|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Zeberka no to zaszalałaś
myślę że jak dupka rano nie weźmiesz to nic się nie stanie! po południu weźmiesz podwójną dawkę i będzie oki! Z resztą zapytaj ginki co do remontów to tak mam zamiar porobić może w przyszłym tyg fotki jak już wszystko będzie wyniesione i zostaną puste ściany....
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
zależy o kogo pytasz- mam dużą rodzinę![]() domownicy wiedzą + Teściowa, Wy i jedna moja przyjaciółka, która ratowała mnie euthyroxem, rodzeństwo Tz-eta nie wie, moja dalsza rodzina (bardzo mi bliska) tez nie wie, w pracy koleżankom też nie mówiłam nic - chociaż jesteśmy w bliskich relacjach na prywatnym gruncie agatko- nie wolno brać podwójnej dawki (w ulotce jest napisane) mnie przepadną dwie kolejne dawki- jutro wieczór i w sobotę rano, w południe w sobotę będę mieć wizytę więc teoretycznie mogę zapytać - ale to już będzie "po fakcie" a dzwonić nie mam po co bo do jutra wieczór i tak go nie załatwię, na szczęście wieczorem biorę też podwójnie luteinę
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-02-06 o 21:02 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram się wcześnie pojechać i wykupić szybko leki żeby przyjąć tę przedpołudniową sobotnią dawkę dupka
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-06 o 21:06 |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic Ci obrazu nie zamaże!! Ja się żegnam na dziś... mam dość, mam nadzieję że będę dziś spać "jak zabita" bo wczoraj znów pół nocki zarwałam
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
wyśpij się agatko
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
zeżarłam pól litra lodów Grycanów
![]() Marcel ma chyba wciąż refluks...a moja lekarka nie widzi w tym problemu..ja widzę, bo się biedka męczy jak spi Kuźwa co tu robić? Zeberko...przepraszam, że Cie nie poratowałam ![]() p.s. zamontowałam kojec...jest wiiieeeelllkkkiiiii |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
kocurku-
- zobaczysz jak kojec z każdym dniem będzie coraz mniejszy![]() a z tym refluksem to niefajnie bo nie dość, ze Marcel się męczy to i Ty się stresujesz.. może podpytać innego pediatrę?
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały śpi i co chwile mlaska buźką i się kręci, albo cos Mu wypływa... Jest mi tak przykro, że Mu pomóc nie mogę...i tak już prawie 7 miechów No nic, przetrzepie Internet i pójdę porobię badania na swój koszt nie ma wyjścia. |
|
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Idź z nim do gastrologa dziecięcego
Co Wam po pediatrze? Nie ujmując pediatrom Pani, byłam dzielna. Kliknelam tylko dwa MACzki. ![]() Tymek spi juz od godziny. Ide i ja. Dobranoc |
|
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak. teraz stawiam na mat.
Cytat:
Cytat:
![]() Czekam na foto Marcella w kojcu
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Ale jakie Ty kocur chcesz badania robic?
W diagnostyce refluksu robi sie pHmetrię na przykład, sama tego nie zrobisz ![]() Ok, ideeeee. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-06 o 21:33 |
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie? sprawdziłam Twój róż (ten wycofany i już mi koleżanka zamawia kredkę... aaa! czyli też "tylko" dwa
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Podkład ten face and body (tylko nie wiem czy z kolorem trafię, bo nie pamietam jaki mi pasował, Kiedys testowałam i fajny w sumie był, ale wtedy studio fix wzięłam a one "numerację" maja inna).
I tyz kredkę. Chociaz kredek nie uzywam. Bardziej zbieram Juz ide, bo jutro bede zdychac
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-06 o 21:38 |
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam o USG brzuszka...
![]() Dobra jestem blondyna, ciemna masa i nie wiem co się bada Pani, ale On przez sen tak się męczy... |
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
w niedzielę obcięliśmy Kasi włosy maszynką
- miała bardzo cieniutkie i łamiące sięteraz na pytanie o włoski pokazuje na głowę i mówi "brum...." ostatnio fajnie nauczyła się mówić "ta(k)" i przytakiwać głową, "nie, nie"opanowała dużo wcześniej dzięki czemu można się świetniez nią dogadać nawet przez dwa dni myślałam, że się jej coś zaczęło mieszać bo na pytanie "Chcesz misiowy deserek(czyt. owocowy)?" odpowiadała "Ta"- a ona raczej niechętnie je jada- otworzyłam i dziecko jadło ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- ale zadyma...dosłownie pokusiłam się na to ciasto, szybko mi poszło, rozwałkowałam i kapłam się, że przygotowałam na dużą blachę wiec muszę do Rodziców znieść bo mam mniejszy piec zaniosłam, włożyłam, miało być 15 minut, wróciłam- rozwałkowałam drugie, chciałam wszystko pozmywać, zerkłam na wizaż, pobiegłam na dół a tam w kuchni siwy dym i Mama, rzucająca moim plackiem i krzycząca, że miałam iść spać a nie wymyślać po nocach a jak chciałam piec to mogłam przy tym siedzieć... zrobiłam przeciąg i powietrzyłam trochę ale teraz siedzę u siebie i słyszę, że Mama/albo Tata "szarpią" oknami na parterze i głośno rozmawiają ratuje mnie jedynie mój odmienny stan chociaż pewnie i tak jutro nie pozostanie ten incydent bez komentarzai co mam zrobić z drugą blachą, na której mam surowe ciasto ![]() śmierdzę cała spalenizną... idę się myć i uciekam spać a przynajmniej będę udawać, że śpię gdyby ktoś z "domowników" mnie chciał jeszcze odwiedzić....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-06 o 22:28 |
|
|
|
#2387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Artur przechodzi samego siebie. Ząbki, głoski, obraca się już w obie strony - z brzuszka na plecki i na odwrót. Na pewno jakiś skok mieliśmy...[/QUOTE] pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !1 ![]() ![]() kla ski:Cytat:
Wczoraj wspominałyśmy z moją mamą jaki to luz w tamtym roku był jak Zosia lezała na srodku łózka a my na bokach, machnęło się grzechotka i się cieszyła i wspominałyśmy tez jak mi mówiła bym się cieszyła tym stanem ze dziecko w 1 miejscu jest! Brawa za zakupy w ross i za wiere w dzieiciątko. Już trzymam kciuki za wizytę! a Zo -gorączki nie ma ale od 3 dni ma biegunke - staram się by piła jak najwięcej ale ona do picia jak i do jedzenia nic nie zostaje jej w brzuszku już mam obawy czy to się odwodnieniem nie skończy :-( o jedzeniu teraz to ja już nie mysle w ciągu ostatnich dni. co oczywiście nie przeszkadza jej dokazywać, piszczeć i kłocić się z mamą!![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra
Nie jesteś jedyna, ją też nie lubie karmic piersia - brak mi cierpliwości. Jestem dosyć wygodnicka- wolę odciągnąć i dac z butelki. No ale i tak piersia też karmie, nie zmuszam się jakoś specjalnie. Iza W Wispolu 2 zele Green Pharmacy (są w promocji po 6,99), peeling do ciała też GP, masło do ciała po porodzie Ziaja, zestaw krem na dzień i krem na noc Energia młodości AA. W Naturze też kremy AA, ale z serii Collagen hial i masło do ciała Argan CeCe. Wykorzystalam 2 bony po 10 zł z poprzednich zakupów.
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
A ja karmić uwielbiałam, baaaa tęsknię za tym
zwłaszcza za tum jak słodko odpływał przy piersi te oczka ACH
|
|
#2390 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocur u nas od poczatku byl refluks, w grudniu Tosia zaczela kaslac myslelismy ze przeiebienie poszlismy do lekarza, przepisala leki, syropy, inhalacje i nic, zostal kaszel w nocy. Jak T. byla mala pediatra zaproponowal nam Gastrotuss baby syrop na ulewanie, nie kupilismy, ostatnio o nim sobie przypomnialam i od 3 dni dajemy Tosi na noc i nie kaszle (odpukac w niemalowane) tylko rano jej sie teraz zdarza
jest to syrop przeciw refluksowy - moze warto zebys sprobowala !? ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- ach i jak Tosia miala 6 tyg miala robiony rtg w szpitalu, w trakcie podawalam jej jakis bialy plyn z butli - i wtedy wyszlo ze ma refluks zoladkowo-przelykowy, cale szczescie ze przy tym badaniu wyszlo a nie przy phmetrii - ktora mielibysmy zrobic jesli rtg by nie wyszedl...
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Eseska - ja często robię zupę na 3 dni i spokojnie wytrzymuje tyle w lodówce, nie mrożę niczego bo już gotuję z mrożonek.. nie zalewam wrzątkiem jak Pani, po prostu przelewam do słoika i tyle. nie zdarzyło mi się, żeby się zepsuło coś..
Jana - super wieści po wizycie! Iza - Domiś jeszcze malutki jest... nie wymagałabym od niego zainteresowania książeczkami. J. w tym wieku nie miał jeszcze nic |
|
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Początkowo trwało to długo, teraz w ciagu dnia i w nocy szybko sie najada. Tylko wieczorne karmienie trwa dłużej, bo sie lubi sie wtedy tulic i przy piersi zasypia... Karmic moze nie uwielbiam, ale jest to miłe i dla mnie wygodne po prostu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-07 o 03:06 |
|
|
|
|
#2393 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ---------- Cytat:
za podejścieodkąd się dowiedziałam o tej prolaktynie to nie śpię ze stresu Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2014-02-07 o 06:22 |
|||
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Zatkało mnie z lekka. Wstaje rano i w "salonie" taki obrazek... Tz z dzieckiem Czeresniowa dorwali
![]() A mówiłam, ze na wyrost Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:23 |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś lepsza niż ja.... hehe teraz mam ten moment, że muszę zbiory używać ![]() a jaką kupiłaś? cuuudooowwwne! nie doceniasz swego syna jaki banan
|
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Kubeczku sliczny ten Twoj synuś.
Zeberko tos Ty niezła agentka. Nocne pozary w domu robisz. Ja dostałam @ I tak sie zle czuje. Trzymajcie sie kochane
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolor jade way. Ryzyk fizyk- nigdy zielonej nie uzywalam. |
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
ale pustki...
jak nie ma nic do nadrabiania to idę się ogarnąć, najwyższa pora. |
|
|
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja ręcznie też ściągam taką ilość w ok. 15 minut, potem druga pierś również 15 minut, a potem się bawię w dociąganie tych resztek - ja akurat muszę do pustych piersi odciągać. Kubek dla Tymusia Co do kosmetyków, ja nie pamiętam, kiedy kupiłam cokolwiek z kolorówki Jedynie pielęgnacja. Ale może sobie kupię jakiś nowy tusz, bo te co mam już są trochę wiekowe, a jednak używam tego codziennie, to żebym sobie nie zrobiła kuku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

myślę że jak dupka rano nie weźmiesz to nic się nie stanie! po południu weźmiesz podwójną dawkę i będzie oki! Z resztą zapytaj ginki 

mam dość, mam nadzieję że będę dziś spać "jak zabita" bo wczoraj znów pół nocki zarwałam 

kla ski:
Wczoraj wspominałyśmy z moją mamą jaki to luz w tamtym roku był jak Zosia lezała na srodku łózka a my na bokach, machnęło się grzechotka i się cieszyła i wspominałyśmy tez jak mi mówiła bym się cieszyła tym stanem ze dziecko w 1 miejscu jest!