|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
ja wczoraj przebiegłam 11 km
![]() bylo super ![]()
#2432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Nie przebiegła, 10 ale zobaczcie jakie miałam widoki
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
Cześć dzieczyny... podczytuję Was od marca, odkąd zaczęłam biegać z planem kilkunastotygodniowym na 5 km. Wtedy wydawało mi się, że tej piątki nigdy nie przebiegnę, a tu mi ostatnio już dyszka pękła (musiałam się pochwalić
![]() Szykuje mi się wymiana butów,bo moje biegowe nike na krótkie odcinki są super, ale na dłuższe trasy już nie dają rady (pęcherze, otarcia!). Możecie mi polecić jakieś nie modowe marki butów dla biegaczek? W czym Wy biegacie?? Dzieki ![]()
#2435 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny moge do Was dołączyc?
Biegac zaczełam jakoś z 2-3 miesiące temu, biegałam 5 razy w tyg począwszy od 30 minut aż doszłam do 9 km w około godzinke. Później niestety przestałam zmuszona gdyż miałam małe problemy zdrowotne i lekarz mi zabronił. Teraz wracam do biegania a raczej wróciłam już wczoraj, zaczęłam znowu od 30 minut(pewnie ok 4,5 km aktualnie nie moge sprawdzac bo telefon w naprawie;/ ) Tym razem mam w planach 3 razy w tyg, ponieważ wykonuje 5 razy w tygodniu inne cwiczenia przez godzine w domu.
#2436 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, witajcie, im nas wiecej tym lepiej!
![]() Niestety co do polecania butow nie jestem dobrym adresem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Prince Polo witaj
![]() ![]() Super, aż przyjemmniej się biegnie w takim miejscu. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam narazie buty z kalenji kupilam takie ponieważ nie wiedzialam czy bede chciała biegać ,zaczelam z kolezanka a jej sie znudziło juz po 3 tyg i musialam biegac sama. Teraz mi to nie przeszkadza ![]() Nie mam porównania do innych lepszych ale w porownaniu do zwyklych biega sie super Ooo Mandi cześć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Hej,
To ja tez się ujawnię. Cytat:
Nie wyorażałam sobie,ze kiedyć 5km zalicze jednym ciągiem. Cytat:
Tzn juz niby znalazłam ale musze sie wybrac do sklepu, do innego miasta po nie a czasu brak. No i w niedziele moj pierwszy bieg na 5km tylko ale zobacze jak to jest wogóle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Ty chyba wiesz o mnie wszystko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest niesamowicie, cudownie, wspaniale, niezależnie z jakim wynikiem kończysz bieg. Przynajmniej jak dla mnie. Bardzo lubię imprezy biegowe ![]() Powodzenia na biegu i koniecznie pochwal się wynikiem ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
kalija najlepsze buty to Asics i Brooks, te pierwsze możesz już porządne modele za ceny do 200 zł kupić, ale to zależy gdzie i ile biegasz. Dobrze żebyś wiedziała czy potrzebujesz buta neutral czy ze wspomaganiem, najlepiej to sprawdzić po sposobie w jaki ścierają się podeszwy. W niektórych sklepach robią testy na bieżni, ale wg mnie to o kant dupy takie sprawdzanie, bo wiadomo że jak ktoś będzie mi kazał przez chwilkę biec na bieżni bo chce to nagrać i sprawdzić, to odruchowo człowiek biegnie najładniej, chyba że masz kogoś kto na treningu pobiegnie za tobą i sam zaobserwuje, po dłuższym biegu. Mi na wszelakich testach wychodzi że mam neutral, a jak widzę fotki z zawodów to w neutralach miałam źle nogi ustawione, i co rusz kontuzje.
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
a tak btw, madzia, boso w tym roku juz probowalas?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
królikoholiczka
|
witam
![]() ![]()
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o bieganiu w butach z Gore Texem latem?
Ja mieszkam w uk i tutaj często pada ale tez bywaja upały.Chciałam kupić na sezon jesien-zima Asics cumulus gtx ale czy na upały 25stopni beda dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak, tak, pochwal się. Ja miałam żałosny czas 30,51 min na 5 km... koniecznie muszę popracować nad szybkością ![]() Ostatnio czytałam, że żeby biegać szybciej trzeba... biegać szybciej (!), a dokładanie kolejnych km wcale nie wpływa na poprawę wyników czasowych. Niby logiczne, ale zawsze mi się wydawało, że jak będę mogła biegać dłużej (np. 10 km) to krótsze odcinki (np. 5km) będę biegła szyciej. No u mnie tak nie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zwrócę szczególną uwagę na te dwie marki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Od 2mc nie biegalam boso, bo ja po prostu biegam wieczorem, i na mojej trasie pełno ślimaków, żab, padalców, robactwa, po prostu nie chcę w coś wdepnąć.
Ja sprzedając buty odradzam te z goretexem na upały, one małooddychające. Ja osobiście lubię czuć wiaterek na stopie w czasie biegu. Ale na jesień-zima-wczesna wiosna dobre wyjście. Tylko przy tych butach to też nie jest tak że biegając po kałużach będziesz miała stopy suche.
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I fakt mnóstwo biegów ma w nazwie run ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie tak
![]() Cytat:
![]() A runy to takie znaki pisma alfabetycznego ludow nordyckich uzywane takze w obrzedach magicznych, podarowane ludziom przez Odyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- mam pytanie po jakich nawierzchniach biegasz boso, las łąka??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale rywalizacje juz mam w naturze Tez bardzo polubilam cala to impreze, dlatego z TZ szukamy nastepny polmaraton, naprawde fajan zabawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Głównie po lesie, czasem po polnych dróżkach, po łące też się zdarzyło. Ale po scieżce rowerowej też dałam radę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż oczywiście cieszę się jeśli uda mi się kogoś wyprzedzic, a jeśli nie to ciesze się Z biegu i też jest fajnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zastanawiam sie tylko czy jak biegam poki co glownie by wyszczuplic cialo i ujedrnic a biegam wieczorami to jak z jedzeniem po? Roznie pisza na necie ja akurat po bieganiu nie jem juz nic bo raz ze mi sie nie chce a dwa ze juz wieczor. A jesli zdarzalo sie wczesniej to owszem jadlam ale wlasnie co do tych biegow wieczornych? Zazdroszcze wam takich imprez biegowych u nas jest tylko maraton . A o takich na 5 km czy 10 w okolicach nie slyszalam. Tez bym chciala kiedys sprobowac ale nie dla rywalizacji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- A rozne cwiczenia z Mel B i inne tak sobie ukladam zeby wychodzila ok godzinka. Glownie nogi i tylek do tego czasem rower godzina, procz cwiczen teraz akurat nie moge bo jestem po kontuzji jesli mozna to tak nazwac i wczoraj pojezdzilam rowerem i ledwo z niego zeszlam wiec juz nie dalam rady pobiegac. Chciala bym na silke chodzic aleakurat u nas jest taka lipna chosza sami faceci malo sprzetow. Niby maja otwierac taka super ale nie wiem kiedy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2014-06-26 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś jest w Twojej okolicy, a jak nie to trenuj do maratonu ![]() U góry na niebieskim pasku jest zakładka kalendarz i tam są wpisane różne imprezy. MOże coś znajdziesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Prince polo nie musisz jeść po biegu porządnej kolacji, ja też biegam głównie wieczorem, po biegu kefir z miksowanym bananem lub teraz jagody i truskawki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.