|
|
#2461 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem 11:27, najwyżej na Was poczekam będę o 11:27 na wschodnim Cytat:
dlaczego nie masz Sylvii? coś się małej stało czy skończyła naukę??pozdrawiam wszystkich cieplutko |
|||
|
|
|
#2462 |
|
Rozeznanie
|
Wilk, koza i kapusta :)
4 osoby (Ulisia x3 i Mikrejsza) będą przed 11:30 i jakby jakiś Wielki Wóz mógł je wtedy zabrać to by miało sens. Może ava80? Około 13 będzie Kaja z 3 miejscami w samochodzie i może to Kaja zabrałaby mnie i Seonę i ew. kogoś jeszcze? Czat otwarty :)
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
ale Ava ma 3 miejsca, także to by musiała być jedna osoba w samochodzie albo samochód większy od przeciętnego
także jeśli nie znajdzie się większy samochód to najwyżej poczekam na Ciebie i Seonę i wtedy we trójkę się z Avą zabierzemy |
|
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Na jakiej ulicy jest ten Dworzec Wschodni i Choszczówka, jaki to jest adres?????? Nie otwiera mi się link z Kasi Newsletterem i nie mam adresu
A nie mma czasu przekopać forum. Mikrejsza ja będę tak jak Ty, też o 11.27 na Dworcu Wschodnim. Mamy kom. to jakbym gdzieś zaginęła w akcji to będę dzwonić to czekajcie na mnie
|
|
|
|
#2466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jakby co też będę Was ścigać ![]() adres: Instytut Pomocnic Maryi Jasnogórskiej Matki Kościoła, Choszczówka, 03-052 Warszawa, ul. Świerkowa 4 edit: tak się tylko zastanawiam, czy my tam bez problemu się na tym dworcu porozpoznajemy hehe, najwyżej będę zaczepiać osoby wyglądające na równie zagubione jak ja ![]() edit2: czy ktoś ma kontakt z Pyziulką?? |
|
|
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dworzec Wschodni: ul. Kijowska Nie mam kontaktu z Pyziulką.
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
no dobra.
czyli ok 11.30 zabieramy na pewno Mikrejszę i Seonęz dworca wschodniego? Spiszcie sobie dziewczyny mój nr telefonu (jest kilka postów wyżej) ewwntualnie przyślijcie swoje na prv. druga tura czyli Ulisia z ekipą będa póxnej dowiezieni przez Gosiakk? Dobrze rozumiem? Ktoś jeszcze na 11.30 -12.00 z dworca lub okolic? Niestetyy 3 miejsca ;( hm..chyba że jakiś kamikadze reflektuje na bagażnik SuWa...
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Ava
nr zapisałam, zaraz wyślę na PW swój. NewRock, ja całkiem o tych bananach zapomniałam a Ty o której będziesz??
|
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
mukashana - co jest Twoją małą - myślę i myślę , chodzi mi to po głowie.
|
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Ej... to jak w końcu...? Bo ja pierwsze słysze żeby nas Gosia miała zabrać...? Tzn nie mam nic przeciwko ale chciałąbym jednoznacznie wiedzieć, bo jutro już nie będę miała dostępu do neta. przypominam że my we trójkę będziemy o 11.14. kto nas przygarnie...?
![]() Kaja - Ty...? ![]() ps. mam wielką prywatną prośbę. czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć ważne pismo z polsiego na angielski...? nie będzie bardzo trudne...
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Dziękuję za modlitwę, Zięć został przyjęty do szpitala, jutro rano jadą do Warszawy. Ja zostaje z Patrykiem, dlatego nie mogę przyjechać na spotkanie. ![]() Piotr ma szkołe. Bardzo mi przykro że nie będę.![]() Życzę Wam udanego spotkania.
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie nie moge wejsc na chat, a musimy cos ustalic, ile osob jest na taxi i czy mam prosic ojca zeby podjechal na Wschodni i potem do Choszczowki? Dajcie znac na forum jesli nie uda mi sie uruchomic chata
|
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu nie zapomnij proszę wziąć do Choszczówki tych przedmiotów z allegro (łyżeczek itp) bo parę osób prosiło o odbiór osobisty...
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
Kaja jeśli możesz to poproś... Nas będzie trójka i planowo nasz pociąg wjeżdża na wschodni 11.14
Daj znać co i jak albo dziś na forum albo jutro smsem bo jutro jużnie będę miała dostępu do neta... buziaki
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
ok dam ci znac jutro smsem ale mysle ze ojciec zgodzi sie bez problemu
|
|
|
|
#2477 |
|
Raczkowanie
|
nie, z Sylvią nic sie nie stało, ale cały program adopcji na mojej misji pozostawia wiele do zyczenia i zdecydowałam,że nie chcę już w tym brac udziału, bo... hmm jakos do końca nie byłam przekonana czy przesyłanie pieniędzy ma jakiś sens. W dodatku Sylvia przyjęła trochę roszczeniową postawę i znając ją wiem, że zaczęła mnie traktowac po prostu jako żródło dodatkowycj pieniążków. A mi się to bardzo nie podoba. Ona jest już dorosła osobą, opiekuje sie nia bardzo odpowiedzilna kobieta, nie da jej zginąć, za to nauczy na siebie zarabiać. Ja jestem w kontakcie z misja i jak czegoś naprawde bedzie potrzeba to oczywiście pomoge bez wahania. A na razie z adopcji zrezygnowałam....
|
#2478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama bym sobie z tym bananem postała . Tylko żeby nie posądzili Was o jakiś happening ![]() Bawcie się dobrze i smacznego życzę w kwestii spaghetti ![]() Ja poleczę zapalenie krtani, które jak co roku nawiedza mnie po rozpoczęciu roku szkolnego. A może ktoś ma jakiś domowy sposób na tą przypadłość? Bo lekarstwa już nie pomagają
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
witam,dziękuję za odzew w sprawie ksiązek ,jak nic nie znajdę to będe prosić o pomoc
tymczasem mój syn debiutuje na allegro-chce zakupić łyżkę z Zambii i krzyżyk misyjny |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
zmykam i już mnie nie będzie aż do zlotu. jakby co to kom
|
#2481 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Wpadłam tylko na chwilkę aby poinformaowac Was, że niestety nie bedzie mnie w Choszczówce czego bardzo żałuje. Niestety nie mam dużego wpływu na to. ![]() ![]() ![]() ![]() bawcie sie dobrze i nie zapomnijcie o nieobecnych
|
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochani!!!
Ja się już pogubiłam - kto nie ma transportu, skąd i o której tam będzie??? Czy ktoś to ogarnia??? Bo ja już nie
|
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Z czasów dziecięcych pamiętam babcino-mamine sposoby (kresowiackie ponoć) - miód, propolis, cytryna i płukanki z szałwii - tyle mi się przychodzi do łba z czeluści mózgu. Z afrykańskich metod - sprzedał mi ją znajomy Nigeryjczyk - herbata z miodem i imbirem. Dużo zdrówka życzę...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu - ja zabieram przed 12stą New Rocka(chyba że nie zdąży wyciągnac ciasta z piekarnika) oraz Seone i Mikrejszę, a Tata kajarabek ma zabrac Ulisie z chłopakiem i siostrą.
I to chyba wszyscy. Przynajmniej tyle mi wiadomo... A ktoś zna plan popołudnia? Co mam do jedzenia zabrac? Jakaś kolacja planowana? Kupic coś? babeczkę przywiozę ) Oczywiście do jedzenia :PPP
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
Ok...jeśli się okaże, że ktoś nie ma jeszcze transportu to dajcie znać. Mój nr ma Seona, MAMA...pewnie ktoś jeszcze ale nie wiem kto
![]() Ja jutro od rana jestem poza domem...na chwilę wpadnę wieczorem...a potem to już w nocy No i w sobote rano.Seona pisała mi dziś esa, że weźmie jakieś sosy do spagetti i makaron...przydałoby się coś do picia, jesli ktoś nie ma pomysłu, co ze sobą wziąć... a coś na jakąś kolację? kanapki? W sumie będą samochodu, więc jak już będziemy na miejscu to możemy pomyśleć, czego nam jeszcze brakuje ![]() I nadal mamy 3 miejsca wolne w samochodzie!!!
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
czytam i zazdroszczę
![]() smacznych bananów ![]() ech...
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam przykrą wiadomość. Jestem zmuszony zrezygnować z przyjazdu do Choszczówki z trzech powodów. 1) Zdrowie mojej żonki nie pozwala mi Jej zostawić samą znowu na 2 dni (Nie było mnie już 3 dni jak byłem na sympozjum w Niepokalanowie) 2) 11.X.br. nasi sąsiedzi obchodzą 50 rocznicę ślubu i niezręcznie byłoby nie być na Mszy św. w ich intencji. 3) W sobotę odbędzie się też pogrzeb naszego dobrego znajomego, którego dobrze byłoby pożegnać na tę Jego ostatnią drogę. Ciągle myślałem, że się jakoś wywinę od tej 50 rocznicy, ale i to zdrowie i ten pogrzeb. Siła złego na jeden dzień. A tak chciałem przyjechać. Pozdrawiam wszystkich.
|
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli jeszcze ich nie masz to napisz na pw i Ci je wyślę. Beautyb Wyrazy współczucia i życzę Babci by jak najprędzej ujrzała oblicze Boga. Wszystkim chorym życzę zdrowia a na gardło może jeszcze pomóc grota solna. Mi pomagało w młodości płukanie gardła słoną wodą.
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

dlaczego nie masz Sylvii? coś się małej stało czy skończyła naukę??
A nie mma czasu przekopać forum. 

Zaadoptuj dziecko z Afryki