|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
Szczerze mówiąc nie wyobrazam sobie męskie makijaże,szpili itp. noszone przez panów na co dzień. Stringi męskie ok.mogę zaakceptować dlaczego nie? wszystko dla ludzi,ale nie w miejscu publicznym. Pan w spódniczce? pod warunkiem,że jest Szkotem noszącym kilt. A jeżeli mowa już o prawach to i tak pomimo równouprawnienia mężczyznom wolno więcej więc nie uważam jakoby kobiety były uprzywilejowane w tej kwestii. |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wiedźma
|
Hihi... Ja też przeczytałam "leżę obsypana" i natychmiast zwizualizoawłam jakąś ospę.
Prezenty brzmią zdecydowanie lepiej. Szczególnie TAKIE! ![]() Cytat:
Jedyny świeżuch (podobno świeżuch, bo ja go tak nie odbieram) damski, którego pożądam! Tylko nie katar! ![]() Jak ja strasznie psioczyłam, kiedy dopadł mnie w dniu, w którym kupiłam sobie Black Cashmere...
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Connery w kilcie, jak najbardziej
David Bekham w pareo- nie.... |
|
|
|
#2434 |
|
Wiedźma
|
Posunęłabym się znacznie dalej:
Connery w czymkolwiek - tak. Pan Be. - nawet w ramonesce i na najpotężniejszej Hondzie - jest po prostu Be.
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mogę się z Tobą zgodzić w kwesti równouprawnienia Ja obserwuję, że to, czy kobietom wolno więcej, czy mniej zależy wyłącznie od nich oczywiście generalizuję ![]() I przyłączam się: Connery w czymkolwiek - tak ja wcale nie jestem wrażliwa na męskie wdzięki. ale te zapachy na mnie tak działają ..... chyba, albo Szkoci
|
|
|
|
|
#2436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zaczelo sie od mojego wywyniecia orla w japonkach (albo jak moja mama mowi "zlapania zajaca") a konczy sie na mezczyznach w kiltach... Niezle
![]() Przypomnial mi sie przez to cytat z pewnego bloga. Cytat:
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
strumień damskiego myślenia... niby nieodgadniony, ale dla mnie jakoś logiczny.
Black K. Cole muszę wypróbować na sobie- wąchałam na papierku, przypominał wtedy kwiaty w przemrożonej kwiaciarni, a jaki jest na skórze nie wiem. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
takie zmacerowane w jakimś ziołowym trunku kwiaty, ale wszystkie kwiaty świata chata .... za siedmioma góami, za siedmioma lasami, w chacie czarownica maceruje kwiaty, perfumuje się i wszystkich zachwyca... siła kwiatów i dobrego alkoholu chyba czas spać, bo mi odbija
|
||
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Mnie Black Kenneth Cole "gryzie".Cos tam jest w niem takiego ostrego,nie wiem sama co.A poniewaz zgryzliwa bywam sama,preferuje lagodne zapachy.
Ostatnio zakochalam sie we fiolkowych zapachach-przymierzam sie do Marc`a Jacobsa Splash Violet-jeden niuch i uwiodl mnie.Ale musze jeszcze poczekac,bo drogie toto jak piorun(ale i pojemne),poza tym staruszek ma urodziny,i wyjatkowo chce kupic mu perfum-(on prawie nigdy perfum nie uzywa)-powachalam nowy Hyponose dla mezczyzn i wiem-to jest to!Nawet mlody powiedzial,ze choc to nie jego zapach,bo tylko dla doroslych facetow(Mlody uzywa Clinique Happy Man i Givenchy Pi).to zapach jest swietny. Co do noszenia przez mezczyzn ozdobek,makijazu i spodniczek- a co w tym nowego???Od zarania ludzkosci mezczyzni ozdabiali sie tak jak i kobiety,czy dla krotochwili,czy tez rytualnie,-nawet koronki obcasiki i pudry nie sa zadna nowoscia.Im wyzsza kasta(znaczy mniej do roboty),tym bardziej wyfiokowani byli.Mnie tam osobiscie rybka,jak mi w ekspressowym tempie zaczna znikac cienie do powiek i lipglossy to bedzie sie musial staruszek wlaczyc w koszta!Tylko lapy precz od limitowanek MAC-a,bo leb ukrece! Ale kazdy sam musie wiedziec,co go uszczesliwia.Sila i charakter nie wyraza sie przez powierzchownosc-to sie ma,albo nie.Gdyby bylo inaczej,bylabym najwiekszym mieczakiem pod sloncem,a to,ze tupie szpileczka,a nie glanem,nie znaczy,ze jesten slaba kobietka.Pozory myla,powiedzlam jez schodzac ze szczotki ryzowej-juz chyba kiedys wspominalam,ze najniebezpieczniejsze i najbardziej smiertelne zwierzatka w przyrodzie sa bajecznie kolorowe,urokliwei i nie chowaja sie-a po co?kazdy i tak wie,z kom ma do czynienia,i o to chodzi. Tak samo i wypielegnowany i wyfiokowany gogus nie musi byc fujara.To takie "urban Myth´s",ktore wymyslono,aby poprawic samopoczucie innych.Po co sie samemu ograniczac?Mozna lubic albo nie,ale trzeba byc ostroznym z opiniami. Johanno,to my tu dwie Johanny z niemiec jestesmy,skad Ty?Poczekaj,jak im sie u mnie znudzi,to zladujemy u Ciebie!
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Johanny, przyjmijcie nas, dziś u nas drugi już raz pada śnieg, nie wyściubię nosa poza próg. Jest 6 stopni. Ciemno. Wietrznie. Źle. Brr.
|
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiele spraw nie zależy tylko od nas samych. |
|
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Wszystkie ze szczególnym uwzględnieniem Starszej Pani, która w końcu wychyliła nosek z dziurki
Cytat:
Sabbath, szkoda, że nie wiedziałam o Twojej namiętności do Blacka, bo niedawno wymieniłam na targowisku połowę setki+cały balsam do ciała. Absolutnie nie mój zapach |
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kota ...snieg ...loooo matko.... Wsiadaj w samolot i przyjezdzaj..... Babygia mieszkam w Lüdenscheid,to takie miasteczko w gorach(cos jak polskie Beskidy);w NRW.Bardzo piekne miasteczko,ciesze sie ze nie w samym sercu Zaglebia mieszkam |
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak, że istnieją poniżane i maltretowane kobiety nie zależy moim zdaniem(przynajmniej w naszym kręgu kulturowym) od braku równouprawnienia dalej twierdzę, że zależy to od samych kobiet i wiem, że nie jest to takie proste |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie nic spektakularnego. Taka-taka,przychylam sie do Twojej opinii,ze w zachodnim kregu kulturowym maltretowanie i ponizanie kobiet zalezy od nich samych-posune sie nawet dalej-rowniez od braku solidarnosci miedzy kobietami,takiej jaka od wiekow istnieje wsrod mezczyzn,jaka rowniez od wiekow zapewnila im wpywy i wladze. Powinnysmy brac z nich przyklad-w pewnych momentach jest to obojetne,czy sie lubia czy nie,zasadniczo staja za soba murem,i dlatego -przewaznie wygrywaja.Kobiety pogryzaja,wygryzaja i truja(nie wszystkie ale wiekszosc),zamiast dzialac dla siebie-razem i osobno,dzialaja przeciw sobie.Szkoda.Mezczyzni potrafia ten stan swietnie wykorzystac.Po prostu ida tymi drogami,ktore kobiety same im utorowaly-czy to jest madre?
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w każdym innym, mimo tej gorzkiej nauki, tak |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętacie te 1 majowe pochody w strojach gimnastycznych? W szkole podstawowej i średniej trochę trenowałam i szłam w kolumnie sportowej dzielnie wymachując a to szarfami,a to kołami,a to fikając koziołki przed trybuną.Potem mój stosunek do radosnych manifestacji zmienił się i od czasów studenckich aż po lata 80-siąte nie uczestniczyłam w takowych.Potem pochody zakazane,rozpędzane przez milicję i te były najfajniejsze. Na nich tworzyła sie niesamowita więż miedzy uczestnikami.Któregoś roku pochód miał ruszyć z pod kościoła kś.Popiełuszki.Na przeciw stanęli zomowcy.W momencie kiedy zbliżali się aby rozpędzić pałkami zgromadzenie, ludzie w ciszy i spokoju siadali na ulicy.Milicja cofała się.I tak w koło Macieju. Ale były i inne kiedy zdrowo można było oberwać.
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W przypadku braku solidarnosci chodzilo mi o solidaRNOSC W OGOLE-TAKA MOCNA;POPIERAJACA DAZENIA I DZIALANIA;W KTOREJ KAZDA Z NAS BYLABY KOLEM ZEBATYM W TEJ MASZYNIE;JAKA JEST PROSPERITY I WLADZA: bO DZIS TE KOLA CZESTO BYWAJA SZCZERBATE(sorry,caps mi sie wlaczyl,a nie chce mi sie juz przepisywac...)
|
|
#2449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS.Teraz przeczytałam Twój następny post.Tak,w sprawach ogólnych jak polityka,awans w pracy itp. masz rację.Miałam na myśli codzienne potyczki z życiem.
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Pozdrawiam serdecznie moje Drogie
))zimno i szaro-- buro u mnie...nawet się cieszę z tego ,ze ide jutro do mojej okropnej pracy hee,,chyba to już zboczenie
|
|
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Pozdrawiam wszystkich w nowym miesiacu -życzę ciepła .U mnie zaledwie kilka stopni ,ale bardzo słonecznie .
Toogro -za bardzo zyjesz w kieracie pracy ,dlatego trudno Ci znaleść chwile tylko dla siebie . Starsza pani -też dzisiaj wspominałam te przymusowe pochody , trybuny . Pamietam -zazwyczaj symulowałam chorobe ,ale w konsekwencji to było gorsze od zwyczajnej nieobecności w szkole czy pracy . Dzisiaj nawet nie widzę flag na balkonach czy oknach , kiedys było to nie do pomyslenia - historia naprawde toczy sie na naszych oczach i to codziennie . pamiętam -moj dziadek musiał tłumaczyc sie -dlaczego nie udekorował okien 1 maja , odpowiedział ,ze nie ma odpowiedniego uchwytu na umieszczenie flagi , wreczyli mu choragiewki z papieru i plakaty haha ,ale ......na 3 maja - umieszczał powiewająca flage .
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ta slabosc plci zenskiej mezczyzni bez skrupolow wykorzystuja,czego nawet nie biore im za zle,nie sa bowiem madrzejsi,tylko nad pewnymi rzeczymi mniej sie zastanawiaja,szybciej i bez skrupolow dzialaja.ucze sie tej wlasciwisci od dawna,i nawet niezla jestem w te klocki,tylko brakuje solidarnych kobiet,ktore mniej sie trzymaja zasad,a wiecej i elastyczniej dzialaja. Czasem rece opadaja,i czuje sie jak kot w kurniku.
|
|
#2453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak to nauczysz się tego na pamięć i powtarzać będziesz sobie jak mantrę zrywając się wczesnym rankiem,jak szef cię wkurzy,jak obdarzy Cię zaufaniem i doda następny plik pracy do zrobienia na wczoraj.I kto by pomyślał:nawet taka wredna pogoda ma swoje dobre strony. Cytat:
No i jak zareagowałaś-pyta ironicznie znajomy.Wzięłaś pewnie w obronę pokrzywdzonego.Nie,postan owiłam się nie wtrącać. A dobrze ci tak,za cały niewieści ród. Do Babygii:O Boże ,to koty wchodzą do kurnika?Ale wymyśliłaś.
Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-05-01 o 14:41 Powód: Do Babygii |
||
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dlatego czesto siedze sama,bo tzw. byle na szczescie -"przyjacoilki" jak znalazly sobie facetow,to poczuly sie ,jakby pana boga za nozki chwycily,i niezaleznie od przeszlosci,staly sie bardzo obyczyjne i cnotliwe,a poniewaz ja je znam z czasow,jeszcze nim zostaly dziewicami,to szybko mnie wygryzly,poza tym ze swoja szczeroscia jestem bardzo niewygodna. Wiec kury i koguty czesto mnie dziobia,taki koci los. Notabene na karku mam wytatuowana twarz jaguara czarny trible z zielonymi oczami.
|
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Asiu,ten jaguar to na kocu,którym sie opatuliłaś? O przepraszam,u Was przecież ciepło,to my włazimy pod poduchy.A tak przy okazji jeśli już jesteśmy przy pościeli-chyba nie długo Twój Pan i Władca wraca w domowe pielesze? Ale się będzie działo
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pan (wladca,ehem....powiedz mu to,moze Ci uwierzy) byl,wczoraj wyjechal,wraca 17 maja,ja tez mam dlugi weekend. A dzialo sie dzialo,ale raczej mniej tak jak Ty myslisz,tylko komarzyska biedaka tak skonsumowaly,(a on na owady uczulony,francuski piesek-kierowca TIROW!!Chyba mu kupie koronkowa bielizne),ze biedak na calym ciele dotal okropnej czerwonej,swedzacej wysypki(naliczylam cos ok 60 ukaszen),wobec czego ja latalam z tabletkami,cortizonami i iinymi mazidlami. No wiec widzisz,dzialo sie. Poza tym kocica ma ruje i drze jape po nocach,po co mi tyle snu,wyspie sie w pracy(w kurniku,chyba ze znowu beda chcialy dziobac)
|
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostaly wspomnienia,jak pochod szedl jak procesja do glownego oltarza(glownej trybuny),a my nastolaty w pierwszy przecznice siooo do jakieks knajpy. Na nastepny dzien w szkole klamalismy,ze pogubilismy sie z klasa w tlumie,taki tlok byl
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach,widza,tym bardziej dziobia.No jak to moze byc,ze kobita po 40 chodzi wytatuowana,modnie ubrana i wogole....
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

Wsiadaj w samolot i przyjezdzaj.....