|
|
#2461 | ||||
|
Gotowa do ataku
|
Dot.: Panny młode 2023!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej nie sandałki, chociaż mi się bardzo podobają. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kościoła - nie wiadomo czy w tym czasie nie będzie rusztowań i malowania. ![]() Ale najbardziej to mnie drażni fakt, że wszyscy mogą mieć słabszy dzień, spadek formy a do mnie każdy się czepia, że się nie cieszę, że mam mętlik w głowie etc. Zazdroszczę Wam wszystkim dziewczyny sił i organizacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frajdy trochę mam,ale nie aż tak bardzo. Niedługo też zaczniemy pewnie wręczać zaproszenia, a to jest rzecz, która mnie najbardziej stresuje, boje się,że ludzie będą odmawiać ze względu na koszty,a dla mnie liczy się obecność, a nie koperta ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Tz podchodzi do tego na luzie i nie myśli,że tyle rzeczy jeszcze musimy teraz ogarnąć, chociaż mi pomaga też,ale to ja muszę zacząć temat. On sam z siebie to by pewnie na ostatnią chwilę robił. Taki typ człowieka. Na wesele swojej siostry buty kupował rano w dzień wesela ![]() ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Muszę też pomyśleć jaka fryzurę chce, bo już moja fryzjerka mi się pytała ostatnio. A ja nie wiem. Nie chce mi się szukać. Chciałabym mieć taki zapał do tego wszystkiego tak jak po zaręczynach ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze czekam na stemple z aliexpress to może się zbiorę i zalakuję.
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie z Yes, I Shoe. Zamawiałam bez mierzenia, ale na szczęście pasują i wydają się mega wygodne.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle wiem, że dziewczyna dobrze czesze i fale Hollywood jakie mi zrobiła były ładne i trwałe. Natomiast nie wiem czy jednak nie zdecyduje się na jakiś kucyk z falami albo podpięcie, bo boję się, że rozpuszczone włosy na twarzy mnie zaczną prędzej czy później irytować. |
|||
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Tak myślałam
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się liczę z tym, że dużo osób odmówi. Jak mój kuzyn robił wesele to z naszej (!) części rodziny przyszło tylko 6 osób. Zaproszonych było 25. Wesele było na jakieś 70 osób.
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chciałam do swoich kopertę w kolorze,ale nie była dostępna, a zamawiać na allegro to się nie opłaca tak małej ilości i została biała ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ale zaproszenie ma już sporo kolorów, więc może lepiej Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2475 | ||||
|
Gotowa do ataku
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedzmy, że podjęliśmy decyzję, że co się nie stanie to nie będziemy odwoływać ślubu i wesela, bo może też to chce nam dać do zrozumienia, że życie nie czeka. Najwyżej ja i moja część rodziny spędzimy czas przy stołach Wiadomo, że taką decyzję łatwiej się podejmuje, jak okoliczności są jakie są teraz, nie wiem co będzie później jak wszystko pójdzie źle. Mieliśmy w tym tygodniu ogarnąć miejsce na poprawiny, ale jakoś nie udźwignęliśmy tego psychicznie, więc przejdzie na kolejny tydzień
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam w dalszej rodzinie (jeszcze zanim przyszłam na świat) przypadek, że ojciec pana młodego niespodziewanie zmarł w czasie wesela, bo popił, poszedł do pokoju i na serce zszedł. Bywały też babcie, które 'wybierały' sobie na odejście moment typu 2 tygodnie przed.
Ogólnie jestem zdania, że jak ktoś umrze przed to nie ma co odwoływać, no chyba że PM psychicznie nie udźwigną imprezy, bo w takiej są żałobie. Życia tej osobie to nie przywróci, a przecież można jakoś o niej wspomnieć, oddać hołd. Życie reszty toczy się dalej. Ja bym przynajmniej nie chciała, żeby ktoś z mojego powodu sobie rozwalał plany, kiedy mnie już zasadniczo będzie wszystko jedno. Może dlatego, że jakbym musiała przekładać to bym chyba już całkiem zrezygnowała.
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Ja znowu boje się czegoś innego - obrażania się gości bo kogoś tam nie zaprosiliśmy.
Prosty przykład. Moja chrzestną widziałam 6 lat temu - nie wiem gdzie mieszka, czy dalej ma męża - nic nie wiem. U jej siostry byłam na dwóch weselach - również nic nie wiem. O ich rodzicach podobnie. ![]() ![]() Niestety oni żyją osobno i nikt z rodziny nie ma informacji o nich. Chrzestną wygooglowałam bo ma salon fryzjerski. Mam w planach zaprosić wyłącznie ją - ale znowu wiem, że nie przyjdzie bo "będzie sama wśród rodziny" więc wypada prosić wszystkich. Z drugiej strony - litości! Tyle miała czasu, sposobności cała ich rodzina by utrzymywać kontakt a tego nie robią. Mam ich zaprosić wyłącznie dla przykładu? W najbliższej rodzinie podobnie. Chrześniak mojej mamy zagniewał się na śmierć i "dzień dobry" nawet nie mówi. No jak mam jechać i wręczać im zaproszenia jak wcale nie gadamy ??? Powiedzcie co robicie w Waszych rodzinach z takimi "przypadkami"? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo chciałam żeby mój dziadek dożył mojego ślubu,ale zmarł jak nawet nie byliśmy zaręczeni. Choroby się nie przewidzi, tak samo śmierci. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Ja jestem bardziej pewna znajomych niż rodziny także ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Jak z kimś nie mam kontaktu i ta osoba ma na mnie wywalone to po prostu nie zapraszam i tyle. Zresztą u mnie będzie w sumie sama najbliższa rodzina. Takie rodziny, z którymi nie mamy kontaktu kilka lat czy więcej nie były na liście. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Od tzta trochę inaczej to wygląda,ale raczej też zaprasza osoby, z którymi ma kontakt. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jestem team - wesele to ma być twoja impreza i ty masz się czuć komfortowo, a reszta powinna się dostosować albo zrezygnować z uczestnictwa. Jak ktoś się obrazi to jego prawo, ale nie mój problem. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- I ślub to nie jest zjazd rodzinny. To jest celebrowanie faktu, że dwójka ludzi zakłada rodzinę, a celebruje się jednak najlepiej z osobami, które wiemy, że nam dobrze życzą i chcą uczestniczyć w naszym życiu. |
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() Zresztą to typ osoby, który czeka na zaproszenie, żeby odmówić, więc ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ja też jestem pewna bardziej znajomych, nie mają jeszcze zaproszenia, a i tak już mówią, że na pewno przyjadą. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Chociaż się mogę zdziwić jeszcze, bo rodzeństwo przecież też było pewne, a wyszło jak wyszło.
|
|
|
#2482 | |||
|
Gotowa do ataku
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to było tak,że w sumie razem z rodzicami robiłam listę gości, bo się dokładają,ale oni mi nikogo nie narzucali, w sumie gdybym robiła sama listę to by się ona nie różniła niczym od tej, która robiłam z nimi
tz listę robił sam,ale jego mama w żaden sposób nam nie dokłada i sama z siebie się nie wtrąca, wiec luz ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
My robiliśmy listę tylko z TŻtem. Z nikim się nie konsultowaliśmy
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama zrobiłam, pokazałam tylko mamie, bo chciała zobaczyć kogo zapraszam, powiedziała ok i tyle.
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
No to ja Wam wszystkim bardzo zazdroszczę, że nie ma takiego narzucania.
Moja siostra tez ma w tym roku wesele i ciocia od razu zaczęła "a to tego wujka nie prosisz", "no jak się nie znacie, na pogrzebie babci był", "to przecież kuzyn twojej matki". Dzisiaj moja mama była u innej cioci zupełnie inny temat jak wesele. Ale tam też usłyszała, że chrzestną i całą rodzinę trzeba prosić a niech oni się martwią i odmówią. 🥴Ale jak jechać do ludzi, których ja nawet na ulicy mogę mijać i nawet nie wiem, że to mój potencjalny gość. 🥴 Zupełnie jest to nie po mojemu i to delikatnie mówiąc mnie denerwuje. Powiem Wam anegdotę. Kiedyś moi rodzice w niedzielę byli na dworzu a ja przyszłam szykować śniadanie. Na podwórze weszły dwie osoby i podeszły do moich rodziców. Za chwilę mama przyszła z nimi do domu i mnie zawołała z pytaniem czy wiem kto to jest. Ja spojrzałam na moją mamę,ale minę miała taką obojętna. Więc na cały głos mówię, że to Jehowi. ![]() Zapadła niezręczna cisza między naszą czwórką, ojciec rechotał na cały głos a mama mówi " to ciocia z synem i proszą na wesele". I w sumie ja tak samo jak "owi Jehowi" bym się czuła prosząc nieznaną rodzinę. Ale tak to jest jak w okolicy nie robią wesel rodzinnych a ogromne bale ślubne na 580 osób. Gdzie to nasze okrojone 120 :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2487 | |
|
Gotowa do ataku
|
Cytat:
My zaczynając planować wesele podjęliśmy decyzję, że weźmiemy pod uwagę jedno odstępstwo i się dostosujemy w jednej jedynej kwestii, dlatego zaakceptowaliśmy prośbę taty narzeczonego, że mamy zaprosić chrzestną, a dla moich rodziców było kluczowe, żeby wyszła do kościoła z domu, więc tak będzie. I w żadnej innej kwestii, pomimo nacisków w różnych kwestiach, nie pozwolimy na to i stoimy na swoim jakby nas w betonie zatopili
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
No ja oprócz tej listy to nic za bardzo nie konsultuje z rodzicami, sami powiedzieli,że mamy wybierać to co nam się podoba, oni zapewniają kasę
ale moi rodzice są młodzi i podchodzą do tego inaczej niż np moja babcia, gdzie jak jej powiedziałam o weselu to zaczęła mi wyliczać,że to kupuje pan młody, a to pani młoda a my mamy z rodzicami tak ustalone,że oni dają połowę i ich nie interesuje czy ta kasa idzie na salę czy na coś innego Ja często wysyłam coś na grupie naszej np żeby się spytać o coś, np teraz buty, mama mi doradza,ale ja sama chce, a nie że ktoś nam rządzi czy coś. Z kolei mama tzta w ogóle się nie wypowiada, nic się nie wtrąca i nie narzuca. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Kolczyki i ozdoby do włosów jeszcze nie dotarły, wrzucę zdjęcie jak już przyjdą
co do garnituru to nie mam pojęcia, TŻ nie chciał jechać ze mną i nie wiem co tam kupił.Ja się zgodziłam zaprosić 4 osoby od rodziców, na których im zależy. Sami opłacamy wesele więc mogłabym nie ulegać, ale uznałam, że szkoda nerwów, kłótni w rodzinie, bo 4 osoby jakoś znacząco kosztu nie podniosą. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście dziewuchy
![]() My właśnie rozwozimy zaproszenia - męczące. A tak to zostanie garniak i tort. Jutro odbieramy box degustacyjny z tortami z małej pracowni. Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

Ja zamówiłam kolczyki i ozdoby do włosów, TŻ. Kupił garnitur i dodatki. Zaczęliśmy nauki przedmałżeńskie, my mamy tryb zwykły a nie weekendowy, więc jeszcze za wcześnie by ocenić
i zapisaliśmy się na indywidualne lekcje tańca, musimy wybrać 1 piosenkę. Także u nas teraz intensywnie.

26.08.2023

Wiadomo, że taką decyzję łatwiej się podejmuje, jak okoliczności są jakie są teraz, nie wiem co będzie później jak wszystko pójdzie źle.

ale moi rodzice są młodzi i podchodzą do tego inaczej niż np moja babcia, gdzie jak jej powiedziałam o weselu to zaczęła mi wyliczać,że to kupuje pan młody, a to pani młoda
a my mamy z rodzicami tak ustalone,że oni dają połowę i ich nie interesuje czy ta kasa idzie na salę czy na coś innego