Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-08, 14:06   #2461
lucy72
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

Wszyscy mówicie tylko czy to boli , jakie kolory gumek i takie tam dyrdymały. Ja mam podstawowe pytanie :CZY APARAT NAPRAWDĘ DZIAŁA????????????????:co nfused:
lucy72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 14:14   #2462
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez lucy72 Pokaż wiadomość
Wszyscy mówicie tylko czy to boli , jakie kolory gumek i takie tam dyrdymały. Ja mam podstawowe pytanie :CZY APARAT NAPRAWDĘ DZIAŁA????????????????:co nfused:
ostatni post na poprzedniej stronie i sama zobacz, w ogole co to za pytanie niby czemu mialby nie dzialac?

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 14:22   #2463
lucy72
Przyczajenie

Czyli każą wadę zgryzu da się wyleczyc ? Ja prawdopodobnie będę miała wkrótce aparat i zastanawiam się czy efekty leczenia będą widoczne i kiedy? Może znacie jakieś fajne strony ze zdjęciami przed i po?
Stary 2008-07-08, 14:29   #2464
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
miałaś hadcore nie da się ukryć
a czy ten łuk co jest na zębie pod zamkiem, szkody nie wyrządza?

elegancko się prostują
Hmm mówisz o tym miejscu w którym łuk ie jest wpięty w zamek( na trójce) tak?
hjaniezdawałąm sobie sprawy z tego jakei są krzywe dopóki nie zaczęłam robić im akich zdjęć:P w końc widzę ,ze zaczęły się prostowaćehh bosko
Cytat:
Ale głupie pytanie..
Nie działa, nosimy tak dla picu .no i pieniędzy mamy za dużo to sobie instalujemy druty na zębach i nei tylko;]

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 14:43   #2465
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Czyli każą wadę zgryzu da się wyleczyc ? Ja prawdopodobnie będę miała wkrótce aparat i zastanawiam się czy efekty leczenia będą widoczne i kiedy? Może znacie jakieś fajne strony ze zdjęciami przed i po?
a ja mam takie pytanie: wiesz co to google? A jak nawet nie, to przejrzyj nasz wątek, bo wiele z nas ma blogi ze zdjęciami.

A to czy Twoją wadę da się wyleczyć i ile to będzie trwało, to Ci forum nie odpowie, tylko LEKARZ

zagotowałam się

kocimiętka: full respect. Ząbki rewelacja.

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 14:52   #2466
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kocimietka Pokaż wiadomość
Ale głupie pytanie..
Nie działa, nosimy tak dla picu .no i pieniędzy mamy za dużo to sobie instalujemy druty na zębach i nei tylko;]
zgadzam się z Tobą kocimiętko!!!!! ja też się tak nudziłam i już nie widziałam co z kasą zrobić i założyłam aparat....a i zęba wyrwałam bo stwierdziłam,że tak będę ładniej wyglądała z drutami na zębach i luką po wyrwanym zębie...
rzeczywiście głupie to pytanie...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 14:58   #2467
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość

kocimiętka: full respect. Ząbki rewelacja.
grazie A jak juz skonczę leczenie, to pozwalam aby moje zęby były przykładem,ze wszystko da się wyprostować i pomyśleć ,ze groził mi zabieg chirurgiczny(łamanie szczęki)

hiszpański A2->B1

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-08, 14:58   #2468
smv
Zakorzenienie

heh pytanie nie ma co...popatrz na wszytskie gwiazdy hollywood, one wszytskie nosily druty za młodu, teraz to maja przyyklejone snieznobiale;] z reszta nie musisz patrzec na hollyood-przegladnij zdjecia/blogi/filmy na youtube..
aparat dziala dziala !!!!

a ja pozanosilam cv do wszystkich szkolw sasiednim miescnie-straszna kiszka ...eh ledow zyje wypilam po piwku z tztem:P a jutro jade mu pomagac zbierac porzeczki hehe
Stary 2008-07-08, 15:36   #2469
lucy72
Przyczajenie

Dzięki wielkie. Oczywiście to moje pytanie było trochę prowokacyjne. Teraz wierzę, że to działa i przejrzę dokładnie forum aby poglądac sobie efekty. Mam nadzieję , że wkrótce do Was dołączę.POZDRAWIAM
Stary 2008-07-08, 16:23   #2470
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluchelek Pokaż wiadomość
Pękł mi wczoraj łuk, tak sam z siebie...hmmm. Pojutrze wizyta, więc luzik. Ale pękł tak głupio, że końcówka odpadła, a to co sterczy wbija mi się w dziąsło, wrrrr.

Mi się czerwone gumasy nie odbarwiły.

A studiów zazdroszczę....jejuuuu, jak sobie wspomnę te problemy, człowiek się martwił niezdanym egzaminem, jakby to był koniec świata, haha. Oj chciałoby się wrócić...czas szybko leci, niestety

Kurde, jakoś kiepski dzień mam dzisiaj. Koleżanka mi właśnie napisała, że z naszych zaplanowanych wakacji nici, facet z którym się spotkałam parę razy się nie odzywa, dostałam poranną porcję opieprzu od szefa. Chcę do domu, do łóżka.....
oj bidulko,mam nadzieję,że wieczór okaże się lepszy i że jutro już calutki dzień będzie OK

kocimiętko gratuluję rezultatów

Stary 2008-07-08, 18:47   #2471
~Gonia~
Rozeznanie

aha, to tak wygląda to twoje cudo kocimietka ja myślałam, że to tak całkiem pod językiem jest, a to tak bliziutko ząbków :P
Swoją drogą niezłe efekty w prostowaniu

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-08, 21:21   #2472
szwedka84
Raczkowanie

Cytat:
no to dodajęZałącznik 1586569

Załącznik 1586570

Załącznik 1586571
dla porównania pokazuję jak było w lutym

kocimietka ty mialas czworki wyrwane? i jeszcze cos? bo naliczylam do 6-stki ;> a gdzie 7-mka? chyba ze zle licze ale bardzo ladnie widac postępy wprostowaniu oby tak dalej

(a tak wogole mam do Ciebie pytanie, wybieramy sie ze znajomymi na LS w piatek do Łodzi, nie orientujesz sie gdzie mozna by przenocowac? w miare tanio :P myslalam o jakism akademiku ;> tylko ktory )

a ja dzis bylam z tym zamkiem.. orto przykleil i wiecie co, teraz cos strasznie mnie boli ten zab;/ mam nadzieje ze to dlatego ze sie prostuje a nie jakas prochnica ... odpukac... , a no i orto idzie na urlop zmiana luku miala byc teraz a bedzie po jego urlopie <swietnie>

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 07:13   #2473
kliwia
Zakorzenienie

szwedka nie martw się, przynajmniej częśc wakacji bez bólu będziesz miała
orto też człowiek
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 09:16   #2474
lucy72
Przyczajenie

Gonia! Super postęp.Jedynki masz już prawie ok. Ja mam podobną wadę i będę miec aparat.Miałam wątpliwości , ale po tych Twoich zdjęciach , to już jestem na 100% pewna co zrobic. Fajnie są te zdjęcia w których widac taki postęp.POZDRAWIAM
Stary 2008-07-09, 09:47   #2475
emeczka
Wtajemniczenie

kocimietka ależ Ty miałaś hardcorowe zęby! pięknie się prostują!! pomyśl jak kiedyś fajnie będzie spojrzeć na fotki sprzed prostowania

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 10:02   #2476
kliwia
Zakorzenienie

no ja jak spotykam ludzi którzy nie widzieli mnie jeszcze w aparacie, starych znajomych, to tez oczy robią, łał jakie masz super ząbki
a stare zdjęcia sprzed aparatu gdzie szczerzę zęby chyba powywalam
a jak ściągnę aparat to się na sesję zdjęciową umówię jakąś
Stary 2008-07-09, 10:20   #2477
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

A to moje zęby po wczorajszym tournee między orto a dentystką ;P Było czyszczenie zębów, plomba nawet jedna i takie oto piękne przeplatanki mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09.07.jpg (58,0 KB, 109 załadowań)
Stary 2008-07-09, 12:12   #2478
mojito18
Raczkowanie

laseczki, wiem, ze gdzies w tym wątku było o jakichś maściach/kremach na obdarte dziąła i policzki przez aparat,ale nie mam czasu znow wszystkiego czytac,bo umre z bolu ;( od wczoraj nosze aparat ale dzis juz nie jest tak słodko... czego uzywałyscie do zmniejszenia tarcia( płyny,masci) ja dostalam od orto tylko jaiis wosk na zanki,które mnie trą. odp szybko z góry thx
mojito18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 12:55   #2479
kliwia
Zakorzenienie

Maricken jakbym widziała swój - cały metalowy. Też jest fajowy
a jak sie błyszczy

mojito18 może zwykły sachol Ci pomoże?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-09, 12:59   #2480
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
kocimietka ty mialas czworki wyrwane? i jeszcze cos? bo naliczylam do 6-stki ;> a gdzie 7-mka? chyba ze zle licze ale bardzo ladnie widac postępy wprostowaniu oby tak dalej

(a tak wogole mam do Ciebie pytanie, wybieramy sie ze znajomymi na LS w piatek do Łodzi, nie orientujesz sie gdzie mozna by przenocowac? w miare tanio :P myslalam o jakism akademiku ;> tylko ktory )

a ja dzis bylam z tym zamkiem.. orto przykleil i wiecie co, teraz cos strasznie mnie boli ten zab;/ mam nadzieje ze to dlatego ze sie prostuje a nie jakas prochnica ... odpukac... , a no i orto idzie na urlop zmiana luku miala byc teraz a bedzie po jego urlopie <swietnie>
Miałąm wyrwane wszystkei czwórki ,no i ósemki. jakbm jeszcze wyrwała siodemki to..nie byłoby co prostowac ;P
Chyba ci nie pomogę,bo ja nie jestem z Łodzi...Ale akademik dobry pomysł, poszukaj telefonów w necie.

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
kocimietka ależ Ty miałaś hardcorowe zęby! pięknie się prostują!! pomyśl jak kiedyś fajnie będzie spojrzeć na fotki sprzed prostowania
yyeee taką samą minkę chce widziec jak już będę miec proste zęby,a nie teraz ,bo u nie mam sięczym szczycić, oj nie mam.

wytapetuje sobei pokój"przed/po"
Ale tego,że one są takei krzywe u mnei wcale ni było widac bo jak mówie widac mi tylko czubki zębów,gorzej jak sie usmiechnę,ale tez nei targeia Za to do tych zdjec tak sie wyszczerzam,ze az sama przerazona jestem ze mam taką falę zamaist łuku:P

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
no ja jak spotykam ludzi którzy nie widzieli mnie jeszcze w aparacie, starych znajomych, to tez oczy robią, łał jakie masz super ząbki
a stare zdjęcia sprzed aparatu gdzie szczerzę zęby chyba powywalam
a jak ściągnę aparat to się na sesję zdjęciową umówię jakąś
Nie mam zadnego zdjecia an ktorym widac moje zęby niech podzwiaja oczy
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A to moje zęby po wczorajszym tournee między orto a dentystką ;P Było czyszczenie zębów, plomba nawet jedna i takie oto piękne przeplatanki mam
I teraz Twoje zeby ważą jakeis pol kilo wiecej Bardzo łądne ząbki

hiszpański A2->B1
Stary 2008-07-09, 13:57   #2481
dygotka8
Zakorzenienie

aluchelek,przypomniało mi się,że wczoraj czytałam co jest dobre na pleśniawki...a że czytałam to w gazecie dla przyszłych rodziców więc tam napisali,że lekarz może przepisać Nystatynę ,ale że dobry jest też roztwór gencjany chyba z wodą rozmieszany,ale nie wiem w jakich.no ale taki roztwór to może zabarwić zęby albo gumki może...więc lepiej u lekarza pierwszego kontaktu poprosić o jakąś receptę albo w aptece może coś sprzedadzą bez recepty??
mojito poobklejaj te części aparatu które Cię obcierają i pozwól rankom się zagoić a sachol może pomóc.jest też super maść która mi pomogła niedawno...orto podkręcił mi wreszcie porządnie aparat i w ciągu paru godz zrobiła mi się szpara w górnej części jedynek,dół tych górnych jedynek nadal trochę nachodzi na siebie...ale jak bolało to jakąś maścią dla dzieci smarowałam dziąsła i po kilkunastu sekundach już nie bolało!! !nie pamiętam nazwy,ale to maść z lidokainą i pamiętam,że na literkę D się nazwa zaczyna i kosztuje około 20 zł.
a jak na razie to między dwójką a kłem robi mi się przerwa...jak na razie to jest już prawie 1 mm(tak na oko )

Stary 2008-07-09, 14:28   #2482
isis1
Raczkowanie

GG do isis1

Hello wszystkim!

Dawno nie pisałam! U mnie mija 4 m-c od założenia aparatu, efekty dość widoczne, ząbki na górze ładnie się schowały do tyłu (miałam wysunięte obydwie jedynki na górze do przodu), za to dolne 1 i 2 się jakoś poprzekrzywiały i porobiły się szpary Ale mój orto mówi, że to wszystko się wyrówna (oby!) 2 dni temu odkleił mi się znowu zamek tym razem na dolnej piątce (chyba po raz 4 czy 5 już, nie tem sam tylko ogólnie), a wizytę mam 28 lipca (bo 14.07 wyjeżdżam nad morze i wracam 26.07), nie przeszkadza mi to zbytnio i mam nadzieję, że jakoś wytrzymam pnad 2 tyg. i nie wpłynie to jakoś znacząco na leczenie I mam pytanko powiedzcie mi czy któraś z Was zaginała sobie drut (trochę mi się wysunął i kaleczy mi dziąsło od środka) i czym to robiłyście? Do mojego orto nie mam szans już się dostać nawet na przycięcie drucika

Pozdrowienia i buziaki dla Wszystkich!!!

Ps. w załączeniu foty zęboli ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (38,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 1972.jpg (41,0 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 1971.jpg (44,6 KB, 74 załadowań)

isis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 14:33   #2483
Gata17
Przyczajenie

GG do Gata17

Siemka Wszystkim CHciałabym sie Was zapytac o kilka rzeczy dotyczących aparatu stałego . Np Ile sie czeka na założenie aparatu od miniecia 1 wizyty u ortodonty ? Bo bede miec za jakis czas aparat i chciałąbym sie zorientowac jak długo sie czeka na aparat. I czy ktos z Was ma aparat z systemem damon 3 ? bo jestem nim zainteresowana i chciałabym sie zapytac o kilka rzeczy w związku z tym aparatem bo wiem ze jest on drozszy niz reszta i zeby pieniądze nie poszły na marne. Z góry dzieki za odp. pozdrawiam
Gata17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 14:55   #2484
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Gonia! Super postęp.Jedynki masz już prawie ok. Ja mam podobną wadę i będę miec aparat.Miałam wątpliwości , ale po tych Twoich zdjęciach , to już jestem na 100% pewna co zrobic. Fajnie są te zdjęcia w których widac taki postęp.POZDRAWIAM
Miło mi to słyszeć Powiem szczerze, że te jedynki to już po miesiącu praktycznie się schowały do szeregu , ale mimo to jestem dopiero w połowie leczenia, bo mam do poprawienia jeszcze zgryz
Nie zastanawiaj się dłużej i zakładaj od razu aparacik, bo to na prawdę super sprawa!

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 16:13   #2485
szwedka84
Raczkowanie

Cytat:
Miałąm wyrwane wszystkei czwórki ,no i ósemki. jakbm jeszcze wyrwała siodemki to..nie byłoby co prostowac ;P
Chyba ci nie pomogę,bo ja nie jestem z Łodzi...Ale akademik dobry pomysł, poszukaj telefonów w necie.
...
po prostu na ostatnim zdjeciu nie widac Twoich siodemek
(co do noclegow, w akademiku niezle sobie licze 67 zl za dobe dla mnie lekka przesada w koncu to akademik, moze dlatego ze w samym centrum na tej ul Piotrkowskiej ... ale mniejsza o to, w koncu po wielu probach udalo sie znalezc w przyzwoitej (powiedzmy:P cenie i tez w samym centrum,

Maricken , Isis1, slicznie

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 17:58   #2486
miii712
Przyczajenie

miałam kiedys aparat przez 1,5 roku

miałam taka wade ze jedynka jedna wchodziła mi na druga. zostały mi wyrwane 2 zeby, ze zrobic miejsce zebom madrosci. aparat miałam rowniez na dole, bo dolna szczeke miałam cofnieta troszke. juz od 6 lat nie nosze aparatu mam prosciutkie zeby. mimo ze ciagle nosze szyne na dolnej szczece, bo nie miałam okazji jej jeszcze sciagnac zapominam o niej, bo w ogóle jej nie czuje
po sciagnieciu dostałam rowniez wyciagany aparat, który nosiłam przez miesiac (niby jeszcze nie kazali mi go przestac nosic, ale juz nie nosze)
mnie sie zeby nie skrzywiły, alee znam takie przypadki, ze po sciagnieciu aparatu, jezeli ktos nie nosi wyciaganego aparatu to zeby wracaja do swojego poprzedniego stanu.
miii712 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 18:34   #2487
Gata17
Przyczajenie

GG do Gata17

Prosze dziewczyny odpisze mi (
Stary 2008-07-09, 18:38   #2488
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gata17 Pokaż wiadomość
Prosze dziewczyny odpisze mi (
Gata te pytania są bardzo popularne już nie raz się przewijały we wszystkich trzech edycjach wątka. Poszukaj, od razu dowiesz się wszystkiego o aparacie.
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-09, 19:03   #2489
Gata17
Przyczajenie

GG do Gata17

natj dzieki. Domyślam sie ze zapewne na te pytania sa odpowiedzi w tych trzech watkach ale tyle jest tych stron tego wątka że zanim znajde odp na te pytania co chce to zeszło by troche.. myslałam że ktos mi pomoże( eh no ale trudno.
Stary 2008-07-09, 19:04   #2490
Mestia
Rozeznanie

dziewczeta a isis1 jaki ma rodzaj aparatu? bo to chyba nie jest ten zwykły, metalowy...

Mestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości