bratem kiedyś w ogóle się nie dogadywałam, dopiero jak skończyłam jakieś 20 lat to z roku na rok jest coraz lepiej.

moj tez byl starszy, tez sie dluuugo niedogadywalismy, wg niego bylam zlem koniecznym dopiero wlasnie zaczelismy sie dogadywac jak ja mialam 18 lat, on 24 i akurat wtedy zachorowal na bialaczke, rok pozniej zmarl po przeszczepie szpiku... a ja do dzis pluje sobie w twarz ze nie bylo mnie przy nim, bo byl w katowicach a minelo juz prawie 6 lat.

Co do Pepco to z kolei moje koleżanki odradzają. Podobno okropnie się naciągają. I w ogóle to polecają bodziaki z zatrzaskami przy szyi.Podobno bez nich "dekolty"strasznie się naciągają.
Fajne jakościowo rzeczy są w Cocodrillo, C&A, Smyku (oprócz jednej firmy na C), F&F.Nie wiem jak cenowo. A w H&M niektóre tylko rzeczy są warte swojej ceny.To sa ich opinie, ja się nie znam

mam bardzo podobne zdanie do twoich kolezanek, z tym ze bodziaki i pajace z cocodrillo dla mnie tutaj jakosc nie idzie w parze z cena, strasznie sie spieraja, ale reszta jak najbardziej ok. a w h&m kazda szmatka jest tam dla mnei warta swojej ceny, bo sa naprawde swietne, szczegolnie te z eco bawelny.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:38   #2392
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusia ja za odlewy na oba łuki+żele płaciłam 800 zł i była to najtańsza ze znalezionych ofert.
Gdzie Ty mieszkasz?!

Siedzę i ceruję dziury w legginsach Cóż za zajęcie pasjonujące...

Mama foka

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-04-10 o 09:39
Stary 2013-04-10, 09:44   #2393
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja mam własnie takie, że nie lubię jasnych kolorów, kochana jakbym mieszkała w Polsce, to bym tylko w lumpkach kupowała, pamietam jak z moją kuzynką zrobiłyśmy całą wyprawke dla malucha.
A ja właśnie ostatnio bardzo polubiłam jasne.Od czarnego mnie odrzuca.
A kupuję w allegro głównie.Wiem, że nie zobaczę.ale mieszkam na wsi i nie jestem za bardzo zmotoryzowana więc latać i tachać te zakupy autobusem to trochę męczące.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Ściągam sobie "o matko".I wiedzę, że znalazłam jeszcze parę fajnych rzeczy na temat.
Jak ktos chce to mogę wysłać linka na priv bo tu mi sie czaszki wklejają

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-04-10 o 09:50
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:45   #2394
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o paciorkowca? ja mialam tylko w 38 tc.
Szczerze to nie wiem

A u mam maj-czerwiec już pierwszy dzieciak się urodził
Stary 2013-04-10, 09:48   #2395
gawelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
teraz to ja się już lękam, że znowu chłopak będzie
Oj Kochana widzę, że my wiele wspólnego mamy. Po pierwsze ja też Kaśka , po drugie u mnie też miała być dziewczynka już za pierwszym razem. Okazało się że chłopczyk i wtedy było mi "przykro" jeśli można tak powiedzieć tzn cieszyłam się, no ale wyczekanej dziewczynki niet. Bałam się, że z chłopakiem sobie nie poradzę, ale teraz ma 2,5roku i myślę że rozumiemy się coraz lepiej i jest kochanym syneczkiem mamuni. Za drugim razem to myśleliśmy że dziewucha nam wyjdzie, ale w sumie ja chyba gdzieś podświadomie czułam że to kolejny syn i bum... jest synek nr 2 Także ten tego straszyć Cię nie chcę...
Mimo to chyba bardziej się cieszę na tą drugą ciąże i jakoś nie mam zbolałego serca że nie będzie wymarzonej Hani. Zobaczysz, że jak Mikołaj się już urodzi to nie będziesz chciała go wymienić na żadne inne 10000dziewczyn A my może i 3raz spróbujemy dziewczynkę zmajstrować. Tylko z tym nigdy nic nie wiadomo i obawiam się że stosowanie tych specjalnych metod robienia dziewczynek czy chłopców jeszcze bardziej nakręca na konkretną płeć a później jak się nie udaje to rozczarowanie jest tym silniejsze

Cytat:
A ja uważam że jakość ubranek z hm jest the best. Może nie każdego rodzaju bo przecież nie mam wszystkich ale te ubranka służą baaaaardzo długo, nie rozciągają się i szczerze polecam.

Jeszcze wypowiem się odnośnie tych jajek widocznych na usg Owszem jądra schodzą później z jamy brzusznej, ale sam worek mosznowy jest już na miejscu i jak najbardziej jest widoczny na usg. I pierwszym i teraz z drugim synem widać to idealnie na zdjęciach, dlatego nie liczę na to że w 8miesiącu wyjdzie że jednak jest siuśka Ale gdyby tak było wcale bym się nie obraziła
gawelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:50   #2396
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze to nie wiem

A u mam maj-czerwiec już pierwszy dzieciak się urodził
jej juz?Ja pamietam jak sie niedawno mamy styczniowo lutowe rozpakowywały...lada chwila i przyjdzie czas i na Nas
Stary 2013-04-10, 09:51   #2397
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny bylam na pobieraniu krwi i nic mi nie cieklo.. trxymala dluga ta igle, ruszala nia, probowala ale nic.. i jak tak nia ruszala to tak bolalo.. teraz tez boli.. z drugiej reki nie bylo szans bo nie widac zyl.. mam przyjsx jutro z tej samej reki..
Stary 2013-04-10, 09:53   #2398
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny bylam na pobieraniu krwi i nic mi nie cieklo.. trxymala dluga ta igle, ruszala nia, probowala ale nic.. i jak tak nia ruszala to tak bolalo.. teraz tez boli.. z drugiej reki nie bylo szans bo nie widac zyl.. mam przyjsx jutro z tej samej reki..
za malo pijesz moze ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 09:55   #2399
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
za malo pijesz moze ?
zawsze mialam gesta krew ale nigdy nie bylo tak ze nie pocieklo ani kropli.. postaram sie dzis na wieczor i jitro rano duzo wypic..
Stary 2013-04-10, 09:58   #2400
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Ściągam sobie "o matko".I wiedzę, że znalazłam jeszcze parę fajnych rzeczy na temat.
Jak ktos chce to mogę wysłać linka na priv bo tu mi sie czaszki wklejają
własnie obejrzałam 5 odc na tvn player i zmotywowałam sie do ćwiczeń.. szukam teraz 3 i 4 odc wiec poprosze

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wypij rano litr wody przed pobieraniem pojdzie jak z płatka...
panie w medicoverze jak niewidac żył nie kłują zapraszają na korytarz żeby usiąść i wypić 4-5 kubków i próbują za 15 minut, podobno działa już nieraz słyszałam..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości