|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
![]() Z toxo i różyczką najlepiej iść do kropki, mnie się wydaje, że masz sporo przeciwciał różyczki (czyli albo od szczepienia, albo od przebytej choroby) i trochę przeciwciał toxo (może przechodziłaś?). Najlepiej, jak są normy.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-08 o 15:53 |
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Napisane przez aha9 cześć dziewczyny, jak radzice sobie z tymi mrozami? ja codziennie wieczorem płacze, że rano znów do pracy, mój TŻ co prawda leci rano i rozgrzema moje auto, skrobie szybki, żebym tylko wsiadła i pojechała ale i tak zazdroszcze wam L4, też się na nie wybieram od 15.01, szkoda mi tylko mioch pracodawców ;( ale trudno, muszą sobie poradzić, w kodeksie pracy jest ponoć zapis, że kibitki w ciąży przed kompem do 4 godz dziennie moga, ja siedze 8 więc trochę się martwie a poza tym boli mnie kręgosłup, kręce nie i nie wygodnie mi chociaż nawet firmową podusie mam, żeby se poleżeć. BUZIACZKI, czy wy też czujecie się gorzej wieczorem? mnie boli dosłownie wszystko i skurcze mam jakieś... jesli zajme sie czyms to praktycznie nie mam zadnych objawow, juz od kilku dni, jesli juz to wieczorem, chociaz ostatnio jedyne co to strasznie chce mi sie spać..
|
|
|
#2435 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
na IgG pozytywny, jesli dobrze wpisalas, czyli masz Ab
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miramej tak myślałam... jeśli liczyć od dnia ostatniej @ to się zgadza bo dzisiaj właśnie kończę 7 tydzień Ale ciekawa jestem strasznie ile dokładnie ma maleństwo bo nie mam zielonego pojęcia kiedy tak na prawdę miałam owulację... eh... lekarz może prawde mi powie
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-01-08 o 16:28 |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
No i mam swoje usg
Czekałam 3 godziny, ale warto było...zapłaciłam 30zł, bo 10zł za zdjęcie Wybrałam najładniejsze i zeskanowałam.Jaką ja czułam radość gdy widziałam jak maleństwo macha rączką, podnosi ręce jakby chciała buzię dotnkąć, wierci się, otwiera usteczka by płyn owodniowy połknąć...no nie mogłam się napatrzeć. I bicie serduszka...zaledwie chwila, ale słyszałam- 157 na minutę ![]() Zbadał też przeziernośc i jest ok ![]() Maleństwo ma 7,23 cm Wygląda na młodsze o 3 dni niż trwa ciąża czyli na 13tyg i 3 dni...A i miałam usg dopochwowe... |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
witam
wpadałam sie przywitac i powiedziec ze odebralam wyniki, no i moja mama ktora jest pielegniarką ogladnela wyniki i powiedziala ze krew ok ale mocz mogłby byc lepszy. Ale zoabcze co lekarz powie pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę sie ogromnie, że wszystko jest ok
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne i rozczulajęce
|
|
#2444 | |
|
celebriti
|
Ab to przeciwciała, czyli z tego wynika że mialas wczesniej kontakt z antygenem. W takim ukladzie trudniej zachorować, poniewaz organizm 'broni sie'. Mam nadzieje ze niczego nie pomieszalam musialabym zobaczyc caly wynik, to byl test VIDAS? wynik jest w IU/ml ? z reszta wiesz co lepiej bedzie jak lekarz to zobaczy i oceni
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-01-08 o 17:13 |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się zarejestrowac na badania genetyczne, mam 28 stycznia. Boję się jak chol...
Powiedziałam w pracy o ciąży -2 stycznia, dyrektor mi pogratulował i przeszedł nad tym do porządku dziennego. Zapyatał, czy tylko to mu chciałam powiedzieć i czy dowiedziałam się w sylwestra. Wygladałam jak trzęsąca się meduza, tak się denerwowałam tą rozmową. A w poniedziałek moja przełożona, która wie oczywiście o ciąży kazała mi iść i odśieżyć schody. Na moje pytanie, dlaczego ja odpowiedziała, że przecież jestem w administracji. Byłam w głębokim szoku. Jak pięknie widac na tym zdjęciu, już nie mogę się doczekać aż zobaczę swoją Fasolinkę.
Edytowane przez olka222 Czas edycji: 2009-01-08 o 17:40 |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
i ja się pochwalę naszym byczkiem
![]() mamy juz ponad 4cm Słuchajcie kobietki...nurtuje mnie sprawa szyjki macicy... czy któraś z was wie ile powinna mieć cm, czy to jest indywidualna sprawa każdej kobiety. Wiem, że u kobiety to sprawa genetyczna, którą się dziedziczy, jak ja krótką po mamusi ![]() A oto dzidziolek: |
|
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tych zdjęć. Ja ostatnio dziwnie się czuję, nie miałam usg, nie mam karty ciąży i niby jestem a jakbym nie była w ciąży. Naprawdę się niepokoję.
Edytowane przez olka222 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:03 |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
jusali, katarzynka śliczne dzidzie
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z Twoim stażem ciążowym już dawno bym była u lekarza Waśnie od przyszłego tygodnia będę się zaliczać to potwierdzonych formalnie ciężarówek A betką jestem zachwycona w dwa tygodnie z 1029 do ponad 25 195 Kocham Cię maleństwo |
|
|
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Byłam pewna, że dostanę kartę ciąży podczas pierwszej wizyty, zamiast tego dostałam skierowanie na badania genetyczne. Nastepna wizytę mam 12 stycznia i teraz jeśli wyjde bez usg i karty ciąży zmieniam lekarza. Myślę, że jej nie dostałam dlatego, że nie było jeszcze wyników badań.
Edytowane przez olka222 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:11 |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne macie te zdjęcia
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Dobry pomysł, chyba tez tak zrobię, bo przy pierwszej wizycie wydukałam tylko czy naprawdę jestem w ciąży, zapomniałam o wszystkich pytaniach. przez ten miesiąc trochę się nazbierało wątpliwości.
Edit: Matko, a może ja nie jestem w ciąży
Edytowane przez olka222 Czas edycji: 2009-01-08 o 18:34 |
|
|
|
#2455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczynki piękne dzidziołki Cytat:
|
|||
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
Katarzynka, jaka Twoja dzidzia malutka...dało się ją całą ująć
![]() Ja mam tak wielka dzidziolinę, że na zdjęciu jest tylko głowa i klatka piersiowa Ale całe widziałam, z boku i z góry
|
|
|
|
#2457 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytam sie bo ja mam to samo nie mam dolegliwosci no oprocz bolu piersi , czasem zgaga a tak to nie cuzje zeby sie cos dziala (no troche brzuch mi rosnie) wiec dlatego sie pytam bo chyba mamy takie samo uczucie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
no i byłam dzisiaj na usg dopplerowskim
oczywiście tak jak przypuszczałam jest za późno na przezierność karkową, ale lekarz stwierdził, że dzidzia jest duża, ma wszystko na miejscu i jest ok nie ma się do czego przyczepić, a przezierność karkowa jest tylko jednym z przesiewowych parametrów i gdyby było coś nie tak, to byłoby to w jakiś sposób odzwierciedlone w narządach, a lekarz powiedział, ze jest wszystko modelowe - uspokoiłam się... i powiedział, że raczej będzie chłopak... mąż się cieszy zgrał filmik na laptopa i jeździ wszystkim pokazuje gratuluję Wam też ślicznych dzidziusiów
|
|
#2460 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale ja bede miec cesarke wiec sie na nia umowie wtedy kiedy bedzie miala dyzur moj gin Cytat:
Cytat:
![]() czyli moje wg usg jest o tydzien starsze bo tez ma 7cm - to zn napewno nie jest starsze bo wtedy zaszlabym przed miesiaczka albo w trakcie a to nierealne, zreszta wiem kiedy zaszlam czyli po prostu moj dzidzius jest duzy, a to wrozy faceta Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

mąż zdążył mi tylko przedyktować wartości

tak myślałam... 

cieszę sie ogromnie, że wszystko jest ok