|  2009-10-24, 19:44 | #2461 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Bydgoszcz 
				 | 

Dot.: Bydgoskie Panny Młode

Cytat: 
  , to przełamałam lody i jest ok. W ogóle przy nim nauczyłam sie, że moja duma nie jest najwazniejsza.... | |
|     |   | 
|  2009-10-24, 22:05 | #2462 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Bydgoszcz 
				 | 

Cytat: 
  Ja się też dużo przy TŻ o wspólnym życiu nauczyłam, szczególnie przez ostatni rok. A co do wczorajszego tematu to faktycznie oryginalny, a jaki ślubny.  Ale fajnie czasem dzieciństwo powspominać.   | |
|     |   | 
|  2009-10-25, 21:53 | #2463 | 
				 | 

Ale tu cisza... Wszystkie chyba poszły bajki oglądać.   | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 07:51 | #2464 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

zgadza się - a ja daleko w polu z przygotowaniami. Mam tylko sale, nauki i poradnie   Musze sama wszystko szukać, robić i już mi się nie chce. Szukalam zespołu - ceny mnie powalają. Sukienka - chce schudnąć więc narazie nie szukam. Fotograf, kamera - o tym narazie nie myśle. Kosmetyczka, fryzjer - narazie dla mnie nie istnieją  ehh - abym do ślubu się wyrobiła. | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 08:35 | #2465 | 
| Zakorzenienie | 

Oj niebyło mnie przez weekend a tu tyle ciekawych tematów   Agape007 a Ty miałaś 24.10 pół roku  Aga biżu będę miała skromną...kolczyki i wisiorek Swarovski...moze jakaś "bogatsza" bransoletka karolca bidulko  , bądz dzielna  Ja pisałam do Giny odnośnie makijażu, ma wolny termin na 24.04  powiedziała, że jak chce to możemy się umowić na listopad na próbny...nie za szybko? A jak spytałam ile kosztuje makijaż...to mi nic nie odpisała  nieładnie 
				__________________ Moje tiulowe inspiracje  Tutuszka | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 12:10 | #2466 | ||
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Cytat: 
  Jak tam nerwy?Ja jużpomału zaczynam się stresować, tym bardziej, że nie wszystko jeszcze załatwione. Nie ma mnie na miejscu w Polsce więć wszystko jest trochę bardziej utrudnione. Co do fryzjera to jest taka starsza kobitka w Fordonie,kumpela u niej była i była zadowolona. W styczniu będę w Polsce więc chyba się do niej wybiorę niech mnie uczesze i zobaczymy jak będzie  Najwyżej później będę się martwić... ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2009-10-26, 12:23 | #2467 | |||
				 | 

Z tym chyba ie powinno byc problemu, bo nawet jak wybrałabyś teraz sukienkę, to przed ślubem są generalne przymiarki i wtedy zwężają lub poszerzają (nie życze Ci tego  ) sukienki... Cytat: 
 Sama sobie robisz biżuterię?  Cytat: 
 Cytat: 
 | |||
|     |   | 
|  2009-10-26, 13:00 | #2468 | 
| Zakorzenienie | 

Aga trochę mi głupio tak ja atakować... chyba zadwonie i umówię się z nią na koniec listopada...nie będzie to za wcześnie? Oooo nawet nie pomyslałam o tym z bransoletką, ale rzeczywiście może się chaczyć  hmmm...ale ja będe miała gołę ręce...bo rękawiczek nie mam...pomyśle jeszcze. Tak kolczyki i wisiorek zrobie sobie sama, wyjdzie duzo taniej   
|     |   | 
|  2009-10-26, 13:55 | #2469 | |
				 | 

Cytat: 
  (wiesz o co mi chodzi....). Dużo czasu, dużo przemyśleń. A z drugiej strony, jak Ci się nie spodoba, to będziesz miała więcej czasu na poszukanie innej wizażystki. Ps. I bardzo dobrze, że nie masz rękawiczek.... Podobno sa już niemodne   | |
|     |   | 
|  2009-10-26, 14:15 | #2471 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Bydzia 
				 | 

nie wiem czy tak bym ryzykowała... a jak makijaż kompletnie Ci się nie spodoba? nie dość, że plener Ci to zepsuje to jeszcze nie zdążysz nic zrobić w 2dni... ja bym się wcześniej umówiła na próbny... tutaj na forum kilka dziewczyn było załamanych po próbnym... nie życzę zawodu w dniu sesji przed samym ślubem... przezorny zawsze ubezpieczony    
				__________________  żona od 25.07.2009  | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 14:27 | #2472 | 
| Zakorzenienie | 

Dokaładnie tez o tym pomyślałam, no chyba że bezgranicznie ufasz Pani . Ja idę na próbny 5 miesięcy przed slubem, myślałam, że to za wcześnie, ale Agape mnie uświadomiła, że jak cos mi sie nie spodoba to jeszcze bede miała czas na zmianę   
|     |   | 
|  2009-10-26, 14:30 | #2473 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 | ||
|     |   | 
|  2009-10-26, 15:09 | #2474 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja się póki co nie denerwuję, ale to może dlatego, że większość rzeczy mam już pozałatwianych i sporo znajomych mamy zaangażowanych więc jakoś tak w miarę pewnie się czuję z tym wszystkim. Co do fryzejra to dziś moja mama szła do swojej fryzjerki na Gdańską i miała podpytać jak tam u niej z fryzurami ślubnymi, potem się najwyżej do niej wybiorę żeby się samej przekonać. carminka, też uważam, że sukienkę zawsze można zwężyć a teraz jest sporo wyprzedaży, więc może warto się już rozejrzeć. Ja też już kupiłam swoją choć również chciałabym jeszcze trochę kg do ślubu zrzucić ale sukienka jest z tyłu wiązana więc raczej szczególnych problemów z dopasowaniem nie będzie.   | |
|     |   | 
|  2009-10-26, 20:00 | #2475 | 
| Zakorzenienie | 

Witam   tydzień mnie nie było a tu tyle stron zapisanych... fajnie co do tematu teściowych... ja (odpukać) mam naprawdę ok, zarówno mama jak i tata TŻ są w porządku, traktują mnie normalnie, nie wtrącają się no i na szczęście TŻ ma już dawno odciętą pępowinę, pewnie przez to że 5 lat poza domem, w akademiku spędził. Nam został niecały miesiąc, ale jakoś tak stresu nie ma, spokojnie na razie. Dziś byliśmy u księdza spisać protokół, jutro do USC i będzie wszystko załatwione z papierków. No i byliśmy oglądać nasze obrączki, no i Pan złotnik godny polecenia naprawdę, mądrzy się dużo, ale jest ok. Zrobił nam dwie wersje i mogliśmy sobie wybrać, bo niby druga wersja z wypukłym środkiem - ale lepiej się nosi, ale nie spodobała nam się, bo biały pasek był za szeroki, więc będzie zwykła. Ale obrączki wyglądają tak samo jak w kruku, trochę niższe, ale chcieliśmy tak. Pan nawet dla pewności poszedł do salonu i je oglądał, co mnie miło zaskoczyło. W piątek idę odebrać sukienkę z salonu  a w poniedziałek na próbną fryzurę. No i mam problem z kosmetyczką, mam dwa namiary i nie wiem z którego skorzystać. Umówię się z jedną na próbną razem z fryzurą, zobaczymy jak razem będzie wyglądać. Zastanawiam się jeszcze nad bukietem, i zupełnie nie mam weny ani pomysłu, a czas nagli i trzeba wybierać. No, został jeszcze tort, bukiet, podziękowania dla rodziców... ale się rozpisałam   | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 20:13 | #2477 | |
				 | 

Cytat: 
  Co do obrączek to faktycznie fachowy złotnik Wam się trafił, skoro nawet poszedł oglądać.  My z TŻ wiemy gdzie kupimy obrączki i że będą z tytanu, tylko z wyborem wzoru jest problem, ale jakoś dojdziemy do porozumienia w końcu.  Fryzjerkę chyba też wybrałam, moja mama jest z niej zawsze zadowolona, ja też byłam jak kiedyś do niej poszłam, cena całkiem dobra więc się z nią umówię na tą próbną i mam nadzieję, że będzie dobrze. | |
|     |   | 
|  2009-10-26, 20:42 | #2478 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Tylko ten miała moja siostra na weselu no i nie wiemy teraz, bo głupio taki sam. A pierwszy taniec mamy piosenkę, już kiedyś chyba wklejałam link http://www.youtube.com/watch?v=qCV8O6g404I i tańczyć jakoś będziemy, kiedyś chodziliśmy na kurs tańca i jakoś szło to może sami jakiś układ sobie wymyślimy ;] Cytat: 
 Ale muszę powiedzieć że z moją twarzą coraz lepiej i wszyscy mówią że widać różnicę i że ładniej wyglądam. W piątek idę do dermatolożki, może już teraz będę mogła zacząć u kosmetyczki, to jeszcze do ślubu coś da się zrobić. Tylko nie wiem, bo biorąc te antybiotyki, które biorę nie można się opalać... a ja chciałam iść na solarium. Chociaż opalona jestem, bo po wakacjach mnie jeszcze trzyma, ale chciałam raz albo dwa pójść... a chyba nic z tego... :/ | ||
|     |   | 
|  2009-10-26, 22:13 | #2479 | |
				 | 

Cytat: 
  Co do solarium to skoro jesteś opalona jeszcze to chyba nie jest tak źle.  Ja nie planuję się opalać w żaden sposób, nie lubię, poza tym mam tak jasną cerę, że zawsze się robię czerwona zaraz i w brąz to się już nie zamienia. | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-10-26, 23:42 | #2480 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

Cytat: 
 Wszystko zależy od rodzaju bransoletki (im mniej koralików i zawieszek tym lepiej) i materiału, z którego zrobiona jest sukienka. ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat: 
  Nie znałam jej wcześniej! Podoba mi się  A myśmy improwizowali z tańcem. Nie jestem za przygotowywaniem na siłę jakiegokolwiek układu - to ma być taniec radości, a nie niepotrzebny i dodatkowy stres...W sumie na życzenie. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat: 
 Nie przepadamy też za taką pokazówką. Przygotowaliśmy więc dla moich prezent - kupiliśmy fajna lampę w ikei, merci i parę innych słodyczy + kartkę specjalnie dla rodziców i wręczyliśmy im to ostatniego wieczoru przed naszym wyjazdem. bardzo się wszyscy wzruszyliśmy   | |||
|     |   | 
|  2009-10-27, 00:37 | #2481 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja się też cały czas zastanawiam jak te podziękowania zorganizować, tata TŻ niestety nie żyje i nie wiem jak to zrobić sensownie.  Lucy, jak tam zdjęcia ze ślubu? Dziś nas kolejne nauki czekają a proboszcz ostatnio straszył odpytywaniem na koniec, któraś z Was też musiała na końcu jakoś ten cały kurs zaliczać? | |
|     |   | 
|  2009-10-27, 08:06 | #2482 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Ja mam piosenkę magiczne słowa nie chciałam takiej strasznie wolnej, a akurat ta ma w sobie wyczuwalny rytm. Musimy jeszcze iść na kurs tańca :P Najważniejsze, że z cerą juz lepiej, zobaczysz do wesela się zagoi   Cytat: 
  moja suknia nie jest aż tak delikatna  A podziękowania robimy pewnie "tradycyjne" jakis kosz ze smakołykami + cudownych rodziców mam. Mnie to nie odpowiada, ale wiem że rodzice i teście tego oczekują   
				__________________ Moje tiulowe inspiracje  Tutuszka | ||
|     |   | 
|  2009-10-27, 11:59 | #2483 | 
				 | 

Dziewczyny nie cytuję Was, bo zabiera mi to sporo czasu. Jestem w szpitalu i kręcę sie w tym laptopie. Inutil - super, ze cera wygląda lepiej. Wiedziałam, że będzie dobrze. Cieszę się też, że tym razem obrączki są takie jakie chcieliście. Co do tort - też mieliśmy odmienne zdania z mężusiem, ale ja wygrałam  Lucy - fajny pomysł z tą lampą dla rodziców | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 15:26 | #2485 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-10-27, 15:49 | #2487 | 
				 | 

Zeszły tydzień odesłali mnie z kwitkiem.  Jak byłam wczoraj na wizycie kontrolnej u mojej ginki to stwierdziła rozwarcie na 1 palec...  Do tego skurcze macicy,skrócona szyjka... Ach mówię Wam dziewczyny, ciąża to nieustanne 9 miesięcy strachu... | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 16:43 | #2489 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Co jeden lekarz to inaczej... Oby wszystko było dobrze już teraz i Oleńka spokojnie poczekała.   | ||
|     |   | 
|  2009-10-27, 17:07 | #2490 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet 
				 | 

Cytat: 
 Będzie dobrze   
				__________________ ♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.