![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Chyba robimy roczek w pl, fajnie! O ile beda juz samoloty latac Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Super! Oby juz wszystko wrocilo do normy
![]() Kurde, jaki sie Mały zrobił zazdrosny o mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
na przekór do celu
|
A u nas to tak jakoś samo wyszło... Mały śpi w łóżeczku i dobrze mu tam. TŻ czasami śpi w innym pokoju, ale dlatego, że mnie budzi jak chrapie czy się mocno wierci i go wyganiam
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
To u nas ja bym chyba dostała nakaz opuszczenia sypialni, bo dzieckiem w nocy zajmuje się mąż
![]() U nas Mała jest w dostawce i jest gitara. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz w tyg kazde z naa idzie do drugiego pokoju na nocke a tak to spimy normalnie. Mlody usypia w llzeczku, ale czesto okolo 4-5 domaga sie przyjsc do nas wiiiec wtedy juz spi z nami do rana bo wwole tak niz konczyc noc o 5rano Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Wtajemniczenie
|
U nas raz, że młodego nie da się do łóżeczka odłożyć a dwa jakbym miała wstawać 15 razy go karmić to dziękuję. Wolę spać z małym
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Wcześniej tak było, cała rodzina w jednym łóżku spała. Sprzyja budowaniu więzi, poczuciu bezpieczeństwa... Ale jest druga strona medalu: śmiertelność niemowląt była większa. Czy między innymi z powodu sids? Nikt tego wtedy nie badał, więc można tylko gdybać. Dla mnie spanie z dzieckiem jest takim powrotem do korzeni, tylko ten cień niepewności zostaje. Może niepotrzebnie ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie zadna "metoda" nie jest gorsza, spanie razem to wlasnie ta bliskosc itd, ale jesli mame meczy ten chocby cien watpliwosci, to super jesli nie spi z dzieckiem. Jak piszecie, ze dziecko zasypia calkiem samo albo ze w nocy wstaje do niego tata, to obiektywnie tylko pozazdroscic! ale ja juz wiem, ze brakowaloby mi tulenia dziecka do snu i tesknilabym za nim w nocy. Ktos inny by zwariowal bedac ciagle przy dziecku albo uznal, ze koniec koncow to zle dla niego, ze zawsze ma matke na zawolanie. Kazdy uklad dobry, byleby pasowal i matce i dzieciatku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
na przekór do celu
|
U mojego samodzielne zasypianie poszło w las odkąd umie wstawać... Wcześniej kładło się go na boczku, on smyrał szumisia i zasypiał. Teraz raz dwa jest na raczkach i wspina się po szczebelkach
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj sie właśnie nauczyl przemieszczac. Nie raczkuje, wiec to jest pewnie to slynne pelzanie. To jest dla mnie taka nowość, ze chyba sama mam skok rozwojowy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Moj raaczkuje coraz sprawnieej
Ile razy dziennie wyciagacie malym z buzi cos co nie powinno tam byc? Moj ciagle wklada do buzi paproszki podlogi. Juz odkurzam codziennie a to nic nie daje zawsze cos znajdzie, a dzis mial maly klebek wlosow ![]() ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2478 |
na przekór do celu
|
Wniosek? Nie odkurzaj codziennie
![]() Nie liczyłam ile razy mu coś wyciągałam, ale u mojego to najczęściej papier. Tego to już zjadł jakąś kartkę, tylko nie wiem jakiego formatu ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- A co do sprawności, mój nauczył się siadać bezpiecznie po tym jak wstanie. Akurat jak kupiłam ochraniacz do łóżeczka, już się nie przydaje...
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Man nadal nie siedzi
Jak go posadze to sie gibie przewaznie ww przod i caluje stopy wlasne ![]() Non stop teraz piszczy, tzn z zadowoleniem ale jak nie spi to nie usiedzi cicho w miejscu tylko poszczy gaworzy skrzeczy i gada bababbabababbaba No i cudak od wczoraj taka poozycje przzyjmuje Niestety widze ze znowu jedno oko mu ucieka i czasem zezuje a juz bylo ok przez ostatnie tygodnie, teraz nie ma opcji do lekarA isc Od paru dni ciagnie sie za ucho i wyczytalam ze czesto przyzabkowaniu tak maja dzieci, a dzis patrze i cos z uszka w nocy wyplynelo i zaschnelo, sladowa ilosc ale jednak. Niby przy zaapaaleniu ucha jest goraczka a on jest ok, zachowuje sie ok, nawet wczoraj juz mleka wypil normalnie 780ml i nie wiem co robic, jak znowu cos zauwaze to dzwonie na 111 chociaz zapewne bede dlugo czekac przez wirusa Ahh i to nie sa wlosy co on mieli, znalazl miejsce przy progu gdzie wykladzina dywanowa sie odkleila i wyciakal klaczki dywanowe ![]() ![]() ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dalej nie raczkuje. Przyjmie siad bokiem z jedną rączka na ziemi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedzialam ze jest nazwa dla takiego siadu ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
na przekór do celu
|
Travis, to do wstawania wam nie daleko
![]() A z uchem brzmi poważnie, w zasadzie to nic niespotykanego u takich maluchów, pewnie dla lekarza nie będzie to nic nadzwyczajnego, ale jak sytuacja się powtórzy to warto spróbować się skonsultować. Mój od kilku dni piszczy przeraźliwie... Mąż mówi, że robi mu tym dziurę w mózgu. Na pewno na zewnątrz to słychać. Liczę na to, że po prostu mu przejdzie... Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Wtajemniczenie
|
To u nas piski były jakoś w styczniu
![]() ![]() ![]() Poza tym idzie drugi ząbek i jest dużo płaczków ![]() U nas na imię reaguje już od jakiegoś czasu ![]() ![]() Do tego raczki w najlepsze. Kiedyś jeszcze naprzemian pełzał ale teraz już z tego zrezygnował. I siedzi bardzo stabilnie więc narazie się nie martwię, że głowę obije. Ale do czasu bo juz się podnosi przy meblach. Ale te nasze maluszki już potrafią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() "Brrrrr" też robi, ale to nam w ogóle nie przeszkadza, wtedy pytamy: "Dokąd jedziesz?" ![]() ![]() Wczoraj zakrwawił mi koszulkę... Jak się okazało wyszedł ząbek (górna jedynka). Było go widać już dawno temu, tak w 1/4 już wyszedł, ale ciągle był w takim bąblu z dziąsła. Wczoraj mały musiał przygryźć ten bąbel dolnymi ząbkami i stąd krew. On tego nie poczuł, nie zareagował, ale robiło wrażenie jak sączyła mu się z buzi różowa ślina ![]() Dziś się śmiałam, że mój już nie tylko umie zamykać książeczki (trudno mu je czytać, bo zawsze je zamyka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- A no i po tym jak opanował "brawo" uczymy go "pa pa", ale wygląda to tak, że robimy do niego "pa pa" on patrzy na nas z miną: "Ale o co wam chodzi... Nie umiecie, tak się bije brawo" i bije "brawo" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Piski u nas też są ale takie inne niż poprzednio i mega głośno to robi. Dziś jak wyszłam na podwórko to go słyszałam i u sąsiadów napewno to słychać mam nadzieję że nie pomyślą że jakaś krzywda mu się dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mas tez piski juz od kilku miesiecy. Czasem tak ostre, ze mam wrazenie, ze sie chce chlopak dorobic seksownej chrypki jeszcze przed mutacją ![]() Te maluchy, ktore juz raczkuja daja sie jeszcze usadzic w jakims lezaczku/bujaczku, czy juz sie buntuja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Ja swojego uczę brawo ale słabo idzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Moja Julka też nie ogarnia brawo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
![]()
My jeszcze nie probowalismy robic brawo, ciagle zapominam
![]() ![]() Z innej beczki, tak z perspektywy czasu co sie Wam najbardziej i najmniej przydalo z wyprawki? Ja mialam taki bardzo podstawowy komplet, zadnych koszy mojzesza i innych wynalazkow, z mysla, ze w razie potrzeby dokupie cos, no ale w sumie nie musialam. Najbardziej jestem zauroczona podgrzewaczem, chociaz to byl pomysl meza i mowilam, ze jest zbedny, a teraz jestem bardzo zadowolona. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.