|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 9.
Cytat:
Cytat:
Gdyby lekarze nie odrzucali lekką ręką alternatywnych metod chociażby jako wspomagających nie traciliby autorytetu w sytuacjach krytycznych. Po 1 problemem jest niedostateczna odpowiedź ze strony leczenia. Dlatego ludzie szukają jakiejkolwiek metody; bo medycyna zawodzi. Nie brak teorii spiskowych że koncerniki wolą leczyć przewlekle niż skutecznie wyleczyć i nie jest tajemnicą że koszty leczenia niskie nie są i jest to sprawnie funkcjonujący biznes. Po 2 wyśmiewanie. Dla producenta kremu najlepiej żebyś poszedł i kupił gotowy krem z pokrzywy, bo jak sobie sam zrobisz krem z pokrzywy (na bazie kremu i ziół np. żadna wielka manufaktura) to kręcenie noskiem. Także totalnie ludziom się nie dziwię że mają ograniczone zaufanie także do medycyny i nie odrzucają metod funkcjonujących od stuleci czy lat. A że żerują na tym rozmaici oszuści. W sektorze medycznym również ich nie brak; pic na wodę nie suplementy, niedokładnie przebadane leki (słynny Talidomid), celowe pomyłki i fałszowanie wyników to już w ogóle. Właśnie dlatego nagrodę Nobla przyznaje się głównie osobom które są już w zaawansowanym wieku; w praktyce po niezależnym potwierdzeniu/sprawdzeniu danych wyników. Znane były w przeszłości przykłady przyznawania nagrody za sfałszowane badania. Więc sorry. Także etyka naukowców nie bywa co do zasady jednolicie kryształowa. Nie mówiąc już o tym że medycyna w historii ma zapisane wiele cierpienia bo w koncu dzięki pacjentom progres i zdobywanie wiedzy następowały. |
||
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście nie można na kwarantannie czy izolacji dać komuś śmieci do wyrzucenia. W każdym razie jak ja byłam na kwarantannie to nie mogłam. W połowie kwarantanny dostaliśmy worki w nocy z napisem kwarantanna (inna firma niż nam wywozi normnalnie) i dwa dni później odbierała. Trzeba było wrzucić wszystkie śmieci tam nieposegregowane. Traktowane jak śmieci skażone
nie czytałam aby coś się zmieniło więc zakładam, że dalej tak jest.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2464 |
|
Konto usunięte
|
My normalnie wyrzucaliśmy, żadnych zmian. Mieszkam w domu, ale w sumie co za różnica, jakby chcieli to mogliby nakazać jakiś inny sposób pakowania i odbioru. Normalnie wszystkie śmieci wyrzucaliśmy posegregowane jak zawsze w tych samych workach co zawsze.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Jeździ któraś z Was pociągiem? Jak wygląda sytuacja? Dużo mniej ludzi jeździ? Interesują mnie głównie okolice trójmiasta, ale nie tylko.
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2468 |
|
Konto usunięte
|
Ja co prawda byłam na kwarantannie po powrocie z zagranicy, z minimalnym ryzykiem, że się faktycznie mogłam zarazić, ale śmieci i klucz do śmietnika normalnie dawałam rodzicom, oni brali ten worek i wyrzucali do wspólnego kubła i nie wiem, co dalej, ale zdrowi są. Segregowane tylko sobie czekały. Jak przyjeżdża śmieciarka to chyba nie muszą ludzie ręcznie tych śmieci wygrzebywać, zresztą gdyby mieli ich dotykać, to i tak jest na tyle obrzydliwe samo w sobie, że bez rękawiczek nie da rady.
Takie tworzenie paranoi tam, gdzie nie trzeba z tymi śmieciami. |
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88289652]Ja co prawda byłam na kwarantannie po powrocie z zagranicy, z minimalnym ryzykiem, że się faktycznie mogłam zarazić, ale śmieci i klucz do śmietnika normalnie dawałam rodzicom, oni brali ten worek i wyrzucali do wspólnego kubła i nie wiem, co dalej, ale zdrowi są. Segregowane tylko sobie czekały. Jak przyjeżdża śmieciarka to chyba nie muszą ludzie ręcznie tych śmieci wygrzebywać, zresztą gdyby mieli ich dotykać, to i tak jest na tyle obrzydliwe samo w sobie, że bez rękawiczek nie da rady.
Takie tworzenie paranoi tam, gdzie nie trzeba z tymi śmieciami.[/QUOTE]No jest, ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie ciekawi czy duzo ludzi testuje się na przeciwciała i ile te testy kosztują teraz? i czy -w razie mocnej rekomendacji szczepienia możnaby sie najpierw przetestowac na przeciwciala- żeby jej uniknąć w razie ich posiadania - czy to nie byloby tańsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Tez myślałam teoretycznie co byśmy robili w razie kwarantanny, balkon mamy, ale i tak trochę fuj je tam trzymać 10 dni |
||
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojciec jak mi przychodził po śmieci to normalnie w rękawiczkach i wyrzucał je do kosza, później szedł dalej na miasto |
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;88289304]W dd TVN mówią właśnie o instrukcji wynoszenia śmieci od osób chorych bądź na kwarantannie 🤭
Napełnij worek do 3/4 jego wysokości Zawiąż worek Spryskaj preparatem wirusobojczym Odstaw do innego pomieszczenia na ok 72h Osoba która przyjdzie wyrzucić śmieci powinna przepakować je do drugiego worka. Reszty nie zakodowalam, chyba z szoku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To brzmi tak absurdalnie, jak podawanie instrukcji jak się przygotować do wymazu, pół roku od rozpoczęcia pandemii ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88289712]mnie ciekawi czy duzo ludzi testuje się na przeciwciała i ile te testy kosztują teraz?
i czy -w razie mocnej rekomendacji szczepienia możnaby sie najpierw przetestowac na przeciwciala- żeby jej uniknąć w razie ich posiadania - czy to nie byloby tańsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ciekawe, to chyba inicjatywa gminy...? Tez myślałam teoretycznie co byśmy robili w razie kwarantanny, balkon mamy, ale i tak trochę fuj je tam trzymać 10 dni[/QUOTE]Możliwe. Po prostu po tym nic mnie już nie zdziwi firma odbiera w nocy (masz je przed drzwi wystawić) śmieci ubrana jak ufoludki albo kosmonauci, jakby to odpady z czarnobyla były a nie opakowanie po jogurcie czy maśle smieszne to było Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2475 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88289712]mnie ciekawi czy duzo ludzi testuje się na przeciwciała i ile te testy kosztują teraz?
i czy -w razie mocnej rekomendacji szczepienia możnaby sie najpierw przetestowac na przeciwciala- żeby jej uniknąć w razie ich posiadania - czy to nie byloby tańsze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ciekawe, to chyba inicjatywa gminy...? Tez myślałam teoretycznie co byśmy robili w razie kwarantanny, balkon mamy, ale i tak trochę fuj je tam trzymać 10 dni[/QUOTE]Za przeciwciała dwa tygodnie temu płaciłam 52 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Jechałam tydzień ostatnio i nie było tłumów (o godzinie 12) , z powrotem wracałam 11 listopada i miałam wagon przedziałowy- zgodnie z wytycznymi- połowa miejsc była zajęta czyli 3.Ogólnie dużo mniej niż zwykle.Z tego co czytałam sporo kursów zostało zdjętych , nad morze chyba też ale może akurat do Trójmiasta będą.
|
|
#2477 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powinien móc to zrobić na podstawie rzetelnych informacji. I podawanie mu plotek i wierzeń przedstawianych jako fakty naukowe powinno być karalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
A tym bardziej za szczepionkę stworzoną i oddaną do użytku w niecały rok. Z punktu widzenia farmakologii, to jest za krótko, ja zrobię wszystko, aby się nie zaszczepić i swojej rodziny też nie pozwolę. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Jak coś działa, to WHO to akceptuje. Jak medycyna "niekonwencjomalna" działa, to przestaje być niekonwencjonalna i staje się po prostu medycyną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Wychodzi na to, że dziś 60% testów pozytywnych.
Wyplaszczone jak fix Edytowane przez ewel86 Czas edycji: 2020-11-16 o 12:32 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88289358]Jakby chodziło o odbieranie śmieci z wioski zdziesiątkowanej przez ebole albo najgorsza postać dżumy
![]() ![]() to jest jakiś absurd, media maja teraz pole do popisu z kretyńskimi poradami. Jakbym miała odebrać śmieci od osoby chorej: idę, odbieram, wyrzucam, psikam dłonie płynem do dezynfekcji, wracam do domu. Taaaadaaam, kurtyna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]To ja podobnie do ciebie: Idę, wyrzucam w rękawiczce jednorazowej, wyrzucam rękawiczkę, wracam do domu, myję ręce ciepłą wodą z mydłem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy było, to wrzucam na wszelki wypadek
![]() Kiedy MZ nie umie nawet przepisać poprawnie |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Hehe No ja pisałam na własnym przykładzie, akurat ojciec mieszka w moim mieście
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I nikt nie wie co to za guz, nie pozwoliła go sobie zbadać, ale przedstawia to tak, jakby faktycznie miała tam nowotwór złośliwy, a równie dobrze może to być coś kompletnie niegroźnego, co z owocami czy bez i tak już by nie rosło. I ogólnie zgadzam się, że panuje wolność słowa, może wyrażać swoje opinie do woli, ale jednak filmy, w których ktoś twierdzi, że powołuje się na badania naukowe, a nie podaje tych badań jako źródła, powinny być blokowane. Co innego jak ktoś raz się pomyli i powie jakąś bzdurę niemającą poparcia w nauce czy chociażby logice, a co innego gdy ktoś bajdurzy w co trzecim, półgodzinnym filmie od początku do końca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Następna szczepionka została ogłoszona. Tym razem z firmy Moderna, skuteczność 94.5%
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2020-11-16 o 14:23 |
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu tylko to zostawię.
https://www.wykop.pl/artykul/5802905...drosci-polsce/ |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
39 dol. , tak? nie chcesz napisac czy masz przeciwciała w Rosji juz podobno szczepią ichnimi szczepionkami (2 sa dopuszczone) - skuteczność 92%, a zarażeń multum... a propos przeciwciał, to u mnie w miescie w kwietniu/maju badali pracowników SOR i pogotowia, intensywnej terapii (293 osoby)i nikomu nie wyszly przeciwciala na tego koronawirusa. Za to potem sie pojawiali ludzie (spoza szpitala0 z przeciwcialami, a bez oficjalnego 'plusa' |
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88290402]
w Rosji juz podobno szczepią ichnimi szczepionkami (2 sa dopuszczone) - skuteczność 92%, a zarażeń multum... [/QUOTE] Nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzyłby w działającą szczepionkę w rosji ;D ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88290027] I ogólnie zgadzam się, że panuje wolność słowa, może wyrażać swoje opinie do woli, ale jednak filmy, w których ktoś twierdzi, że powołuje się na badania naukowe, a nie podaje tych badań jako źródła, powinny być blokowane. Co innego jak ktoś raz się pomyli i powie jakąś bzdurę niemającą poparcia w nauce czy chociażby logice, a co innego gdy ktoś bajdurzy w co trzecim, półgodzinnym filmie od początku do końca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zgadzam się. W ogóle przeraża mnie, że można powiedzieć dosłownie wszystko, każdą bzdurę, kłamstwo i praktycznie nie ma za to żadnej kary. Ludziom życie można zniszczyć... a potem powiedzieć "mały błąd" i wszystko cacy. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
No ale jakby nie patrzeć, jej jeszcze NIE MA na rynku. Także... |
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
ja pierdziu!
ale R=1,05 - czyli nie chcieliscie lockdownu oficjalnego- to macie! ( no i przynajmniej ucichły oskarżenia strajku kobiet o wzrosty) w sumie i tak sporo ludzi w domach teraz siedzi U nas przedszkolu padaka kadrowa, zapowiedzieli łączenie grup. tak ze procedur antycovidowe istnieją tylko a papierze.Nie mam im tego za złe, tylko po co to bylo sie rzeźbic z pisaniem tych bzdur, po co taśmami rozdzielac plac zabaw i inne szopki. |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88290434]ja pierdziu!
ale R=1,05 - czyli nie chcieliscie lockdownu oficjalnego- to macie! ( no i przynajmniej ucichły oskarżenia strajku kobiet o wzrosty) w sumie i tak sporo ludzi w domach teraz siedzi U nas przedszkolu padaka kadrowa, zapowiedzieli łączenie grup. tak ze procedur antycovidowe istnieją tylko a papierze.Nie mam im tego za złe, tylko po co to bylo sie rzeźbic z pisaniem tych bzdur, po co taśmami rozdzielac plac zabaw i inne szopki.[/QUOTE]Dokładbie, znam to na na codzien to widzę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

nie czytałam aby coś się zmieniło więc zakładam, że dalej tak jest.

to tak duzo antygenowych robicie?

smieszne to było