WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 16:52   #2461
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Problem:(

Wątek o wypadających włosach tam jest wiele cennych rad poczytaj to. I poczytaj tez o suchych włosach (rozdwojone końcówki), idź podciąc włosy i stosuj jakąs ochrone gdy prostujesz.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 16:57   #2462
Naaatttaaallliii
Przyczajenie

Stosuje specjalny płyn przy każdym prostowaniu ale to chyba nic nie pomaga...
Ok na pewno poczytam, dzięki
Naaatttaaallliii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 16:58   #2463
Magdzia94
Zakorzenienie

a co stosujesz?

Stary 2009-01-03, 18:02   #2464
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Proponuję wysłać prostownicę na dłuuuuugi urlop. Idź do fryzjera, niech podetnie Ci trochę włosy i odżywiaj je- maski, wcierki, suplementy i pokrzywa. Powodzenia .

Edytowane przez trinee
Czas edycji: 2009-01-03 o 18:12
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 18:20   #2465
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Naaatttaaallliii Pokaż wiadomość
Mam okropna tendencje do wypadania włosów, ostatnio postanowiłam że zapuszczam włosy... ale niestety bez prostownicy się nie obejdzie bo mam grzywke na bok! Nawet nie moge sobie zrobić normalnego porządnego przedziałka bo wyglądam jak jakiś "przylizany koń"
Zawsze marzyłam o bordowych włosach, ostatnio mnie nachodziło ale stchórzyłam...
Jeszcze troche i zostane całkiem łysa ale z samymi rozdwojonymi końcówkami...
Jest jakiś skuteczny sposób aby poprawić ich wygląd?
Skutecznych sposobów jest wiele, ale żadna z nas nie powie Ci, który jest dobry dla Ciebie, bo każdy organizm reaguje inaczej.

Pierwszym krokiem będzie NA PEWNO odstawienie prostownicy, która przyczynia się do łamania włosów [może to wcale nie wypadanie, tylko właśnie kruchość]. Jeśli masz grzywkę na bok, możesz prostować tylko ją. A jeszcze lepiej upiąc ją i nie niszczyć gorącem.
Drugim krokiem powinno być właściwe odżywienie od wewnątrz i odpowiednia pielęgnacja zewnętrzna włosów. Na tem temat jest już kilka wątków, więc dobrze będzie, jeśli je poczytasz i wybierzesz jakiś program pielęgnacji dla siebie. Wszystkie je znajdziesz na pierwszej stronie listy tematów [Walka o zdrowe i piękne włosy I, II i III część, Wypadające włosy, Włosy suche, szorstkie, zniszczone - porady..., przyspieszenie porostu włosów, Oleje i olejki do włosów, Grubsze i gęste włosy itd. - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213365]

Naprawdę warto poświęcić czas na ich lekturę, sporo się z nich dowiesz i na pewno wybierzesz coś dla Siebie.

W międzyczasie, proszę, zerknij również tutaj --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 i staraj się korzystać z wyszukiwarki.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:58   #2466
Naaatttaaallliii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
a co stosujesz?

Płyn prostujący z Mariona Ale nie wiem czy to coś daje... Chyba jedynie satysfakcje że cokolwiek próbuje

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Skutecznych sposobów jest wiele, ale żadna z nas nie powie Ci, który jest dobry dla Ciebie, bo każdy organizm reaguje inaczej.

Pierwszym krokiem będzie NA PEWNO odstawienie prostownicy, która przyczynia się do łamania włosów [może to wcale nie wypadanie, tylko właśnie kruchość]. Jeśli masz grzywkę na bok, możesz prostować tylko ją. A jeszcze lepiej upiąc ją i nie niszczyć gorącem.
Drugim krokiem powinno być właściwe odżywienie od wewnątrz i odpowiednia pielęgnacja zewnętrzna włosów. Na tem temat jest już kilka wątków, więc dobrze będzie, jeśli je poczytasz i wybierzesz jakiś program pielęgnacji dla siebie. Wszystkie je znajdziesz na pierwszej stronie listy tematów [Walka o zdrowe i piękne włosy I, II i III część, Wypadające włosy, Włosy suche, szorstkie, zniszczone - porady..., przyspieszenie porostu włosów, Oleje i olejki do włosów, Grubsze i gęste włosy itd. - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213365]

Naprawdę warto poświęcić czas na ich lekturę, sporo się z nich dowiesz i na pewno wybierzesz coś dla Siebie.

W międzyczasie, proszę, zerknij również tutaj --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 i staraj się korzystać z wyszukiwarki.

Dziękuje bardzo na pewno przeczytam...

`Sick And Tired, I Stand Alone.
Could You Be There?
'Cause I'm The One Who Waits For You.
Or Are You Unforgiven, Too?`

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-01-04 o 11:23 Powód: Post pod postem
Naaatttaaallliii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:39   #2467
izazosiedla
Przyczajenie

odrost włosów

Witam wszystkich. Mam problem z włosami. Kiedys miałam ich bardzo dużo, a teraz nie mam nawet połowy. Znacie coś dobrego na odrost włosów? Czekam na propozycje.
izazosiedla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 11:41   #2468
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: odrost włosów

polecam przeczytac wątek o wypadaniu włosów i o przyspieszeniu porostu, oraz zastanowic się z jakiej przyczyny ich już nie masz.

Stary 2009-01-04, 11:47   #2469
'Estelle'

Dot.: odrost włosów

Cytat:
Napisane przez izazosiedla Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Mam problem z włosami. Kiedys miałam ich bardzo dużo, a teraz nie mam nawet połowy. Znacie coś dobrego na odrost włosów? Czekam na propozycje.
Całe mnóstwo sposobów opisano w wątku, z którym połączyłam Twój. Do przeczytania
Prosze koszystać z wyszukiwarki i zapoznać się z regulaminem forum.
Miłej lektury.

Stary 2009-01-04, 17:15   #2470
malaga777
Raczkowanie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Witam Od dłuższego czasu podczytuje ten wątek bo miewam problemy z wypadającymi włosami. Ostatnio na skutek wizyty u derm. stosowałam neril tonik. Chyba mi pomógł (jeśli to akurat jego zasługa bo stosowałam też suplementy, dermenę i ostatnio zaczełam łykać tabletki antykoncepcyjne po przerwie) bo teraz wypada ich znacznie mniej, tak nawet normalnie. No ale do rzeczy butelka nerilu mi sie skończyła i kurka nie wiem czy kupować następną czy nie? w sumie włosy juz nie wypadaja nadmiernie (ODPUKAĆ!!!) ale boję się, że może to sie zmienić jak zaprzestane wcierać tonik. Więc jak to jest z tym Nerilem? kupic i stosowac jeszcze jedna butelkę dla pewności czy nie? Co myślicie dziewczyny?
Stary 2009-01-04, 17:23   #2471
Magdzia94
Zakorzenienie

Może kup Seboradin bo dobry jest, a jak wypadanie wróvi to zakup tamten szampon. ALe Seboradin to na prawde dobra firma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 17:41   #2472
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Może kup Seboradin bo dobry jest, a jak wypadanie wróvi to zakup tamten szampon. ALe Seboradin to na prawde dobra firma
U mnie również na wypadanie pomaga jedynie sebo

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?może pozostać

Hlaskoida przy czystej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:51   #2473
malaga777
Raczkowanie

heh jakos we wrześniu też stosowałam seboradin ale nie zahamował wypadania, mam nawet troche jeszcze, wiec dzisiaj wmasowałam po nim mi chyba włosy szybciej rosną. Chyba kupie jeszcze neril, ale będę go wmasowywać np. co 2-3 dni, a nie codziennie i zobacze czy efekt się utrzyma
Stary 2009-01-04, 21:18   #2474
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Do malaga777,

Kup ten tonik i wetrzyj jeszcze jedną zawartość buelki. Możesz teraz spróbować wcierać co drugi dzień, aby włosy powoli przyzwyczajały się do "nieobecności wcierki". Możesz też kupić sobie np. ampułki Radical i wcierać jedną co drugi dzień. Dostarczysz im fantastycznych składników odżywczych. Kup jakiś delikatny szampon np. Farmony, łykaj suplement i obserwuj.

Powodzenia
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:23   #2475
Samantha1
Przyczajenie

Też miałam kiedyś problem z wypadającymi włosami, ale zaczęłam jeść drożdże (takie w tabletkach kupione w aptece). Naprawdę pomogły
Samantha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 10:21   #2476
sirgunia
Raczkowanie

u mnie caly czas wloski leca dzis zrobilam badania na hormony. wydalam kupe pieniedzy i mam nadzieje ze czegos sie dowiem.
mam do was dwa pytania:
- jak odroznic wypadanie na tle łysienia (np zwiazane z nieprawidlowosciami w hormonach) od wypadania zwiazanego z wymiana wlosow na nowe?
- czy to prawda ze witaminy ktore sie lyka dzialaja dopiero po 3 miesiacach lykania?
sirgunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 10:32   #2477
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sirgunia Pokaż wiadomość
u mnie caly czas wloski leca dzis zrobilam badania na hormony. wydalam kupe pieniedzy i mam nadzieje ze czegos sie dowiem.
mam do was dwa pytania:
- jak odroznic wypadanie na tle łysienia (np zwiazane z nieprawidlowosciami w hormonach) od wypadania zwiazanego z wymiana wlosow na nowe?
- czy to prawda ze witaminy ktore sie lyka dzialaja dopiero po 3 miesiacach lykania?
Jeśli chodzi o wypadanie na tle hormonalnym to wyniki powinien zinterpretować lekarz endokrynolog/dermatolog/ginekolog. Myślę ze poziom testosteronu powinien być zawyżony jeżeli to wina hormonów.
Edit: Przypomniałam sobie że może się jeszcze nie zgadzać poziom hormonów tarczycy- TSH może być zaniżone. To tyle z moich wiadomości.

O wymianie włosów na nowe nie słyszałam niczego konkretnego a to że dziewczyny pisały wcześniej o tym to nie są potwierdzone przyczyny a raczej te z kategorii "słyszałam od X że...". Wg mnie to raczej mało prawdopodobne bo włosy cały czas się "wymieniają" i nie ma chyba czegoś takiego że nagle wszystkie. A jakby tak było to pewnie większość dermatologów zbywałaby swoje pacjentki takim tekstem.

Co do witamin to efekty może i widać wcześniej jeżeli PRZYCZYNĄ wypadania jest brak jakiś składników w diecie.

Edytowane przez abercrombie&fitch
Czas edycji: 2009-01-05 o 12:39
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:03   #2478
malaga777
Raczkowanie

Maria221

Tak też uczynię zwłaszcza, że jeszcze trochę ich wypada. Dzięki
Stary 2009-01-05, 22:01   #2479
belluci2
Rozeznanie

ja tez wciaz walcze..dzis kupiłam vita-femin-znacie?Z tej samej firmy co Vitapil.Oraz witamine A i compositium B, a takze olejki etryczne ale nie wiem jak uzywac do konca, a na olej z jojoba juz mnie nie stac
pozdrawiam

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 22:11   #2480
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Słuchajcie, a co myślicie o reklamowanym teraz wszędzie szamponie ActivF Schwarzkopfa? Jak w ogóle szampon może stymulować porost włosów? Może jakaś analiza składu? I czy ma silikony? (Na pierwszy rzut oka nie, ale wolę spytać kogoś kto zna się na chemii)

Pytam o zdanie, bo raz już przejechałam się na "cudownym" Dove do wypadających włosów, które serdecznie wszystkim odradzam, bo robi więcej spustoszenia, niż pomaga Wypełniony silikonami po brzegi, potwornie obciąża i nawet optycznie nie poprawia wyglądu włosów...
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 22:33   #2481
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a co myślicie o reklamowanym teraz wszędzie szamponie ActivF Schwarzkopfa? Jak w ogóle szampon może stymulować porost włosów? Może jakaś analiza składu? I czy ma silikony? (Na pierwszy rzut oka nie, ale wolę spytać kogoś kto zna się na chemii)

Pytam o zdanie, bo raz już przejechałam się na "cudownym" Dove do wypadających włosów, które serdecznie wszystkim odradzam, bo robi więcej spustoszenia, niż pomaga Wypełniony silikonami po brzegi, potwornie obciąża i nawet optycznie nie poprawia wyglądu włosów...
Active F był analizowany , spróbuj przeszukać wątek składowy.

A ten Dove tak naprawdę nie jest do wypadających włosów, tylko do łamliwych [niby w ten sposób ma ograniczać utratę ilości], reklama chwytliwie skonstruowana wprowadza odbiorcę w błąd, a na dole ekranu dobny druczek

Stary 2009-01-05, 22:52   #2482
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Active F był analizowany , spróbuj przeszukać wątek składowy.

A ten Dove tak naprawdę nie jest do wypadających włosów, tylko do łamliwych [niby w ten sposób ma ograniczać utratę ilości], reklama chwytliwie skonstruowana wprowadza odbiorcę w błąd, a na dole ekranu dobny druczek
Małe druczki to pierwsze co czytam, bo na tym łatwo się przejechać Z reklamy zrozumiałam raczej, że ma zapobiegać łamliwości i zmniejszyć ilośc włosów wyrywanych podczas czesania (co się nie spełniło, a wręcz pogorszyło...) Jednak można było to zrozumieć też inaczej..Ech niestety prawem reklamy jest iluzja i niedopowiedzenia zabezpieczone małym druczkiem i nic im się nie zrobi

ActivF zainteresowałam się dlatego, że nie ma takiego dopisku, no i w reklamie mówi się raczej o stymulacji porostu nowych włosów.. Ale to ciągle szampon drogeryjny i jakoś nie wierzę, że może zastąpić kuracę za 250zł wzwyż

Edit. Znalazłam.. może w sumie warto spróbować? Skoro kotkom pewien składnik pomaga... to jest szansa że chomikom też

Edytowane przez Choomik
Czas edycji: 2009-01-05 o 23:24
Stary 2009-01-06, 10:46   #2483
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
ActivF zainteresowałam się dlatego, że nie ma takiego dopisku, no i w reklamie mówi się raczej o stymulacji porostu nowych włosów.. Ale to ciągle szampon drogeryjny i jakoś nie wierzę, że może zastąpić kuracę za 250zł wzwyż

Edit. Znalazłam.. może w sumie warto spróbować? Skoro kotkom pewien składnik pomaga... to jest szansa że chomikom też
Ja próbuje tonik active f od miesiąca. Prawie skończyłam już butelkę ale ciężko mi to jakoś ocenić bo moje włosy wypadają jakoś tak od czasu do czasu. Powiedzmy ze przez 3 miesiące lecą garściami a potem 2 miesiące nic. I tak w kółko. Właśnie teraz przestały mi wypadać ale nie widzę żadnych "baby hair" więc nie mogę sprecyzować czy to pomogło. Raczej wątpię, a sam tonik jest niezbyt miły w stosowaniu bo niemiłosiernie skleja włosy u nasady. Musiałam codziennie myć bo bolała mnie skóra głowy po przeczesaniu ręką takich sztywnych włosów.

Wykończę tą butelkę od biedy i kupuję Seboradin. No i jeszcze muszę się wybrac do dermatolożki po recepte bo ostatnio przepisała mi płyn na łysienie androgenowe ale z powodu ceny (75zł!/200ml)nie mogłam kupić i trzebabyło zostawić recepte.

PS. Spotkałyśmy się już w innym wątku o maturach.

Edytowane przez abercrombie&fitch
Czas edycji: 2009-01-06 o 10:55
Stary 2009-01-06, 10:51   #2484
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Ale to ciągle szampon drogeryjny i jakoś nie wierzę, że może zastąpić kuracę za 250zł wzwyż

Powiem Ci, ze mi kuracje nawet za 300 euro nie pomogly.... a pomogla zwykla placenta za 35 zl .... Tez bylam przekonana ze im drozej tym pewnie lepiej, ale widocznie nie na kazdego to dziala... zalezy to przede wszysstkim od przyczyn wypadania. Najwazniejsze zeby odpowiednio dobrac kuracje, bo na niektore przyczyny dziala np Kerastase a na inne placenta
Co do tego szamponu to slyszalam o nim wiecej negatywow niz pozytywow, ale poki sie samemu nie sprobuje to sie nie przekona czy Tobie akurat pomoze czy nie.
Nadal nie otrzymalam odowiedzi na pytanie co do plantura.... wczesniej znalazlam kilka postow, ale nic konkretnego nie bylo postanowilam ze zrobie sobie probe ... naloze ten tonik na reke np i zobacze co sie bedzie dzialo .... bo po przeczytaniu ostatnio artykulu o dziewczynie, ktora nalozyla jakas papke na cala noc na wlosy i obudzila sie lysa boje sie cokolwiek nowego probowac...;(
Jesli jednak znajdzie sie ktos kto uzywal plantura to chetnie poczytam opinie
buzia
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 10:59   #2485
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze mi kuracje nawet za 300 euro nie pomogly.... a pomogla zwykla placenta za 35 zl .... Tez bylam przekonana ze im drozej tym pewnie lepiej, ale widocznie nie na kazdego to dziala... zalezy to przede wszysstkim od przyczyn wypadania. Najwazniejsze zeby odpowiednio dobrac kuracje, bo na niektore przyczyny dziala np Kerastase a na inne placenta
Co do tego szamponu to slyszalam o nim wiecej negatywow niz pozytywow, ale poki sie samemu nie sprobuje to sie nie przekona czy Tobie akurat pomoze czy nie.
Nadal nie otrzymalam odowiedzi na pytanie co do plantura.... wczesniej znalazlam kilka postow, ale nic konkretnego nie bylo postanowilam ze zrobie sobie probe ... naloze ten tonik na reke np i zobacze co sie bedzie dzialo .... bo po przeczytaniu ostatnio artykulu o dziewczynie, ktora nalozyla jakas papke na cala noc na wlosy i obudzila sie lysa boje sie cokolwiek nowego probowac...;(
Jesli jednak znajdzie sie ktos kto uzywal plantura to chetnie poczytam opinie
buzia
Ja używałam tonik Plantura ale jak wypadku toniku active f nie potrafię jednoznacznie stwierdzić czy pomógł. Mnie chyba nie bo mój problem leży gdzieś indziej. Za to nie bój się stosować na głowę. Jest całkiem miły w stosowaniu, ja dodałam do niego wodę brzozową. Ale konkretnej oceny nie mogę wystawić bo jak pisałam trzeba znaleźć przyczynę wypadania.
Stary 2009-01-06, 11:09   #2486
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość
Ja używałam tonik Plantura ale jak wypadku toniku active f nie potrafię jednoznacznie stwierdzić czy pomógł. Mnie chyba nie bo mój problem leży gdzieś indziej. Za to nie bój się stosować na głowę. Jest całkiem miły w stosowaniu, ja dodałam do niego wodę brzozową. Ale konkretnej oceny nie mogę wystawić bo jak pisałam trzeba znaleźć przyczynę wypadania.

O dziekuje za odpowiedz ja mojej przyczyny tak naprawde nie znam .... robilam badania i wyszly w porzadku .... zaczelam szukac wstecz i mysle ze to przez moje diety... dwa lata temu przez okolo 3 miesiace schudlam ponad 15 kilo przez glodowki .... i praktycznie wtedy sie zaczelo ... moj chlopak zauwazyl ze mam przeswity na czubku glowy, ktorych ja nie widzialam oczywiscie... przez jakis czas bagatelizowalam sprawe a teraz mam polowe mniej wlosow ....
Chce sie wybrac do dermy w najblizszym czasie, ponowic badania.
Placenta poki co najbardziej mi pomogla bo widze nowe wlosy, ale nie jest ich az tak wiele. moge zalaczyc zdjecie jak wygladaly dwa lata temu (przed dietami) a jak jest teraz .....

Pierwsze jest z teraz a drugie sprzed ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild 059 [Desktop Auflösung].jpg (71,7 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wigilia2.jpg (4,9 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-01-06 o 12:10 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji.
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 13:09   #2487
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
ja tez wciaz walcze..dzis kupiłam vita-femin-znacie?Z tej samej firmy co Vitapil.Oraz witamine A i compositium B, a takze olejki etryczne ale nie wiem jak uzywac do konca, a na olej z jojoba juz mnie nie stac
pozdrawiam
podbijam
czy znacie Vita-femin czy jest lepszy dla włosów od Vitapilu?kiedys ktos dodał taka tabelke ze składem, pamietacie?

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 13:19   #2488
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Pokaż wiadomość

PS. Spotkałyśmy się już w innym wątku o maturach.
Pamiętam

Co do tego ActivF na razie zbieram dane. Toniku na razie nie kupię, bo boję się że stałby na półce. Za bardzo mi się teraz włosy przetłuszczają 2 że muszę najpierw skończyc inne produkty tego typu jak np woda brzozowa, która stoi, bo mi się rzadko przypomina, że mam ją wcierać (A tak btw produkty z soku brzozowego też mają właściwosci wzmacniające i stymulujące porost włosa, tak nam przynajmniej kiedyś wyszło na wątku o szamponie brzoz)

Co do Seboradinu.. Mój ojciec stosuje go.. no 10 lat spokojnie i włosy mu się całkiem nieźle trzymają, choć zanim zaczął go używać miał z tym problem. Natomiast mój brat w wieku 24 lat ma już potworne zakola(I używa na to toniku Kadusa z alkoholem denat) Jakiś dowód na działanie tego szamponu to jest.

Mi w sumie zawsze wypadało za dużo włosów, z czego część na pewno z powodu łamliwości, ale jak tak patrzę na mojego brata to zaczynam sie trochę bać. Moim celem teraz nie jest potrojenie objętości, tylko sprawienie, żeby wypadało naprawdę te 100 włosów dziennie, a nie kilkaktrotnie razy więcej... bo na moje oko włosów jest mniej niż było

Więc tak:
-wyrzucam kosmetyki, których nie używam od dawna, bo są szkodliwe
-łagodne szampony i odżywki bez silikonów, które obiążają
-woda brzozowa
-skrzypowita
-napar ze skrzypu/pokrzywy
-polski wax (jeśli jutro będzie w sklepie )
-Seboradin/Naphera/Petrole (Nie wiem czemu ktoś kupił wszystkie rodzaje, ale spoko)

I teraz nie wiem, czy dodać do tego ActivF... Zresztą po co te rozważania, znając siebie raczej nie odmówię sobie przetestowania tego wynalazku

Stary 2009-01-06, 14:04   #2489
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam

Co do tego ActivF na razie zbieram dane. Toniku na razie nie kupię, bo boję się że stałby na półce. Za bardzo mi się teraz włosy przetłuszczają 2 że muszę najpierw skończyc inne produkty tego typu jak np woda brzozowa, która stoi, bo mi się rzadko przypomina, że mam ją wcierać (A tak btw produkty z soku brzozowego też mają właściwosci wzmacniające i stymulujące porost włosa, tak nam przynajmniej kiedyś wyszło na wątku o szamponie brzoz)

Co do Seboradinu.. Mój ojciec stosuje go.. no 10 lat spokojnie i włosy mu się całkiem nieźle trzymają, choć zanim zaczął go używać miał z tym problem. Natomiast mój brat w wieku 24 lat ma już potworne zakola(I używa na to toniku Kadusa z alkoholem denat) Jakiś dowód na działanie tego szamponu to jest.

Mi w sumie zawsze wypadało za dużo włosów, z czego część na pewno z powodu łamliwości, ale jak tak patrzę na mojego brata to zaczynam sie trochę bać. Moim celem teraz nie jest potrojenie objętości, tylko sprawienie, żeby wypadało naprawdę te 100 włosów dziennie, a nie kilkaktrotnie razy więcej... bo na moje oko włosów jest mniej niż było

Więc tak:
-wyrzucam kosmetyki, których nie używam od dawna, bo są szkodliwe
-łagodne szampony i odżywki bez silikonów, które obiążają
-woda brzozowa
-skrzypowita
-napar ze skrzypu/pokrzywy
-polski wax (jeśli jutro będzie w sklepie )
-Seboradin/Naphera/Petrole (Nie wiem czemu ktoś kupił wszystkie rodzaje, ale spoko)

I teraz nie wiem, czy dodać do tego ActivF... Zresztą po co te rozważania, znając siebie raczej nie odmówię sobie przetestowania tego wynalazku
Skoro twój ojciec i brat maja problemy z wypadaniem to prawdopodobnie odpowiedzią są geny i żadne wcierki nie zrobią cudów (aczkolwiek mogą pomóc). Jednak w twoim przypadku geny+ nienormalny poziom testosteronu mógłby być przyczyną która da się wyleczyć. Ale to już sama musisz dojść do przyczyny wypadania bo jak pisałam: Jak nie zadziała się na przyczynę to problem nie zniknie.
Stary 2009-01-06, 14:09   #2490
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Ja używałam przez około 3 tygodnie ActivF i po 3 tygodniach zaczęła mnie piec skóra na głowie (zaznaczam, że nie zmieniłam nic w pielęgnacji). Nie za bardzo wiedziałam co się dzieje więc odstawiłam ActivF i przerzuciłam się na łagodny ziołowy szampon (akurat z fitomedu) i teraz jest dobrze.
Iwi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości