![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
yaira, ale o co chodzi? o to, jak się wrzuca filmy na youtube?
jeśli o to- wchodzisz na www.youtube.com rejestrujesz się i postępujesz wedle instrukcji filmik musi mieć ograniczoną wielkość |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ostatnio ogladalam na tvn style mamo juz jestem i fizjoterapeuta wypowiadal sie na temat szerokiego pieluszkowania - czy wy ciagle dajecie jednorazową pieluche i na to jeszcze tetre?
prosze o wypowiedz w tym temacie |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
Czesc kobity,
ale mam zaleglosci - 4 strony, uff, bede pisac po kolei po kazdej stronie Dziewczynki- bardzo dziekuje za tyle milych slow ![]() ![]() Kasiu, Anitko, podziekowania za wczesniejsze komplementy bo nie mialam kiedy ![]() ![]() Kasiu- moje fotki coraz ladniejsze wychodza tylko dzieki Tobie- osluchalam cennych rad za ktore dziekuje MATA Tamarki jest z firmy GAMPI z Walbrzycha ( Gampi Sp.J. Poland). Zostala kupiona we Wroclawiu w sklepie Cocodrillio za 203 zl. Podejrzewam ze mozna byloby ja taniej kupic, bo Cocodrillo to w sumie drogi sklep i ma zapewne duza marze. Na metce maty byly adresy: internet.- www.gampi.pl oraz mail.- gampi@gampi.pl. Mata jest bardzo mieciutka, mila w dotyku, ,,pluszowa", delikatna, liscie sa szeleszczace, pieski wydaja dzwiek po nacisnieciu, kwiatki na palaku to grzechotki. Palak jest wyciagany i ma kilka mozliwosci przyczepienia- na obu bokach po 3 kieszonki na palak. Scianki tworza zabudowe dzieki rzepom, mozna nie zapinac i wtedy mata jest wieksza. Material mozna prac , od spodu sa zameczki Garnuszki, myje wloski Tamarce w Nivea- szampon i plyn do kapieli 2 w1. Zalezy od dnia ale czesto ma wieczorem juz tluste wloski. No i nie sa rewelacyjne ogolniie po tym nivea, teraz chce przetestowac sam szampon dla dzieci nivea- sa 2 rodzaje. Mylam tez Hipp- plyn do kapieli- wloski byly okropne- matowe. Edytowane przez Simona Czas edycji: 2007-03-10 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
A moja Ksenia dziś kończy 3 miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yaira dziękujemy za pamięć o nas ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-03-10 o 09:46 Powód: post podpostem |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
SLICZNY!!!!!!!!!!!
jejku az nie moge przestac gapic sie na niego ![]() wszystkie maluszki mnie bardzo rozczulaja, ale TEN ma takie specyficzne zdjecia
#2466 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czesc. chciałąm sie zapytac,moze wiecie co u mASZKI I Wiki??
próbowałam sie skontaktowac ale bez rezultatu..moze ktos ma jakies wiadomosci??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
dArai no wlasnie nie mamy zadnych wiesci,a tez o ich mysle i mam nadzieje,ze z mala lepiej,ze zdrowieje bidulka..
Kochane dzieki za mile slowa w imieniu Maciusia ![]() ![]() Anulko najlepszego dla Kseni,zeby zdrowo rosla ![]() Schatsi Colinek jest cudny,patrze na niego i widze go w reklamie ![]() ![]() ![]() Kamilko mala ma piekne usteczka i oczka ![]() Tysiak no to do roboty,druga cora bedzie taka sliczna ![]() Yairko mala jest coraz bardzije podobna do Ciebie ma slodkie wloski i fotki!az synowa jak ta lala rosnie ![]() Adriana Twoj Tymek jest jak zawsze piekny,uroczy i ma ladne foteczki.. Elu oby tak dalej a bedziesz miala wiecej czasu dla siebie i meza w nocy ![]() Cleo fotka piekna,a rozdarciuch taki slodki ![]() Zabko ja musze do swojej fryzjerki ruszyc sie w koncu,bo wiosna nadchodzi czas cos zmienic,a przynajmniej sciachac kudly,ile mozna w zwiazanych chodzic.. NIta a jest u Was potrzeba pieluchowania,bo jesli nie to wystarczy zwykle pieluszka,a najlepiej stopsowac sie do rad swojego pediatry,czy ortopedy,bo w tv uogoniaja jednak,a to jest indywidualna kwestia.. a jak juz przy pieluszkach jestesmy,to dla mnie,tzn.dla Macka w mojej ocenie najlepsze sa huggies,z gumeczkami z tylu,cvzyli zielone,nie przemaka siusiu..pampersy 3juz tez chyba cos maja,ja mam w szufladzie pod lozeczkiem wsyzstklie chyba pieluszki,kupilam na sprobowanie tez bella happy,ale jeszcze nie uzylam,wiec nie mam zdania..a chustewczki cleanic dzidzius,dla mnie bomba,stosowalam tez,bo dostalam zielone pampersy,dla mnie zapach zbyt intensywny i za mokre,dzidziusie sa tkaie akurat i delikatny zapach,cena tez przyzwoita ![]() ja po dzisiejszym dniu padam,posiedze z Wami chwile i chyba padne juz na twarz,lazilismy dzis dwie godziny,to byly spacero-zakupy..spotkalismy zone mojego kuzyna,ktora twierdzi,ze z tkaim maluchem max 1godzina..nie wydaje mnie sie..
#2468 |
Zakorzenienie
|
Anulko gratulacje dla córeczki! Niech dalej rosnie zdrowo!
Ja też myslę co u maszki że taka cisza...Oby wszstko było dobrze!!
#2469 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa dla Colinka
![]() A co tu dzisiaj taaka cisza????Czyzby dzieciaczki szalały ![]() Ja dzis miałam okropna noc Colin od 12 budził sie co godzine i marudził ![]() Za to teraz sobie odsypia,a ja w dzien nie umiem spać ![]() Ja też sie astanawiam co u Maszki i Wikusi.Oby wszystko dobrze !!! Anulka naj naj najlepszego dla Kseni z okazji 3 miesięcy ![]() Kasiu tak długo nie dajesz zdjęć Ninki!!!Daj nam nacieszyć oko Ninką i wklej jakieś zdjątka. Aaaa no i jeszcze a propo podwójnego pieluchowania:Ja pieluchuje podwójnie Colina bo peiatra zalecił bo ma mała wade bioderek,pierwszy miesiąc pieuchowałam na dzień i na noc a teraz tylko na noc.23 marca mam kontrole i się okaze czy to pieluchowanie w czymś pomogło. Miłej soboty babeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
Elu super! mam nadzieje ze tendencja ze spaniem sie utrzymuje!
Wszystkie dzieci bez wyjątku jak malowane! Czy wy podajecie swoim maluchom zelazo? Wczoraj byliśmy u pediatry i przepisała nam zelazo. Tylko po co? Powiedziała ze dzieci na piersi mają niedobór. Sama nie wiem, chyba sie zbunntuje i nie podam. No i Olaf przekroczył magiczne 7 kg!. Wazy dokładnie 7050 i ma 63 cm. Ja go chyba na diete wezme ![]() Marti co do wprowadzania nowego jedzonka, to ja bede czekac do 6 miesiecy. Nie wiem jak wytrzymam to moja mama bo jak dzwoni to pyta czy ja juz coś Olafkowi podaje! w głowie jej sie poprzewracało chyba! Wczoraj złożylismy podanie o paszport. Bardzo "sympatyczna" pani urzedniczka w konsulacie, ktora pamieta zamierzchłe czasy jeszcze kreciła nosem na zdjecie Olafka (troche z boku i otwartą buzia). A ja jej na to ze Olaf ma dopiero 2 miesiące i trudno takiemu dziecku zrobioć zdjecie. A ona do mnie: prawie 3 miesiace! Kurde to już nie wiem ile mam mój syn czy co? Wiec mówie że ma 2 i pół dokładnie. Wzieła to zdjecie. Choc ciekawa jaka jest różnica miedzy dzieckiem co ma trzy miesiące a dwa i pół. Jak ja nie nawidze takich bab! I bałam sie też ze mój porywczy małżonek (bojowo nastawiony) zacznie na nią krzyczeć. WIec może i lepiej dla niej ze wzieła to zdjecie. Miłego weekendu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Hey.
dziewczyny we czwartek byłam zrobić Olafowi zdjecia do paszportu, oczywiście Olaf spał i trzeba go było obudzić i wtedy ryk i pomagał tylko mój paluch w jego buzi.jakoś udało nam się fotę zrobić z półotrwartymi oczami i otwarta buzia-fotograf powiedział że ok. wczoraj odebrałam foty i okazało się, że fotograf zrobił czarno białe bo na kolorowym wyszła czerwona buzia cała w krostach-oczywiście fotograf powiedział że są ok.pojechaliśmy do ambasady i babka powiedziała że te foty się nie nadają na stały paszpsort bo mają być kolorowe i z zamkniętą buzią! niezła kicha bo za 10 fotek zapłaciłam 170 zł ![]() dziewczyny poradźcie: Olaf już drugi raz dostał paskudnej wysypki na całym ciałku.wyeliminowałam nabiał więc to nie jest przyczyną.chyba muszę prac moje ubrania w jego proszku. czy można jeśc dżem wiśniowy jak się karmi piersią?? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
skoro się domagacie...
![]() Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-17 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
mała dziewczynka
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-17 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze Kocisław
Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-17 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdyby od szamponu, to też by nie było na całym ciele chyba? W kwestii diety się nie wypowiem, bo ja jem WSZYSTKO, dżemy też i Nutellę. I piorę Niny ubranka w tym samym proszku, co nasze, zwykłym czyli, a nie dla dzieci. Edytowane przez kasia191273 Czas edycji: 2007-03-10 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu zdjecia CUDO!!! Ninka prześliczna, Sasza minimalnie przegrywa w uroku
![]() malgogaj witaj w klubie ![]() ![]() my ostatnie dwie noce tez przespaliśmy w łóżeczku, z zasypianiem nawet nie ma większych problemów, ale Kuba strasznie niespokojnie śpi. prawie cały czas coś mruczy, stęka, kwęka. wydaje mi się że w tą głębsza fazę snu nie wchodzi. bo jak w dzień czasem zaśnie głębiej to wcale go nie słychać, tylko czasem przez nosek pochrapuje. no ale walczymy dzielnie dalej ![]() i jeszcze jedno pytanko, myślałyście nad basenem dla dzieci?? znaczy zajęciami na basenie. bo my się włąśnie poważnie zastanawiamy i może w przyszłym tyg spróbujemy ![]() http://www.swimmer.pl/index.html http://www.aqua-kids.pl/index.php btw. ja też mam nadzieję, ze u MAszki wszystko dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ona i, zanim wrzeszczy, coś marudzi pod nosem najpierw, ale śpi w swoim pokoju, więc mnie budzi już płacz. I dobrze, bo też sobie lubi pokwękać, pocharczeć i gdyby spała z nami, oka bym nie zmrużyła. my też chcemy na basen chodzić z Niną. Mamy pod nosem, tylko przez ulicę trzeba przejść i są zajęcia dla niemowlaków. Od 6. miesiąca zdaje się. Za komplementy dot. moich podopiecznych i zdjęć wielkie senkju. Sama robiłam, nawet te wspólne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adriana Tymek jest przecudowny-musze uwazac bo jeszcze ja sie w nim zakocham a nie moja corka ![]() Schatzsi Colin przeuroczy-popieram pomysl z reklamowka pampersa ![]() Kamilko nie tylko noski ale i oczy macie podobne a Tosia te piekne oczy to ma jak nic po mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() Cleo synus wykapana mama ![]() ![]() ![]() Yaira Zuzia slodziutka ![]() Zabko corcia Ci rosnie slicznie ![]() ![]() ![]() Tysiu ale Ci baboszka juz urosla ![]() Anitka snilas mi sie dzis ze bylas u mnie i poszlysmy razem na zakupy i wracalysmy szybko bo Ci cycochy rozrywalo ![]() tak po krotce bo dzis mialam sporo roboty ![]() ![]() caluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Od wczoraj wieczorem nie mogłam wejśćna Wizaż. Jakoś dziwnie mi się główna strona otwierała a potem masakra tak wolno wchodziło i jakoś tak niekolorowo. Dziś dopero teraz udało mi się normalnie tutaj wejść. Laura dziś cały dzień nie śpi, ciągle popłakuje. Przy piersi się drze a jak już w końcu cosik wciumka to po 5 minutach wszstko ulewa...I to ulane jest jakieś takie przezroczysto-mleczne...Nie wiem o co chodzi....Jedyny pokarm jaki dzis jej się przyjął to herbatka koperkowa...Całe 100ml! Na wszelki wypadek przez to miotanie przy cycu wkropliłam jej Otinum i zatkalam watkami uszki.
![]() |
#2480 |
Konto usunięte
|
Garnuszki, ja jem dzem wiśniowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Rozeznanie
|
a ja mialam isc dzisiaj na parapetowke.....ale!!!:
od rana jakos zle sie czulam i mnie mdli......eh nie zaciazylam...bo Tz uwaza pozatym jak karmie malo prawdopodobne lecz umowa z tesciowka byla taka ze my damy mala do nich ale kobieta ubzdurala sobie ze na cala noc ![]() ![]() ale wieczorem lepiej sie poczulam i mowie do TZ ze moze pojade chociaz na 2 godziny..niech jego mama przyjdzie:to ona zle go zrozumiala i nie przyszla..a ja sie wymalowalam wystroilam dlaczego ta moja wersja mezczyzny taka glupia ![]() tylko go ![]() napisalam mu ze ok...nie musze isc ale w glebi duszy jest mi smutno ![]() dzisiaj malo jadlam bo wczoraj wymiotowalam i dzis balam sie ruszyc cokolwiek przez to mam malo mleczka..Zuza oproznia dwie piersi i jeszcze sie patrzy..wiec tak mysle moze kupie mleko w kartoniku tak wrazie ale jakie???? ![]()
#2482 |
Zadomowienie
|
Witam w koncu
![]() Ja podobnie jak Aranka nie moglam wejsc na wizaz mialam errora:/pozniej strona w innej szacie graficznej.. Yairo pij duzo wody,bo po wymiotowaniu pewnie stracilas,a zey bylpokarm musimy duuzo pic..co Ci zaszkodzilo,kojarzysz czy cos jadlas??ja mleczko mam w razie czego jest to bebiko1,wczesniej mialam nan1,ktore wyrzucilam,bo bylo otwarte dlugo.. Kasiu Ninka slodka jak zawsze ![]() ![]() Garnuszki ja tez jem dzemy i nutelle,brzydko wiem bo kiedy zrzuce,ale czasmai soie pozwole ![]() Aranko a Ty sie za bardzo nie stresusjesz ostatnio??egzaminy,chyba jutro ja zycze powodzneia i trzymam kciuki,nie denerwuj sie,zeby Ci to zle na pokarm nie wplynelo.. Malgogaj zadnego zelaza nie podaje malemu,na jakiej podstawiePani Ci je przepisala..matka daje dziecku wszystko,chyba ,ze jest jakas niedozywiona to moze sa braki zelaza,ale w mleku jest wszystko co pottrzebne dziecku,organizm jest tak zorganizowany,ze da dziecku,a predzej matka musi uzupelnic ..a poza tym zelazo przepisuje sie raczje na podstwie wynikow krwi,robionych pod tym katem..a moja mam tez ma mleczne odjazdy,tez mowi,zebym malego dokarmila,bo jak on sie miota przy cycku,bo np.zgubi ,to dla niej oznaka,ze nie dojada!olaboga!przeciez mam pokarm,po co go dokarmiac.. Martitko a to dobry sen ![]() ![]() ![]() dzis Macius mial w dzien podwyzszona temperature36,9..,moze za dlugo zni lazilismy wczoraj,ale pogoda byla ok,torszke wialo,ale 7 stopni na plusie,a my bylismy 2godzinki na spacerze..chyba predzej zlapal cos od tatusia ,ktory kicha i prycha..mam nadizje,ze nic sie nie dzieje,jeszcze zmierze mu temperaturke
![]() ![]() http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png Edytowane przez AnitaSuska Czas edycji: 2007-03-10 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasiu stwierdzam ze Nina do Ciebie podobna jak nic! Obie jesteście śliczne ze hoho! A jakby jeszcze kolor oczu po tobie odziedziczyła... A w tej sukienusi to już prawdziwa elegantka! A oto my z dzisiaj...jak Olaf daje całuski i na ostatnim jak Olaf ma dosyć dawania całusków ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Maly Olafek slodziutki i fotki sliczne!!
![]() ![]()
#2485 |
Zadomowienie
|
o matko!!!! Kaska jakie Ty masz oczy zaj.....ste!!!
![]() ![]() ....no i ja rowniez stwierdze,ze Cora do Mamuni podobna jak nic ![]() Dziewczyny! a na Wasze dzieciaczki to naprawde napatrzec sie nie mozna ![]() ![]() Simona,dziekuje za namiary na producenta tej maty ![]() Edytowane przez Ana2 Czas edycji: 2007-03-11 o 20:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
Dzieki Anitko, ja wzięłam tą recepte na zelazo i nie zapytałam nawet dlaczego. Miałam pare pytań do pediatry a na koniec ona Olafka na brzuszku położyła i on sie wściekł a że zmęczony to cięzko było mi go uspokoić. Jakby zrobiła badanie krwi i na tej podstawie zapisała zelazo to też bym nie podważała jej decyzji. Zapytam na nastepnej wizycie. I masz racje co do kupy, najbardziej sie boje ze potem mogłyby byc jakies przeboje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Wtajemniczenie
|
Yaira, no cóż niestety faceci to ogólnie tacy niekumaci. buziaki
![]() malgogaj Olafek przystojniak ![]() Tysiu ale mi fajna synowa rośnie ![]() Edytowane przez sohf Czas edycji: 2008-12-05 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Sohf Kubus sliczny i fajne fotki,tez musze tkaie zrobic,podobaja mi sie
![]() ![]() Martitko ja mam przed soba poradnik żywienia malego dziecka z bebiko i tamjest zarelko po 4 miesiacu,czyli od piatego,to samo z zarelkiem z hippa mam juz kilka w lodowce takich owocowych smakolykow i tez jest napisane po 4miesiacu..nie spotkalam sie z tkaimi po trzecim miesiacu zycia..moze soczki ![]() no nic my dzis idziemy do kosciola zagaic z ksiedzem w sprawie chrztu ..ciekawe skolko taka impreza u nas??juz mam dla malego stroj i menu,no i chetne do pomocy posilki,w postaci babc ![]()
#2489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.