Mikołajkowe dzieciaczki 2007 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-04, 10:08   #2461
bubbel
Rozeznanie

GG do bubbel Send a message via Skype™ to bubbel
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007

Glos oddany

Szperrr jakie studia skonczylas, ze sie "przeterminuja"?
Celko u dzieci blokuje sie cos w srodku gardla wiec nawet jesli maja buzie otwarta to nic im sie nie dzieje
Zanurzamu go calego i chwileczke ciagniemy tak jakby plynal do Ciebie. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam

Dziewczyny ile wasze dzieci waza??? Bo wszyscy mowia , ze moj Nathan jest duzy jak na swoj wiek,a wazy 6300g i ma 3,5 miesiaca.

380 hp, Londyn - 09/07/2010
bubbel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 10:24   #2462
tulis
Raczkowanie

GG do tulis

Cytat:
Napisane przez Laura_85 Pokaż wiadomość
Ja Patryka karmie od jakiegos czasu butelka. je po 120 ml a ma 16 tygodni. jego przerwy miedzy karmieniami tez wynosza ok 4 godz. Moim zdaniem twoja córeczka je sporo jak na 11 tygodni...albo moj urwisek je mało jak na 16 tyg
Z moja Oliwia i jej jedzeneim to mielismy wielką przeprawe. Jeszcze tydzien temu zjadała maksymalnie 60 ml. Przez dwa tygodnie bylysmy w szpitalu bo wszytsko ulewala,a wlasciwie miala chlustajace wymioty. Okazalo sie,ze ma silna alergie pokarmowa na bialko mleka krowiego. Przeszlismy juz przez rozne mleka,NAN 1,Enfamil A.R.,Nutramigen,Nutramige n zageszczany nutritonem i dopiero teraz spasowalo jej Bebilon pepti i zaczela w przeciagu kilku dni zjadac takie duze porcje.
Co do twojego Patryczka,to przeciez kazde dziecko jest inne i zjada indywidualnie.Moja kuzynka ma coreczke,ktora urodzila sie 29.11.2007,wiec jest mlodsza od Patryczka,a skubana zjada juz po 180 ml.
Stary 2008-03-04, 10:31   #2463
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez bubbel Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile wasze dzieci waza??? Bo wszyscy mowia , ze moj Nathan jest duzy jak na swoj wiek,a wazy 6300g i ma 3,5 miesiaca.
Gosia waży 6200, a skończyła kilka dni temu 3 miesiące, od urodzenia przybyło jej 2 kg.
Ja myślę, że to dobra waga
taka pośrednia, Inki Mikus juz ponad 7kg waży a Zuzia AnnLee 5kg i obie wagi dobre
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 10:32   #2464
martka83
Zadomowienie

Zagłosowałam na Łukaszka. Śliczne oczka ma na tym zdjęciu.
Ja też muszę coś wykombinować z tymi nocnymi karmieniami.
Jeszcze nie wiem co i jak ale coś trzeba zrobić.
Mały obudzi mi się nad ranem godzinkę po karmieniu, jak go wezmę i przystawię znowu to popije chwilkę i pada.
Tyle że często zostaje już u mnie w łózku, bo mąż akurat do pracy wychodzi.
Sama nie wiem?????
Jak go odzwyczaje w ten sposób od karmienia to znowu przy okazji nauczę go spać u nas w łóżku.
Muszę coś wykombinować.
Mamy odzwyczajające dzieciaczki od picia w nocy, możecie w miarę możliwości zdawać tu relację??
Może dam radę coś podpatrzeć i wprowadzić w życie.

Edit Marcelek waży 6 kilo i ma skończone 3 miesiące.

A zrobiliśmy go sobie dokładnie rok temu !!!!!
Stary 2008-03-04, 10:36   #2465
poissonivy
Zakorzenienie

Celko na mój stan wiedzy można odliczyć różnicę podatków (22-7)%,czyli 15%.

Nie zapomnijcie o uldze na dziecko 1145,08zł
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 10:41   #2466
afiliks
Rozeznanie

Kurczę, ale tu dzisiaj ruch

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Mi tam w sumie ta zmywarka nie jest potrzebna, bo ileż tych naczyń z naszej dwójki, ale po pierwsze ujęliśmy ją w planach
TŻ isę wytargował i kupiliśmy za 1200 (60cm) więc to w sumie nie jest bardzo drogo jak na zmywarkę
primavera w planach i my mamy zmywarkę - tylko kiedy to będzie Teraz jest was dwoje, niedługo Hubercik też będzie jadł z wami - będzie troje, a potem - kto wie Ja marzę o zmywarce z tego samego powodu co podała szperrr - chowasz wszystko i nic nie wyłazi ze zlewu Poza tym ja lubię zmywać, ale jak sobie pomyślę ile to zajmuje...
I gratuluję negocjatorskich zdolności TŻ

Cytat:
Napisane przez Laura_85 Pokaż wiadomość
wczorak Patryk cały czas marudził i płakał. strasznie sie ślinił i cały czas raczki w buzi trzymał...chyba zeby beda szły...maz kupił wczoraj zel na zabkowanie i bede mu smarowac jak tak bedzie robił jak wczoraj. Pł dnia nosiłam go na rekach a dzisiaj plecy mnie niemiłosiernie bolą.
mam nadzieję, że dzisiaj już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś mam już lepszy nastrój
Bierzemy udział w konkursie i prosimy ciocie żeby kliknęły jak mogą
Tak trzymać Głos oddany

Cytat:
Napisane przez InKa29 Pokaż wiadomość
a to zdjecia z synkiem po basenie i Miku w domku bo wiatr nas zniechecił od wzięcia go na basen
Obaj chłopcy śliczni

Cytat:
Wczoraj zamontowalam sobie polska telewizje i teraz moge byc na czasie zewszystkmi serialami no i synek bedzie sluchal jezyka polskiego i szybciej sie go nauczy
hmm, bubbel to się teraz wyserialujesz A wogóle to jakie języki macie w planach dla Nathana? Przez logikę to pewnie angielski (z racji zamieszkania), piszesz o polskim - wiadomo Zawsze trochę zazdrościłam dzieciom z mieszanych małżeństw - właśnie ze względu na możliwość nauki "obcych" języków od maleńkości...

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Ale mielismy noc ... Bedac noworodkiem byla taka kochana.. teraz uspokoil ja tylko gryzak z lodowki, i to nie na dlugo.
My mieliśmy taką wczoraj szperrr jeśli Cię to pocieszy to dzisiaj było dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
A moj to NIGDY nie przespal do 6.00 Teraz za to sie regularnie budzi miedzy 24.00 - 1.30, chocbym nie wiem kiedy go nakarmila. Potem co 2-3godz. Czasem we snie o 23.00 tez mu daje i co z tego? I tak sie ze 2-3godz obudzi. A on ma juz 4 miesiace
PLusem jest fakt ze jakis miesiac temu z mojego egzemplarza wybudowano czujnik ruchu I juz wystawiam go na balkon w wozku jak chce miec chwile spokoju, usypiam i .... ide na wizaz Czasem przespi naweet 2 godziny na balkonie.
cóż - każdej z nas trafił się chyba inny egzemplarz (tzn. z innymi usterkami ). Trzymam aby program "przesypianie nocy" wkońcu się zainstalował

Cytat:
Bubbel moja Kasia w zeszłym tygodniu ważyła 6230 g i też ma 3,5 miesiąca Tylko ona taka trochę przykrótka jest

U nas dzisiaj zimno i wieje strasznie Ze spacerku nici
A Kasia śpi już 2 godziny Normalnie czasami mnie moje dziecko zaskakuje
Stary 2008-03-04, 10:46   #2467
afiliks
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Gosia waży 6200, a skończyła kilka dni temu 3 miesiące, od urodzenia przybyło jej 2 kg.
Ja myślę, że to dobra waga
taka pośrednia, Inki Mikus juz ponad 7kg waży a Zuzia AnnLee 5kg i obie wagi dobre
dokładnie - każde z dzieci jest inne

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
A zrobiliśmy go sobie dokładnie rok temu !!!!!
martka z okazji małej rocznicy

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
U nas już odliczone, pit zdany czekamy na kaskę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 10:52   #2468
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Celko na mój stan wiedzy można odliczyć różnicę podatków (22-7)%,czyli 15%.

dokładnie, tylko 15%, chodzi o róznicę vatu, z wejsciem do UE vat na część materiałów budowlanych wzrósł z 7% na 22%.

Cytat:
Napisane przez afiliks Pokaż wiadomość
U nas już odliczone, pit zdany czekamy na kaskę
my też juz sie rozliczyliśmy tylko trochę poczekamy, podobno US nie ma jeszcze oprogramowania do liczenia tej nowej ulgi i wypłaty wstrzymane

Zgrałam przed chwilką troszkę zdjęć, więc się chwalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000607.JPG (33,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000639.JPG (27,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000661.JPG (36,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000668.JPG (25,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000752.JPG (34,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000828.JPG (26,1 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-03-04, 11:12   #2469
Laura_85
Rozeznanie

Sławka głos już oddany
Afiliks już dzisiaj jest lepiej mi sie wydaje że to na ząbki już tak marudzi. Jeśli to prawda to bede błagaż tego ząbka zeby nszybko wychodził hehe
Tulis z tym że dzieci jedza różnie to wiem mojej koleżanki synek ma 8 miesięcy i je po 180 ml.

Patryk tydzień temu ważył 5 500
Od kiedy karmie butelka mały budzi sie w prawie regularnych godzinach ok. 4 zeby zjeść i ok 6 żeby sie napić, po czym o tej 6 już mi spać za bardzo nie chce...ale po jakimś czasie fikania jeszcze przysypia

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 11:14   #2470
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, tylko 15%, chodzi o róznicę vatu, z wejsciem do UE vat na część materiałów budowlanych wzrósł z 7% na 22%.
tyle ze tego sie nie odlicza w PIT 37 a na osobnym formularzu z tego co pamietam - to jest wniosek o zwrot Vatu. poprawcie mnie jesli sie myle...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 11:21   #2471
tulis
Raczkowanie

GG do tulis

Laura_85-tak naprawde dzis sie okaze czy mała je wystarczajaco,czy nie,od tygodnia zjada ladne duze porcje i zobaczymy ile wazy,bo rowno tydzien temu we wtorek wazyla 4840g. Oby byla poprawa.
Stary 2008-03-04, 11:23   #2472
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
tyle ze tego sie nie odlicza w PIT 37 a na osobnym formularzu z tego co pamietam - to jest wniosek o zwrot Vatu. poprawcie mnie jesli sie myle...
a nie wiem, bo nigdy mnie to nie interesowało :P
ale chyba masz racje, coś mi się o uszy obiło

a takie typowej ulgi budowlanej co się rozliczało na picie 37, a raczej w załączniku D bodajże to już napewno nie ma, moze tylko dla tych, którzy rozliczali ja w ciągu 3 lat to może 2007 jest ostatnim rokiem do rozliczenia ale tego tez nie jestem pewna
Stary 2008-03-04, 11:32   #2473
tulis
Raczkowanie

GG do tulis

Faktycznie tu dzisiaj spory ruch! Cos te nasze dzieciaczki dzisiaj spokojne skoro mozemy tutaj poplotkowac. Moja Oli zjadla o 8.30 i spi jak aniołek caly czas w swoim pokoiku
Stary 2008-03-04, 11:38   #2474
Laura_85
Rozeznanie

hehe Patryk też zasnął
a ja sie zastanawiam co na obiad zrobić
Chciałąm zrobić ryż zapiekany z piersią z kurczaka, brokułami, jajkiem gotowanym i posypane to wszystko serem żółtym, nie wiem tylko czym to polać w żeby suche nie było...jakiś sos trzeba zrobić tylko jaki: rolleyes:

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 11:45   #2475
*misia*
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę niestety. Mati jest strasznie marudny 3 dzień, sama nie wiem czemu. Ręce cały czas pakuje do buzi nie ma ich w buzi chyba tylko wtedy kiedy śpi i je. Tylko, że jeść też nie bardzo chce ani cysia ani butli. Generalnie nie wiem o co chodzi czyżby zaczęło się ząbkowanie nie za wcześnie trochę
Mam jeszcze prośbę, zdecydowałam się, że jednak nosidełka nie chcę bo go nie wykorzystam i podpowiedzcie coś fajnego na prezent bo ja juz nie mam pomysłu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 11:48   #2476
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Rozlicza się bodajże na formularzu PIT/D ulga na dziecko PIT/O , ale na PIT 37 podsumowuje się wszystkie odliczenia i tam też musi być wpisane ile się odlicza.
Stary 2008-03-04, 11:50   #2477
Aniołek85
Raczkowanie

ale tu dzis tłoczno
sławko głos oddany!
mysle ze kubus bedzie juz wazył z 7500
my jestesmy w trakcie rozliczania mam nadzieje ze w tym tyg oddamy pit do US
Aniołek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 12:20   #2478
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Wszystkiego najlepszego solenizantom

troszke spóźnione

Kubusiowi Aniołka z okazji 4 miesięcy
Marcelkowi Martki z okazji 3 miesięcy

Kurcze dziewczyny ale napłodziłyście a dzieci co wyrodne matki?... wszystkie nianie jakieś zatrudniłyście?...

A tak na poważnie to wszystkim ciociom dziękuje za głosy i Łukaszek też
A My głosujemy jeszcze na Mateuszka *misi*

Dzięki dziewczyny też za podtrzymanie na duchu jakos mi lepiej nawet. Robie małemu flaszki dwa razy dziennie a tak to do piersi dostawiam i jakoś idzie... Troche go podokarmiam i może będzie dobrze tylko żeby sie piersi nie oduczył. Kilka dziewczyn pytało ile dzieci zjadają z butli... Łukaszek zjada 120 ml i czasem jeszcze cyca pociągnie daje mu co dwie godziny jeść bo tak mi lekarka kazała bo mało przytył... Wcześniej było co 3 godz. ale myśle, że głodny był bo mało ciągnął. I teraz jak go dokarmiam to śpi ładnie w dzień Pewno był głodny i stąd sie wzięły problemy ze spaniem

Ciesze sie, że już lepiej choć ta flaszka troche mnie boli

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 12:24   #2479
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Rozlicza się bodajże na formularzu PIT/D ulga na dziecko PIT/O , ale na PIT 37 podsumowuje się wszystkie odliczenia i tam też musi być wpisane ile się odlicza.
Już wszystko wiem.

Rozlicza się na oddzielnym formularzu po który trzeba się pofatygować do US.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 12:41   #2480
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulis Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mma,ktore karmia butelka!
Co ile godzin karmicie swoje szkraby i po ile ml wtedy zjadaja? Ja karmie swoja Oliwie co 4 godziny i zjada tak roznie od 120-150ml.Zastanwiam sie,czy nie za zadko ja karmie.A jak jest u was?
Hubert "męczy" 120 - czasem mu wejdzie (rzadko) a czasami zjada tylko 50, 60ml. Raz głodnieje co 1, raz co 3,5 godz.
Stwierdziłam, że całkowicie zrezygnuję z piersi, bo to tylko wprowadza zamieszanie.

Podje troszkę z piersi, chcę dokarmić butlą - to nie, bo teraz mu się nie chce. Jako że pokarmu mam mało, to za pół godzinki, godzinkę jest głodny. Daję butlę - ale zjada właśnie mało, bo przecież nie tak dawno jadł... Błędne koło Przetrzymać się go nie da, bo mi się chyba zadrze

Zmieniłam smoczek - i zjada o wiele łądniej i więcej.

Dziś w nocy postanowiłam dać butlę (do tej pory była pierś) -żeby wiedzieć, ile je i żeby pospał trochę dłużej. Obudził się o 5, zjadł 120... i przed 7 już wyspany (jako że do 2 siedziałam nad pracą, średnio mi się ta pobudka spodobała).

W ogóle to wolałabym, żeby on spał dłużej z rana. My chodzimy późno spać, co prawda nie lubię wylegiwać się rano w łóżku, ale gdyby Hubert spał to mogłabym na spokojnie kawy się napić, śniadanie zjeść i coś porobić...No ale cóż- za to jaki dzień mam długi

Cytat:
Czy w PIT 37 mozna odpisac wydatki na remont za 2007 rok? Czy to juz dawno nieaktualne? Primavera - moze Ty pomozesz? wiem ze mialas duzo wydatkow remontowych
W sumie to nie wiem, bo my w zeszłym roku już żadnych materiałów do odliczenia nie kupowaliśmy. Poissy ci odpowiedziała poniżej. Ja tylko wiem, że na odliczenie dzieciaczków pit 0

Cytat:
d

Śliczności JAk u niej zabawkowo wokół łóżeczka
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 12:47   #2481
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Cytat:
Yoolia jaka Małgosia jest rozkoszna Szczególnie w tym pluszaku z uszkami I jak główkę trzyma Przecudo

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 13:18   #2482
*misia*
Zakorzenienie

Sławko my też już na Łukaszka zagłosowaliśmy i dodaliśmy do zakładek by głosować co dzień
Prim ja też chciałam odstawić Uszka od piersi by choć w dzień jadł tylko butle a na noc i w nocy tylko cyc, lub wcale. Ale jakoś mi to nie wychodzi podziwiam bardzo Szperr bo ja nie potrafię mu tego cyca odmowić gdy mnie szarpie za bluzkę i wkłada ręce w dekolt. A najgorsze jest to, że gdy on jest już bardzo zmęczony to butli wogóle nie chce tylko cyś i przy cysiu usypia. Musze jutro kupić smoczek 2 bo my używamy butelki nuk i niby ta 2 jest od 6m-cy ale spróbujemy
Stary 2008-03-04, 13:42   #2483
tulis
Raczkowanie

GG do tulis

*misia*jak sprawuje się butelka nuka? Bo ja karmie Tommie Tippie,ale wlasnei dzis mnie naszlo by kupic moze nuka,czytalam ze dobrze dzialaja na to jaki dziecko bedzie mialo zgryz!
Stary 2008-03-04, 13:55   #2484
afiliks
Rozeznanie

Cytat:
Małgosia

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Mam jeszcze prośbę, zdecydowałam się, że jednak nosidełka nie chcę bo go nie wykorzystam i podpowiedzcie coś fajnego na prezent bo ja juz nie mam pomysłu
pisałam gdzieś wcześniej (może Ci umknęło ) - może jakis samochodzik - pchacz? Albo jakąś fajną zabawkę edukacyjną, taką z której Mati skorzysta za kilka miesięcy...

Cytat:
Napisane przez Sławka2 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny ale napłodziłyście a dzieci co wyrodne matki?... wszystkie nianie jakieś zatrudniłyście?...
Sławko dzieci śpią ale cicho bo się jeszcze obudzą
Stary 2008-03-04, 14:07   #2485
*misia*
Zakorzenienie

tulis ja z butelki nuk jestem zadowolona bo mój syn je Mieliśmy różne butelki avent, dr browns, canpol a tylko nuk z silikonowym smoczkiem mojemu gagatkowi pasuje.
Affliks przepraszam umknęło mi muszę się zaraz na all rozejrzeć moze coś wpadnie mi takiego w oko.
idę się wykąpać i robić na bóstwo póki gargamel śpi. Chcę dziś zrobić dla męża romantyczną obiado-kolację bo on się tak ostatnio stara a ja jestem zimna jak lód
Stary 2008-03-04, 14:57   #2486
annLee
Zakorzenienie

ale napisałyście
czytam Was od wczoraj i nie mogę doczytać

widzę,że większość przechodzi na butlę
w tej kwestii i my mamy pewne osiągnięcie-mała pije od 3 dni herbatkę na trawienie w ilości 60-100ml dziennie i to za jednym zamachem
kupki codziennie a wczoraj to 2 nawet-w tym jedna taka,że wylewała się z pampkana noc profilaktycznie założyłam nr3
butla TT z nr1 a i tak się krztusi,bo łapczywie je i trochę pewnie nie umie(i w ogóle ostatnio strasznie dużo powietrza łyka a nie zawsze wszystko odbije i stąd problemy ze spaniem)więc na2 nie prędko zmienimy

my nocki trochę gorsze mamy-w sensie,że od 4 się budzi co godzinę
bo ją pruty budzą
ok7biorę ją do łóżka,wywalam cyca i śpimy jak długo się daczyli do 8-9

dzisiaj chciałam ją uśpić w dzień to usnęłam razem z niąspałyśmy 2h

a wczoraj dostała histerii jak ją chciałam odłożyć-masakra-pielucha i smok to porażka u nas
muszę ja zacząć ukłądać w nocy na plecy albo bokto może i w dzień zajarzy

wychodzi na to,że Zuza to prawdziwa łobuza
ale i tak ją kocham

Yoolia-ależ Małgoś wyrosła ! ślicznotka Ci rośnie

no i Mikuś to faktycznie łądny klopsik słodziak

głosy wszzelkie oddane

idę zobaczyć na NK-jak ktoś mnie nie ma to po tropie innych powinien znaleźćjak nie to zaraz podam namiary

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 18:49   #2487
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

mamusie mam pytanie przy jakiej tempraturze zbija sie goraczke u malucha bo my po szczepieiu i nie wiem... przepraszama brak skladu i ladu ale oskar siedzi na kolanach i pisze jedna reka. ale napisalyscie, nie wiem kiedy nadrobie!

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 18:59   #2488
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
mamusie mam pytanie przy jakiej tempraturze zbija sie goraczke u malucha bo my po szczepieiu i nie wiem... przepraszama brak skladu i ladu ale oskar siedzi na kolanach i pisze jedna reka. ale napisalyscie, nie wiem kiedy nadrobie!
Mi kazali od 38st.
Stary 2008-03-04, 19:05   #2489
bb-m
Rozeznanie

W końcu przyjechał wózek, oto fotki, Asik w rózowym, a Jaś w niebieskiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000371.jpg (47,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000372.jpg (43,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000374.jpg (44,3 KB, 18 załadowań)
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-04, 19:25   #2490
InKa29
Joanna Małgorzata

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
powyżej 38
prosimy o glosik na Mikiego
http://hosting.pampers.pl/pl_PL/goog...=photo&id=2116

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości