Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-09, 17:44   #2461
kasia191273
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

yaira, ale o co chodzi? o to, jak się wrzuca filmy na youtube?

jeśli o to- wchodzisz na www.youtube.com
rejestrujesz się i postępujesz wedle instrukcji
filmik musi mieć ograniczoną wielkość
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 18:27   #2462
Nita6
Zakorzenienie

dziewczyny ostatnio ogladalam na tvn style mamo juz jestem i fizjoterapeuta wypowiadal sie na temat szerokiego pieluszkowania - czy wy ciagle dajecie jednorazową pieluche i na to jeszcze tetre?

prosze o wypowiedz w tym temacie
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 18:45   #2463
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Czesc kobity,
ale mam zaleglosci - 4 strony, uff, bede pisac po kolei po kazdej stronie

Dziewczynki- bardzo dziekuje za tyle milych slow Kasiu, Anitko, Fibian, garnuszki, Marti, Kamilko, malgogaj,Ana, Aranko

Kasiu, Anitko, podziekowania za wczesniejsze komplementy bo nie mialam kiedy A zdjecie z oponka wkleje zeby nie bylo, w sweterku to nie widac ale w obcislej bluzce jest piekna oponka typu kolo od rowera gorskiego mniej wiecej niestety chyba przytylam bo waga pokazala w piatek 1,5-2 kg wiecej niz przed ciazaa- buuuu- i to wlasnie chyba ta oponka ma te 1,5-2 kg. Wiem ze to nie tak duzo ale u mnie nawet 2 kg widac
Kasiu- moje fotki coraz ladniejsze wychodza tylko dzieki Tobie- osluchalam cennych rad za ktore dziekuje

MATA Tamarki jest z firmy GAMPI z Walbrzycha ( Gampi Sp.J. Poland). Zostala kupiona we Wroclawiu w sklepie Cocodrillio za 203 zl. Podejrzewam ze mozna byloby ja taniej kupic, bo Cocodrillo to w sumie drogi sklep i ma zapewne duza marze. Na metce maty byly adresy: internet.- www.gampi.pl oraz mail.- gampi@gampi.pl. Mata jest bardzo mieciutka, mila w dotyku, ,,pluszowa", delikatna, liscie sa szeleszczace, pieski wydaja dzwiek po nacisnieciu, kwiatki na palaku to grzechotki. Palak jest wyciagany i ma kilka mozliwosci przyczepienia- na obu bokach po 3 kieszonki na palak. Scianki tworza zabudowe dzieki rzepom, mozna nie zapinac i wtedy mata jest wieksza. Material mozna prac , od spodu sa zameczki

Garnuszki, myje wloski Tamarce w Nivea- szampon i plyn do kapieli 2 w1. Zalezy od dnia ale czesto ma wieczorem juz tluste wloski. No i nie sa rewelacyjne ogolniie po tym nivea, teraz chce przetestowac sam szampon dla dzieci nivea- sa 2 rodzaje. Mylam tez Hipp- plyn do kapieli- wloski byly okropne- matowe.

Edytowane przez Simona
Czas edycji: 2007-03-10 o 17:51
Simona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 19:17   #2464
Anulka33
Raczkowanie

A moja Ksenia dziś kończy 3 miesiącei zaczęłam dziś podawać jej soczek z jabłuszek ,[na razie 2 łyżeczki ]i zobaczymy jak zareaguje bo piła baaardzo chętnie .Całuski dla waszych bobasków .

yaira dziękujemy za pamięć o nas bardzo przyjemnie gdy ktoś pasmięta .

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-03-10 o 09:46 Powód: post podpostem
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 19:59   #2465
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość
I jeszcze kilka
SLICZNY!!!!!!!!!!!

jejku az nie moge przestac gapic sie na niego

wszystkie maluszki mnie bardzo rozczulaja, ale TEN ma takie specyficzne zdjecia

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 20:11   #2466
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

dziewczyny czesc. chciałąm sie zapytac,moze wiecie co u mASZKI I Wiki??
próbowałam sie skontaktowac ale bez rezultatu..moze ktos ma jakies wiadomosci???
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 20:50   #2467
AnitaSuska
Zadomowienie

dArai no wlasnie nie mamy zadnych wiesci,a tez o ich mysle i mam nadzieje,ze z mala lepiej,ze zdrowieje bidulka..

Kochane dzieki za mile slowa w imieniu Maciusiafajne ma cioteczki

Anulko najlepszego dla Kseni,zeby zdrowo roslanapisz co zamierzzsz jej podawac po skonczeniu tych trzech miesiecy?Marti pisala,ze tez planuje cos wprowadzac,a ja zwykle spotykam produkty,ktore podaje sioe po skonczeniu 4misesiaca zycia,a tez bede niedlugo wprowadzac jakies nowe smaki,chcialabym miec komfort i karmic jak najdluzej,ale do pracy niedlugo bedzie trzeba pojsc i wole,zeby maly zjadl cos zamiast sztucznego mleczka,podczas mojej nieobecnosci,a ja po pracy podam cyca lub sciagne pokarm,no ale to sie za jakis czas okaze..

Schatsi Colinek jest cudny,patrze na niego i widze go w reklamiepampers chetnie by Wam zaplacilhehe sliczny maluszek i fotki

Kamilko mala ma piekne usteczka i oczka

Tysiak no to do roboty,druga cora bedzie taka sliczna

Yairko mala jest coraz bardzije podobna do Ciebie ma slodkie wloski i fotki!az synowa jak ta lala rosnie

Adriana Twoj Tymek jest jak zawsze piekny,uroczy i ma ladne foteczki..

Elu oby tak dalej a bedziesz miala wiecej czasu dla siebie i meza w nocy

Cleo fotka piekna,a rozdarciuch taki slodki

Zabko ja musze do swojej fryzjerki ruszyc sie w koncu,bo wiosna nadchodzi czas cos zmienic,a przynajmniej sciachac kudly,ile mozna w zwiazanych chodzic..

NIta a jest u Was potrzeba pieluchowania,bo jesli nie to wystarczy zwykle pieluszka,a najlepiej stopsowac sie do rad swojego pediatry,czy ortopedy,bo w tv uogoniaja jednak,a to jest indywidualna kwestia..

a jak juz przy pieluszkach jestesmy,to dla mnie,tzn.dla Macka w mojej ocenie najlepsze sa huggies,z gumeczkami z tylu,cvzyli zielone,nie przemaka siusiu..pampersy 3juz tez chyba cos maja,ja mam w szufladzie pod lozeczkiem wsyzstklie chyba pieluszki,kupilam na sprobowanie tez bella happy,ale jeszcze nie uzylam,wiec nie mam zdania..a chustewczki cleanic dzidzius,dla mnie bomba,stosowalam tez,bo dostalam zielone pampersy,dla mnie zapach zbyt intensywny i za mokre,dzidziusie sa tkaie akurat i delikatny zapach,cena tez przyzwoita

ja po dzisiejszym dniu padam,posiedze z Wami chwile i chyba padne juz na twarz,lazilismy dzis dwie godziny,to byly spacero-zakupy..spotkalismy zone mojego kuzyna,ktora twierdzi,ze z tkaim maluchem max 1godzina..nie wydaje mnie sie..

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-09, 21:40   #2468
Aranka
Zakorzenienie

Anulko gratulacje dla córeczki! Niech dalej rosnie zdrowo!

Ja też myslę co u maszki że taka cisza...Oby wszstko było dobrze!!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 10:18   #2469
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa dla Colinka

A co tu dzisiaj taaka cisza????Czyzby dzieciaczki szalały
Ja dzis miałam okropna noc Colin od 12 budził sie co godzine i marudził pierwzy raz obudził się więcej niz raz w nocy.I naprawde wsółczuje tym których dzieci budzą się często lub marudzą w nocy,bo ja po jedej takiej nocy mam dość.Jak by Colin taki był na codzień to bym chyba popadła w jakąś depresje.
Za to teraz sobie odsypia,a ja w dzien nie umiem spać
Ja też sie astanawiam co u Maszki i Wikusi.Oby wszystko dobrze !!!
Anulka naj naj najlepszego dla Kseni z okazji 3 miesięcy

Kasiu tak długo nie dajesz zdjęć Ninki!!!Daj nam nacieszyć oko Ninką i wklej jakieś zdjątka.

Aaaa no i jeszcze a propo podwójnego pieluchowania:Ja pieluchuje podwójnie Colina bo peiatra zalecił bo ma mała wade bioderek,pierwszy miesiąc pieuchowałam na dzień i na noc a teraz tylko na noc.23 marca mam kontrole i się okaze czy to pieluchowanie w czymś pomogło.

Miłej soboty babeczki
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 10:20   #2470
malgogaj
Zadomowienie

Elu super! mam nadzieje ze tendencja ze spaniem sie utrzymuje!
Wszystkie dzieci bez wyjątku jak malowane!

Czy wy podajecie swoim maluchom zelazo? Wczoraj byliśmy u pediatry i przepisała nam zelazo. Tylko po co? Powiedziała ze dzieci na piersi mają niedobór. Sama nie wiem, chyba sie zbunntuje i nie podam.
No i Olaf przekroczył magiczne 7 kg!. Wazy dokładnie 7050 i ma 63 cm. Ja go chyba na diete wezme

Marti co do wprowadzania nowego jedzonka, to ja bede czekac do 6 miesiecy. Nie wiem jak wytrzymam to moja mama bo jak dzwoni to pyta czy ja juz coś Olafkowi podaje! w głowie jej sie poprzewracało chyba!

Wczoraj złożylismy podanie o paszport. Bardzo "sympatyczna" pani urzedniczka w konsulacie, ktora pamieta zamierzchłe czasy jeszcze kreciła nosem na zdjecie Olafka (troche z boku i otwartą buzia). A ja jej na to ze Olaf ma dopiero 2 miesiące i trudno takiemu dziecku zrobioć zdjecie. A ona do mnie: prawie 3 miesiace! Kurde to już nie wiem ile mam mój syn czy co? Wiec mówie że ma 2 i pół dokładnie. Wzieła to zdjecie. Choc ciekawa jaka jest różnica miedzy dzieckiem co ma trzy miesiące a dwa i pół. Jak ja nie nawidze takich bab! I bałam sie też ze mój porywczy małżonek (bojowo nastawiony) zacznie na nią krzyczeć. WIec może i lepiej dla niej ze wzieła to zdjecie.

Miłego weekendu!
Stary 2007-03-10, 11:44   #2471
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Hey.
dziewczyny we czwartek byłam zrobić Olafowi zdjecia do paszportu, oczywiście Olaf spał i trzeba go było obudzić i wtedy ryk i pomagał tylko mój paluch w jego buzi.jakoś udało nam się fotę zrobić z półotrwartymi oczami i otwarta buzia-fotograf powiedział że ok. wczoraj odebrałam foty i okazało się, że fotograf zrobił czarno białe bo na kolorowym wyszła czerwona buzia cała w krostach-oczywiście fotograf powiedział że są ok.pojechaliśmy do ambasady i babka powiedziała że te foty się nie nadają na stały paszpsort bo mają być kolorowe i z zamkniętą buzią! niezła kicha bo za 10 fotek zapłaciłam 170 zł a do tego okazało się że i tak są do d....do tymczasowego je przyjęła-tymczasowy ważny na rok, a jak dzwoniłam dwa dni wczesniej do ambasady to mi babka powiedziała że tymczas. ważny przez dwa tygodnie-bezsens!!

dziewczyny poradźcie: Olaf już drugi raz dostał paskudnej wysypki na całym ciałku.wyeliminowałam nabiał więc to nie jest przyczyną.chyba muszę prac moje ubrania w jego proszku.

czy można jeśc dżem wiśniowy jak się karmi piersią??
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 14:27   #2472
kasia191273
Zakorzenienie

skoro się domagacie...)))

Edytowane przez kasia191273
Czas edycji: 2007-03-17 o 15:37
Stary 2007-03-10, 14:33   #2473
kasia191273
Zakorzenienie

mała dziewczynka

Czas edycji: 2007-03-17 o 15:37
Stary 2007-03-10, 14:37   #2474
kasia191273
Zakorzenienie

i jeszcze Kocisław

Czas edycji: 2007-03-17 o 15:36
Stary 2007-03-10, 14:42   #2475
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garnuszki Pokaż wiadomość

dziewczyny poradźcie: Olaf już drugi raz dostał paskudnej wysypki na całym ciałku.wyeliminowałam nabiał więc to nie jest przyczyną.chyba muszę prac moje ubrania w jego proszku.

czy można jeśc dżem wiśniowy jak się karmi piersią??
jeśli na całym ciałku, to chyba nie od kontaktu z Twoimi ubraniami? Tak na logikę...Może Johnson? Sama Ci doradzałam szampon Natusan, tymczasem Nina miała po nim uczulenie na głowie. Przestałam używać i zniknęło. Używam jednak balsamu do ciała Johnsona i ten jej nie uczula.
Ale gdyby od szamponu, to też by nie było na całym ciele chyba?

W kwestii diety się nie wypowiem, bo ja jem WSZYSTKO, dżemy też i Nutellę. I piorę Niny ubranka w tym samym proszku, co nasze, zwykłym czyli, a nie dla dzieci.

Czas edycji: 2007-03-10 o 15:07
Stary 2007-03-10, 16:43   #2476
sohf
Wtajemniczenie

Kasiu zdjecia CUDO!!! Ninka prześliczna, Sasza minimalnie przegrywa w uroku ) muszę chyba zacząć bardziej planować robienie fotek bo moje w porównaniu z Twoimi to po prostu tragedia...

malgogaj witaj w klubie moja mama też już by chciała Kubie jakieś jedzonko podawać. ostatnio jak został u niej a my wybyliśmy do kina, to do butli z modyfikowanym mu glukozy dosypała, żeby mu się lepiej jadło nie dociera do niej nic co mówię normalnie. z tym jedzeniem to jakby się zacieła. ogólnie według niej dziecko na piersi nie dojada i koniec. ech...

my ostatnie dwie noce tez przespaliśmy w łóżeczku, z zasypianiem nawet nie ma większych problemów, ale Kuba strasznie niespokojnie śpi. prawie cały czas coś mruczy, stęka, kwęka. wydaje mi się że w tą głębsza fazę snu nie wchodzi. bo jak w dzień czasem zaśnie głębiej to wcale go nie słychać, tylko czasem przez nosek pochrapuje. no ale walczymy dzielnie dalej a w ogóle to zazdroszczę Wam dziewczyny tego przesypiania nocy. u nas karmienie max co 3 godzinki. jak kiedys prześpi 6 to będe w szoku. jeszcze mam pytanie, czy dzieci Wam się budza jakoś konkretnie na to karmienie? płaczą, czy coś? bo Kuba jak zaczyna być głodny to coraz bardziej marudzi przez sen i mąż go czasem tak prawie przez sen butlą karmi. on się włąściwie nie wybudza.

i jeszcze jedno pytanko, myślałyście nad basenem dla dzieci?? znaczy zajęciami na basenie. bo my się włąśnie poważnie zastanawiamy i może w przyszłym tyg spróbujemy
http://www.swimmer.pl/index.html
http://www.aqua-kids.pl/index.php

btw. ja też mam nadzieję, ze u MAszki wszystko dobrze.
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 16:59   #2477
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
jeszcze mam pytanie, czy dzieci Wam się budza jakoś konkretnie na to karmienie? płaczą, czy coś?
Sohf, Nina wrzeszczy- no ale po 6 godzinach to jest bardzo głodna))
Może ona i, zanim wrzeszczy, coś marudzi pod nosem najpierw, ale śpi w swoim pokoju, więc mnie budzi już płacz. I dobrze, bo też sobie lubi pokwękać, pocharczeć i gdyby spała z nami, oka bym nie zmrużyła.

my też chcemy na basen chodzić z Niną. Mamy pod nosem, tylko przez ulicę trzeba przejść i są zajęcia dla niemowlaków. Od 6. miesiąca zdaje się.

Za komplementy dot. moich podopiecznych i zdjęć wielkie senkju. Sama robiłam, nawet te wspólne.
Stary 2007-03-10, 17:32   #2478
marti86
Zakorzenienie

Kasiulove:i Nina i Saszaja k nie lubilam kotow tak Twoje zdjeica sprawiaja ze sie w nich zakochuje,

Adriana Tymek jest przecudowny-musze uwazac bo jeszcze ja sie w nim zakocham a nie moja corka

Schatzsi Colin przeuroczy-popieram pomysl z reklamowka pampersa

Kamilko nie tylko noski ale i oczy macie podobne a Tosia te piekne oczy to ma jak nic po mamusijestnaprawd e badzo podobna do Ciebie

Cleo synus wykapana mamai wcale nie widac ze lobuz

Yaira Zuzia slodziutka

Zabko corcia Ci rosnie slicznieno i wciaz przystaje ze cala mamcia

Tysiu ale Ci baboszka juz urosla

Anitka snilas mi sie dzis ze bylas u mnie i poszlysmy razem na zakupy i wracalysmy szybko bo Ci cycochy rozrywaloheheaha Anitka te soczki i sloiczki sa od 4 misiaca czyli jak dziecko skonczy 3

tak po krotce bo dzis mialam sporo robotyale zawsze cos
caluje

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 17:36   #2479
Aranka
Zakorzenienie

Od wczoraj wieczorem nie mogłam wejśćna Wizaż. Jakoś dziwnie mi się główna strona otwierała a potem masakra tak wolno wchodziło i jakoś tak niekolorowo. Dziś dopero teraz udało mi się normalnie tutaj wejść. Laura dziś cały dzień nie śpi, ciągle popłakuje. Przy piersi się drze a jak już w końcu cosik wciumka to po 5 minutach wszstko ulewa...I to ulane jest jakieś takie przezroczysto-mleczne...Nie wiem o co chodzi....Jedyny pokarm jaki dzis jej się przyjął to herbatka koperkowa...Całe 100ml! Na wszelki wypadek przez to miotanie przy cycu wkropliłam jej Otinum i zatkalam watkami uszki.

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 19:15   #2480
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Garnuszki, ja jem dzem wiśniowy
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 20:44   #2481
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

a ja mialam isc dzisiaj na parapetowke.....ale!!!:
od rana jakos zle sie czulam i mnie mdli......eh nie zaciazylam...bo Tz uwaza pozatym jak karmie malo prawdopodobne
lecz umowa z tesciowka byla taka ze my damy mala do nich ale kobieta ubzdurala sobie ze na cala noc wiedzma jedna no jak 3 miesiecznego Zuziola mam jej zostawic
ale wieczorem lepiej sie poczulam i mowie do TZ ze moze pojade chociaz na 2 godziny..niech jego mama przyjdzie:to ona zle go zrozumiala i nie przyszla..a ja sie wymalowalam wystroilam
dlaczego ta moja wersja mezczyzny taka glupia
tylko go
napisalam mu ze ok...nie musze isc ale w glebi duszy jest mi smutno

dzisiaj malo jadlam bo wczoraj wymiotowalam i dzis balam sie ruszyc cokolwiek przez to mam malo mleczka..Zuza oproznia dwie piersi i jeszcze sie patrzy..wiec tak mysle moze kupie mleko w kartoniku tak wrazie ale jakie????
Stary 2007-03-10, 21:49   #2482
AnitaSuska
Zadomowienie

Witam w koncu
Ja podobnie jak Aranka nie moglam wejsc na wizaz mialam errora:/pozniej strona w innej szacie graficznej..

Yairo pij duzo wody,bo po wymiotowaniu pewnie stracilas,a zey bylpokarm musimy duuzo pic..co Ci zaszkodzilo,kojarzysz czy cos jadlas??ja mleczko mam w razie czego jest to bebiko1,wczesniej mialam nan1,ktore wyrzucilam,bo bylo otwarte dlugo..

Kasiu Ninka slodka jak zawszeno i podobna do Ciebie szczegolnie oczy,łuk brwiowya kociak widac,ze luboi byc fotografowany,pieknie i dostojnie pozuje..

Garnuszki ja tez jem dzemy i nutelle,brzydko wiem bo kiedy zrzuce,ale czasmai soie pozwolejestem uzalezniona przeciez od slodyczy:/

Aranko a Ty sie za bardzo nie stresusjesz ostatnio??egzaminy,chyba jutro ja zycze powodzneia i trzymam kciuki,nie denerwuj sie,zeby Ci to zle na pokarm nie wplynelo..

Malgogaj zadnego zelaza nie podaje malemu,na jakiej podstawiePani Ci je przepisala..matka daje dziecku wszystko,chyba ,ze jest jakas niedozywiona to moze sa braki zelaza,ale w mleku jest wszystko co pottrzebne dziecku,organizm jest tak zorganizowany,ze da dziecku,a predzej matka musi uzupelnic ..a poza tym zelazo przepisuje sie raczje na podstwie wynikow krwi,robionych pod tym katem..a moja mam tez ma mleczne odjazdy,tez mowi,zebym malego dokarmila,bo jak on sie miota przy cycku,bo np.zgubi ,to dla niej oznaka,ze nie dojada!olaboga!przeciez mam pokarm,po co go dokarmiac..

Martitko a to dobry sen ,czasamia tak mam,ze jak maly za dlugo posp[i,to cyculki pekaja,ale szybko to glodomorek zmienia ale to znaczy,ze my musimy sie spotkachehe

dzis Macius mial w dzien podwyzszona temperature36,9..,moze za dlugo zni lazilismy wczoraj,ale pogoda byla ok,torszke wialo,ale 7 stopni na plusie,a my bylismy 2godzinki na spacerze..chyba predzej zlapal cos od tatusia ,ktory kicha i prycha..mam nadizje,ze nic sie nie dzieje,jeszcze zmierze mu temperaturke

Edytowane przez AnitaSuska
Czas edycji: 2007-03-10 o 22:32
Stary 2007-03-10, 22:05   #2483
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
my ostatnie dwie noce tez przespaliśmy w łóżeczku, z zasypianiem nawet nie ma większych problemów, ale Kuba strasznie niespokojnie śpi. prawie cały czas coś mruczy, stęka, kwęka. wydaje mi się że w tą głębsza fazę snu nie wchodzi. bo jak w dzień czasem zaśnie głębiej to wcale go nie słychać, tylko czasem przez nosek pochrapuje. no ale walczymy dzielnie dalej .
Sohf to kwekanie, stekanie itp to właśnie ta głęboka faza snu.

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość
Witam w koncu
Malgogaj zadnego zelaza nie podaje malemu,na jakiej podstawiePani Ci je przepisala..matka daje dziecku wszystko,chyba ,ze jest jakas niedozywiona to moze sa braki zelaza,ale w mleku jest wszystko co pottrzebne dziecku,organizm jest tak zorganizowany,ze da dziecku,a predzej matka musi uzupelnic ..a poza tym zelazo przepisuje sie raczje na podstwie wynikow krwi,robionych pod tym kontem....
No właśnie też myślałam ze na podstawie badań krwi. Masz racje Anita, nie bede mu podawać. Szczególnie ze sama biore witaminy dla mam karmiących to pewnie troche mu tego zelaza skapnie.

Kasiu stwierdzam ze Nina do Ciebie podobna jak nic! Obie jesteście śliczne ze hoho! A jakby jeszcze kolor oczu po tobie odziedziczyła... A w tej sukienusi to już prawdziwa elegantka!

A oto my z dzisiaj...jak Olaf daje całuski i na ostatnim jak Olaf ma dosyć dawania całusków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1male.JPG (80,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4male.JPG (112,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2male.JPG (108,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3male.JPG (105,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5MALE.JPG (99,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6male.JPG (108,7 KB, 27 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 22:41   #2484
AnitaSuska
Zadomowienie

Maly Olafek slodziutki i fotki sliczne!!i nie wyglada na dziecko,ktoremu brakuje zelaza..,ale moze moja teoria jest mylna,nie hcce podwazac decyzji lekarza..chociaz sadze,ze po zelazie dziecko mialo by niezle jazdy z kupka..a dziwi mne,ze babka nie skierowala malego na badnaia,pod katem poziomu zelaza

Stary 2007-03-10, 22:49   #2485
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

o matko!!!! Kaska jakie Ty masz oczy zaj.....ste!!! przepraszam za wyrazenie ale jeszcze takich oczu w zyciu nie widzialam PIEEEEKNE!!!!
....no i ja rowniez stwierdze,ze Cora do Mamuni podobna jak nic

Dziewczyny! a na Wasze dzieciaczki to naprawde napatrzec sie nie mozna sliczniutkie wszystkie,bez wyjatku

Simona,dziekuje za namiary na producenta tej maty

Julian

ALBUMY

Edytowane przez Ana2
Czas edycji: 2007-03-11 o 20:26 Powód: dopisek
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 22:51   #2486
malgogaj
Zadomowienie

Dzieki Anitko, ja wzięłam tą recepte na zelazo i nie zapytałam nawet dlaczego. Miałam pare pytań do pediatry a na koniec ona Olafka na brzuszku położyła i on sie wściekł a że zmęczony to cięzko było mi go uspokoić. Jakby zrobiła badanie krwi i na tej podstawie zapisała zelazo to też bym nie podważała jej decyzji. Zapytam na nastepnej wizycie. I masz racje co do kupy, najbardziej sie boje ze potem mogłyby byc jakies przeboje.
Stary 2007-03-11, 10:26   #2487
sohf
Wtajemniczenie

Yaira, no cóż niestety faceci to ogólnie tacy niekumaci. buziaki co by CI tak bardzo przykro nie było.

malgogaj Olafek przystojniak fajny pomysl na foty. a z żelazem to chyba fakt, lepiej się wstrzymaj, moze ta lekarka to jakaś stara szkoła.

Tysiu ale mi fajna synowa rośnie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3044.JPG (37,7 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez sohf
Czas edycji: 2008-12-05 o 13:28
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 10:36   #2488
AnitaSuska
Zadomowienie

Sohf Kubus sliczny i fajne fotki,tez musze tkaie zrobic,podobaja mi siea czy on Wam czasami po cichaczu nie zmyka na solarke,piekna karnacja

Martitko ja mam przed soba poradnik żywienia malego dziecka z bebiko i tamjest zarelko po 4 miesiacu,czyli od piatego,to samo z zarelkiem z hippa mam juz kilka w lodowce takich owocowych smakolykow i tez jest napisane po 4miesiacu..nie spotkalam sie z tkaimi po trzecim miesiacu zycia..moze soczki daj mi namiary na cos,bo ja tez chetnie cos wprowadze synkowi

no nic my dzis idziemy do kosciola zagaic z ksiedzem w sprawie chrztu ..ciekawe skolko taka impreza u nas??juz mam dla malego stroj i menu,no i chetne do pomocy posilki,w postaci babc

Stary 2007-03-11, 10:48   #2489
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:

a to kilka wczorajszych fotek Kuby. natchnione zdaje się przez Colinka przepraszam,z e zgapiam ale strasznie mi sie spodobały
ale Latino boy- normalnie łamie serca już teraz, a co będzie dalej??
Stary 2007-03-11, 10:49   #2490
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość

A oto my z dzisiaj...jak Olaf daje całuski i na ostatnim jak Olaf ma dosyć dawania całusków
urocze scenki całuskowe!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości