Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 07:11   #2461
whisky1985
Raczkowanie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

ja już ponad rok czekam i nic!!! nie wiem czy nie wybrać sie juz do lekarza.
whisky1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:11   #2462
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Kropeczko, jak samopoczucie?
Dziękuję, trochę lepiej.

Cytat:
my mieliśmy wczoraj gości z dwoma maluszkami. dziś pół dnia w Ikei oglądaliśmy meble i zastanawialiśmy się w jakim stylu urządzimy domek- już mam wizję, ale zdecyduję jak wejdę do domu i poczuję klimat. no i muszę męża przekonać...
Wróżysz trudności?

Cytat:
poranek był dziwny...tempka spadła i powoli dzień po dniu jak w zeszłym cyklu schodzi na dół-czyli nie mam już złudzeń. nadal mam zawroty głowy, zgagę, bolące piersi, żyłki i kłucie jajników- najwidoczniej teraz tak wygląda u mnie PMS..cóż..czas się k...rwa przyzwyczaić..
rano zaraz po mierzeniu obudził się mój mąż, usłyszał "dobre wieści", że tempka spadła, zasnął ,. ja już nie mogłam zasnąć bo wręcz obietnic poczułam się rozczarowana. mąż obudził się, popatrzył na mnie i przyniósł kawusię i sniadanko do łóżka. nawet było miło, ale zauważyłam, że się mu tak oczy szklą...powiedział tylko, że myśli o Okruszku.

no nic..głowa do góry, żyć trzeba dalej.
Ano trzeba. Niestety. A okruszek zawsze zostanie w Waszych serduszkach.

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Tak, fertylityfriend zaznacza tylko jeden dzien jako dzien owu.

W sumie to nic nie wiem. Tym razem nawet nie chce mi zaznaczyc ciemna linia owu (tylko przrywana). Nic sie nie zgadza. Teoretycznie skok temp byl 15dc. Testy owu pokazaly 14dc leciutka kreske (test negatywny) i 15dc - ciemna kreske (pozytywny). 16dc - test negatywny.Wiec zakladam ze owu byla 16dc (czyli wczoraj). Ale jesli sie spojrzy na temp to raczej 14dc (tak zanaczyl mi program). Staranka byly 14dc i 16dc.
Ale zakręciłaś.

Dlaczego skoro test pokazał + 15go dnia, Ty zakładasz, że owu była 16go??

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
wg. kalkulatora dni płodnych owulację powinnam mieć dziś...
A mizianka były wczoraj wieczorem... Niby (teoretycznie) plemniki wytrzymuję w ciele kobiety przez 3 dni!
Ale ciekawi mnie czy rzeczywiście jest szansa zajścia w ciąże? Czy coś rzeczywiście przetrzymuje te 3 dni?
Zależy u kogo.

A co do dnia - dzień przed jest najlepszy termin.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:20   #2463
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
wg. kalkulatora dni płodnych owulację powinnam mieć dziś...
lojejku - nie slyszalam o czyms takim, zeby istnial kalkulator ktory podaje dokladny dzien owu A na jakiej podstawie? Dlugosci cyklu? Przeciez bez obserwacji (temp, sluz itd) to nawet nie wiadomo czy sie owu ma.
W kazdym razie trzymam kciuki, zeby sie udalo
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:25   #2464
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
lojejku - nie slyszalam o czyms takim, zeby istnial kalkulator ktory podaje dokladny dzien owu A na jakiej podstawie? Dlugosci cyklu? Przeciez bez obserwacji (temp, sluz itd) to nawet nie wiadomo czy sie owu ma.
W kazdym razie trzymam kciuki, zeby sie udalo
Oczywiście, że nie istnieje.
Ten kalkulator liczy tak jak sama możesz sobie (teoretycznie) policzyć na podstawie długości cykli. Nic ponadto.

W zał. Twój cykl na wunschkinder
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg celka.jpg (122,7 KB, 22 załadowań)

Stary 2009-01-26, 07:27   #2465
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ale zakręciłaś.

Dlaczego skoro test pokazał + 15go dnia, Ty zakładasz, że owu była 16go??

.
Tak pisza na testach owu. Ze owulacja wystepuje najczesciej 24-36 godz po pozytywnym tescie. I ze wtedy najlepiej zeby byly staranka.
Kropka - a masz inne info? Bo ja juz sie gubie w tym wszystkim.

Z tego wszystkiego lacznie wynika ze owu byla pomiedzy 14 a 16dc. Kiedy? Nie wiem. Wczoraj staranek nie bylo :/ Maz sie nie przekonal, wrrr
Stary 2009-01-26, 07:31   #2466
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:

W zał. Twój cykl na wunschkinder
Oj dziekuje Ci bardzo Tu widze ze zaznacza 3 dni. No i widze ze zaznaczyl cykl dlugosci 27 dni? Nigdy tyle nie mialam. Raczej 28-31, srednio 29-30dni.
Stary 2009-01-26, 07:37   #2467
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
cześć Dziewczyny wpadam tylko na chwilkę...
[...]

Malinko- u was to już chyba po "gorącym okresie" , teraz tylko czekać na efekty?
Cześć Nikuś! I w ogóle dzień dobry wszystkim

Efekty?... Nic nie czuję. Jestem raczej pewna, że w następną środę przylezie @...

Cytat:
Dziękuję, trochę lepiej.
To bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez whisky1985 Pokaż wiadomość
ja już ponad rok czekam i nic!!! nie wiem czy nie wybrać sie juz do lekarza.
Nie byłaś jeszcze u gina, by o tym pogadać?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 07:43   #2468
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Tak pisza na testach owu. Ze owulacja wystepuje najczesciej 24-36 godz po pozytywnym tescie. I ze wtedy najlepiej zeby byly staranka.

Z tego wszystkiego lacznie wynika ze owu byla pomiedzy 14 a 16dc. Kiedy? Nie wiem. Wczoraj staranek nie bylo :/ Maz sie nie przekonal, wrrr
Aaaaa... No skoro na testach tak napisali, to ok. Nie wiedziałam tego. Nie wierzę w takie cuda.

To jedno jest pewne - owu była między 14 a 16 dniem. Ja obstawiam 14, max 15.

Cytat:
Oj dziekuje Ci bardzo Tu widze ze zaznacza 3 dni. No i widze ze zaznaczyl cykl dlugosci 27 dni? Nigdy tyle nie mialam. Raczej 28-31, srednio 29-30dni.
Ten zaznacza 3 dni, mam wrażenie, że od dnia przed (najlepszego na staranka) do dnia po (bo tyle żyje komórka), czyli w sumie zaznacza optymalny czas na mizianki, takie stricte płodne dni.

Cykl jest obliczany teoretycznie, na podstawie dnia, w którym przypada owu.

Ps. W zał. mój poprzedni - mnie się sprawdza.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Efekty?... Nic nie czuję. Jestem raczej pewna, że w następną środę przylezie @...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wykresik.jpg (123,7 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-01-26 o 07:47
Stary 2009-01-26, 07:47   #2469
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dzięki kropeczko. Ja się nakręciłam przy pierwszym cyklu. Teraz już jest normalnie. Oczywiście wsłuchuję się w organizm, gapię się na siebie w lustrze, ale wszystko, co dawałoby niby znaki, czułam u siebie, jak się nie starałam (wtedy wylądowałam u gina z podejrzeniem zapalenia przydatków) i przy pierwszym cyklu. eh...
Stary 2009-01-26, 07:50   #2470
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kropeczko. Ja się nakręciłam przy pierwszym cyklu. Teraz już jest normalnie. Oczywiście wsłuchuję się w organizm, gapię się na siebie w lustrze, ale wszystko, co dawałoby niby znaki, czułam u siebie, jak się nie starałam (wtedy wylądowałam u gina z podejrzeniem zapalenia przydatków) i przy pierwszym cyklu. eh...
No tak to z nami jest. Niby "normalnie" a wgapiamy się i szukamy jakichś oznak.
Ja już się przestawiłam na nie. Chcę odetchnąć. Wiosnę i lato chcę mieć dla siebie, bez stresu i starań, bez obserwacji co się ze mną dzieje. Planuję weekend majowy i wakacje. Na przekór wszystkiemu, o!

Stary 2009-01-26, 07:53   #2471
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ja już się przestawiłam na nie. Chcę odetchnąć. Wiosnę i lato chcę mieć dla siebie, bez stresu i starań, bez obserwacji co się ze mną dzieje. Planuję weekend majowy i wakacje. Na przekór wszystkiemu, o!
Oj, w tym roku to weekend majowy kiepski będzie A o urlopie też myślę. Jeszcze nie przyszła z kadr rozpiska, by się wpisywać na urlopy. Myślałam o czerwcu, bo wtedy jest Boże Ciało, więc o jeden dzień urlopu mniej by się brało. Drugą część urlopu to nie wiem, na kiedy zaplanować...
Stary 2009-01-26, 07:55   #2472
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry kochane

Cytat:

Celka, z tymi testami roznie bywa. Kiedy ja stosowalam i pojawial sie wynik pozytywny tez myslalam, ze do 36 h nastapi owu ale byla zawsze w tym samym dniu co wynik +. Robilam rano test, poakazywal +, na drugi dzien szlam na monitoring i bylo po ptokach

Dziewczynki, jak samopoczucie w poniedzialek? Ja chce spac. Caly weekend prawie przespalam, trafilo mnie jakies chorobsko w postaci kaszlu - tylko nocnego.

Lek, ktory biore na super owulacje powoduje za to uderzenia goraca, czuje sie z tym zle. Na szczescie jeszcze tylko dzis wieczorem ostatnia tabletka a w piatek okaze sie ile wychodowalam jajek

Milego dnia

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 07:59   #2473
Nika1980
Zakorzenienie

Witajcie w ten piękny poniedziałkowy poranek...

Cytat:
Tak, fertylityfriend zaznacza tylko jeden dzien jako dzien owu.

W sumie to nic nie wiem. Tym razem nawet nie chce mi zaznaczyc ciemna linia owu (tylko przrywana). Nic sie nie zgadza. Teoretycznie skok temp byl 15dc. Testy owu pokazaly 14dc leciutka kreske (test negatywny) i 15dc - ciemna kreske (pozytywny). 16dc - test negatywny.Wiec zakladam ze owu byla 16dc (czyli wczoraj). Ale jesli sie spojrzy na temp to raczej 14dc (tak zanaczyl mi program). Staranka byly 14dc i 16dc.
można się pogubić co...? ja lubię fertillity friend ale może dlatego , że jest darmowy...

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Zawsze trzeba mieć nadzieję, że nie przyjdzie Jeszcze parę dni i będę wszystko wiedziała. Oby tylko temp. nie spadła

Jeśli nie teraz, to za niedługo doczekacie się waszego szczęścia... A wtedy oczy będą się Wam szklić już tylko ze szczęścia...
trzymam kciuki Milibili, żeby @ do ciebie już nie przyszła dłuuugooooo

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
no to teraz czuje sie wyjatkowo zmotywowana
dzieki.

a co do obliczania, ogladania, sprawdzania to w tym cyklu uprawialismy staranka w dokladnie wyliczony dzien. zgadzala sie temperatura, sluz, test owulacyjny, itd

teraz tylko zostaje czekac.
Gusiec, to my z Tobą czekamy i kciuki zaciskamy!

Cytat:
Dziękuję, trochę lepiej.

Wróżysz trudności?

Ano trzeba. Niestety. A okruszek zawsze zostanie w Waszych serduszkach.
cieszę się, że samopoczucie lepiej- i oby już teraz było tylko lepiej!

no wróżę trudności, bo ja zwykle mam dość ryzykowne wizje- tak jak z moją sypialnią a jak mówię mężowi z wyprzedzeniem to zwykle słyszę: no nie wiem... musiałbym zobaczyć, nie jestem pewny... a potem : miałaś rację, dobrze to razem wygląda...

zresztą, wczoraj to było tylko tak wstępnie, jak wejdę do domu, wyczuję przestrzeń i klimat, wtedy zdecyduję na dobre co chcę..

Cytat:
Cześć Nikuś! I w ogóle dzień dobry wszystkim

To bardzo dobrze

Nie byłaś jeszcze u gina, by o tym pogadać?
kochana to że nic nie czujesz jeszcze nic nie znaczy...
a tempkę mierzysz? masz wykres?

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:02   #2474
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
kochana to że nic nie czujesz jeszcze nic nie znaczy...
a tempkę mierzysz? masz wykres?
Nie mierzę i nie robię wykresów...
Stary 2009-01-26, 08:13   #2475
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mierzę i nie robię wykresów...
i słusznie- to dopiero u was drugi cykl ( oby ostatni) ja zaszłam w drugim cyklu w ciążę - i też nie mierzyłam wtedy tempki ani nic nie sprawdzałam i zaszłam.

ale teraz to bym już nie potrafiła.

przyjaciółka mi mówi: weź ty przestań z tym termometrem. spontanicznie i na luzie do tego podejdź. ale ja już nie umiem po poronieniu na luzie. i do tego potrzebujętego termometra - bo on mi daje złudne poczucie kontroli nad moim ciałem
rozmawiałam o tym z położną w czasie wizyty i ona powiedziała, że jeśli czuję, że mi to pomaga bardziej niż przeszkadza to dobrze. zobaczymy...

daje sobie jeszcze jeden- dwa cykle- a potem jak nic z tego niebedzie to odstawiam termometr.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 08:16   #2476
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
i słusznie- to dopiero u was drugi cykl ( oby ostatni) ja zaszłam w drugim cyklu w ciążę - i też nie mierzyłam wtedy tempki ani nic nie sprawdzałam i zaszłam.

ale teraz to bym już nie potrafiła.

przyjaciółka mi mówi: weź ty przestań z tym termometrem. spontanicznie i na luzie do tego podejdź. ale ja już nie umiem po poronieniu na luzie. i do tego potrzebujętego termometra - bo on mi daje złudne poczucie kontroli nad moim ciałem
rozmawiałam o tym z położną w czasie wizyty i ona powiedziała, że jeśli czuję, że mi to pomaga bardziej niż przeszkadza to dobrze. zobaczymy...

daje sobie jeszcze jeden- dwa cykle- a potem jak nic z tego niebedzie to odstawiam termometr.
Hehe! jak to brzmi - odstawiam termometr. Normalnie jak uzależniona

Ja na mierzenie temperatury i wykresy przestawię się, jak za pół roku nic się nie uda...
Stary 2009-01-26, 08:21   #2477
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, w tym roku to weekend majowy kiepski będzie A o urlopie też myślę. Jeszcze nie przyszła z kadr rozpiska, by się wpisywać na urlopy. Myślałam o czerwcu, bo wtedy jest Boże Ciało, więc o jeden dzień urlopu mniej by się brało. Drugą część urlopu to nie wiem, na kiedy zaplanować...
Ja nie mam za bardzo wyjścia. Mój TŻ ma urlop ustalany odgórnie i już jest wiadomy.
Niestety jak zwykle tak go wydumali, że ręce opadają, ostatni tydzień lipca i pierwszy sierpinia, i znowu możemy jechać gdzieś tylko na tydzień, bo ja nie mogę sobie pozwolić na wolne w pierwszym tygodniu miesiąca.

Za to małż ma przymusowy urlop ostatnie dni kwietnia, więc weekend majowy może dla nas trwać nawet tydzień, tylko kwestia kasy.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Lek, ktory biore na super owulacje powoduje za to uderzenia goraca, czuje sie z tym zle. Na szczescie jeszcze tylko dzis wieczorem ostatnia tabletka a w piatek okaze sie ile wychodowalam jajek
za hodowlę

Cytat:
no wróżę trudności, bo ja zwykle mam dość ryzykowne wizje- tak jak z moją sypialnią a jak mówię mężowi z wyprzedzeniem to zwykle słyszę: no nie wiem... musiałbym zobaczyć, nie jestem pewny... a potem : miałaś rację, dobrze to razem wygląda...
Oj, skąd ja to znam...

U mnie to w ogóle były jaja, bo mój TŻ to lubi mieć po swojemu. Planowaliśmy kuchnię i ciągle były spięcia. Gdy miał nastrój na "po mojemu" to mi wytykał, że będzie źle tak jak ja wymyśliłam, gdy miał focha to padało "rób jak tam chcesz". No to w końcu zrobiłam jak chciałam. Zawołałam pana stolarza, obgadałam, narysowaliśmy, zrobił... Tydzień potem przychodzi kumpela, wlazła do kuchni i pieje z zachwytu, a mój TŻ: "ładną kuchnię sobie zaprojektowaliśmy?" Ona: "jak to, sami?" On: "no sami, facet zrobił, ale my wszystko wymyśliliśmy."
Koleżanka na mnie patrzy i pyta: "poważnie?". Na co ja: "tak, MY wszystko wymyśliliŚMY".

A jaki był dumny, jak przyszła babka ze spółdzielni i powiedziała, że musi nas zamówić do projektowania swojej kuchni. Jak paw.

Od tamtej pory to się ze sobą przez to ciągle droczymy, jak tylko jest temat czegoś co ja zrobiłam, kupiłam, to on zawsze akcentuje to ŚMY, ja robię to samo, jak coś zrobię i komuś się podoba to mówię, że myŚMY.

Stary 2009-01-26, 08:21   #2478
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Ps. W zał. mój poprzedni - mnie się sprawdza.

alez mialas wysoka temp w dniu miesiaczki 37.0? Widze, ze nie spadla ponizej coverline. U mnie jest tak, ze temp w dniu miesiaczki spada ponizej tej linii co zaznacza program, ew. jest kreseczke wyzej. A u Ciebie bym sie nie spodziewala po wykresie, ze w ogole nastapi @...

Czyli u mnie pewnie byla owu 15dc skoro test byl pozytywny. Wkurza mnie tylko ze na testach pisza, zeby stosunek sie odbyl dopiero 24-36 godz pozniej. Dzieki araczki za info. Bede swiadoma przynajmniej w nastepnym miesiacu.
Stary 2009-01-26, 08:22   #2479
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej dziewczyny

Z tymi testami owu to rzeczywiście dziwnie jest, póki co zrobiłam dwa i wyniki wątpliwe

Ale mierzę tempkę tak dla lepszego poznania siebie - nie nakręcam się - dziś 13 dc, wg różnych "kalkulatorów" jutro ma być owu tu mój wykres http://28dni.pl/monia1907/charts/2009-01-14
W sumie dopiero drugi cykl starankowy, a właściwie to pierwszy licząc, że w poprzednim takie 100% mizianka były tylko raz

Nic to - co ma byćto będzie

Basiawlg - a Ty jak tam ? Zdaje się, że idziemy w tym cyklu równo

Trzymam kciuki za wszystkie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 08:31   #2480
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
alez mialas wysoka temp w dniu miesiaczki 37.0? Widze, ze nie spadla ponizej coverline. U mnie jest tak, ze temp w dniu miesiaczki spada ponizej tej linii co zaznacza program, ew. jest kreseczke wyzej. A u Ciebie bym sie nie spodziewala po wykresie, ze w ogole nastapi @...
Jak tak mam zawsze.

Normalnie mam dość wysokie temperatury, a jak wzrasta stężenie progesteronu to musi być ponad tę wcześniejszą wysokość. Poniżej linii to miewam tylko w terminie od "po okresie" do owu. W czasie @ mam nadal wysokie temp. i powoli spadają. Co zresztą dokładnie odpowiada bólom piersi.

Stary 2009-01-26, 08:34   #2481
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie też w tym cyklu będę się starała tak myśleć....zwłaszcza, ze we wrześniu moja koleżanka ma ślub kościelny (niedawno się dowiedziałam), a ponieważ byliśmy z mężem na ślubie cywilnym świadkami to być może na kościelny tez nas poproszą i jednak nie chciałabym z brzuchem wtedy być...no przynajmniej nie ze zbyt wielkim.... więc mam teraz motywację, żeby lekko odpuścić, ale staranek nie zawieszamy
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Celka, z tymi testami roznie bywa. Kiedy ja stosowalam i pojawial sie wynik pozytywny tez myslalam, ze do 36 h nastapi owu ale byla zawsze w tym samym dniu co wynik +. Robilam rano test, poakazywal +, na drugi dzien szlam na monitoring i bylo po ptokach
ooo, dobrze wiedzieć...
Cytat:

Ja na mierzenie temperatury i wykresy przestawię się, jak za pół roku nic się nie uda...
Ja mimo wszystko mierzenia temperatury nie mam zamiaru odpuścić, bo za jakieś 6 cykli (jesli nie będzie nadal efektów) to mam zamiar do lekarza się zgłosić i wolałabym juz cos mieć... Chyba bym sie wkurzyła gdyby lekarz dopiero wtedy poradził mi mierzenie tempki... Zreszta w ten sposób w końcu poznaje swoje ciałko...to na prawdę fascynujące

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:36   #2482
katarzinka
Wtajemniczenie

witajcie moje skarbeńki
posyłam buziaki każdej z Was i 3mam kciuki

a ja dziś idę do gina, więc Wy też trzymajcie proszę
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 08:38   #2483
Nika1980
Zakorzenienie

Araczki, za całą masę ślicznych jajeczek!!!!!!!!

Cytat:

moze i troche uzalezniona

Cytat:
U mnie to w ogóle były jaja, bo mój TŻ to lubi mieć po swojemu. Planowaliśmy kuchnię i ciągle były spięcia. Gdy miał nastrój na "po mojemu" to mi wytykał, że będzie źle tak jak ja wymyśliłam, gdy miał focha to padało "rób jak tam chcesz". No to w końcu zrobiłam jak chciałam. Zawołałam pana stolarza, obgadałam, narysowaliśmy, zrobił... Tydzień potem przychodzi kumpela, wlazła do kuchni i pieje z zachwytu, a mój TŻ: "ładną kuchnię sobie zaprojektowaliśmy?" Ona: "jak to, sami?" On: "no sami, facet zrobił, ale my wszystko wymyśliliśmy."
Koleżanka na mnie patrzy i pyta: "poważnie?". Na co ja: "tak, MY wszystko wymyśliliŚMY".

A jaki był dumny, jak przyszła babka ze spółdzielni i powiedziała, że musi nas zamówić do projektowania swojej kuchni. Jak paw.

Od tamtej pory to się ze sobą przez to ciągle droczymy, jak tylko jest temat czegoś co ja zrobiłam, kupiłam, to on zawsze akcentuje to ŚMY, ja robię to samo, jak coś zrobię i komuś się podoba to mówię, że myŚMY.
ach ci faceci.... najpierw trzęsą portkami przed ryzykiem zmian a potem... jak się uda to hihihihi

macie babeczki jakiś sposób na zgagę???????? mam chyba 3 czy 4 dzień z rzędu od rana.... dramat....

Stary 2009-01-26, 08:42   #2484
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
witajcie moje skarbeńki
posyłam buziaki każdej z Was i 3mam kciuki

a ja dziś idę do gina, więc Wy też trzymajcie proszę
Trzymamy, trzymamy

Cytat:
macie babeczki jakiś sposób na zgagę???????? mam chyba 3 czy 4 dzień z rzędu od rana.... dramat....
Ja tylko Reni, Ranigast i mleko.

Stary 2009-01-26, 08:49   #2485
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy, trzymamy

Ja tylko Reni, Ranigast i mleko.
a jogurcik?? nie lubie mleka a tych tabletek nie mam....

Katarzinka kciuki zaciśnięte!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2009-01-26, 08:55   #2486
gooha3
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki

Od kilku dni tylko cały czas mysle o tym co sie dzieje w moim brzuszku. Strasznie sie boje jutrzejszego dnia, że się bardzo zawiode. Jutro rano bedzie wielkie testowanie.

Mimo że nie chce, mam wielkie nadzieje.
Temperaturka dalej podwyzszona (spadła od wczoraj o 0,1 ale dalej jest 37)
Jescze ten dziwny bol brzucha. Nie bolą mnie jajniki jak zwykle przed @ tylko tak w samym środku.

i jak można przestac myslec o tym jak organizm tak prowokuje.

Jutro tez ide do lekarza, więc musze wiedziec przed wizytą, jutro bedzie 27dc, normalnie mam @ 28dc. Myślicie że jutro może jeszcze test nie wykazać, czy to bedzie za wczesnie?

Po stracie dzidziusia naprawde sie przekonałam jak bardzo go chce.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:03   #2487
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Od kilku dni tylko cały czas mysle o tym co sie dzieje w moim brzuszku. Strasznie sie boje jutrzejszego dnia, że się bardzo zawiode. Jutro rano bedzie wielkie testowanie.

Mimo że nie chce, mam wielkie nadzieje.
Temperaturka dalej podwyzszona (spadła od wczoraj o 0,1 ale dalej jest 37)
Jescze ten dziwny bol brzucha. Nie bolą mnie jajniki jak zwykle przed @ tylko tak w samym środku.

i jak można przestac myslec o tym jak organizm tak prowokuje.

Jutro tez ide do lekarza, więc musze wiedziec przed wizytą, jutro bedzie 27dc, normalnie mam @ 28dc. Myślicie że jutro może jeszcze test nie wykazać, czy to bedzie za wczesnie?

Po stracie dzidziusia naprawde sie przekonałam jak bardzo go chce.
zależnie kiedy owu była, ale myślę, że test może coś wykazać. nie stresuj się! trzymam kciuki!

Stary 2009-01-26, 09:10   #2488
gooha3
Zadomowienie

Jescze bardziej sie nakręcam.
Ostatnio strasznie zaczełą mnie swędziec skóra. Mamy pieska, więc myślałam że może jakaś pchełka nam wskoczyła do łóżka. Zmieniłam pościel, wyprałam wsystkie ubrania i dalej to samo.
Zaczełam szukać po internecie co to może być, a tam pisze, że swędzenie skóry to też objaw ciąży !!!

i ta wielka nadzieja
oj boje się ze to się źle skonczy

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 09:21   #2489
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Jescze bardziej sie nakręcam.
Ostatnio strasznie zaczełą mnie swędziec skóra. Mamy pieska, więc myślałam że może jakaś pchełka nam wskoczyła do łóżka. Zmieniłam pościel, wyprałam wsystkie ubrania i dalej to samo.
Zaczełam szukać po internecie co to może być, a tam pisze, że swędzenie skóry to też objaw ciąży !!!

i ta wielka nadzieja
oj boje się ze to się źle skonczy
tylko sie uspokój. wszystko może być oznaką ciąży- bo każda z nas jest inna. jedne kobiety nie czują nic, inne mają różne "niespecyficzne" objawy. jedyne co możesz zrobić to czekać i zrobić test. mi się też w tym miesiącu "coś" wydawało, ale tempka zaczęła spadać ..i wszystko jasne...
wiem, że po poronieniu wszystkie zmysły szaleją by zauważyć ciążę wcześniej , że Twoje ciało i dusza pragnie tego dziecka- bardzo cię rozumiem. mam tak samo po tym, co mi się przytrafiło. rozczarowanie boli. trzeba sobie dać chwilę na szaleństwo, obgryzanie paznokci , chwilę wahań- nie da się oszukać samej siebie: tak, jestem wyluzowana, nie myślę o tym, trudno. pozwól sobie na chwilę takich szalonych myśli i niepewności, a potem trzeba stanąćna nogi i do pracy iśc, albo czymś się zająć. to normalne że się nakręcasz. trzymam kciuki za jutrzejszy test!

Stary 2009-01-26, 09:25   #2490
kobra913
Raczkowanie

Cytat:

ach ci faceci.... najpierw trzęsą portkami przed ryzykiem zmian a potem... jak się uda to hihihihi
.
a no niestety mnie dopiero to czeka remont calutkiej chatki kuchnia pokoje lazienka wszystko od poczatku i wtedy dopiero sie zacznie gadanie
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości