|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
jeny jakie poważne tematy ...
ja wychodzę z założenia że dobrze będzie jak dzieć będzie miał maturę i zawód w ręku a czy pójdzie na studia to już mi lata (że tak się wyrażę) bo czy z paroma literkami przed nazwiskiem czy bez nich i tak o pracę ciężko więc ja wolę żeby miał jakiś fach.
#2372 |
Zakorzenienie
|
#2373 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli zadecyduje że chce studiować filologię trwa- OK nie ma sprawy. Ja również sama do wszystkiego dochodziłam i wiem jak jest ciężko . Pracowałam na zmiany i studiowałam 3x w tygodniu a sob i niedz siedziałam uczyłam się i robiłam projekty- albo do pracy szłam. Lekko nie było a mojej mamy nie było stać aby mi pomagać więc za to wszystko musiałam płacić sama.
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
a co do finansowania pasji to zgadzam się że niektóre wymagają nakładów pieniężnych. Ja sama przez wiele lat uczyłam się w szkole muzycznej i samo pianino to parę tysięcy do tego nuty zeszyty czesne ale co najważniejsze czas na dojazd,powrót itp. Dla rodzica może sprawa fajna ale ja od strony dziecka jak tylko mogłam to zrezygnowałam a potem przez parę lat pianino szerokim łukiem omijałam. Mi się to podobało ale przez jakiś czas dopóki dzieci ze szkoły nie zaczęły mnie na podwórko zapraszać a ja nie mogłam bo szkoła,bo muzyka, bo chór/rytmika bo trzeba lekcje odrobić czy ćwiczyć granie ...
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak naszło jak widzisz ![]() ![]() Jedno jest pewne- każdy rodzic chce dla własnych dzieci jak najlepiej
![]() |
#2377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Rozeznanie
|
Kciuki dla Gosi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Rozeznanie
|
Ale mnie wściekła czkawka złapała... masakra aż mnie cały brzuch rozbolał. I chyba między jednym czkawkiem a drugim córcia mnie kopnęła, czyli że tez jej się ta "trampolina" nie podoba.
Zawsze zatykałam nos na dłuższą chwilę ale nie działa ![]() help nienawidzę tego |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łyżka cukru i possać
![]() |
#2382 |
Raczkowanie
|
Gosiu, trzymam kciuki
![]() ![]()
#2383 |
Wtajemniczenie
|
Gosia: czekamy na wieści z niecierpliwością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
spadam robić obiadek a potem nacieszyć się małżem
![]()
#2385 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz poszli krok dalej, bo przyjmują mnóstwo doktorantów. Doktorat lada chwila przestanie znaczyć cokolwiek. Nawet tutaj mamy przynajmniej jedną doktorantkę (perfuzja?) - ciekawe, czy poszła z powołania czy z namawiania promotora ![]() Niestety nie wiemy, jakie kierunki/zawody będą kiedyś opłacalne... Cytat:
Cytat:
![]() Choć ja wierzę w pozytywny rozwój wypadków. U mnie w domu było naprawdę ciężko - rodzice i czwórka dzieci w malutkim m3, na obiad zwykle "niewyszukane" rzeczy, taty ciągle nie było bo pracował. Po latach rodzice otworzyli własny biznes i stanęli na nogi i choć dalej nie miałam własnego pokoju ani odrobiny prywatności, to nie mogłabym powiedzieć, że miałam nieudane dzieciństwo. Jak sobie przypomnę robienie łuków w lesie, jeżdżenie do kopalni piachu, żeby sobie w piachu poskakać czy jeżdżenie pod namiot nad jezioro z bardzo licznym rodzeństwem ciotecznym, to mi się łezka w oku kręci ![]() No a to, że mi moje kierunki studiów raczej bokiem wychodzą, to już tylko moja wina, nie rodziców... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
rany tak się nażarłam że zaraz pęknę
![]()
#2387 |
Raczkowanie
|
Temat ciekawy, więc wtrącę swoje trzy grosze.
Pochodzę z tak zwanej "dobrej" rodziny, więc wymagania wobec mnie i mojej siostry były konkretne. Nie przeszkadzało mi to do 3 klasy podstawówki, gdy dzieci wychodziły na podwórko, a ja nie mogłam- bo każdego dnia miałam inne zajęcia dodatkowe po szkole. Potem płacz za 4+ z klasówki z matmy w 6. klasie- to też pamiętam... Długo byłam zła, a wręcz wściekła na moich rodziców za takie wychowanie, oczekiwania wobec mojej osoby. Bunt nastolatki przeżywałam pewnie silniejszy niż 90% społeczeństwa. ![]() A teraz, jako prawie 30-latka, myślę sobie- dzięki ich wymaganiom, ale też obserwacji jacy moi rodzice są wobec świata i siebie- wszystkiego oczekiwali od siebie, a nie że im "państwo" załatwi- jestem w 100% samowystarczalna i pewna swojego zdania. I dzięki pewności siebie łatwiej mi w życiu. ![]() Więc i za te zajęcia dodatkowe codziennie jestem im wdzięczna ![]() ![]()
![]() |
#2388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Ahhhaaa :P popołudnie, czas na luźne gadki o żarciu.
U mnie rybka i warzywka na parze z ryżem, co do zdrowego żywienia. Bardzo się staram, ale są dni, że zapominam jak powinno się jeść... ![]() Właśnie piorę pralkę, myję domestosem... Aaaaaaa jak coś się zepsuje to mnie tż zabije! Ktoś miał dziś badania/wiztyę? gdzieś mi się rzuciło w oko, w każdym razie kciuki trzymam
#2390 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2391 |
Zadomowienie
|
napisałam się, nacytowałam i... komputer pewnie uznał, że się za bardzo wywnętrzam Wam i zamknął stronę (na pewno nie ja, a sama siedzę w domu
![]() to teraz w skrócie, ale wybaczcie już nie cytuję ani nawet nie piszę komu odpowiadam- fajne jest, że często robimy te same dania- u mnie pizza z pepperoni z tym piciem to dodam jeszcze, że od samej wody bym umarła, więc mam pootwierane soki i jeszcze herbatę owocową, kawę zbożową i zawsze coś się znajdzie, co jestem w stanie wypić (kiedyś zaczynałam dzień od 2-3 kaw, to teraz tyle inki piję ![]() odżywiam się średnio zdrowo, bo ciągle mniej mi smakuje wszystko, choć staram się "uzdrawiać" dania- chleb tylko pełnoziarnisty, gdzie się da więcej warzyw, deser (jak mnie najdzie) też jak najpożywniejszy - obiecałam kilka dni temu że wkleję owoce pod kruszonką (zdrową), polecam zamiast ciast, oto on: http://www.gdzierodzic.info/dokument..._kruszonka.pdf (tak, tojest ze strony o rodzeniu ![]() co do wielodzietności, to jeszcze 2 rzeczy - mam dwóch braci i nieraz nam brakowało dużo, ale wszyscy wyrośliśmy na porządnych ludzi i nie uważam się za gorszą niż Ci, którym rodzice dali wszystko na tacy. owszem, musiałam się czasem namęczyć i nie mam wielu luksusów, które inni mają, ale mam satysfakcję. i tak jak napisałyście wyżej - rzeczy materialne to nie wszystko, a wsparcie rodziny naprawdę często się przydaje dalej nie pamiętam co jeszcze chciałam... a, Gosia ![]()
#2392 |
Rozeznanie
|
Wróciłam od dentysty moja na urlopie przyjęła mnie inna opukała mi cały przód i okazało się, że to jedynka a nie dwójka ja generalnie miałam cały przód robiony w sensie wszędzie miał tył zaplombowany moje zęby zawsze były liche więc o nie dbam a tu się okazuje, że w jedynce jest stan zapalny.
Teraz będzie drastyczne ... Bez znieczulenia przewierciła mi plombę starą w jedynce i tymi drucikami grzebała w środku a ja taki ból i krzyczę, że boli a ona, że już i kazała wypluć ssać z tej dziury no i mi tego nie zaplombowała mam przemywać z wodą utlenioną i wysysać z tej dziury. Jeść tyłem (?) i w poniedziałek przyjść ... powiem szczerze, że boję się, że w poniedziałek będzie mi jeszcze tam grzebać i że będzie bardziej boleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezu drogi ![]() ![]()
![]() |
#2394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Że co?! Moim zdaniem to jakaś sadystka-dentystka, normalni chyba tak nie robią... Na Twoim miejscu poszłabym chyba gdzieś indziej na konsultacje. Wysysać z dziury i płukać wodą utlenioną?! Ja tego nie ogarniam..
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
rozmowa z moim małżem na komunikatorze:
- co kupić ja będę wracał -lody w rożku - coś jeszcze? -nie - a chleb jest? - nie ma - no to kupić trzeba, coś jeszcze? - lody - o ludzie kochani... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
już bym chyba do kowala wolała iść niż do tej baby ![]()
![]() |
#2396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już kiedyś była mowa na forum o traktowaniu dzieci w różny sposób. Doświadczyłam tej niesprawiedliwości i moich dzieciaków tak nie będę "wychowywać" A chciałabym mieć ich 2 może 3. Zobaczymy jak się życie ułoży, po porodzie do pracy na pewno nie wrócę (umowa na czas określony) i może być ciężko na początku. A jeszcze mówiłyście o spaniu... ja całe życie zasypiałam na brzuchu i teraz strasznie się męczę. I właśnie najczęściej leże na prawym boku. Czkawka przeszła po landrynce. Ale tak mną szarpało jak nigdy wcześniej. Tak jak napisałam wściekła czkawka ![]() Widzę, że jest tu trochę umuzykalnionych dziewczyn. Ja też gram na pianinie. Początkowo uczyłam się u takiej pani prywatnie, ale to mnie nie jarało jakoś wcale. Nadal gram ale tylko ze słuchu. Ostatnio pracuję nad tym cudem http://www.youtube.com/watch?v=XOM5bs49M4A ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie przestawić się ze spania na brzuchu, na bok jest problemem do tej pory. Budzę się w nocy, spac nie mogę...masakra jest. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2400 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.