Rolki:) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 11:07   #2461
willy_nilly
Zadomowienie

Dot.: Rolki:)

Cytat:
Napisane przez ladykisss Pokaż wiadomość
willy_nilly to jak dostaniesz swojego tempishowe rolki to podziel się swoją opinią co do nich
Jasne. Tylko obawiam się, że sobie jeszcze kilka dni poczekam ze względu na długi weekend.
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 18:43   #2462
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Rolki podobno są lepsze od biegania, roweru, spacerów itp. Myślę, że gdyby połączyć rolki ze zdrowym odżywianiem to efekty będą genialne
Ja właśnie też, moze nie tyle dietę, ale ograniczenia sobie wdrożyłam - czyli zamiast połowy opakowania ptasiego mleczka, dwie kostki. Tak klasycznie, zmniejszyć ilość węgli, nie żreć śmieci itd.

Dziś rano mój TŻ mi plecy szorował, tak patrzy, ogląda i powiedział: No powiem Ci że juz trochę kształtów nabrałaś.

Oczywiście skrzydeł dostałam i dziś to sobie tak w doopę dałam, że już mnie wszystko boli. Ciekawe co będzie jutro.

Willy Nilly specjalnie dla Ciebie się przed chwilą zmierzyłam. Tylko zaznaczam, że ja mam 6 kg nadwagi, więc mam co zrzucać. Chudzielce raczej nie mają co liczyc na takie wyniki. W stosunku do pierwotnych wymiarów: talia -6cm, biodra -8cm, uda po -6cm . Tylko mi w biuście +2 cm przybyło, nie wiem ki czort, chyba że mięśnie na plecach zaczęły mi rosnąć? Że motylki?

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2012-06-07 o 18:48
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 19:33   #2463
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niut80 Pokaż wiadomość
Dziś rano mój TŻ mi plecy szorował, tak patrzy, ogląda i powiedział: No powiem Ci że juz trochę kształtów nabrałaś.
Nikt tak nie potrafi zmotywować, jak facet...
Cytat:
Oczywiście skrzydeł dostałam i dziś to sobie tak w doopę dałam, że już mnie wszystko boli. Ciekawe co będzie jutro.
A ja jestem na etapie namawiania wszystkich wokół na zakup rolek - namówiłam już trzy osoby. Także jak dobrze pójdzie i się nie rozmyślą, to będę miała z kim jeździć. Jak nie z jedną osobą, to z drugą i się będzie kręcić. Ewentualnie moje młode siostry cioteczne wyciągnę (13 i 9 lat ), na pewno się ucieszą.
Cytat:
Willy Nilly specjalnie dla Ciebie się przed chwilą zmierzyłam. Tylko zaznaczam, że ja mam 6 kg nadwagi, więc mam co zrzucać. Chudzielce raczej nie mają co liczyc na takie wyniki. W stosunku do pierwotnych wymiarów: talia -6cm, biodra -8cm, uda po -6cm . Tylko mi w biuście +2 cm przybyło, nie wiem ki czort, chyba że mięśnie na plecach zaczęły mi rosnąć? Że motylki?
Dziękuję, zmotywowałaś mnie. Jako iż odstawiłam hormony pół roku temu, a bez nich tyję na potęgę, to też mam co zrzucać... Od zimy jakieś +7kg... Ten biust to faktycznie dziwna sprawa, ale może mierzyłaś się w odrobinę innym miejscu, hm? W każdym razie, jak biustu nie ubywa, to jest ok. (Chociaż ja się muszę pozbyć obtłuszczonych pleców. Brzuch mam w miarę płaski, a tu... )

A długo już na tych rolkach śmigasz? Często?

Edytowane przez willy_nilly
Czas edycji: 2012-06-07 o 19:34
Stary 2012-06-07, 19:46   #2464
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny.

Co do rolek to ja właśnie moje już zajeździłam. Ale jeździłam codziennie po 2h, rolki za nowe nie były więc koła są już do wymiany. Stąd moje pytanie: jakie kółka są lepsze, co znaczy twardość i ogólnie co polecacie? I czy w każdych rolkach można zmienić kółka w sensie bezproblemowo je wymienić/założyć nowe?
Stary 2012-06-07, 19:54   #2465
adziorek1990
Idiotka

Ja też mam co zrzucać Oj mam tego... przydałoby się zrzucić z 15 kg... Moim największym utrapieniem jest brzuch... Mam nadzieję,że jak wdrożę zdrowe odżywianie i ograniczę do minimum słodycze to trochę tłuszczyku spalę na zawsze!

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Co do rolek to ja właśnie moje już zajeździłam. Ale jeździłam codziennie po 2h, rolki za nowe nie były więc koła są już do wymiany. Stąd moje pytanie: jakie kółka są lepsze, co znaczy twardość i ogólnie co polecacie? I czy w każdych rolkach można zmienić kółka w sensie bezproblemowo je wymienić/założyć nowe?
Rozmiar kółek musisz dopasować do płozy (na której powinnaś mieć informacje jakie kółka max. możesz mieć ) a twardość no cóż twardsze kółka o ile się orientuję starczają na dłużej, ale to też oczywiście zależy od wagi osoby jeżdżącej.
Najlepiej by było gdyby zico się wypowiedział bo on jest specem

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 20:06   #2466
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ale moje rolki są już dosyć stare.. Nie wiem czy cokolwiek z nich odczytam.
Stary 2012-06-07, 20:21   #2467
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
I czy w każdych rolkach można zmienić kółka w sensie bezproblemowo je wymienić/założyć nowe?
Raczej tak.

Miałam przerwę w jeżdżeniu przez ten ciągły deszcz. Dziś jednak powróciłam na tor ze zdwojonym zapałem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-07, 20:26   #2468
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Ale moje rolki są już dosyć stare.. Nie wiem czy cokolwiek z nich odczytam.
A jakie masz rolki ? Firma, model ?

Stary 2012-06-07, 21:10   #2469
szakal165
Zakorzenienie

szkoda, że tak zimno i nie mogłam za bardzo pojeździć- w domu mi zimno, a co dopiero na podwórku
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 22:47   #2470
cholernarejestracja
Copyraptor

Kusicie tymi Tempish, bo też szkoda mi wydawać więcej pieniędzy na słomiany zapał... czy jest tu może ktoś, kto ma te rolki i narzeka? Chciałabym się dowiedzieć co jest z nimi nie tak
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 22:54   #2471
patiuszka
Zadomowienie

A ja wczoraj tak ładnie zaczęłam moją przygodę z rolkami, a dzisiaj się oduczyłam zupełnie. Nie wiem jak to możliwe, ale zupełnie nie mogłam nad nimi zapanować, nogi mi się trzęsły jak galareta, ledwie równowagę utrzymywałam, pokuśtykałam z 50 metrów i ledwo co zdołałam wrócić... masakra... nie wiem, co jest ??? Czy to mięśnie mi się przemęczyły wczoraj czy jak ? Może macie jakieś porady dla poczatkującej

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Kusicie tymi Tempish, bo też szkoda mi wydawać więcej pieniędzy na słomiany zapał... czy jest tu może ktoś, kto ma te rolki i narzeka? Chciałabym się dowiedzieć co jest z nimi nie tak
Mój kolega z pracy, trener sportowy, polecał mi kupno Tempisha, więc chyba nie są złe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 10:31   #2472
niut80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez willy_nilly Pokaż wiadomość
A długo już na tych rolkach śmigasz? Często?
Rolki przyjechały 19 kwietnia tego roku. Jeżdżę średnio 2-3 razy w tygodniu, przynajmniej po 2 h. Choć jak mam @ to się nie czuję, daruję sobie, żeby gdzieś nie fiknąć i pasztetu sobie i TŻ nie robić.
Stary 2012-06-09, 19:24   #2473
patiuszka
Zadomowienie

Wczoraj 35 minut, a dzisiaj 45 zaliczone
Stary 2012-06-09, 19:43   #2474
szakal165
Zakorzenienie

ja dzisiaj też jeździłam ale na początek miałam problem bo chyba za luźno zapięłam rolkę i chwiała mi się, autentycznie bałam się jechać. A jak zaczęłam, to po przerwie 2 tygodniowej znów ciężko było mi sobie przypomnieć (w zeszły weekend było zimno i nie ruszałam się nawet). Za to spotkałam wielu wrotkarzy , jeden nawet powiedział mi jakie błędy popełniam.
Stary 2012-06-09, 19:51   #2475
emememsik

A jakie popełniasz?
Stary 2012-06-09, 20:12   #2476
szakal165
Zakorzenienie

Ponoć za wysoko podnoszę nogi podczas jazdy i gdy się odpycham to szybko się przez to męczą nogi i wytraca prędkość. poza tym zbyt "krótkie" odepchnięcia, powinno się podobno szerokie zataczać
Stary 2012-06-09, 20:37   #2477
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Po kilku latach nieoglądania własnych rolek chciałam zacząć na nowo I tu mam mały problem
Powiedzcie mi, co może być przyczyną, że po pół godziny jazdy stopy mnie bolały tak okrutnie, że jakbym miała jeszcze chociaż 5 metrów przejechać to bym chyba usiadła i zawyła? Najzwyczajniej w świecie się odzwyczaiłam, robię coś źle, czy co? Rolki stare jak świat, odwiecznie mi minimalnie za duże (o 1 rozmiar) i NIGDY nie było z tym problemów, a potrafiłam za czasów szkolnych dosłownie 5-6 godzin z rolkami na nogach śmigać...
Ja mam nadzieję, że po prostu się odzwyczaiłam, ale cholera wie.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 23:03   #2478
Nunum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A jakie popełniasz?
a gdzie w Krakowie jezdzisz? jest jakies fajne miejsce oprocz Błon? ( troche daleko mam):P
Nunum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 23:06   #2479
emememsik

Ja jeżdżę tylko na Błoniach.
Stary 2012-06-10, 11:00   #2480
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Ja miałam ponad dwa tygodnie przerwy - musiałam dokończyć magisterkę. Boję się, że jak teraz wsiądę na rolki, to będę się znów czuła niepewnie... Jeśli pogoda dopisze, spróbuję pojeździć w przyszłym tygodniu.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 15:14   #2481
niut80
Zadomowienie

Świniaczek, odzwyczaiłaś sie po prostu. Parę tygodni, odcierpisz swoje, przypomnisz sobie ile w stopie jest mięśni, kostek i ścięgien, to znowu będziesz śmigac jak za małolata.
Stary 2012-06-10, 15:29   #2482
willy_nilly
Zadomowienie

Cytat:
Świniaczek, odzwyczaiłaś sie po prostu. Parę tygodni, odcierpisz swoje, przypomnisz sobie ile w stopie jest mięśni, kostek i ścięgien, to znowu będziesz śmigac jak za małolata.
Tak a propos, to brat mnie wykpił, że kupuję rolki, bo stwierdził, że jestem za stara... i powiedział, że jak mnie zobaczy na ulicy, to chyba pęknie ze śmiechu. Także ja już sobie wyobrażam, co ludzie będą we wsi gadać... Nienawidzę tej małomiasteczkowej mentalności.
Stary 2012-06-10, 16:14   #2483
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Tak a propos, to brat mnie wykpił, że kupuję rolki, bo stwierdził, że jestem za stara... i powiedział, że jak mnie zobaczy na ulicy, to chyba pęknie ze śmiechu. Także ja już sobie wyobrażam, co ludzie będą we wsi gadać... Nienawidzę tej małomiasteczkowej mentalności.
To powiedz bratu, że on ze swoimi poglądami jest bardzo zacofany albo jest jeszcze dzieckiem, bo w Gdańsku to i emeryci śmigają i nikogo to nie dziwi. A jakby jeszcze widział kawałek świata poza swoim miasteczkiem, tylko gdzieś za granicą na przykład, to już w ogóle wiek nie ma znaczenia, sport jest dla wszystkich
Stary 2012-06-10, 22:00   #2484
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
U mnie w miasteczku też ludzie na mnie patrzą jakby UFO zobaczyli, ale niech patrzą! Potem będą patrzeć na moją piękną figurę I będą brać ze mnie przykład
A tak w ogóle to u mnie jest jedna Pani która śmiga na rolkach a jest no kurcze po 50-tce spokojnie Nie ma co się ludźmi przejmować Zawsze gadali i gadać będą

Stary 2012-06-10, 22:43   #2485
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

Mam nadzieję
Po pół godziny wczorajszej jazdy czuję mini zakwasy Wstyd po prostu Niby takie bardzo delikatne, prawie wcale w sumie, tylko takie bardziej po prostu "czuję, że mam mięśnie", ale wstyd i tak

Rolki stare jak świat, więc szukam teraz łożysk nowych i kółek. Kółka niby jakoś wyglądają o dziwo, ale łożyska to już są totalnie kaput I ochraniacze by się przydały, bo pierwsze 10 minut polegało na jechaniu do przodu i machaniu rękami, żeby się nie zabić , ale mam gdzieś stare na nadgarstki i chwilowo do nich się ograniczę, bo funduszy brak

Standardowo w moich rolkach są kółka 72 mm, czy jak widzę, że jest tam jeszcze luzu tak po 5 mm z każdej strony to mogę władować 76 albo 78? 76 wejdą prawie na 100%, jeszcze będę je jutro rozkręcać, żeby łożyska obejrzeć i stwierdzę, ile tam jest miejsca, ale jeśli się zmieszczą, to spokojnie mogę większe? Najchętniej to bym i jakieś 80 tam wsadziła, ale to już zbyt duże ryzyko, że się nie zmieszczą

Złośliwie dostałam okres, więc najprędzej we wtorek znowu założę rolki, ale już je uwielbiam na nowo, pomimo że mnie bolały stopy

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:16   #2486
saakdasadadsad
BAN stały

Hej
Jestem na razie na etapie kupowania rolek, tzn. mam wybrany model, były nawet przymierzane teraz tylko czekam na fundusze
Na rolkach jeździłam ostatnio może jako 11-latka . Chciałabym się poradzić, czy rolki o parametrach: 84A, 84mm, łożyska SG7 (mniej więcej odpowiedniki ABEC7) nie będą dla początkującej zbyt dużym wyzwaniem. Z tego, co czytałam te rolki są przeznaczone raczej dla zaawansowanych. Boję się, że po prostu nie będę umiała na nich jeździć a są dobrej jakości i nie chcę ich szybko wymieniać dlatego nie zdecydowałam się na "gorsze"
saakdasadadsad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:28   #2487
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez akilegne Pokaż wiadomość
Hej
Jestem na razie na etapie kupowania rolek, tzn. mam wybrany model, były nawet przymierzane teraz tylko czekam na fundusze
Na rolkach jeździłam ostatnio może jako 11-latka . Chciałabym się poradzić, czy rolki o parametrach: 84A, 84mm, łożyska SG7 (mniej więcej odpowiedniki ABEC7) nie będą dla początkującej zbyt dużym wyzwaniem. Z tego, co czytałam te rolki są przeznaczone raczej dla zaawansowanych. Boję się, że po prostu nie będę umiała na nich jeździć a są dobrej jakości i nie chcę ich szybko wymieniać dlatego nie zdecydowałam się na "gorsze"
Hej Ja mam rolki o parametrach tych co podałaś... i też można mnie nazwać początkującą, bo zanim założyłam te rolki na nogi miałam 11 letnią przerwę Moim zdaniem te rolki są idealne dla takich osób jak my

Stary 2012-06-11, 14:06   #2488
saakdasadadsad
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Hej Ja mam rolki o parametrach tych co podałaś... i też można mnie nazwać początkującą, bo zanim założyłam te rolki na nogi miałam 11 letnią przerwę Moim zdaniem te rolki są idealne dla takich osób jak my
Dzięki za odpowiedź Mam nadzieję, że jest tak, jak piszesz i ewentualne ochraniacze nie przydadzą mi się
A tak na marginesie może mamy na myśli te same rolki rollerblade spark 84?
saakdasadadsad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:16   #2489
emememsik

Cytat:
Dzięki za odpowiedź Mam nadzieję, że jest tak, jak piszesz i ewentualne ochraniacze nie przydadzą mi się
Ja je mam i są świetne. tu pokazywałam - klik
Stary 2012-06-11, 15:50   #2490
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Mam dokładnie te rolki Są genialne Ja ochraniaczy nie używam

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości