Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 23:04   #2461
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Katarzynka, jaka Twoja dzidzia malutka...dało się ją całą ująć
Ja mam tak wielka dzidziolinę, że na zdjęciu jest tylko głowa i klatka piersiowa Ale całe widziałam, z boku i z góry
malutka? hmmm uważam, że w zupełności wielkościa adekwatna do tygodnia ciąży w którym się znajduję, a że dało się cała ująć hmmm, to może za sprawą sprzętu jakim dysponuje ginekolog
Nie sądzę by badanie usg ograniczało się maximum do 7cm płodu...

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
wiesz jesli ginekolog stwerdzi ze masz ja za krotka to bedzie kazal ci załozyc krazek on kosztuje cos kolo 150 złotych tzn tyle płacla dziewczyna ktora lezala w psiztalu w 20 tygodniu ciazy , tez jej sie syzjka zmiejszala i postanowili dac jej krazek, ale ponoc go sie ma przez 6 tygodni i pozniej znow zmiana ? ale tego pewna nie jestem
w moim przypadku krążek odpada, bo moja macica wykazuje tendencje do skurczy, takich których ja nie odczuwam, ani poniekąd nie mam na nie wpływu. Mogę przyczynić się tylko w ten sposób, że nie będę się męczyć, ani dźwigać i denerwować, żeby świadomie ich nie wywołać w tzw. mechaniczny sposób.

Gin powiedział, że u mnie to temat na za ok 10 tyg, ale on już stara się temu zapobiec.W moim przypadku musiałoby to być regulowane farmakologicznie, czyli prochami
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 23:06   #2462
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

katarzynka a w ktorym Ty jestes tyg bo nie pamietam?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 23:13   #2463
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
katarzynka a w ktorym Ty jestes tyg bo nie pamietam?
11 tydzień i 3 dzień wg usg (odlegość ciemieniowo- siedzeniowa płodu wynosi 40-60 mm/ waga ok 8g )
Stary 2009-01-08, 23:19   #2464
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
11 tydzień i 3 dzień wg usg (odlegość ciemieniowo- siedzeniowa płodu wynosi 40-60 mm/ waga ok 8g )

nom - ale tak czy siak kazdy jest inny i wielkosc moze sie roznic i byc niestandartowa

tak jak u mnie np jest cm a ogolnie jest przyjete ze w 12 tyg ma ok 6,1

jutro zaczynam 13 tydzien

ale mam juz brzuchol mowie Wam
a cycki?? masakra - TZ powiedzial dzis, ze wygladaja jak silikony

a ogolnie to mam bardzo obwisle piersi po pierwszej ciazy

ale po drugiej bede to naprawiac
Stary 2009-01-08, 23:22   #2465
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

co o tym myslicie?:
http://www.allegro.pl/item525410132_...s_rozm_36.html

wygladaja ok i sa niedrogie
Stary 2009-01-08, 23:36   #2466
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
nom - ale tak czy siak kazdy jest inny i wielkosc moze sie roznic i byc niestandartowa

oczywiście, zgadzam się w 100% , że nie wszystko jest takie same i standardowe, tylko że moja wielkość płodu jest na chwilę obecną książkowa, stąd moja riposta na post Jusali.
Lubię konstruktywne argumenty
Stary 2009-01-09, 00:25   #2467
Karolinak82
Zakorzenienie

|Dobry wieczór wszystkim Paniom

Ja dzisiaj byłam na badaniu krwi, toxo i moczu...jutro wyniki...
Poza tym kupiłam pierwszą koszulkę dla mojego Maleństwa...nie chciałam nic kupować póki nie dowiem się czy to chłopak czy dziewczynka ale nie mogłam się powstrzymać... Koszulka jest biała i ma słodki napis...good things come in small packages Napisałam Tżowi o koszulce a on dzisiaj kupił smoczek to się zgraliśmy

Z tymi humorami to tak niestety jest... większość Par zaczyna sie kłócić własnie jak kobbieta jest w ciąży...to dziwne ale tak jest...ja miałam troszkę inaczej...po prostu nie chciało mi się rozmawiać z Tżem...on nie wiedział co się dzieje więc też się nie odzywał...na szczęście wszystko wraca do normy...jestem już znacznie milsza, chociaż ostatnio koleżanka mnie "pocieszyła" że ona najbardziej niemiła była pod koniec ciąży...hmm no cóż trzeba wytrzymać
Stary 2009-01-09, 07:42   #2468
jusali
Rozeznanie

A ja napisałam, że Katarzynki dzidzia jest malutka w porównaniu z moją....ja swojego maleństwa nie widziałam mniejszego, bo miałam pierwsze usg....
Swoje dziecko widziałam całe, ale nie dało sobie tak zrobić zdjęcia, bo było niecierpliwe,hi
U mnie też wielkość książkowa, więc dobrze jest...jakby za mały to bym się martwiła a za duży to tak jak Svinecka- myśl, że to chłopak (podkreślam- chcę ZDROWĄ dziewczynkę)
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 08:49   #2469
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja sobie mowie, ze moja coreczka bedzie po prostu wysoka

haha tylko nie wiem po kim ale dobra
Stary 2009-01-09, 08:53   #2470
olka222
Zadomowienie

Cytat:

tzn jak dziewnie sie czujesz ze jestes w ciazy a czujesz jakbyc nie byla ?
Pytam sie bo ja mam to samo nie mam dolegliwosci no oprocz bolu piersi , czasem zgaga a tak to nie cuzje zeby sie cos dziala (no troche brzuch mi rosnie) wiec dlatego sie pytam bo chyba mamy takie samo uczucie
Dziwnie się czuję, bo brakuje mi potwierdzenia, że jestem w ciąży. Ciężko mi uwierzyć w coś czego nie widzę i nie czuję.
Stary 2009-01-09, 08:53   #2471
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

o nieeee musze to kupic
http://www.allegro.pl/item521540662_...edyn_r_56.html

albo to
http://www.allegro.pl/item521907953_..._ostatnie.html

kupie biale to bedzie dobre i dla chlopca i dla dziewczynki

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2009-01-09 o 09:02
Stary 2009-01-09, 09:32   #2472
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
No i mam swoje usg Czekałam 3 godziny, ale warto było...zapłaciłam 30zł, bo 10zł za zdjęcie Wybrałam najładniejsze i zeskanowałam.
Jaką ja czułam radość gdy widziałam jak maleństwo macha rączką, podnosi ręce jakby chciała buzię dotnkąć, wierci się, otwiera usteczka by płyn owodniowy połknąć...no nie mogłam się napatrzeć. I bicie serduszka...zaledwie chwila, ale słyszałam- 157 na minutę
Zbadał też przeziernośc i jest ok
Maleństwo ma 7,23 cm Wygląda na młodsze o 3 dni niż trwa ciąża czyli na 13tyg i 3 dni...
A i miałam usg dopochwowe...
mozna sie juz zakochac nie??

Cytat:
i ja się pochwalę naszym byczkiem
mamy juz ponad 4cm

A oto dzidziolek:

Cytat:
Napisane przez olka222 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych zdjęć. Ja ostatnio dziwnie się czuję, nie miałam usg, nie mam karty ciąży i niby jestem a jakbym nie była w ciąży. Naprawdę się niepokoję.
Cytat:
Dziwnie się czuję, bo brakuje mi potwierdzenia, że jestem w ciąży. Ciężko mi uwierzyć w coś czego nie widzę i nie czuję.
nie robilas testu??? jesli nie to po prostu go zrob i bedzie jasne

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no i byłam dzisiaj na usg dopplerowskim

oczywiście tak jak przypuszczałam jest za późno na przezierność karkową, ale lekarz stwierdził, że dzidzia jest duża, ma wszystko na miejscu i jest ok nie ma się do czego przyczepić, a przezierność karkowa jest tylko jednym z przesiewowych parametrów i gdyby było coś nie tak, to byłoby to w jakiś sposób odzwierciedlone w narządach, a lekarz powiedział, ze jest wszystko modelowe - uspokoiłam się...

i powiedział, że raczej będzie chłopak... mąż się cieszy

zgrał filmik na laptopa i jeździ wszystkim pokazuje
nio to gratki ze wszystko oki

Cytat:

to pochwal sie tym brzucholem a nie tylko slowami czarujesz
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:33   #2473
Kasiunia66
Zakorzenienie

GG do Kasiunia66

Svinecka...bardzo ładne!! Ja już mam 2 olbrzymie pudła z ciuszkami dla dzieciątka, zbieram je od ładnych paru lat Teraz będą jak znalazł i akurat mam najwięcej letnich malenkich ciuszków.
Ja niedługo wybieram się po te wszystkie wyniki badan, a do lekarki dopiero 19stycznia...
POza tym czuję się jakbym nie byla w ciązy. Nic mnie nie boli, nic nie swędzi, nic nie nudnościuje Nieraz zapominam że juz nie jestem sama.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post87641949
Kasiunia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:34   #2474
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Agata gdzie ja bede moja opona swiecic
Stary 2009-01-09, 10:02   #2475
olka222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
nie robilas testu??? jesli nie to po prostu go zrob i bedzie jasne

Robiłam test, ciąża jest potwierdzona przez lekarza, w 6 tyg jako wczesna. Problemem jest, że nie dostałam karty ciąży i nie miałam usg. Dlatego tak trudno mi uwierzyć, że to prawda, nie mam tez jakiś specjalnie dokuczających objawów, które by mi to uświadomiły. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć.

Mam takie obawy, że jak teraz w poniedziałek pójdę do gina, to okaże się, że sie pomyliła, a te moje objawy oznaczają coś innego.

Edytowane przez olka222
Czas edycji: 2009-01-09 o 10:05
olka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:08   #2476
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Robiłam test, ciąża jest potwierdzona przez lekarza, w 6 tyg jako wczesna. Problemem jest, że nie dostałam karty ciąży i nie miałam usg. Dlatego tak trudno mi uwierzyć, że to prawda, nie mam tez jakiś specjalnie dokuczających objawów, które by mi to uświadomiły. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć.

Mam takie obawy, że jak teraz w poniedziałek pójdę do gina, to okaże się, że sie pomyliła, a te moje objawy oznaczają coś innego.
wiesz moze nie masz karty bo stwierdzila, ze w tak wczesnej ciazy jest dopiero pecherzyk i nie ma jeszcze embriona a dopiero jak sie wytworzy embrion to mozna stwierdzic czy ciaza jest prawidlowa a nie np pozamaciczna i wtedy wystawic karte

nie mniej jednak dziwi mnie ze nie mialas usg

moja tez myslala jak bylam w 6 tyg ze nie ma jeszcze embriona ale zrobila mi usg i sie okazalo ze embrion juz jest i wystawila mi karte
Stary 2009-01-09, 10:11   #2477
olka222
Zadomowienie

Cytat:
wiesz moze nie masz karty bo stwierdzila, ze w tak wczesnej ciazy jest dopiero pecherzyk i nie ma jeszcze embriona a dopiero jak sie wytworzy embrion to mozna stwierdzic czy ciaza jest prawidlowa a nie np pozamaciczna i wtedy wystawic karte

moja tez myslala jak bylam w 6 tyg ze nie ma jeszcze embriona ale zrobila mi usg i sie okazalo ze embrion juz jest i wystawila mi karte

Mnie tez to zdziwiło, że nie zrobiła mi usg. W poniedziałek jak mi nie zrobi, to rozważę zmiane lekarza. Karty faktycznie mogła nie wystawić, bo nie miałam wyników badań.
Stary 2009-01-09, 10:15   #2478
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mnie tez to zdziwiło, że nie zrobiła mi usg. W poniedziałek jak mi nie zrobi, to rozważę zmiane lekarza. Karty faktycznie mogła nie wystawić, bo nie miałam wyników badań.

wyniki nie maja nic do rzeczy - ja dostalam karte i skierowala mnie na wyniki

jesli jestes w ciazy i w komorce wytworzy sie embrion to ta ciaza faktycznie istnieje i powinnas dostac karte ciazy

wiem, ze niektorzy lekarze nie wystawiaja do 3-go miesiaca bo kobieta moze usunac ciaze do tego czasu i czekaja jak przyjdzie juz po 3 miesiacu

kochana jesli Ci nie zrobi usg to nie rozwazaj zmiany lekarza tylko go zmien !
Stary 2009-01-09, 10:25   #2479
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
no ja tez mam mniej wiecej taka ciaze twez jedensty tydzien z tym ze moj gin to liczy tak smiesznie bo mowi ze to moj 12 tydzien w sensie ze 11 skonczylam i zaczelam 12 ! wiec nie wiem czy mam pisac ze jestem w 11 czy 12
Cytat:

pokaz zdjecie bebzucha mam nadzieje ze bedziesz miec wiekszy niz ja ;p tzn ja sie boje ze cos nie tak mam ze taki duzy brzucha !
Cytat:
acha to zmien gina 9 tydzien to juz powinnas miec zorbiony szerewg badan, ja mam 12 tydzien i juz drugi raz mi kazal na badania krwi i moczu isc, ksiazke ciazowa dosatalam na popredniej wizycie to byl 7 tydzien zdaje sie !

Ps. kiedy zacnziecie kupywac ubranka ? ja na pewno bede czekac do 7 miesiaca, bo cos cuzje ze moja dzidzia bedzie duza, ja sama duza sie urodzilam obecnie mam 173 cm a moj narzeczony to urodzil sie kolo 68 zdaje sie cm teraz ma DWA metry bez paru cm !!!
i własnie zastanwiam sie tym bardziej ze na usg w 100 % nie powiedza ze dziecko bedzie miala np 59 cm bo ten pomiar do prau cm sie waha, kolezanka byla na usg powiedzial jej ze dziecko ma 52 cm na pocztaku 9 a dwa tydonie pozniej urodizla i co dziecko 58 i czesc ubranek musiala wywalic bo nawet nie załozyla by na mała !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-09 o 10:28
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:26   #2480
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Agata gdzie ja bede moja opona swiecic
jaka opona??!! Domkiem dzidziolka

patrzalam te gacie ciazowe na allegro ale nawet 36 jest w biodrach na mnie jeszcze za duze wiec ja sobie daruje narazie kupno... ale przyznam ze ladniutkie sa niektore nawet nie myslalam
Stary 2009-01-09, 10:32   #2481
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Gizmiatko bo jak masz 11tyg i 3 dni to jest 12 tydzien

ja mam juz 13 tygodni i zaczelam 14 tydzien

to tak samo z latami - jak skonczysz np 25 lat to leci Ci 26 rok
Stary 2009-01-09, 10:34   #2482
musicman
Zadomowienie

Cytat:

Ps. kiedy zacnziecie kupywac ubranka ? ja na pewno bede czekac do 7 miesiaca, bo cos cuzje ze moja dzidzia bedzie duza, ja sama duza sie urodzilam obecnie mam 173 cm a moj narzeczony to urodzil sie kolo 68 zdaje sie cm teraz ma DWA metry bez paru cm !!!
i własnie zastanwiam sie tym bardziej ze na usg w 100 % nie powiedza ze dziecko bedzie miala np 59 cm bo ten pomiar do prau cm sie waha, kolezanka byla na usg powiedzial jej ze dziecko ma 52 cm na pocztaku 9 a dwa tydonie pozniej urodizla i co dziecko 58 i czesc ubranek musiala wywalic bo nawet nie załozyla by na mała !
ja już chyba zacznę, bo spodobało mi się to oglądanie i wybieranie. Kupię większe po prostu, jeżeli po urodzeniu ubranka będą za duże to za chwilkę i tak będą dobre, najmniejszych nie kupuję bo mój mąż to duży facet a i ja nie należę do filigranowych kobietek.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 10:36   #2483
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:

na pewno siedzi tam dzidziolek tylko ciuchutko i grzeczniutko...

Cytat:

ja bylam w 4 czy 5 tg i dostalam karte i usg tez bylo... dziwne
radze zmienic lekarza czym predzej
Stary 2009-01-09, 10:57   #2484
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
ja już chyba zacznę, bo spodobało mi się to oglądanie i wybieranie. Kupię większe po prostu, jeżeli po urodzeniu ubranka będą za duże to za chwilkę i tak będą dobre, najmniejszych nie kupuję bo mój mąż to duży facet a i ja nie należę do filigranowych kobietek.
wiem ze jeden z przesadów ciazowych dotyczy kupywania ubranek długo przed rozwiazaniem, słyszalyscie cos takiego ?
Uprzedzam ze moja decyzja o kupywaniu ubranek dopiero w 7 miesiacu nie jest sugerowana tym przesadem , poprostu wole na pozniej to przelozyc wsyztsko teraz mam kupe nauki i pewnie zmaiast uczyc sie na sesje to właziłabym do szafy i goladala ukladala po raz tysieczny ubranka, a tym bardziej nie wiem czy z dziekciem wsio ok, wiecie jak wyszlam ze spzitala to mi nie robiono usg i nie wiem czy jest z dzieckiem ok czy serduszko bije, choc objawy cyzli wciaz powiekszajacy sie biust i bol jego raczej swiadcza o dobrze rozwijajacej sie ciazy no i wyniki badan tak samo, ale wiecie jak to jest !

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:00   #2485
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

tak jest przesad ze do 6 miesiaca sie nie kupuje bo mozna poronic
Stary 2009-01-09, 11:01   #2486
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby nie brak okresu, 2 testy z 2 kreskami i zdj. usg też mogłabym tak powiedzieć.
Co prawda brzuch widoczny, ale ani mi mdło, ani nic. Nie jest powiedziane, że trzeba wymiotować i takie tam. Można przejść przez ciążę bezobjawowo- tylko piłka przed nami będzie się powiększać, i nie oznacza to że coś jest nie tak.Trzymam kciuki za twoje samopoczucie, i poinformuj nas wszystkie co było u doktorka.
Stary 2009-01-09, 11:02   #2487
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja mam toszke inne pytanie, bo wszędzie piszą, że idąc na porodówkę trzeba mieć ze sobą książeczke ubezpieczeniową.....tylko ,że ja jej nie mam!!
W związku ze zmianem nazwiska mam nową karte NFZ, ale zadnej książeczki nie dostałam!! Stara sie gdzies zapodziala i lipa....
Dziewczyny wiecie coś na ten temat? troche to dziwne, bo nikt teraz z ksiazeczka do lekarza nie chodzi tylko z dyskietka NFZ!
Czy to ze np. nie mam tej ksiazeczki moga odmowic przyjecia na porodówke?
Wiem ze to jeszcze szmat czasu, ale jakby co to bede musiala jakos ta ksiazeczke wyrobic.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:05   #2488
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja mam toszke inne pytanie, bo wszędzie piszą, że idąc na porodówkę trzeba mieć ze sobą książeczke ubezpieczeniową.....tylko ,że ja jej nie mam!!
W związku ze zmianem nazwiska mam nową karte NFZ, ale zadnej książeczki nie dostałam!! Stara sie gdzies zapodziala i lipa....
Dziewczyny wiecie coś na ten temat? troche to dziwne, bo nikt teraz z ksiazeczka do lekarza nie chodzi tylko z dyskietka NFZ!
Czy to ze np. nie mam tej ksiazeczki moga odmowic przyjecia na porodówke?
Wiem ze to jeszcze szmat czasu, ale jakby co to bede musiala jakos ta ksiazeczke wyrobic.
jeju nie pamietam jak to bylo przy pierwszym porodzie - tyle sie dzialo a jak cokolwiek bylo trzeba to moi rodzice dowozili

a ja jestem glupia bo jeszcze pol roku do porodu a ja sie zastanawiam czy wziac ze soba ciuszki i od razu jak dostane dzidzie to ja przebrac czy ma byc caly czas w ciuszkach szpitalnych a przebrac ja na wyjscie ze szpitala

mojego synka przebralam w moje rzeczy dopiero jak wychodzilam
Stary 2009-01-09, 11:07   #2489
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
jeju nie pamietam jak to bylo przy pierwszym porodzie - tyle sie dzialo a jak cokolwiek bylo trzeba to moi rodzice dowozili

a ja jestem glupia bo jeszcze pol roku do porodu a ja sie zastanawiam czy wziac ze soba ciuszki i od razu jak dostane dzidzie to ja przebrac czy ma byc caly czas w ciuszkach szpitalnych a przebrac ja na wyjscie ze szpitala

mojego synka przebralam w moje rzeczy dopiero jak wychodzilam
Z tego co wiem, moje kolezanki, ktore rodzily nie braly zadnych ubranek dla dziecka. Tylko szpitalne- jakis kaftanik i jest zawiniete w rożek. Dopiero przy wyjsciu do domciu przebieraly w swoje ciuszki.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 11:11   #2490
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, moje kolezanki, ktore rodzily nie braly zadnych ubranek dla dziecka. Tylko szpitalne- jakis kaftanik i jest zawiniete w rożek. Dopiero przy wyjsciu do domciu przebieraly w swoje ciuszki.

no ja tak samo mialam przy pierwszej ciazy

ale zauwazylam, ze teraz kobiety przebieraja dzieci - ja sama wolalabym swoje ciuszki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości