|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Napiszcie, której grupie brakuje pilota ;)
Ponieważ znam drogę, to mogę którąś grupę pilotować ;) Jak ktoś chce mój nr, proszę pisać na pw swój numer telefonu, i mam nadzieję, że nie macie zastrzeżonego, bo takiego nie odbiorę :P Mogę też zabrać pudełko do paczki. Wymiary: 23x29x39 cm, gruby karton, do Zambii powinien dotrzeć cały ;) Proszę, żeby ktoś miał solidny sznurek oraz taśmę pakową szeroką, kolor dowolny. Paczkę nadajemy wspólnie, tzn. jedziemy po spotkaniu na Pocztę Główną (ul. Świętokrzyska), ważymy, opłacamy w takich proporcjach, ile kg kto dał do paczki.
|
#2432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dojadę tym tramwajem Wierzę w siebie![]() Cytat:
Do jedzenia biorę tylko jakieś chipsy, ciastka itp. nie będę nic gotować i wieźć z Rzeszowa. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
Kaja - ok, możemy załatwić wszystko w Warszawie, tylko by trzeba poprosić Gosię żeby ze sobą wzięłą te łyżeczki itp... Bo chyba coś jeszcze oprócz łyżeczki wygrałaś...? prawda?
Mam pytanie: czy ktoś wie kiedy konkretnie będziemy już mieć osobowość prawną jako stowarzyszenie...? to dla mnie bardzo ważna informacja... ps. MAMA wejdź proszę na czata albo na gg
Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-10-08 o 20:27 |
|
|
|
#2434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może być w PW. Oczywiście niczego nie obiecuję
|
|
#2435 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Niestety muszę zgłosić, że nie mogę przyjechać do Choszczówki Naprawdę mi szkoda, ale nie mogę nic zrobić. Dziewczyny z Rzeszowa -mam nadzieję, że nie zginiecie w tej Warszawie , trzymajcie się, dacie radę. Ps. Justynka wysłałam Ci wiadomość.
|
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
no więc zaczynam:
Lech Leciejewicz "Słowianie Zachodni"(geografia plemienna)Wrocław1989 Wielka Historia Polski Kaczanowski,Kozłowski Kraków1998 Historia powszechna.Starożytność.W-wa1977 Józef Wolski Historia starożytnego Rzymu Maria Jaczynowska Vademecum historyka starożytnego Rzymu i Egiptu Slownik pisarzy antycznych Literatura grecka i rzymska 1tom.H.Zytowska,Szelest u nas w Jastrzębiu to właściwie nic nie ma ,ale szukałam już i w antykwariatach,w internecie i nic... pozdrawiam wszystkich chorych,sama chodzę przeziębiona i nie mam czasu się leczyć |
|
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Markos - czy twoja propozycja zabrania nas z Dworca Centralnego jest nadal aktualna? Zgodnie z rozkładem jazdy powinnyśmy być na miejscu o 13.00, ale z tego co słyszałam to na trasie mogą być korki i możemy dojechać z opóźnieniem ![]() W razie czego pozostaje taksówka. Czy z Centralnego do Choszczówki jest daleko? |
|
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Właśnie wróciłam z pracy, boli mnie stopa, jestem padnięta...ale to nic w porównaniu z tym, co niektórzy właśnie przeżywają - śmierć najbliższych, szpitale, choroby. Przykro mi, że niektórych nas spotykają takie nieszczęścia ![]() Beautyb- wyrazy współczucia!!!! Suzi - zdrowiej szybko!!!! Kilka spraw: 1. jeśli ktoś ma problem z transportem do Choszczówki, niech pisze na PW!!! Jestem z Wawy, mamy samochód. Ktoś ma być na centralnym - ponoć 4 osoby, które potrzebowały transportu. Markos pisał, że ma miejsca ale dla trzech osób...czy to się już rozwiązało jakoś??? 2. Seona - chcesz mieć nr do kogoś z Wawy? Masz przecież mój numer!!! ![]() 3. Mikrejsza - pisałaś o jedzeniu - ja pomyślałam, że można się podzielić kupnem rzeczy do spagetti - szybko i łatwo się robi - kupić kg mielonego, kilka paczek makaronu, kilka sosów. Kto jest za??? ![]() 4. New_Rock - sznurek i taśmę mogę wziąć! 5. ulisia - sąd ma 3 miesiące od czasu złożenia wniosku na wpisanie stowarzyszenia do KRS. Od chwili wpisania do KRS mamy osobowość prawną. No...to chyba tyle ![]() Pozdrawiam!!! |
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Chodź na czata, stopa Ci do tego niepotrzebna... ;)
My tu siedzimy i ustalamy wszystko :) Cytat:
Super :)) 20 metrów sznurka i cała rolka taśmy - OK? :)
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
na czata - chętnie, tylko coś mi ten czat posłuszeństwa odmawia...jak się uda to będę
![]() 20m sznurka i cała rolka taśmy - zrobi się ![]() to kto co kupuje do spagetti? ja mogę mięsko, bo ja z Wawy, to wiezienie mięska nie będzie problemem... ![]() Jak ktoś ma pomysł na dodatkowy składnik do naszego obiadku, to niech bierze ze sobą
|
|
|
|
#2441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2442 |
|
Rozeznanie
|
Lech Leciejewicz "Słowianie Zachodni"(geografia plemienna)Wrocław1989
- unikat, ale do dostania na Allegro, niekoniecznie za 120 zł Tych nie widzę na Allegro: Wielka Historia Polski Kaczanowski,Kozłowski Kraków1998 Vademecum historyka starożytnego Rzymu i Egiptu Poniższe są obecnie na Allegro: Historia powszechna.Starożytność.W-wa1977 Józef Wolski Historia starożytnego Rzymu Maria Jaczynowska Slownik pisarzy antycznych Literatura grecka i rzymska 1tom.H.Zytowska,Szelest - M Cytowska, H. Szelest! W antykwariatach ceny będą wyższe niż na Allegro, więc raczej nie ma co patrzeć - przynajmniej tak byłoby w Warszawie.
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
przeszukałam allegro,ale Leciejewicza nie znalazłam,
ani WolskiegoJaczynowską już syn zamówił może szukam nie na tych stronach co trzeba, zazdroszczę wam spotkania ,u mnie wykopki i przebieranie ziemniaków,jak to na wsi
|
|
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nikt nie będzie mógł pomóc z resztą pozycji, to daj znać - mogę pójść na wydział archeo na UW albo do Instytutu Archeologii i Etnologii i tam poxerować (jak będą ) i wysłać Wam W obu instytucjach xero z tego co pamiętam było swego czasu dość tanie ![]() PS. hehe...widzę, że allegro rządzi PS 2. życzę zdrówka!!! |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam, postaram się odkopać kontakty do znajomych w temacie - m. in. Kuba - kolega modelarz studiuje archeo w Krakowie, a ja mam znajomą doktorantkę historii w Gdańsku - muszę odkopać parę numerów i adresów. W pracy jest ciekawie - co miłe - firma stricte polska, a na dźwięk jej nazwy pojawia się uśmiech na twarzy większości rozmówców - potencjalnych klientów - aż serce rośnie, choć ostatnimi dniami wszyscy kichają i kaszlą - na Pomorzu podobnie znaczy się - to przez tę pogodę. Gosiakk - pamiętasz jaką drukarkę ma siostra na misji? Koledzy z pracy już się uśmiechają na myśl, że nasze produkty będą znane w Afryce... Pozdrawiam
|
|
|
#2446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Leciejewicza obecnie nie ma, ale np. tutaj się nie sprzedał, można napisać do sprzedawcy, czy ma go jeszcze, może wystawi ponownie
|
|
#2447 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powinno dać sie zważyć dość dokładnie - moją córkę 12kilową waży z dokładnością do 10 dag ;DCytat:
jeśli ktos potrzebuje transportu to dajcie znać - odbierzemy! ![]() HELP! NIE MOGĘ SIĘ DOSTAĆ na czata... mój komp nawalił i na drugim nie umiem znaleźć..plis link!!! ps. pytanie do Siostry Józefy - dostala siostra maila z pytaniem o potwierdzenie dat? Bardzo proszę o odpowiedź w miare możliwości ![]() I dziękuję!
|
|
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Ulisia brat wygral mi tez mozdzierz na allegro jego nik Kac_R. Ja przywioze pyszne sledziki wlasnej roboty i paczke herbaty expresowej-100szt.
|
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Może jeszcze komuś przyda się mapka dojazdowa na spotkanie: http://mapy.google.pl/maps?f=d&saddr...3&ie=UTF8&z=12
Tu jest przykładowo podana trasa z Centrum (ul.Emilii Plater - Dworzec Centralny, Pałac Kultury i Nauki). Jeśli ktoś chce sprawdzić dojazd z innego miejsca, wpiszcie je w ramce z lewej strony - przy literce A. |
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
To może jeśli tyle osób ma wolne miejsce w samochodzie to byśmy sobie w ogóle darowali tą taksówkę...? Ava ma 3, Gosiak też ma 3... tylko nie wiem czy godzinowo się zgramy...? No i nie wiem jak z Kają wtedy...?
Jak się nic nie wymyśli to zostaniemy najwyżej przy taksówce ![]() Tylko żeby się potem nie okazało że do tej taxi są tylko 3 - 4 osoby chętne, bo to się już chyba nie opłaci... Buziaki!!!
|
|
#2454 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2008-10-09 o 10:36 |
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
My będziemy w Warszawie pewnie już od około 10ej bo chcemy kilka rzeczy zobaczyć. Więc niech mi tylko ktos napisze tutaj,albo na pw albo smsem gdzie i o której mamy byc i odbierzemy 3 osoby
![]() Coś doczytałam że taxi ma być około 13ej ? I coś o barze u Andrzeja? Powiedzmy że o 13.00 czy 14.00 możemy z okolic dworca zabrac 3 osoby. Wiem, że był ktos jeszcze kto chcial jechać z Torunia ale my z upełnie innego kierunku pojedziemy bo do Ostrowa mała zawozimy :/ To kto chętny do niepłacenia za taxi?
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
Ulisia w sumie masz racje, wiesz ja pogadam z ojcem i moze on by nas podrzucil do Choszczowki jakby bylo malo osob do taxi. W samochodzie beda prawdopodobnie jeszcze trzy miejsca wol. To ty i dwie osoby
|
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam właśnie PW do Avy...
![]() Ale Kaja, oczywiście jak Twój tata by mógł nas we 3 zabrać (mnie, moją siostrę i jej chłopaka) to my chętnie, a może Ava by wtedy kogoś innego podrzuciła ![]() Buziaki będę wieczorkiem to już się coś może wyklaruje ![]() papa!
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seona będzie w Warszawie od wczoraj na Alei Krakowskiej, Mikrejsza nie wiem, a mi wszystko jedno - dojadę gdzie się umówicie :) Ale Wschodni najbardziej "po drodze" :)
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
czyli Seonę trzeba będzie odebrać z hotelu, a Ciebie i Mikrejszę ze Wschodniego?
To by chyba pasowało ![]() seona? to ten witkowski? a może na wschodni możesz dotrzeć?
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Gosia właśnie zajrzałam na aukcje i patrzę a tam "moja" chitenga ;-)) Ze też sposród setek wzorów przywiozłaś taka samą jak ja ;-) hehe
pozdrawiam Was wszystkich. Ja juz jestem "poza tematem".. rzadko tu zaglądam. Nie mam juz swojej Sylvii. przykro trochę. Zyczę Wam udanego spotkania pozdrowienia
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Może dojadę tym tramwajem
Wierzę w siebie
bo ja Warszawy zupełnie nie znam więc jakbym się zgubiła... Seona i Ulisia-też mi wyślijcie numery na PW jeśli możecie 

, trzymajcie się, dacie radę. 

ani Wolskiego