..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-26, 09:21   #2461
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Melduje ze dzis jest juz 7 dzień SB a ja schudłam 2 i poł kilo;D , waze 55,5 kg Ciesze sie ale zastanawia mnie fakt czemu tylko tyle?

Pri tylko tyle??? Przecież jak na tydzień, zaledwie 7 dni to fajny wynik. Chudnijmy zdrowo i z głową

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 09:21   #2462
elianka
Zakorzenienie

privativ - a po co się dalej odchudzać jak już masz idealne wymiary?
Stary 2008-01-26, 09:26   #2463
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dlatego tak ja o zdjęcie mecze, bo cos mi sie zdaje ze tu juz sie nie ma z czego odchudzac koleżanka

Stary 2008-01-26, 10:07   #2464
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dlatego tak ja o zdjęcie mecze, bo cos mi sie zdaje ze tu juz sie nie ma z czego odchudzac koleżanka
zdjecie wkleje dzis obiecuje a ja chce tylko jesczze 2 i pół kilo, bo ja mam nogi umiesnione!!! NIe mowie juz ze jestem gruba ale jeszze tylko te uda Brzuch ,talia itp nie ale uda jesczze z 2 cm i bede szczesliwa Nie bójcie sie nie chce zrobic z siebie szkieletora ale jak wkleje zdjecie to zobaczycie ze moje nogi sa takie jakies dziwne;/
Stary 2008-01-26, 10:28   #2465
Cuidada
Raczkowanie

GG do Cuidada

Ahcak hehe dzieki za pomysł z mleczkiem jestes genialna nie nioo nie jest to moja kolacja chce schudnąć ale bez przesady późno ide spać i póżno ćwicze a czytałam gdzieś ze zeby nie spalać tkanki mięśniowej tylko tłuszczową po ćwiczeniach trzeba zjeśc kawałek białego sera albo wypić szkalnke mleka coś z białkiem niooo to łącze przyjemne z pożytecznym i jeszcze ze ciepłe mleko dobre jest na sen xD
Aaaa tak btw jak tam egzaminy )

PriVativ ja tez schudłam 2,5 kg xD tyle ze z innej wagi wyjsciowej ;P bo wazyłam 65 a teraz prawie 62 (te 0.5 kg przyjmijmy jako błąd pomiarowy ) ja tam sie ciesze po 7 dnich prawie 3 kg czekam na dalsze efekty

Centymetr w dłoń i biust bez zmian jak bylo tak jest 94 i dobrze ma tak zostac talia - bylo 77 jest 71 czyli -6cm biodra bylo 97 jest 95 czyli -2 tyłek tyz -2 (ze 103 do 101) uda spadło 3 cm do 57 aa bylo 60 (Pri i kto tu ma grube nogi?? :P) ale i tak dalej kroowsko jestem wiec z diety nie rezygnuje chociaż ciesze sie z tego co jest narazie

CarmelaSoprano nie zaczynaj od poniedziałkuu ;P poniedziałek złym dniem nna zaczynanie jest zacznij od jutra
Cuidada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 13:13   #2466
asiol
Rozeznanie

Wink Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Hej plażowiczki
Ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam omletem z łososiem wędzonym i górą surówki,
a jeśli chodzi o przedłużanie I fazy to jest strasznie dziwna sprawa, bo np. w książcej o tej
jest napisane na pocżatku jadłospisu dla fazy II :"Utrata masy ciała następuje nieco wolniej niż w fazie ścisłej, toteż niektórzy wolą kontynuować Fazę 1 nawet po upływie 2 tygodni. Jeśli jesteś pewien, że potrafisz wytrwać jeszcze przez tydzień lub dwa, zrób to. Jednak pamiętaj, że ze względu na dość ograniczony wybór pokarmów Faza 1 nie jest dietą długofalową" ("Dieta South Beach" Artur Agatston, str. 193)

Więc jak widać Fazę 1, można przedłużać, jeżeli się ma silną wolę ( ja raczej nie mam aż tak silnej).

A tak poza tym chyba jeszcze raz przeczytam sobie tę książkę, i jak coś mądrego znajdę to wkleję ( o ile chcecie)
pozdrawiam i ściskam cieplutko
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 15:27   #2467
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Pri tylko tyle??? Przecież jak na tydzień, zaledwie 7 dni to fajny wynik. Chudnijmy zdrowo i z głową
Dokładnie 2,5 kg to doskonały wynik Przez całe 2 tyg. fazy I mozna łącznie zrzucić ok. 6 kg Tak więc wszytsko jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Hej plażowiczki
Ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam omletem z łososiem wędzonym i górą surówki
Asiol możesz napisać jak robisz tego omleta.. Zabrzmiało smakowicie

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-26, 16:35   #2468
asiol
Rozeznanie

Kupuję łososia sałatkowego wędzonego na zimno,

kroję na drobne kawałki,
pół cebulki dymki kroję w piórka,
wrzucam wszystko na patelnię z oliwą z oliwek podsmażam i zalewam rozbełtanymi dwoma jajkami pod koniec smażenia przykrywam patelnią, żeby jajko się ścięło i gotowe

lepsza wersja jest z oliwkami
ale nie chciało mi się dzisiaj ich kroić
łososia używam niewiele i uwaga, po podgrzaniu jego smak jest bardzo intensywny i słony
dlatego jajek nie solić
a żeby nie zemdliło dobra jest góra surówki
potrawa dobra na solidne śniadanie lub obiad
polecam
Stary 2008-01-26, 17:07   #2469
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Kupuję łososia sałatkowego wędzonego na zimno,

kroję na drobne kawałki,
pół cebulki dymki kroję w piórka,
wrzucam wszystko na patelnię z oliwą z oliwek podsmażam i zalewam rozbełtanymi dwoma jajkami pod koniec smażenia przykrywam patelnią, żeby jajko się ścięło i gotowe

lepsza wersja jest z oliwkami
ale nie chciało mi się dzisiaj ich kroić
łososia używam niewiele i uwaga, po podgrzaniu jego smak jest bardzo intensywny i słony
dlatego jajek nie solić
a żeby nie zemdliło dobra jest góra surówki
potrawa dobra na solidne śniadanie lub obiad
polecam
Dzięki na pewno wypróbuje!!! Koniecznie z oliwkami I już do tego widzę włoską sałatę z małymi pomidorami i oliwą z oliwek mniammm

Dzięki

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 08:03   #2470
PriVativ
Zadomowienie

hej dziewczyny. Dzisiaj wkleje zdjecie obiecane bo wczoraj cały wieczor i cała noc nie mialam prądu:[ masakra tzn cała moja ulica prądu nie miała i internetu niebyło a potem moj komp sie rozładował komorka i zostałam na wieczor bez niczego przy swieczce:[ Dzis wkleje mam zrobione z wczoraj i moze jakies lepsze dzis zrobie. JejuWczoraj z nudów tak intensywnie cwiczyłam ze szok Dziwi sie ze nie otworzyłam lodówki i nie wyjadałam wszystkiego co dobre(kiedys bym tak zrobila) teraz bed ejadla sniadanko dzisiaj jest 8 dzien JEju niedziela->najgorszy dzien bo trzeba sie wykręcać od obiadów i ciast Najgorzej u abbci i u teściowej!! Szok Buziam do pozniej
Stary 2008-01-27, 09:20   #2471
elianka
Zakorzenienie

to ja. Planowałam wczorajsze łamanie diety- 80 urodziny dziadka, kreacje wieczorowe, dobre jedzonko tańce- było fantastycznie. Ale tak się nawęglowodanowałam że od dziś znowu faza I i to dwa tygodnie tez przeczytałam w książce agatsona, że można.
Za to wszyscy mi mówili, że wyszczuplałam a Tz powiedział, ze na sali są tylko dwie piekne kobiety- ja i moja mama Z
Stary 2008-01-27, 09:26   #2472
PriVativ
Zadomowienie

mam mam z czego Prosze zdjęcie dla ciebie soecjalnie I zobacz sama ze moje nogi sa ubite. CHodzi mi głównie o nogi..

Edytowane przez PriVativ
Czas edycji: 2008-01-28 o 10:42
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 09:38   #2473
elianka
Zakorzenienie

o matko laska toż ty jesteś chuda

nie masz się z czego odchudzać!
Stary 2008-01-27, 09:49   #2474
PriVativ
Zadomowienie

spojzalas pewnie na te ostatnie zdjecie. Fakt tam wyszlam szczuplo i moze tak wygladam w spodniach ktore sa luzne. Ale jak kupie obcisle to bede wygladac jak na wczesniejszych zdjeciach. Co do brzucha zastrzezen niemam ale te uda nie uwazasz ze jak na taka wage i wzrost (terax) wygladaja za bardzo ubite>>??? Czxy to mozliwe ze sa umiesnione??dlategpo takie?? Ja juz sama niewiem...
Stary 2008-01-27, 10:05   #2475
elianka
Zakorzenienie

obejrzałam wszystkie zdjęcia.
uważam że uda masz ok, w ogóle wyglądasz super. Poza tym z moich wieloletnich bojów z odchudzaniem (odchudzałam się wiele razy, zawsze skutecznie, ale nigdy nie utrzymałam wagi) wiem, że sa rzeczy, których nie załatwisz dietą.

nie da się schudnać w jednym miejscu. Jeżeli schudniesz 2 cm w udach, schudniesz też w obwodzie brzucha i proporcja zostanie taka sama
samam ma figurę klepsydry, która dobrze wygląda tylko w wadze 60 kg ( przy twoim wzroście) bo poniżej tej wagi zamienia sie w gruszkę- i też tracę proporcje.
po prostu- możesz robić ćwiczenia wysmuklające uda, bo dieta nic Ci już nie da. Najwyżej wyjda Ci na wierzch żebra (niezbyt to estetyczne)
Stary 2008-01-27, 10:12   #2476
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

PriVativ ślicznie wyglądasz, nie musisz niczego zmieniać, wiele bym dała by mieć taka figurę, Bravo za wytrwanie do takiego wręcz ideału, długo Ci to zajęło i z jakiej wagi stratowałaś?

A ja po tygodniu II fazy bez zmian, wiedziałam, że na drugiej sie wolniej chudnie, ale nic a nic? Tylko owoc jeden dodałam chlip chlip może jak się skończą trudne dni to poleci cosik!

Milusiej Niedzieli

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 10:24   #2477
nika21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
PriVativ ślicznie wyglądasz, nie musisz niczego zmieniać, wiele bym dała by mieć taka figurę, Bravo za wytrwanie do takiego wręcz ideału, długo Ci to zajęło i z jakiej wagi stratowałaś?

A ja po tygodniu II fazy bez zmian, wiedziałam, że na drugiej sie wolniej chudnie, ale nic a nic? Tylko owoc jeden dodałam chlip chlip może jak się skończą trudne dni to poleci cosik!

Milusiej Niedzieli

Ahcak, poczekaj, aż skonczy się okres i dopiero się zważ,okres zawsze troche zawyża wage

PriVativ, zgadzam się z dziewczynami- nie masz już naprawde z czego sie odchudzac.Teraz już tylko ćwiczenia na nogi,jeśli uważasz ze wciaz są nie takie jak trzeba-choć moim zdaniem masz swietna figure
Stary 2008-01-27, 15:18   #2478
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Pri niezla sztuka z Ciebie

Serio uda sa ok, brzucha i wałeczków ja wcale nie widze czego chciec wiecej....

Stary 2008-01-27, 16:54   #2479
Cuidada
Raczkowanie

GG do Cuidada

Pri toż to Ty sie nie masz z czego odchudzaccc normalnie figurke to Ty masz boskąaaaaa jak Ty do niej doszlasss? Aż sie wierzyć nie chce ze wazyłas 67 alle nie powiem ze to budujace i mam podstawy zeby marzyć ze mi tez sie uda a ile Ci czasu zajelo zejscie do tej wagi i dorobienie sie takiego wygląduu??

dzisiaj mija kolejny dzien wczoraj była impreza wiec i grzeszki byly to juz taki 2 dzien wiec przedłuzam 1 faze o tydzien

jak tam sie 3macie dziewczyny?? ojj cos mało piszecie

Pozdrawiam 3mam kciukii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 17:46   #2480
elianka
Zakorzenienie

ja mam przerwe w diecie ( zaplanowaną) jutro zaczynam od początku
Stary 2008-01-27, 19:04   #2481
unlaced
Przyczajenie

a ja mam pytanie
w sumie herbata, kawa itp. sa w SB zabronione, a czy moge pic herbatki ziolowe np. z pokrzwy czy rumianku? chyba chodzi o kofeine przecież, wiec tak na zdrowy ropzsadek byloby ok... ale chce sie upewnic :P
unlaced jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 19:15   #2482
Cuidada
Raczkowanie

GG do Cuidada

Unlaced wydaje mi sie aczkolwiek pewna na 100% nie jestem (niech mnie ktos poprawi jak moowie zle) ze nie mozna tylko kawy z kofeina i herbaty z teiną a w rumianku chyba teiny nie ma? chyba ze jest ;P Pozdrawiam
Stary 2008-01-27, 19:30   #2483
asiol
Rozeznanie

Kawa i herbata dopuszczalna w diecie sb - mam dobre źródło książkę

PriVativ, ale z Ciebie ciacho!! Musisz nam koniecznie opisać ze szczegółami jak to osiągnęłaś - będziesz moim guru
a jeśli chodzi o nogi to jest taka Twoja uroda - elianka ma racje

Pochwalę się i Wam powiem, że dziś na obiad jadłam krewetki (niestety koktajlowe) w sosie curry ze świerzum imbirem i czosnkiem
pycho!
Stary 2008-01-27, 20:19   #2484
Dagmar
Raczkowanie

WITAM,no ja od jutra wchodze w faze II,ale rano sie zwaze i powiem ile zjechalam.Powiedzcie mi przed i po @ jest inna waga czy po juz jest w normie.Ja jestem wlasnie po wiec nie wiem czy jutro bedzie waga ta normalna.
Ogolnie to od 3 dni,podjadam dziennie po 2-3 ciasteczka korzenne,ale na szczescie sie juz skonczyly.Jutro dokladam pomarancze i moze razowca.Musze schudnac do soboty,albo nie przytyc bo dowiedzilam sie ze bede na chrzcinach i chce ladnie wygladac

dzis na sniadanko,pasta jajeczna na szynce,obiad-piers z grila z grecka,
kolacja-bigos i zielona.Przekaski,-slonecznik z ciasteczkami korzennymi

I faza - 05.01.2010
164/58kg

58....57,5...57....56....55....cel!!! 54
Dagmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 20:43   #2485
guleczek
Rozeznanie

GG do guleczek Send a message via Skype™ to guleczek

Rany boskie, od 19 mnie tu nie było i nawał postów do nadrobienia
Ja spoko , schudłam 2 kg a to już sukces... niestety ... jeszcze nigdy tak źle sie nie czułam na tej diecie, może to skutek obniżenia węglowodanów, może oczyszczania się organizmu... jednak czuję się źle, jestem słaba, mam kłopoty z koncentracją, jestem senna... pocieszam się myślą że za kilka dni to przejdzie jednak teraz przeniesienie ręki z klawiatury na myszkę "piętro" wyżej jest lekkim wysiłkiem.
Nigdy tak źle nie znosiłam pierwszej fazy, no ale cóż te skutki uboczne sa opisane w książce więc pozostaje wierzyć że to minie.
Oby bo w czwartek studniówka

Ogólnie rzecz biorąc jestem z siebie dumna.... na dzień babci u ŻADNEJ babci nie zjadłam nic słodkiego, za to sałatke z pomidorów zielonego ogórka sałaty i szczypiorku polanego jogurtem naturalnym wcinałam jak opętana

Dziś byłam z mamą na kawie u jej siostry a ta mnie szantażowała że jak nie zjem jej ciasta to się obrazi... wkurzające ale nie zjadłam.
A na obiad był McDonald's xD .... i sałatka grecka + gorąca duża herbata
za to mama zaliczyła frytki i kurczaczki

Idę się myć może poczuję się lepiej... buziaczki

Dbam o włosy- pokochałam moje kręciołki! STOP prostownicy!

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
guleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 20:59   #2486
Dagmar
Raczkowanie

guleczek,a jestes pewna ze to sa skutki uboczne diety? Bo od kilku dni jest ciezkie i zmienne cisnienie i duzo ludzi jest wlasnie sennych,bez sił i checi do zycia.Sama to wlasnie przechodzilam ,jak nigdy w ciagu dnia musialam sie polozyc bo zle sie czulam.Na poczatku myslalam ze to przez diete,ale kilku moich znajomych ktorzy nie sa na SB tak samo sie czuli.Zycze wytrwalosci i trzymaj sie dzielnie

Ide poczytac ksiazke bo ktos wspominal na forum,ze faze I mozna przeciagnac do 4 tyg i chce dokladnie sie upewnic bo do soboty musze wygladac szczupło,,,

I faza - 05.01.2010
164/58kg

Stary 2008-01-27, 21:55   #2487
asiol
Rozeznanie

Unhappy Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

aaa zapomniałam się przyznać do strasznego south beach'owego grzechu
rano zjadłam 3 krówki buu
od dawna miałam na nie ochotę i się w końcu złamałam
a jutro jest mój ostatni dzień 1 fazy
a do tego mam imprezkę pracową i mam zamiar pić alkohol
więc 1 fazę chyba niestety przedłużę (zobaczę po wyniku na wadze we wtorek rano)
a już się cieszyłam na świerze soki wyciskane przez tż-ta

buuu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-27, 22:20   #2488
Dagmar
Raczkowanie

doczytalam ze faktycznie mialyscie racje,3tyg najdluzej mozna ciagnac Ifaze i zalecaja przejsc na II.hmmm,,takze od wtorku IIfaza

A mam pytanko,przypuscmy ze w Ifazie nie schudlam tyle ile chcialam,przeszlam na II faze,pozniej na III i nadal nie zjechalam tyle ile chcialam,Co wtedy? Moge po IIIfazie po tych umowynych 2tyg tej fazy wrocic na I i zjechac do upragnionej wagi? Jak sadzicie????

I faza - 05.01.2010
164/58kg

Stary 2008-01-27, 22:27   #2489
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
A mam pytanko,przypuscmy ze w Ifazie nie schudlam tyle ile chcialam,przeszlam na II faze,pozniej na III i nadal nie zjechalam tyle ile chcialam,Co wtedy? Moge po IIIfazie po tych umowynych 2tyg tej fazy wrocic na I i zjechac do upragnionej wagi? Jak sadzicie????
Kochanie na II fazie jesteś dotąd aż nie osiągniesz wymarzonej wagi, nie ma że ma trwać 2 tygodnie lub ileś, ile chcesz, a potem dopiero na III przechodzisz, która już jest sposobem na życie, a jak coś się sknoci i waga zacznie rosnąc bo sobie poszalejemy za dużo (jejku kiedy ja będę na tej III fazie hohohoh) to można przeskoczyć na tydzien lub dwa na I fazę, i delikatnie wrócić na III

Życzę wszystkim szybkiego przejścia na trójeczkę

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-27, 22:33   #2490
Dagmar
Raczkowanie

AHCAK-dzieki za wytlumaczenie.Jutro 3 tydz mija fazy I i wydaje mi sie ze nie schudlam za duzo,chociaz jestem po @ i nie wiem czy przez to czuje sie jakas taka napuchnieta.Od razu po @ wraca normalna waga? Pytalam wczesniej juz o to ,ale nikt mi nie odpowiedzial.

I faza - 05.01.2010
164/58kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości