![]() |
#2371 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
A my mamy grube kawałki kartonu po meblach z IKEI na podłodze. Mała je zaczęła drapać jak skręcaliśmy meble jakiś czas temu, więc zostawiliśmy. Jest nimi zachwycona i tylko to drapie. Drapak w pionie z kulką służy jej raczej do uwieszenia się na tej grzechotce i zajadłej walki połączonej z odpychaniem słupka tylnymi łapami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj musiałam zabrać mojego małego do weta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51787999]Ja dzisiaj musiałam zabrać mojego małego do weta
![]() no fakt, nie ma chyba mokrej karmy hipoallergenic ![]() edit: przeglądam karmy weterynaryjne na animalii i widzę, że jest kilka puszek czy pasztetów hipoalergicznych, np. https://animalia.pl/hills-vet-feline...szczegoly/405/ Edytowane przez esfira Czas edycji: 2015-06-18 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Moje dostają chrupki od czasu do czasu jako przekąskę i po niej piją wodę
![]()
#2375 |
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny. Z tego co patrze po misce, to wody ubywa na zadowalajacym poziomie, teraz jeszcze wiecej, bo cieplo jest. Zobaczymy. Ogolnie teraz ma mokra lily's kitchen z kurczakiem, smakuje mu strasznie. Applawsa puszki rybnej nie chciał za bardzo jeść i właśnie po nich najbardziej się sztorcuje
![]() Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-06-18 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Konto usunięte
|
Moejmu też niedawno mokra zaszkodziła - nagle robił kupę poza kuwetę, mocno piszcząc. Na razie, karmię go tylko suchą i wszystko wróciło do normy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Nie depcze krokusów
|
Alma - czy on pije z kranu? Może to kot z tych, które potrzebują bieżącej wody?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Konto usunięte
|
Malla, nie pije, na razie wskakuje do zlewu, ale jak mu puściłam ciurkiem wodę (ale tak naprawdę delikatnie, żeby się nie wystraszył), to uciekł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post51788970 masz ci los, jakaś radosna rozmnażaczka :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Moje też nie piją bieżącej wody, za każdym razem jak odręcam wodę to przybiegają ale raczej z ciekawości niż bo chciałby się napić. Jak włożyłam je do umywalki i puściłam wodę to chodziły wkoło tylko i moczyły łapy (tak samo jak robią to jak wyjdę spod prysznica
![]() Założyliśmy siatkę na balkon, koty oszalały ![]() ![]()
#2381 |
Nie depcze krokusów
|
Siatka na gołębie i żyłkowa jest przegryzana przez moje koty bardzo szybko.
Na balkonie akceptuję tylko ocynkowaną.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Mamy właśnie siatkę z żyłki z zooplusa :/
#2383 |
Zakorzenienie
|
U nas się fontanna przyjęła. Jakiś czas stała nieużywana, a w tej chwili jest na nią szał.
Wzięłam szczotkę z zoo+ za punkty, tą: http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszy...tki_pies/30567 jak ona śmierdzi tanią chińszczyzną. Nawet nie mam ochoty jej do domu zabierać. Nie polecam!
#2384 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem zdania, że na balkon to tylko ocynkowana siatka. Przynajmniej ja bym taką zamontowała.
Na oknach mam "krecią" siatkę i od ponad 2 lat się spisuje. Wisi w pełnym słońcu, był czas, że Misia się po niej wspinała i nic się nie nadrywa, jest bardzo mocna. Jest niedroga (szerokość to 4m, cena za metr bieżący w 2013 r. w OBI to ok. 5 zł). Minusem może być kolor (czarny lub zielony, chociaż podobno bywają białe). Jaką siatką zabezpieczyć balkon dla kota. Misia dalej nie pije, wypięła się także na dowadnianego barfa. Więc od kilku dni dostaje letnią wodę zaprawioną olejem z łososia lub kropką smalcu gęsiego w kilku porcjach do pyszczka.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-06-18 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho?
#2386 |
Naczelna Nastolatka
|
Mój brytek właśnie zeżarł ugotowany bób, aż mlaskał z zadowolenia. Chyba nie wiem, że jest mięsożerny
![]()
#2387 |
Nie depcze krokusów
|
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
#2389 |
Konto usunięte
|
Czesc dziewczyny.
niektore z was moze jeszcze mnie kojarza. W domu rodzinnym mialam dwa koty. Nie mieszkam juz w domu i moj tz ma alergie na kocia sline. Wiec odpuscilam sobie koty, przez 2 lata mialam szczurki. Jakos chyba nie mam reki do tych zwierzatek, bo wszystkie szybko mi umarly, czesto chorowaly. Teraz mam jednego, ktory niebawem jedzie do nowego domu do kolezanki, ktora ma juz stado. W koncu TZ sie zgodzil na kota, ale pod warunkiem, ze go nie bedzie uczulalo. Czytalam w internecie, ze koty syjamskie i balijskie wytwarzaja mniej alergenu w slinie. Znalazlam hodowle w mojej okolicy. Pojechalismy z wizyta. zakochalam sie! Kiedys podobaly mi sie tylko dachowce! Te urzekly mnie swoja dostojnoscia i checia kontaktu z ludzmi. W pokoju bylo ok 10 kotow w roznym wieku. Wszystkie nas obsiadly i domagaly sie pieszczot ![]() U TZ nie wystapil nawet katar czy zaczerwienione oczy. nic!!! ![]() Hodowcy maja miot. Kociaki maja dopiero 3 tygodnie, wiec moglismy je zobaczyc tylko przez szklane drzwi. Na razie sa cale biale, wiec nie wiemy, jak beda wygladac. Pod koniec wrzesnia mozemy odebrac, w miedzy czasie pojedziemy tam jeszcze pare razy, zeby wybrac maluchy, bo zdecydowalismy sie, ze wezmiemy dwojke. Zwlaszcza, ze koty syjamskie potrzebuja ciaglego towarzystwa ![]() Wezmiemy chlopca i dziewczynke. Oba koty beda wykastrowane/wysterylizowane w 6 mies. zycia. czy do tego czasu na pewno sie nie rozmnoza?? Niby dojrzalosc pluciowa osiagaja pozniej, ale i tak jakos mnie martwi ta kwestia. Teraz dwa pytania, z czego powinna sie skladac wyprawka dla maluchow? czy mozecie polecic jakis dobry drapak (najlepiej z zooplusa, bo nie mieszkam w polsce, a tu produkty sa te same, cena nie gra roli), warto kupowadz legowiska i koszyczki? koty beda mogly spac ze mna w lozku. Na co zwrocic szczegolna uwage? Jedzenie bedziemy kupowadz to same, ktore dostaja w hodowli. Teraz problem, mieszkam w bloku na 3 pietrze. zwierzeta moge posiadac, ale nie moge zalozyc siatki na balkonie (chore szwajcarskie zakazy...) Wymyslilam, ze zaloze siatke na drzwi balkonowe, tym samym maluchy nie beda wychodzic na balkon w ogole. Czy mozecie mi polecic jakas siatke? W oknach uchylnych zainstaluje metalowe ochraniacze. czy kable pochowane za meblami moga przeszkadzac kotom? juz sie nie moge doczekac, az maluchy beda z nami, z drugiej strony ciesze sie, ze mam jeszcze duzo czasu, by przygotowac sie na bycie kocia mama ![]() oraz przygotwac wyprawke i mieszkanie ![]() zalaczam zdjecie kotow z owej hodowli, chcialabym, zeby moje mialy podobne umaszczenie ![]() z gory dzieki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Hodowca nie wie, jak będą wyglądać? W wieku 3 tygodni już wiadomo, jaki to kolor. Jeśli są całe białe i mają różowe poduszki, to będą białe, ewentualnie będą miały drobne plamki. Kolor point widać zaraz po narodzeniu. Zresztą jak syjam, to point, biały albo z pręgowanymi znaczeniami.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- kuweta (jeśli kryta, to filtry), żwirek, łopatki, ew. neutralizator do kuwety, ale nie trzeba - 4 miski na jedzenie - 2 miski na wodę albo fontanna - z drapaków z zoo+ podoba mi się Wood, dziewczyny z wątku go mają ![]() - u mnie najbardziej molestowany jest drapak z tektury falistej - 2x szelki i smycz - pasta odkłaczająca - smakołyki do nauki, np. Cosma albo Thrive - transporter jeden duży, jeśli jesteście zmotoryzowani - pojemnik na karmę - myszki, myszki, dużo myszek przeróżnych, najlepiej z dzwoneczkiem - piłeczki, dużo piłeczek (u mnie sprawdzają się z gąbki) - wędki, np. Bird, patyki z piórkami i myszkami - na dobry początek możesz kupić Feliway do kontaktu, kocie feromony ułatwiające aklimatyzację Cytat:
Super! Syjamy to cwaniaki ![]() Zależy od kota. Moje nie czepiają się kabli nawet tych na wierzchu, ale kicia z hodowli zjada sznurki. Cytat:
![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2015-06-21 o 17:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Konto usunięte
|
Hodowca wie, ale mnie to nic nie mowi
![]() ![]() Ja musze na zywo zobaczyc, zeby wybrac, bo nie umiem sobie ich wyobrazic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Nie depcze krokusów
|
Wybór nie będzie łatwy
![]()
![]() |
#2393 |
Konto usunięte
|
Dzieki Bardzo za odpowiedz
![]() Myslalam ze oprocz drapaka, zainstaluje jeszcze taki drapak plaski na scianie. Gdzie mozna kupic siatke o ktorej piszesz? Czy montaz jest skomplikowany? My nie mamy parapetow ani nic pod oknami, wiec uchylenie jest dosc wysokie, ale i tak kupimy te kratki, lepiej zapobiegac niz plakac. Nie jestesmy zmotoryzowani, w takim razie lepsze bylby dwa transportery? ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Na pewno jednego chcielibysmy srebrnego/niebieskiego Chociaz zdaje sobie sprawe, ze zakocham sie we wszystkich. Za 3 tygodnie jedziemy znow i wtedy bedziemy mogli juz wybrac, bo bedzie widac, co jest co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Nie depcze krokusów
|
Tu znajdziesz instrukcje montażu, ja mam na oknach takie właśnie ramki:
http://www.kocia-stronka.republika.p...balkonowe.html Siatkę kupiłam na allegro, poleciła ją Kusum i lepiej się sprawdza niż poprzednia żyłkowa z marketu budowlanego. Transportery lepiej dwa. Moje na wycieczki jeżdżą w jednym, bo mniej wtedy płaczą, ale do weta biorę je osobno, bo nie udźwignę obu.
![]() |
#2395 |
Konto usunięte
|
Hej,
chcialabym kupic wiekszy drapak dla kota. Jaki polecacie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Widziałam ostatnio różne siatki w Obi na dziale ogród. Myślę, że coś by się nadało. Do tego elementy do mocowania, napinacze.
Ja dzielnie sadziłam kwiaty na balkonie. Kupiłam bambus - pandy się nim zajadają ![]() O 4 nad ranem obudził nas wrzask kotki w rui. Dzikie koty przychodzą teraz na teren budowy za naszym blokiem. Dobrze, że nie musiałam tego słuchać w domu... ![]()
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jaka kocia przykrość go spotkała ![]() Cytat:
Dokładnie tak samo ![]() Co potrafią Wasze koty? Malla wspominała o przysmakach do nauki i się zastanawiam czego mogę nauczyć swojego ![]()
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
A co dla Ciebie znaczy większy? Do sufitu? Ja polecam Rufi: http://www.drapaki.pl/pl/3-drapaki Drogie, ale warte swojej ceny. Wood też jest fajny: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap..._sufitu/373078 Leoland: http://www.leoland.pl/m,1976,standard-do-cm.html Nie widziałam ich na żywo, ale Malla chyba mówiła, że widziała na wystawie i są ładne.
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też Wood polecam, budka też prze większość czasu nieużywana, ale co kilkanaście tygodni Misia sobie o niej przypomina (teraz znów od 2 tygodni w niej urzęduje) i śpi w niej (ustawiona jest tak, że ma z niej widok za okno). Ja się czaję na ten (chyba go już tu wrzucałam). Misia uwielbia się wspinać, a on jest jak drzewo ![]() Ale to prawda, mam Wood prawie rok i wygląda jak nówka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.