Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-28, 12:15   #2371
wikaa24
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Po wczorajszym romansie z odzywka z olejem łopianowym.. Myślałam,ze bedzie wiekszy efekt 'wow',moze za malo oleju.. Po piatkowej wizycie u fryzjera jestem ubozsza o jakies 5 cm :/ no i nie kreca sie tak mocno tylko faluja,mam nadzieje ze to kaprys a nie zle ciecie fryzjera :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Nie moglam dodac zdjecia, sorki

wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 13:28   #2372
keep_on
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
A masz zieloną czy niebieską wersje? Bo w sumie interesują mnie obie
zieloną mnie tez interesowały obie, ale mam odwyk kosmetyczny i pozwolilam sobie na jedna
keep_on jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 14:43   #2373
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie wczoraj odżywkę Kallosa, Latte i po prostu moje włosy oszalały na jej punkcie
U mnie się nie spisała, chyba jednak nie przepadam za mlecznymi proteinami Ale pachnie bosko

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Witajcie

U mnie tez chorowanie, nie zdazylam prawie nic pisac/czytac, bo lezalam w lozku... i sie puszylam Zreszta same wiecie, jak fryzura sie lubi z poduszka .
Odzywkuje, olejuje, nie czesze, myje OMO, zamiast recznika uzywam pieluchy - AZ od tygodnia. A juz dzis TZ mowi ze bardziej sie kreca . Na razie to raczej efekty nieco innej stylizacji, bo suche sianko nadal po wierzchu lata. Ale coz, skoro efekty juz jakies widac, to wypada kontynuuowac starania .

I mam pare pytan:
1. Jaka wlasciwie roznica miedzy odzywkami d/s a b/s? Zwlaszcza ze piszecie czasem ze uzywacie odrobiny d/s jako b/s. Roznia sie jakos skladem, dzialaniem? Czym wlasciwie? Nigdy nie uzywalam b/s

2. Jak długo schną Wam włosy same. Mi zawsze dość długo, ale myłam zazwyczaj rano i po prostu sie wiecej nimi nie przejmowalam i nie liczylam. Teraz, jak przeszlam na mycie wieczorne, to zaczelo robic roznice - przy zalozeniu by nie klasc sie z mokrymi. Dzis liczylam, okolo 5 godzin to zajelo :/. Jak sie jakis czas temu polozylam z mokrymi, to po 7 godzinach wstalam jeszcze z wilgotnymi . Nie wiem jak to pogodzic, musialabym myc od razu po przyjsciu z pracy...

3. Co robicie z wlosami w czasie mycia twarzy/zebow/prysznica? Ja zakladam jakas mini opaske, a dol podpinam spinka do gory, ale to zawsze bardziej lub mniej psuje fryzure

4. Z tylu glowy, posrodku, spodnia warstwe wlosow (kilka kosmykow) mam...prawie prosta. Jak gorne jakos zepne, podepne, to wtedy sa te dolne widoczne i jakos glupio sie czuje, mam wrazenie ze inni sobie pomysla, ze niedbale pokrecilam sobie wlosy . Bo jakze tak proste jakies wylazace spod kreconych. Macie gdzies takie prostsze/duzo inne niz reszta? Co z nimi robicie? Czasami serio sie zastanawiam czy nie powinnam ich sobie jakos.. dokrecic do reszty
1. Bs przeważnie są lżejsze, choć część z nas właśnie używa odżywki ds jako bs, ja używam farmony z lnem i żeń szeniem często bs właśnie, mimo że są raczej ds. Ale najczęściej używam joanny z lnem

2. Suszę suszarką już kilka lat, ciepłym nawiewem, nic złego się nie dzieje, na pewno nie czekałabym, aż same wyschną, spokojnie możesz suszyć

3. Zawsze wtedy w ruch idzie opaska

4. Ja tak mam z tyłu, ale z wierzchnią warstwą - dużooo mniej faluje, przeważnie to widać, ale trudno Ja to mam w ogóle dziwne włosy, bo mam 2 korkociągi, gdzieniegdzie falo-loki, gdzie indziej leciutkie fale

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
wstałam dziś rano. idę do łazienki zmyć olej.
myślę sobie, a co mi tam, zobaczę co tam ciekawego ma Mamusia w szafce.
Patrzę i oczom nie wierzę - Alterra pszenica i morela. DUŻA butla. (25% gratis).
Mama mówi, że kieeedyś kupiła. Ważna do grudnia 2013
no to schnę po niej z glutem lnianym bo dawno nie używałam, ale bez dyfuzora, b nie wzięłam. czyli wyschne za jakiś milion lat
Hi hi hi, ciekawa jestem, jak się spisze Ja mam jeszcze też całą dużą butlę, otwarłam już tą ostatnią, będę używać na specjalne okazje

Przeproteinowałam włosy ruską banią jajeczno-śmietankową, na szczęście dziś przyszedł mój olej z kiełków pszenicy z fitomedu, to będę działać
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 14:45   #2374
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Masło? Margaryna? Serio? Czy to czasem nie Tobie podobał się zapach kokosowego Parachute i to Tobie miałam nie ufać w kwestii zapachów?

Serio
Nie to nie ja nie miałam nigdy olejku Parachute Jest tu inna dziewczyna której się podobał

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Mi znowu amla się podoba

Zwykła Amla ?? Mnie się podoba ale Amla Gold
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 14:47   #2375
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Hi hi hi, ciekawa jestem, jak się spisze Ja mam jeszcze też całą dużą butlę, otwarłam już tą ostatnią, będę używać na specjalne okazje
zobacz w codzienniku
mi się podob (poza tym ze przeprosiłam się z glutem lnianym, to dobry pomysł był)

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:20   #2376
Floria
Zadomowienie

Ja jeszcze nie wiem, czy glut lniany mnie puszy, dlatego na razie odstawiłam. Ale mnie chyba puch zawsze wyjdzie, dopóki nie obetnę największych zniszczeń
Czy glut kogoś puszył? Może to zależy od wilgotności? Czuję, że jutro znowu zaryzykuję, bo mam w lodówce, zrobionego na naparze ze skrzypu.
Do mycia, ja związuję gumką albo spinam koczek w dużą żabkę. Grzywkę też spinam dużą żabką na czubku głowy.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 15:57   #2377
201605100
Konto usunięte

Dziewczyny wiecie, że zmienili skład AiK? Jak tak to sorry za OT

stary skład:
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, Cl 15985/Yellow 6, Cl 19140/Yellow 5, Stearamidopropyl Dimethylamine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragrance

nowy skład:

Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, Cl 15985/Yellow 6, Cl 19140/Yellow 5, Stearamidopropyl Dimethylamine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Isopropyl Alcohol, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragrance (FIL C161611/2).
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 16:06   #2378
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie, że zmienili skład AiK? Jak tak to sorry za OT

stary skład:
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, Cl 15985/Yellow 6, Cl 19140/Yellow 5, Stearamidopropyl Dimethylamine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragrance

nowy skład:

Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Elaeis Guineensis Oil/Palm Oil, Behentrimonium Chloride, Cl 15985/Yellow 6, Cl 19140/Yellow 5, Stearamidopropyl Dimethylamine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Isopropyl Alcohol, Persea Gratissima Oil/ Avocado Oil, Citric Acid, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Hexyl Cinnamal, Glycerin, Parfum/Fragrance (FIL C161611/2).
tak, dodali IPA

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:17   #2379
lovinka89
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam sobie wczoraj odżywkę Kallosa, Latte i po prostu moje włosy oszalały na jej punkcie
Uwielbiam zarówno jako maskę do tuningowania i do mycia włosów też mi służy

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Jakie cięcie? Noszę się z zamiarem pójścia do fryzjera, ale kompletnie nie wiem jak mam podciąć włosy, żeby się trochę podniosły. Aktualnie mam ścięte bez cieniowania, w odwrócony łuk (lekko dłuższe z przodu). Mam wrażenie że przez ten brak cieniowania moje ciężko wypracowane fale rozprostowują się w szybkim tempie
Trudno mi określić jakie to cięcie... poprosiłam fryzjerkę po pierwsze żeby przede wszystkim nie pozbawiła mnie zbyt dużej ilości włosów , nie porobiła schodów ( bo i to się zdarzało na mojej głowie) no i nie pocieniowała za mocno, żeby nie zostało mi parę włosków na głowie . Fryzjerka najpierw mi je poobmacywała, po czym na sucho ścinała je tak, że jakby to powiedzieć dopasowując jedną warstwę do kolejnej. Inaczej nie potrafię wyjaśnić

Moje włosy są dzisiaj jakieś nie takie, nie podobają mi się. Mam już tak w ogóle chyba obsesję na ich punkcie. Jak mają gorszy dzień i gdzieś wychodzę, to wydaje mi się, że wszyscy w około widzą jakie mam straszne włosy
lovinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 16:18   #2380
FelekBezSzelek
Rozeznanie

W sobotę robiłam hennę (ciemny brąz). Po zmyciu i wysuszeniu była niewielka różnica w kolorze, ale dziś wydaje mi się, że już nic nie widać Większego blasku też nie zauważyłam, bo i bez tego bardzo się błyszczą. jedynie co to wolniej mi się przetłuszczają
Stary 2013-10-28, 17:14   #2381
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Zrobiłam sobie henna eld czerwone pasemko wlało mi się za dużo wody więc dodałam kallosa
Stary 2013-10-28, 17:18   #2382
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Moje włosy też ją bardzo polubiły od pierwszego użycia
o nie jestem sama
Cytat:
U mnie się nie spisała, chyba jednak nie przepadam za mlecznymi proteinami Ale pachnie bosko
tak, zapach jest cudowny no i jak widać każde kłaczki lubią coś innego
Cytat:
Napisane przez lovinka89 Pokaż wiadomość
Ooo, nie pomyślałam żeby stosować ją do mycia

Dziewczyny tak bym chciała stopniowo zejść z ciemnego brązu na ciemny blond/jasny brąz a nie wiem jak to zrobić nie niszcząc włosów
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:30   #2383
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez lovinka89 Pokaż wiadomość

Trudno mi określić jakie to cięcie... poprosiłam fryzjerkę po pierwsze żeby przede wszystkim nie pozbawiła mnie zbyt dużej ilości włosów , nie porobiła schodów ( bo i to się zdarzało na mojej głowie) no i nie pocieniowała za mocno, żeby nie zostało mi parę włosków na głowie . Fryzjerka najpierw mi je poobmacywała, po czym na sucho ścinała je tak, że jakby to powiedzieć dopasowując jedną warstwę do kolejnej. Inaczej nie potrafię wyjaśnić

Moje włosy są dzisiaj jakieś nie takie, nie podobają mi się. Mam już tak w ogóle chyba obsesję na ich punkcie. Jak mają gorszy dzień i gdzieś wychodzę, to wydaje mi się, że wszyscy w około widzą jakie mam straszne włosy
Dzięki już mi się wykluł ogólny zarys jaka to fryzura. Teraz pozostaje mi tylko znaleźć fryzjera, który mi to zrobi na glowie

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:31   #2384
wicherek1989
Zakorzenienie

Dzisiaj: mycie barwa brzozowa, potem Kallos jaśminowy, w ręczniku 5 minut max, roztrzepane palcami, zero stylizacji nie licząc maciupinki żelu roztartego w dłoniach i tak poruszałam gnieniegdzie, schnięcie naturalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG284.jpg (88,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG286.jpg (89,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG287.jpg (80,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG288.jpg (89,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-10-28, 18:47   #2385
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keep_on Pokaż wiadomość
zieloną mnie tez interesowały obie, ale mam odwyk kosmetyczny i pozwolilam sobie na jedna
U mnie nie istnieje odwyk kosmetyczny jeśli chodzi o odżywki do włosów

Cytat:
Serio
Nie to nie ja nie miałam nigdy olejku Parachute Jest tu inna dziewczyna której się podobał
Czyli nie do końca jesteś dziwna

Cytat:
O nawet się zgadzam

Cytat:

Dziewczyny tak bym chciała stopniowo zejść z ciemnego brązu na ciemny blond/jasny brąz a nie wiem jak to zrobić nie niszcząc włosów
Hodować odrosty

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj: mycie barwa brzozowa, potem Kallos jaśminowy, w ręczniku 5 minut max, roztrzepane palcami, zero stylizacji nie licząc maciupinki żelu roztartego w dłoniach i tak poruszałam gnieniegdzie, schnięcie naturalne
O fajnie fajnie U mnie przez dwa dni będzie wyprost i warkocz teraz (po hennie), ale tak dobrze się czuję z moim blaskiem przedwyjazdowym i odświeżonym kolorem
Stary 2013-10-28, 18:50   #2386
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Masło? Margaryna? Serio? Czy to czasem nie Tobie podobał się zapach kokosowego Parachute i to Tobie miałam nie ufać w kwestii zapachów?
Jeszcze co do Kallosa - mnie on po prostu śmierdzi chemią. I to nie taką ładną, tylko z niższej półki. Niby jakiś zapach miała ta chemia udawać, ale wyszło słabo.

Cytat:
Napisane przez LadnyUsmiech Pokaż wiadomość
Pewnie macie racje co do odżywki b/s. Polecicie mi coś "mocnego"? Byłam na spisie, ale tam milion kosmetyków , tygodnie mi zabierze sprawdzenie każdego .
Mocnego? Czyli?

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze jak nakładacie oleje? Nałożyłam na suche włosy, ale na moje siano potrzebowałabym z pół butli aby olej dotarł wszędzie gdzie powinien. Może położyć na wilgotne? I czy solna mgiełka do włosów (bielenda) to dobry pomysł na odświeżanie włosów?
Możesz nakładać na wilgotne.
Nie znam tej solnej mgiełki. Daj skład.
Chociaż mnie już samo "solna" w nazwie przeraża trochę.

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
O właśnie, lubię Cię Marta za to, ja też bez suszarki nie mogę żyć, no i dziękuję technice za chłodniejsze nawiewy
Ja też nie, moje włosy są zbyt oklapnięte po naturalnym schnięciu, za długo to trwa, a i nie wygląda za specjalnie.

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem, czy glut lniany mnie puszy, dlatego na razie odstawiłam. Ale mnie chyba puch zawsze wyjdzie, dopóki nie obetnę największych zniszczeń
Czy glut kogoś puszył? Może to zależy od wilgotności? Czuję, że jutro znowu zaryzykuję, bo mam w lodówce, zrobionego na naparze ze skrzypu.
Mnie czasem puszył. Ale nie wiem, od czego to zależało. Też wiązałam to z wilgotnością.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 18:54   #2387
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie istnieje odwyk kosmetyczny jeśli chodzi o odżywki do włosów

Hodować odrosty
U mnie też nie poszłam dziś po 1, zaznaczam JEDEN szampon dla dzieci lub bez SLS, a kupiłam z Green Pharmacy szampon bez SLS, szampon z Alterry też nie ma SLS tylko coś innego i taką pustą buteleczkę z psikadełkiem na miksturę do reanimacji po nocy

Ja tak hodowałam po soczystej wiśni zmywającej się na rudy

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja też nie, moje włosy są zbyt oklapnięte po naturalnym schnięciu, za długo to trwa, a i nie wygląda za specjalnie.
A to u mnie tylko o czas się rozbija, bo lubię myć w dniu wychodzenia rano zresztą dodałam foty dziś jak same schły i na jedno wyglądowo wychodzi
Stary 2013-10-28, 19:00   #2388
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Hodować odrosty
a coś hm... szybszego?
Stary 2013-10-28, 19:18   #2389
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze co do Kallosa - mnie on po prostu śmierdzi chemią. I to nie taką ładną, tylko z niższej półki. Niby jakiś zapach miała ta chemia udawać, ale wyszło słabo.
To jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale masło?

Cytat:
a coś hm... szybszego?
A to nie wiem, nigdy w sumie nie musiałam rozjaśniać, a płukanki też raczej ekspresowe nie są

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 19:31   #2390
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie wiem, nigdy w sumie nie musiałam rozjaśniać, a płukanki też raczej ekspresowe nie są

załamałaś mnie.
Stary 2013-10-28, 19:37   #2391
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

załamałaś mnie.
Szybko to tylko rozjaśnianie.
Jak liczysz się z tym, że część włosów może iść do ścięcia, to rozjaśniaj. Jeśli masz włosy w bardzo dobrej kondycji i mocne, to rozjaśniaj. Oczywiście nie namawiam, tylko jeśli naprawdę bardzo chcesz.
Jakieś kąpiele rozjaśniające chyba są rozpowszechnione na blogach jako mniej niszczące, ale ja się nie znam. Rozjaśniałam swoje włosy 2 razy, oba "na pałę", tzn. wziąć pierwszy lepszy rozjaśniacz, przeczytać instrukcję i działać. Włosy oczywiście zniszczyłam, zwłaszcza że za pierwszym razem rozjaśniałam na 2 razy - jeden po drugim - z czarnego na rudawy blond. W efekcie ostatecznym ścięłam wtedy z 20 cm włosów.
Stary 2013-10-28, 19:42   #2392
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Szybko to tylko rozjaśnianie.
Jak liczysz się z tym, że część włosów może iść do ścięcia, to rozjaśniaj. Jeśli masz włosy w bardzo dobrej kondycji i mocne, to rozjaśniaj. Oczywiście nie namawiam, tylko jeśli naprawdę bardzo chcesz.
Jakieś kąpiele rozjaśniające chyba są rozpowszechnione na blogach jako mniej niszczące, ale ja się nie znam. Rozjaśniałam swoje włosy 2 razy, oba "na pałę", tzn. wziąć pierwszy lepszy rozjaśniacz, przeczytać instrukcję i działać. Włosy oczywiście zniszczyłam, zwłaszcza że za pierwszym razem rozjaśniałam na 2 razy - jeden po drugim - z czarnego na rudawy blond. W efekcie ostatecznym ścięłam wtedy z 20 cm włosów.
No własnie nie chcę rozjaśniacza niestety moje włosy nie są w bardzo dobrej kondycji no cóż... będę się musiała męczyć z takimi
Stary 2013-10-28, 19:45   #2393
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie nie chcę rozjaśniacza niestety moje włosy nie są w bardzo dobrej kondycji no cóż... będę się musiała męczyć z takimi
Możesz ewentualnie farbować na coraz jaśniejsze odcienie - np. co 2 farbowania o ton jaśniejsze. Przejście będzie wtedy łagodniejsze, a nie takie od linijki.
Stary 2013-10-28, 19:53   #2394
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz ewentualnie farbować na coraz jaśniejsze odcienie - np. co 2 farbowania o ton jaśniejsze. Przejście będzie wtedy łagodniejsze, a nie takie od linijki.
No mi się wydaje, że chyba takie coś byłoby najlepsze
Stary 2013-10-28, 20:00   #2395
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
No mi się wydaje, że chyba takie coś byłoby najlepsze
Ja tak robiłam. Nie ukrywam, że i tak rzucało się w oczy, ale no trudno.
Stary 2013-10-28, 22:01   #2396
Floria
Zadomowienie

O rany, ale nawaliłam przed chwilą olejku łopianowego i rycynowego ciekawe jak to jutro zmyję...
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 22:19   #2397
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Czyli nie do końca jesteś dziwna
O nawet się zgadzam

Do końca nie ale trochę to jednak tak

Cytat:
To jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale masło?

tak masło, albo jakaś margaryna
Stary 2013-10-29, 07:36   #2398
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

4. Ja tak mam z tyłu, ale z wierzchnią warstwą - dużooo mniej faluje, przeważnie to widać, ale trudno Ja to mam w ogóle dziwne włosy, bo mam 2 korkociągi, gdzieniegdzie falo-loki, gdzie indziej leciutkie fale
Ja tak mam - od spodu mam loki jak sprężynki, wyżej falowane a z góry lekko pofalowane

Cytat:

Nie wiem w sumie jaka, zielona

Cytat:

załamałaś mnie.
Ja rozjaśniałam rozjaśniaczem w sprayu. Mogę Ci pokazać efekty ale uzyskałam baaardzo naturalny kolor i nie zniszczyłam włosów aż tak bardzo.
Stary 2013-10-29, 09:07   #2399
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem w sumie jaka, zielona

Ciemnozielona czy jasnozielona ?

Cytat:
Ja rozjaśniałam rozjaśniaczem w sprayu. Mogę Ci pokazać efekty ale uzyskałam baaardzo naturalny kolor i nie zniszczyłam włosów aż tak bardzo.

Pokaż ja też jestem ciekawa
Stary 2013-10-29, 09:20   #2400
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ciemnozielona czy jasnozielona ?

Pokaż ja też jestem ciekawa
Ciemnozielony

Ok, zaraz dodam foty Generalnie tutaj macie album moich włosowych zawirowań ale nie ma rozjaśniania https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14852 Zaraz zaktualizuję

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości