|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2343 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Albo można olejować po prostu na odżywkę (ostatnio nie używam samego oleju). Zwilżasz lekko włosy (choć to niekonieczne - po prostu kwestia wygody nakładania), kładziesz maskę/odżywkę i na to olej. Można też wymieszać wszystko razem wcześniej, to bez różnicy chyba. Zmywa się też bardzo ładnie. Cytat:
(tak, zarzekałam się, że nie lubię tej metody, ale ostatnio się przekonałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, z przodu zawsze się mi lepiej kręciły i tu łatwiej sięgnąć dyfuzorem, dziś suszyłam. Ale trening czyni mistrza ![]() Dzięki za rady, będę próbowała ![]()
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2347 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A włoski super się prezentują ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
Jessenia cóż za przyrost
![]() Ile nowych włosów się pojawiło w wątku ![]() Oświadczam, że mój powyjazdowy przesusz zdołał ogarnąć dopiero miód dodany to zwykłej odżywki TBS i odrobina soku z aloesu ![]() W tygodniu udało mi się zgarnąć jeszcze jedno opakowanie Bielendy Grafitti ze starym składem ![]() ![]()
#2349 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie wczoraj odżywkę Kallosa, Latte i po prostu moje włosy oszalały na jej punkcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Raczkowanie
|
ja juz z olejem Sesa na łbie. 24 godziny po hennie, wystarczy, są dostatecznie ciemne. nawet uparte siwe nad czołem w miarę chwyciły.
NIe mogę was zbyt czytać - oczy mi dokuczają totalnie. Jutro okulista. Miałam iść dobierać nowe szkła, ale chyba to się nie uda ![]()
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy się zachwycają zapachem Kallosa, a ja go nie cierpię.
![]() ![]() Ja właśnie też w tym celu dokapuję oleju. Zwykle mieszałam za lekkie odżywki z Garnierem AiK, ale obecnie go nie mam i nie kupuję, bo nie chcę znowu nagromadzić sobie tony kosmetyków włosowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Ja go ubóstwiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Włosy wczoraj późnym wieczorem myłam, miałam wrażenie że kilogramami nakładam odżywkę, teraz dotykam włosy i czuje pod ręką siano ![]() Po lekturze forum aż się boje odwiedzić moją fryzjerkę, jutro idę na farbę. Ona obcina włosy na sucho, po uprzednim wyprostowaniu ![]() Edytowane przez LadnyUsmiech Czas edycji: 2013-10-27 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak zrobić wielocytat, nieważne
![]() Końcówki są połamane. Włosy ponaciągały się, tzn. tyle że je ponaciągałam troszkę aby w ogóle rozczesać bo było kilka kołtunów. Inaczej bym nie rozczesała, chwilami myślałam że sięgnę po jakiś silikon bo inaczej nie dam rady. Udało się rozczesać ale nie wiem czy te silikony nie narobiłyby mniejszej szkody. Czy jest sens się przemęczyć ? Będzie lepiej ? ![]() ![]() Co do techniki mycia to staram się to robić bardzo delikatnie. Nie tarmoszę ich, staram się masować tak aby nie poplątać. Nie wiem co jeszcze mogę robić. I już wrzucam zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Włoski wyglądają na mocno wysuszone, to fakt. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje włosy też ją bardzo polubiły od pierwszego użycia ![]() Nie jest jakiś super liczyłam że będzie ładniejszy mnie on zajeżdża jakimś masłem ![]() Witaj w klubie ![]() ![]() Ja w ogóle jestem jakaś dziwna jeśli chodzi o zapachy bo wszyscy zachwycają się Vatiką kokosową, że jak ona cudnie pachnie a mnie tam się jakoś specjalnie nie podoba, pachnie mi herbatą z imbirem i w ogóle jakoś dziwnie, Sesę za to określają jako śmierdzącą a mnie tam raczej cytryną pachnie i nie uważam że śmierdzi ![]() ![]() Cytat:
Trzeba czekać na efekty niestety ![]() ![]() Będzie ładnie ![]() Dziewczęta ładne włoski ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-27 o 22:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wicherek ale masz świetny kolor włosów, idealnie jak brwi. Tylko nie zmieniaj przypadkiem, plis ![]() Ja ani Kallosa ani Natur Vital zdaje się nie kupię w moim mieście. Ale jeszcze zastanawiam się nad Yes to Carrots, bo to zdaje się w Sephorze występywa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
Witajcie
U mnie tez chorowanie, nie zdazylam prawie nic pisac/czytac, bo lezalam w lozku... i sie puszylam ![]() ![]() Odzywkuje, olejuje, nie czesze, myje OMO, zamiast recznika uzywam pieluchy - AZ od tygodnia. A juz dzis TZ mowi ze bardziej sie kreca ![]() ![]() I mam pare pytan: 1. Jaka wlasciwie roznica miedzy odzywkami d/s a b/s? Zwlaszcza ze piszecie czasem ze uzywacie odrobiny d/s jako b/s. Roznia sie jakos skladem, dzialaniem? Czym wlasciwie? Nigdy nie uzywalam b/s ![]() 2. Jak długo schną Wam włosy same. Mi zawsze dość długo, ale myłam zazwyczaj rano i po prostu sie wiecej nimi nie przejmowalam i nie liczylam. Teraz, jak przeszlam na mycie wieczorne, to zaczelo robic roznice - przy zalozeniu by nie klasc sie z mokrymi. Dzis liczylam, okolo 5 godzin to zajelo :/. Jak sie jakis czas temu polozylam z mokrymi, to po 7 godzinach wstalam jeszcze z wilgotnymi ![]() 3. Co robicie z wlosami w czasie mycia twarzy/zebow/prysznica? Ja zakladam jakas mini opaske, a dol podpinam spinka do gory, ale to zawsze bardziej lub mniej psuje fryzure ![]() 4. Z tylu glowy, posrodku, spodnia warstwe wlosow (kilka kosmykow) mam...prawie prosta. Jak gorne jakos zepne, podepne, to wtedy sa te dolne widoczne i jakos glupio sie czuje, mam wrazenie ze inni sobie pomysla, ze niedbale pokrecilam sobie wlosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie demonizujmy silikonów, nie są złem wcielonym. Wygładzają, tworzą warstewkę ochronną, często pomagają radzić sobie z puszeniem, ułatwiają rozczesywanie. Dla włosów zniszczonych według mnie są zbawieniem - ochrona to jedno, ale pozwalają oszukać trochę otoczenie i dać złudzenie ładniejszych włosów (musimy dobrze się czuć z tym co mamy na głowie ![]() Ważne by wiedzieć jak ich używać. U mnie np w szamponie odpadają (zwykle myję ździerakiem typu Barwa bo mój skalp tego potrzebuje), ale treściwa maska z dodatkiem silikonu, silikon w odżywce bez spłukiwania czy serum silikonowe do wykończenia fryzury - czemu nie? Trzeba tylko pamiętać by poza silikonami włosy dostawały coś jeszcze - a to olej, a to ekstrakt, a to proteinka, a to jeszcze coś innego czym mogą się najeść. I pamiętać o regularnym zmywaniu żeby nie utrudniać innym składnikom dostępu do włosa ![]()
![]() |
#2364 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do końcówek - ja bym podcięła. Nie ma co się oszukiwać, zniszczonych, połamanych końcówek nie naprawi żadna pielęgnacja. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
wstałam dziś rano. idę do łazienki zmyć olej.
myślę sobie, a co mi tam, zobaczę co tam ciekawego ma Mamusia w szafce. Patrzę i oczom nie wierzę - Alterra pszenica i morela. DUŻA butla. (25% gratis). Mama mówi, że kieeedyś kupiła. Ważna do grudnia 2013 ![]() no to schnę po niej ![]()
#2367 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj już mam świeży kolor po hennie i odzyskałam swój blask ![]()
![]() |
#2368 |
Przyczajenie
|
Pewnie macie racje co do odżywki b/s. Polecicie mi coś "mocnego"? Byłam na spisie, ale tam milion kosmetyków
![]() ![]() Idę po południu do fryzjera, zobaczymy co mi zaproponuje. Mimo wszystko jestem sceptycznie nastawiona. Choć farbuje cudnie i stara się oszczędzać włosy, to z pielęgnacją gorzej ![]() ![]() Powiedzcie mi jeszcze jak nakładacie oleje? Nałożyłam na suche włosy, ale na moje siano potrzebowałabym z pół butli aby olej dotarł wszędzie gdzie powinien. Może położyć na wilgotne? I czy solna mgiełka do włosów (bielenda) to dobry pomysł na odświeżanie włosów? Jakie cięcie mi doradzicie, jeśli mam stopniowane włosy? Same końcówki u dołu? Te wyżej położone końce też mają się nie najlepiej ![]() Buszuje po tym forum krótko a już je kocham ![]() ![]() Edytowane przez LadnyUsmiech Czas edycji: 2013-10-28 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy przesuszone patrząc na zdjęcie, a na efekty czeka się długo i oczywiście trzeba je obciąć, ktoś tu pisał że zniszczonych nie naprawisz, pielęgnacja jest po to by nie dopuścić do zniszczenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nałożyłam olej winogronowy dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.