![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Glos oddany
![]() Szperrr jakie studia skonczylas, ze sie "przeterminuja"? Celko u dzieci blokuje sie cos w srodku gardla wiec nawet jesli maja buzie otwarta to nic im sie nie dzieje ![]() Zanurzamu go calego i chwileczke ciagniemy tak jakby plynal do Ciebie. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylam ![]() Dziewczyny ile wasze dzieci waza??? Bo wszyscy mowia , ze moj Nathan jest duzy jak na swoj wiek,a wazy 6300g i ma 3,5 miesiaca.
#2462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do twojego Patryczka,to przeciez kazde dziecko jest inne i zjada indywidualnie.Moja kuzynka ma coreczke,ktora urodzila sie 29.11.2007,wiec jest mlodsza od Patryczka,a skubana zjada juz po 180 ml.
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że to dobra waga ![]() taka pośrednia, Inki Mikus juz ponad 7kg waży a Zuzia AnnLee 5kg i obie wagi dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Zagłosowałam na Łukaszka. Śliczne oczka ma na tym zdjęciu.
Ja też muszę coś wykombinować z tymi nocnymi karmieniami. Jeszcze nie wiem co i jak ale coś trzeba zrobić. Mały obudzi mi się nad ranem godzinkę po karmieniu, jak go wezmę i przystawię znowu to popije chwilkę i pada. Tyle że często zostaje już u mnie w łózku, bo mąż akurat do pracy wychodzi. Sama nie wiem????? Jak go odzwyczaje w ten sposób od karmienia to znowu przy okazji nauczę go spać u nas w łóżku. Muszę coś wykombinować. Mamy odzwyczajające dzieciaczki od picia w nocy, możecie w miarę możliwości zdawać tu relację?? Może dam radę coś podpatrzeć i wprowadzić w życie. Edit Marcelek waży 6 kilo i ma skończone 3 miesiące. A zrobiliśmy go sobie dokładnie rok temu !!!!!
#2465 |
Zakorzenienie
|
Celko na mój stan wiedzy można odliczyć różnicę podatków (22-7)%,czyli 15%.
Nie zapomnijcie o uldze na dziecko 1145,08zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||||||||
Rozeznanie
|
Kurczę, ale tu dzisiaj ruch
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I gratuluję negocjatorskich zdolności TŻ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dzisiaj zimno i wieje strasznie ![]() ![]() A Kasia śpi już 2 godziny ![]() ![]()
![]() |
#2467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() martka ![]() ![]() U nas już odliczone, pit zdany ![]() ![]()
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też juz sie rozliczyliśmy tylko trochę poczekamy, podobno US nie ma jeszcze oprogramowania do liczenia tej nowej ulgi ![]() ![]() Zgrałam przed chwilką troszkę zdjęć, więc się chwalę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Rozeznanie
|
Sławka głos już oddany
![]() Afiliks już dzisiaj jest lepiej ![]() ![]() Tulis z tym że dzieci jedza różnie to wiem ![]() Patryk tydzień temu ważył 5 500 ![]() Od kiedy karmie butelka mały budzi sie w prawie regularnych godzinach ok. 4 zeby zjeść i ok 6 żeby sie napić, po czym o tej 6 już mi spać za bardzo nie chce ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
Laura_85-tak naprawde dzis sie okaze czy mała je wystarczajaco,czy nie,od tygodnia zjada ladne duze porcje i zobaczymy ile wazy,bo rowno tydzien temu we wtorek wazyla 4840g. Oby byla poprawa.
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba masz racje, coś mi się o uszy obiło ![]() a takie typowej ulgi budowlanej co się rozliczało na picie 37, a raczej w załączniku D bodajże to już napewno nie ma, moze tylko dla tych, którzy rozliczali ja w ciągu 3 lat to może 2007 jest ostatnim rokiem do rozliczenia ale tego tez nie jestem pewna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Faktycznie tu dzisiaj spory ruch! Cos te nasze dzieciaczki dzisiaj spokojne skoro mozemy tutaj poplotkowac. Moja Oli zjadla o 8.30 i spi jak aniołek caly czas w swoim pokoiku
![]()
#2474 |
Rozeznanie
|
hehe Patryk też zasnął
![]() a ja sie zastanawiam co na obiad zrobić ![]() Chciałąm zrobić ryż zapiekany z piersią z kurczaka, brokułami, jajkiem gotowanym i posypane to wszystko serem żółtym, nie wiem tylko czym to polać w żeby suche nie było...jakiś sos trzeba zrobić tylko jaki ![]() ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę niestety. Mati jest strasznie marudny 3 dzień, sama nie wiem czemu. Ręce cały czas pakuje do buzi nie ma ich w buzi chyba tylko wtedy kiedy śpi i je. Tylko, że jeść też nie bardzo chce ani cysia ani butli. Generalnie nie wiem o co chodzi
![]() ![]() ![]() Mam jeszcze prośbę, zdecydowałam się, że jednak nosidełka nie chcę bo go nie wykorzystam i podpowiedzcie coś fajnego na prezent bo ja juz nie mam pomysłu ![]()
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Rozlicza się bodajże na formularzu PIT/D ulga na dziecko PIT/O , ale na PIT 37 podsumowuje się wszystkie odliczenia i tam też musi być wpisane ile się odlicza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
ale tu dzis tłoczno
![]() sławko głos oddany! mysle ze kubus bedzie juz wazył z 7500 ![]() my jestesmy w trakcie rozliczania mam nadzieje ze w tym tyg oddamy pit do US ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego solenizantom
![]() ![]() ![]() troszke spóźnione Kubusiowi Aniołka z okazji 4 miesięcy ![]() ![]() Marcelkowi Martki z okazji 3 miesięcy ![]() ![]() Kurcze dziewczyny ale napłodziłyście a dzieci co wyrodne matki?... ![]() ![]() ![]() ![]() A tak na poważnie to wszystkim ciociom dziękuje za głosy i Łukaszek też ![]() A My głosujemy jeszcze na Mateuszka *misi* ![]() Dzięki dziewczyny też za podtrzymanie na duchu jakos mi lepiej nawet. Robie małemu flaszki dwa razy dziennie a tak to do piersi dostawiam i jakoś idzie... Troche go podokarmiam i może będzie dobrze tylko żeby sie piersi nie oduczył. Kilka dziewczyn pytało ile dzieci zjadają z butli... Łukaszek zjada 120 ml i czasem jeszcze cyca pociągnie daje mu co dwie godziny jeść bo tak mi lekarka kazała bo mało przytył... Wcześniej było co 3 godz. ale myśle, że głodny był bo mało ciągnął. I teraz jak go dokarmiam to śpi ładnie w dzień ![]() ![]() Ciesze sie, że już lepiej choć ta flaszka troche mnie boli ![]()
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozlicza się na oddzielnym formularzu po który trzeba się pofatygować do US. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziłam, że całkowicie zrezygnuję z piersi, bo to tylko wprowadza zamieszanie. Podje troszkę z piersi, chcę dokarmić butlą - to nie, bo teraz mu się nie chce. Jako że pokarmu mam mało, to za pół godzinki, godzinkę jest głodny. Daję butlę - ale zjada właśnie mało, bo przecież nie tak dawno jadł... Błędne koło ![]() ![]() Zmieniłam smoczek - i zjada o wiele łądniej i więcej. ![]() Dziś w nocy postanowiłam dać butlę (do tej pory była pierś) -żeby wiedzieć, ile je i żeby pospał trochę dłużej. Obudził się o 5, zjadł 120... i przed 7 już wyspany ![]() W ogóle to wolałabym, żeby on spał dłużej z rana. My chodzimy późno spać, co prawda nie lubię wylegiwać się rano w łóżku, ale gdyby Hubert spał to mogłabym na spokojnie kawy się napić, śniadanie zjeść i coś porobić...No ale cóż- za to jaki dzień mam długi ![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
Yoolia jaka Małgosia jest rozkoszna
![]() ![]() ![]() ![]()
#2482 |
Zakorzenienie
|
Sławko my też już na Łukaszka zagłosowaliśmy i dodaliśmy do zakładek by głosować co dzień
![]() Prim ja też chciałam odstawić Uszka od piersi by choć w dzień jadł tylko butle a na noc i w nocy tylko cyc, lub wcale. Ale jakoś mi to nie wychodzi podziwiam bardzo Szperr bo ja nie potrafię mu tego cyca odmowić gdy mnie szarpie za bluzkę i wkłada ręce w dekolt. A najgorsze jest to, że gdy on jest już bardzo zmęczony to butli wogóle nie chce tylko cyś i przy cysiu usypia. Musze jutro kupić smoczek 2 bo my używamy butelki nuk i niby ta 2 jest od 6m-cy ale spróbujemy ![]()
#2483 |
Raczkowanie
|
*misia*jak sprawuje się butelka nuka? Bo ja karmie Tommie Tippie,ale wlasnei dzis mnie naszlo by kupic moze nuka,czytalam ze dobrze dzialaja na to jaki dziecko bedzie mialo zgryz!
#2484 | ||
Rozeznanie
|
Małgosia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
tulis ja z butelki nuk jestem zadowolona bo mój syn je
![]() Affliks przepraszam umknęło mi ![]() idę się wykąpać i robić na bóstwo póki gargamel śpi. Chcę dziś zrobić dla męża romantyczną obiado-kolację bo on się tak ostatnio stara a ja jestem zimna jak lód ![]()
#2486 |
Zakorzenienie
|
ale napisałyście
![]() czytam Was od wczoraj i nie mogę doczytać ![]() widzę,że większość przechodzi na butlę w tej kwestii i my mamy pewne osiągnięcie-mała pije od 3 dni herbatkę na trawienie w ilości 60-100ml dziennie i to za jednym zamachem ![]() kupki codziennie a wczoraj to 2 nawet-w tym jedna taka,że wylewała się z pampka ![]() ![]() butla TT z nr1 a i tak się krztusi,bo łapczywie je i trochę pewnie nie umie(i w ogóle ostatnio strasznie dużo powietrza łyka a nie zawsze wszystko odbije i stąd problemy ze spaniem ![]() my nocki trochę gorsze mamy-w sensie,że od 4 się budzi co godzinę ![]() bo ją pruty budzą ok7biorę ją do łóżka,wywalam cyca i śpimy jak długo się da ![]() dzisiaj chciałam ją uśpić w dzień to usnęłam razem z nią ![]() ![]() a wczoraj dostała histerii jak ją chciałam odłożyć-masakra-pielucha i smok to porażka u nas muszę ja zacząć ukłądać w nocy na plecy albo bok ![]() wychodzi na to,że Zuza to prawdziwa łobuza ![]() ale i tak ją kocham ![]() Yoolia-ależ Małgoś wyrosła ! ![]() ![]() no i Mikuś to faktycznie łądny klopsik ![]() ![]() głosy wszzelkie oddane ![]() idę zobaczyć na NK-jak ktoś mnie nie ma to po tropie innych powinien znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Rozeznanie
|
mamusie mam pytanie przy jakiej tempraturze zbija sie goraczke u malucha bo my po szczepieiu i nie wiem... przepraszama brak skladu i ladu ale oskar siedzi na kolanach i pisze jedna reka. ale napisalyscie, nie wiem kiedy nadrobie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Mi kazali od 38st.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
W końcu przyjechał wózek, oto fotki, Asik w rózowym, a Jaś w niebieskiem.
![]() |
#2490 | |
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
prosimy o glosik na Mikiego http://hosting.pampers.pl/pl_PL/goog...=photo&id=2116 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.