Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-09, 23:46   #2461
linijka
Rozeznanie

Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006

Pasliczku gratulujemy ząbka Patrycji

U nas święta bardzo przyjemnie minęły, był mój brat z żoną i dziećmi- od soboty, dziś po obiedzie pojechali. Bałam się trochę jak tą wizytę zniesie Filip, ale wszystko było dobrze, młody zachwycony rodzinką. Ja trochę umęczona, bo wiadomo chciałam, żeby wszystko dobrze wypadło - jedzenie, atmosfera i żeby dzieci się nie nudziły, więc latałam na piątym biegu Mam nadzieję, że bratówka zadowolona, bo jej dogodzić to czasem trudno
Filip przez dwie nocki spał z nami, ciekawe jak zniesie dzisiejszą nockę u siebie w łóżeczku.
Carya a jak u Ciebie ze spaniem? Ja też chciałabym zacząć herbatki w nocy podawać, ale jakoś odwlekam to w czasie, tchórz ze mnie
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 09:04   #2462
*lora*
Raczkowanie

Paslik, gratuluję ząbeczka

My całe święta w biegu, niedziela rano, wyjazd do Olsztyna, w poniedziałek do teściów na cały dzień Już powoli mamy dość takich "rozjeżdżonych" świąt. Wolelibyśmy czasem w domu zostać z Dzieciaczkami

A moje Słoneczko jakieś takie marudne i płaczliwe od 3 dni, dzisiaj w nocy, to już najbardziej się męczyła I zastanawiam się, czy to katar Ją tak męczy, czy gdzieś może ząbek i u Nas się wykluwa No nic, idę dzisiaj kupić żel na dziąsełka i Viburkol, może trochę pomoże
*lora* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 10:02   #2463
justyna-viola
Zadomowienie

Paslik wielkie gratki z okazji zabeczka Ales Ty pomocna jest ze swoim TZ....chyle czola

Ale jestem zmeczona tymi swietami.....w pierwszy dzien swiat byli tescie a w drugi siostra ze mezem.Planowo bylo tak ze pojedziemy do tecsiow na swieta ale maly nam sie rozchorowal w czwratek-gardziolko mial bardzo brzydkie i dostal antybioytk wiec zostalismy w domku na swieta.Po antybiotyku maly dostal biegunki Dostaje od wczoraj ten syrop na biegunke ale dzis znowu sie pojawila...tzn 3 razy Zaraz mu dam nastepna dawke mam nadzieje ze pomoze. Maly z powodu choroby od czwratku caly czas na raczkach wiec dzis zgadniejcie gdzie siedzi Łobuz maly szybko sie przyzywczail

Zmykam juz po juz sie kreci

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 10:35   #2464
justyna-viola
Zadomowienie

Oto moj maly pomocnik.....ale byl zafascynowany mikserem
A ta fura to prezent na zajaca od mojej mamy i mojej siostry

U nas jest taki zwyczaj ze dzieciom robi sie prezenciki na zajaca...tak dla wyjasnienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mikołaj 677.jpg (82,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mikołaj 690.jpg (57,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mikołaj 698.jpg (92,5 KB, 16 załadowań)

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 11:06   #2465
Nita6
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem załamana wracam do pracy 4 maja mi nicola miała iśc do prywatnego żłobka - dzwonie dzisiaj i sanepid narzucił dodatkowe wymagania dla żłobków które biorą dzieci poniżej roku - oni tego nie spełniają ((

Co mam zrobic??
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 11:34   #2466
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie poświątecznie. Ja też miałam nalot gości przyjechali do nas w sobote wieczorkiem ale juz w niedziele o 13 pojechali. Klaudia była jak nigdy bardzo grzeczna, zabawiała ja jej 2 letnia kuzyneczka Veronisia

W drugi dzień byliśmy u siostry i jej męża ogólnie święta upłyneły mi na prawdziwym obżarstwie jak to powiedziec odbiłam sobie zeszłoroczne święta wielkanocne no i Boże Narodzenie.

Byłam pełna jak beczka - póżniej herbatka miętowa była w ruchu coby zmusić zołądek do pracy - teraz koniec z obżarstwem.

A moja Klaudie wysypało, jak wspominałam kilka postów wcześniej mała dostała bardzo mocną maść (notabene na kortykosterydach) i jako efekt uboczny tego dziadostwa jest alergia kontatkowa i luszczenie sie skóry i jakże mogłoby być inaczej na rączka w okolicy łokci wypryski i taka łuszcząca się skóra a na klatce piersiowej taka jakby bardzo mocno wysuszona skóra w postaci łupieżu, zapodałam jej wczoraj kąpiel w krochmalu a następnie wysmarowałam ja mleczkiem nawilzajacym Nivei hpoalergicznym - nałożyłam go 5 razy - efekty juz powoli widac. Ech badziewie straszne tymbardziej ze nie przywyczajona jestem do jakichs alergii bo mała zawsze miała piękną skórę.

Justynko tak patrze na twojego syncia i widze duże podobienstwo do ciebie. A jaki wypasiony rowerek - rewelacja

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 11:44   #2467
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Justynko tak patrze na twojego syncia i widze duże podobienstwo do ciebie. A jaki wypasiony rowerek - rewelacja
Bafi tak to jest moj sobowtor Ale podobno zaczyna robic sie "mieszany"
Biedna Klaudusia musi sie tak meczyc.....te chol.....chorobaska musze trapic tak male istotki

Nita a moze bys musiala poszukac nianie ???Przykro mi z powodu wyniklej sytuacji

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 11:46   #2468
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez paslik Pokaż wiadomość
NAJWAŻNIEJSZE WYDARZENIE!!!!
MAMY PIERWSZY ZĄBEK !!!!!
Pasliczku - gratulacje z okazji ząbka

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-04-10, 11:49   #2469
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez justyna-viola Pokaż wiadomość
Bafi tak to jest moj sobowtor Ale podobno zaczyna robic sie "mieszany"
Synuś mamusi jednym słowem ale to prawda dzieci na ogół są mieszane, jak pytałam mojego brata ciotecznego do kogo jest Klaudia podobna to powiedział, że z niej jest dobra mieszanka bo i do mnie i do tatinka podobna. A ogólnie mówią, że ja i tatinek wyglądamy jak brat ze siostra

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2007-04-10 o 13:28
Stary 2007-04-10, 11:54   #2470
justyna-viola
Zadomowienie

[quote=Bafi@Home;4105215
Synuś mamusi jednym słowem ale to prawda dzieci na ogół są mieszane, jak pytałam mojego brata ciotecznego do kogo jest Klaudia podobna to powiedział, że z niej jest dobra mieszanka bo i do mnie i do tatinka podobna. A ogólnie mówią, że ja i tatinek wyglądamy jak brat ze siostra [/quote]

U nas jest poodbnie bo kiedys w rodzinie Tz na jakis pogrzebinach jakas dalsza rodzinka pytala sie tesciom czy maja corke bo tacy podobni jestesmy z TZ
Ja to mam zawsze problem z tym kto do kogo jest podobny

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 12:18   #2471
*lora*
Raczkowanie

Nita6, ale Ci współczuję Kurcze, a może jakaś Babcia by się zajęła Dzieciaczkiem na początek, a Ty byś poszukała jakiejś niani Teraz już zacznij szukać

Justyna-viola, ale super masz Syneczka A ile On ma miesięcy (bo ja przepraszam, ale nie w temacie jestem, która ma jak duże Dzieciątko - wybaczcie ) I rowerek świetny, muszę chyba którejś Babci pokazać

Bafi, Ty walczysz z uczuleniem jakimś diabelnym, a ja z pleśniawkami i nie mogę dać rady Dziewczyny, co jest skuteczne, bo Sarze zrobiły się po antybiotykach i nie chcą zniknąć Smarowałam Nystatyną i teraz pielęgniarka kazała mi cytryną przemywać, ale nie pomaga Pomóżcie...
Stary 2007-04-10, 13:56   #2472
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez *lora* Pokaż wiadomość
Bafi, Ty walczysz z uczuleniem jakimś diabelnym, a ja z pleśniawkami i nie mogę dać rady Dziewczyny, co jest skuteczne, bo Sarze zrobiły się po antybiotykach i nie chcą zniknąć Smarowałam Nystatyną i teraz pielęgniarka kazała mi cytryną przemywać, ale nie pomaga Pomóżcie...
*lora* wlasnie rozmawialam z mojego kumpla mama ktora jest polozna srodowiskowa i polecila APHTIN to jest takie slodkawe. Przed kazdym jedzeniem, porzadnie trzeba wypedzlowac jame ustną (jezyk, podniebienie, wewnetrzna strone policzkow) ale tak, zeby bylo wszystko rozowe. Moze sie zdarzyc ze bedzie lekko krwawilo. Pedzlujesz po dwa razy zmieniajac dwa razy gazik.

Drugi sposob to fiolet ale ten w roztworze wodnym - bardzo skuteczny.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2007-04-10 o 14:21 Powód: tiaa wspominalam chyba w glowie eech mysli pedza zbyt szybko
Stary 2007-04-10, 14:41   #2473
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Witajcie kochane po małej przerwie .
U nas święta jak najbardziej spokojne. W niedzielę odwiedziliśmy babcię tatinka (była w szoku bo ostatni raz widziała Emilkę 2 mies temui jakies 2 kg temu ). W poniedziałek z kolei byliśmy u teściów po południu. W domu nie było co robić bo moja mama miała zaproszenie na procesję konną do Pawłowic Wielkich (fajna imprezka tak na marginesie).
Oduczamy też Kamilkę od butelki, co nam ułatwił zajączek który sprezentował kubek niekapek (kapki juz mamy ale są niebezpieczne w torebkach ).
Myśleliśmy nawet, że Kamila miała wczoraj depresję pobutelkową bo wieczorem jak zaczęła u teściów płakach to skończyła dopiero po 4 godz w domu . Dzię rano jak wstała to mało zawału nie dostałam. Górna warga cała spuchnięta. Oczywiście od razu ruszyłam do pediatry i stomatologa. Pediatra dała nam antybiotyk żeby zbić zapalenie, a stomatolog powiedział że dziś z tym nic nie zrobi bo nawet znieczulenie nie pomoże (ropa sie zebrała pod ruiną ząbka). teraz biedna cały czas okupuje fotel i bajki ogląda a jak tylko jej się uda to wciska mi się na kolana i dosłownie parzy mnie swoją łępetyną . Dokładam zdjęcie tej mojej biednej buzinki.
Emilcia z kolei chyba walczy z ząbkami. Gryzak potrafi do połowy wcisnąć do buzi

Pasliczku gratulujemy pierwszego ząbka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04712.JPG (28,4 KB, 13 załadowań)
Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 15:01   #2474
*lora*
Raczkowanie

Myszka_80, o rany, biedna ta Twoja Kamilka Ucałuj Ją mocno

Bafi, dziękuję Ci bardzo Kurcze Aphtin nie pomagał kiedyś Dawidowi, za to fiolet tak, a tak chciałam go uniknąć
Stary 2007-04-10, 15:06   #2475
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez *lora* Pokaż wiadomość
Bafi, dziękuję Ci bardzo Kurcze Aphtin nie pomagał kiedyś Dawidowi, za to fiolet tak, a tak chciałam go uniknąć
Ten fiolet jest skuteczny, moja kolezanka zza biurka miala straszne problemy z plesniawkami u swojego synusia, po Aphtinie nie pomagalo natomiast fiolet wyleczyl w mig. Fakt ze fiolet jest wtedy wszedzie ale trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Ja nie wiem czy te dzieci nie moga miec spokoju... alergie, pleasniwaki cuda na kiju .... wrrrrr

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-04-10, 15:12   #2476
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

A tak z innej beczki http://www.youtube.com/watch?v=QUFoDTwr7Ko

po prostu padlam jak to uslyszalam to sie nazywa talent

ks. Jan Twardowski
Stary 2007-04-10, 17:34   #2477
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Oj dziewczyny jak dobrze że już jesteście strasznie tu było bez was nudno i źle
Ja po świętach rozrosłam się do wielkości wieloryba - głównie to siedzieliśmy w domu i jedliśmy

Paslik, kupiłaś sobie już kieckę z okazji tego ząbka? Ja tylko na to czekam

Matko jedyna, Bafi, muszę sobie ściągnąć płytę tego duetu koniecznie Będę sobie słuchać cały dzień

Myszka, biedne te twoje dziewuszki

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 17:42   #2478
*lora*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
Paslik, kupiłaś sobie już kieckę z okazji tego ząbka? Ja tylko na to czekam
A to jest jakaś tradycja, że z okazji pierwszego ząbka mama sobie sukienkę kupuje ??
Stary 2007-04-10, 17:43   #2479
Carya
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wybieram się do fryzjera (chciałam dziś ale okazało się że nawet dzień po świętach na ten sam dzień już nie ma miejsc, a ja na jutro już nie mogę bo małej nie mam z kim zostawić i jeszcze mam zajęcia)... no i spodobała mi się taka fryzurka (daję zdjęcie) Ale nie wiem czy ona jeszcze modna jest czy teraz się nosi zupełnie coś innego Jak myślicie???

Chciałam znaleźć na wizażu wątek z fryzurami ale znalazłam tylko taki gdzie dziewczyny podają linki do stronek... może źle szukałam.

Podzwoniłam po salonach fryzjerskich... za zrobienie moich włosów chcą ok 130-170zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury348.jpg (42,2 KB, 9 załadowań)

Druga
Stary 2007-04-10, 19:26   #2480
justyna-viola
Zadomowienie

Lora maly w piatke bedzie mial 4 miesiace i 3 tyg ale wyglada na wiekszego A rowerek koniecznie pokaz babci Ja tez nie zawsze pamietam ile maludy maja ale klikam sobie na link i juz wszytsko wiem
Nie znalas takiego zwyczaju???No to szybko maszeruj po kiecke

Myszko na poprawinie samopoczucia przesylamy razem z Mikim twoim dziewczynkom

Bafi ale sie usmialam z TZ jak tego sluchalismy .......normalnie bomba.Chyba sobie sciagne jak Carya i bede sobie nucila

Carya mi sie podoba fryzurka.....zreszta kazdy nosi co mu sie podoba wiec sie nie martw czy jest modna czy tez nie.Ale niezla sumke sobie zycza

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 19:31   #2481
Nita6
Zakorzenienie

hejka dziewczyny - wlasnie polozylam juz nicolke do spania i mam czas dla siebie .

Posyłam wam nowy nabytek - babcia kupiła nicolce na wakacje ))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg basenik.jpg (24,2 KB, 10 załadowań)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 22:02   #2482
Carya
Wtajemniczenie

No ja widzę że zajączek szalał w tym roku takie bryki i grzybasy-dmuchasy nosił a Marcie to chyba nic nie przyniósł... no cóż... dziś ma urodzinki półroczne i też nic nie dostała ale wredni ci rodzice Martusi - tylko na siebie wydają kasę

Linijka, pytałaś jak nocki... pierwsza tak jak pisałam - nie różniła się od innych pobudkami tyle że zamiast cyca mała dostawała herbatkę i jakoś spokojniej było bez wyjmowania z łóżeczka Druga noc bez cyca była koszmarna i skończyła się o 4 nad ranem Udało się na początku wcisnąć herbatkę i smoka ale już o 2giej po wielkiej tragedii musiałam nakarmić małą coby mnie tatuś z łóżka na kopach nie pogonił... o 4ej chciałam być twarda (bo przecież już jadła raz w nocy - takie było założenie - karmię w nocy raz - najlepiej o 4ej) no i nie wstałam... tato nie wytrzymał i z ciężkimi bluzgami na ustach wyjął ją i przewinął... więc co miałam robić, nakarmiłam Spania już nie było. A wczoraj moja mama powiedziała że męczę dziecko no i odpuściłam, ale noc była super bo wstała jeść tylko dwa razy więc już lepiej niż ostatnio. Zobaczymy jak dziś.
Chociaż to też ciężko coś powiedzieć bo te świąteczne dni to takie rozbite dla dzieciaków - zupełnie inny harmonogram niż zazwyczaj więc i noce mogą być inne

Druga
Stary 2007-04-10, 22:06   #2483
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny - wlasnie polozylam juz nicolke do spania i mam czas dla siebie .

Posyłam wam nowy nabytek - babcia kupiła nicolce na wakacje ))
Moj tez wlasnie padl

A babcia ma gust i piekny basenik kupila Nicolce Ale mala bedzie miala frajde.Ojj ale te babcie szaleja na puckcie tych wnuczat

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 22:11   #2484
justyna-viola
Zadomowienie

Dubelek

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 22:11   #2485
justyna-viola
Zadomowienie

Dubelek po raz 2

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 22:11   #2486
justyna-viola
Zadomowienie

Dubelek po raz 3

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 22:11   #2487
justyna-viola
Zadomowienie

Dubelek po raz 4

Michalinka- 5.10.2009
Stary 2007-04-10, 22:12   #2488
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
No ja widzę że zajączek szalał w tym roku takie bryki i grzybasy-dmuchasy nosił a Marcie to chyba nic nie przyniósł... no cóż... dziś ma urodzinki półroczne i też nic nie dostała ale wredni ci rodzice Martusi - tylko na siebie wydają kasę

dla Martusi z okazji pol roczku Ale juz duza dziewczynka. A to dla rodzicow ze zaluja dziecku

Kurcze ale nam te dzieci rosna

Kurcze ale mnie zdublowalo....przepraszam ale nie wiem dlaczego.Jesli umie to ktoras usunac to poprosze.

Michalinka- 5.10.2009

Edytowane przez justyna-viola
Czas edycji: 2007-04-10 o 22:18 Powód: dubelek
Stary 2007-04-10, 22:23   #2489
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Dzieki ogromne wam wszystkim za życzenia zdrowia. Ja nadal walcze z bajeczkami. Kamila oczywiście jeszcze nie spi (podsypiała cały dzień na fotelu). Już trzeci raz oglądam Shreka a szeregowiec Dolot chyba dziś był 4 razy włączony.
Emilka już padła i jeden gryzak też
Ja tez jakoś padam. Kamila jednak ma wage typowego dwulatka i kilkakrotne noszenie jej odbiło się na mnie .
Dobrej nocki życzę wam wszystkim i rzadkiego wstawania w nocy
Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 22:42   #2490
linijka
Rozeznanie

Oj biedna Kamilka, mam nadzieję Myszko że jutro będzie lepszy dzień

Dla Martusi z okazji pół roczku i jeszcze

Carya ciężko z tymi świętami bo cały porządek dnia diabli wzięli Może nie rezygnuj, jeżeli pierwsza noc była udana. A mama Twoja przesadza, przeciez krzywdy małej nie robisz, wiadomo że serce pęka jak dziecko tak płacze. Mój też dziś histerie odstawił przed snem. Tylko cycek i nic więcej nie jest w stanie go uśpić. Choć ostatnie noce budził się tylko po dwa razy to i tak chodzę przemęczona, bo taki przerywany sen to gorsze jak wojna
Fryzurka super! Modna jak najbardziej
linijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości