|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() Nie sądzę by badanie usg ograniczało się maximum do 7cm płodu... Cytat:
Gin powiedział, że u mnie to temat na za ok 10 tyg, ale on już stara się temu zapobiec.W moim przypadku musiałoby to być regulowane farmakologicznie, czyli prochami |
||
|
|
|
#2462 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynka a w ktorym Ty jestes tyg bo nie pamietam?
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nom - ale tak czy siak kazdy jest inny i wielkosc moze sie roznic i byc niestandartowa tak jak u mnie np jest cm a ogolnie jest przyjete ze w 12 tyg ma ok 6,1 jutro zaczynam 13 tydzien ale mam juz brzuchol mowie Wam ![]() a cycki?? masakra - TZ powiedzial dzis, ze wygladaja jak silikony a ogolnie to mam bardzo obwisle piersi po pierwszej ciazy ale po drugiej bede to naprawiac
|
|
|
#2465 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
co o tym myslicie?:
http://www.allegro.pl/item525410132_...s_rozm_36.html wygladaja ok i sa niedrogie
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, zgadzam się w 100% , że nie wszystko jest takie same i standardowe, tylko że moja wielkość płodu jest na chwilę obecną książkowa, stąd moja riposta na post Jusali. Lubię konstruktywne argumenty |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
|Dobry wieczór wszystkim Paniom
![]() Ja dzisiaj byłam na badaniu krwi, toxo i moczu...jutro wyniki... Poza tym kupiłam pierwszą koszulkę dla mojego Maleństwa...nie chciałam nic kupować póki nie dowiem się czy to chłopak czy dziewczynka ale nie mogłam się powstrzymać... Koszulka jest biała i ma słodki napis...good things come in small packages Napisałam Tżowi o koszulce a on dzisiaj kupił smoczek to się zgraliśmy![]() Z tymi humorami to tak niestety jest... większość Par zaczyna sie kłócić własnie jak kobbieta jest w ciąży...to dziwne ale tak jest...ja miałam troszkę inaczej...po prostu nie chciało mi się rozmawiać z Tżem...on nie wiedział co się dzieje więc też się nie odzywał...na szczęście wszystko wraca do normy...jestem już znacznie milsza, chociaż ostatnio koleżanka mnie "pocieszyła" że ona najbardziej niemiła była pod koniec ciąży...hmm no cóż trzeba wytrzymać
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
A ja napisałam, że Katarzynki dzidzia jest malutka w porównaniu z moją....ja swojego maleństwa nie widziałam mniejszego, bo miałam pierwsze usg....
![]() Swoje dziecko widziałam całe, ale nie dało sobie tak zrobić zdjęcia, bo było niecierpliwe,hi ![]() U mnie też wielkość książkowa, więc dobrze jest...jakby za mały to bym się martwiła a za duży to tak jak Svinecka- myśl, że to chłopak (podkreślam- chcę ZDROWĄ dziewczynkę)
|
|
|
|
#2469 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja sobie mowie, ze moja coreczka bedzie po prostu wysoka
haha tylko nie wiem po kim ale dobra
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2471 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o nieeee musze to kupic
![]() http://www.allegro.pl/item521540662_...edyn_r_56.html albo to http://www.allegro.pl/item521907953_..._ostatnie.html kupie biale to bedzie dobre i dla chlopca i dla dziewczynki
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-01-09 o 09:02 |
|
|
|
#2472 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka...bardzo ładne!! Ja już mam 2 olbrzymie pudła z ciuszkami dla dzieciątka, zbieram je od ładnych paru lat
Teraz będą jak znalazł i akurat mam najwięcej letnich malenkich ciuszków. Ja niedługo wybieram się po te wszystkie wyniki badan, a do lekarki dopiero 19stycznia... POza tym czuję się jakbym nie byla w ciązy. Nic mnie nie boli, nic nie swędzi, nic nie nudnościuje Nieraz zapominam że juz nie jestem sama.
|
|
|
|
#2474 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Agata gdzie ja bede moja opona swiecic
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Robiłam test, ciąża jest potwierdzona przez lekarza, w 6 tyg jako wczesna. Problemem jest, że nie dostałam karty ciąży i nie miałam usg. Dlatego tak trudno mi uwierzyć, że to prawda, nie mam tez jakiś specjalnie dokuczających objawów, które by mi to uświadomiły. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć.
Mam takie obawy, że jak teraz w poniedziałek pójdę do gina, to okaże się, że sie pomyliła, a te moje objawy oznaczają coś innego.
Edytowane przez olka222 Czas edycji: 2009-01-09 o 10:05 |
|
|
|
#2476 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie mniej jednak dziwi mnie ze nie mialas usg ![]() moja tez myslala jak bylam w 6 tyg ze nie ma jeszcze embriona ale zrobila mi usg i sie okazalo ze embrion juz jest i wystawila mi karte
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez to zdziwiło, że nie zrobiła mi usg. W poniedziałek jak mi nie zrobi, to rozważę zmiane lekarza. Karty faktycznie mogła nie wystawić, bo nie miałam wyników badań.
|
|
|
#2478 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wyniki nie maja nic do rzeczy - ja dostalam karte i skierowala mnie na wyniki jesli jestes w ciazy i w komorce wytworzy sie embrion to ta ciaza faktycznie istnieje i powinnas dostac karte ciazy wiem, ze niektorzy lekarze nie wystawiaja do 3-go miesiaca bo kobieta moze usunac ciaze do tego czasu i czekaja jak przyjdzie juz po 3 miesiacu ![]() kochana jesli Ci nie zrobi usg to nie rozwazaj zmiany lekarza tylko go zmien !
|
|
|
#2479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze moj gin to liczy tak smiesznie bo mowi ze to moj 12 tydzien w sensie ze 11 skonczylam i zaczelam 12 ! wiec nie wiem czy mam pisac ze jestem w 11 czy 12 ![]() Cytat:
Cytat:
Ps. kiedy zacnziecie kupywac ubranka ? ja na pewno bede czekac do 7 miesiaca, bo cos cuzje ze moja dzidzia bedzie duza, ja sama duza sie urodzilam obecnie mam 173 cm a moj narzeczony to urodzil sie kolo 68 zdaje sie cm teraz ma DWA metry bez paru cm !!! i własnie zastanwiam sie tym bardziej ze na usg w 100 % nie powiedza ze dziecko bedzie miala np 59 cm bo ten pomiar do prau cm sie waha, kolezanka byla na usg powiedzial jej ze dziecko ma 52 cm na pocztaku 9 a dwa tydonie pozniej urodizla i co dziecko 58 i czesc ubranek musiala wywalic bo nawet nie załozyla by na mała !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-01-09 o 10:28 |
|||
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
jaka opona??!! Domkiem dzidziolka
![]() patrzalam te gacie ciazowe na allegro ale nawet 36 jest w biodrach na mnie jeszcze za duze wiec ja sobie daruje narazie kupno... ale przyznam ze ladniutkie sa niektore nawet nie myslalam
|
|
#2481 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Gizmiatko bo jak masz 11tyg i 3 dni to jest 12 tydzien
ja mam juz 13 tygodni i zaczelam 14 tydzien to tak samo z latami - jak skonczysz np 25 lat to leci Ci 26 rok
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
radze zmienic lekarza czym predzej
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uprzedzam ze moja decyzja o kupywaniu ubranek dopiero w 7 miesiacu nie jest sugerowana tym przesadem , poprostu wole na pozniej to przelozyc wsyztsko teraz mam kupe nauki i pewnie zmaiast uczyc sie na sesje to właziłabym do szafy i goladala ukladala po raz tysieczny ubranka, a tym bardziej nie wiem czy z dziekciem wsio ok, wiecie jak wyszlam ze spzitala to mi nie robiono usg i nie wiem czy jest z dzieckiem ok czy serduszko bije, choc objawy cyzli wciaz powiekszajacy sie biust i bol jego raczej swiadcza o dobrze rozwijajacej sie ciazy no i wyniki badan tak samo, ale wiecie jak to jest !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2485 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak jest przesad ze do 6 miesiaca sie nie kupuje bo mozna poronic
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda brzuch widoczny, ale ani mi mdło, ani nic. Nie jest powiedziane, że trzeba wymiotować i takie tam. Można przejść przez ciążę bezobjawowo- tylko piłka przed nami będzie się powiększać, i nie oznacza to że coś jest nie tak.Trzymam kciuki za twoje samopoczucie, i poinformuj nas wszystkie co było u doktorka. |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam toszke inne pytanie, bo wszędzie piszą, że idąc na porodówkę trzeba mieć ze sobą książeczke ubezpieczeniową.....tylko ,że ja jej nie mam!!
W związku ze zmianem nazwiska mam nową karte NFZ, ale zadnej książeczki nie dostałam!! Stara sie gdzies zapodziala i lipa.... Dziewczyny wiecie coś na ten temat? troche to dziwne, bo nikt teraz z ksiazeczka do lekarza nie chodzi tylko z dyskietka NFZ! Czy to ze np. nie mam tej ksiazeczki moga odmowic przyjecia na porodówke? Wiem ze to jeszcze szmat czasu, ale jakby co to bede musiala jakos ta ksiazeczke wyrobic.
|
#2488 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a ja jestem glupia bo jeszcze pol roku do porodu a ja sie zastanawiam czy wziac ze soba ciuszki i od razu jak dostane dzidzie to ja przebrac czy ma byc caly czas w ciuszkach szpitalnych a przebrac ja na wyjscie ze szpitala mojego synka przebralam w moje rzeczy dopiero jak wychodzilam
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2490 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no ja tak samo mialam przy pierwszej ciazy ale zauwazylam, ze teraz kobiety przebieraja dzieci - ja sama wolalabym swoje ciuszki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

NIE LUBIĘ TROLLI

Nieraz zapominam że juz nie jestem sama.