Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 07:46   #2461
dog in the wood
Rozeznanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Kiedyś w biodrach miałam 88cm nawet po ciązy a teraz mam 93cm przy 164 cm po ok 2 m-cach ćwiczeń i przysiadów itd itd ....zeszło 2 cm...walka z celulitem od jakiś 4 tyg i jest rewelacja...od tygodnia smaruję się czerwonym evelainem 3d i działa natychmiastowo...mam jeszcze troszkę pod pupą i na górze ud ale to już nic w porównaniu z tym co było....
Stary 2009-06-01, 10:25   #2462
MadameButterfly6
BAN stały

A ja, jako że dzisiaj poniedziałek ( a co tam że Dzień Dziecka :P) i jestem świeżo po maturach to postanowiłam, że od dzisiaj biorę się za siebie Wreszcie będę miała na to duuużo czasu : zero nauki i zero stresów. Po pierwsze : rzucam palenie, mam nadzieje tylko, ze nie przytyje... Po drugie: koniec ze słodyczami i tłustym żarciem. Żegnam sandwiche i gazowane napoje. Po trzecie: ćwiczę ile się da, czyli na pewno rano hoola hop albo brzuszki na rozkręcenie przemiany materii no i wieczorem skakanka, hoola hop i jakies inne cwiczenia. Zastanawiam się tylko, czy jak bede jadac lzejsze posilki na sniadanie i kolacje i inne lekkie przekaski to czy obiady mojej mamy nie zaszkodza? Tego niestety nie moge uniknac :/ Nie mowie tu o bardzo tlustym zarciu typu frytki ale czy np. ziemniaki z kotletem i salatka nie popsuja mojego wysilku? Dzisiejszy dzien zaczelam juz od szklanki wody z cytryna ktora ma poprawic przemiane materii. Najgorsze jest to, ze wiekszosc dnia spedzam w pozycji siedzacej i zastanawiam sie czy cwiczenia beda w stanie to zrekompensowac ;/ Zalezy mi na gladkiej skorze, bo niestety po roku przyjmowania hormonow moj cellulit zrobil sie okropny wstydze sie zalozyc kostium kapielowy Oprocz tych postanowien oczywiscie dolaczam jeszcze 2 razy dziennie o ile czas mi na to pozwoli masaz przyrzadem z wypustkami i nakladanie balsamu antycellulitowego. Mam nadzieje, ze przez miesiac cos go ruszy... Jesli macie jeszcze jakies rady to bardzo chetnie ich wyslucham i wciele w zycie Pozdrawiam goraco i uciekam troche pocwiczyc
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 09:41   #2463
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Lepiej kupić w aptece, no ale jak komuś wisi własne zdrowie to w sumie można i z allegro.
ja kupuje to w aptece na allegro .. zawsze mam od nich paragon z apteki i zawsze tam kupuje bo jest taniej i na jedno wychodzi .. poszukaj na allegro czegoś w twoim mieście i odbierz osobiście w aptece jak tak nie ufasz
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 10:48   #2464
Ilena
Zakorzenienie

nie mogę uwierzyć mam coraz mniejszy C.... na pupie kidys miałam dołek teraz go nie ma pod pupą też jakby mniej .. najgorzej jest przy kolanach im wyżej tym lepeij .. ja mam taki że jak ściaskam to widać innczej nie widać

Na dzień dzisiejszy: codziennie orbitrek od 40-60 minut
zdrowe odżywianie staram się
cla
teraz mam żel garniera
nie wiem czy to ma związek : biorę cynk, magnez , drożdże piwne skrzyp i pokrzywę
masuje podczas nakładania żelu

Mam udokumentowaną zmianę: ściskane najmocniej jak się da
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04-06.jpg (34,2 KB, 163 załadowań)

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-06-03 o 10:50
Stary 2009-06-03, 11:47   #2465
MadameButterfly6
BAN stały

A czy Wy tez tak macie jak ja ze rano prawie w ogole cellulitu nie widac?
Stary 2009-06-03, 13:23   #2466
Szarosc Teczy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
nie mogę uwierzyć mam coraz mniejszy C.... na pupie kidys miałam dołek teraz go nie ma pod pupą też jakby mniej .. najgorzej jest przy kolanach im wyżej tym lepeij .. ja mam taki że jak ściaskam to widać innczej nie widać

Na dzień dzisiejszy: codziennie orbitrek od 40-60 minut
zdrowe odżywianie staram się
cla
teraz mam żel garniera
nie wiem czy to ma związek : biorę cynk, magnez , drożdże piwne skrzyp i pokrzywę
masuje podczas nakładania żelu

Mam udokumentowaną zmianę: ściskane najmocniej jak się da
A możesz powiedzieć ile czasu na taki efekt pracowałaś ?

spryciula
Szarosc Teczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 13:29   #2467
tulula1227
Rozeznanie

No i jak tam wasza walka, dziewczyny? Ja od 1 czerwca codziennie biegam tak z 2-3godzinki...Na początku umierałam bo ciągle kolka,ale teraz biegne i nawet nie mam prawie przerw..Mięśnie WSZYSTKIE pięką cholernie ale mam nadzieje,że do sezonu plażowego ujędrnię pupę, bo są jakieś zbędne fadełki [od dobroci ] no i pan C. zawitał...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 14:01   #2468
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szarosc Teczy Pokaż wiadomość
A możesz powiedzieć ile czasu na taki efekt pracowałaś ?
od stycznia a ćwiczenia od dwóch miesięcy bo miałam maturę i musiałam w ćwiczeniach przerwę zrobić bo nie miałam siły ... orbitreka mam już półtora roku

teraz z dosłownie każdym dniem coraz mniej ... za tydzień zrobię kolejne foty .. wy też powinnyście dokumentować

stworzyłam wątek : urządzenia i inne gadżety na cellulit
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post12594952
popatrzcie może czegoś używaliście lub znacie coś czego tam jeszcze nie ma .. prosimy o opinie

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-06-03 o 15:03
Stary 2009-06-03, 18:44   #2469
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
A czy Wy tez tak macie jak ja ze rano prawie w ogole cellulitu nie widac?
tak ja rano w ogóle wyglądam najlepiej,mam gładkie ciało,płaski prawie brzuch,śliczną cerę a w ciagu dnia zmieniam się w potwora może powinno się nie wychodzic z domu i ciagle spac ech

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 19:01   #2470
india83
Zakorzenienie

A ja niestety nie widzę poprawy, pan C nie znika chyba też porobię fotki żeby później było do czego porównywać
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 19:38   #2471
vauka
Raczkowanie

Paulinkooo, od początku się z Tobą mocno utożsamiam... obie jesteśmy małe gruszeczki i w ogóle podobne. Ale pupy zazdroszczę!

Powiem Ci, że mimo że Twoja mama ma inną figurę, to może być genetyka. Mojej rodzicielce wszystko idzie w brzuch i biust, natomiast mi w pośladki i uda, chociaż pielęgnujemy ciało w ten sam sposób, mamy tą samą dietę itd. I wiesz co? Zauważyłam niedawno, że wszystkie kobiety od strony ojca, szczególnie moja babcia, mają właśnie figury gruszki. Nawet skłonności do cellu, dużych łydek tak samo jak ja - wszystko się idealnie zgadza! Także nie dziedziczyłam bezpośrednio po mamie, geny jakby 'przeskoczyły' jedno pokolenie, ale to jednak sprawa rodziny ; )

zazdroszczę pupy raz jeszcze, chociaż sama mam dość odstająca - zawsze byłam z niej dumna, ale teraz mnie tak zmotywowałaś że mam ochotę jeszcze poćwiczyć

Dziewczyny jestem głupia (a to ci dopiero... nowość). Dawno tu nie pisałam, ale jakjieś 2-3 miesiące temu chwaliłam się że C bardzo szybko prawie zniknał. Niestety spoczęłam na laurach, a dziad oczywiście nie ruszany zaczyna powoli powracać. Teraz moja pupa i uda to znowu pobojowisko, szczególnie że ostatnio gwałtownie schudłam... I co? za 23 dni mam wakacje nad jeziorem. Przecież ja nie mogę w takim stanie załozyć stroju
Także dzisiaj do 16 wesoło grzeszyłam, ale potem Tamilee i masaż poszły w ruch. Od jutra pełna mobilizacja, bo inaczej będę sobie potem pluć w brodę

Zostało 23 dni, to trochę ponad 3 tygodnie. Dam radę poprawić stan, zobaczycie! : )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 20:28   #2472
india83
Zakorzenienie

Jestem po małej sesji ud, pupy i kolan- straszny widok!!! po prostu coś okropnego, szczególnie ohydnie to wygląda gdy robiłam zdjęcia będąc w ruchu, wtedy nic poza panem C nie widać. nie widziałam, że jest ze mną aż tak tragicznie, od dziś te zdjęcia będą mi służyć jako motywacja do ćwiczeń i ostrzeżenie na przyszłość, jak już się ze mną polepszy ( a mam nadzieję, że tak będzie),żeby nie spoczywać na laurach!!!
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 21:24   #2473
Suburbia
Raczkowanie

GG do Suburbia

Witam, czy któraś z was stosowała żel z firmy CLARINS właśnie na celllit, słyszałam,że jest skuteczny, ale chciałabym sie jeszcze was poradzic w tej sprawie, zwłaszcza, że on do najtańszych nie nalezy.
Suburbia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-03, 22:07   #2474
taka sobie
Zakorzenienie

witam, postanowiłam napisac tez zmagam sie z panem C bo po urodzeniu dziecka zrobił sie wstrętny zawsze miałam fioła na punkcie tyłka i duzo cwiczyłam, w szczególnosci cwiczenia spinające czy jak to sie profesjonalnie nazywa i tyłek zrobił sie duzo bardziej odstający, niestety cellulit raczej nie zniknął. Ale nie o tym MalaPaulina Ty tez masz taki odstający tyłek, więc chciałam Cie zapytac , czy masz problemy z kupnem sukienki? pytanie moze wydawac sie głupie, ale właśnie jestem po wielkich łowach zakupowych na wesele i jestem normalnie załamana, kazda sukienka w miarę dopasowana strasznie marszczy sie nad tyłkiem, to chyba wina wypukłości, nawet moja mama sie ze mnie nabija ze cwiczyłam zeby miec odstający tyłek a teraz kiecki nie moge na niego kupic.
i sory za OT

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 00:03   #2475
vauka
Raczkowanie

kochanna możesz opisać te swoje ćwiczenia?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 06:22   #2476
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
witam, postanowiłam napisac tez zmagam sie z panem C bo po urodzeniu dziecka zrobił sie wstrętny zawsze miałam fioła na punkcie tyłka i duzo cwiczyłam, w szczególnosci cwiczenia spinające czy jak to sie profesjonalnie nazywa i tyłek zrobił sie duzo bardziej odstający, niestety cellulit raczej nie zniknął. Ale nie o tym MalaPaulina Ty tez masz taki odstający tyłek, więc chciałam Cie zapytac , czy masz problemy z kupnem sukienki? pytanie moze wydawac sie głupie, ale właśnie jestem po wielkich łowach zakupowych na wesele i jestem normalnie załamana, kazda sukienka w miarę dopasowana strasznie marszczy sie nad tyłkiem, to chyba wina wypukłości, nawet moja mama sie ze mnie nabija ze cwiczyłam zeby miec odstający tyłek a teraz kiecki nie moge na niego kupic.
i sory za OT
następnym razem może pogrup moj nick bo mogłabym nie zauwazyc pytania bo nie wszystko czytam
co do pyt,ja przede wszystkim nie noszę sukienekjak coś to miniówki,na wesela nie chodzę ani na żadne imprezy od lat...ale np na studniówkę miałam szytą sukienke ale szczerze nie wydaje mi się że to jest jakiś problem,musisz poprzymierzac,na pewno w jakiejś będziesz seksownie wyglądac
np mam sukienke na lato do przed kolan i fajnie mój tyłek w niej wygląda
a co do problemów to ja mam ale ze spodniami niestetynaprzymierza m się spodni a i tak nie kupię,albo nie wcisnę na biodra albo jak już wcisnę to są za szerokie w nogawkach albo odstają w pasie teraz jestem na etapie poszukiwania fajnych jeansów ech

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 08:31   #2477
taka sobie
Zakorzenienie

hmm ja akurat ze spodniami problemów nie mam ale spódnicy ołówkowej ze chiny ludowe nie namierzę

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 09:22   #2478
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f
Konto usunięte

Witajcie Wojowniczki
Piłam inneov'a cały miesiąc (2 opakowania trusawkowe), ale do tego dieta ta sama ( czyli brak diety,jestem wybitnie ciastkożerna ;p),nie ćwiczyłam i bez smarowania się balsamami - melduję, że jakichkolwiek efektów BRAK. Piłam b. regularnie co 12 h prawie co do minuty, ale nic U mnie C. widać jak stoję- prawie wyłącznie nad samymi kolanami. Drugą serię tych saszetek wypiję ale już z balsamem tołpowskim i jakimiś ćwiczeniami (najpierw chciałam sprawdzić czy samo się jakoś zrobi od picia).
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 09:57   #2479
magdaSEM
Rozeznanie

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;12606063]Witajcie Wojowniczki
Piłam inneov'a cały miesiąc (2 opakowania trusawkowe), ale do tego dieta ta sama ( czyli brak diety,jestem wybitnie ciastkożerna ;p),nie ćwiczyłam i bez smarowania się balsamami - melduję, że jakichkolwiek efektów BRAK. Piłam b. regularnie co 12 h prawie co do minuty, ale nic U mnie C. widać jak stoję- prawie wyłącznie nad samymi kolanami. Drugą serię tych saszetek wypiję ale już z balsamem tołpowskim i jakimiś ćwiczeniami (najpierw chciałam sprawdzić czy samo się jakoś zrobi od picia).[/quote]

Fajnie by było żeby tak samo znikało jak się samo robi. Mnie pogrążyły właśnie słodycze i ciasteczka! A, i mleko!
magdaSEM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 09:58   #2480
Ilena
Zakorzenienie

na pana C. potrzebny jest atak ze wszystkich stron ... jednostronny rzadko daje efekt

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post12594952 kup sobie gąbkę syrenkę wiem ze wiele dziewczyn poleca ... na samym dole jest pokazana

radze odstawić słodycze i gazowane bo to największa zguba
Stary 2009-06-04, 13:28   #2481
koziolek2009
Przyczajenie

witam ja tez pije Inneov i zaczynam 3 opakowanie, ale również efektów brak dwa razy w tyg. chodze na aerobik i codziennie uzywam balsamów, i szoruje sie Syrenka...i dalej mam to dziadostwo :/ po bańkach też nie widze dużej poprawy... Zaczynam watpic w cokolwiek...buuu ( nie wiem juz co na mnie zadziała...
koziolek2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 14:07   #2482
kwiatlotosu
Przyczajenie

Ja słyszałam że bardzo dobre jest aquaareobik na nieprzyjaciela Pana C. Czy któraś z Was stosowała??
kwiatlotosu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 14:46   #2483
MadameButterfly6
BAN stały

Moja mama mi polecila szorowac sie na sucho rekawica z sizalu przed prysznicem. Podobno dobre na poprawe krazenia i cellulit Oprocz tego przed nalozeniem balsamu antycellulitowego masuje nogi i brzuch masazerem z wypustkami takim rozowym jak byl w watku o przyrzadach na cellulit. Poza tym kazdy prysznic koncze polaniem nog i brzucha chlodna woda. Narazie efektow brak, ale to jeszcze za wczesnie...
Stary 2009-06-04, 15:29   #2484
vauka
Raczkowanie

Dziewczyny co biorą Inneov - dajcie spokój, szkoda pieniędzy. Gdyby to było takie proste (nic nie robić tylko pić sobie jakieś specyfiki) to ten wątek by nie istniał bo żadna z nas nie miałaby z tym problemu. Taki sam schemat jest u odchudzających się amerykanów; "Can I just take a pill instead?". Nie ma osiągnięć w żadnej dziedzinie bez wysiłku.

Chcecie efektów? Postarajcie się wyeliminować przynajmniej niektóre przyczyny, a za to co Wam urosło na pupie zabierzcie się mechanicznie, masażami i ćwiczeniami.

Ja na moją kurację wydałam dokładnie 3zł, bo tyle kosztuje Syrenka. Nie miałam żadnej specjalnej oliwki, kremu, tylko ulubiony żel pod prysznic i mocno nawilzający balsam. A dopóki się nie zapuściłam i nie zaczęłam żreć fastfoodów przed TV (no fajnie), to mój cellulit znikał w tempie ekspresowym.
Jedyne co robiłam, to nie jadłam kupnych słodyczy, piłam więcej wody, robiłam kilka przysiadów jak sobie przypomniałam i przy wieczornym prysznicu 5-7 minut masażu ostrą gabką. Wydaje się niedużo, co? Bo to nie jest dużo, wystarczy utrzymać systematyczność.

A ja bym się nie zdziwiła gdyby ten inneov wcale nikomu nie pomagał, wiecie, obiecuje takie ładne rzeczy i kosztuje wystarczająco dużo, żeby się producent utrzymał nawet jeśli każda klientka zrezygnuje po 1 albo 2 opakowaniach. W ogóle pewnie jest napisane że dla efektów trzeba go stosować przez jakiś okres czasu i z tego wychodzi kilka pudełek, nie?
Stary 2009-06-04, 15:39   #2485
koziolek2009
Przyczajenie

Nom, zaleca sie stosowac kuracje 3 miesieczna, czyli 6 opakowan. Ja chyba jednak zrezygnuje z niego, chociaż duzej ilości osób pomógl :/ jestem juz w polowie prawie kuracji, a nie wiele widze rezultatow... Moze faktycznie szkoda kasy... Ale masuje sie bankami i syrenka, smaruje balsamami i dalej nic...Czemu?? Moze mi ktos doradzi? Czy tylko ja mam taki problem?
Stary 2009-06-04, 16:20   #2486
vauka
Raczkowanie

A długo miałaś cellulit zanim zaczęłaś się nim zajmować? Może (kiedyś?) piłaś dużo kawy, może bardzo przetworzona zywność, obcisłe spodnie? Tabletki anty to tez zabójstwo dla pupy niestety Myślę że im 'starsza' jest nasza skórka pomarańczowa tym trudniej coś ruszyć. Wiadomo jak młody organizm i szybko się weźmiemy do roboty, to łatwiej o efekty.
Stary 2009-06-05, 08:30   #2487
koziolek2009
Przyczajenie

mam 24 lata, i 55 kg przy 172 cm...nie jestem gruba, ale uparł sie na mnie ten pan C jak cholera :/ masuje sie juz od pól roku conajmniej...i wczesniej nie zauwazyłam ze az taki stan osiagnał... Kawy nie pije duzo, czasem jedną dziennie, ale niestety mam siędzącą prace-pól dnia bez ruchu Moze na wyniki trzeba jeszcze poczekac, ale juz powoli trace nadzieje :/ to nawet nie na tyłku jest go tak duzo, co na udach niestety, i to na przodzie :/ dzieki Vauka za rade...postaram sie być bardziej wytrwała, i bede atakować pana C ile sie da mam nadzieje ze w koncu sie podda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 09:04   #2488
lalaith
Zakorzenienie

vauka to myślę że ta syrenka plus Evelinki powinny świetnie zadziałać. Ja mam serum Eveline, dokupię syrenkę (już miałam do niej 1 podejście, niestety zdzierała mi całą skórę do krwi, ale z tego co widziałam jest w różnych wersjach) i peeling Eveline (są delikatne do codziennego stosowania jak żel p/p) i zobaczymy Bo powiem Ci że po samym serum stosowanym raz dziennie co wieczór już widzę zmianę na plus
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 09:45   #2489
magdaSEM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziolek2009 Pokaż wiadomość
mam 24 lata, i 55 kg przy 172 cm...nie jestem gruba, ale uparł sie na mnie ten pan C jak cholera :/ masuje sie juz od pól roku conajmniej...i wczesniej nie zauwazyłam ze az taki stan osiagnał... Kawy nie pije duzo, czasem jedną dziennie, ale niestety mam siędzącą prace-pól dnia bez ruchu Moze na wyniki trzeba jeszcze poczekac, ale juz powoli trace nadzieje :/ to nawet nie na tyłku jest go tak duzo, co na udach niestety, i to na przodzie :/ dzieki Vauka za rade...postaram sie być bardziej wytrwała, i bede atakować pana C ile sie da mam nadzieje ze w koncu sie podda
A pijesz tłuste mleko? Myślę że trzeba to masowanie połączyć z ćwiczeniami, bez wysiłku ie ma efektu.
magdaSEM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 11:00   #2490
koziolek2009
Przyczajenie

cwicze 2 razy w tyg.-aerobik, i czasem jeszcze na leg magic... Jem prawie codziennie jogurty albo serki, moze to ma jakis negatywny wpływ? pije wody duzo i czuje sie czasem jakby ta woda zatrzymywala sie w organizmie macie moze jakies fajne cwiczenia na wewn. strone ud?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości