przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-19, 13:31   #2461
majkela12
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
no i mam kosmetyki do szpitala, bo stwierdziłam, że nie będę brać wielkiej kosmetyczki tylko żel pod prysznic, szampon i odżywkę, pastę do zebów, balsam, krem do rąk i takie różne pierdoły kupiłam w tych małych opakowaniach podróżnych więc zużyję i od razu w kosz, żeby torbę mieć mniejszą. Szlafrok też mam, ale już koszule, majciochy i te wszystkie podkłady to niestety
Dobry pomysł z tymi kosmetykami tym bardziej że i tak będziemy miały sporo bagażu
Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a myślicie zaopatrzyć się wcześniej w poduszkę z dziurką?
Kurcze ja się na razie wstrzymuję. Chyba podejmę decyzję przed porodem. Może mikołaj mi przyniesie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
J ogolnie szwagierka przyjezdza dzisiaj do nas i oczywiscie tzet mowi ze jest zaproszona na obiad a ona sie beczelnie pyta co na obiad no kurde jak jestes zaproszona to jesz coci pod pysk podkladaja a nie sie gluio pytasz
Brak kultury

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
ja tez mam ostatnio kłopoty ze spaniem. nie lubie sie w nocy budzic bo potem nie umiem zasnąć.... na szczęście do ubikacji wstaje raz tylko
ale musze miec wode w butelce koło łózka małą bo jak sie przebudze to tak mnie suszy jakbm miała kaca jak cholera
w jakiej pozycji śpicie? jak jest wam najwygodniej? bo mi kurde w zadnej. najlepiej na brzuchu no ale sie nie da chyba że w powietrzu na linach ehhe
Oj ja też chleję na potęgę 2 zgrzewki wody ostatnio to za mało
Ja już pisałam, że banan mi dzisiaj życie uratował. Zobaczymy tylko jak kolejne noce Śpię na boku, choć i tak zdarza mi się obudzić na pleckach

Kupiliśmy wózek w tym tyg powinien przyjechać kurier Mam nadzieję, że nie będziemy żałować- to była spontaniczna decyzja Tak się cieszę, że już koniec myślenia o wózkach.
Stary 2009-10-19, 13:31   #2462
Asiuulka89
Zakorzenienie

No kulturka niezla

Ja uwielbialam spac na brzuchu i nawet etraz mam tendecje to przewracania sie na brzuch wiec ja musialam kupic ta poduche banana ... teaz jakos sobie radze chociaz tez mi strasznie niewygodnie... bo ja kocham spac na brzuchu a nie moge
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 13:34   #2463
Sweet Delights
Zadomowienie

Zebra No właśnie, te ręce powinno się je dać odpiąc albo jakoś poskładać czy cos

Asiulka z tym spaniem na brzuchu to już niedługo i zobaczysz, że w ogóle się nie da

majkela12 oglądałam wózeczek na mamusiowym, bardzo fajny super, że jeden problem z głowy mniej

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-19 o 13:43
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 13:42   #2464
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

no własnie dopóki mogłam to spałam na brzuchu.potem sie po postu nie da
majkela pokaz wózek?
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 13:45   #2465
majkela12
Zadomowienie

No to nie będę niestety oryginalna i zakupiliśmy x-landera xa- full opcja kolor zielony. Już długo za mną chodził- mimo że tz uparł się na tako
Z tego co piszą to jest w super stanie- zobaczymy jak nam przywiozą.

http://www.allegro.pl/item765330914_...1_gratis y.html
Stary 2009-10-19, 13:51   #2466
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

boże ja kocham ten wózek......... i jeszcze zielony.. moje marzenie własnie juz kiedys mówiłam..... niespełnione bo nikt mi nie chciał dołozyc do niego buu!! zazdroszczę ten na 4 kółkach?
Stary 2009-10-19, 13:58   #2467
majkela12
Zadomowienie

Właśnie straciłam humor.
Poleciałam z informacją (że kupiliśmy wózek, wczoraj wyprawkę na allegro) do mojej rodzicielki i ona właśnie podcięła mi skrzydełka
Że po co tak wcześnie, macie jeszcze 2 miesiące, po co tyle kupować. Za moich czasów to ja leżałam w szpitalu a rodzina robiła zakupy i decydowała co kupić. Po co wam tyle i tak nie zużyjecie wszystkiego. Po co dziecku mata ....... i tak dalej. A ja Oczywiście się poryczałam. Myślałam, że usłyszę od niej coś w rodzaju: super córeczko, że sobie radzicie, już tyle macie. Nigdy bym nie pomyślała, że usłyszę to od swojej mamy Wiem, że mówiła to w dobrej wierze, ale..... Oczywiście przyszła mnie przeprosić, ale ja już wiem co o tym myśli.

I tak zastanawiałam się przez chwilę, czy rzeczywiście przesadzamy. Najgorsze jest to że oglądając- listy wyprawki. Nic nie mamy nadprogramowo oprócz tej zasranej maty A w grudniu z jednej wypłaty nie bylibyśmy wstanie skompletować wszystko a tu jeszcze grudzień i święta. A prezenty za co

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 14:00   #2468
zebra666
Zakorzenienie

Majkela śliczny ten wózek

Sweet Delights dokładnie... budzę się to mnie bolą ramiona, bark albo ręce

W końcu sobie wziełam prysznic i mam włosy normalne, bo ostatnio zauważyłam, że moje włosy się szybciej przetłuszczają... no trudno:P

Majkela nie myśl o tym ja tak miałam z babcią ale już jej przeszło... Zresztą ja bym nie chciała żeby z amnie wybierał ktoś, bo chcę móc z Tż-tem razem dokonywać wyborów, no i nie wszytsko na raz przynajmniej a po troszku i powinniśmy zdąrzyć do grudnia mieć wszytsko. Powiedz jej szczerze jak sie poczułaś i, ze nie masz zamiaru żeby inni decydowali co dla dziecka bedzie najlepsze, ani w 9 miesiącu biegać zimą i na gwałt kupować to czego brakuje.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-19 o 14:03
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-19, 14:01   #2469
majkela12
Zadomowienie

Na 4

Najgorsze w tym, ze mama dała nam kasę na wózek: 1500zł. Więc zaszaleliśmy
Jakbym wiedziała, że usłyszę taki tekst jak dzisiaj- wcale byśmy tych pieniędzy nie wzięli.
Stary 2009-10-19, 14:04   #2470
zebra666
Zakorzenienie

Jeżeli tak czujesz, że wolałabyś nie mieć tej kasy od niej a macie z czego- to jej oddajcie- może coś do niej dotrze...

Stary 2009-10-19, 14:13   #2471
Puma13
Zadomowienie

No nie mogę, zostawić was na dwa dni i pięć stron do nadrobienia

Majkela nie martw się, bardzo dobrze, że kupujecie razem. Mnie przyjemnośc kupowania wózka niestety ominęła. Zostawiliśmy kupno wózka na sam koniec i mała postanowiła wykluć się wcześniej. Na szczęście wcześniej wspólnie wybraliśmy jaki dokładnie chcemy, więc dla tżta kupienie go, to była formalność, ale mnie było smutno, że nie mogę być z nim.

Poza tym zadzwonił facet dzisiaj, że przyznali nam kredyt na domek.
A do szpitala, to muszę tylko dokupić wkładki laktacyjne i jakieś kapciuszki, bo tamtych koszul po porodzie to właściwie nie używałam.
U mnie w szpitalu jest taki zwyczaj, że się jest bez majtek, żeby się wszystko szybciej goiło. Na początku sobie tego nie wyobrażałam, ale później, to nie wyobrażałam sobie zakładać tam czegokolwiek.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 14:21   #2472
Sweet Delights
Zadomowienie

majkela12 popieram i zgadzam się z tym co napisała zebra to wasze dziecko i wasze zakupy, a kase zawsze możecie oddać. I nikt nie ma prawa dyrygować Tobą,czemu kupiłaś to a czemu tamto. W czasach kiedy nasze matki robiły wyprawki to po prostu gówno było za przeproszeniem więc nie miały ze dużo do wybierania i kompletowania, a teraz każda jedna się rozpływa: " teraz to tak dobrze, tyle wszystkiego, takie wygodne etc.'' Nie wykorzystasz, czegoś będziesz miec w nadmiarze to Twój problem, ma być tak jak Ty chcesz i Twoje dziecko ma mieć wszystko to co uważasz dla niego za niezbędne i najlepsze. I nic nikomu do tego, nawet naszym matkom czy babciom. Teraz to my stajemy w roli matki i to jest nasz czas. Uszy do góry Super, że sami sobie radzicie i to jest najważniejsze
Stary 2009-10-19, 14:25   #2473
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Właśnie straciłam humor.
Poleciałam z informacją (że kupiliśmy wózek, wczoraj wyprawkę na allegro) do mojej rodzicielki i ona właśnie podcięła mi skrzydełka
Że po co tak wcześnie, macie jeszcze 2 miesiące, po co tyle kupować. Za moich czasów to ja leżałam w szpitalu a rodzina robiła zakupy i decydowała co kupić. Po co wam tyle i tak nie zużyjecie wszystkiego. Po co dziecku mata ....... i tak dalej. A ja Oczywiście się poryczałam. Myślałam, że usłyszę od niej coś w rodzaju: super córeczko, że sobie radzicie, już tyle macie. Nigdy bym nie pomyślała, że usłyszę to od swojej mamy Wiem, że mówiła to w dobrej wierze, ale..... Oczywiście przyszła mnie przeprosić, ale ja już wiem co o tym myśli.

I tak zastanawiałam się przez chwilę, czy rzeczywiście przesadzamy. Najgorsze jest to że oglądając- listy wyprawki. Nic nie mamy nadprogramowo oprócz tej zasranej maty A w grudniu z jednej wypłaty nie bylibyśmy wstanie skompletować wszystko a tu jeszcze grudzień i święta. A prezenty za co
kochana tzreba było nam powiedzieć że idziesz do mamy z tą informacją to byśmy cie ostrzegły i przygotowały.u każdej z nas tak gadali i zadna z nas sie tym nie przejmuje. co cie obchodzi jak się robiło 20 lat temu?
nic nie było to i wyboru nie było za wielkiego to mogli dawać rodzinie kupowac. ja teraz nigdy bym nie odmówiła sobie takiej przyjemności

puma witaj
Stary 2009-10-19, 14:26   #2474
zebra666
Zakorzenienie

Pumcia gratuluję kredytu

a mnie babcia odwiedziła i przyjechała z kawałem ciasta jabłkowo vrzoskwiniowego kruchego takiego jak kocham, zjadłam już połowę... i jak tu nie tyć? widziałam się pzred kąpielą w lustrze w łazience, ze tak powiem na golasa, i aż przerażona jestem jak się to zmeiniłam fizycznie... kluska jakaś a nie Zebra

Stary 2009-10-19, 14:36   #2475
majkela12
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki

Chyba nie powiem o tym tz, bo jeszcze zmieni zdanie o teściowej. Ona wcale nie jest taka zła-może miała zły dzień wiem, że to było pewnie w dobrej wierze.... Pożyjemy zobaczymy...

To jest przykre, człowiek góry by przenosił, chwalił się światu- a tu nie można Język już trzymam za zębami
A jak u Was wygląda sytuacja???? co na wasze wyprawki mówią rodziny????

Musiałam zjeść czekoladę, bo mnie z nerwów nosiło. W nagrodę młody kopie jak oszalały

puma- gratki
Stary 2009-10-19, 14:37   #2476
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

http://www.allegro.pl/item775031624_..._oryginal.html
co myślicie?
Stary 2009-10-19, 14:41   #2477
zebra666
Zakorzenienie

Wygladają fajnie, ale ja bym miała problem wybrać rozmiar a sama chyba kupię jakieś zwykłe z belli czy jakies takie
http://www.allegro.pl/item772854935_...szt_tanio.html

Stary 2009-10-19, 14:42   #2478
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

majkela moja mama mówiłą to samo co twoja ale ja sie tym nie przejmuje a jak chce sie pochwalić czymś to przyjaciółce albo wam
zebra jak ty jestes kluska to ja jestem pyza bo wieksza
rogaliki mi wyszły pyyysznee. ide do biedronki po jeszcze jedno ciasto francuskie bo zrobiłam 8 duzych a to pzrecies tylko dla mnie starczy

ja tez myslałam o tych z belli ale nie wiem czy jie beda za małe albo mało chłonne? nie znam sie na tym?

Edytowane przez paprotka86
Czas edycji: 2009-10-19 o 14:43
Stary 2009-10-19, 14:46   #2479
majkela12
Zadomowienie

Tej firmy nie znam. Ja podkłady zamówiłam belli za 3,30zł. I w ogóle całą kosmetyczną wyprawkę
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4222926

Płaci się tylko raz za wysyłkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 14:46   #2480
zebra666
Zakorzenienie

Czytałam,że są ok a przecież to tylko na pobyt w szpitalu... wziełabym na wszelki wypadek 3 paczki tak myślę... bo potem można spokojnie(również z belli) te normalne podpaski duże nocne. Wogóle polecane są dla kobiet po porodzie bo przepuszczają powietrze.

A to jakieś z pudełka rogaliki? znaczy się to ciasto do nich

Stary 2009-10-19, 14:52   #2481
majkela12
Zadomowienie

I chyba macie rację- tak trzeba. Będziemy się cieszyć między sobą

Ja właśnie zamówiłam 2 paczki. Też słyszałam, że są dobre. A w domu to pewnie podpaski. Kurcze już nie pamiętam jak podpaski wyglądają tak dawno to było.
Stary 2009-10-19, 14:58   #2482
zebra666
Zakorzenienie

Kurde aż mi słabo na myśl, że już nie tak długo i znów tzreba bedzie co miesiąc krwawić w pampersach
Teraz za to nie rozstaję się z wkładkami- jakoś ta wydzielina się lubi pojawiać.

Stary 2009-10-19, 15:07   #2483
majkela12
Zadomowienie

No dobrze że są wkładki, bo wiecznie w gaciach mokro

Kurcze, też wam się włosy szybko przetłuszczają . Teraz myję co 2 dzień i nie zawsze to pomaga- ostatnio tz zapytał mnie kiedy łeb myłam A codziennie mi się nie chce- bo ja jestem leń Na nogach to już busz mam
No i mam mega odrosty, a przecież farbowałam na początku września. A myślałam że następne farbowanie, będę robić na święta.... a tu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 15:07   #2484
Asiuulka89
Zakorzenienie

Majkela nie przejmuj sie ciesz sie tym co robisz nie mysl o tym bo tylko sprawi ci to przykrosc...

wy dziewczyny chociaz macie wozkiw domu badz zamowione... ja mam tylko wybrany i dostane go dopiero po porodzie bo rodzina Tzeta w tej kwestii jest zabobonowa... no i ja sie nie naciesze... rodzina Tzeta nie jest za tym ze ja ciagle cos kupuje bo za wczesnie bo po co... za to moja mamcia naszczescie sie cieszy i lubie jej opowiadac co kupilam i nigdy nie uslyszalam ze za szybko ze zle...

jedyne co sie wkurzam to slowa mojego taty ze on nie widzi mnie w roli matki i sie zastanawia jak sobie poradze... wkurzam sie wtedy starsznie...

ogolnie pierwszy raz przesolilam mizerie ale tak lubie to cos ze nawet przesolona mi smakuje

ja czekam az mi przyjdzie sterylizator i podgrzewacz

co do podpasek jeszcze sie nie zastanawialam.. ale eraz wlasnie musze skoczyc po wkladki bo wlasnie tez zaczynam miec ciagle mokro :P
co do wlosow to ja mam straszny lupiez... straaaaaaaszny masakra poporstu a wlosy moge myc co 3 dni i jest ok ja sie ostatnio golilam bo bylam na basenie

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2009-10-19 o 15:09
Stary 2009-10-19, 15:14   #2485
Sweet Delights
Zadomowienie

Ja też się czaję, żeby kupić te z belli, ale jakoś cięzko mi to idzie ogólnie, wolę chyba jeszcze odpychac od siebie TE myśli o TYM i jakoś tak ciągle przekładam, a w sumie też już powinnam zamówić bo TO coraz bliżej

A tak poza tym to czekam na moją komodę

Łeb też mi się przetłuszcza strasznie, a jeśli chodzi o golenie...kiedyś codziennie pod prysznicem, teraz co drugi/trzeci dzień, jak zaczynają kłuć włoski, bo nie mam siły się gimnastykować. Najgorzej mi idzie wiecie z czym...bo nie widzę jej, a do lusterka barkuje mi trzeciej łapki więc wszystko odbywa się na czuja. Dobrze, że ostatnim razem jak się goliłam przez gin Tż wparował do łazienki, bo poszłabym na wizytę z baaardzo oryginalnym fryzem coś a'la rozjechany jeż

I w gaciach też mi się wszystko...poci? nie wiem, używam wkładek a i tak zmieniam w ciągu dnia pare razy bieliznę, bo mam wrażenie, że jest niefajna.

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-19 o 15:20
Stary 2009-10-19, 15:53   #2486
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ale teraz tu cisza

Sweet jak tam oczekiwanie na komode?? Ja teraz ogladam sad
i wpierdzielam przesolona mizerie
Stary 2009-10-19, 15:58   #2487
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Ale Wy pędzicie
Stary 2009-10-19, 16:01   #2488
majkela12
Zadomowienie

A no cisza

Ja oglądałam rozmowy w tłoku ale marny był odcinek. Sądu nie lubię
Nudzi mi się, a to nie dobra oznaka. Bo jak mi się nudzi to jem. Właśnie pochłaniam chipsy
I tak sobie myślę co by tu na ząbek rzucić
Stary 2009-10-19, 16:03   #2489
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja wlasnie sad lubie a rozmowy w toku faktycznie lipny byl... nic sie nie dzialo...
Stary 2009-10-19, 16:18   #2490
majkela12
Zadomowienie

Ale jestem zdolniacha, udało mi się nazwać suwaczek
Ale mam zabawę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości