|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
Ja wlasnie zauwazylam ze samo slowa kara dziala buntownicz na wiktora. Generalnie jestem za tym zeby dziecko ponosilo konsekwencje swoich czynow i wyborow choc czasem zdarzylo mi się go ukarac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
![]() Mam nadzieje, ze szybko sie uporasz ![]() ![]() kiedy przeprowadzka? Hania no to fajnie ![]() W jakich godz. bedzie Dorotka chodziła? My zaczynamy 23 wrzesnia ![]()
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wczoraj skończyły się wakacje. Dzieci moich koleżanek już wróciły do przedszkola, ale one chodzą drugi rok. Muszę jej kupić buty na zmianę, pewnie jakieś tenisówki wybiorę. Szukałam w primarku, ale tam najmniejsze rozmiary to 6, a my potrzebujemy 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio moja mama mu przywiozła 2 pary z Pl ![]() http://www.lexpo.sote.pl/pl/marta-301-m-06-2.html http://www.lexpo.sote.pl/pl/stas-445-m-06.html
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopytałam też o przebieranie dziecka-nie ma z tym problemu, tzn. przebiorą w razie potrzeby. Mają jakieś ubrania na zmianę, ale spokojnie mogę jej dać coś na przebranie z domu. Przekąska kosztuje 2f tygodniowo. A na dwór wychodzą codziennie (mają taki mały plac zabaw zaraz przy przedszkolu), czy deszcz czy śnieg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z reszta bardzo podobnie ![]() A kalosze tez mam z tej firmy: Sa rewelacyjne i super lekkie ![]() http://www.lexpo.sote.pl/pl/superlek...x-861-eva.html I dla siebie tez mam takie półkalosze, czesto w nich chodze w deszczowa pogode ![]() http://www.lexpo.sote.pl/pl/kalosze-botki-elke-930.html
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-08-15 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Dziwna pora na pisanie posta, ale jestem zaniepokojona więc muszę napisać.
Mąż wrócił z pracy i przyniósł list wzywający mnie na badanie US Obstetric Doppler Study i US Obstetric Foetal Growth Routine które przeprowadzą mi w 28 tygodniu. Zaniepokoiło mnie to, bo rzadna z moich znajomych nie miała w UK robionych tych badań. Czy mam rozumieć że moje dziecko ma większe szanse na wady układu krwionośnego niż inne dzieci? ![]() Wiem że badania doplerowskie w Polsce to standard, więc niby nie ma sie czym martwić. No ale... moja znajoma rodzi za miesiąc, chodzi do tego samego szpitala i Połoznej a tych badań nie miała wykonywanych ![]() Czy któraś z Was miała to badanie? Czy to standard? Prosze uspokujcie mnie, lub powiedzcie czego mam się spodziewać.
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-08-16 o 04:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() kto urodzil kto w cionszy ![]() wlasnie nadrabiam ![]() zajrzalam na pierwsza strone... Domciatko gratki!!!!!
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2013-08-16 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze,z e robia Ci dodatkowe badania ![]() jakie macie grupy krwi? Nie macie czasem konfliktu s.? powodzenia ![]() Mamy kolejna sucha noc ![]()
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Potty dzieki wielkie.
Peggy ja nie wiem nic i tych badaniach niestety i nie poradzę, sama nie mialam takich badań. Ale powiem ci, że super że ty bedziesz je miala. Jestem pewną że z dzieckiem wszystko ok, tylko pewnie to rutynowe badanie, i po prostu upewnisz sie raz jeszcze że wszystko dobrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Potty a ty gdzie się podziewalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Wtajemniczenie
|
a tu i tam...
ostatnio bylam na urlopie w Polszczy... w Krakowie Dario kochana ![]() opowiem pozniej bo poki co w pracy raporty... ale pomyslalam ze sie odezwe coby nie pomyslaly ze ich juz nie lubie :p
#2384 |
Rozeznanie
|
Sluchaj a to usg nie jest przypadkiem dlatego, ze twoja polozna nie potrafila ocenic jak duze jest dziecko? Bo ja wlasnie dwa takie usg mialam bo moja polozna twierdzila ze dziecko jest za duze i wysylala mnie na scan
Spakowani, zaraz idziemy podpisac umowe. O 11 mial byc bus przeprowadzkowy, teraz chlop dzwoni ze nie moze przyjechac. Pieknie. A do 16 musze wszystko wyniesc bo umowione mam pranie dywanow. Zawsze jakies atrakcje mnie spotykaja przy przeprowadzkach |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domciatko Mam nadzieje ![]() A może te badania dlatego że ja 5 lat leczyłam się by zajść w ciąże? Mam między innymi PCOS i niedoczynność tarczycy. Może to TO ![]()
![]() |
#2386 |
Gang Iren
|
Peggy na pewno wszystko jest OK.
Ja miałam tylko dodatkowe usg,bo położna po mierzeniu brzucha twierdziła,że dziecko za małe.
#2387 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
dziś dostałam list, że mamy umówione spotkanie w spzitalu na szczepienie na BCG i TB . wy szczepiłyście tutaj?? jest się czego obawiac? |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
My szczepiliśmy Olę i ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Szczepiłam tak jak jest w kalendarzu szczepień tutaj. Czy jest się czego obawiać? Szczepienia to temat rzeka,są zwolennicy i przeciwnicy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieci nie były na to szczepione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macanko chyba będzie na kolejnej wizycie, nota bene 28.08 czyli w ten sam dzień co USG Dopplera. Wszyscy w koło mi mówią że nie mogli by ot tak przyslac listu gdyby byly nieprawidłowości. Pewnie powiedzieli by mi wcześniej i uprzedzili że będą dodatkowe badania. Może faktycznie to przez długie leczenie ![]()
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Re: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Peggy, nie martw sie za duzo tymi badaniami. Ciesz sie że przebadaja malenstwo dokładnie. Bedziesz spokojniejsza wiedząc, ze wszystko dobrze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś jakieś badania zrobione, mocz, krew? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
a poza tym jeszcze mam taką refleksje dotyczącą badań prenatalnych.
nawet jeśli któreś badanie wyjdzie niekorzystnie i wykryje jakieś prawdopodobieństwo choroby itp, to co zrobić? przecież dziecka nie usuniesz, nie wyrzucisz, prawda? a wczesne wykrycie jakiś nieprawidłowości może tylko pomóc w późniejszym czasie, może pomóc lekarzom w ustaleniu planu działania, może jakiejś terapii szybciej. prawda? jeśli nawet coś wyjdzie nie tak, to jest dużo czasu, aby poczytać o tym , przygotować się, oswoić. a może nawet pomóc maluszkowi w łonie matki. moja siostra tak miała. wykryto u mnie problem z jedną nerka jej synka, i lekarze wiedząc o tym, zaplanowali jej tak poród i leczenie, żeby dziecko jak najmniej ucierpiało. było wiadomo od początku, że będzie potrzebny drenaż nerki, odciąganie jakiś płynów (sorry, nie pamiętam słownictwa stosownego) i szybko to zrobiono, zareagowano najszybciej jak było można. dziś mały ma 3 lata i rośnie zdrowo, bez problemu. także PEGGY, pamiętaj, że badania są po to, aby pomóc!!! Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-17 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cześć dziewczyny wróciłam z Polski wczoraj wieczorem
![]() Babcia trochę rozpuściła młodego przez 2 tyg ale tak jest zawsze ![]()
#2397 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Zależy o jakie badania prenatalne chodzi. Bo w tych gdzie stwierdzone są trisomie to dużo kobiet decyduje się na usunięcie ciąży.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość testów raczej stwierdza prawdopodobieństwo jakiejś wady niz samą wadę. no i te testy juz w 12 tygodniu ciazy sa robione. a z tego co mi wiadomo, Peggy juz dawno po 12 tygodniu, wiec jesli by cos miałoby byc nie tak, juz by lekarze to wyłapali na skanach genetycznych, połówkowych. ale masz racje. są kobiety, które usuwają. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-08-17 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#2400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My juz w pl. Piekna pogoda, opiekunek do antosia mam pelno,Wiec ja narazie odpoczywam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.